Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 25. 3. 2008 15:33

Pinky
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Morava

Re: Máte zkušenosti s pneumokokama?

Evo444..... souhlasím !!! Je to americké boom přitáhlé do ČR...prostě, kde vyděláš...tam... dumbom

Jenom ten červíček pořád hlodá..... naše Dr. říká ANO, ale je nakukaná od dealerů tongue, protože jinak je to Dr. na baterky. U syna rok nepoznala streptokoka a pořád ho léčila na alergii a nachlazení, takže k MUDr. důvěra veškerá žádná yikes Většinu lékařských úkonů si u dětí s manželem ordinujeme sami dumbom

http://lbyf.lilypie.com/hX62p1.png

Není tady

#27 25. 3. 2008 16:06

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Zajímavé je, že v USA dávají rodičům svobodu a očkování rozhodně není povinné.
Mám kamarádku v Kanadě, porodila doma už druhé dítě, ještě ani to první dvouleté není očkované... no udělat to u nás, tak jí sociálka odebere děti.
U nás očkují už po narození proti TBC. To mělo naposledy smysl v době, kdy miminka pili mléko od tuberkulózních krav...
Nejsem nepřítel očkování - ale všeho s mírou.

Není tady

#28 25. 3. 2008 21:30

salek
♥♥♥♥♥♥♥
Web

dumbom  NECHÁPU SLOVO ,,VYČKÁVAT"   dumbom   NA CO...AŽ BUDETE KOUKAT NA SVÉHO PRCKA JAK TRPÍ V HOREČKÁCH A JINÝCH PŘÍZNACÍCH PNEUMOKOKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!   dumbom   

promińte mi to..ale zažili jsme si s malou své... nikdy nezamarodila ... myslela jsem si,že se nám to vyhne a vidíte.. PNEUMOKOK SI NEVYBÍRÁ ..MEZI NEMOCNÝMI A ZDRAVÝMI DĚTMI   hjarta  grater  PROSTĚ ÚTOČÍ  skurt

Není tady

#29 25. 3. 2008 21:45

Pinky
♥♥♥♥♥♥♥

Šalku, já ti určitě věřím, mám děti tři a ten nejstarší měl jako mimčo taky nějakou infekci v ouškách a málem ohluchnul. Kdo ví, jestli to nebyl zrovna pneumokok.....jooo,tehdy se to neřešilo.
Určitě sis prožila hrozný chvilky.....znám to a moc dobře hjarta A jsem ráda, že to malá zvládla hjarta
Ale očkování je je prostě na dlouhou diskuzi.... malá může dostat streptokoka, těžkou chřipku, meningokoka, boreliozu atd. atd. A proti všemu prostě očkovat nejde !!! Všeho je totiž X typů !!! Četla jsem i moc článků o tom, jak je očkování pro tak malé děti náročné.
My měli všechno odložené o půl roku, kvůli malé ( měla hodně těžký start do života )...na neurologii nám tvrdili, že je pro ni nejlepší být bez očkování, co to jenom půjde.
Kdo mi zaručí, že očkování proti pneumokoku je to pravé ořechové ??? mad Když je to tak důležité a nezbytné očkování, proč ho teda nehradí stát ??
Já jsem měla možnost nahlédnout do toho z druhé stránky výrobce, o tom se tady bohužel nemůžu šířit. Byl to soukromý rozhovor, ale lecos je mi už jasné.
Ať si tedy každá dělá jak umí...ale číst tady slova...."na co mám čekat ?? Až mi bude trpět dítě v horečkách atd. "
Tak to se mi zdá dost nefér.... pro své dítě udělám cokoliv NEJSEM  MACECHA ale  žádné očkování na světě mi nezaručí zdravé a nesmrtelné dítě !!!! I když je to asi jediné a největší přání NÁS MAMIN !!! roll

Upravil(a) Pinky (25. 3. 2008 21:47)

Není tady

#30 25. 3. 2008 21:53

Lenina2
Babinet Klub

Vždycky budou existovat názory pro a proti a naše názory jako mamin, jsou názory laiků a záleží na tom, jak moc jsme schopné si ten svůj názor oargumentovat a tím přesvědčit ostatní (což je vlastně taky trochu reklama).
My máme pneumokoka naočkovaného, reklama mě upozornila na možnost očkovat a pak už jsem to probírala s pediatrem. Jak už tady bylo řečeno, chodím k němu, protože mu důvěřuju a tak dám na jeho názory. Nemůžu vycházet z toho, že protože se potkává s dealerama, tak že je určitě zblblej, chodí taky na pediatrické odborné přednášky, dlouho studoval a tak jeho názoru věřím. Na pneumokoka mi řekl, že je přesvědčenej, že je to dobrá vakcína, že s negativní reakcí na ni se nesetkal a že pokud nás to nezatíží finančně, tak že by ji naočkoval. Takže první dávku už máme a druhá nás čeká. Taky jsem se ho ptala na Priorix tetra a to mi řekl, že mi může sdělit pouze jaké on dostal informace ale že rozhodnout se musím sama, protože zkušenosti s očkováním nemá. Kamarádka taky malého nenechala očkovat, ale řekla jsem jí svůj názor, ale nepřesvědčuju ji, je to její věc a její zkušenosti a názor.

http://lb5f.lilypie.com/g31Yp1.png
http://lb3f.lilypie.com/0Cgop2.png

Není tady

#31 25. 3. 2008 21:53

Čekanka
♥♥♥♥♥♥♥

evule 2 napsal(a):

Taky mám malou naočkovanou tummenupp a vůbec jsem nad tím neuvažovala gloria . kapitulation

to jako fakt? já se teda naopak snažím uvažovat o všem, tím spíš pokud se to týká mýho prcka. Proto diskuze tohoto typu vítám.

Není tady

#32 25. 3. 2008 22:03

BerusMon
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

Priorix tetra - co to je za vakcinu? To slysim prvne. K cemu je to dobre??? Pls, poradte mi.:-) at jsem zase o krapek chytrejsi. Diky moc.

Není tady

#33 25. 3. 2008 22:07

Pinky
♥♥♥♥♥♥♥

Čauu Čekan  tummenupp
Víš ty holko jedna, že tvoje příspěvky na diskuzích tohoto typu, mě vlastně přinutili se v tom šťourat:D
A protože jsem se tak nějak dostala přes známosti až k jádru celého PREVENAR očkování, což je Wyeth Whitehall ..to je vlastně distributor očkovacích látek z USA. A dozvěděla jsem se celkem zajímavé věci. Shrnuto...je to kšeft jako blázen !!! A to mě na to znechucuje.... chytají důvěřivé maminy na lep jako mouchy na mucholapku. roll A to už se vůbec nezmiňuju o tom, kolik je vlastně nákladová položka na jedno očkování a kolik se na tom živí lidí.... je to vážně nechutný handlování s lidským zdravím.

Není tady

#34 25. 3. 2008 22:09

salek
♥♥♥♥♥♥♥
Web

hjarta  kapitulation  Pinky..napsala si to dobře..  tummenupp   neříkám ,že jsi špatná matka..  hjarta

Také se zlobím třeba kvůli tomu,že se hradí léky pro narkomany atd.. proč tyto peníze nemohou jít nějakým způsobem na očkování dětí.. hjarta 
Až když se tato nemoc ukáže mezi dětmi..pak jdou stále reklamy.. ale co  pro to udělá stát a zdravotnictví ??
Opravdu mi to tady mezi sebou nevyřešíme..zbytečně se budeme jedna na druhou zlobit za  svůj názor.. vissla 

Tak se na mě mamči nezlobte hjarta  .. ale stále je ta nemoc a strach o malou ve mě nějak  živá dudlik  hjarta  a tak tyto diskuze mě tu zvedají od PC  lol 
Přeji vám všem moc a moc zdravíčka  dudlik  hjarta  kapitulation    Renča  kapitulation

Není tady

#35 25. 3. 2008 22:10

BerusMon
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

No ale vzdyt o tom je celej farmaceutickej prumysl..obchod, byznys, kseft..uplatky a reklama.. by si clovek nemohl koupit ani paralen bo je vsechno kseft... nekterej tedy ttrapne predrazenej..

Není tady

#36 25. 3. 2008 22:15

Pinky
♥♥♥♥♥♥♥

Přesně tak Šálku, z nás dvou udělat jednu, jsme ideální do politiky big_smile a na ministerstvo zdravotnictví roll

Tvůj názor respektuju...jako jedna z mála ses v tom vymáchala až po uši a to nikomu nepřeju!! Je pochopitelné, že uvažuješ úplně jinak !!! hjarta Máš na to plné právo.... jen mě prostě štve, jaký se z toho dělá kšeft mad

Beruš PRIORIX je takové lepší očkování proti příušnicím,spalničkám ( doufám že nekecám roll )...... a to tetra je ještě navíc proti neštovicím.
PRIORIX jako takový dávat budem, musíme, máme to přikázané z neurologie, stojí to asi 500kč. s tím TETRA už to stojí zase okolo 1800kč, tak to ještě nevím.

Není tady

#37 26. 3. 2008 8:22

evule 2
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ostrava

Čekanka napsal(a):

evule 2 napsal(a):

Taky mám malou naočkovanou tummenupp a vůbec jsem nad tím neuvažovala gloria . kapitulation

to jako fakt? já se teda naopak snažím uvažovat o všem, tím spíš pokud se to týká mýho prcka. Proto diskuze tohoto typu vítám.

Ano fakt ! Každý se snaží jak to umí , ale nad zdravím dítěte zda očkovat či neočkovat dudlik to se mi zdá uvažování zbytečné tummenupp .
Jak píše Salek : nechápu slovo vyčkávat , uvažovat !  Když ta mrcha zaůtočí tak je pozdě uvažovat . Děti jsou naše všechno , tak se nad nimi neuvažuje kapitulation

http://lilypie.com/pic/081225/SHSW.jpghttp://b3.lilypie.com/ZfNkp1/.png

Není tady

#38 26. 3. 2008 8:35

Čekanka
♥♥♥♥♥♥♥

Tak jenom abych to tedy shrnula, pro ty, co očkování za sebou ještě nemají:

v současné době Ministerstvo zdravotnictví dělá intenzivní průzkum do konce tohoto roku, zda je opravdu nutné plošně očkovat. Záměrně říkám jen očkovat, protože čím, to je otázka. Paralelně totiž s tímto zkoumáním se pracuje na testování vakcíny, ještě nemá název, která bude přesně určena na pneumokoky vyskytující se ve střední evropě (prevenar je k prdu asi stejně jako očkování proti malárii, je připraven na jiné druhy, vyskytující se hlavně v USA - a hlavně málo druhů). Takže já doufám, že to za nás váhající ministerstvo do konce roku vyřeší jak správná vakcína tak rozhodnutí zda je situace opravdu vážná a je důvod k očkování.

Já se očkování jako takovému nebráním, jen se bráním očkování Prevenarem!!!!!!!!!!!!

Ano, farma průmysl je byznys jako každý jiný a je jasné že trefná reklama udělá svoje. Ale nemoci, které způsobuje pneumokok vyvolávají i jiné viry a bakterie, proti kterým očkování není, navíc očkování je dost velký zásah do organismu prcka a opravdu může nadělat víc škody než užitku (jak už jsem psala, přemnožení jiné bakterie). Vím to, protože jsem se starším synem chodila pravidelně do očkovacího centra v motole, i blbou hexu musel mít rozdělenou (každou z těch nemocí očkovanou zvlášť ve velkém časovém odstupu) aby mu neublížila. PROTO NAD TÍM UVAŽUJU A NENECHÁM PÍCHNOUT BEZ VŠECHNO, NA CO MOMENTÁLNĚ BĚŽÍ REKLAMA.

Není tady

#39 26. 3. 2008 11:09

sillwan
♥♥♥♥♥♥♥

Jako kazda mince i tato ma dve strany. Nelze soudit rodice, kteri ockovani daji, ani ty, kteri se mu brani. Kazdy dela pro sve dite to nejlepsi, podle sveho vedomi (nepisu svedomi, protoze zadny rodic, ktery miluje sve dite, mu nechce ublizit).

