Oznámení

8. června : Vážení uživatelé, v současné době pracujeme na vylepšení stránek Babinet.cz, což může způsobovat občasné výpadky či problémy spojené zejména s přihlašováním. Na odstranění problémů a doladění detailů usilovně pracujeme. Děkujeme za pochopení.

8. června : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

28. května : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

#1101 2. 8. 2017 6:11

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Statistika nevěr a mimomanželských vztahů na Babinetu

Děti jsou snadno ovlivnitelné a manipulovatelné
Vím, že dávám výrokům poněkud jinej kontext... ale ta souvislost s mít "prostor, abych dospěla" mě holt praštila do očí.
Aneb nejen malé děti - ty velké to zvládnou samy na sobě...
(A to ani nezmiňuju, kdo že by vlastně měl nechat dítě dospět.)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#1102 2. 8. 2017 8:17

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Tatínek nechává dcerku dospět. sad

Slniečko, přečti si své příspěvky od roku 2006...

Upravil(a) Eva. (2. 8. 2017 8:32)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#1103 2. 8. 2017 8:37

mia
♥♥♥♥♥♥-

Já teda obdivuju neskonalou trpělivost a vstřícnost pana Slniečka......autorka by asi potřebovala udělat zkušenost s nějakým defektním týpkem, aby ocenila spolehlivost svého muže. Pokud se ten pán stará jak má, nechlastá atd., není konfliktní a nedělá doma dusno, není důvod, aby děti nějak zvl᚝ registrovaly, že to mezi rodiči zas až tak nehraje......jistě, že je lepší, když si oba navzájem "voní" (tyto potřeby si ale lze pořešit diskrétně, aniž člověk rozkope život mnoha dalším), ale kdo se dal na vojnu, měl by bojovat.....minimálně do doby, než mláďata vylétnou.......ten příklad a pocit rodiny je pro ty děti nenahraditelný. A vždycky je lepší, když jsou na to dva, může přijít nemoc, ztráta zaměstnání, cokoliv.....a pak se všechno líp zvládá. I když by při odluce byl manžel k dispozici, jak píše Slniečko, stát se může cokoliv - natrefí se mu si nová partnerka a je hotovo.
Slniečko, hazarduješ se životem celé své rodiny. Člověk by snad i chtěl chápat tvoje pohnutky, ale rodina by měla být v tomto případě na prvním místě (a fakt to není klišé), pokud tam tedy není ten defektní partner, což u vás není.......
Notabene nikde není psáno, že nový způsob života naplní tvá očekávání........vše je v tvé hlavě.

Není tady

#1104 2. 8. 2017 8:57

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Co jsem si přečetla pár příspěvků od roku 2006, přemýšlím, proč si Slniečko pořídila děti se svým manželem, když už tenkrát, když děti neměli, mu byla nevěrná a nebyla v manželství spokojená. sad
Kurnik, když už jednou mám děti, tak už budou na prvním místě ony.
Když byla v manželství, kde neměli děti, podváděla manžela a nebyla v manželství spokojená, tak proč se nerozvedla, ale místo toho má s ním 2 děti. A pak ho znovu podváděla...

Není tady

#1105 2. 8. 2017 9:01

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

autorka by asi potřebovala udělat zkušenost s nějakým defektním týpkem

Ona ji udělala, i když ho neměla doma, to je fakt. A výsledek? Když to týpek zabalil, Slničko balí kufry taky.
Pan manžel má neskutečnou trpělivost a smysl pro rodinu.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#1106 2. 8. 2017 9:02

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Co jsem si přečetla pár příspěvků od roku 2006, přemýšlím, proč si Slniečko pořídila děti se svým manželem, když už tenkrát, když děti neměli, mu byla nevěrná a nebyla v manželství spokojená. sad
Když byla v manželství, kde neměli děti, podváděla manžela a nebyla v manželství spokojená, tak proč se nerozvedla, ale místo toho má s ním 2 děti. A pak ho znovu podváděla...

Safra, safra...No jo, no....

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#1107 2. 8. 2017 9:09

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Možná si myslela, že se to zlepší, ale nezlepšilo.
Ale aspoň teď už by měla dělat rozumné kroky a ne dospívat se svolením tatínka manžela, když jsou tam i děti.

Není tady

#1108 2. 8. 2017 15:06

mia
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

[b]autorka by asi potřebovala udělat zkušenost s nějakým defektním týpkem[/b]

Ona ji udělala, i když ho neměla doma, to je fakt. A výsledek? Když to týpek zabalil, Slničko balí kufry taky.
Pan manžel má neskutečnou trpělivost a smysl pro rodinu.

No ani ne.......milenec ve finále dal přednost své rodině, jak píše Slničko: ".......v tu chvíli se také provalila nevěra u pána, stáhl se, ženě tento 5ti letý vztah nepřiznal a bojuje o rodinu, důvodem není láska k jeho paní, ale láska k dětem."

Tím defektním týpkem myslím takového, který propije výplatu nebo ji naháže do atomatů a nezajímá ho, z čeho rodina žije, nadělá dluhy, zodpovědnost veškerá žádná. Nebo je to despota a tyran, případně takový, co rodinu opustí kvůli nové "pravé a osudové lásce".........takže pokud se podaří, že je partner slušný a zodpovědný chlap, miluje své děti, navíc je takhle tolerantní ke své ženě, jak autorka píše, nevidím moc důvodů, proč dětem takového otce brát. Problémy ve své hlavě si lze přece pořešit nějak citlivě a diskrétně.

Nijak tím autorku nechci soudit, jen se nad tím zamýšlím......sama jsem tím doposud neprošla, usuzuju tak podle případů, které vidím kolem sebe.

Není tady

#1109 2. 8. 2017 16:33

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Já vím, že  ho neměla doma. Ale podle toho, co sama psala, měl dobře "nakročeno". Tedy ten přítel, který ji po pětiletém vztahu s klidným srdcem zapřel.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#1110 2. 8. 2017 21:11

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Takže Slniecko má "zatmění" a potřebuje "na zadek!"
No, myslím, že když zbali kufry, děti a nějakého "Měsíčka", prozře (možná...)
To už bude saaaakra pozdě! Zas jedny děti bez táty a zvoraný život... sad!

Kdo chce kam...?

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#1111 2. 8. 2017 21:27

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Eva. napsal(a):

Ouha ... mad v tom případě nerozumím ... nechápu ... roll

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#1112 2. 8. 2017 21:39

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Slniečko, Ty podle mě hřešíš na jednu jedinou věc: že Tvůj manžel byl až do této chvíle až nepřiměřeně benevolentní a tolerantní, všechno Ti odkýval a odsouhlasil a ani jednou razantně neudeřil do stolu stolt Ovšem - jak praví klasik: "Nikdo nemá míti nic za definitivní".

Ty tak nějak totiž do budoucna počítᚠs tím, že se celá situace bude i nadále odehrávat podle Tvého vlastního scénáře a že věci poběží podle toho, jak sis je vysnila či představila Ty. Vůbec neuvažuješ o tom, že by se jednoho krásného dne mohl Tvůj muž rozpadu rodiny přizpůsobit, přijmout daný stav věcí jako nezvratný, následně si zařídit další život podle svého s jinou partnerkou a možná si i založit novou rodinu s dalšími dětmi. Což by pro Tebe  znamenalo přinejmenším odsun Tebe, Tvých dětí a vašich potřeb na druhou kolej a přinejmenším i celou řadu nepříjemných důsledků pro Tvůj další život. A nezlob se na mě, tomuto nastíněnému katastrofickému scénáři jdeš hodně rychle naproti ... sad

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#1113 3. 8. 2017 21:07

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Dorka napsal(a):

Takže Slniecko má "zatmění" a potřebuje "na zadek!"
No, myslím, že když zbali kufry, děti a nějakého "Měsíčka", prozře (možná...)
To už bude saaaakra pozdě! Zas jedny děti bez táty a zvoraný život... sad!

Kdo chce kam...?

usch

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#1114 12. 9. 2017 15:09

diamo
♥------

F) Manžel se zamiloval jinde, ale když došlo na lámání chleba, rozhodl se zůstat u rodiny.

Dne 13.6.2009 mi po 20-letém manželství manžel v posteli oznámil, že má milenku (resp. odpověděl na otázku myšlenou žertem "nemᚠty náhodou milenku?" "Ano, mám"). Asi jsem byla naivní, tupá, slepá...ale já vážně nic nepoznala. Paralelní vztah měl v té době už téměř 2 roky a já o tom naprosto nic nevěděla a ani netušila (jeho sekretářka). Byl to pro mě šok.
Vzhledem k tomu, že jsem v té době neměla sebemenší podezření, moc mě překvapilo, že místo, aby šel za milenkou, která po něm právě požadovala, aby se mnou přestal spát, přestal se starat o děti (protože jsou rozmazlené a s ní bude mít nejskvělejší/neúžasnější) a zabezpečil ji, tak čekal, až se milenka odloučí od přítele, který jí prý bil a nehodlal se od ní z bytu(pořídili jí ho rodiče) hnout. No chápete to, kam dal 40-letý svéprávný chlap mozek? Termín pro rozhodnutí jsem manželovi dala (i když psycholog radí, že pokud si nejste jistí, tak nic nehrote). Já ale potřebovala mít něco konkrétního, na co se upnout. Neodešel. Jel s námi na dovolenou, na přijímačky. Nějakou dobu trvalo, než jsem mu zase začala věřit a netřásla se při tom, když šel telefonovat někam do jiné místnosti nebo prohlásil, že musí zůstat déle v práci. Důvěra se těžko obnovuje, ale pokud chcete dál žít a radovat se ze života, tak aspoň já neumím žít bez důvěry a znovu jsem začala věřit. Zatím moji důvěru nikdy od té doby nezklamal a naopak při životních etapách našich dětí(teď již dospělých, nikdy se nic nedozvěděly - i když nejstarší možná něco tušila) si povzdechne, že je šastný, že se z toho svého "zatmění" včas vzpamatoval.

Není tady

#1115 13. 9. 2017 12:32

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

storstark (Ty si sem chodievala pred pár rokmi...?)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#1116 24. 1. 2018 8:51

gemi
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

storstark (Ty si sem chodievala pred pár rokmi...?)

Seli,
do háje chodila,  trolí  na  několika  vlaknech  dumbomdumbomdumbom

Není tady

#1117 21. 6. 2021 15:02

Magdalena2012
♥------

Ahoj mohu prosím poprosit o názor..
jsem rozvedená a z manželství mám 2 holčičky. Před dvěma lety jsem potkala současného přítele, byl také rozvedený. Začátky byla krásné, věnoval se mě i dětem, podnikly jsme společné výlety, trávily volný čas.
Přítel má z předchozího manželství 2 syny, vídá se pouze s jedním. Druhý syn má k němu negativní vztah, ale je již dospělý. Přítelův syn k nám právidelně jezdil jednou za 14 dní z neděle na sobutu, vždy když ho měl přítel mít podle rozsudku. Jinak ho ještě pravidelně doprovázel na tenisové tréningy.
Jsme každý z jiného města a tak jsme se vídali jednou, dvakrát večer v týdnu a společné víkendy. Bud se synem nebo bez.
Vše probíhalo v pohodě, přítelův syn k nám jezdil rád. Ted v poslední době se však něco změnilo a přítel zcela změnil přístup.
Syn k nám už prý jezdit nebude, prý se kousnul, je mu 11 let. Přítel prohlásil, že bývalá manželka chodí do práce a on bude odpoledne pečovat o syna a vozit ho na tréningy. Ale prý se budeme vídat ve středu večer a o víkendu kdy synka nemá. Ale i když ho nemá, tak za ním jede na turnaj.
Chápu samozřejmě, že k synovi má povinnosti, ale cítím se ted naprosto odstrčená, jakoby pro mě již nebylo místo. Příteli jsem řekla, že je rozvedený a stanoví si s manželkou pevná pravidla a pak mi o nich řekne, protože to už přestává vypadat jako vztah. Bývalá manželka každou chvíli volá, stále něco řeší apod. Nevím jak se k tomu postavit, proto poprosím o názor.
Vážně nejsem sobecká ženská co staví sebe na první místo, ale nějak se mi to příčí a mám pocit, že je něco špatně.
Děkuji za přečtení, případně i názor někoho kdo něčím podobným prošel.

Není tady

#1118 22. 6. 2021 15:21

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Magdalena2012 napsal(a):

... Příteli jsem řekla, že je rozvedený a stanoví si s manželkou pevná pravidla a pak mi o nich řekne, protože to už přestává vypadat jako vztah. Bývalá manželka každou chvíli volá, stále něco řeší apod. Nevím jak se k tomu postavit, proto poprosím o názor.
Vážně nejsem sobecká ženská co staví sebe na první místo, ale nějak se mi to příčí a mám pocit, že je něco špatně.

Ano. Je to špatně!

Ale holky stálice, já četla původní příspěvek, jsem na 14tém...... A nemůžu se nadechnout! (Je tam i příběh Erem, Mikeše...)
Hm, uměli jsme si moc hezky hrát! ❤️🤡🍀✌️

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#1119 22. 6. 2021 17:51

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

rina napsal(a):

Magdalena2012 napsal(a):

... Příteli jsem řekla, že je rozvedený a stanoví si s manželkou pevná pravidla a pak mi o nich řekne, protože to už přestává vypadat jako vztah. Bývalá manželka každou chvíli volá, stále něco řeší apod. Nevím jak se k tomu postavit, proto poprosím o názor.

Ano. Je to špatně!

Ale holky stálice, já četla původní příspěvek, jsem na 14tém...... A nemůžu se nadechnout! (Je tam i příběh Erem, Mikeše...)
Hm, uměli jsme si moc hezky hrát! ❤️🤡🍀✌️

Jdu si dohledat co jsem tam psala big_smile

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#1120 22. 6. 2021 17:58

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Tolik lidi sem drive chodilo ,kam vsichni zmizeli ? Pribeh Nabuko me pred lety hodne zaujal,zajimalo by me jak se ji v zivode vede.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#1121 22. 6. 2021 21:47

rina
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

Tolik lidi sem drive chodilo ,kam vsichni zmizeli ? Pribeh Nabuko me pred lety hodne zaujal,zajimalo by me jak se ji v zivode vede.

Jinam. 😰

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#1122 23. 6. 2021 6:23

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Magdalena2012 napsal(a):

Ahoj mohu prosím poprosit o názor..
jsem rozvedená a z manželství mám 2 holčičky. Před dvěma lety jsem potkala současného přítele, byl také rozvedený. Začátky byla krásné, věnoval se mě i dětem, podnikly jsme společné výlety, trávily volný čas.
Přítel má z předchozího manželství 2 syny, vídá se pouze s jedním. Druhý syn má k němu negativní vztah, ale je již dospělý. Přítelův syn k nám právidelně jezdil jednou za 14 dní z neděle na sobutu, vždy když ho měl přítel mít podle rozsudku. Jinak ho ještě pravidelně doprovázel na tenisové tréningy.
Jsme každý z jiného města a tak jsme se vídali jednou, dvakrát večer v týdnu a společné víkendy. Bud se synem nebo bez.
Vše probíhalo v pohodě, přítelův syn k nám jezdil rád. Ted v poslední době se však něco změnilo a přítel zcela změnil přístup.
Syn k nám už prý jezdit nebude, prý se kousnul, je mu 11 let. Přítel prohlásil, že bývalá manželka chodí do práce a on bude odpoledne pečovat o syna a vozit ho na tréningy. Ale prý se budeme vídat ve středu večer a o víkendu kdy synka nemá. Ale i když ho nemá, tak za ním jede na turnaj.
Chápu samozřejmě, že k synovi má povinnosti, ale cítím se ted naprosto odstrčená, jakoby pro mě již nebylo místo. Příteli jsem řekla, že je rozvedený a stanoví si s manželkou pevná pravidla a pak mi o nich řekne, protože to už přestává vypadat jako vztah. Bývalá manželka každou chvíli volá, stále něco řeší apod. Nevím jak se k tomu postavit, proto poprosím o názor.

V prvé řadě bych řekla: vždy věř svému pocitu, intuici.
Osobní zkušenost nemám, ale taková změna zničeho nic... také mi to přijde zvláštní a podle mého právem cítíš, že je něco špatně.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#1123 23. 6. 2021 6:28

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

rina napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Jinam. 😰

Hodně lidí přešlo na facebook a obecně takováto diskusní fóra jako BB "umírají" asi téměř všude. Je to velká škoda, bývalo to tu před lety moc fajn. Tolik lidí a nikdo se nebál psát i osobní věci, tak nějak jsme se "znali" a bylo to takové fajn a rodinné.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#1124 23. 6. 2021 15:03

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Čtu dychtivě, je to fakt zajímavé.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#1125 23. 6. 2021 18:59

Xsara1
♥♥♥----

LENNNA napsal(a):

Hodně lidí přešlo na facebook a obecně takováto diskusní fóra jako BB "umírají" asi téměř všude. Je to velká škoda, bývalo to tu před lety moc fajn. Tolik lidí a nikdo se nebál psát i osobní věci, tak nějak jsme se "znali" a bylo to takové fajn a rodinné.

Ano, bývalo to tady fajn. Do kauzy Estela a lynče těch, kteří chtěli pomoci. Hodně lidí se tady tehdy pěkně odkopalo, a od té doby už to nikdy nebylo ono. Většina těch lidí, díky kterým to tu bylo tak prima, odešla. hmm

"Každý chce jít do nebe, ale nikdo nechce zemřít." Peter Tosh

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí