Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#76 27. 3. 2008 8:48

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-
Místo: klášter sester karmelitánek

Re: Kočičky - napište své zkušenosti

Zlata napsal(a):

Jo, a kvůli lososovým pralinkám je ochotná panáčkovat jako pejsek. Potvora jedna podlejzavá. Kdepak je v tu chvíli pověstná kočičí hrdost.

Tak napriklad moje kocky pralinky nezerou. Ani nic, co je pro ne nedobre a skodilo by jejich organizmu, obecne je znamo, ze kocky nezerou cokoladu vubec.

Chtěly jste světici, tak prosím, jsem zde! Ale měly by jste vědět, že se mi to, co dělám, dost  hnusí...

Není tady

#77 27. 3. 2008 9:39

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Darky,
děláš si z nás šprťouchlata a nebo seš těď úplně mimo?
Kočičí pralinky neviděly čookoládu ani z pendolína, ok?

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#78 27. 3. 2008 10:18

Ladie
♥♥♥♥♥♥-

Co čokoládu. Ty neviděly ani toho lososa big_smile http://www.exo-eko.cz/Pamlsky-pro-kocky … sosove-40g Anča je má taky moc ráda, ale bohužel už přišla na to, kam je schovávám...  No a když na ně dostane chuť, postaví se k šuplíku a spustí šílený řev.

Není tady

#79 27. 3. 2008 10:20

Ladie
♥♥♥♥♥♥-

DarkAngel napsal(a):

Ladie : Vsadime se ( o cokoli ) ze kdyz vypadne kocka ze 6. patra ze se nezabije ? big_smile

Jsem pro. Kdy přijdeš?? lol

Není tady

#80 27. 3. 2008 10:30

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

Hm, jedněm sousedům se kocour takhle zabil... (shodou náhod taky 6. patro) Řekla bych, že hlavně závisí, jak se kočce podaří zmanévrovat ten dopad. Náš první kocour vypadl dvakrát s odstupem asi půl roku ze 4. patra a byl z toho jen v šoku a asi měl jen otřes mozku, trochu přes noc zvracel, ale pak už dobrý...

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#81 27. 3. 2008 11:10

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-

Ladie napsal(a):

DarkAngel napsal(a):

Ladie : Vsadime se ( o cokoli ) ze kdyz vypadne kocka ze 6. patra ze se nezabije ? big_smile

Jsem pro. Kdy přijdeš?? lol

Kdykoli big_smile Ci kocku na tento experiment pouzijeme ? wink Moji rozhodne ne. Mam chytit nejakou toulavou ?

Pan : No, jaxe to vezme. Nevsiml jsem si slovicko "lososove", ale na druhou stranu sprtouchlata si delam porad a velmi rad wink ...vsak me uz za ta leta znas, ne ?

Chtěly jste světici, tak prosím, jsem zde! Ale měly by jste vědět, že se mi to, co dělám, dost  hnusí...

Není tady

#82 27. 3. 2008 11:11

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Šmarjááá! yikes
Nevyhazujte kočičky z oken!
Nám se Tomík jednou prošel po římse z jednoho pokoje do druhého (30 m nad zemí), a manžel měl z toho málem infarkt! Já jsem u toho nebyla, zato hned jak jsem přišla z obchodu, jsem dostala sprdunk, že jsem si nevšimla vniknuvší kočky do ložnice. Opravdu bych nechtěla vědět, jestli by to přežila...

Číča ale má nějaký instinkt, že jen tak do prázdna neskočí, ne?
My máme kocoura na balkóně na vodítku, ale nikdy se nepokusil skočit.

Není tady

#83 27. 3. 2008 11:21

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

DarkAngel napsal(a):

...vsak me uz za ta leta znas, ne ?

Jaban wink
Co zdraví?

Není tady

#84 27. 3. 2008 11:23

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

No myslím, že DarkAngel má asi své dny nebo co... dumbom
Buď rád, že na tebe nevlítnou chovatelé ras, co si tady jmenoval.... takove ty zdegenerovane preslechtene rasy jako je perska, britska, popr. kartouzska, atd
Majitelky briťáků, co lítají po venku a loví myši a žáby apod... by Ti to osvětlily...
Mého plemene ses nedotknul, takže to nechávám v klidu.... A co se týče lososových pralinek, opravdu pamlsky pro zvířata čokoládu neobsahují, protože čokoláda je pro kočky a pejsky jedovatá...
Přistříhávání drápků se u doma chováných koček dělá od pradávna a není to nic proti přírodě, dělají to automaticky i veterináři před vyšetřením, pokud ví, že kočka je bojovnější apod.... jedná se o konečky, které kočku ani nebolí ani nijak neomezí např. ve šplhání a obraně... (nevím, co Tě tak rozčertilo), ale naopak jí uleví od toho, aby při každém kroku nezůstávala zachycená v koberci a nemusela stát a trhat nohou tak dlouho, dokud se neuvolní.... Nebo na škrabadle zůstává taky viset, protože ten dráp se začne ohýbat růstem do protisměru a už z toho nejde sám vyháknout.....  A opravdu nechápu, co má stříhání drápů (o kterém se píše v každé knize a provozuje ho každá veterina) společného s vytrháváním srsti nebo stříháním hmatových fousů... to je trošku mimo mísu, ne).

Není tady

#85 27. 3. 2008 11:30

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Damila napsal(a):

My máme kocoura na balkóně na vodítku, ale nikdy se nepokusil skočit.

No ona by asi stačila i obyčejná moucha, za kterou by se kočka rozehnala....

Moje sedí na balkoně a kontrolujou, co se děje v okolí. Jinak ze dveří od bytu nevystrčí dobrovolně ani vous...
Maximálně stojej na prahu, pokoukaj a pak už na mne řvou, abych zavřela.
Jakmile viděj, že se obouvám, zdrhaj do útrob bytu a schovávají se mi.
Takže když potřebuju k vetovi, nejdřív je akce "natlačit" do přepravky a pak teprve akce "obléci a obout se".
To je vždycky porod. Nadávají mi celou cestu, připadám si jak ten největší vyvrhel...¨
Zajímavý je, že u veta se chovají způsobně, do přepravky nakráčejí pomalu samy a já pak vypadám jak blb s poškrábanýma rukama a vším, kam při "natlačovací" akci dosáhnou....
Vždyť mám přece tak roztomilé kočičky...
No to mám! A po pralinkách se můžou utlouct. Milágro se pověsí na linku a nedá pokoj, dokud neukážu celý nákup, aby zjistil, že tentorkrát jsem mu je FAKT nekoupila. Což si dovolím málokdy.

Jj...můj syn taky říká, že by chtěl být u nás kočkou sad Teda fakt nevím,jak to ten holomek myslí dumbom

Není tady

#86 27. 3. 2008 11:31

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Já kočkám drápky nestříhám, bo sem srab.
Ale už by to potřebovaly....

Není tady

#87 27. 3. 2008 11:45

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-

Macex : Tak v tom pripade mas Norskou, jedine ta neni zdegenerovana smile Ne, ted vazne...Vzdyt to, co vidavam u lidi, kteri chovaji slechtene kocky, to uz se moc na kocku nepodoba. Usi to ma kratke, neobvykla barva srsti, kterou v prirode snad ani nevidis, neobvykle dlouha srst, kterou nema ani Norska splostene tlamicky, fakt nechapu, jak dokazali geneticky neco takoveho vyrobit. Ja nikomu v nicem nebranim, klidne at si je vystrihaji dohola, je mi to sumak, ale zaplat panbuh moje kocky jsou naprosto v pohode a kdyz si o to reknou, kdykoli je pustim ven, je pak na nich zda opravdu chteji behat, nebo si chteji lezet pekne v teple doma. No a to vis, i muzi maji sve dny smile tak me prosim omluv hjarta

Není tady

#88 27. 3. 2008 11:50

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Koukněte na drsný kočičí zápas.
Vydržet do konce, řezala jsem se smíchy...

http://www.rozzlobenimuzi.com/?linkid=12201

Není tady

#89 27. 3. 2008 11:54

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

V pohodě, ne netrefils, já mám jednu z těch nejzdegerovanějších.... na kterou si zapomněl....
Ale mám jedince, který naštěstí je z vrhu normálního, nikoliv šílenců jdou-cí za dosažením nového zmodernizovaného vzhledu určité rasy..... Takže exotická kočka, která byla publikována v knihách o kočkách ca. před 10-15 lety... nikoliv, to co z ní dokázali udělat za posledních 5-7 let.....
Už takhle má chudák problémy s dýcháním a krmením, natož, když má stop takový, že vypadá, jak kdyby dostala majzlíkem do nosní kosti.... No a barva? Jo, holt v té modré to před deseti lety vypadalo nejlíp, protože vícebarevné se mi nelíbí a ani černá nebo čokoládová koťata nebyla k dispozici..... Pak za pár let, začal boom, že všichni chtěli modrou kočku.... Teď kdybych měla pořizovat dalšího tvora, tak srst bengálské kočky, hmmm... to je divočina....

Není tady

#90 27. 3. 2008 12:00

Damila
♥♥♥♥♥♥-

U nás jedna číča žere ryby, druhá je nemůže ani cítit. Jedna pije mlíko a druhá vůbec. Jedna miluje sýrové kuličky a vitamínky, druhá na to hází bobek. Jedna ráda žere syrové maso, druhá málokdy.
Obě mají ale společné, že jestli si můžou vybrat mezi masem a granulemi, maso vyhrává na celé čáře.
Granule beru jako pohodlné řešení, ale moc přirozené mi to nepřijde.
A to mám ještě takové vybíravce, že v podstatě žerou jen Pro-Plan a Hills. A z těch levných ještě Vhiskas.

Není tady

#91 27. 3. 2008 12:00

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-

Damila napsal(a):

Koukněte na drsný kočičí zápas.
Vydržet do konce, řezala jsem se smíchy...

http://www.rozzlobenimuzi.com/?linkid=12201

Kdyz pominu ze jsou to nechutne stranky plne reklam na po*no, budiz smile Kocky jsou hezke, az na ten blitinec na konci big_smile a zde je jasne ukazano, ze kocickam mlicko nesvedci smile

Chci se zeptat, pijou vase kocky mleko ? Moje jak kdy, ale moc jim ho nedavam.

Pandoraa : Momentalne hyrim vtipem a dobrou naladou, pac se nasel vhodnejsi lek, nez kortikoidy, ale on me ten smich uz brzy prejde wink

Není tady

#92 27. 3. 2008 12:04

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-

Macex : To by me fakt zajimalo, co mas za tvorecka. Kocka je pro me porad kocka a ver, ze si dokazi pohladit i modrou i perskou, jen se na ne divam s nechapavym pohledem, ale ta zviratka za to nemohou. Stejne tak bych nemohl vlastnit splostene pusinky nekterych ehm..pejsku, u kterych nevis, kde ma cumacek a kde zadecek hmm

Není tady

#93 27. 3. 2008 12:13

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Pokud jde o to prchání z domu, tak Tomáš nám utekl když jsme ho měli krátce, hned několikrát. jednou chytil takový amok, že vystřelil, a já ho bosky a v domácím oblečení honila po paneláku. Našla jsem ho u sousedů o 5 pater níže. Zrovna otevřel dveře, a Tom mu tam vnikl. Naneštěstí to byl takový morous (ten chlap), že se hrozně pohoršoval, co si to dovoluji, pustit mu tam kočku. Tisíc omluv nepomohlo, četrí se na mě ještě teď (je to 3/4 roku), bývalý policajt jeden! A jednou nám Tomáš utekl na balkoně k sousedce, bylo to v noci, kolem půl jedenácté. Vlezl jí do bytu, ta chudák vyděšená, ještě nikdy neviděla tak obrovskou "krysu" , Tom se plazil při zemi podél stěn, a sousedka nohy na gauči, v šoku! Chudák. Naštěstí mladá rozumná ženská, co má ráda zvířata, a když "ta krysa" mňoukla, věděla, že ji to asi nekousne. Dnes se tomu obě smějeme.

Adéla nám utíká obvykle  jen na patře. Vyběhne, udělá si své kolečko, a jde domů.

Jenže jednou se nám stalo, že jsem přišla s klukem z kroužku, a asi po dvou hodinách jsme zjistili, že nemáme jednu kočku doma!
S mladším klukem (kočkomilem) jsme se jali ji v 8 večer hledat. Hledali jsme na chodbě, zvonili na sousedku, vyjeli jsme ven, hledali, volali...brečeli. sad
Domů jsme šli sklíčeně pěšky po schodech (12 pater), jestli ji přece jen nepotkáme. Asi v 9. patře jsem si najednou všimla malého pohybu pod schodem (máme duté schody), a koukám, Adélka natlačená v tom schodu! Ani jsem si nebyla jistá, jestli je to ona (ale kde by se tam vzala jiná stejná číča, že?), chytla jsem ji, a upalovali jsme domů.
Vůbec jsem netušila, jak moc mi na ní záleží. Jak velký balvan ze mně spadl!
Hned jsem volala rodině (našim, a sestře), všichni naštěstí stejně střelení do zvířátek, tak chápali...

Není tady

#94 27. 3. 2008 12:19

Damila
♥♥♥♥♥♥-

DarkAngel napsal(a):

Macex : To by me fakt zajimalo, co mas za tvorecka. Kocka je pro me porad kocka a ver, ze si dokazi pohladit i modrou i perskou, jen se na ne divam s nechapavym pohledem, ale ta zviratka za to nemohou. Stejne tak bych nemohl vlastnit splostene pusinky nekterych ehm..pejsku, u kterych nevis, kde ma cumacek a kde zadecek hmm

Tak mi se líbí úplně všechny kočičky. Dokonce i do těch nahatých bych se zamilovala.
Modrý briťák mi nedělá žádný problém, je nádherný.
Ale když jsem chtěla kočku, chtěla jsem úplně obyčejnou. A takové máme. Mám ráda přírodní a nešlechtěné tvary zvířat. Zdá s mi, že si zachovali nejvíce instinktů. Že jsou nejblíže přírodě, že jsou takové "nejkočičkovatější".

Není tady

#95 27. 3. 2008 12:26

Ladie
♥♥♥♥♥♥-

DarkAngel napsal(a):

Chci se zeptat, pijou vase kocky mleko ? Moje jak kdy, ale moc jim ho nedavam.

Tak mléko jí nedávám vůbec (stejně by k němu ani nečuchla), ale jednou za čas si s chutí dá jogurt, pribiňáčka, kousek sýru, trošku smetany... Ale je to fakt vyjímečně.
Několikrát se mi stalo, že jsem si otevřela jogurt a někam odběhla. No a když jsem se vrátila k "jogurtu", tak v kelímku zbyly dokonale vypucované kousky ovoce, zato naše černá Andulka měla jogurt úplně všude (i na břiše a ocase) - netuším, jak to zvládla big_smile

Není tady

#96 27. 3. 2008 12:27

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Co se týče toho "zušlechťování" zvířat, tak je pravda, že třeba Francouzského buldočka je mi líto, bo má tak zdeformovanou dýchací trubici, že se vlastně celý život dusí a chrochtá.

A když si dnes vzpomenu, jak jsme kdysi mučili knírače kupírováním uší a sekáním ocasu... Fuj! Dnes bych to nedovolila. Tenkrát jsem byla dítě, neměla jsem do toho co kecat, a věřila jsem tomu, že se to "musí".
Včera jsem potkala černostříbrného knírače s přírodníma ušima i ocasem, a byl nádherný! Jak to, že jsme to dřív neviděli, jak jsou krásní přirozeně, bez těch hyzdících zásahů?

Vím, že jsem trochu OFF TOPIC, to jen  že DarkAngel to nakous, nak v tomhle mu musím dát trochu za pravdu, že moc šlechtění je na škodu.

Není tady

#97 27. 3. 2008 12:29

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Chtěla bych se zeptat na názor:
Slyšela jsem, že barva kočky souvisí s její povahou a temperamentem. Je to pověra?
Jakože čím víc černé barvy na kožichu, tím víc divokosti...
Slyšela už jsem šílené kraviny, tak se radši ptám, co vy si myslíte?

Není tady

#98 27. 3. 2008 12:29

Ladie
♥♥♥♥♥♥-

Já preferuji obyčejné kočky kočkovité - taky nikdo v mém okolí nemá jinou stolt No ale když jsme se stěhovali, tak původní majitelka bytu měla perskou kočku. Nechci nikoho urazit a možná byla ošklivá jenom ona, ale něco tak odpudivého jsem ještě neviděla. Dlouhé chlupy neurčité barvy, škaredé oči a čumák... no čumák... spíš to něco, co v srsti skoro nebylo vidět... FUJ!!! Není nad naší obyčejnou Anču!

Damilo, jestli na těch barvách něco je, netuším, ale pokud by na tom bylo něco málo pravdy, tak Anča zapadá - je totiž černá jako uhel smile

Upravil(a) Ladie (27. 3. 2008 12:32)

Není tady

#99 27. 3. 2008 12:43

Ladie
♥♥♥♥♥♥-

Nechcete sem hodit fotky vašich krasavců a krasavic?

Není tady

#100 27. 3. 2008 12:50

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Jéje, kdybych to uměla...
ale dá se to přes odkaz na nějaký blog, že jo?
Tak to jo. Zkusíme to. smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí