Oznámení

1. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednoduše upéct to nejlahodnější cukroví!

1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je všechny a také tradice s nimi spojené.

#26 2. 4. 2008 16:44

Opheliaa
♥♥♥♥---

Re: Co Vám pomáhá na bolest při menzisu?A proč to bolí?

ita napsal(a):

Taky jsou velmi účinné bylinky - na nepravidelnost čaj z mateřídoušky,  proti bolestem čaj z kontryhelu (mají v lékárnách a v bylinkách) - na 1 šálek - vrchovatá čajová lžička bylinek se přelije horkou vodou,  půl minuty odstát, zcedit a pít po douškách až 3 šálky denně.

Ito, nevíš, jestli ten kontryhel existuje i v jiných formách kromě čaje? Nějaký tabletky, kapsle atd. bych snesla, ale ten kontryhel ve formě čaje je pro mě osobně extrémně nechutnej...

Ani největší radič všech radičů přes vztahy MUDr. Plzák neušel rozvodu. /z jedné netové diskuse/

Není tady

#27 2. 4. 2008 20:24

ita
♥♥♥♥♥♥-

Tablety jsem neviděla, zkus si ho osladit medem. Ale jedna bylinkářská firma dělá rostlinné extrakty, možná mají i kontryhel. Někde jsem četla, že kdyby ženy pravidelně pily kontryhel, odpadly by gynekologické problémy. Už leta piji bylinkový čaj  (z vlastních bylinek) a kromě hořkých mi to nevadí.

Není tady

#28 2. 4. 2008 21:49

ita
♥♥♥♥♥♥-

Našla jsem k užívání kuličky z čínských bylinek  http://www.patentnimedicina.cz/produkty.php

Není tady

#29 3. 4. 2008 21:49

bozenka
♥♥-----

Já jsem použila bylinné čaje a koupel, to vše jsem používala cca 6 měsíců, než bolesti ustoupily. Další měsíc byl v pohodě a pak se vše vrátilo do normálu. Pak jsem používala gelový přípravek pro ženy 14 dní před menstruací a 1 den při menstruaci, 2 měsíce. Dnes jsou tomu 3 měsíce a zatím jsem bez problému. Gelový přípravek je pro posílení organismu s probiotiky a rostlinnými výtažky. Posiluje hormonální systém, obnovuje slizniční flóru a tím předcházení gynekologickým potížím atd.

Není tady

#30 5. 4. 2008 12:58

Opheliaa
♥♥♥♥---

ita napsal(a):

Tablety jsem neviděla, zkus si ho osladit medem. Ale jedna bylinkářská firma dělá rostlinné extrakty, možná mají i kontryhel. Někde jsem četla, že kdyby ženy pravidelně pily kontryhel, odpadly by gynekologické problémy. Už leta piji bylinkový čaj  (z vlastních bylinek) a kromě hořkých mi to nevadí.

Tak jsem se v lékárně ptala, jestli nemají kontryhel i v nějaké jiné formě, než je čaj, a opravdu prý nemají sad
Holt si asi budu muset zvyknout na tu chu.

Ani největší radič všech radičů přes vztahy MUDr. Plzák neušel rozvodu. /z jedné netové diskuse/

Není tady

#31 5. 4. 2008 15:20

ita
♥♥♥♥♥♥-

V lékárně ne, spíš v bylinkách. Podívám se v pondělí a ozvu se.

Není tady

#32 5. 4. 2008 22:26

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Já jsem měla bolesti jen tak 4-6 x do roka.
A to bylo opravdu šílené. Nepomohlo žádné klubíčko,ani teplo, jen analgetika.
Až jednou, jsem měla šílenou chu na čokoládu. Časem jsem zjistila, že těsně před MS, nebo první den mám naprosto strašné chutě na čokoládu a že když si jí dám není mi špatně. Snížilo se to tak na 1x ročně ( a to mohlo být i od prochladnutí, vždy když jsem byla nachlazená, tak následná MS byla s šílenýma bolestma - někdo má bolesti díky prochladnutí = bokové kalhoty, minisukně prostě holá záda  v zimě ).
Pak v jednom časopise popisovali jak se různě projevuje PMS, četl si to i manžel jako první. Když jsem to měla skoro přečtené, říkala jsem manželovi že je určitě rád že nemám žádný PMS a on se začal šíleně smát, že jsem to prý nedočetla do konce va a tam byla že jeden ze syndromů je šílená chu na čokoládu.
Ale rozhodně je čokoláda lepší než Ibalgin lol

Upravil(a) spunt (5. 4. 2008 22:29)

http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

#33 7. 4. 2008 16:18

ita
♥♥♥♥♥♥-

Tak jsem se stavila v bylinkách. Mají kontryhelový extrakt od firmy Herba Vitalis - pro zmírnění menstruačních, klimakterických a dalších gynekologických potíží - kape se do vody a stojí 49,- Kč.

Není tady

#34 24. 6. 2008 19:26

stvorlistok
♥♥♥♥♥♥-

skuste pupalku osobne ju mam vyskusanu a zabera, je aj vo forme kapsly

http://lpmf.lilypie.com/sKAcp1.png

Není tady

#35 24. 6. 2008 22:26

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Prazska ves

lupina montana napsal(a):

Protože člověk nechce být holka a cítí se špatně jako holka....má pocit, že to je celý nalevačku, když je někdo holka.....asi tak.

Ja nechtela byt holka, mela jsem pocit, ze je to nalevacku, chtela jsem byt kluk. Nastesti ted jsem uz jen trochu klukata slecna, ale to nevadi. ;-) Ale v zivote jsem nemela ani PMS, natozpak nejake menstruacni bolesti.

Chtela bych samozrejme taky byt potrestana za to, ze se jsem se kdysi citila velmi spatne ve sve holcici kuzi. Prosim te, co delam spatne?
Lze to nejak napravit to, ze mi pri svem"postizeni" se vubec necitim provinile?

42!

Není tady

#36 24. 6. 2008 22:27

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-

ad chut na cokoladu: mam ji neustale, kazdy den, kazdou minutu, kazdou vterinu.
Prosim vas, co mi to zrcadli?

Upravil(a) baba.jaga (24. 6. 2008 22:27)

42!

Není tady

#37 24. 6. 2008 23:22

markéta
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Beroun
Web

Četla jsem tu o tom kontryhelovém čaji... je vynikající...sice ne chutí, ale účinkem. Ale je třeba ho pít zhruba od poloviny cyklu, aby měl účinek. Jinak při samotné bolesti mě pomáhal čaj z meduňky (ale myslím že by pomohlo cokoliv teplého) a na břicho teplíčko.
Jinak MS bolesti jsou od stahování dělohy, jak se vypuzuje děložní sliznice,uvolňuje a odchází. Někdo má menší stahy tak to ani necítí... je to vlastně takovej mini porod big_smile

http://www.ticker.7910.org/as1cCAv05aB1110NzU1NThkfDk4OTQ1N2pkYnxNYXR0aGlhc2Vr.gif27.09.2008 3320g 51cm  27.09.2009 10120g 80cm
http://www.ticker.7910.org/as1cHw6ag2B1110Nzc3MTE3ZHwyNjQ5MGp8RG9taW5pY2VrIA.gif 26.11.2010 3230g 50cm

Není tady

#38 25. 6. 2008 9:11

rybbka
♥♥-----

Ja jsem vyzkousela ne na sobe ale na dceri odvar z/ted nevim jak se to spravne pise/rebricku nebo zebricku,jinak taky Petrovo koreni,roste to vsude.Uvolnuje spasmicke krece,jak jsem pak nekde cetla.

Není tady

#39 25. 6. 2008 14:07

Damila
♥♥♥♥♥♥-

baba.jaga napsal(a):

Čokoholismus ukazuje na velkou potřebu lásky a citu, člověk si snaží život osladit sladkostmi. Potřebuješ být chráněna, doslova obalena. Tukem.

Není tady

#40 25. 6. 2008 14:10

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-

Damila napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

Čokoholismus ukazuje na velkou potřebu lásky a citu, člověk si snaží život osladit sladkostmi. Potřebuješ být chráněna, doslova obalena. Tukem.

o, dekuju! prozatim jen hubnu a hubnu. Asi uz mam prestat s tim pravidelnym sportovanim...

42!

Není tady

#41 31. 8. 2008 13:42

eli
♥♥-----

Má někdo zkušenosti s přípravkem ComfortG od Barnys? Má to pomáhat na menstruační bolesti.

Není tady

#42 1. 9. 2008 11:14

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

co se týká otázky proč - myslim, že možností je spousta,  a rozhodně bych netvrdila, že medicína důvod nezná. já sama když se zamyslim, tak mě napadne, že když se děložní sliznice nejdříve nasákne krví a zduří a je maximálně připravená na vajíčko, které nepřijde a pak se zaškrtí cévy a odřízne se tak přívod kyslíku a živin, že to bude bolet, ta sliznice totiž nejdříve odumírá ( kdyby vám někdo zavázal kus prstu a tn by odumíral, taky by to asi nebylo příjemné)- jenže v děloze to je fyziologické. nadále se přebytečná sliznice musí odloučit a dostat z těla ven, k tomu jsou zapotřebí kontrakce hladké svaloviny, a záleží už jen na tělu, jak to všechno seřídí, aby to nebolelo. do toho všeho složitý hormonální aparát. prostě si myslim, že je individuální a někoho to bolí, a je v tom spousta faktorů. někomu zaberou léky, někomu bylinky a pokud každá žena najde způsob jak tohle tlumit, tak v pohodě. když to jde do extrému, myslim že dokrot by měl vědět, co dělat.

Není tady

#43 24. 9. 2008 23:26

marvinka1
♥------

Tak napíšu, proč to bolí, našla jsem to na http://www.mineralfit.cz/clanek/2251--m … a-pms.html

Menstruace je pravidelně se opakující proces, při kterém se ženský organismus zbavuje části děložní sliznice připravené k přijetí oplodněného vajíčka.
Bolesti břicha přicházejí ve vlnách a postihují nejen břicho, ale i křížovou oblast zad. Může docházet také k nevolnosti a zvracení, napětí v prsou, k otokům nohou, bolestem hlavy, únavě, úzkosti a depresím. Křeče jsou vyvolávány stahy dělohy.

Příčinou těchto bolestí jsou prostaglandiny – hormony, které vyvolávají také stahy děložního svalstva. Těmito stahy se snaží děložní svalstvo odloučit starou sliznici o umožnit růst sliznice nové. Prostaglandiny však mohou místně působit nejenom na svalstvo dělohy, ale i na svalstvo střevní stěny, což vede k průjmům. Osvědčenými léky menstruační bolesti jsou nesteroidní protizánětlivé léky (např. Ibalgin), nebo léky s analgetickým a protikřečovým účinkem (Algifen - pouze na předpis).

Bolestivá menstruace, odborně dysmenorea, postihuje především děvčata do 24 let a po porodu obvykle zmizí. Příčinou může být porucha endokrinní rovnováhy, nedokrvení dělohy vyvolané děložními stahy, nedostatkem hořčíku. Pokud při menstruaci bolestí netrpíte a najednou se objeví, může jít o příznak skrytého onemocnění (endometrióza, myomy, polypy apod), proto neodkládejte návštěvu lékaře.

Upravil(a) marvinka1 (24. 9. 2008 23:31)

Pokud žiješ v souladu s přírodou, nikdy nebudeš chudý. Pokud žiješ podle mínění lidí, nikdy nebudeš bohatý.
Lidé by měli vědět o přírodě.. ne příroda o lidech.

Není tady

#44 24. 9. 2008 23:30

marvinka1
♥------

Teď co jsem našla, co pomáhá:

K léčbě menstruačních obtíží je nutné teplo a klid.

Z léků zabírají analgetika a spasmolytika. Mnoho žen si pochvaluje příznivé účinky některých druhů antikoncepce.

Křeče uklidňuje také heřmánkový čaj a některá homeopatika.

jezte potraviny bohaté na vápník, hořčík, vitamíny B, C a E.

K uvolnění menstruačních bolestí slouží speciální cviky, např. prohýbání páteře. Silové sporty nejsou vhodné.

Přikládání teplých obkladů pomáhá zmírnit menstruační křeče. Úlevu vám může přinést také lehká masហbřicha a zad.

Pokud žiješ v souladu s přírodou, nikdy nebudeš chudý. Pokud žiješ podle mínění lidí, nikdy nebudeš bohatý.
Lidé by měli vědět o přírodě.. ne příroda o lidech.

Není tady

#45 25. 9. 2008 17:04

Bublina
♥♥♥♥♥--
Místo: Praha

Marvinka.............Bolestivá menstruace, odborně dysmenorea, postihuje především děvčata do 24 let a po porodu obvykle zmizí
NO nevím nevím zda zmizí mě je 33 let a je to horší a plno holek tu psalo,že má po porodu a taky někdy žádná zněma.-((
Jojo to tělo:-)

Není tady

#46 25. 9. 2008 17:27

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Holky, moje známá se naučila v pubertě to řešit takto:
Maminka ji nechala doma v posteli, do hrnku nalila půl hrnku (!!!) slivovice a zbytek dolila horkým čajem. Rychle vypít, zalehnout.
Holka usnula, a probudila se až bylo dobře.

Vypěstovala si tak nenápadně pěknou závislost na alkoholu, a hlavně sklon řešit bolestivé a nepříjemné situace a stavy tímto únikem.

Jinak, taky jsem si užívala za mlada stavů, kdy jsem se nedoplazila ani do toho záchodu a omdlévala, zvracela  a krvácela už po předsíni.  sad
Po porodech mě už jen bolí břicho.  Na to stačí Ibalgin, to růžové svinstvo, co normálně hoří, když ho zapálíš! big_smile

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí