Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 24. 3. 2008 2:31

zuzaninka
♥------
Registrovaný: 24. 3. 2008
Příspěvky: 13

Problém s kamarádkou...

Ahoj, řeším takový problém a chci znát vᚠnázor.
Mám kamarádku od gymplu, seděly jsme spolu 6 let v lavici. Byly jsme nerozlučná dvojice, jedno tělo, jedna duše. Pak kolem 14ti se začla trochu měnit, víc pokoušela kluky atd. (já žádného neměla), ale pořád jsme byly nejlepší kamarádky. Jezdila jsem k nim na chatu, ona s našima a mnou na dovolenou. Super.
Pak rok před maturou to nezvládla a vylítla. Chvíli chodila na učňák, pak si dodělala hotelovku. Já měla už skoro bakaláře, když ona teprve maturovala. Nyní už žije s o něco starším partnerem v Německu(chodí s ním 8 let, od svých 17), ale hned za hranicemi, u kterých takřka bydlíme, takže jí to domů trvá 2 hodiny a může jezdit často. Já jsem se vdala a žiju s manželem v Praze, oba ještě studujeme...ale domů jezdím taky často, aspoň jednou za 2-3 týdny.
Problém je, že jsme se v posledních tak třech letech šíleně odcizily. Já vím, že je to asi normální, ale u ní mě to zvl᚝ mrzí...chová se opravdu "zvláštně". Třeba si hodněkrát píšeme na chatu (většinou jí ale napíšu první já sad) a já se jí ptám, jestli bude na víkend doma (čímž samozřejmě myslím, že ji chci vidět). Ona mi vždycky napíše, že neví, jestli bude doma. Prostě nikdy nic neví. Pak si napíšeme, když já už doma jsem...a dozvím se, že ona je tu taky, ale už zítra jede domů (tj. do Německa), když se ptám, jestli se sejdeme, neřekne nic a třeba se odhlásí...sad nebo...to se stalo už minimálně dvakrát...jí třeba volám, ona mi to párkrát nebere, nebo to i zvedne a řekne mi, že už jede do Německa. Když tu je, ani ji nenapadne se mi ozvat...sad
Občas se samozřejmě sejdeme (tak jednou za 2 měsíce žádná doba podle ní), ale stejně už si nemáme moc co říct....sad(( Problém je, že já jsem ten typ "srdce na dlani", taková vřelá, spontánní a ona je tak chladná...má asi komplex z toho, že pochází z nefunkčního rodinného prostředí, její matka se jí a její sestry takřka zřekla a zařídila si vlastní život s novým partnerem a nové děti v Německu, takže se nestýkají a jejich vztahy jsou asi velmi špatné. Soudila se s matkou o výživné, protože ještě studuje na VŠ (najednou má ambice, chce něco dokázat a zatím se jí daří, což mi dělá radost, ale odráží se to na tom, že už není taková, jako dřív), ale už je jí 25, tak asi moc nevysoudila. Posledně mi psala, že je z toho znechucena a těší se zpět do Německa...já se těšila, jak se po měsíci sejdeme, zase nic. Neměla zájem.
Nechci ji jen na zábavu, ráda bych jí pomohla, povzbudila ji, promluvila si s ní o tom...nevím, jestli se přede mnou stydí to rozebírat, ale fakt je, že nemám šanci si to s ní vyříkat, protože tu skoro nikdy není. Její specialitou se stalo řešit naše záležitosti přes chat, což se podle mě fakt nedá. Tak ráda bych si s ní sedla a vyříkala si to, jenže to nejde.
Její přítel mi říkal, když jsme se náhodou potkali na koncertě, že jiné, nějaké moc důvěrné kamarádky nemá. Je spíš samotářka, má v Německu tedy vdanou sestru, jinak jednu českou kamarádku, která jí ale lže o tom, že si sehnala práci a že dodělala střední školu. Nedodělala, ale to se moje kamarádka nesmí dozvědět, protože má tuto kamarádku ráda a nějak na ní visí - potkala ji v době, co studovala hotelovku a asi se z ní stala lepší kamarádka než já. Jedna kamarádka v Německu ji zradila, já zůstávám.
Před třemi měsíci však byla v pohodě na mé svatbě a dokonoce nám vyrobila pěkné svatební "video". Proto její současné chování nechápu......
Mám ji pořád ráda a nevím, co dělat, abysme se k sobě zase přiblížily. Pokaždé, když mě nechce vidět nebo se se mnou bavit, mě to jen zraní a naštve, tak jsem se rozhodla se jí ted prostě chvíli neozývat. A čekat, až se ozve ona, až to konečně dojde JÍ.
Co si o tom myslíte?...

Upravil(a) zuzaninka (24. 3. 2008 2:32)

Není tady

 

#2 24. 3. 2008 8:01

Somaia
Host

Re: Problém s kamarádkou...

Co si o tom myslím: ...Že jsem prožila v životě téměř totožný vztah se svou kamarádkou z dětství. Že jsem o tom později četla nějakou psychologickou studii a není to jev neobvyklý , ale opakuje v mnohých přátelských vztazích. Myslím, že jste v určitém období byly naladěné na stejnou vlnu a teď tomu prostě tak není. Moje kamarádka taky začala dělat zcela nelogické věci, které jsem nechápala a nechápu dodnes. Nikdy mi nebyla schopná to vysvětlit. Dívám se na to tak, že měla své důvody, po kterých ani nemá smysl pátrat, jsou jen její, pokud bych se o to snažila  zkazila bych si ty příjemné vzpomínky, které na naše přátelství zůstaly. Lidé se mění a s nimi i jejich vztahy. Tento vztah skončil s mým dětstvím a dospíváním a do dospělosti jej nešlo přenést. Zachovej si hezké vzpomínky, které si nebudeš kazit tím, že budeš resuscitovat to, co je pravděpodobně mrtvé. Hledej jiná přátelství,  tak jako já a když si to budeš z celého srdce přát, tak se to povede. Nečekej , že jí něco "dojde" uplynulo víc než dvacet let a mé kamrádce nikdy nic nedošlo big_smile. (pravděpodobně) big_smile . Ona už se přátelit nechce a rozebírat tu  důvody proč, to by znamenalo jen tvořit pochybné domněnky, stejně to ví jen ona sama a stím neudělᚠNIC, tak to v životě chodí.

 

#3 24. 3. 2008 8:13

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 28. 4. 2006
Příspěvky: 1367

Re: Problém s kamarádkou...

Víš, je to asi častý a klasický příklad toho, když se po škole cesty rozejdou. Ona žije ve zcela jiném prostředí a i její kariéra se ubírá velmi odlišně. Nezapomeň, že má také mnohem jiného partnera, než Ty. Je jiné národnosti a jiného věku. Myslím, že možná musí omezit svoje bývalé kontakty /snad i současné/, protože to on po ní třeba chce. Třeba by žárlil, nebo by s ním už tak dobře nevycházela, nebo to tak vidí ona sama. Kdyby jí chyběly vrstevnice či bývalý život, jistě by si cestičku našla. Nemá prostě zájem nebo možnost. Nebo se změnila tím, čím prošla. Je hodně takových přátelství, které skončí spolu s ukončením společného života na základce, střední, či VŠ. Myslím, že by ses měla od ní tak trochu snažit odpoutat. Není vyloučeno, že když se u ní něco změní, že se Ti ozve sama a bude se snažit tak trochu vrátit čas a zase Tě získat do nějakého užšího kontaktu. Ber to tak, že idyla studentských časů prostě skončila. Máte starosti, procházíte logicky změnami, které život přináší. Zdá se, že ona těch problémů má víc. Je pro ní prvořadé se s tím vypořádat a nezbývá jí pravděpodobně energie na čas strávený s jinými lidmi, které patří k její minulosti. možná se podvědomě snaží od všeho z minula oprostit. Nekontaktuj ji, jsi pak zbytečně zklamaná. Bude-li chtít, najde si Tě sama. pošli jí mail nebo SMS, že ji vždycky budeš považovat za kamarádku, ale že vidíš její nezájem a počkáš, až bude mít chu ozvat se sama. Pokud k tmu dojde, neřeš s ní minulost, která je pro ni zřejmě svízelná už jen jako téma k mluvení. Třeba se bojí, že budete rozpitvávat otázky, které ji zraňují a proto se Ti raději vyhne. Je to stejné, jako když člověka potká neštěstí a logicky je pak odtažitý i od těch, s nimiž se běžně rád stýkal. Bojí se, že s ním o tom budou chtít mluvit a chce se tomu vyhnout, i když by je rád viděl. Zamysli se nad sebou, o čem s ní mluvíš, když už mᚠtu příležitost, které ona raději omezuje. Ptᚠse jí, zda se stýká s rodinou? Kdy už dostuduje? Jak je spokojená v cizím prostředí? Vezmi si už jen ten fakt, že si zvolila muže staršího a cizince. Nechtěla prostě od všeho odejít? málokterá dokáže hodit za hlavu dosavadní způsob života a jít úplně od všeho pryč. Ona se musí aklimatizovat  za hranicemi a sžít se s prostředím. Nic jiného jí nezbývá. Jistě to nemá lehké. Kam by se vracela? Nemá jiný domov....

