1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Stránky: 1 2
ita napsal(a):
Taky jsou velmi účinné bylinky - na nepravidelnost čaj z mateřídouky, proti bolestem čaj z kontryhelu (mají v lékárnách a v bylinkách) - na 1 álek - vrchovatá čajová lička bylinek se přelije horkou vodou, půl minuty odstát, zcedit a pít po doukách a 3 álky denně.
Ito, neví, jestli ten kontryhel existuje i v jiných formách kromě čaje? Nějaký tabletky, kapsle atd. bych snesla, ale ten kontryhel ve formě čaje je pro mě osobně extrémně nechutnej...
Není tady
Tablety jsem neviděla, zkus si ho osladit medem. Ale jedna bylinkářská firma dělá rostlinné extrakty, moná mají i kontryhel. Někde jsem četla, e kdyby eny pravidelně pily kontryhel, odpadly by gynekologické problémy. U leta piji bylinkový čaj (z vlastních bylinek) a kromě hořkých mi to nevadí.
Není tady
Nala jsem k uívání kuličky z čínských bylinek http://www.patentnimedicina.cz/produkty.php
Není tady
Já jsem pouila bylinné čaje a koupel, to ve jsem pouívala cca 6 měsíců, ne bolesti ustoupily. Dalí měsíc byl v pohodě a pak se ve vrátilo do normálu. Pak jsem pouívala gelový přípravek pro eny 14 dní před menstruací a 1 den při menstruaci, 2 měsíce. Dnes jsou tomu 3 měsíce a zatím jsem bez problému. Gelový přípravek je pro posílení organismu s probiotiky a rostlinnými výtaky. Posiluje hormonální systém, obnovuje slizniční flóru a tím předcházení gynekologickým potíím atd.
Není tady
ita napsal(a):
Tablety jsem neviděla, zkus si ho osladit medem. Ale jedna bylinkářská firma dělá rostlinné extrakty, moná mají i kontryhel. Někde jsem četla, e kdyby eny pravidelně pily kontryhel, odpadly by gynekologické problémy. U leta piji bylinkový čaj (z vlastních bylinek) a kromě hořkých mi to nevadí.
Tak jsem se v lékárně ptala, jestli nemají kontryhel i v nějaké jiné formě, ne je čaj, a opravdu prý nemají
Holt si asi budu muset zvyknout na tu chu.
Není tady
V lékárně ne, spí v bylinkách. Podívám se v pondělí a ozvu se.
Není tady
Já jsem měla bolesti jen tak 4-6 x do roka.
A to bylo opravdu ílené. Nepomohlo ádné klubíčko,ani teplo, jen analgetika.
A jednou, jsem měla ílenou chu na čokoládu. Časem jsem zjistila, e těsně před MS, nebo první den mám naprosto strané chutě na čokoládu a e kdy si jí dám není mi patně. Sníilo se to tak na 1x ročně ( a to mohlo být i od prochladnutí, vdy kdy jsem byla nachlazená, tak následná MS byla s ílenýma bolestma - někdo má bolesti díky prochladnutí = bokové kalhoty, minisukně prostě holá záda v zimě ).
Pak v jednom časopise popisovali jak se různě projevuje PMS, četl si to i manel jako první. Kdy jsem to měla skoro přečtené, říkala jsem manelovi e je určitě rád e nemám ádný PMS a on se začal íleně smát, e jsem to prý nedočetla do konce a tam byla e jeden ze syndromů je ílená chu na čokoládu.
Ale rozhodně je čokoláda lepí ne Ibalgin
Upravil(a) spunt (5. 4. 2008 22:29)
Není tady
Tak jsem se stavila v bylinkách. Mají kontryhelový extrakt od firmy Herba Vitalis - pro zmírnění menstruačních, klimakterických a dalích gynekologických potíí - kape se do vody a stojí 49,- Kč.
Není tady
skuste pupalku osobne ju mam vyskusanu a zabera, je aj vo forme kapsly
Není tady
lupina montana napsal(a):
Protoe člověk nechce být holka a cítí se patně jako holka....má pocit, e to je celý nalevačku, kdy je někdo holka.....asi tak.
Ja nechtela byt holka, mela jsem pocit, ze je to nalevacku, chtela jsem byt kluk. Nastesti ted jsem uz jen trochu klukata slecna, ale to nevadi. ;-) Ale v zivote jsem nemela ani PMS, natozpak nejake menstruacni bolesti.
Chtela bych samozrejme taky byt potrestana za to, ze se jsem se kdysi citila velmi spatne ve sve holcici kuzi. Prosim te, co delam spatne?
Lze to nejak napravit to, ze mi pri svem"postizeni" se vubec necitim provinile?
Není tady
ad chut na cokoladu: mam ji neustale, kazdy den, kazdou minutu, kazdou vterinu.
Prosim vas, co mi to zrcadli?
Upravil(a) baba.jaga (24. 6. 2008 22:27)
Není tady
Četla jsem tu o tom kontryhelovém čaji... je vynikající...sice ne chutí, ale účinkem. Ale je třeba ho pít zhruba od poloviny cyklu, aby měl účinek. Jinak při samotné bolesti mě pomáhal čaj z meduňky (ale myslím e by pomohlo cokoliv teplého) a na břicho teplíčko.
Jinak MS bolesti jsou od stahování dělohy, jak se vypuzuje děloní sliznice,uvolňuje a odchází. Někdo má mení stahy tak to ani necítí... je to vlastně takovej mini porod
Není tady
Ja jsem vyzkousela ne na sobe ale na dceri odvar z/ted nevim jak se to spravne pise/rebricku nebo zebricku,jinak taky Petrovo koreni,roste to vsude.Uvolnuje spasmicke krece,jak jsem pak nekde cetla.
Není tady
baba.jaga napsal(a):
Prosim vas, co mi to zrcadli?
Čokoholismus ukazuje na velkou potřebu lásky a citu, člověk si snaí ivot osladit sladkostmi. Potřebuje být chráněna, doslova obalena. Tukem.
Není tady
Damila napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
Prosim vas, co mi to zrcadli?Čokoholismus ukazuje na velkou potřebu lásky a citu, člověk si snaí ivot osladit sladkostmi. Potřebuje být chráněna, doslova obalena. Tukem.
o, dekuju! prozatim jen hubnu a hubnu. Asi uz mam prestat s tim pravidelnym sportovanim...
Není tady
Má někdo zkuenosti s přípravkem ComfortG od Barnys? Má to pomáhat na menstruační bolesti.
Není tady
co se týká otázky proč - myslim, e moností je spousta, a rozhodně bych netvrdila, e medicína důvod nezná. já sama kdy se zamyslim, tak mě napadne, e kdy se děloní sliznice nejdříve nasákne krví a zduří a je maximálně připravená na vajíčko, které nepřijde a pak se zakrtí cévy a odřízne se tak přívod kyslíku a ivin, e to bude bolet, ta sliznice toti nejdříve odumírá ( kdyby vám někdo zavázal kus prstu a tn by odumíral, taky by to asi nebylo příjemné)- jene v děloze to je fyziologické. nadále se přebytečná sliznice musí odloučit a dostat z těla ven, k tomu jsou zapotřebí kontrakce hladké svaloviny, a záleí u jen na tělu, jak to vechno seřídí, aby to nebolelo. do toho veho sloitý hormonální aparát. prostě si myslim, e je individuální a někoho to bolí, a je v tom spousta faktorů. někomu zaberou léky, někomu bylinky a pokud kadá ena najde způsob jak tohle tlumit, tak v pohodě. kdy to jde do extrému, myslim e dokrot by měl vědět, co dělat.
Není tady
Tak napíu, proč to bolí, nala jsem to na http://www.mineralfit.cz/clanek/2251--m … a-pms.html
Menstruace je pravidelně se opakující proces, při kterém se enský organismus zbavuje části děloní sliznice připravené k přijetí oplodněného vajíčka.
Bolesti břicha přicházejí ve vlnách a postihují nejen břicho, ale i kříovou oblast zad. Můe docházet také k nevolnosti a zvracení, napětí v prsou, k otokům nohou, bolestem hlavy, únavě, úzkosti a depresím. Křeče jsou vyvolávány stahy dělohy.
Příčinou těchto bolestí jsou prostaglandiny hormony, které vyvolávají také stahy děloního svalstva. Těmito stahy se snaí děloní svalstvo odloučit starou sliznici o umonit růst sliznice nové. Prostaglandiny vak mohou místně působit nejenom na svalstvo dělohy, ale i na svalstvo střevní stěny, co vede k průjmům. Osvědčenými léky menstruační bolesti jsou nesteroidní protizánětlivé léky (např. Ibalgin), nebo léky s analgetickým a protikřečovým účinkem (Algifen - pouze na předpis).
Bolestivá menstruace, odborně dysmenorea, postihuje předevím děvčata do 24 let a po porodu obvykle zmizí. Příčinou můe být porucha endokrinní rovnováhy, nedokrvení dělohy vyvolané děloními stahy, nedostatkem hořčíku. Pokud při menstruaci bolestí netrpíte a najednou se objeví, můe jít o příznak skrytého onemocnění (endometrióza, myomy, polypy apod), proto neodkládejte návtěvu lékaře.
Upravil(a) marvinka1 (24. 9. 2008 23:31)
Není tady
Teď co jsem nala, co pomáhá:
K léčbě menstruačních obtíí je nutné teplo a klid.
Z léků zabírají analgetika a spasmolytika. Mnoho en si pochvaluje příznivé účinky některých druhů antikoncepce.
Křeče uklidňuje také heřmánkový čaj a některá homeopatika.
jezte potraviny bohaté na vápník, hořčík, vitamíny B, C a E.
K uvolnění menstruačních bolestí slouí speciální cviky, např. prohýbání páteře. Silové sporty nejsou vhodné.
Přikládání teplých obkladů pomáhá zmírnit menstruační křeče. Úlevu vám můe přinést také lehká masá břicha a zad.
Není tady
Marvinka.............Bolestivá menstruace, odborně dysmenorea, postihuje předevím děvčata do 24 let a po porodu obvykle zmizí
NO nevím nevím zda zmizí mě je 33 let a je to horí a plno holek tu psalo,e má po porodu a taky někdy ádná zněma.-((
Jojo to tělo:-)
Není tady
Holky, moje známá se naučila v pubertě to řeit takto:
Maminka ji nechala doma v posteli, do hrnku nalila půl hrnku (!!!) slivovice a zbytek dolila horkým čajem. Rychle vypít, zalehnout.
Holka usnula, a probudila se a bylo dobře.
Vypěstovala si tak nenápadně pěknou závislost na alkoholu, a hlavně sklon řeit bolestivé a nepříjemné situace a stavy tímto únikem.
Jinak, taky jsem si uívala za mlada stavů, kdy jsem se nedoplazila ani do toho záchodu a omdlévala, zvracela a krvácela u po předsíni.
Po porodech mě u jen bolí břicho. Na to stačí Ibalgin, to růové svinstvo, co normálně hoří, kdy ho zapálí!
Není tady
Stránky: 1 2