6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Děláte nějaká sladká jídla typická pro jiné země než česko? Já dnes dělala thajský banán v kokosovém mléce (podle tohohle videa). Docela dobré a strašně jednoduché, jen je třeba to nepřesladit. A banán jsem před tím zkusila osmažit, zkuste, zajímá mě jeslti vám to bude chutnat
Upravil(a) Lucca (21. 3. 2008 23:17)
Není tady
Dívám se, že příspěvek od Luccy není nejaktuálnější, ale přece jen dodám něco, na čem jsem si smlsla loni i letos na dovolené.
Baclava je (váhám, jestli napsat zákusek či buchta) z lístkového těsta naplněná mletými sladkými ořechy, omáchaná v medu a posypaná barevným kokosem - nevím, proč zeleným, ale je to úúúúžasné!!
Není tady
V USA jsem si naprosto zamilovala cheesecake. A tady v Irsku se hodně jí dezert, který je dělán z toustového chleba. Udělá se taková sladká směs, která se přeleje přes plátky toustového chleba a dá se to zapéct ale je to teda žranice.
Jinak bych doporučovala kuchařské knížky od Rachel Allen. Věnuje se hlavně pečení a cokoliv jsem z její knížky zkusila, tak zaznamenalo obrovský úspěch. Navíc recepty jsou z různých zemí (našla jsem tam i variaci na typicky český borůvkový koláč) a jsou hodně jednoduché.
Není tady
Ahoj taurus, tak já teda moc nepeču, u nás doma je výhodnější si občas koupit nějaký ten zákusek - protože co bych dělala s plechem buchet, to fakt nevím , ale právě ta baclava mě teda chytila, i když je tak sladká, že denně bych ji samozřejmě jíst nemohla. Zachutnala ovšem jenom mně - rodince to nechutná. A jinak - díky za tip s Rachel Allen.
Není tady
Ja muzu i plech buchet, co nesnime, zamrazim a jak se to casem hodi.
Obcas delam baklavu, ale z phyllo (filo, yufka) testa (listkove neeee ) ). Ale jen vyjimecne, protoze to se musi opatrne vzit kazdy ten tenoucky list testa, nepotrhat, potrit maslem, naplnit a tak dokola az je to dost vysoke a je to hrozna piplacka.
Pak je u nas oblibene klasicke (bile) tiramisu z mascarpone a bez "vylepseni" jako kokos a tak. Taky mame radi Tres leches, to je nikaragujsky moucnik, vlasne jenom piskot namoceny v trech druzich mleka (s rumem), jak ostatne napovida nazev.
No a Creme Brulee, Creme Caramel zas jen klasika.
Bread pudding z toustoveho chleba, piskotu nebo panettone s vanilkovym kremem. Z panettone je obzvlast dobry.
Bomba Alaska, Key Lime Pie, Apple Pie, svedsky dort Princezna, Pasa - rusky velikonocni tvarohovy nakyp, australsky dort Pavlova, Mahallabia s pistaciemi, Tapioca pudink, ryzove pudinky, horkocokoladova pena, ruzne sorbety...... no a mohla bych jeste dlouho, sladke ja miluju.
Není tady
Jo, Eli, to je na Tvém psaní vidět!
Není tady
z těch cizokrajných mlsků se mi zrovna teď vybavil rahat, pokud možno mandlový nebo kešu či lískový, nedávno jsem na to někde četla i recept, to můůůůžu, jen ty "kandely" vid Terci
Není tady
Tercila napsal(a):
Jo, Eli, to je na Tvém psaní vidět!
Nastesti zatim jenom na psani, ale az to zacne byt videt na tajli, to bude maler, protoze si bez toho prijemne byti predstavit.
Není tady
xxxx napsal(a):
z těch cizokrajných mlsků se mi zrovna teď vybavil rahat, pokud možno mandlový nebo kešu či lískový, nedávno jsem na to někde četla i recept, to můůůůžu, jen ty "kandely" vid Terci
To taky muzu a co hur, muzu taky halvu ve velkych mnozstvich.
Není tady
, no xxxx, ty kandely mi právě leží v hlavě, co na tom lidi mají, protože když to tak kolem sebe slyším, já jsem se jimi nikdy nezabývala, na balené zboží se někdy dívám jen proto, že se přece jen chci ujistit o tom, že to není prošlé, ale abych studovala energetický příjem... To hlídají lidi, kteří se nudí .
Vlastně jo , u jednoho výrobku to hlídám: u jogurtu se dívám, jestli to není málo tučný, jestli má ten jogurt aspoň 3 % A nízkotučný sýry jsem koupila jen jednou a nežral je pak ani náš pes, fakt.
Váhu mám hozenou někde ve skříni, vůbec mě nenapadne ji vytahovat a dodnes jsem nepochopila, proč mi ji maminka kdysi před léty koupila k Vánocům. Asi byla ve slevě.
Holky, já myslím, že dokud nám chutná, jsme prostě zdravé. A až budeme počítat kalorie a denně se převažovat a kontrolovat hodnoty na výrobcích, tak budeme stejně už dávno nemocné duševně , tak na nějakým tom kile záležet nebude...
A co se týká vlivu jídla na zdraví a vznik nemocí, tak o tom mě zatím nikdo nepřesvědčil, já tvrdím, že větší vliv mají geny.
Upravil(a) Tercila (10. 8. 2009 11:45)
Není tady
Tercila napsal(a):
Dívám se, že příspěvek od Luccy není nejaktuálnější, ale přece jen dodám něco, na čem jsem si smlsla loni i letos na dovolené.
Baclava je (váhám, jestli napsat zákusek či buchta) z lístkového těsta naplněná mletými sladkými ořechy, omáchaná v medu a posypaná barevným kokosem - nevím, proč zeleným, ale je to úúúúžasné!!
No, nejsem si jistá, ale řekla bych, že baklava se po vršku sype drcenýma pistáciema. Tak proto zřejmě zelenej kokos
Není tady
"No, nejsem si jistá, ale řekla bych, že baklava se po vršku sype drcenýma pistáciema. Tak proto zřejmě zelenej kokos"
Pistácie jsem nepostřehla , ale taky to může znamenat, že jsem baklavy s prominutím sežrala tak rychle, že jsem si nevšimla pořádně, co nahoře je a - vzhledem k tomu, že špatně vidím, nemůžu ručit za to, že na nich pod tím sklem tam v obchodě byl fakt kokos.......
Není tady
Tercila napsal(a):
"No, nejsem si jistá, ale řekla bych, že baklava se po vršku sype drcenýma pistáciema. Tak proto zřejmě zelenej kokos"
Pistácie jsem nepostřehla , ale taky to může znamenat, že jsem baklavy s prominutím sežrala tak rychle, že jsem si nevšimla pořádně, co nahoře je a - vzhledem k tomu, že špatně vidím, nemůžu ručit za to, že na nich pod tím sklem tam v obchodě byl fakt kokos.......
No, on to klidně zelenej kokos mohl být. To víš, finanční krize je finanční krize...
Není tady