29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj,
chci koupit novou sadu peřin a polštářů. Docela nám vyhovují péřové prošívané, ale máme i nějaké s dutým vláknem, no, jsou dost slabý. Chci standardní velikost, aby to šlo dobře prát atd. Jaké máte zkušenosti?
Dík předem...
Není tady
Péřové máme na chloadnější období, jinak povlékám deky jako Larisy, jsou lehounké a teplé. Polštáře se mi z dutých vlíáken neosvědčily, časem se slehnou a nejdou znovu natřást.
Není tady
Dřív jsem měla drané husí peří, úžasná záležitost, le během let se přišlo na mou alergii na peří, tak šly.
Místo nich máme duté vlákno v mikrotenu, a je to jakoby "dvojitá" deka, prostě když se přikryju, chci být přikrytá, musím deku cítit, ale já bez toho abych si nezakryla levé ucho prostě neusnu
Není tady
My máme klasiku - peří....
Není tady
No, my právě máme i nějaké to duté vlékno, ani už nevím co, a je to taková lehká dečka, co trčí na všechny strany a já mám ráda, těžší peřiny, co člověka jakoby oblehnou, takže pod ně netáhne. Jsou některá mikrovlákna taková? A máte někdo ty kuličky? Mám z nich jen polštáře, ale dost mi vadí, nedají se setřást...
Není tady
Já mám peřiny, obrovské duchny, které jsou strašně těžké, ale tak kráááááásně hřejí
Není tady
máme obrovskou deku z ovčí vlny a spí se nám pod ní báječně
Není tady
Na zimu mám deky z ovčí vlny, krásně hřejí a na léto takové prošívané, lehké, polyester nebo co, které se dají prát v pračce. A polštáře z peří.
Není tady
Tak my máme polštáře z peří a peřiny z dutého vlákna.
Není tady
Manžel má letní deku z dutého vlákna, neb je dlouhán, tak prodlouženou, a odmítá ji opustit i na zimu. Prý je mu pod ní krásně celý rok.
A já mám na léto duté vlákno (právě proto, že trčí a já můžu větrat ) a na zimu obrovskou duchnu po babičce, takovou tu, jak si ji naklepete nahoru, metr vysoko, a zahrabete se do ní a ráno je všechno peří na nohách. To večerní zamuchlání se, ........ aaaaaaaaaaaaaaach......
To mi nic nenahradí.
Polštáře máme péřové, ty z dutého vlákna jsem vyprala a nějak se splaskly.
Není tady
Máme deky z ovčí vlny, v zimě je pod nimi nádherně teploučko a v létě je měníme, až když jsou taková ta nesnesitelná vedra a to spíme jen pod prostěradlem, jinak jsou i dobře vzdušné, takže spát se v nich dá pořád. Chci si pořídit i polštáře z ovčí vlny, je mi tento materiál velmi příjemný a na péřových polštařích se mi špatně spí.
Není tady
Taky máme z ovčí vlny, ale z jedné strany jsou bavlněné.
Není tady
Ahoj , chci si koupit pořádné duchny a polštáře. Nemáte někdo doma, za rozumnou cenu.
Upravil(a) Slávek (12. 8. 2008 23:25)
Není tady
Mám taky doma klasiku, péřové peřiny a polštáře. Používám je od podzimu do jara. Mám dvě velké duchny a polštáře, které máme navíc. Tak Slávku, jestli budeš chtít, dám je jak říkáš za rozumnou cenu, nechci na nich vydělat. Co třeba 100KČ / kg. Jsem z Krupky.
Není tady
Slávek napsal(a):
Ahoj , chci si koupit pořádné duchny a polštáře. Nemáte někdo doma, za rozumnou cenu.
..škoda..loni jsem to všechno vyházela...nikdo to nechtěl
Není tady
tak jsem někde četla, že staré polštáře z peří se dají vyprat v pračce (nevím na kolik stupňů) a pak dát do sušičky s tenisovým balonkem. Máte s tím někdo zkušenost? Máme jeden polšář z peří, manžel ho nechce dát ani za nic, ale zdá se mi, že je docela už ,,cítit".
Není tady
Káčo, pokud je polštář starší ročník narození, docela bych se bála, že se v pračce roztrhne, to plátno je po letech křehké... Myslím, že pokud to zkusíš, bude to buď a nebo
Taky jsme před lety kvůli alergii museli přezbrojit z peří na duté vlákno. Přítel trval na tom, že chce pořádnou duchnu, a našli jsme jednu, která je dost objemná, sešitá jakoby jen po obvodu ze dvou tenčích, takže fakt připomíná peřinu. Sice je lehká, ale přilne dobře k tělu.
Pokud jde o polštář, koupila jsem nedávno z materiálu nazvaného "líná pěna" (mind foam) - přizpůsobí se tvaru, ale přitom pořád jakoby klade odpor, snadno se vrací do plné podoby. Prát se dá jeho vnější obal, samotná pěna ne. Je úžasný, taky pravda nebyl nejlevnější.
Kolik stál a kde jsi ho koupila?
Není tady
Káča napsal(a):
Kolik stál a kde jsi ho koupila?
my máme tyhle polštáře taky, jsou od firmy Tempur a koupili jsme je v prodejně zdravého spaní. Cena kolem 3 tis. za kus.Mám problémy s krční páteří a od doby co ho mám, je to v pohodě.Dají se koupit i lacinější verze, zadej si do vyhledavače polštář z líné pěny.
Není tady
ja mam polstar z peny od firmy Tempur.
perinu z ovci vlny na zimu, na leto tenounkou deku nebo prosteradlo.
Tak já na zimu prošívanou péřovou deku a v létě deku z ovčího rouna. Jsem krapet zmrzlá. Někdy přidám i ponožky. Ten polštář z líné pěny mě zaujal, mrknu po něm, taky mám doma jen ty placaté.
Není tady
sudina napsal(a):
mám taky dotaz- už jsme měli hodně polštářů a všechny zplacatěli
,máte vyzkoušený nejaký osvědčený materiál??
Nojo-to je problém, hodně lidí, co si koupili ten krční polštář z líné pěny(kvalitní, drahý), tak říkali, že se to časem slehne a že je to drahá záležitost
Není tady
Ten náš "líňák" stál patnáct stovek, v prodejně zdravého spaní. Byl něčím navoněný, ale to naštěstí po týdnu vyprchalo Je o tázka, jak bude vypadat za rok či za dva, zatím nadšení.
My máme celý rok péřové peřiny i polštáře.
Není tady