6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Po těch dvou letech, co tady čtu nae příběhy, si troufám tvrdit, e by je samozřejmě kadý vztah jedinečný, ty příběhy nevěr se neuvěřitelně podobají, a u ve svém průběhu, tak i v těch emocích, které to doprovází.
Tak mě napadlo ty varianty stručně popsat a poádat vás, a se ztotoníte s tou vaemu příběhu nejblií a stručně uvedete jak to u vás dopadlo nebo jak to stále probíhá. Pokud najdete variantu dalí, doplňte :
A) Manel se zamiloval, oznámil, podal ádost o rozvod, odeel
(není co řeit, manelka větinou nemá anci)
Salen - po 23 letech m., rozvod za 10 měsíců, ex s milenkou ije víkendově, Salen je sama.
Heluka - ex s milenkou ije
Hana1 - ex s milenkou ije
kamarádka Somaii - po 18 letech m., ex s milenkou ije, ona u má také nový vztah (po 3 letech)
AlixaZS - po 13 letech m.,v době ádání o rozvod milenku manel nepřiznal, hned po rozvodu s ní ale začal ít. Nevydrelo jim to, je
sám, rád by se vrátil
(jednalo se o druhou nevěru, první byla po 10 letech m., vztah trval 4-5 měsíců a manel jej ukončil)
Ivana - po 24 letech m., milenku sice nepřiznal, o rozvod poádal z toho důvodu, e není v manelství spokojený, ale hned po jeho
odchodu začal ít s jinou. Rozvod proběhl do roka, vzápětí se oenil a mají dítě. Ivana je sama.
Vanda - manel se zamiloval, rozhodl se pro milenku, jen tomu chybí to, e by odeel - neb milenka je vdaná a jemu se nechce budovat
něco od nuly
LinaB - po 24 letech m. rozvod, BM odeel k milence, oenil se s ní, ijí spolu, Lina u má také nového přítele. Milenek měl
během m. více, ideálně chtěl mít obě a Lina nedokázala sama odejít
Zet - 3 roky m. (celkem 10 let vztah), nala důkaz o rok trvající nevěře v době svého těhotenství, manel to přiznal a odeel, ije s milenkou
B) Manel mívá jednorázové nevěry, snaí se je utajit, pokud manelka na něco přijde, nepřizná, větinou není nijak zamilovaný, jen si zpestřuje ivot a něco si dokazuje, časem si vytváří i vztahy
(pokud se nad to manelka dokáe povznést, není co řeit - pokud ne, zřejmě to časem přejde do jiné varianty)
Selima - 9 let spolu, partner jednorázové nevěry, pak vztah, půl roku měl obě, po necelém roce odeel k milence. Vztah jim nevydrel,
měl pak tendence se vrátit k Selimě, ale ta u ho nechtěla
Dadka06 - 16 let m., manel míval mnoho milenek, někdy i současně, dlouho to tolerovala, pak se přidal alkohol i násilí,
pak s dětmi odela (před rokem). Po ní se hned k manelovi nastěhovala poslední milenka.
C) Manel má déletrvající mimomanelský vztah, tají jej, ale manelka tuí, přesto manel tvrdí e o nic nejde (spolupracovnice, kamarádka aspol.). Manel nic řeit
nechce, manelka větinou nevydrí chovat se doporučovaným způsobem a pokouí se získávat důkazy, střídá pokusy o váné rozhovory s velkými hádkami a pokusy dělat se záhadně nedostupnou :-) ....... větinou časem přejde tento stav do fáze D, vyjímečně fáze A
Rena - po 14 letech m., dlouho manel vztah tajil, trval 4 roky, pak odela Rena s dětmi, bydlí zvlá, manelství formálně trvá, vztah
mají teď dobrý
Nabuko - po 2 letech m. (6 let spolu celkem), nevěra byla i v době těhotenství Nabuky, po roce trvání nevěry probíhá rozvod
Juli - 14 let m. (23 let celkem spolu), vztah manel nepřiznal nikdy, ale vichni věděli, nyní bydlí u milenky, stav trvá 2 roky, rozvod
probíhá
Lavai - manelství 17 let, z toho 12 let měl manel tajně druhý vztah. Po provalení nebyl schopen jeden ukončit, chtěl mít obě. Na rozvod
nakonec přistoupil, ale i po rozvodu hodlal domů docházet. Lavai na to nepřistoupila.
Kerrin - po 7 letech m. (10 let spolu celkem) má manel milenku, vztah trvá půl roku, ale manel jej tají a odmítá se o tom bavit,
o rozvodu nemluví, Kerrin zatím neví co bude dál
D) Manel má déletrvající mimomanelský vztah a přiznal jej před manelkou. Problém je e neví ...... střídavě pendluje mezi oběma enami, u kadé ho drí něco jiného,
klasický "Buridanův osel". V pokročilejím stádiu přebývá u jedné z en více, ale i to se střídá podle toho, která jej méně tlačí do rozhodnutí a řeení, časem přestává
jasné kdo je vlastně milenka :-). Bohuel tento stav trvá a roky a téměř nikdy jej nerozhodne mu, ale ta z en, která dojde k rozhodnutí, e u o tu kreaturu chlapa
vlastně nestojí. Případně se objeví ena třetí a manel přejde na variantu A.
Emanuela - po 30 letech m., stav trvá 2 roky veřejně, před tím asi rok tajně
Leila - po 16 letech m., manel se pokouí vztah ukončit, ale vdy po čase skončí u milenky
Lálina - po 20 letech m., vztah manela trvá 4,5 roku, z toho 2 roky tuila a posledních půl roku je milenka věcí veřejnou
MisaII - po 14 letech m., manel měl představu, e bude ít s milenkou a Misa si taky někoho najde, rozvod nechtěl. Misa čekala půl
roku, pak poádala o rozvod, proběhl do roka. BM ije s milenkou.
Jája - po 4 letech m. (celkem 7 let spolu) nael manel "kamarádku", po roce vztahu k ní odeel na 4 měsíce, vrátil se domů, ale doma
u problémy a po dalím roce a půl rozvod. Nyní přátelský vztah, exmanel chce s Jájou opět bydlet.
Růa - po 18 letech m., vztah trval dva roky, po kterých se manel rozhodl pro rozvod. Rozvod probíhá, vztah manelů je přátelský, asi
díky tomu, e Růa u je také astná s novým partnerem :-)
Majka 63 - ukázkový Buridan : Po 20 letech m. oznámil manel zcela nečekaně odchod, vrátil se, odeel, vrátil se .... za půl roku přiznal
milenku, dalí dva roky coural mezi manelkou a milenkou, ideálně si přál mít legálně souběně oba vztahy. Majka to
ukončila, dnes u ijí rok odděleně, on s milenkou, Majka zatím sama s dětmi a po proitém je jí teď dobře. Rozvod jetě
nebyl, probíhá dělení SJM.
Petra72 - po 8 letech m. se manel v krizi 40tníka odstěhoval k mamince, postupně si pořizoval milenky a vracel se domů, pak měl
3,5letý vztah, ale i při něm pořád pendloval mezi manelkou, milenkou a maminkou. Po 4 letech tohoto ivota rozvod. Nyní
je rok po rozvodu a BM se opět snaí vrátit a začít znovu.
E) Velmi málo četná varianta - manel zahnul, manelka to zjistila, bez váhání ho vyhodí nebo odejde sama
Eremuruss - odejitý manel s milenkou nevydrel
Alosek - odejit pro jeho chování v důsledku nevěry, po 7 letech m. a předchozích 10 let známosti, s milenkou nevydrel, u je s jinou
Astina - po 15 letech m. odejit, do roka rozvod, s milenkou mu vztah nevydrel, nyní po 4 letech mají dobrý vztah
F) Manel se zamiloval, po odhalení vztah ukončil a zůstal s rodinou ...... a nebo se finále nakonec nepovedlo
Mike - po 17 letech m., vztah trval 2 měsíce a nů na krk mu dala milenka (manelka jen tuila), přiznává, e sám by to byl zřejmě nevyřeil :-)
Bazalka
IvanaM - po 18 letech m., vztah trval 6 měsíců, manel se rozhodoval 2 měsíce
PPavlaa - manel to sice skončil, ale milenka byla vytrvalá, rozvod nakonec byl. Vztah s milenkou nevydrel, teď jsou oba sami.
Zklamaná - spolu 5 let, vztah trval necelý měsíc, manel to ukončoval dalí měsíc. Milenka byla vdaná. Nyní je manel "v podmínce",
pokud by to zopakoval, Zklamaná to ukončí.
Vanilka - 18 let m., manel proel od tajných nevěr (asi 4 roky), přes mimomanelský vztah (rok a půl), a k návratu k rodině (hned
po provalení vztahu) a jetě se uvidí :-), manelství je nyní lepí ne před krizí
Lucie33 - po 15 letech m. a rostoucích neshodách si manel nael milenku, vztah trval 3 měsíce do provalení, pak se měsíc rozmýlel a
nakonec se rozhodl zůstat s Lucií. Nevěra jim pomohla ujasnit si priority a dnes - dva roky poté - mají lepí vztah ne před tím
Vera - po 33 letech m. si nael manel milenku, vztah trval 2 měsíce, Věra ji navtívila, rozhodla se o manela "bojovat", manel vztah
ukončil, souití se zdálo zase dobré, ale v poslední době u manela velký problém s alkoholem a práky, deprese
Romin - po 4 letech m. (6 let spolu) nevěra manela, po 7 měsících provalena, dvakrát manela "vyhodila", podala ádost o rozvod,
manel se vrátil, ádost stáhla a nyní ve opět funguje
G) Zamiluje se manelka, spálí mosty, rozvede se
Klokan - po 16 letech m., manelství jetě trvá, 9 měsíců ijí odděleně
PetrHl - po 10 letech m., manelství jetě trvá, 19 měsíců ijí odděleně
___________________________________________________________________________________________________________________________________
Speciality :
Fanny5 - oba současně měli vedleják, rozvedli se, posléze se s partnery rozeli a opět se vrátili k sobě, celé to trvalo dva roky
Hrosanek - 13 let spolu, oba vedlejáky, rozeli se po dohodě, neijí spolu, rozvod jetě nebyl
Tetamáma - po 7 letech m. manelův dvouletý mimoman. vztah, ukončil jej, ale manelství to poznamenalo, stav horí a horí, po 23 letech m.
podala ádost o rozvod Tetamáma, BM se vzápětí oenil, začal se vracet, ale bral doma věci, peníze, take Tetamáma ukončila zcela
kontakty, nestýká se ani s dětmi
Solkla - po 10 letech m. byla nevěrná ona, vztah trval rok, z toho půl roku o tom manel věděl. Manel je profi přes vztahy a zachoval se přesně podle
návodů rodinných poradců a vyplatilo se. Solkla se s milencem rozela a dnes, po pěti letech, je manelství lepí ne před nevěrou. O nevěře se
doma nikdy nemluvilo, pouze při provalení se manel zeptal, zda má odejít a Solkla řekla ne.
Korkyra - po 5 letech m. (celkem 9 letech ) si nael manel vztah, provalilo se po 8 měsících trvání, slíbil ukončení, o rozvodu nechtěl slyet,
pokračoval vak tajně dál. Později se zamilovala i Korkyra do enatého přítele. 8 let pokračovalo souití, kdy manel měl dalí
milenky. Přítel Korkyry chtěl zůstat co nejdéle se svými dětmi. Pak se rozvedla Korkyra a za dalí roky i její přítel, dnes jsou konečně
spolu.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________
Kdo dokázal po rozvodu zůstat s BM v přátelském vztahu :
rodiče Somaii
kamarád Hany1 - ale lo o rozvod chtěný z obou stran, po dohodě
Petra72
Alosek - navození přátelského vztahu trvalo rok po rozchodu, teď po dvou letech je to sále lepí
Astina - po 4 letech od rozchodu pěkný vztah
Jája - BM by s ní rád zase bydlel
Růa - rozvod sice teprve probíhá, ale vztahy jsou přátelské, oba mají nové partnery
Upravil(a) Salen (30. 3. 2008 13:32)
Není tady
Sama jsem proila variantu A - já jsem zůstala sama, manelovi se to vyplatilo, má láskyplný nový vztah. Od zamilování manela do rozhodnutí rozvést se to trvalo cca 4 měsíce, rozvod proběhl za 10 měsíců od jejich seznámení. Manel 50, já 46, ona 42, manelství trvalo 23 let a bylo funkční, bez velkých extrémů. Nesdílela jsem ale s manelem jeho koníčky (ona vechny) a podle jeho slov jsem si ho dostatečně neváila.
Upravil(a) Salen (24. 3. 2008 0:17)
Není tady
Proívám variantu D, ANO klasický Buridanův osel, iji tak 2 roky, nikdo není spokojený, vyřeí to ten kdo vypadne z toho začarovanýho kruhu, pokud z něj nikdo nevystoupí, opravdu to trvá roky
Není tady
Nejblií varianta v mém případě je A
Zamiloval se, byl odhalen. Po rozboru situace se rozhodl pro milenku, sbalil kufry a odeel. ádost o rozvod podal
a pod mým tlakem. Udělal by to stejně, ale já chtěla, aby se rozhodl rychle. Dnes je údajně astně enatý s touto enou .
Je to děs běs, do kolika vět se dá shrnout zpackané manelství.
Není tady
Ja prozila variantu E.Kdyz se podivam zpet udelala bych to same i po letech.Sveho muze jsem moc milovala,ale duvera byla v haji.On mel take svou hrdost nepremlouval me.Odesel k zene o 10 let starsi,ze spatnou minulosti.Dnes,uz s ni neni ,nadelali si dluhy a ji opustil.Ji vystehovali do holobytu.
Není tady
Upravil(a) Vanda (6. 10. 2008 22:37)
Tak to není veselé téma. Ale rozhodně velmi zajímavé a poučné.
Z vyprávění nás en ale ti chlapi vycházejí nějak zvlátně nemuně, nerozhodně, neví co vlastně chtějí, případně chtějí vechno a nechápou proč to nejde, slabí, a hloupí, takové malé děti, které nechtějí nic řeit....
Obzvlá "výivný" a smutný mi přiel bod C.
Tak bych moná dopadla já.
Ale chtěla bych (kdy u nevěra přijde), být schopna reagovat jako v bodu E.
Není tady
Taky přispěji do statistiky. Sice ne mým vlastním vztahem, ale příběhem kvůli kterému jsem se ocitla tady na babinetu , kdy jsem hledala psychologickou pomoc pro svou kamarádku.
Jednoznačně spadá do kategorie A. Manel ihned po oznámení odeel a nedal manelce ani nejmení anci něco řeit.(manelství trvalo 18 let)
Upravil(a) Somaia (24. 3. 2008 8:14)
Ajoj vem, u nás D). A protoe "tam" byl před necelými třemi týdny, tak jsem mu řekla, e o něj nestojím / hodně ostře, hodně razantně/. Řekla jsem, e taky chci někoho, e sama nebudu. Nikam s ním nechodím, nespíme spolu a on se drí doma, k ní nejezdí.
Nechápu a u ani chápat nechci. Nechci u nad tím přemýlet, protoe k pochopení to není.
Není tady
Somaia napsal(a):
Taky přispěji do statistiky. Sice ne mým vlastním vztahem, ale příběhem kvůli kterému jsem se ocitla tady na babinetu , kdy jsem hledala psychologickou pomoc pro svou kamarádku.
Jednoznačně spadá do kategorie A. Manel ihned po oznámení odeel a nedal manelce ani nejmení anci něco řeit.(manelství trvalo 18 let)
To je jako náhlá smrt. Člověk je v oku, a snaí se to "pochopit", co se stalo.
Jak se má teď ta Tvá kamarádka? Je sama?
Není tady
Zajímavé téma....
Nikde jsem se tam nenael, proto přidám variantu:
F) Manel se zamiloval jinde, ale kdy dolo na lámání chleba, rozhodl se zůstat u rodiny.
Není tady
Damila napsal(a):
Somaia napsal(a):
Jednoznačně spadá do kategorie A. Manel ihned po oznámení odeel a nedal manelce ani nejmení anci něco řeit.(manelství trvalo 18 let)To je jako náhlá smrt. Člověk je v oku, a snaí se to "pochopit", co se stalo.
Jak se má teď ta Tvá kamarádka? Je sama?
Ano, přesně jako blesk z čistého nebe , tak to proběhlo. V podstatě v tu chvíli, kdy to jedno krásné červnové sobotní dopoledne před obědem doma oznámil, tak za hodinu na to byl zbalený a pryč..... definitivně.
Jetě se s tím vnitřně nevypořádala,(v červnu to budou 3 roky), protoe to, co se dělo poté , jako finační vyrovnání a problémy s dospívající dcerou , nebylo zrovna férové a způsobilo dalí velké kody a ztráty. Následky to má dodnes. Jinak ije s novým přítelem, v rámci moností spokojeně.
Já se nějak nemůu napasovat do ádné varianty. BM začal psát SMS - ne tajně, ale klidně přede mnou, začal přijídět domů a v noci, ale tvrdil, e nikoho nemá. Za 3 týdny podal ádost o rozvod s tím, e já jsem taková a maková, e je to moje vina, ádnou jinou prý nemá. Chce si uívat, U MU BUDE 36 LET a nic si neuil. Syn u ho prý tolik nepotřebuje (tehdy mu bylo necelých 13)... Odstěhoval se. Pak si uíval s přítelkyní, nadělal nějaké ty dluhy, pak motorka...... A teď by se rád vrátil. Uívat si u nechce, nebaví ho to, je sám. S přítelkyní není, prý proto, e jí vadilo, kdy jel za synem (podotýkám, e kdy s ní byl, vzal syna tak 1x na jednodenní výlet za půl roku, párkrát ho navtívil u nás doma tak na 5-10 minut a já se mu vyhýbala jako čert kříi)... BM ná rozvod teď hodnotí tak, e potřeboval dospět, váí si mě proto, co jsem pro něj vechno dělala, chce aby měl syn úplnou rodinu blablabla... a se nebojím, e svoje dluhy si zaplatí, synovi vrátí, co mu dluí.... blablabla...
Tak nevím. Rozvedl se se mnou kvůli jiné enské nebo proto, e si chtěl uívat a já ho drela při zemi...
e by tedy varianta F? Nebo G?
Upravil(a) AlixaZS (24. 3. 2008 8:54)
Není tady
G) Odela manelka s dětmi a manel má mimomanelský vztah,který dlouho popíral a kadý z manelů bydlí v jiném bytě.Manelství trvá a plní funkci pouze ekonomickou,protoe kadý z manelů si ije po svém.
Upravil(a) Rena (24. 3. 2008 8:55)
Není tady
proila jsem variantu A s tím, e manel odeel bez vysvětlení, po několika dnech mi řekl, e jsem hrozná, dcery 11 a 14 dospělé a mám si ít svůj valstní ivot. Den před odchodem říkal, e mě miluju a spal se mnou. Byl to ok, ale neměla jsem anci. A dnes- dcery otce zavrhly, studují, nestojí o kontakt s ním, on ije s bývalou milenkou tedy partnerkou, stará se o její dceru a já se snaím najít vlastní těstí. Jeho těstí mě stálo hodně bolesti a zklamání. Zatím se mi moc nedaří najít partnera, manela jsme hodě milovala a co je horí nedokáu tak nějak věřit můům a opět se zamilovat. Snaím se ,snad časem ....
Není tady
U nás jednoznačně varianta D, po půl roce bych asi chtěla, aby se to zvrtlo ve variantu A, protoe variantu E nedokáu provést.
Není tady
Jetě tam chybí varianty, kdy je to manelka, kdo najde tu pravou lásku nebeskou a spálí mosty a nebo kdy najde lepího a schopnějího sponzora.
Není tady
Mě by zajímalo,zda existuje varianta-Rozvedli se,rozeli se,ale zůstali přáteli a společně vychovávají své děti a v rámci moností si pomáhají.
Není tady
Rena napsal(a):
Mě by zajímalo,zda existuje varianta-Rozvedli se,rozeli se,ale zůstali přáteli a společně vychovávají své děti a v rámci moností si pomáhají.
No jistěe... u jsem to tady psala, takhle se k sobě chvají moji rodiče a troufám si říct, e obdobně na tom bude i Petra72
Tu variantu Reno, o které píe, vidím ve svém okolí u jednoho kamaráda. Rozvedli se, pomáhají si a jsou přátelé. Pravdou je, e se rozváděli po vzájemné dohodě, kdy vzájemně doli k tomu, e ijí jen vedle sebe a por vechny to bude nejlepí....sám kamarád, řekl e u nelo o lásku,ale o úctu, ohled a svým způsobem dík za proitá pěkná léta. Mají střídavou péči a navenek jsou vichni tři v pohodě.
Není tady
H) Oba měli ve stejnou dobu milence(ku), pak následovala přebíhačka, v průběhu ní proběhl rozvod, pak po půl roce rozchod a kdy se oba uklidnili ........ návrat. Více ne dvouletá vyčerpávající anabáze.
Není tady
Já bych se k té variantě hrozně ráda dopracovala,ale manel se občas chová,jako ublíené dítě a teď třeba bojkotuje alimenty a nenamáhá se ozvat,kdy mi vrátí prcka.Měl ho vrátit včera,ale ani nenapsal.U to neřeím a neplaím,ale ráda bych si zachovala nějakou úctu k chlapovi,kterého jsem milovala a snad jetě miluji.
Není tady
Rena napsal(a):
Nejenom Petra72, ale i já... akorát bez rozvodu, my jsme se nevzali.
Předtím ovem mix - jedna utajená nevěra, dalí veřejná. "Byl mnou odejit z domu" a nala se třetí, se kterou teď ije.
A teď jsem moc ráda, e spolu v pohodě vycházíme, mluvíme, diskutujeme, dokáeme se dohodnout, syn je taky v pohodě. Je to obrovská úleva po tom vem, čím jsem si procházela.
Akorát pán pořád řeí, co vlastně chce, a s kým chce být, jak je to hrozně těké, se rozhodnout. Já neřeím nic, iju.
Tak jsem do úvodního příspěvku doplnila statistiku a těím se na dalí příspěvky - opět doplním.
Pokud chcete u sebe upřesnit nějaký údaj - dobré je vidět dobu trvání manelství a jak dlouho se problém řeil - tak napite, také doplním.
Není tady
Dobrý, Salen,
akorát bych doplnila, e nebyl odejit po veřejné nevěře, ale po tom, jak se přitom choval... poniování, uráky, pomluvy, nespolehlivost, kalání na syna, nedodrování dohod, vyhroování, atd. Pro mě nevěra jako taková důvodem k odchodu-vyhazovu není. Ale ono asi vechno souvisí v tomhle případě se vím...
10 let chození, 7 let souití, pak odchod bývalého, při odchodu sedmiletý syn, rok trvalo, ne jsme spolu začali normálně mluvit, po dvou letech od odchodu je to čím dál, tím lepí...
Upravil(a) Alosek (24. 3. 2008 14:57)