21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Děláte nějaká sladká jídla typická pro jiné země ne česko? Já dnes dělala thajský banán v kokosovém mléce (podle tohohle videa). Docela dobré a straně jednoduché, jen je třeba to nepřesladit. A banán jsem před tím zkusila osmait, zkuste, zajímá mě jeslti vám to bude chutnat
Upravil(a) Lucca (21. 3. 2008 23:17)
Není tady
Dívám se, e příspěvek od Luccy není nejaktuálnějí, ale přece jen dodám něco, na čem jsem si smlsla loni i letos na dovolené.
Baclava je (váhám, jestli napsat zákusek či buchta) z lístkového těsta naplněná mletými sladkými ořechy, omáchaná v medu a posypaná barevným kokosem - nevím, proč zeleným, ale je to úúúúasné!!
Není tady
V USA jsem si naprosto zamilovala cheesecake. A tady v Irsku se hodně jí dezert, který je dělán z toustového chleba. Udělá se taková sladká směs, která se přeleje přes plátky toustového chleba a dá se to zapéct ale je to teda ranice.
Jinak bych doporučovala kuchařské kníky od Rachel Allen. Věnuje se hlavně pečení a cokoliv jsem z její kníky zkusila, tak zaznamenalo obrovský úspěch. Navíc recepty jsou z různých zemí (nala jsem tam i variaci na typicky český borůvkový koláč) a jsou hodně jednoduché.
Není tady
Ahoj taurus, tak já teda moc nepeču, u nás doma je výhodnějí si občas koupit nějaký ten zákusek - protoe co bych dělala s plechem buchet, to fakt nevím , ale právě ta baclava mě teda chytila, i kdy je tak sladká, e denně bych ji samozřejmě jíst nemohla. Zachutnala ovem jenom mně
- rodince to nechutná. A jinak - díky za tip s Rachel Allen.
Není tady
Ja muzu i plech buchet, co nesnime, zamrazim a jak se to casem hodi.
Obcas delam baklavu, ale z phyllo (filo, yufka) testa (listkove neeee ) ). Ale jen vyjimecne, protoze to se musi opatrne vzit kazdy ten tenoucky list testa, nepotrhat, potrit maslem, naplnit a tak dokola az je to dost vysoke a je to hrozna piplacka.
Pak je u nas oblibene klasicke (bile) tiramisu z mascarpone a bez "vylepseni" jako kokos a tak. Taky mame radi Tres leches, to je nikaragujsky moucnik, vlasne jenom piskot namoceny v trech druzich mleka (s rumem), jak ostatne napovida nazev.
No a Creme Brulee, Creme Caramel zas jen klasika.
Bread pudding z toustoveho chleba, piskotu nebo panettone s vanilkovym kremem. Z panettone je obzvlast dobry.
Bomba Alaska, Key Lime Pie, Apple Pie, svedsky dort Princezna, Pasa - rusky velikonocni tvarohovy nakyp, australsky dort Pavlova, Mahallabia s pistaciemi, Tapioca pudink, ryzove pudinky, horkocokoladova pena, ruzne sorbety...... no a mohla bych jeste dlouho, sladke ja miluju.
Není tady
Jo, Eli, to je na Tvém psaní vidět!
Není tady
z těch cizokrajných mlsků se mi zrovna teď vybavil rahat, pokud mono mandlový nebo keu či lískový, nedávno jsem na to někde četla i recept, to můůůůu, jen ty "kandely" vid Terci
Není tady
Tercila napsal(a):
Jo, Eli, to je na Tvém psaní vidět!
Nastesti zatim jenom na psani, ale az to zacne byt videt na tajli, to bude maler, protoze si bez toho prijemne byti predstavit.
Není tady
xxxx napsal(a):
z těch cizokrajných mlsků se mi zrovna teď vybavil rahat, pokud mono mandlový nebo keu či lískový, nedávno jsem na to někde četla i recept, to můůůůu, jen ty "kandely" vid Terci
To taky muzu a co hur, muzu taky halvu ve velkych mnozstvich.
Není tady
, no xxxx, ty kandely mi právě leí v hlavě, co na tom lidi mají, protoe kdy to tak kolem sebe slyím, já jsem se jimi nikdy nezabývala, na balené zboí se někdy dívám jen proto, e se přece jen chci ujistit o tom, e to není prolé, ale abych studovala energetický příjem... To hlídají lidi, kteří se nudí
.
Vlastně jo , u jednoho výrobku to hlídám: u jogurtu se dívám, jestli to není málo tučný, jestli má ten jogurt aspoň 3 %
A nízkotučný sýry jsem koupila jen jednou a neral je pak ani ná pes, fakt.
Váhu mám hozenou někde ve skříni, vůbec mě nenapadne ji vytahovat a dodnes jsem nepochopila, proč mi ji maminka kdysi před léty koupila k Vánocům. Asi byla ve slevě.
Holky, já myslím, e dokud nám chutná, jsme prostě zdravé. A a budeme počítat kalorie a denně se převaovat a kontrolovat hodnoty na výrobcích, tak budeme stejně u dávno nemocné duevně , tak na nějakým tom kile záleet nebude...
A co se týká vlivu jídla na zdraví a vznik nemocí, tak o tom mě zatím nikdo nepřesvědčil, já tvrdím, e větí vliv mají geny.
Upravil(a) Tercila (10. 8. 2009 11:45)
Není tady
Tercila napsal(a):
Dívám se, e příspěvek od Luccy není nejaktuálnějí, ale přece jen dodám něco, na čem jsem si smlsla loni i letos na dovolené.
Baclava je (váhám, jestli napsat zákusek či buchta) z lístkového těsta naplněná mletými sladkými ořechy, omáchaná v medu a posypaná barevným kokosem - nevím, proč zeleným, ale je to úúúúasné!!
No, nejsem si jistá, ale řekla bych, e baklava se po vrku sype drcenýma pistáciema. Tak proto zřejmě zelenej kokos
Není tady
"No, nejsem si jistá, ale řekla bych, e baklava se po vrku sype drcenýma pistáciema. Tak proto zřejmě zelenej kokos"
Pistácie jsem nepostřehla
, ale taky to můe znamenat, e jsem baklavy s prominutím serala tak rychle, e jsem si nevimla pořádně, co nahoře je a - vzhledem k tomu, e patně vidím, nemůu ručit za to, e na nich pod tím sklem tam v obchodě byl fakt kokos.......
Není tady
Tercila napsal(a):
"No, nejsem si jistá, ale řekla bych, e baklava se po vrku sype drcenýma pistáciema. Tak proto zřejmě zelenej kokos"
![]()
![]()
Pistácie jsem nepostřehla
, ale taky to můe znamenat, e jsem baklavy s prominutím serala tak rychle, e jsem si nevimla pořádně, co nahoře je a - vzhledem k tomu, e patně vidím, nemůu ručit za to, e na nich pod tím sklem tam v obchodě byl fakt kokos.......
No, on to klidně zelenej kokos mohl být. To ví, finanční krize je finanční krize...
Není tady