Uz jsem psala vyse, ze me mrzi, ze maminkam nedaji vice informaci obvodni pediatri (BerusMon me zcela nepochopila gloria).

Evo444, nesrovnavala bych zdravotnictvi v USA nebo v Kanade a tady v CR. Je nepochybne odlisne, v krajine, kde vyhraje soud zena, co se polije horkou kavou a zazaluje McDonald, nemuze byt povinne nic. kapitulation A to co jsi psala s tou TBC, neni pravda, prave naopak, tuberkuloza je opet na vzestupu.

Ja mam maleho naockovaneho, zvazovala jsem dlouho, nebyla si jista, ale presvedcil me tchan (primar pediatrickeho oddeleni), tak jsem maleho zaockovat nakonec dala. Ale treba Priorix tetra nepovazuji za nutny.

Není tady

#40 26. 3. 2008 12:09

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Pinky napsal(a):

Přesně tak Šálku, z nás dvou udělat jednu, jsme ideální do politiky big_smile a na ministerstvo zdravotnictví roll

Tvůj názor respektuju...jako jedna z mála ses v tom vymáchala až po uši a to nikomu nepřeju!! Je pochopitelné, že uvažuješ úplně jinak !!! hjarta Máš na to plné právo.... jen mě prostě štve, jaký se z toho dělá kšeft mad

Beruš PRIORIX je takové lepší očkování proti příušnicím,spalničkám ( doufám že nekecám roll )...... a to tetra je ještě navíc proti neštovicím.
PRIORIX jako takový dávat budem, musíme, máme to přikázané z neurologie, stojí to asi 500kč. s tím TETRA už to stojí zase okolo 1800kč, tak to ještě nevím.

I já priorix tetra mi přijde zbytečný, proč očkovat tak malé dítka proti neštovicím? Vyčkám tak do 11 let a když je malá v kolektivu nechytne, nechám jí naočkovat zvlášt.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#41 26. 3. 2008 12:32

Lenina2
Babinet Klub

No mě taky nepřijdou ty neštovice důležité, ale když už jsou v jedné vakcíně, tak proč ne? Ale hlavně "prý" je tam lepší očkovací látka proti příušnicím. No my jí dáme, už jsme obědnaní. A navíc to vypadá, že nám jí proplatí pojšťovna.

Není tady

#42 26. 3. 2008 12:39

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Sillwan, s tou TBC s Tebou naprosto souhlasím, je na vzestupu, protože se někde přestalo očkovat ( jeden čas i tady) a ona se zase objevila. Takže tomu se rozhodně nebráním.
Očkování jako takové, obecně, je menší zlo, než neočkování. Ano, objevují se občas vyjímky s obr reakcemi, nebo zdravotními potížemi díky očkování, ale kdyby očkování nebylo, mělo by to daleko horší následky.
Samozřejmě jsou vyjímky, kde je potřeba aplikovat šetrnější vakcíny, nebo s očkováním trochu vyčkat.

Dušičko, na neštovice mám názor jako Ty, když je holky do nějakých 10 ti let nechytnou, nechám je naočkovat, jinak ne.

Na očkování se samozřejmě vydělává a náklady na očkování na pneumokoka nejsou tak vysoké jako je jeho cena, ale to je všade a se vším. I značkové oblečení nechává těžce někoho vydělat.

Před pár lety se pneumokok tolik nerozmáhal, ale teď je toho hodně, stejně jako meningokok u puberťáků. Dřív jsme o tom pomalu nevěděli že to existuje a teď každou chvilku ve zprávách oznámí, že na to někdo zemřel.

http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

#43 26. 3. 2008 12:41

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Lenina2 napsal(a):

No mě taky nepřijdou ty neštovice důležité, ale když už jsou v jedné vakcíně, tak proč ne? Ale hlavně "prý" je tam lepší očkovací látka proti příušnicím. No my jí dáme, už jsme obědnaní. A navíc to vypadá, že nám jí proplatí pojšťovna.

Ten priorix za 500Kč má šetrnější vakcínu.
Ten priorix tetra je plus neštovice, to mi přijde přehnaný, dávat za očkování neštovic 1800Kč. a navíc jsou to tři živé viry ve vakcíně, vlastně čtyři ještě s neštovicema. Bála byych se reakce po očkování

Upravil(a) dusička (26. 3. 2008 12:42)

Není tady

#44 26. 3. 2008 12:41

stvorlistok
♥♥♥♥♥♥-

Sestrinej malej teraz nasli v usoch pneumokoka, najprv mala teploty tak jej dali atb, teploty presli ale pre istotu isli este na usne a zobrali jej vytery...my ideme s malym zajtra pre istotu na vyter, volala som detskej dr. a ze ked boli spolu pre istotu mu zobere vyter z krku ci to nechytil. Inak my mame skoro 4 mesiace a zatial ziadne ockovanie okrem tbc, minule bol chory a vyzera ze ani teraz ho nebude dr. ockovat, budeme to mat cele poposuvane.

http://lpmf.lilypie.com/sKAcp1.png

Není tady

#45 26. 3. 2008 12:55

Babu
♥♥♥♥♥♥♥

O tom TBC jsem taky cetla a hlavne pry je ten vir co to prenasi zmutovany takze pry napada i oslabene lidi ktery ockovani byli:(( neb ta vakcina je vyvinuta na ten stary virus:((

Ja malou necham naockovat asi i proti nestovicim ale to az naposledy takze ono to mozna vyjde na dobu nez pujde do skolky (prijde mi zase dost luxus kdyz nastoupim do prace byt pak s ditetem 3t. doma)

Není tady

#46 26. 3. 2008 13:14

Lenina2
Babinet Klub

Dušičko, já jsem to pochopila tak, že ten tetra má i nějaký jiný typ vakcíny než jenom Priorix.  No já jsem se pro ty neštovice rozhodla i proto, že teď čekám druhé a Máťa mezi děti chodí dost často, tak aby to nedonesl domů, když tam bude druhé malé mimi.

Není tady

#47 26. 3. 2008 21:35

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Tak to jo Leni stolt , já mám kluky odrostlý.
Mladší je dostal v 11 letech a malé byli dva měsíce. Měla jsem strach, ale nechytla je.

Není tady

#48 27. 3. 2008 9:10

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Já jsem pro očkování proti TBC, ale ne hned v porodnici. To radši mít dítě naočkované dříve proti jiným nemocem, které jsou dnes mnohem častější.

Není tady

#49 27. 3. 2008 10:20

Jana.J
♥♥♥----

Taky stále zvažuji očkovat proti pneumokokům, ale má dětská lékařka to neschvaluje. Jen mi říkala, že pokud už chci očkování, tak jej necháme naočkovat v jednom roce věku proti meningokokům. Rovněž kamarádčina pediatrička je proti očkování prevenarem nebo jiným přípravkem. V mém okolí zatím nikdo toto očkování nedal a nejde o peníze. My na to peníze máme, ale je zde otázka, zda je to k něčemu a ještě horší otázka je, zda to malému spíše neublíží. Toto řeší všichni naši známí. Rovněž máme známou lékarnici, která říká, že je dobré nechat očkovat, jenže má vnuka 4 roky starého a očkovaný není, tak nevím co v tom je, jestli je to vážně jen o těch penězích. Kamarádčina pediatrička říkala, že dítě si musí vytvořit protilátky samo a že těch případů s pneumokokem není tak moc. Ale já sama váhám stále. Kdyby mi to má doktorka radila, tak to udělám, ale ona sama říká NE. Tak si říkám, že musí vědět o čem mluví, je to dobrá doktorka.

Není tady

#50 27. 3. 2008 10:37

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha-východ

já o tom taky pořád přemýšlím. Akorát bych šla do Pneumo23, protože malej je už velkej a i nás jde bohužel o ty pitomý peníze - 1800 prostě nemáme sad Přemýšlím o tom v otm smyslu, že malej chodí do školky a brzo budeme mít miminko, tak kdybych nechala naočkovat jeho, tak by to neměl mít a tím pádem by nemohl nakazit miminko... Ale zase nechci aby musel on mít milion očkování, abych ochránila mimčo. Přijde mi to vůči němu sobecký

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí