8. června : Váení uivatelé, v současné době pracujeme na vylepení stránek Babinet.cz, co můe způsobovat občasné výpadky či problémy spojené zejména s přihlaováním. Na odstranění problémů a doladění detailů usilovně pracujeme. Děkujeme za pochopení. 8. června : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 28. května : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! |
|
|
Děti jsou snadno ovlivnitelné a manipulovatelné
Vím, e dávám výrokům poněkud jinej kontext... ale ta souvislost s mít "prostor, abych dospěla" mě holt pratila do očí.
Aneb nejen malé děti - ty velké to zvládnou samy na sobě...
(A to ani nezmiňuju, kdo e by vlastně měl nechat dítě dospět.)
Není tady
Tatínek nechává dcerku dospět.
Slniečko, přečti si své příspěvky od roku 2006...
Upravil(a) Eva. (2. 8. 2017 8:32)
Není tady
Já teda obdivuju neskonalou trpělivost a vstřícnost pana Slniečka......autorka by asi potřebovala udělat zkuenost s nějakým defektním týpkem, aby ocenila spolehlivost svého mue. Pokud se ten pán stará jak má, nechlastá atd., není konfliktní a nedělá doma dusno, není důvod, aby děti nějak zvlá registrovaly, e to mezi rodiči zas a tak nehraje......jistě, e je lepí, kdy si oba navzájem "voní" (tyto potřeby si ale lze pořeit diskrétně, ani člověk rozkope ivot mnoha dalím), ale kdo se dal na vojnu, měl by bojovat.....minimálně do doby, ne mláďata vylétnou.......ten příklad a pocit rodiny je pro ty děti nenahraditelný. A vdycky je lepí, kdy jsou na to dva, můe přijít nemoc, ztráta zaměstnání, cokoliv.....a pak se vechno líp zvládá. I kdy by při odluce byl manel k dispozici, jak píe Slniečko, stát se můe cokoliv - natrefí se mu si nová partnerka a je hotovo.
Slniečko, hazarduje se ivotem celé své rodiny. Člověk by snad i chtěl chápat tvoje pohnutky, ale rodina by měla být v tomto případě na prvním místě (a fakt to není klié), pokud tam tedy není ten defektní partner, co u vás není.......
Notabene nikde není psáno, e nový způsob ivota naplní tvá očekávání........ve je v tvé hlavě.
Není tady
Co jsem si přečetla pár příspěvků od roku 2006, přemýlím, proč si Slniečko pořídila děti se svým manelem, kdy u tenkrát, kdy děti neměli, mu byla nevěrná a nebyla v manelství spokojená.
Kurnik, kdy u jednou mám děti, tak u budou na prvním místě ony.
Kdy byla v manelství, kde neměli děti, podváděla manela a nebyla v manelství spokojená, tak proč se nerozvedla, ale místo toho má s ním 2 děti. A pak ho znovu podváděla...
Není tady
autorka by asi potřebovala udělat zkuenost s nějakým defektním týpkem
Ona ji udělala, i kdy ho neměla doma, to je fakt. A výsledek? Kdy to týpek zabalil, Slničko balí kufry taky.
Pan manel má neskutečnou trpělivost a smysl pro rodinu.
Není tady
Eva. napsal(a):
Co jsem si přečetla pár příspěvků od roku 2006, přemýlím, proč si Slniečko pořídila děti se svým manelem, kdy u tenkrát, kdy děti neměli, mu byla nevěrná a nebyla v manelství spokojená.
Kdy byla v manelství, kde neměli děti, podváděla manela a nebyla v manelství spokojená, tak proč se nerozvedla, ale místo toho má s ním 2 děti. A pak ho znovu podváděla...
Safra, safra...No jo, no....
Není tady
Moná si myslela, e se to zlepí, ale nezlepilo.
Ale aspoň teď u by měla dělat rozumné kroky a ne dospívat se svolením tatínka manela, kdy jsou tam i děti.
Není tady
Judyna napsal(a):
[b]autorka by asi potřebovala udělat zkuenost s nějakým defektním týpkem[/b]
Ona ji udělala, i kdy ho neměla doma, to je fakt. A výsledek? Kdy to týpek zabalil, Slničko balí kufry taky.
