29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahpj všem, po viróze mi byla odebrána krev a dnes mi lékař řekl, že mám zvýšené trombocyty a mám dojít na další odběry krve. Bohužel měl v ordinaci nějaký naléhavý případ a já ho nechtěla zdržovat, ale teď mi vrtá hlavou, co zvýšená hladina trombocytů může znamenat? V rodině máme cukrovku a revma.. Neměl někdo podobný problém? Děkuji.
Není tady
Zvýšené trombocyty (krevní destičky) svědčí o tom, že v těle ještě není nemoc ukončena. Jinak trombocyty jsou drobné buňky, které se tvoří v kostní dřeni a jsou součástí krve. Jejich úkolem je uzavírat otvor při každém poranění krevní cévy a umožňovat tvorbu trombu (uzávěru) na postiženém místě, aby se zabránilo větším ztrátám krve.
Není tady
Tak, ako pise Bozenka. Mala som tiez zvysene krv. dost., najprv mi lekarka povedala, ze to moze byt sposobene vzduch. bubl. alebo spenenou krvou pri odbere, po viroze, herpesoch, infekciach... ale pre istotu som sa " odporucila" na hematologiu. Tam mi urobili rozbor krvi od bezneho cez biochemicky az po genetiku, vsetko bolo ok, len biochemicky rozbor ukazal jeden faktor zvyseny, signalizujuci zahustovanie krvi, hrozbu trombo. a embol., no a pricinou bola antikoncepcia. Po jej vysadeni sa faktor upravil. Teda u mna krv. dost. signalizovali to, co som opisala. Iste ti porobi lekar potrebne vysetrenia a vsetko sa da do poriadku.
Není tady