Není tady

 

#4 24. 3. 2008 8:18

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 5900

Re: Problém s kamarádkou...

Každý prostě není takový "srdce na dlani" Říkáš, že je samotářka. Má prostě svůj život a asi ji obtěžuje, že chceš pořád něco řešit.


Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

 

#5 24. 3. 2008 8:56

Kubula
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 1. 5. 2006
Příspěvky: 1248

Re: Problém s kamarádkou...

Zuzi, já ti nabídnu pohled z druhé strany. Před cca deseti lety jsem se seznámila s holkou, se kterou jsme pak nějakou dobu bylely ve stejném bytě, chodily spolu na koncerty a tak. Zároveň jsme ale měly dost třecích ploch, takže bych nás nikdy nepovažovala za "kamarádky", spíš řekněme za dobré známé. Naše společné bydlení nakonec dopadlo špatně a několik let jsme se neviděly, ale pak se nám narodily děti, což nás zase dalo dohromady, občas jsme si hlídaly, děti spolu kamarádily a tak.

Problém nastal asi před dvěma lety, kdy začala mít pocit, že se o ni málo zajímám, ozvu se jí, jen když mě napadne nějaká akce s dětmi a tak. To byla naprostá pravda, ale takhle to v našem vztahu chodilo (z mého pohledu) vždycky, nakonec já jsem typ, který se měsíc neozve ani své mámě nebo nejlepší kámošce, když jim zrovna nemám co říct. Nicméně ona se rozhodla, že bych se o ni víc zajímat měla, a celkem nebyl způsob, jak jí vysvětlit, že pokud bych to dělala, bylo by to vyloženě z povinnosti. Byly tam ještě nějaké další peripetie a dopadlo to tak, že se přes rok nestýkáme a pochybuju, že kdy budeme. Když na ni dneska myslím, cítím jen nechu vůči takovým těm taktikám, které u mě asi měly vzbudit pocit viny a vyvolat "žádoucí chování". (Resp. takhle to vidím já, ona by to asi interpretovala jinak.)

Tím nechci naznačit, že by k tobě kámoška nutně chovala podobné pocity, jen že je celkem snadné se k nim dopracovat, pokud druhý tlačí na pilu. Myslím, že přestat se jí aspoň na čas ozývat je dobré rozhodnutí.

Není tady

 

#6 24. 3. 2008 9:45

zuzaninka
♥------
Registrovaný: 24. 3. 2008
Příspěvky: 13

Re: Problém s kamarádkou...

Je jedna věc, kterou jsem ve svém příspěvku nezmínila, a sice, že já taky žiju s cizincem, a ne s Němcem nebo Evropanem, ale s Arabem - muslimem. Známe se 3 roky a nedávno jsme se vzali. Ona mi to vehementně rozmlouvala, když ho viděla jednou na kafi a vůbec ho neznala. Já se jí nedala odradit (na každém mém příteli něco viděla...) a dneska žijeme šastně a spokojeně. O prázdninách jedu navštívit jeho rodinu, z čehož mám trochu strach (kdo by neměl), ale věřím, že to bude v pohodě. To jen abyste si nemysleli, že ji nechápu, protože žije s cizincem a musí se přizpůsobovat novému prostředí. Mám to v tomhle ještě o dost t잚í než ona, řekla bych, protože můj manžel pochází z prostředí s úplně jinou mentalitou než Němec nebo jakýkoli Evropan. A já, přestože v manželově zemi nechci žít, se budu muset přizpůsobit, až tam budu.
To, že dlouho studuje, bych jí taky nikdy neříkala. Já sama mám bakaláře, ale studuju druhou školu zase od začátku - takže mi nepřísluší to soudit :-) Mám radost, že jí to taky jde a že se našla.
Ale asi máte pravdu, no...nebudu se pokoušet ji kontaktovat, alespoň ne nějakou dobu. Její důvody nechápu a asi nikdy nepochopím, protože ona o nich mluvit nebude, to vím. Možná mě už nemá ráda, možná se chce oprostit od minulosti.....jsou to všechno racionální důvody a já je chápu, přesto je mi z toho někdy ještě smutno. Je mi 25 a nemyslela jsem si, že přátelství z gymplu skončí tak brzo, když ještě nemáme práci a děti. Mám teď na VŠ jiné kamarádky, doufám, že s nimi to taky takhle neskončí hmm.

Není tady

 

#7 24. 3. 2008 11:07

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 28. 4. 2006
Příspěvky: 1367

Re: Problém s kamarádkou...

Doufám, že jsi viděla film Bez dcerky neodejdu. Pokud ne, podívej se na něj, než si vyjedeš na prázdniny...

Není tady

 

#8 28. 3. 2008 9:37

zuzaninka
♥------
Registrovaný: 24. 3. 2008
Příspěvky: 13

Re: Problém s kamarádkou...

Tak abych se vrátila k tomu svému "problému" - s tou kamarádkou to není zas tak hrozné, v tom smyslu, že mi tedy občas napíše. Chodí na photoserver, kam dává fotky a já jsem se tam přihlásila taky (na její popud, ale focení mě nezajímalo, byla jsem tam registrovaná hlavně proto, abych si mohla psát s ní a sledovat, jaké fotky tam dává atd.). Teď jsem se do toho dala a začala jsem tam dávat fotky a nechat si je hodnotit...ona mi tam tedy občas napíše, ale poslední její zpráva byla třeba: "Ahoj Z., kdy dᚠdalší fotku?" Tak se jí na to snažím odpovědět ve stylu, že nevím, až něco nafotím big_smile Je evidentní, že psát si chce, ale osobním tématům, a aby mluvila o nás dvou, se vyhýbá. A ptát se jí, kdy dorazí a kdy se uvidíme, nemá smysl, já už jsem to vzdala. Je to zvláštní, no...
Třeba jí stačí udržovat takové to "internetové přátelství", ale mně ne. Nic víc z ní už nevydoluju, snažím se být taková stejně studená a stručná jako ona. Moje přirozenost to ale rozhodně není. Tak nevím, no.

Není tady

 

#9 28. 3. 2008 9:45

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 30. 10. 2007
Příspěvky: 4571

Re: Problém s kamarádkou...

zuzaninka napsal(a):

...Třeba jí stačí udržovat takové to "internetové přátelství", ale mně ne. Nic víc z ní už nevydoluju, snažím se být taková stejně studená a stručná jako ona. Moje přirozenost to ale rozhodně není. Tak nevím, no.

kdo mně nechce, ten si mně nezaslouží tongue


Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

 

#10 28. 3. 2008 10:58

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 25. 8. 2007
Příspěvky: 1348

Re: Problém s kamarádkou...

Je těžké najít zvenčí pravdu.
Možná tě měla tvá kamarádka opravdu ráda.
A když ti neschválila vztah s Arabem, činila tak z upřímných a hlubokých obav.
Je u nás tolik mladých holek, které okouzlí muž z arabského světa?!
Koneckonců, arabští koně jsou taky úžasní, že?

Jenže ty nechceš vidět rizika. Nechceš si je připustit.
A tvou kamarádku to zraňuje. Ona ta rizika vidí. A bojí se o tebe.
O tvé budoucí děti (asi hlavně).
Už dopředu ji trápí, jak můžeš být jednou nešastná.

Protože ty si ve svém naivním mládí myslíš, že tvůj Arab zůstane tak milý jako doposud.
Tak já vím pouze o jedné ženě: Blanka Matragi. Ta je šastná, úspěšná, miluje svého muže.
Ale popravdě, vlastně ani nevím, jak to mají s dětmi...

Není tady

 

#11 28. 3. 2008 11:12

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))
Registrovaný: 13. 4. 2006
Příspěvky: 7401

Re: Problém s kamarádkou...

ty jo už zase řešíte ARABA místo kámošky...
SLávku mᚠpravdu v tom - to se mi moc líbilo jak jsi napsal:

Jenže ty nechceš vidět rizika. Nechceš si je připustit.
A tvou kamarádku to zraňuje. Ona ta rizika vidí. A bojí se o tebe.
O tvé budoucí děti (asi hlavně).
Už dopředu ji trápí, jak můžeš být jednou nešastná.

to je tzv.jiný úhle pohledu a tammůže být zakopaný pes...ten přítel zuzaninky....její kamáradka máý třeba o ní strach....
ale hodnotit, soudit, tipovat jak to tam - u zuzaninky - dopadne ...  va  to je pošetilé....pardon musela jsem reta


Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

 

#12 28. 3. 2008 11:30

Petr100
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 3. 3. 2007
Příspěvky: 18844

Re: Problém s kamarádkou...

Zuzaninko víš ty vůbec do čeho jdeš? Jedna známá byl podobný případ. Vydržela tam asi čtyři roky a potom zdrahla nazpět domů. Se dvěma děckama. On odmítl žít u nás, muslim. Ani koruna výživného, není s tímto státem smlouva. Když mu napsala, že výživné požene přes Mezinárodní červený kříž tak ji odpověděl a to nedělá, nebo že přijede a PODŘÍZNE ji krk. Měla jsi dát na kamarádku.


Zvýšíme daně, zlepšíme lidem život, věří expert ČSSD.
Margaret Tatcherová: "Problém socialistů je, že nakonec jim dojdou i peníze druhých."

Není tady

 

#13 28. 3. 2008 11:43

Opheliaa
♥♥♥♥---
Registrovaný: 7. 3. 2008
Příspěvky: 341

Re: Problém s kamarádkou...

Petr100 napsal(a):

Zuzaninko víš ty vůbec do čeho jdeš? Jedna známá byl podobný případ. Vydržela tam asi čtyři roky a potom zdrahla nazpět domů. Se dvěma děckama. On odmítl žít u nás, muslim. Ani koruna výživného, není s tímto státem smlouva. Když mu napsala, že výživné požene přes Mezinárodní červený kříž tak ji odpověděl a to nedělá, nebo že přijede a PODŘÍZNE ji krk. Měla jsi dát na kamarádku.

offtopic Sorry, s Arabem by to bylo na jinou diskusi, teď se řeší Zuzaninka a její kamarádka, ne??


Ani největší radič všech radičů přes vztahy MUDr. Plzák neušel rozvodu. /z jedné netové diskuse/

Není tady

 

#14 28. 3. 2008 11:55

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 25. 8. 2007
Příspěvky: 1348

Re: Problém s kamarádkou...

to Opheli: Copak problémy se dají řešit odděleně od života?

tož já ještě k Blance Matragi ... já jen, že už vím, v čem je její osud mimořádný...
(viz:    http://www.marianne.cz/clanek/630/blanka_matragi.html    )

Jak vyplývá z článku, mimiřádní jsou i rodina a všichni příbuzní jejího manžela.
Tož tak.

Není tady

 

#15 28. 3. 2008 12:10

zuzaninka
♥------
Registrovaný: 24. 3. 2008
Příspěvky: 13

Re: Problém s kamarádkou...

No tak vám pěkně "děkuju"... já tu chci řešit svůj vztah ke kamarádce a vy tu z toho děláte fakt offtopic
Nepamatuju se, že bych psala, že mám problém s ARABEM (btw. je to můj manžel a když už, tak mu říkejte tak a ne "tvůj Arab", jak by se vám líbilo, kdyby někdo psal "Tvůj Čech" nebo tak???) Sorry, ale s těmito předsudky a nevyžádanými radami se setkávám dnes a denně...a už mi to leze krkem. Já si musela ulevit!
Že jsem to sem vůbec psala...to s tím původním tématem vůbec nesouviselo, jenom jsem tím reagovala na to, jak mi někdo psal, že musím kámošku pochopit, že žije v jiném prostředí a má partnera cizince, tak abyste věděli, že ji v tomhle ASI chápu. Ona mi ho nějak moc nerozmlouvala, jenom na začátku utrousila pár pochybností a předsudků jako vy teď...ale dál už to neřešila a před třemi měsíci nám byla na svatbě, úplně v pohodě.
Ten problém se fakt týká jen mě a jí, naší komunikace, to nesouvisí s našimi partnery, ani kdyby ona chodila s černochem (ostatně to některé její kamarádky v Německu z bývalé školy taky:)

Tak prosím, jestli mi chcete poradit, vrae se k původnímu a neřešte ARABA...dík vissla

Ofelie: díky, tys asi jediná, kdo pochopil, oč mi jde wink

Upravil(a) zuzaninka (28. 3. 2008 12:11)

Není tady

 

#16 28. 3. 2008 12:23

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 21. 7. 2007
Příspěvky: 14631

Re: Problém s kamarádkou...

