6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Já si svařím dost silný sladkokyselý nálev s trochou oleje, vypnu a do toho hodím nakrájenou cibuli ( nechám spařit ). To pak vychladlé naliju na nakrájené brambory a přidám ostatní běné ingredience, nakonec majolku nebo tatarku.
Není tady
u nas doma se dela jako u IVIKa a ladie... sterilovana zelenina, zadny salam.... a vajicko tam je a kusy brambor jsou tak akorat velke.
a u pritele se tam zeleniny dava minimum na uplne drobno, brambory jsou male jako hrasek takze rozmatlane, a je tma salam...
Me vic chutna bez salamu a tak jak ho znam ja... vloni predloni jsme to resili tak, ze kazdy dostal z domova pridel:),ale jak letos, to je uz hloupe si brat salat:( a ani jeden se nechcem podridit:(
pritel ji rizek, ja kapra, no je to tezky vyvareni:)
Není tady
Já dělám takto: oloupané brambory vařené ve slupce , vejce na tvrdo , nakládanou zeleninu do bram.salátu ,cibuli ,
sůl , pepř , jetě přidám sterilovaný hráek , a ze dva strouky česneku na vůni (je to výborné!!!) Nakonec vmíchám
tatarku a majonézu . Vodu z nakládané zeleniny sliju do kastrolku a dám do ní nakrájenou cibuli , kterou povařím
asi minutku , pak přecedím a přidám do salátu . Cibule tak získá příjemnou chu. Necháme rozleet do druhého dne!
Není tady
u nás jsou na vánoce taky řízky i kapr, salát teda jen jeden, recept jsem převzala já, ale nedávám tam salám, který tam původně byl (ten recept jsem sem dávala - je to s tou syrovou nastrouhanou zeleninou - dělám ho jen na vánoce, jinak dělám takovou kombinaci těch, co sem dávají ostatní) ale zato dvě polévky - rybí a knedlíčková ....
Není tady
delam bez majonezy, mnam, uplne jsem na nej dostala chut http://www.nadoma.cz/recepty/45313-bram … -majonezy/
Není tady
Máma mi vdycky připomínala, e brambory musím vařit den předem, aby byly pevné a nebyla z nich kae. Manel vyaduje majonézu, pouívám lait a jetě kombinuji s jogurtem. Kromě zeleniny (kořenová, okurky, paprika, hráek) dávám i nahrubo strouhané jablko.
Není tady
muj muz tomu rika salat rusky a ma ho rad takto:
ve slupce varene brambory
cibule
sterilovna kysela zelenina
sterilovana kukurice
zelene olivy
tunak
majoneza
horcice
smetana
(obcas pridavam jeste lzici nebo dve nalevu z te sterilovane zleniny)
s tim tunakem se to zda mozna podivne, ale je to fakt vynikajici! je dobry i ke grylovanym klobaskam!
Není tady
brambory den předem, hráek + mrkev od Bonduelle, okurka, hořčice, a Yofresh + troka majolky.
Není tady
muj tědrovečerní bramborový salát:
brambory vařené ve slupce,
domácí zelenina do salátu
okurka
hráek
trochu láku z okurek
tatarka a bílý jogurt
trocha pepře a soli
Není tady
Nas recept
brambory ve slupce
cibule
kysele okurky
uvarene-mrkev,celer,petrzel
salam(junior)
hrasek
sul,pepr,horcice,vajicka natvrdo
majoneza.
Není tady
Ná recept: den dopředu - před konzumací-uvařím ve slupce brambory v osolené vodě. Kořenovou zeleninu uvařím nakrájenou na kostičky včetně cibule. Smíchám dohromady, přidám hráek (bonduelle), kyselou okurku na kostičky. Majolku (Hellmans) naředím lákem z okurek, troku opepřím. My moc majoklou nezaléváme, jen tak lehce. Salát je výborný, lehký.
Není tady
Varene brambory
cibule
sterilovane okurky
Moravanka-bez feferonky
varena vejce
jablko oloupane na kosticky
majoneza
jogurt
zalivka-ocet,cukr,sul,pepr
Není tady
koukám, kolik lidí přidává lák z okurek. Mě doma babi a máma vdycky varovaly, e to potom kvasí.
Já dělám odlehčenou variantu
brambory
mrkev, celer - vařené jemně pokrájené
cibuli spařit
máminy okurky
hráek
sůl, pepř, líce hořčice, líce oleje
majonézu napůl s jogurtem (občas)
dochutit octem a nechat rozleet
Není tady
MY děláme tenhle: http://www.onlinekucharka.cz/recept/124 … rovy-salat
Není tady