Pan manel má neskutečnou trpělivost a smysl pro rodinu.
No ani ne.......milenec ve finále dal přednost své rodině, jak píe Slničko: ".......v tu chvíli se také provalila nevěra u pána, stáhl se, eně tento 5ti letý vztah nepřiznal a bojuje o rodinu, důvodem není láska k jeho paní, ale láska k dětem."
Tím defektním týpkem myslím takového, který propije výplatu nebo ji naháe do atomatů a nezajímá ho, z čeho rodina ije, nadělá dluhy, zodpovědnost vekerá ádná. Nebo je to despota a tyran, případně takový, co rodinu opustí kvůli nové "pravé a osudové lásce".........take pokud se podaří, e je partner sluný a zodpovědný chlap, miluje své děti, navíc je takhle tolerantní ke své eně, jak autorka píe, nevidím moc důvodů, proč dětem takového otce brát. Problémy ve své hlavě si lze přece pořeit nějak citlivě a diskrétně.
Nijak tím autorku nechci soudit, jen se nad tím zamýlím......sama jsem tím doposud neprola, usuzuju tak podle případů, které vidím kolem sebe.
Není tady
Já vím, e ho neměla doma. Ale podle toho, co sama psala, měl dobře "nakročeno". Tedy ten přítel, který ji po pětiletém vztahu s klidným srdcem zapřel.
Není tady
Take Slniecko má "zatmění" a potřebuje "na zadek!"
No, myslím, e kdy zbali kufry, děti a nějakého "Měsíčka", prozře (moná...)
To u bude saaaakra pozdě! Zas jedny děti bez táty a zvoraný ivot... !
Kdo chce kam...?
Není tady
Eva. napsal(a):
Ouha ... v tom případě nerozumím ... nechápu ...
Není tady
Slniečko, Ty podle mě hřeí na jednu jedinou věc: e Tvůj manel byl a do této chvíle a nepřiměřeně benevolentní a tolerantní, vechno Ti odkýval a odsouhlasil a ani jednou razantně neudeřil do stolu Ovem - jak praví klasik: "Nikdo nemá míti nic za definitivní".
Ty tak nějak toti do budoucna počítá s tím, e se celá situace bude i nadále odehrávat podle Tvého vlastního scénáře a e věci poběí podle toho, jak sis je vysnila či představila Ty. Vůbec neuvauje o tom, e by se jednoho krásného dne mohl Tvůj mu rozpadu rodiny přizpůsobit, přijmout daný stav věcí jako nezvratný, následně si zařídit dalí ivot podle svého s jinou partnerkou a moná si i zaloit novou rodinu s dalími dětmi. Co by pro Tebe znamenalo přinejmením odsun Tebe, Tvých dětí a vaich potřeb na druhou kolej a přinejmením i celou řadu nepříjemných důsledků pro Tvůj dalí ivot. A nezlob se na mě, tomuto nastíněnému katastrofickému scénáři jde hodně rychle naproti ...
Není tady
Dorka napsal(a):
Take Slniecko má "zatmění" a potřebuje "na zadek!"
No, myslím, e kdy zbali kufry, děti a nějakého "Měsíčka", prozře (moná...)
To u bude saaaakra pozdě! Zas jedny děti bez táty a zvoraný ivot... !
Kdo chce kam...?
Není tady
F) Manel se zamiloval jinde, ale kdy dolo na lámání chleba, rozhodl se zůstat u rodiny.
Dne 13.6.2009 mi po 20-letém manelství manel v posteli oznámil, e má milenku (resp. odpověděl na otázku mylenou ertem "nemá ty náhodou milenku?" "Ano, mám"). Asi jsem byla naivní, tupá, slepá...ale já váně nic nepoznala. Paralelní vztah měl v té době u téměř 2 roky a já o tom naprosto nic nevěděla a ani netuila (jeho sekretářka). Byl to pro mě ok.
Vzhledem k tomu, e jsem v té době neměla sebemení podezření, moc mě překvapilo, e místo, aby el za milenkou, která po něm právě poadovala, aby se mnou přestal spát, přestal se starat o děti (protoe jsou rozmazlené a s ní bude mít nejskvělejí/neúasnějí) a zabezpečil ji, tak čekal, a se milenka odloučí od přítele, který jí prý bil a nehodlal se od ní z bytu(pořídili jí ho rodiče) hnout. No chápete to, kam dal 40-letý svéprávný chlap mozek? Termín pro rozhodnutí jsem manelovi dala (i kdy psycholog radí, e pokud si nejste jistí, tak nic nehrote). Já ale potřebovala mít něco konkrétního, na co se upnout. Neodeel. Jel s námi na dovolenou, na přijímačky. Nějakou dobu trvalo, ne jsem mu zase začala věřit a netřásla se při tom, kdy el telefonovat někam do jiné místnosti nebo prohlásil, e musí zůstat déle v práci. Důvěra se těko obnovuje, ale pokud chcete dál ít a radovat se ze ivota, tak aspoň já neumím ít bez důvěry a znovu jsem začala věřit. Zatím moji důvěru nikdy od té doby nezklamal a naopak při ivotních etapách naich dětí(teď ji dospělých, nikdy se nic nedozvěděly - i kdy nejstarí moná něco tuila) si povzdechne, e je astný, e se z toho svého "zatmění" včas vzpamatoval.
Není tady
(Ty si sem chodievala pred pár rokmi...?)
Není tady
Selima napsal(a):
(Ty si sem chodievala pred pár rokmi...?)
Seli,
do háje chodila, trolí na několika vlaknech
Není tady
Ahoj mohu prosím poprosit o názor..
jsem rozvedená a z manelství mám 2 holčičky. Před dvěma lety jsem potkala současného přítele, byl také rozvedený. Začátky byla krásné, věnoval se mě i dětem, podnikly jsme společné výlety, trávily volný čas.
Přítel má z předchozího manelství 2 syny, vídá se pouze s jedním. Druhý syn má k němu negativní vztah, ale je ji dospělý. Přítelův syn k nám právidelně jezdil jednou za 14 dní z neděle na sobutu, vdy kdy ho měl přítel mít podle rozsudku. Jinak ho jetě pravidelně doprovázel na tenisové tréningy.
Jsme kadý z jiného města a tak jsme se vídali jednou, dvakrát večer v týdnu a společné víkendy. Bud se synem nebo bez.
Ve probíhalo v pohodě, přítelův syn k nám jezdil rád. Ted v poslední době se vak něco změnilo a přítel zcela změnil přístup.
Syn k nám u prý jezdit nebude, prý se kousnul, je mu 11 let. Přítel prohlásil, e bývalá manelka chodí do práce a on bude odpoledne pečovat o syna a vozit ho na tréningy. Ale prý se budeme vídat ve středu večer a o víkendu kdy synka nemá. Ale i kdy ho nemá, tak za ním jede na turnaj.
Chápu samozřejmě, e k synovi má povinnosti, ale cítím se ted naprosto odstrčená, jakoby pro mě ji nebylo místo. Příteli jsem řekla, e je rozvedený a stanoví si s manelkou pevná pravidla a pak mi o nich řekne, protoe to u přestává vypadat jako vztah. Bývalá manelka kadou chvíli volá, stále něco řeí apod. Nevím jak se k tomu postavit, proto poprosím o názor.
Váně nejsem sobecká enská co staví sebe na první místo, ale nějak se mi to příčí a mám pocit, e je něco patně.
Děkuji za přečtení, případně i názor někoho kdo něčím podobným proel.
Není tady
Magdalena2012 napsal(a):
... Příteli jsem řekla, e je rozvedený a stanoví si s manelkou pevná pravidla a pak mi o nich řekne, protoe to u přestává vypadat jako vztah. Bývalá manelka kadou chvíli volá, stále něco řeí apod. Nevím jak se k tomu postavit, proto poprosím o názor.
Váně nejsem sobecká enská co staví sebe na první místo, ale nějak se mi to příčí a mám pocit, e je něco patně.
Ano. Je to patně!
Ale holky stálice, já četla původní příspěvek, jsem na 14tém...... A nemůu se nadechnout! (Je tam i příběh Erem, Mikee...)
Hm, uměli jsme si moc hezky hrát! ❤️🤡🍀✌️
Není tady
rina napsal(a):
Magdalena2012 napsal(a):
... Příteli jsem řekla, e je rozvedený a stanoví si s manelkou pevná pravidla a pak mi o nich řekne, protoe to u přestává vypadat jako vztah. Bývalá manelka kadou chvíli volá, stále něco řeí apod. Nevím jak se k tomu postavit, proto poprosím o názor.
Děkuji za přečtení, případně i názor někoho kdo něčím podobným proel.Ano. Je to patně!
Ale holky stálice, já četla původní příspěvek, jsem na 14tém...... A nemůu se nadechnout! (Je tam i příběh Erem, Mikee...)
Hm, uměli jsme si moc hezky hrát! ❤️🤡🍀✌️
Jdu si dohledat co jsem tam psala
Není tady
Tolik lidi sem drive chodilo ,kam vsichni zmizeli ? Pribeh Nabuko me pred lety hodne zaujal,zajimalo by me jak se ji v zivode vede.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Tolik lidi sem drive chodilo ,kam vsichni zmizeli ? Pribeh Nabuko me pred lety hodne zaujal,zajimalo by me jak se ji v zivode vede.
Jinam. 😰
Není tady
Magdalena2012 napsal(a):
Ahoj mohu prosím poprosit o názor..
jsem rozvedená a z manelství mám 2 holčičky. Před dvěma lety jsem potkala současného přítele, byl také rozvedený. Začátky byla krásné, věnoval se mě i dětem, podnikly jsme společné výlety, trávily volný čas.
Přítel má z předchozího manelství 2 syny, vídá se pouze s jedním. Druhý syn má k němu negativní vztah, ale je ji dospělý. Přítelův syn k nám právidelně jezdil jednou za 14 dní z neděle na sobutu, vdy kdy ho měl přítel mít podle rozsudku. Jinak ho jetě pravidelně doprovázel na tenisové tréningy.
Jsme kadý z jiného města a tak jsme se vídali jednou, dvakrát večer v týdnu a společné víkendy. Bud se synem nebo bez.
Ve probíhalo v pohodě, přítelův syn k nám jezdil rád. Ted v poslední době se vak něco změnilo a přítel zcela změnil přístup.
Syn k nám u prý jezdit nebude, prý se kousnul, je mu 11 let. Přítel prohlásil, e bývalá manelka chodí do práce a on bude odpoledne pečovat o syna a vozit ho na tréningy. Ale prý se budeme vídat ve středu večer a o víkendu kdy synka nemá. Ale i kdy ho nemá, tak za ním jede na turnaj.
Chápu samozřejmě, e k synovi má povinnosti, ale cítím se ted naprosto odstrčená, jakoby pro mě ji nebylo místo. Příteli jsem řekla, e je rozvedený a stanoví si s manelkou pevná pravidla a pak mi o nich řekne, protoe to u přestává vypadat jako vztah. Bývalá manelka kadou chvíli volá, stále něco řeí apod. Nevím jak se k tomu postavit, proto poprosím o názor.
V prvé řadě bych řekla: vdy věř svému pocitu, intuici.
Osobní zkuenost nemám, ale taková změna zničeho nic... také mi to přijde zvlátní a podle mého právem cítí, e je něco patně.
Není tady
rina napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Jinam. 😰
Hodně lidí přelo na facebook a obecně takováto diskusní fóra jako BB "umírají" asi téměř vude. Je to velká koda, bývalo to tu před lety moc fajn. Tolik lidí a nikdo se nebál psát i osobní věci, tak nějak jsme se "znali" a bylo to takové fajn a rodinné.
Není tady
Čtu dychtivě, je to fakt zajímavé.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Hodně lidí přelo na facebook a obecně takováto diskusní fóra jako BB "umírají" asi téměř vude. Je to velká koda, bývalo to tu před lety moc fajn. Tolik lidí a nikdo se nebál psát i osobní věci, tak nějak jsme se "znali" a bylo to takové fajn a rodinné.
Ano, bývalo to tady fajn. Do kauzy Estela a lynče těch, kteří chtěli pomoci. Hodně lidí se tady tehdy pěkně odkopalo, a od té doby u to nikdy nebylo ono. Větina těch lidí, díky kterým to tu bylo tak prima, odela.
Není tady