Zuzi a co chceš řešit, její problémy se školou, její problémy s matkou, jeí problémy s manželem nebo ten vᚠvztah? Otázek nějak víc než jsem vypsal.
Víš lidé přicházejí jsou dobrými přáteli, užijí mnoho hezkého a pak najednou odchází a nevíš proč? Oni také ne. Prostě najednou mají jiné přátele jiné zájmy a jiné hodnoty. Takže nezbude než v duchu příspěvku Som se s tím vypořádat.


Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

 

#17 28. 3. 2008 12:30

zuzaninka
♥------
Registrovaný: 24. 3. 2008
Příspěvky: 13

Re: Problém s kamarádkou...

Pisateli, její problémy se školou - žádný nemá, snaží se a učí se dobře. Její problémy s matkou - do toho šourat nechci, je všeobecně známo (jsme malý město), že její matka je k...a a pro ni je to jistě bolestný, na druhou stranu už to má asi v sobě vyřešený a mně do toho nic není, ani nevím, co bych jí k tomu řekla, když do toho ani tak moc nevidím. Její problémy s manželem - je to btw. jen přítel, jsou spolu 8 let a ona se vdávat nechce, i když spolu dávno bydlej a v podstatě jako manželé žijou...mně se zdá, že pořád čeká jakoby na "něco lepšího", na druhou stranu je asi ráda za to, co má. Možná mezi sebou nějaký problémy maj, jako každej, ale do toho mi taky nic není, když se mi sama nesvěří.

Máte asi pravdu - nezbývá, než se s tím smířit. To je nejosvědčenější rada, co? neutral
Já nechci být nijak kousavá, ale myslela jsem, že někdo bude umět poradit víc než to. Třeba, co s tím "konstruktivně" můžu dělat já. Pokud jste ale dospěli k závěru, že nic, tak to tak asi bude, no.

Upravil(a) zuzaninka (28. 3. 2008 12:30)

Není tady

 

#18 28. 3. 2008 12:41

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 25. 8. 2007
Příspěvky: 1348

Re: Problém s kamarádkou...

No tak vidíš. pokud se kamarádky týče, jsi možná na dobré cestě ke zmoudření (smíření).

No a dál....    To je v pohodě, nemᚠza co! tillfreds

Není tady

 

#19 28. 3. 2008 12:42

zuzaninka
♥------
Registrovaný: 24. 3. 2008
Příspěvky: 13

Re: Problém s kamarádkou...

Jo, a asi tady budu za blázna, ale já si myslím, že OPRAVDOVÉ přátelství nezmizí s tím, že má někdo jiné zájmy a přátele nebo už spolu nechodíte do školy. Jsem o tom přesvědčená.
Hluboký zájem o člověka a jeho život a problémy přece nemůžu zahrabat jen proto, že jsem potkal někoho jiného, s kým mě to třeba momentálně baví víc nebo máme stejné zájmy.
Nevím už, na co to byla reakce, ale ona mi sama řekla: "V Praze mᚠjiný kamarádky, ...wink" Myslím, že jsem jí na to upřímně řekla, že i když ano, jiné kamarádky mám, ona pro mě pořád je a bude důležitá a chtěla bych se vídat i s ní. Tak nevím, jestli nežárlila na ty moje "jiný kamarádky" a sama se s tímto takovým podivným způsobem (že mi jako "dává volnost" či co) nesnažila vyrovnat, nebo se mě naopak touhle divnou větou chtěla jako zbavit.

Já mám kamaráda, se kterým se známe x let, a i když mě někdy unavoval svými občas depresivními řečmi, někdy jsme se na sebe naštvali (ale trvalo to jen krátce:)) a oba jsme samozřejmě potkali spoustu nových lidí a oba máme partnery, nikdy jsme nepřestali být nejlepšími kámoši, nepřestali jsme se scházet, zajímat se o sebe a svěřovat. A nikdy nepřestaneme...slíbili jsme si to (on je v tomhle vyjadřování "citů" stejně otevřený jako já par). Taková je moje představa přátelství.

Je možný, že on nasadil laku tak vysoko, že já se prostě s ničím "míň" nesmířím. Tohle přátelství s ní asi není a nikdy nebylo opravdové. Já ji vždy brala jako nejlepší kamarádku, ale teď mi dochází, že ona se tak asi nikdy nechovala. Vyhověla vždycky spíš sobě než druhým...a diskuse o tom, co ji k tomu vedlo, je bezpředmětná.

Tak jsem si asi sama odpověděla, no. Pokud k tomu ještě někdo něco máte, tak to ale nemusí být konec.

Není tady

 

#20 28. 3. 2008 12:45

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 30. 10. 2007
Příspěvky: 4571

Re: Problém s kamarádkou...

zuzaninka napsal(a):

Jo, a asi tady budu za blázna, ale já si myslím, že OPRAVDOVÉ přátelství nezmizí s tím, že má někdo jiné zájmy a přátele nebo už spolu nechodíte do školy. Jsem o tom přesvědčená.

zřejmě délka trvání vztahu (jakéholi) nemá vliv na OPRAVDOVOST


Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

 

#21 28. 3. 2008 13:06

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 25. 8. 2007
Příspěvky: 1348

Re: Problém s kamarádkou...

A hele, Amriano, roste ti následovnice.... ?! ..... lol

zuzaninka napsal(a):

Já mám kamaráda, se kterým se známe x let, a i když mě někdy unavoval svými občas depresivními řečmi, někdy jsme se na sebe naštvali (ale trvalo to jen krátce:)) a oba jsme samozřejmě potkali spoustu nových lidí a oba máme partnery, nikdy jsme nepřestali být nejlepšími kámoši, nepřestali jsme se scházet, zajímat se o sebe a svěřovat. A nikdy nepřestaneme...slíbili jsme si to (on je v tomhle vyjadřování "citů" stejně otevřený jako já par). Taková je moje představa přátelství.

... Pardon, to byl vtip! ... (no ale řekni sama, nepřipomíná ti to něco?)

zuzaninka napsal(a):

Je možný, že on nasadil laku tak vysoko, že já se prostě s ničím "míň" nesmířím. Tohle přátelství s ní asi není a nikdy nebylo opravdové. Já ji vždy brala jako nejlepší kamarádku, ale teď mi dochází, že ona se tak asi nikdy nechovala. Vyhověla vždycky spíš sobě než druhým...a diskuse o tom, co ji k tomu vedlo, je bezpředmětná.

Tak jsem si asi sama odpověděla, no. Pokud k tomu ještě někdo něco máte, tak to ale nemusí být konec.

No tak k tomuto už lze jen dodat, co mi řekla nejedna žena, že jim žádné kamarádství s ženou nikdy nevydrželo napořád, vždycky se kvůli něčemu dříve či později rozkmotřily.
Asi už je to prý v ženské povaze, nebo co, jsou v tom prý vždy jakési žárlivosti či něco takového...
Tož tak.

Není tady

 

#22 28. 3. 2008 13:17

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 12. 9. 2007
Příspěvky: 8543

Re: Problém s kamarádkou...

Kamarádka - já mám pocit, že přátelství se v průběhu času může měnit... Mám "nejlepší" kamarádku od 10-ti let, chodily jsme spolu na základku, přes střední jsme se viděly tak 2x ročně, po maturitě jsme se začaly vídat víc, a od té doby, co žiju v Praze a ona zůstala bydlet doma, se vídáme tak několikrát ročně. Ten vztah se za ty roky určitě hodně změnil. Podle mě to není o tom, aby ten vztah zůstal pořád stejnej - ale o tom, abychom si měli pořád co říct, když se třeba za několik měsíců sejdeme. Já se s tou kamarádkou klidně několik měsíců nevidím, mezitím si ani nepíšeme, nejsme zvyklé... ale potom se domluvíme a třeba u ní i s přítelem o víkendu přespíme. Nebo když ona potřebuje přespat v Praze...

Mám i kamarády, které pořád za kamarády považuju - i když jsem je neviděla třeba několik let... To je o vztahu - a ne o tom, jak často se vídáme.

Není tady

 

#23 28. 3. 2008 13:21

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 12. 9. 2007
Příspěvky: 8543

Re: Problém s kamarádkou...

zuzaninka napsal(a):

Já mám kamaráda, se kterým se známe x let, a i když mě někdy unavoval svými občas depresivními řečmi, někdy jsme se na sebe naštvali (ale trvalo to jen krátce:)) a oba jsme samozřejmě potkali spoustu nových lidí a oba máme partnery, nikdy jsme nepřestali být nejlepšími kámoši, nepřestali jsme se scházet, zajímat se o sebe a svěřovat. A nikdy nepřestaneme...slíbili jsme si to (on je v tomhle vyjadřování "citů" stejně otevřený jako já par). Taková je moje představa přátelství.

A tvůj přítel na něj nežárlí - když ví, že se svěřuješ svému nejlepšímu kamarádovi - klukovi? A jeho přítelkyně taky nežárlí, když ví, že její miláček se chodí svěřovat kamarádce - holce?
Mně by to teda vadilo. Neříkám, že chlap nemůže mít kamarádku a holka kamaráda - ale nemůže ten vztah být "silnější" než partnerský vztah - teda může, ale já jako partnerka bych si pak připadala na vedlejší koleji. Asi bych partnerovi dala vybrat: ona, nebo já... Pokud to vnímám dobře, vypadá to spíš jako že mᚠvztah s tím kamarádem, a svého přítele tak nějak do počtu... neuraž se, je to jenom můj pohled na věc.

Tvoje představa přátelství (viz nahoře) mi připadá jako závislost. (Nemusíš se mnou souhlasit).

Není tady

 

#24 28. 3. 2008 13:58

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Problém s kamarádkou...

kalupinka napsal(a):

Doufám, že jsi viděla film Bez dcerky neodejdu. Pokud ne, podívej se na něj, než si vyjedeš na prázdniny...

roll A čo takto nejaký film o otrasných českých manželoch...?


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#25 28. 3. 2008 14:09

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Problém s kamarádkou...

Slavek17 napsal(a):

Je těžké najít zvenčí pravdu.
Možná tě měla tvá kamarádka opravdu ráda.
A když ti neschválila vztah s Arabem, činila tak z upřímných a hlubokých obav.
Je u nás tolik mladých holek, které okouzlí muž z arabského světa?!
Koneckonců, arabští koně jsou taky úžasní, že?

Jenže ty nechceš vidět rizika. Nechceš si je připustit.
A tvou kamarádku to zraňuje. Ona ta rizika vidí. A bojí se o tebe.
O tvé budoucí děti (asi hlavně).
Už dopředu ji trápí, jak můžeš být jednou nešastná.

Protože ty si ve svém naivním mládí myslíš, že tvůj Arab zůstane tak milý jako doposud.
Tak já vím pouze o jedné ženě: Blanka Matragi. Ta je šastná, úspěšná, miluje svého muže.
Ale popravdě, vlastně ani nevím, jak to mají s dětmi...

A kožko zmiešaných manželstiev s Arabom poznᚠzblízka? roll Ja som jeden čas s Arabom chodila a užila som si svoje. Tiež som prišla o niekožko kamarátok a o ďalšie len-len... Nevedela som im vyhovori, že viem trošku o tej kultúre viac než oni, že si dám pozor a že sa s ním asi aj tak rozídem(rozišla som sa, ale kvôli iným veciam). Snažila som sa chápa, že to robia z náklonnosti ku mne, ale úprimne: Nechápem, prečo by som mala by šastná podža ich predstáv, ži ich životy a milova ich manželov yikes ????
A najradšej mám žudí, ktorí z tej kultúry poznajú tak akurát Bin Ládina, Bez dcérky neodídem a kebab, ale s chuou poučia ostatných. hmm Arabov sú milióny a je logický predpoklad, že sa medzi nimi nájdu aj takí, aj onakí... Mmch, bez dcérku neodídem je o Iráncoch, t.j. Peržanoch, ktorí nie sú Arabi - ale však to je "znalcom arabských pomerov" určite jedno. Moslim ako moslim - jedno, či je to Turek, Arab, Uzbek, Peržan, Thajčan či Pakistánec... jedna zberba to je. roll 
Slávkovi: Blanka Matragi s Makramom sú bezdetní, ale on ju má aj tak rád a ostal s ňou (čo je možno viac, než by urobil nejden Čech, ale čo už). Bože, jak som stará, tak som sprostá a furt chcem nasilu šíri osvetu žuďom, ktorí sú aj tak šastnejší, keď si myslia, že Česi sú jediný dobrý a vyvolený národ(a že už Slovensko je Západné Mongolsko, nehovoriac o iných štátoch a národoch). Ospravedlňujem sa, že im(vám?) to chcem bra.


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů