1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Damila napsal(a):
Jo, jene mi kočenky ádné takové speciální granulky na bezoáry ani pasty jíst nechtějí. Kolik peněz u jsem za takové věci vyhodila! A pak to putovalo ve do koe.
Zkus koupit Whiskas Anti-Hairball. Jsou to takové plněné poltářky a naí tygřici moc chutnaly. My si doma natěstí vystačíme květináčem s obyčejnou trávou.
Není tady
Ladie napsal(a):
Damila napsal(a):
Jo, jene mi kočenky ádné takové speciální granulky na bezoáry ani pasty jíst nechtějí. Kolik peněz u jsem za takové věci vyhodila! A pak to putovalo ve do koe.
Zkus koupit Whiskas Anti-Hairball. Jsou to takové plněné poltářky a naí tygřici moc chutnaly. My si doma natěstí vystačíme květináčem s obyčejnou trávou.
Vyzkoueno. Kocourek seral pár poltářků, kočka ani nečuchla.
Nicméně tráva je myslím nejlepí a přírodní řeení. Jene jsme ji měli na balkoně a v zimě samozřejmě zdechla.
Někdy erou seno králíčkovi. Normálně se s tím senem a mazlí.
Nevíte, proč je moné, e kocourek zvrací (čistí se), a kočenka ne? Je to věkem?
Není tady
Já teda koberce doma nečistím a naí hvězdě to rozhodně nevadí, tak pokud můe, tak si jetě zaleze za stěnu a vymete stopadesát let staré pavučiny....
No granule s nevhodně nastaveným obsahem pro konkrétního jedince dokáí udělat divy a jeliko říká, e to začíná dělat i kocour, tak bych to tak na tu stravu viděla....
Je fakt, e na netu jsem nala jetě několik diskuzí na toto téma a vude z toho vdycky vyly nějaké dermatidy nebo problémy s vnitřními orgány.... A močí správně, v klidu, bez bolesti, bez podezřelých pohybů apod...? Opravdu to nemůe být něco od ledvin např...? Pijí stejně, chovají se naprosto jako předtím pouze s tím rozdílem, e si straně vylizují břicho?
A co to je speciálně podle dávkování granuly obohacené minerály... kadé granule /výjma těch prodáváných v supermarketu, jsou obohaceny skupinou minerálů a vitamínů, podle toho k čemu jsou určeny...
Tudí předpokládám, e ty tvoje jsou označeny hair and skin nebo něco takového....
Celý komplex vitamínů? A na co jsou zaměřeny, takové ty běné multi-tabs nejsou a tak vhodné, protoe mají od kadého troku a nic moc.... Je lepí se zaměřit právě na ty na srst, tzn. béčkové, biotinové, zinkové, olejové atd..... Pasta na trávení denně (pokud není dlouhosrstá) není vůbec nutná, naopak zcela zbytečná, protoe nemá ta malta na sebe co lepit..... I přímo na ní je uvedeno pouívat např. 2x týdně (jak který výrobek). Určitě naopak bych přidala tu sýrovou na srst a kůi, ta by moná v první fázi mohla být i skoro kadý den.... Je to puch jak z romaduru, ale kočky ji milují....
Není tady
Jetě mám dotaz, kdy kočka vyroste do dospělé výky a váhy. Co jsem četla, bylo dost protichůdné.
Kocourek má 22 měsíců, je tedy dospělý, váí od chvíle, kdy jsme ho přivezli (měl 11 měsíců), pořád stejně, 4 kg.
Adélku jsme si vzali v 5 týdnech, měla něco před půl kila. Teď má v půl roce 2,1 kg. Je mení od Tomíka jen o kousek, ale taková drobnějí. Přitom ere víc a častěji, ne Tom.
Vyroste jetě?
Není tady
To Damila: A jsou oba stejní? Mají stejně dlouhou a hustou srst?
Některé kočky zvládnou protáhnout bezoárové chlupy normální cestou zaívacím traktem a výjdou se stolicí ven... Pokud má oddělené záchody, měla bys to poznat....
Moná se kočka tolik nečistí jako kocour... pak by neměla tolik co zvracet....
A některé kočky zkrátka nezvrací chlupy vůbec, některé pořád i kdy např. neerou trávu a některé jen 2x do roka... to je různé.... to nemůe tak srovnávat, e je jedna ano, druhá ne...
Ovem pokud by se jí začlo nafukovat bříko a začla by méně jíst a nebo mít problémy při stolici nebo dostala silnou zácpu... Tak pak mazat k doktorovi, protoe to můe znamenat ucpané střevo či aludek bezoáry natolik, e u se s tím kočka sama nepopere.... Ale to a v případě, e nastane nějaké nestandardní chování u kočky....
Pokud nechce rát trávu, v bytě lze celoročně pěstovat - prodává se spousta variant, včetně těch kočičích rychlotrav v té fólii bez hlíny apod..., a nechce vůbec přijímat ádné antihairballové přípravky... tak buď můe začít kupovat krmivo zaměřené na toto, a dostane to v granulích a nebo větinou kadý naučí kočku jíst maltpastu tak, e kdy jí nechce z prstu nebo z misky apod..., tak jí zkrátka mázne kočce na packy, obličej, apod... A kočka zareaguje tak, e jí okamitě slíe, protoe jí tam vadí....
Není tady
Dami, ale to jsou nalezenci, ne?
To se můe takto ptát u chovatelů, od kterých sis koupila koata...
U pouliční směsky nemůe tuit, jak vypadali rodičové a jaké vlastnosti kotě zdědilo.....
"Větinou" platí, e venkovní kočky bývají mení, drobnějí, mají malé hlavy, pičaté čumáky a dlouhé ui. Výka a váha podle fyziognomie a podle toho, jak jsou aktivní a dostanou se k potravě apod...
Take chovná větí plemena dospívají a dorůstají třeba skoro a do jedno roku ivota... U meních chovných plemen třeba v 8 měsících... U divokých koček je vechno uspíeno přírodou, take jsou taky hotové klidně ji v půl roce... Ale opět je to zcela individuální....
A dalí věc, srovnává kocoura s kočkou, kočka je vdy mení a drobnějí ne kocour stejné rasy.... Tudí zase neplatí např. v tomto případě, siamský kocour bude velikostně, váhově i celkově daleko mení ne mainská kočka mývalí.... Ale běně to tak zkrátka je, kdy po ulici běí nějaká číča, tak podle stavby těla apod... jde větinou velice dobře odhadnout, zda běí kocour nebo kočka.....
Není tady
No, já jsem kočičí začátečník, ikdy u teď mi přijde, e mám čičinky vlastně celý ivot.
Tvůj popis "pouliční směsky" přesně sedí na nai mourovatou Adélku, to je skutečně nalezenec.
Tomík je černobílý kocourek od majitelů. Jeho rodiče neznám. Ale ádná rasa to není. Chtěli jsme takové "obyčejné" kočičky.
Kadý jsou stavbou těla jiný. Kocour má kratí nohy, dlouhý ocas a statnějí tělo.
Kočenka je drobný diblík, spíe čtvercové postavy, kratí ocásek do pičky...a hrozně velké očiska. Větí, ne celý obličej.
Dnes je Adélce po kastraci u lépe, u plhá po stromě (doma) a ere. Jsem MOC ráda.
Člověk by netuil, jak moc můe milovat něco tak malého, divého, ivého...
Kdy k nám přila, bála se, to je jasné.
Dnes je zlatá a mazlivá. Máme ji moc rádi.
Jo, a Tomá ji začíná znovu prohánět, u si myslí, e je zdravá, tak ho musíme krotit. A to veterinářka říkala, jak se jí bude bát, a přijde a bude smrdět desinfekcí...
Není tady
Macex : Uz jsem sice odpovidal na predchozi strane, ale jeste jednou diky za ten odkaz na VetCentrum. Ta nemoc jater, nebo ledvin by me ani ve snu nenapadla Diky !
Ladie : I ja mam doma travu a kocky ji miluji. Menim jim ji kazdy mesic.
Není tady
Ted Vam mile Babinetky a chovatelky nejuzasnejsich a nejzahadnejsich zviratek - kocicek polozim jednu ozazku: Ktera z Vas by vymenila kocku za pejska ? Ja dokud nemel kocky, touzil jsem po malem psikovi, ale dnes uz bych nemenil
Není tady
Já bych klidně měla kočku i pejska.
Neměnila bych jedno za druhé. To je jako by ses ptal maminek dcer, jestli by je vyměnily za syny!
To se přece nedá vůbec zodpovědět.
Upravil(a) Damila (20. 3. 2008 12:54)
Není tady
Já bych ji vyměnila. A je jedno jestli za psa neboza hodnějí micinu. Je to stralivá potvora a neuplyne den, kdy bych ji nevyhroovala, e ji hodím z balkonu (6.patro)
Ne, samozřejmě, e si dělám srandu. U bych ji nedala (i přesto, e ji občas mám chu zabít). Je to prostě potvora
Není tady
Ladie, to zaíváme vichni...
já bych nechtěla psa z důvodu náročné péče a starání se, kočka je v tomto daleko samostatnějí a hlavně se s ní nemusí xkrát za den ven na záchod.... A má svoji hlavu a nejde jen tak zblbnout jako pes....
vyměnit vlastní za jinou to v určitém okamiku chce kadý majitel... Taky bych raději mazlivou náručovou kočku, která ere maso a masné produkty, nebojí se kadého vrznutí a klepnutí, neárlí na sluební cesty manela atd........
Není tady
DarkAngel napsal(a):
Macex : Uz jsem sice odpovidal na predchozi strane, ale jeste jednou diky za ten odkaz na VetCentrum. Ta nemoc jater, nebo ledvin by me ani ve snu nenapadla
Diky !
Ladie : I ja mam doma travu a kocky ji miluji. Menim jim ji kazdy mesic.
Není zač, jeliko u si mi nezodpověděl, jak to má s těmi vitamíny a krmivem a pastami atd.... to nevadí, zkrátka něco si z toho vezmi a vyzkouej, event. se zaměř na ty orgány a změnu krmiva a snad se ve v dobré obrátí....
Není tady
Macex napsal(a):
neárlí na sluební cesty manela atd........
Přesně!!! Přítel je tento týden pořád někde pracovně pryč a domů přichází pozdě večer. No a včera jsme byli venku a po příchodu domů zjistil, e mu ta ......... pročůrala včechny poltáre Malé poltářky jsem vyprala, ale co s velkým, péřovým, netuím. Asi zapálit. Ale a potom, co do něj zaiju Anču
Není tady
Já bych mýho mazlíčka nevyměnila za nic na světě.
Není tady
Macex napsal(a):
DarkAngel napsal(a):
Macex : Uz jsem sice odpovidal na predchozi strane, ale jeste jednou diky za ten odkaz na VetCentrum. Ta nemoc jater, nebo ledvin by me ani ve snu nenapadla
Diky !
Ladie : I ja mam doma travu a kocky ji miluji. Menim jim ji kazdy mesic.Není zač, jeliko u si mi nezodpověděl, jak to má s těmi vitamíny a krmivem a pastami atd.... to nevadí, zkrátka něco si z toho vezmi a vyzkouej, event. se zaměř na ty orgány a změnu krmiva a snad se ve v dobré obrátí....
Macex, ale ja jsem odpovedel. Jenze je to na predchozi strane, nevim, zda myslime oba tu samou vec
Ladie : Memu kocourovi rikavam ( i kdyz vim, ze mi nerozumi ) ze az me fest nas*** odvedu ho k cinanum a tam z neho udelaji kachnu 7-mi vuni Samozrejme bych ho nedal za nic. Je to prazvlastni typ kocky, ktera se chova jako pejsek: Aportuje, posloucha povely sedni, lehni, prines a kdyz prijdu z prace, skace jak divy a nekdy mi leze po satech na rameno. Umis si predstavit, jak asi vypadaji nektere moje veci
..ale i pres to bych ho nevymenil. Kdyz pracuji na pocitaci a neco hoooodne duleziteho resim, nejakou tezsi programovou konstrukci, v tu chvili jako by to vycitil, ze muj mozek pracuje na 150%, si sedne na klin a chce drbat ! No neni na zabiti ?
Není tady
Macex napsal(a):
Já teda koberce doma nečistím a naí hvězdě to rozhodně nevadí, tak pokud můe, tak si jetě zaleze za stěnu a vymete stopadesát let staré pavučiny....
No granule s nevhodně nastaveným obsahem pro konkrétního jedince dokáí udělat divy a jeliko říká, e to začíná dělat i kocour, tak bych to tak na tu stravu viděla....
Je fakt, e na netu jsem nala jetě několik diskuzí na toto téma a vude z toho vdycky vyly nějaké dermatidy nebo problémy s vnitřními orgány.... A močí správně, v klidu, bez bolesti, bez podezřelých pohybů apod...? Opravdu to nemůe být něco od ledvin např...? Pijí stejně, chovají se naprosto jako předtím pouze s tím rozdílem, e si straně vylizují břicho?
A co to je speciálně podle dávkování granuly obohacené minerály... kadé granule /výjma těch prodáváných v supermarketu, jsou obohaceny skupinou minerálů a vitamínů, podle toho k čemu jsou určeny...
Tudí předpokládám, e ty tvoje jsou označeny hair and skin nebo něco takového....
Celý komplex vitamínů? A na co jsou zaměřeny, takové ty běné multi-tabs nejsou a tak vhodné, protoe mají od kadého troku a nic moc.... Je lepí se zaměřit právě na ty na srst, tzn. béčkové, biotinové, zinkové, olejové atd..... Pasta na trávení denně (pokud není dlouhosrstá) není vůbec nutná, naopak zcela zbytečná, protoe nemá ta malta na sebe co lepit..... I přímo na ní je uvedeno pouívat např. 2x týdně (jak který výrobek). Určitě naopak bych přidala tu sýrovou na srst a kůi, ta by moná v první fázi mohla být i skoro kadý den.... Je to puch jak z romaduru, ale kočky ji milují....
Dark Angel: tys mi odpovídal na dotazy z předchozí strany, ale já čekala reakci na toto.... Jeliko tady píu o kobercích, je z toho jasné, e reaguji na Tvůj příspěvek z minulé strany, kde medituje nad nevyčitěným kobercem... pak u si nenapsal nic, jen pochvalu na odkaz na veta....
Ale jak u jsem psala, je to jedno... něco si z toho třeba vezme a moná se dobere ke zdárnému výsledku...
Já např. zatím nemám dořeeno, jak odstranit lupy na zádech naí kočky... Jinak je srst nádherná, hustá, tak akorát suchá... ale v těch místech je splihlá, lehce mastná podsada a miliony lupů... U s tím bojujem hodně let, ale vdycky se to zvlátě v zimě a na jaře objeví.... Na lupy se radí mastit, na mastná místa pudrovat, na podráděnou kůi panthenol, ten kočka okamitě vylíe do sucha, take nic.... Jinak cpát ji nadmírou věcí na srst a kůi nemůu, protoe vechno je to i o béčkách a olejích a podporuje to výrazně chu k jídlu a to je u exotů nebezpečné, protoe u by se pak nemusela ani hnout, jaká by byla koule.... A proč taky, kdy jinak celá kočka je zdravá a problém je jen lokální....
Není tady
Kočkomilové, ničí vám kočky byt? Co konkrétně dělají, na co jsou zatíení?
My máme moc hodného kartouzského kocourka, který neničí, a chceme mu pořídit "sourozence" na hraní, ale hodně lidí nám říká, e jsme za prvé měli extrémní kliku na klidný mazlivý hodný "kus", který krábe jen tam kde má a za druhé e ve dvou budou hodně divočit a ničit.
Mám z toho trochu strach, abych byla upřímná.
Jednou jsem byla v bytě opravdové kočkomilky, která měla 2 kočky a totálně zpuztoený poničený zasmrádlý byt, a flekaté koberce a rozdrbané závěsy mě vyděsily natolik, e bych nechtěla takhle dopadnout. Nevadí mi víc uklízet, ani převrácená kytka nebo drápkem udělané oko na svetru, ale odřené zdi a dveře a děravé povlečení by mi vadilo, to na rovinu přiznávám.
Jak je to u vás? Jaké jsou vae kočky? Větinou se vypráví ta pozitiva, která kadá kočička přináí, ale te´d bych spí chtěla vědět, čím vás vae čiči uvádí v zoufalství a co byste ji rádi odnaučili/naučili. Chtěla bych to dobře zváit, tak díky.
Není tady
Jojo, číňanana jí vyhrouji taky, ale z Andulky by nebyla ani jedna porce Buď rád, e kdy se kočičák chce drbat, tak ti skočína klín. Ta nae si myslí, e největí radost musíme mít ne z toho, e si lehne na klín nebo se přitulí, ale z toho kdy se nám pokouí strčit čumák do oka... No a kdy zjistí, e to do oka nejde, pokračuje k uchu
Není tady
a tohle je bomba. Zvukovka nutná!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=1qiGyxPp … re=related
Není tady
Co doma provádí číča za nepravosti? No ono toho je hodně, ale natěstí nic zásadního (krábe jen na své velké krabadlo-prolezačce).
- okusuje kytky (kdy jí zachutná, tak ji zpucne celou)
- vyhrabává hlínu z květináčů a tím pádem kytky systematicky hubí
- čas od času něco počůrá (z 99% postel a to pak musím prát totálně vechno včetně peřin)
- pokud je na stole kytka ve váze, tak váza vydrí ve své původní pozici jen do doby, ne se setmí
- jakékoli jídlo, které zapomenu schovat najdu rozvýkané a roztahané po celé kuchyni (i kdy je fakt, e z takového řízku nezbyde kromě čistého talíře nic )
- leze do skříní a vyhazuje věci ven
- kdy jí není dobře a zvrací, tak jedině a pouze na koberec
- cokoli lehčího, ne je ona sama shodí na zem a pokud mono dostrká za nějakou skříň
- schválně! roztahuje po bytě kočkolit a strká ho pod koberec (vypadá u toho strasně zaměstnaně )
- slintá po oknech (nejradi po čerstvě umytých)
No ono by toho bylojetě strááááně moc, ale radi toho nechám, ne se na ní zase natvu
Není tady
Pokud vám vadí čumáky v uchu, a oku apod... tak jste si pořídily patné plemeno....
My co máme placatice, tak takový problém nám fakt nastat nemůe.... Holt peran nebo exot, nic nikam strkat nemůou, jedině celou hlavu.... A to má zase výhodu, protoe tu do hrnku, skleničky nestrčí, take ani upíjet nebo tak nemůou (jak si tady občas někdo stěuje...
)
Fidorko to ničení, to bude taky kus od kusu a hlavně záleí i na temperamentnosti konkrétního plemene. Já mám známou, ta má chovnou stanici na briáky a v cihlovém bytě má 8 chovných koček, z toho 2 chovné kocoury (nekastrované!!!!) a vdy to tam krásně voní a je tam čisto, naopak bych řekla, e tam nejsou ani moc chlupy, roztahané granule, nebo podestýlka mimo záchody apod.... A přitom prý uklízí standardně ca. jednou za týden.... Nábytek nepokrábaný, koberce bez fleků, ádný problém....
Není tady
Ladie, výborně
- kytky jsme raději ji zavrhli, tudí v květináči ádné nemáme, řezané jsem zakázala kupovat, jinak bych musela dostávat vdy i novou vázu a lidi stejně nebavilo nechat vázat speciální směs květin a zeleně, které nejsou jedovaté pro kočky, protoe jinak jsem ji od nich nepřijala a domů si ji nevzala... Ona by byla schopná seral i list dyfenbachie, jí je to fakt jedno...
- pochcávání lůkovin u máme vyřeeno, nesmím ustlat, ustlaná peřina, znamená=počůrej mne...., take sice to nevypadá tak esteticky, ale kdy je zmuchlaná a kus prostěradla čouhá, rázem, to je zcela nezajímavá část pokoje....
-komínky ve skříních (to by člověk střílel praklem, kdy vidí, ten andělský pohled a ten dráp zataený ve spodní věci v kominků a ten ladný pohyb a up a u to celé letí....
- zvracení na koberec je u nás vylepeno, e kdy je potřeba zvracet, tak se nezvrací na béový nebo hnědý koberec, na kterém to nebude skoro vidět, ale utíká se s tím doprostřed obýváku, kde je světle modrý jednobarevný, aby si toho u na vdycky někdo vimnul....
- naprosto nic odnikud neshodí, to teda je naopak poklona, protoe na to, jaká je to obrovská 6 kg masa, tak se proplete mezi porcelánem a ani se ho netkne...
- nejoblíbenějí zábava, tak. ca. ve 3 v noci si najít v místnosti kde někdo spí nebo si tam dotáhnout ... igelitovou taku, papírový sáček, rolničkovou hračku apod... a začít s tím mlátit o skříň, do pytlíku vlézt a začít do něj agresivně krábat, co se do něj vejde.... nereagovat na první výzvu k tichu, ani na druhou výzvu k tichu ani na třetí výzvu s podmínkou, a kdy se člověk vyhrabe z postele, rozsvítí, nahrabe poloslepě časopis na hození přes místnost, tak milej budík se sebere a tryskem odcválá do vedlejí místnosti a tam slastně spočine a chrní třeba a do rána....
Není tady
Tak díky za názory
My koberce nepěstujem, take malé nehody nevadí, ale on se jetě nikdy nikam nevyčůral nebo něco, spí takové to shození něčeho apod. a musím říct, e naschvál nic nedělá (teda jen mě chytá za tepláky a palce u nohou).
Zezačátku se houpal na římských aluziích, ale jednou aluze povolila a popojela o metr dolů a to byl pro něj takovej ok, u ji nechal být a u ani netahá za ty ovládací ňůry.
Tehdy zalezl za sedačku a trucoval asi hodinu.
Očůrávání postele bych snáela dost blbě!
Není tady