29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Alosek: "Chtěla jsem změnu, ale bez souhlasu bývalého to nejde, a on k tomu svolení nedá. Je mi jasné, že až/jestli se bývalý ožení, a oni tři pak někam pojedou jako báječná rodinka - všichni se stejným příjmením - nebude mi zrovna fajn."
Alosku, kašli na to, ve Tvém případě je to příjmení jen drobnost, důležitější jsou Tvoje vztahy se synem.
Asi bych si po rozvodu manželovo příjmení nechala, protože mě tak každý zná a navíc - vidím na sousedce, která má příjmení nové, že jí už asi 10 let po druhé svatbě každý řekne nejdřív starým příjmením, zarazí se a opraví se.... Takže bych asi respektovala zvyk mých známých
Není tady
Hm,.. tak tohle budu velice brzy řešit a předpokládám,že si nechám manželovo jméno.... kvůli dceři a také kvůli tomu,že tak nějak jsem si na to jméno zvykla....... když srovnám své rodné a své současné,tak cítím,že zažatější už mám to nové a navíc,nechce se mi lidem vysvětlovat,že jsem se rozvedla....
jednou jsem tak na výšce gratulovala své 47mi leté lektorce,když přišla s novým jménem, ke svatbě.... a ona po delší odmlce řekla--- já jsem se rozvedla....... ( no, jo,někdy člověk zapomene být taktní a občas něco jen tak plácne,aniž by přemýšlel nad důsledky.... bylo mi to tenkrát dost líto,protože bylo vidět,že je to čerstvé..... :-(
Není tady
Mne sa fakt vidí ideálne mať dve priezviská... niežeby bol potom ten hokej menší - ktoré je rodné a ktoré manželské.... ale tak nejako podľa mňa lepšie vyjadrujú CELÝ život.
Není tady
Nechala jsem si své příjmení po rozvodu.
Upravil(a) majkafa (27. 3. 2008 8:21)
V ruznych statech je normalni, ze kdyz se zena vda, tak ji zustane prijmeni za svobodna. :vissla:
Upravil(a) misa1234 (27. 3. 2008 8:23)
Není tady
Já jsem o tom ani neuvažovala. Jsem se svým příjmením srostlá, sama na sebe myslím jako na jmenující se po BM, navíc moje příjmení za svobodna se mi ani moc nelíbí. A taky se chci jmenovat stejně jako moje děti.
Není tady
Ivana napsal(a):
Já jsem o tom ani neuvažovala. Jsem se svým příjmením srostlá, sama na sebe myslím jako na jmenující se po BM, navíc moje příjmení za svobodna se mi ani moc nelíbí. A taky se chci jmenovat stejně jako moje děti.
Totéž:Já o tom ale už uvažovala, jméno si po rozvodu nechám, protože se mi líbí. Se jménem zasvobodna jsem měla potíže-musela jsem ho pokaždé hláskovat....Rozvedená mamka si ho taky nechala.A taky se chci jmenovat jako děti..
Není tady
Jsem rozvedená teprve 9 dní a silně uvažuji o tom,že si opět dám přijmení svobodné i když je děsné.Ale nechci si nést do nového života přijmění bývalého manžela.
Myslím si,že je to zcela normální po rozvodu si změnit přijmení. Mému bývalému muži je to jedno.
Jen to bude vypadat divně ohledně dětí.Ale když tak vzpomínám trvalo to deset let než si mě manžel vzal a děti jsme už dávno měli.Já měla svobodné přijmení , děti samozřejmě manželovo. No tak proč by to vlastně vypadalo divně..
Ostaně jsou mnohem důležitější věci v životě nebo ne?
Není tady
Jessika napsal(a):
nechala jsem si "vyvdané" příjmení, kvůli synovi, jelikož mně celý dětský život štvalo, jak se mně každý ptal, jaktože mám jiné příjmení než maminka...
no na BM se oženil, takže až se sejdem, bude to:
"dobrý den, já jsem AAA"
"dobrý den, já taky"
Taky jsem si nechala vyvdané příjmení a to že se BM oženil mě netrápí, protože já jsem byla ta první B.......á . Ať má depku ta druhá .
Není tady
aprill napsal(a):
Jessika napsal(a):
nechala jsem si "vyvdané" příjmení, kvůli synovi, jelikož mně celý dětský život štvalo, jak se mně každý ptal, jaktože mám jiné příjmení než maminka...
no na BM se oženil, takže až se sejdem, bude to:
"dobrý den, já jsem AAA"
"dobrý den, já taky"Taky jsem si nechala vyvdané příjmení a to že se BM oženil mě netrápí, protože já jsem byla ta první B.......á . Ať má depku ta druhá
.
probůh, proč bych měla mít depku? to jedině fakt ta nová paní (že si ho vzala)
Není tady
Nechala jsem si jmeno kvuli synovi.
Není tady
Ja ti nevim aprill, muj bm je uz podruhe zenaty a pevne verim, ze jeho zena nema depku kvuli takovy kravine jako stejne prijmeni se mnou. Nevim proc by mela mit. Ona je normalni prijemna holka, takze to asi vubec neresi. Ja moc nerozumim te zdejsi logice, ze byt prvni je nejaka vyhra, mne osobne je ukradeny, ze jsem byla peculakova prvni zena, vzdyt je to fuk, ne?
Není tady
pecule napsal(a):
Ja ti nevim aprill, muj bm je uz podruhe zenaty a pevne verim, ze jeho zena nema depku kvuli takovy kravine jako stejne prijmeni se mnou. Nevim proc by mela mit. Ona je normalni prijemna holka, takze to asi vubec neresi. Ja moc nerozumim te zdejsi logice, ze byt prvni je nejaka vyhra, mne osobne je ukradeny, ze jsem byla peculakova prvni zena, vzdyt je to fuk, ne?
Tak ta naše ji měla, pořád chtěli s BM , ať se vrátím ke svému jménu .
Není tady
aprill napsal(a):
pecule napsal(a):
Tak ta naše ji měla, pořád chtěli s BM , ať se vrátím ke svému jménu
.
Tak je to nejaka blbka a at si tu depku uziva
Není tady
Já jsem si nechala jeho příjmení, jelikož je jednoduché a zapamatovatelné, dřív jsem měla složité a nějak mě už nebavilo 30x denně vysvětlovat jak se to píše.
A taky mě děsilo, kolik bych toho zase musela oběhat při změně jména.
Není tady
mám příjmení po BM, hlavně kvůli synovi. Jinak naši se rozvedli a já nechtěla ani svoje za svobodna.
Není tady
jméno si nechám už kvůli synovi, ať se jmenujeme stejně.
A tak nějak, ať bylo co bylo , to jméno už je moje.cítím se v něm
Není tady