Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 20. 3. 2008 11:48

Ladie
♥♥♥♥♥♥-

Re: Kočičky - napište své zkušenosti

Damila napsal(a):

Jo, jenže mi kočenky žádné takové speciální granulky na bezoáry ani pasty jíst nechtějí. Kolik peněz už jsem za takové věci vyhodila! A pak to putovalo vše do koše. sad

Zkus koupit Whiskas Anti-Hairball. Jsou to takové plněné polštářky a naší tygřici moc chutnaly. My si doma naštěstí vystačíme květináčem s obyčejnou trávou.

Není tady

#27 20. 3. 2008 11:52

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Ladie napsal(a):

Damila napsal(a):

Jo, jenže mi kočenky žádné takové speciální granulky na bezoáry ani pasty jíst nechtějí. Kolik peněz už jsem za takové věci vyhodila! A pak to putovalo vše do koše. sad

Zkus koupit Whiskas Anti-Hairball. Jsou to takové plněné polštářky a naší tygřici moc chutnaly. My si doma naštěstí vystačíme květináčem s obyčejnou trávou.

Vyzkoušeno. Kocourek sežral pár polštářků, kočka ani nečuchla.
Nicméně tráva je myslím nejlepší a přírodní řešení. Jenže jsme ji měli na balkoně a v zimě samozřejmě zdechla.
Někdy žerou seno králíčkovi. Normálně se s tím senem až mazlí. smile

Nevíte, proč je možné, že kocourek zvrací (čistí se), a kočenka ne? Je to věkem?

Není tady

#28 20. 3. 2008 11:56

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Já teda koberce doma nečistím a naší hvězdě to rozhodně nevadí, tak pokud může, tak si ještě zaleze za stěnu a vymete stopadesát let staré pavučiny.... big_smile

No granule s nevhodně nastaveným obsahem pro konkrétního jedince dokáží udělat divy a jelikož říkáš, že to začíná dělat i kocour, tak bych to tak na tu stravu viděla....
Je fakt, že na netu jsem našla ještě několik diskuzí na toto téma a všude z toho vždycky vyšly nějaké dermatidy nebo problémy s vnitřními orgány.... A močí správně, v klidu, bez bolesti, bez podezřelých pohybů apod...? Opravdu to nemůže být něco od ledvin např...? Pijí stejně, chovají se naprosto jako předtím pouze s tím rozdílem, že si strašně vylizují břicho?
A co to je speciálně podle dávkování granuly obohacené minerály... každé granule /výjma těch prodáváných v supermarketu, jsou obohaceny skupinou minerálů a vitamínů, podle toho k čemu jsou určeny...
Tudíž předpokládám, že ty tvoje jsou označeny hair and skin nebo něco takového....
Celý komplex vitamínů? A na co jsou zaměřeny, takové ty běžné multi-tabs nejsou až tak vhodné, protože mají od každého trošku a nic moc.... Je lepší se zaměřit právě na ty na srst, tzn. béčkové, biotinové, zinkové, olejové atd..... Pasta na trávení denně (pokud není dlouhosrstá) není vůbec nutná, naopak zcela zbytečná, protože nemá ta malta na sebe co lepit..... I přímo na ní je uvedeno používat např. 2x týdně (jak který výrobek). Určitě naopak bych přidala tu sýrovou na srst a kůži, ta by možná v první fázi mohla být i skoro každý den.... Je to puch jak z romaduru, ale kočky ji milují.... lol

Není tady

#29 20. 3. 2008 12:05

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Ještě mám dotaz, kdy kočka vyroste do dospělé výšky a váhy. Co jsem četla, bylo dost protichůdné.

Kocourek má 22 měsíců, je tedy dospělý, váží od chvíle, kdy jsme ho přivezli (měl 11 měsíců), pořád stejně, 4 kg.
Adélku jsme si vzali v 5 týdnech, měla něco před půl kila. Teď má v půl roce 2,1 kg. Je menší od Tomíka jen o kousek, ale taková drobnější. Přitom žere víc a častěji, než Tom.
Vyroste ještě?

Není tady

#30 20. 3. 2008 12:14

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

To Damila: A jsou oba stejní? Mají stejně dlouhou a hustou srst?

Některé kočky zvládnou protáhnout bezoárové chlupy normální cestou zažívacím traktem a výjdou se stolicí ven... Pokud máš oddělené záchody, měla bys to poznat....
Možná se kočka tolik nečistí jako kocour... pak by neměla tolik co zvracet....
A některé kočky zkrátka nezvrací chlupy vůbec, některé pořád i když např. nežerou trávu a některé jen 2x do roka... to je různé.... to nemůžeš tak srovnávat, že je jedna ano, druhá ne...
Ovšem pokud by se jí začlo nafukovat bříško a začla by méně jíst a nebo mít problémy při stolici nebo dostala silnou zácpu... Tak pak mazat k doktorovi, protože to může znamenat ucpané střevo či žaludek bezoáry natolik, že už se s tím kočka sama nepopere.... Ale to až v případě, že nastane nějaké nestandardní chování u kočky....
Pokud nechce žrát trávu, v bytě lze celoročně pěstovat - prodává se spousta variant, včetně těch kočičích rychlotrav v té fólii bez hlíny apod..., a nechce vůbec přijímat žádné antihairballové přípravky... tak buď můžeš začít kupovat krmivo zaměřené na toto, a dostane to v granulích a nebo většinou každý naučí kočku jíst maltpastu tak, že když jí nechce z prstu nebo z misky apod..., tak jí zkrátka mázneš kočce na packy, obličej,  apod... A kočka zareaguje tak, že jí okamžitě slíže, protože jí tam vadí....

Není tady

#31 20. 3. 2008 12:22

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Dami, ale to jsou nalezenci, ne?
To se můžeš takto ptát u chovatelů, od kterých sis koupila koťata...
U pouliční směsky nemůžeš tušit, jak vypadali rodičové a jaké vlastnosti kotě zdědilo.....
"Většinou" platí, že venkovní kočky bývají menší, drobnější, mají malé hlavy, špičaté čumáky a dlouhé uši. Výška a váha podle fyziognomie a podle toho, jak jsou aktivní a dostanou se k potravě apod...
Takže chovná větší plemena dospívají  a dorůstají třeba skoro až do jedno roku života... U menších chovných plemen třeba v 8 měsících... U divokých koček je všechno uspíšeno přírodou, takže jsou taky hotové klidně již v půl roce... Ale opět je to zcela individuální.... smile
A další věc, srovnáváš kocoura s kočkou, kočka je vždy menší a drobnější než kocour stejné rasy.... Tudíž zase neplatí např. v tomto případě, siamský kocour bude velikostně, váhově i celkově daleko menší než mainská kočka mývalí.... Ale běžně to tak zkrátka je, když po ulici běží nějaká číča, tak podle stavby těla apod... jde většinou velice dobře odhadnout, zda běží kocour nebo kočka.....

Není tady

#32 20. 3. 2008 12:42

Damila
♥♥♥♥♥♥-

No, já jsem kočičí začátečník, ikdyž už teď mi přijde, že mám čičinky vlastně celý život. smile
Tvůj popis "pouliční směsky" přesně sedí na naši mourovatou Adélku, to je skutečně nalezenec.

Tomík je černobílý kocourek od majitelů. Jeho rodiče neznám. Ale žádná rasa to není. Chtěli jsme takové "obyčejné" kočičky.
Každý jsou stavbou těla jiný. Kocour má kratší nohy, dlouhý ocas a statnější tělo.
Kočenka je drobný diblík, spíše čtvercové postavy, kratší ocásek do špičky...a hrozně velké očiska. Větší, než celý obličej. smile

Dnes je Adélce po kastraci už lépe, už šplhá po stromě (doma) a žere. Jsem MOC ráda.
Člověk by netušil, jak moc může milovat něco tak malého, divého, živého...

Když k nám přišla, bála se, to je jasné.
Dnes je zlatá a mazlivá. Máme ji moc rádi.
Jo, a Tomáš ji začíná znovu prohánět, už si myslí, že je zdravá, tak ho musíme krotit. A to veterinářka říkala, jak se jí bude bát, až přijde a bude smrdět desinfekcí...smile

Není tady

#33 20. 3. 2008 12:43

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-
Místo: klášter sester karmelitánek

Macex : Uz jsem sice odpovidal na predchozi strane, ale jeste jednou diky za ten odkaz na VetCentrum. Ta nemoc jater, nebo ledvin by me ani ve snu nenapadla hmm Diky !

Ladie : I ja mam doma travu a kocky ji miluji. Menim jim ji kazdy mesic.

Chtěly jste světici, tak prosím, jsem zde! Ale měly by jste vědět, že se mi to, co dělám, dost  hnusí...

Není tady

#34 20. 3. 2008 12:45

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-

Ted Vam mile Babinetky a chovatelky nejuzasnejsich a nejzahadnejsich zviratek - kocicek polozim jednu ozazku: Ktera z Vas by vymenila kocku za pejska ? Ja dokud nemel kocky, touzil jsem po malem psikovi, ale dnes uz bych nemenil wink

Chtěly jste světici, tak prosím, jsem zde! Ale měly by jste vědět, že se mi to, co dělám, dost  hnusí...

Není tady

#35 20. 3. 2008 12:54

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Já bych klidně měla kočku i pejska.
Neměnila bych jedno za druhé. To je jako by ses ptal maminek dcer, jestli by je vyměnily za syny!
To se přece nedá vůbec zodpovědět.

Upravil(a) Damila (20. 3. 2008 12:54)

Není tady

#36 20. 3. 2008 13:51

Ladie
♥♥♥♥♥♥-

Já bych ji vyměnila. A je jedno jestli za psa neboza hodnější micinu. Je to strašlivá potvora a neuplyne den, kdy bych ji nevyhrožovala, že ji hodím z balkonu (6.patro) big_smile
Ne, samozřejmě, že si dělám srandu. Už bych ji nedala (i přesto, že ji občas mám chuť zabít). Je to prostě potvora dumbom

Není tady

#37 20. 3. 2008 13:59

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Ladie, to zažíváme všichni...
já bych nechtěla psa z důvodu náročné péče a starání se, kočka je v tomto daleko samostatnější a hlavně se s ní nemusí xkrát za den ven na záchod.... A má svoji hlavu a nejde jen tak zblbnout jako pes....

vyměnit vlastní za jinou to v určitém okamžiku chce každý majitel... Taky bych raději mazlivou náručovou kočku, která žere maso a masné produkty, nebojí se každého vrznutí a klepnutí, nežárlí na služební cesty manžela atd........

Není tady

#38 20. 3. 2008 14:01

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

DarkAngel napsal(a):

Macex : Uz jsem sice odpovidal na predchozi strane, ale jeste jednou diky za ten odkaz na VetCentrum. Ta nemoc jater, nebo ledvin by me ani ve snu nenapadla hmm Diky !

Není zač, jelikož už si mi nezodpověděl, jak to máš s těmi vitamíny a krmivem a pastami atd.... to nevadí, zkrátka něco si z toho vezmi a vyzkoušej, event. se zaměř na ty orgány a změnu krmiva a snad se vše v dobré obrátí.... tummenupp

Není tady

#39 20. 3. 2008 14:08

Ladie
♥♥♥♥♥♥-

Macex napsal(a):

nežárlí na služební cesty manžela atd........

Přesně!!! Přítel je tento týden pořád někde pracovně pryč a domů přichází pozdě večer. No a včera jsme byli venku a po příchodu domů zjistil, že mu ta ......... pročůrala včechny polštáre usch Malé polštářky jsem vyprala, ale co s velkým, péřovým, netuším. Asi zapálit. Ale až potom, co do něj zašiju Anču rock

Není tady

#40 20. 3. 2008 14:26

Cirilla
♥♥♥♥---

Já bych mýho mazlíčka nevyměnila za nic na světě.

Není tady

#41 20. 3. 2008 14:37

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-

Macex napsal(a):

DarkAngel napsal(a):

Není zač, jelikož už si mi nezodpověděl, jak to máš s těmi vitamíny a krmivem a pastami atd.... to nevadí, zkrátka něco si z toho vezmi a vyzkoušej, event. se zaměř na ty orgány a změnu krmiva a snad se vše v dobré obrátí.... tummenupp

Macex, ale ja jsem odpovedel. Jenze je to na predchozi strane, nevim, zda myslime oba tu samou vec wink

Ladie : Memu kocourovi rikavam ( i kdyz vim, ze mi nerozumi ) ze az me fest nas*** odvedu ho k cinanum a tam z neho udelaji kachnu 7-mi vuni wink Samozrejme bych ho nedal za nic. Je to prazvlastni typ kocky, ktera se chova jako pejsek: Aportuje, posloucha povely sedni, lehni, prines a kdyz prijdu z prace, skace jak divy a nekdy mi leze po satech na rameno. Umis si predstavit, jak asi vypadaji nektere moje veci big_smile ..ale i pres to bych ho nevymenil. Kdyz pracuji na pocitaci a neco hoooodne duleziteho resim, nejakou tezsi programovou konstrukci, v tu chvili jako by to vycitil, ze muj mozek pracuje na 150%, si sedne na klin a chce drbat ! No neni na zabiti ? big_smile

Není tady

#42 20. 3. 2008 15:07

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Macex napsal(a):

Já teda koberce doma nečistím a naší hvězdě to rozhodně nevadí, tak pokud může, tak si ještě zaleze za stěnu a vymete stopadesát let staré pavučiny.... big_smile

No granule s nevhodně nastaveným obsahem pro konkrétního jedince dokáží udělat divy a jelikož říkáš, že to začíná dělat i kocour, tak bych to tak na tu stravu viděla....
Je fakt, že na netu jsem našla ještě několik diskuzí na toto téma a všude z toho vždycky vyšly nějaké dermatidy nebo problémy s vnitřními orgány.... A močí správně, v klidu, bez bolesti, bez podezřelých pohybů apod...? Opravdu to nemůže být něco od ledvin např...? Pijí stejně, chovají se naprosto jako předtím pouze s tím rozdílem, že si strašně vylizují břicho?
A co to je speciálně podle dávkování granuly obohacené minerály... každé granule /výjma těch prodáváných v supermarketu, jsou obohaceny skupinou minerálů a vitamínů, podle toho k čemu jsou určeny...
Tudíž předpokládám, že ty tvoje jsou označeny hair and skin nebo něco takového....
Celý komplex vitamínů? A na co jsou zaměřeny, takové ty běžné multi-tabs nejsou až tak vhodné, protože mají od každého trošku a nic moc.... Je lepší se zaměřit právě na ty na srst, tzn. béčkové, biotinové, zinkové, olejové atd..... Pasta na trávení denně (pokud není dlouhosrstá) není vůbec nutná, naopak zcela zbytečná, protože nemá ta malta na sebe co lepit..... I přímo na ní je uvedeno používat např. 2x týdně (jak který výrobek). Určitě naopak bych přidala tu sýrovou na srst a kůži, ta by možná v první fázi mohla být i skoro každý den.... Je to puch jak z romaduru, ale kočky ji milují.... lol

Dark Angel: tys mi odpovídal na dotazy z předchozí strany, ale já čekala reakci na toto.... Jelikož tady píšu o kobercích, je z toho jasné, že reaguji na Tvůj příspěvek z minulé strany, kde medituješ nad nevyčištěným kobercem... pak už si nenapsal nic, jen pochvalu na odkaz na veta....
Ale jak už jsem psala, je to jedno... něco si z toho třeba vezmeš a možná se dobereš ke zdárnému výsledku...
Já např. zatím nemám dořešeno, jak odstranit lupy na zádech naší kočky... Jinak je srst nádherná, hustá, tak akorát suchá... ale v těch místech je splihlá, lehce mastná podsada a miliony lupů... Už s tím bojujem hodně let, ale vždycky se to zvláště v zimě a na jaře objeví.... Na lupy se radí mastit, na mastná místa pudrovat, na podrážděnou kůži panthenol, ten kočka okamžitě vylíže do sucha, takže nic.... Jinak cpát ji nadmírou věcí na srst a kůži nemůžu, protože všechno je to i o béčkách a olejích a podporuje to výrazně chuť k jídlu a to je u exotů nebezpečné, protože už by se pak nemusela ani hnout, jaká by byla koule.... A proč taky, když jinak celá kočka je zdravá a problém je jen lokální....

Není tady

#43 20. 3. 2008 15:13

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Web

Kočkomilové, ničí vám kočky byt? Co konkrétně dělají, na co jsou zatížení?

My máme moc hodného kartouzského kocourka, který neničí, a chceme mu pořídit "sourozence" na hraní, ale hodně lidí nám říká, že jsme za prvé měli extrémní kliku na klidný mazlivý hodný "kus", který škrábe jen tam kde má a za druhé že ve dvou budou hodně divočit a ničit.
Mám z toho trochu strach, abych byla upřímná.
Jednou jsem byla v bytě opravdové kočkomilky, která měla 2 kočky a totálně zpuztošený poničený zasmrádlý byt, a flekaté koberce a rozdrbané závěsy mě vyděsily natolik, že bych nechtěla takhle dopadnout. Nevadí mi víc uklízet, ani převrácená kytka nebo drápkem udělané oko na svetru, ale odřené zdi a dveře a děravé povlečení by mi vadilo, to na rovinu přiznávám.

Jak je to u vás? Jaké jsou vaše kočky? Většinou se vypráví ta pozitiva, která každá kočička přináší, ale te´d bych spíš chtěla vědět, čím vás vaše čiči uvádí v zoufalství a co byste ji rádi odnaučili/naučili. Chtěla bych to dobře zvážit, tak díky.

Není tady

#44 20. 3. 2008 15:15

Ladie
♥♥♥♥♥♥-

Jojo, číňanana jí vyhrožuji taky, ale z Andulky by nebyla ani jedna porce big_smile Buď rád, že když se kočičák chce drbat, tak ti skočína klín. Ta naše si myslí, že největší radost musíme mít ne z toho, že si lehne na klín nebo se přitulí, ale z toho když se nám pokouší strčit čumák do oka... No a když zjistí, že to do oka nejde, pokračuje k uchu big_smile

Není tady

#45 20. 3. 2008 15:21

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ladie, čumák v uchu mám skoro každé ráno smile

Není tady

#46 20. 3. 2008 15:23

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

a tohle je bomba. Zvukovka nutná!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=1qiGyxPp … re=related

Není tady

#47 20. 3. 2008 15:30

Ladie
♥♥♥♥♥♥-

Co doma provádí číča za nepravosti? No ono toho je hodně, ale naštěstí nic zásadního (škrábe jen na své velké škrabadlo-prolezačce).
- okusuje kytky (když jí zachutná, tak ji zpucne celou)
- vyhrabává hlínu z květináčů a tím pádem kytky systematicky hubí
- čas od času něco počůrá (z 99% postel a to pak musím prát totálně všechno včetně peřin)
- pokud je na stole kytka ve váze, tak váza vydrží ve své původní pozici jen do doby, než se setmí
- jakékoli jídlo, které zapomenu schovat najdu rozžvýkané a roztahané po celé kuchyni (i když je fakt, že z takového řízku nezbyde kromě čistého talíře nic big_smile )
- leze do skříní a vyhazuje věci ven
- když jí není dobře a zvrací, tak jedině a pouze na koberec
- cokoli lehčího, než je ona sama shodí na zem a pokud možno dostrká za nějakou skříň
- schválně! roztahuje po bytě kočkolit a strká ho pod koberec (vypadá u toho strasně zaměstnaně stolt )
- slintá po oknech (nejradši po čerstvě umytých)

No ono by toho byloještě stráááášně moc, ale radši toho nechám, než se na ní zase naštvu dumbom

Není tady

#48 20. 3. 2008 15:31

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Pokud vám vadí čumáky v uchu, a oku apod... lol  tak jste si pořídily špatné plemeno....
My co máme placatice, tak takový problém nám fakt nastat nemůže.... lol Holt peršan nebo exot, nic nikam strkat nemůžou, jedině celou hlavu.... A to má zase výhodu, protože tu do hrnku, skleničky nestrčí, takže ani upíjet nebo tak nemůžou (jak si tady občas někdo stěžuje... lol )

Fidorko to ničení, to bude taky kus od kusu a hlavně záleží i na temperamentnosti konkrétního plemene. Já mám známou, ta má chovnou stanici na briťáky a v cihlovém bytě má 8 chovných koček, z toho 2 chovné kocoury (nekastrované!!!!) a vždy to tam krásně voní a je tam čisto, naopak bych řekla, že tam nejsou ani moc chlupy, roztahané granule, nebo podestýlka mimo záchody apod.... A přitom prý uklízí standardně ca. jednou za týden.... Nábytek nepoškrábaný, koberce bez fleků, žádný problém....

Není tady

#49 20. 3. 2008 15:42

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Ladie, výborně tummenupp
- kytky jsme raději již zavrhli, tudíž v květináči žádné nemáme, řezané jsem zakázala kupovat, jinak bych musela dostávat vždy i novou vázu a lidi stejně nebavilo nechat vázat speciální směs květin a zeleně, které nejsou jedovaté pro kočky, protože jinak jsem ji od nich nepřijala a domů si ji nevzala... Ona by byla schopná sežral i list dyfenbachie, jí je to fakt jedno...
- pochcávání lůžkovin už máme vyřešeno, nesmím ustlat, ustlaná peřina, znamená=počůrej mne...., takže sice to nevypadá tak esteticky, ale když je zmuchlaná a kus prostěradla čouhá, rázem, to je zcela nezajímavá část pokoje....
-komínky ve skříních (to by člověk střílel praklem, když vidí, ten andělský pohled a ten dráp zatažený ve spodní věci v kominků a ten ladný pohyb a šup a už to celé letí....
- zvracení na koberec je u nás vylepšeno, že když je potřeba zvracet, tak se nezvrací na béžový nebo hnědý koberec, na kterém to nebude skoro vidět, ale utíká se s tím doprostřed obýváku, kde je světle modrý jednobarevný, aby si toho už na vždycky někdo všimnul....
- naprosto nic odnikud neshodí, to teda je naopak godlike poklona, protože na to, jaká je to obrovská 6 kg masa, tak se proplete mezi porcelánem a ani se ho netkne...
- nejoblíbenější zábava, tak. ca. ve 3 v noci si najít v místnosti kde někdo spí nebo si tam dotáhnout ... igelitovou tašku, papírový sáček, rolničkovou hračku apod... a začít s tím mlátit o skříň, do pytlíku vlézt a začít do něj agresivně škrábat, co se do něj vejde.... nereagovat na první výzvu k tichu, ani na druhou výzvu k tichu ani na třetí výzvu s podmínkou, a když se člověk vyhrabe z postele, rozsvítí, nahrabe poloslepě časopis na hození přes místnost, tak milej budík se sebere a tryskem odcválá do vedlejší místnosti a tam slastně spočine a chrní třeba až do rána.... dumbom

Není tady

#50 20. 3. 2008 15:46

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tak díky za názory smile

My koberce nepěstujem, takže malé nehody nevadí, ale on se ještě nikdy nikam nevyčůral nebo něco, spíš takové to shození něčeho apod. a musím říct, že naschvál nic nedělá (teda jen mě chytá za tepláky a palce u nohou).
Zezačátku se houpal na římských žaluziích, ale jednou žaluze povolila a popojela o metr dolů a to byl pro něj takovej šok, už ji nechal být a už ani netahá za ty ovládací šňůry.
Tehdy zalezl za sedačku a trucoval asi hodinu.

Očůrávání postele bych snášela dost blbě! sad

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí