3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Kuki neru mi sociologický průzkum :-), náhodou z toho začínají být vidět určitý věci
Není tady
Salen napsal(a):
Kuki neru mi sociologický průzkum :-), náhodou z toho začínají být vidět určitý věci
To jo, jen si myslím, e se Ti tam vloudila chybička u Selimy: Píe "manel", ale ona podle mě vdaná nikdy nebyla...
Není tady
Salen napsal(a):
Já o tom přemýlím a to hodně. O svém manelství i o svém "nelegálním" vztahu, ale jaksi bych to viděla na samostatné kategorie. Mám drobné a víc ne drobné odchylky. Nedokáu se nikam zakatulkovat.
MMCH - včera jsem vykonala velikonoční návtěvu u tchánů a po dlouhé době paní máti hovořila o synovi. Neradostné zprávy. Myslím, e je unavený ivotem v pustině a dojíděním, neúspěchy v práci a starostí o mladou. Troku zdravotní problémy, tlouka, tlak a podobně. A nemůu říct, e bych měla nějaký pocit zadostiučinění...
Není tady
Mikei - jetě e to po mě někdo kontroluje :-)
Kuki - to je asi dobrá známka, e z toho nemá kodolibou radost, ne? To já bych asi měla. Ale ono taky hodnocení maminky se nemusí shodovat s pohledem jeho. Moje tchýně vidí např. svého syna taky jako chudáka, kterému nemá kdo uvařit (tak mu vaří sama) a který si musí sám vyprat a jak seel, protoe pořád jen dře. Realita je jiná.
Není tady
Salen - matka měla dobré hodnocení, má jediného syna a velmi se trápí. A mě u nejde o to, e jsme se rozvedli. Spí o to, e je prostě v pr... a ví, e si za to můe sám, e jsem ho upozorňovala na budoucí problémy, které musí musí zákonitě nastat. Dlouho jsem nechávala čas a otevřená vrátka, ale nechtěl a velkopansky (furiantsky) odeel. Teď má takový starosti, jako nikdy. A to unavuje a zabíjí náladu a vztah s mladým děvčetem. Asi to ztratilo vekeré kouzlo.
Ví, já vdycky říkám, e vechno souvisí se vím. Take kdy se ti nedaří v jednom, zákonitě to přenese do dalího segmentu svého ivota, a chce nebo ne. A to se mu právě děje.
Jsou tu lidi, kteří mě znají na ivo. A myslím, e mohou potvrdit, e se cítím v pohodě, nejsem utrápená a celkem spokojeně iju. Tohle ze mně vyzařovala celý ivot, s výjimkou dvou let kolem rozvodu. A já dobře vím, e tahle "aura pohody" padala dřív i na něj a e z ní těil. Najednou to nemá a ta ztráta pohodového rodinného zázemí je bohuel dost citelná. I fyzicky. Ná společný lékař mě na to taky upozornil.
Vím, e to zní poněkud nabubřele, jene to tak cítím.
Není tady
Mike napsal(a):
Salen napsal(a):
To jo, jen si myslím, e se Ti tam vloudila chybička u Selimy: Píe "manel", ale ona podle mě vdaná nikdy nebyla...
Mikeko, nebuď puntičkár - ili sme spolu 9 rokov, vychovávali jeho syna, jeden čas obe deti(bol dva razy enatý a z kadého manelstva mal po 1 dieati), chvížu som mu pomáhala aj s podnikaním - myslím, e sme mali tesnejí vzah, ne je tvoje manelstvo
Na druhej strane uznávam, e rozchod bol o niečo málo jendoduchí - nemuseli sme ho riei súdnou cestou, ale aj tak sme sa hádali o financie, zariadenie, veci . Najviac asi o psa. Keby nie mojej vežkorysosti(nežutujem to), ktovie ako by nakoniec ná rozchod vyzeral. V tom vidím hádam jediný rozdiel oproti "oficiálnemu" manelstvu. Vetci to brali ako skutočné manelstvo; mmch jeho rodine chodievam dodnes na rodinné príleitosti a oslavy(hlavne kvôli deom, kt. som vychovávala), on naim nie....
Upravil(a) Selima (25. 3. 2008 12:06)
Není tady
P.S. Prečo mi v tatistike chýba Vanilka a Lucia33? Aha, ono sa asi berú len tí, ktorí sa sami do ankety prihlásili...
Není tady
Inak, kuki, ja ti véééžmi rozumiem, presno mám podobný pocit v súvislosti s bývalým. On je "prudič", cholerik a prúserák a ja som optimistická kžuďaska, ktorá dlho ehlila mnohé jeho záleitosti, hlavne vzahy. On vyiel dlhodobo s málokým. Potom sa mermomocou so mnou roziiel a "iel za svojím astím", ktoré malo podobu vysnívaného podnikania v potravinách s milovanou enukou. Pomerne zanedlho skončil bez bývania(vyhodila ho po roztrke zo svojho bytu a jeho bol prenajatý), s dlhom, ktorý spláca hádam dodnes(spreneverila, resp. vzala spoločné peniaze) a s obchodom na krku, kde zostal pracova kao jeidný a kde musel maka denne 12 hodín, len v nedežu "iba" asi 8 hodín; vrátane zásobovania, ktoré si robil tie sám, makal v podstate kadú chvížu, keď nespal. Býval v nebytových priestoroch, ktoré si sám upravil. Nakoniec mal zdravotné problémy - niečo so srdcom - a búračku, take dnes býva v menom byte, ne keď sme sa rozhcádzlai, má taxík na leasing, stále zdravotné problémy(prestal fajči, čo vo vzahu so mnou odmietla, sviniar) a údajne ije stále sám - on, čo vykrikoval, e nevie i sám. Jednoducho sa splnilo, čo akosi videli vetci okrem neho(hlavne vetci, čo poznali aj jeho milenku - teda aj ja). Pre mňa toto zadosučinenie u ale prilo neskoro. Nae kožaje sa u rozili a tá moja mierila úplne inam.
Není tady
Selimko, já jsem Ti chyběla?
U nás to bylo dlouho B, pak C pak F, jestli se finále nakonec povede nebo ne, to nevím a kdy to tak čtu, tak v budoucnu nevylučuju ani G a třeba i A nebo E, kdo ví, co nám ivot přinese. Jen tedy ze současného pohledu vylučuju D, na to nemám nebo mi za to ten můj miláček nestojí.
Není tady
Tak to můj ex jenom kvete. Za tu dobu, co jsme se rozeli, přibral 10 kg. Vydělává velmi dobře (pracuje v justici), jeho nová ena je narozdíl ode mě výborná kuchařka a skvěle zvládá péči o dcerku i malého, zatímco já byla ze dvou dětí naprosto vyavená a nezvládala absolutně nic. Zároveň je mladí ne já o 17 roků, daleko sebevědomějí (ač pouze vyučená a já mám V), veselejí a víc společenská. Prostě můj ex si opravdu polepil, zatímco já jsem přila o smysl ivota a vůbec nevím, kde ho mám začít znovu hledat.
Není tady
Ahoj, nai se rozvedli kdy mi byli 3 roky, od mého 1 roku spolu neili.
Vycházejí spolu velmi dobře a to i s jeho dalí enou. Mám dokonce fotku z tátových 60-sátin, kde v kuchyni jsou vidět dvě "babky" jak spolu myjí nádobí. A otec sedí u stolu.
Někdy tátova ena říká mojí mámě: já jsem ti kolikrát záviděla, e jsi se s ním rozvedla a moje máma se jen usměje.
Není tady
poznám pani čo po 10 rokoch koli láske spálila vetky mosty, jej mu je aj po 21rokoch sám. Jej láska ked stratila čaro zakázaného bola trpká, horkos si vypili 3+3 deti. ende
Není tady
Ivanko v sobě. Ty chce pořád ít ivot svého mue. Nejde to!!
Mike napsal(a):
Čistě statisticky: Vímáte si, e kdy pomineme Nabuko, tak to jsou vechno případy, kdy manelství trvala 15, 20, 25 let??? Čili - "hrozně dlouho".....
a není to proto, e manelství ji svůj úkol splnilo ?
děti velký (nebo skoro velký) ... "se jim to dá vysvětlit"
majetek nahrabanej ... "je co dělit"
vrásky a faldíky nadělaný ... "jsou mladí a hezčí larvičky"
a taky osoba, která se mnou proila moje neúspěchy, mi ty neúspěchy tou svou přítomností tak nějak pořád připomíná ... "jde se za lepími a zářnějími zítřky"
ps. neberte si to nikdo osobně , taky jsem rozvedená
Není tady
Ivana napsal(a):
Tak to můj ex jenom kvete. Za tu dobu, co jsme se rozeli, přibral 10 kg. Vydělává velmi dobře (pracuje v justici), jeho nová ena je narozdíl ode mě výborná kuchařka a skvěle zvládá péči o dcerku i malého, zatímco já byla ze dvou dětí naprosto vyavená a nezvládala absolutně nic. Zároveň je mladí ne já o 17 roků, daleko sebevědomějí (ač pouze vyučená a já mám V), veselejí a víc společenská. Prostě můj ex si opravdu polepil, zatímco já jsem přila o smysl ivota a vůbec nevím, kde ho mám začít znovu hledat.
smysl ivota je starat se o nevděčnýho hajzlíka ???
notááák, klid Ivčo
mrkni na jiná vlákna - například Smrt dcery - snad ti dojde, o co tady na tý kulatý věci jde
Upravil(a) Jessika (25. 3. 2008 14:40)
Není tady
a taky osoba, která se mnou proila moje neúspěchy, mi ty neúspěchy tou svou přítomností tak nějak pořád připomíná ... "jde se za lepími a zářnějími zítřky"
ps. neberte si to nikdo osobně smile , taky jsem rozvedená
ANO JE TO TAK I MANEL MĚ TO PARKRÁT ŘEKL.
TAK ENSKÝ NECHTE JE JÍT, JÁ VÍM E JE TO TĚKÝ, JÁ SE TAKY SNAILA, ALE KDY NĚKDO NECHCE NIC NENADĚLÁTE.
NEIJTE JEJICH IVOT, NEPŘEMÝLTE CO DĚLAJÍ, ZDA JSOU TASTNI, MUSÍTE ÍT SVŮJ IVOT.......
Není tady
Můj smysl ivota nebyl starat se o manela. Já se o něj nikdy nestarala, nejsem pečovatelka, chtěla jsem s ním prostě ít, uívat si ivota - cestovat, výletovat, chodit do kina, do divadla atd. Tohle samozřejmě te´d dělám s různýma kamarádkama a známýma, ale mě to bez mého ex prostě nebaví. Děti mě u tolik nepotřebují a já nevím, co dál se svým ivotem. Jiného mue nechci a sama nejsem zvyklá ít. Jsem te´d v jakémsi vakuu, nevím, co dál ...
Není tady
Ivanko ty prostě nechce....s tím nikdo nic nenadělá - jen ty sama.
ffly napsal(a):
Ivanko ty prostě nechce....s tím nikdo nic nenadělá - jen ty sama.
Bude sama jo to má Motýlku pravdu. Ale ivpot není jen o chození do kina, divadla, dovolených. jak to zpívá Zagorka, "maluj zase obrázky ......" Jo ivot je občas i o tom sednout vyhrnout rukávy a makat.Ba sice jen o sebe, ale tím i o toho druhého. POkud není na loi smrtelném pak je to svou přítomností a pracovitostí, ....
Není tady
Jessika napsal(a):
ps. neberte si to nikdo osobně, taky jsem rozvedená
A taky pro to, e ujídí vlak, umírají první spoluáci, kamarádi, ozývají se první příznaky stáří a zatímco enská je s tím více smířená, dokonce se na babičkovství mnohdy těí, v chlapovi to řve "jetě néééééé" :-). A nová láska, případně pozdní dítě to vechno na pár let oddálí. (Aby to pak dopadlo s o to větí intenzitou, ale to u je jiná pohádka).
A taky pro to, e po 20 a více letech dojdou vedle sebe lidi občas kadý někam jinam. Nemyslím si, e by to muselo být důvodem rozvodu, protoe po tolika letech je tolik společných záitků, e se na tom dá stavět, i kdy v jiných sférách si jede kadý u jen po své koleji. Ale objevení nové tvářičky, která stojí právě u té nové koleje, která manelku nezajímá, to můe být taková astná síla, e to dokáe manelství poloit.
Upravil(a) Salen (25. 3. 2008 15:47)
Není tady
ffly, asi má pravdu. To samé mi řekl psycholog - vy ho nechcete nechat jít. No, nechci. Celý ivot jsem touila po jediném - být s ním a do smrti. Myslela jsem, e máme společné zájmy a e to na hezký ivot stačí. Ale nestačilo.
Nechci ho nechat jít, protoe bych byla tak straně sama, e bych to neunesla. Já se straně bojím být sama a nechci "lovit" někoho jiného. To mě traumatizovalo u v 17-ti, nenáviděla jsem to seznamovat se s nějakými kluky. Byla jsem tak astná, e tohle mám u navdy vyřeené a tu má čerte kropáč, mám to tu zas - dilema - být sama nebo hledat jiného. Ale já nechci jiného, chci toho "svého"!!!
Není tady
Ivano - vyla kníka od čarodějky Koanové - Magická padesátka. Kup si jí. Stojí necelé dvě stovky. Já nevěřím na čarodějky a bohyně (tedy jak kdy :-)), ale ona v té kníce vypráví příběhy několika 50tiletých en, které opustil manel. A moc hezky popisuje vechny ty pocity, které bohuel tak důvěrně známe. No vdy víme ..... skoro kadá z nás, kdy byla na dně, sáhla ke kartám, horoskopům, větbám - take tyhle enské za svůj ivot toho slyely mnoho. A ty příběhy končí astně. Ta kníka dává novou naději. Fakt!
Není tady
Ivanko a co s tím ale udělá, přeci nezahodí celý svůj ivot? Vdy ty ije, dýchá a tak si to kazí. Já kdy tě vdycky čtu, tak mi je to tak líto, e se nechce odrazit, nechce hledat nějaký pozitivum celý tý situace a nejradi bych ti naplácala na prd*l!!
Ty jsi umanutá, chce umanutě jen toho svýho, který u je dávno za kopečkama. Vytvořila sis boha, ideál....ale o tom ivot není. On není takový ideál jak ho vidí ty, a je co chce...ale ty IJ dál.
Tak i já se svou "trokou do mlýna". Po 10 letech manelství, 12 ti letech vztahu a dvou dětech moje nevěra, která se provalila, řeena manelem nebyla vůbec. Trvala asi rok /u si ani přesně nepamatuju/, z toho asi půl roku po provalení. Rozchod s milencem oboustraný, prostě to vyprchalo. Oba jsme v manelství pokračovali, je to u 5 let a máme s manelem lepí vztah ne před tím. Nikdy jsme o nevěře nemluvili ani slůvkem.
Není tady
Hlásím se k bodu A - ale a po dvou letech - zprvu to bylo D - nevěra ze strany manela po 18 letech - bydlí u své "selky" (tak jí říká tchýně) - rozvod zatím nepodán - problém s majetkovým vyrovnáním - vycházíme s jetěmanelem přátelsky - mám nový vztah, ve kterém jsem sastná
Není tady