Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#126 9. 4. 2008 9:55

babijana
♥♥-----

Re: syn v ucilisti

Já si myslím, že to dělá Erem dobře. Nemá smysl být tak tvrdá, jak některé doporučují. Z jejího přístupu je cítit láska - syn to určitě za čas všechno pochopí, a věřím, že si dodělá i učiliště nebo i další školu - má ještě na všechno čas. Důležité je, aby cítil lásku své matky, aby věděl, že jí na něm záleží. Držím ti palce Erem.

Není tady

#127 9. 4. 2008 10:10

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Důležité je, aby cítil lásku své matky, aby věděl, že jí na něm záleží.

Ano a důkladně té "lásky" zneužíval....roll

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#128 9. 4. 2008 10:12

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

I láska se může projevovat tak, že tě pořádně nakope do pr... big_smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#129 9. 4. 2008 10:48

dixina
♥♥♥♥♥♥-

babijana napsal(a):

Já si myslím, že to dělá Erem dobře. Nemá smysl být tak tvrdá, jak některé doporučují. Z jejího přístupu je cítit láska - syn to určitě za čas všechno pochopí, a věřím, že si dodělá i učiliště nebo i další školu - má ještě na všechno čas. Důležité je, aby cítil lásku své matky, aby věděl, že jí na něm záleží. Držím ti palce Erem.

Četla jsi CELÉ vlákno? To, že jsme na své pubertální děti někdy tvrdší nebo tvrdé není láska? Sama mám syna, kterému je 17, mlátí to s ním jedna radost - se vším všudy, ale máme mantinely! (pozn. také vychovávám sama). A moc dobře o nich ví. Přesně tak, jak někde uvedla tuším Klubko - zkouší, zda to či ono projde a čeká jaká bude reakce a v tu chvíli jsme tady MY, abychom ten mantinel ustavily.Jednoznačně jsem jedna z těch tvrdších matek! A svého syna miluju a nemyslím si, že proto, že občas přijde trestík, tak že by mě za to zavrhoval. Život je pes, tak ať je na to připravený!

Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem ŽIVOT. Pláčeš? I v slzách je síla, tak jdi a žij....!

Není tady

#130 9. 4. 2008 10:58

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Z jejího přístupu je cítit láska - syn to určitě za čas všechno pochopí

Láska? Láska není jen to, že dítěti všechno dovolím, ať už mě k tomu vede cokoli. Láska taky znamená, že se budu snažit ho vést k tomu, aby umělo žít samo za sebe, i když se mu to v té době sebevíc nelíbí. To, co předvádí erem není láska, spíš určitá rezignace - nemá sílu vymáhat alimenty, donutit děti, aby doma (aspoň) pomáhaly, dokopat kluka k tomu, aby dodělal učňák... Ona tady zatím jen brečí, jak je na všechno sama a jak jí to zmáhá. Jo, rozumím tomu, že toho má moc, unavuje jí to a tady si může postěžovat - ale bohužel musí něco dělat. To omlouvání, že syn je nespokojený proto, že nemá peníze, nemůže mu pořídit to, co mají ostatní atd., ji dovede akorát k tomu, že si on skutečně bude myslet (pokud už nemyslí), že je máma k ničemu a všechnu její "péči" bude považovat za samozřejmou. Pochopil by až v okamžiku, kdy by musel dělat všechno to, co teď ona - a to zatím moc nehrozí.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#131 9. 4. 2008 11:34

babijana
♥♥-----

Jak teď vidím, tak nemám "dar výřečnosti" - když to teď po sobě čtu, tak mi to také připadá moc "láskovité" dumbom Samozřejmě se musí stanovit mantinely a ty dordržovat. Mantinely ale musí být reálné a ne maximalistické.
1) Erem zavedla pro děti určitou pracovní povinnost - připravují si jídlo
2) domluvila se synem, že bude pracovat
3) stanovila symbolickou částku (a myslím, že rozumnou), kterou bude přispívat na chod rodiny
Určitě mu vysvětlí, že za 2000 Kč by se sám neuživil. Takže věřím, že postupně všechno pochopí a až přejdou telecí léta, že to i ocení. smile

Není tady

#132 9. 4. 2008 11:44

dixina
♥♥♥♥♥♥-

Moc bych erem přála, že až telecí léta přejdou, tak aby to synek ocenil. Přejdou-li telecí léta?

Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem ŽIVOT. Pláčeš? I v slzách je síla, tak jdi a žij....!

Není tady

#133 9. 4. 2008 12:25

helena
♥♥♥♥♥♥♥

babijano, zas si dovolím nesouhlasit http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
Za maximalistické mantinely nepovažuju, že kluk v 16 letech je vyhozen ze třetího učňáku, že „kluk vubec nic vsude necha povalovat spinavy pradlo i nadobi“, že „14 dni u nas byl klid,ale s tim,ze si syn delal co chtel“, že „Kdyz mu tu praci nenajdu ja tak on nic hledat nebude a bude se valet doma.“
Erem zavedla pro děti určitou pracovní povinnost - připravují si jídlo
To snad není pracovní povinnost pro 16letého kluka. Jo, kdyby uvařil, když máma není doma - ale ona mu to připraví, nebo si udělá topinky. Uklidit je ovšem pod jeho úroveň.
domluvila se synem, že bude pracovat
Jaká domluva? To je holá nutnost, když se mu nechce chodit do školy. V tomhle případě bych se nedomlouvala, ale dala mu to příkazem.
stanovila symbolickou částku (a myslím, že rozumnou), kterou bude přispívat na chod rodiny
No právě - symbolickou částku. Jsem zvědavá, kolik si i z té symbolické částky synek zas "popůjčuje" a jak dlouho ji vydrží dávat, když přece tak nutně potřebuje třeba značkové hadry.
Určitě mu vysvětlí, že za 2000 Kč by se sám neuživil.Takže věřím, že postupně všechno pochopí
Ještě jsem neviděla TAKHLE chápavého puberťáka-lempla. Vysvětlovat může horem dolem, on by se totiž zřejmě neuživil ani z celého platu, který jako nezletilý a nedoučený dostane. Mimoto, pokud je zvyklý flákat školu, nemyslím si, že s docházkou do zaměstnání a prací vůbec se to vmžiku změní.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#134 9. 4. 2008 12:27

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Nevím jak začít. Snad pomůže to, že dnes je klukovi 22 a to co chci říci je asi 10, 12 let staré.
Jeli jsme k našim mna barák a tak nějak v autě mladej pronesl něco že už se těší až bude velkej  vydělávat a bude si celou vejplatu užívat. Řekl jsem mu že bohužel, že až bude velkej tak něco přihraje domu aby věděl že to není jen o utrácení. Začal se čertit a prskat jak vánoční prskavka. Chvíli jsme se s mladým dohadovali, až jsem mu řekl, hele mladej víš buď buď budeš bydlet s náma za podmínek jaké určím a nebo jdi, když do toho rezolutně skočila matka razantně se pustila do mě jak to že po tom nebohém kloučkovi chci peníze. Začala hádka, jen štěstí že jsem se držel volantu. Tu hádku ukončila dcera asi 5 letá když podnesla něco v tom smyslu už toho nechte kdo vás má poslouchat on vás čas podělí.
Čas utekl jak voda, a najednou tu byl mladej pán s první vejplatou a hupky šupky utrácet. Nějak maminčinu nataženou ruku na platbu za papání, elektriku a další neviděl. A tak nastala další hádka v duchu co jsem kdysi vedl s mladým. On nějak stál na straně toho co tenkrát zastávala matka že je její syn a že nemusí nic. Dcera se smála když to viděla. No dopadlo to tak že mladej šel na pivko a matka zatím vytáhla kufry a nabalila mu trensle a košila a postavila za dveře. Mladej se pak o kufry přerazil. Ale… Ale začal platit neboť si uvědomil že když nic aspoň nemusí prát, žehlit a vařit (do dnes mu maminka dělá svačinku do taštička (baťůžku) smile
No a poučení. Holka měla záchvat smíchu kluk se polepšil a maminka má trauma z toho, že musela přijmout opatření které sama odmítala.
Holky je pravdou že to rozhodnutí bolí ale pokud se má někdo něco naučit tak se musí razantně. Jinak tu jsou veliké problémy.
Babi jana  má podobnej názor smile

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#135 9. 4. 2008 14:44

majka.r.63
♥♥♥♥---

Jenom připomínka - Klubko i děti Pisatele měly od začátku pravděpodobně zcela jinou výchovu, než syn Erem.

Není tady

#136 9. 4. 2008 14:56

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

majka.r.63 napsal(a):

Jenom připomínka - Klubko i děti Pisatele měly od začátku pravděpodobně zcela jinou výchovu, než syn Erem.

Myslíš že jinou? Ono nejen ta rodina tj. matka s otcem, ale to okolo, ať prarodiče, tak hlavně pak společnost (škola, kluby atd.) dělají a utvářejí jedince. Nicméně v prvním okamžiku je to úplně stejné.

Upravil(a) Pisatel (9. 4. 2008 15:11)

Není tady

#137 9. 4. 2008 15:06

majka.r.63
♥♥♥♥---

Myslím, že ano. Podle vyprávění Klubka o sobě a tobě usuzuji ( usch ) podle toho, že jsi voják a tudíž máš v sobě řád (promiň, jestli se pletu nebo jestli se tě to dotklo). A Erem. na mě působí jako chaotik. Proto si myslím, že ona není schopná nyní udělat víc, být ráznější.
A taky si myslím, že v tomto případě už vůbec nejde o výchovu syna. Jde o to, aby syn neztěžoval matce a sestře neúnosně život (krádež fotoaparátu) a zároveň aby ho Erem. úplně neodvrhla.

Není tady

#138 9. 4. 2008 15:11

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

V čem Majko? Možná, že rodiče byli přísnější, toť vše...
Ještě k těm potřebám oblečení atd. Je jasné, že jako holka v pubertě jsem měla taky touhy se dobře strojit, a mít něco jako ostatní. Na střední už bylo dávno po revoluci, tak i rozdíly byly vidět. Ale mamka prostě neměla dost peněz na hadry,než na dvoje boty, dvoje kalhoty, šaty, pár halenek pro každou. Takže u nás se vedla výchova, že když se z věcí odroste, koupí se samo nové,abychom nechodily se segrou jako šmudly nebo trhani,ale pokud jsem chtěla něco navíc. Fajn,tak jdi na brigádu a na to si vydělej. Pamatuji si, že jsem tenkrát chtěla v 95 takové ty bufy Gladiátory a rifle Mustangy. Tenkrát to bylo 2,800 ,- za boty a 1,800 za rifle. To byly nepředstavitelné peníze!!!!! Makal jsem 3 měsíce na brigádě,abych si je mohla koupit. Vím ,že jsem si tenkrát radostí málem cvrnkla do gatí, že je mám.
Nějak když dnes ty děti všechno dostanou automaticky, tak si toho ani neváží. Neříkám, že všechny,ale vidím to kolem. Na druhou stranu to bylo fajn, protože dneska se naproti mým vrstevnicím nehroutím z toho, že nemám sukni od GASu a rifle od Replaye. Sice nejsem in,ale žiju:)

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#139 9. 4. 2008 15:15

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

babijano, zas si dovolím nesouhlasit http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
Za maximalistické mantinely nepovažuju, že kluk v 16 letech je vyhozen ze třetího učňáku, že „kluk vubec nic vsude necha povalovat spinavy pradlo i nadobi“, že „14 dni u nas byl klid,ale s tim,ze si syn delal co chtel“, že „Kdyz mu tu praci nenajdu ja tak on nic hledat nebude a bude se valet doma.“
Erem zavedla pro děti určitou pracovní povinnost - připravují si jídlo
To snad není pracovní povinnost pro 16letého kluka. Jo, kdyby uvařil, když máma není doma - ale ona mu to připraví, nebo si udělá topinky. Uklidit je ovšem pod jeho úroveň.
domluvila se synem, že bude pracovat
Jaká domluva? To je holá nutnost, když se mu nechce chodit do školy. V tomhle případě bych se nedomlouvala, ale dala mu to příkazem.
stanovila symbolickou částku (a myslím, že rozumnou), kterou bude přispívat na chod rodiny
No právě - symbolickou částku. Jsem zvědavá, kolik si i z té symbolické částky synek zas "popůjčuje" a jak dlouho ji vydrží dávat, když přece tak nutně potřebuje třeba značkové hadry.
Určitě mu vysvětlí, že za 2000 Kč by se sám neuživil.Takže věřím, že postupně všechno pochopí
Ještě jsem neviděla TAKHLE chápavého puberťáka-lempla. Vysvětlovat může horem dolem, on by se totiž zřejmě neuživil ani z celého platu, který jako nezletilý a nedoučený dostane. Mimoto, pokud je zvyklý flákat školu, nemyslím si, že s docházkou do zaměstnání a prací vůbec se to vmžiku změní.

Heleno syn,uz pred rokem pracoval.Daval me sice jen 700 kc coz byli pridavky na deti o ktere jsme prisli,ale penize daval.Braval kolem 5 tisic.Sice si nekolikrat ode me pujcil penize,ale vzdy mi je vratil hned dalsi mesic s tim nebyl problem.Problem byl s tim oblecenim,protoze si nekoupil skoro nic a spolehal,ze,az bude chodit do skoly a nebude vydelavat ,ze ja to koupim.Bylo mu lito vyhodit tolika penez za znackovy hadry.Ted,uz do zadne skoly chodit nebude takze to bude jenom na nem co si koupi co bude a nebude mit.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#140 9. 4. 2008 15:17

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

majka.r.63 napsal(a):

Myslím, že ano. Podle vyprávění Klubka o sobě a tobě usuzuji ( usch ) podle toho, že jsi voják a tudíž máš v sobě řád (promiň, jestli se pletu nebo jestli se tě to dotklo). A Erem. na mě působí jako chaotik. Proto si myslím, že ona není schopná nyní udělat víc, být ráznější.
A taky si myslím, že v tomto případě už vůbec nejde o výchovu syna. Jde o to, aby syn neztěžoval matce a sestře neúnosně život (krádež fotoaparátu) a zároveň aby ho Erem. úplně neodvrhla.

Ten fotak vratil jeste ten vecer bylo to jen jeho vyhruzne gesto.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#141 9. 4. 2008 15:29

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Klubko napsal(a):

Ještě k těm potřebám oblečení atd. Je jasné, že jako holka v pubertě jsem měla taky touhy se dobře strojit, a mít něco jako ostatní. Na střední už bylo dávno po revoluci, tak i rozdíly byly vidět. Ale mamka prostě neměla dost peněz na hadry,než na dvoje boty, dvoje kalhoty, šaty, pár halenek pro každou. Takže u nás se vedla výchova, že když se z věcí odroste, koupí se samo nové,abychom nechodily se segrou jako šmudly nebo trhani,ale pokud jsem chtěla něco navíc. Fajn,tak jdi na brigádu a na to si vydělej. Pamatuji si, že jsem tenkrát chtěla v 95 takové ty bufy Gladiátory a rifle Mustangy. Tenkrát to bylo 2,800 ,- za boty a 1,800 za rifle. To byly nepředstavitelné peníze!!!!! Makal jsem 3 měsíce na brigádě,abych si je mohla koupit. Vím ,že jsem si tenkrát radostí málem cvrnkla do gatí, že je mám.
Nějak když dnes ty děti všechno dostanou automaticky, tak si toho ani neváží. Neříkám, že všechny,ale vidím to kolem. Na druhou stranu to bylo fajn, protože dneska se naproti mým vrstevnicím nehroutím z toho, že nemám sukni od GASu a rifle od Replaye. Sice nejsem in,ale žiju:)

Klubko,ale ja mu nikdy nekoupila furu znackoveho obleceni.S tim zacal jejich otec,kdyz je navstivil po  x letech.Tak si deti tim oblecenim chtel koupit.Ja nestacila zirat,kdyz me deti rekli kolik to stalo.Dcerce koupil treba plavky za 1000 kc,,aby mohla s nim na koupak,protoze sebou nemela sve.Ona se koupat nechtela (stydela se pred nim v plavkach) a on ji je stejne koupil.Navic plavky ktere na jeji postavu vubec nesli.A on ji rekl,aby je teda vyhodila,kdyz je nebude nosit.Skutecne ty plavky nemela ani jednou.Do te doby nez jim otec tohle obleceni koupil ho nikdy nevyzadovali.Vidim,ze jejich kamaradi v tom chodi takze moje deti sice par kousku maji,ale chodi porad v jednom,protoze na to neni.Mozna se jim snazim vynahradit to,ze kdyz ja byla v jejich letech tak se me deti smali,ze chodim oblecena po babicce.Moc me to tenkrat bolelo,ze me mama kupovala jenom v partiovce a nikdy nic pekneho me nekoupila.Tam zase byla jeji prehnana setrnost,ale jak jsem se citila je pred ostatnima ji nezajimalo.

Není tady

#142 9. 4. 2008 15:42

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Z jejího přístupu je cítit láska - syn to určitě za čas všechno pochopí

Láska? Láska není jen to, že dítěti všechno dovolím, ať už mě k tomu vede cokoli. Láska taky znamená, že se budu snažit ho vést k tomu, aby umělo žít samo za sebe, i když se mu to v té době sebevíc nelíbí. To, co předvádí erem není láska, spíš určitá rezignace - nemá sílu vymáhat alimenty, donutit děti, aby doma (aspoň) pomáhaly, dokopat kluka k tomu, aby dodělal učňák... Ona tady zatím jen brečí, jak je na všechno sama a jak jí to zmáhá. Jo, rozumím tomu, že toho má moc, unavuje jí to a tady si může postěžovat - ale bohužel musí něco dělat. To omlouvání, že syn je nespokojený proto, že nemá peníze, nemůže mu pořídit to, co mají ostatní atd., ji dovede akorát k tomu, že si on skutečně bude myslet (pokud už nemyslí), že je máma k ničemu a všechnu její "péči" bude považovat za samozřejmou. Pochopil by až v okamžiku, kdy by musel dělat všechno to, co teď ona - a to zatím moc nehrozí.

Heleno ja,ze nemam silu vymahat alimenty.Prosla sis tim nekdy?Vis vubec jake jsou u nas zakony?Od roku 2002 -2005 jsem nedelala nic jinyho nez vymahala alimenty.Podavala jsem jedno trestni oznameni za druhym.Neustale jsem byla predvolavana k soudu a na policii a vysledek porad stejny nemohli ho najit.Resila jsem to i pres jeho matku a od ni jsem se dockala nez vyhrozovani a co jsem to za bestii,ze chci dostat jejiho syna do kriminalu.
Policajti vyslychali i ji nerekla kde je.Az koncem roku 2005 se ozval on sam poslal pohled.Poslal jeho mame penize a ona mi je pak zacala posilat za nej.  2 roky platil pravidelne a splatil skoro cely dluh.Pul rok mu byl odpusten soudem nemohl platit,protoze byl prece nezamestnanej.Na to je u nas zakon.
Ted nemuzu podat zadny trestni oznameni,protoze posle vzdycky neco za ten pul rok.Takze nemam sanci.Jedine co jsem udelala,ze jsem podala navrh na zvyseni vyzivneho,abych ho dostala alespon do dluhu

Upravil(a) eremuruss (9. 4. 2008 15:47)

Není tady

#143 9. 4. 2008 15:43

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

majka.r.63 napsal(a):

Ono, samotná výchova končí někde mezi 5-8 rokem života. Pak už je to o přístupu jedince a postupu a přístupu okolí. Jistě že se vlastně učíme i v letech dávno netelecích. I dnes dostanu takou lekci že...
Je to bolstiuvé zjistit, že vlastní krev je úplně odlišná od mé. Že vlastní tužba a přání mít dítě, později úspěšného potomka, u ženy obzvlášť naplnění těch týdnů, měsíců a roků odříkání.
Jsem bývalý voják (nedotklo), řád jistým způsobem je dobrá věc v té obecné rovině, ale uvědom si, že naše gerace je úplně jiná než generace našich dětí (pokud je pravdou číslovka 63 ročník zrození, pak jsi jako moji první BM a jen o 5 let mladší) já si hrál 3 dny než jsem se naučil ovládat video a syn to zvládl bez čtení a zkoušení za 5 minut v 5 letech:)
Víš dle mě jde o něco úplně jiného. Stanovit si svoje mantinely k postojům druhých i vlastní krve a buď on se vleze do mých a tedy já do jeho a  nebo se budeme míjet.
To je pak o vlastním pochopení a sebekázni.

Není tady

#144 9. 4. 2008 16:49

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Klubko napsal(a):

lol počkéééj jááák to nemám ? A nejsem in ?? yikes Tys ještě neobjevila půvab second handů ?? Já jsem teda třeskutě in lol. Např. tričko od mexx, sukýnka Espirit, kabátek Kookai...a ženský v práci mají o čem povídat ... jenže tričko mám za 30 kč sukýnku za 70 a kabátek panebože celých 120 ... (ne euro ...ale kč tillfreds ) .... můžeš být nejvíc in za pár šlupek...jenže ... o značkových hadrech život opravdu není...to já jen tak offtopic

Upravil(a) Amriana (9. 4. 2008 16:50)

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#145 9. 4. 2008 16:53

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

majka.r.63 napsal(a):

Já si pořád myslím, že i velký dítě 16, 17 let je ovlivnitelný a nějak tvarovatelný .... výchova nemá jen tu formu kterou uplatňujem na prcky ... výchova se děje třeba i vlastním příkladem ....

Není tady

#146 9. 4. 2008 17:01

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Amriana napsal(a):

Klubko napsal(a):

lol počkéééj jááák to nemám ? A nejsem in ?? yikes Tys ještě neobjevila půvab second handů ?? Já jsem teda třeskutě in lol. Např. tričko od mexx, sukýnka Espirit, kabátek Kookai...a ženský v práci mají o čem povídat ... jenže tričko mám za 30 kč sukýnku za 70 a kabátek panebože celých 120 ... (ne euro ...ale kč tillfreds ) .... můžeš být nejvíc in za pár šlupek...jenže ... o značkových hadrech život opravdu není...to já jen tak offtopic

offtopic Jo to je řešení takésmile
Jinak ohromit můžu i v tom že do práce příjdu v jutovém pytli od brambor smile Jde o to zda to umím prodat a nebo zda to mám z "donucení" neboť na to nemám. Myslím, si že nemusím mít botičky od... a punčošky od... a hodinky od... a oblek od... a tohle auto....  jde o to zda i stou blbou škodovkou z roku 86 jsem "in". Bejt in neznamená že jsem v IN dle nějakého "estéta", který neví coby roupama a byl rozmazlen a přitom jeho osobní život je v ještě větších troskách a ještě víc nahnutej, léčí se na psychiatrii, neboť sám nemá ani na ten "juťák".

Není tady

#147 9. 4. 2008 17:10

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

tummenupp

Pisatel napsal(a):

Amriana napsal(a):

Klubko napsal(a):

offtopic Jo to je řešení takésmile
Jinak ohromit můžu i v tom že do práce příjdu v jutovém pytli od brambor smile Jde o to zda to umím prodat a nebo zda to mám z "donucení" neboť na to nemám. Myslím, si že nemusím mít botičky od... a punčošky od... a hodinky od... a oblek od... a tohle auto....  jde o to zda i stou blbou škodovkou z roku 86 jsem "in". Bejt in neznamená že jsem v IN dle nějakého "estéta", který neví coby roupama a byl rozmazlen a přitom jeho osobní život je v ještě větších troskách a ještě víc nahnutej, léčí se na psychiatrii, neboť sám nemá ani na ten "juťák".

Tak nedá se upřít, že veškerá pozornost by byla v tu ránu upřená Tvým směrem .. to každopádně ... lol tummenupp
Neznám Tě ale troufnu si říct, že v punčoškách bys byl fakty koloušek dudlik božíííínku ... lol
offtopic

Upravil(a) Amriana (9. 4. 2008 17:11)

Není tady

#148 9. 4. 2008 17:21

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Klubko napsal(a):

Ja som teda mala, ako to tu čítam, relatívne voľnú výchovu(teda, v niečom) - pomáhala som doma povedzme přiměřeně, učila som sa výborne, ale enstálo ma to žiandu námahu - ale fakt je, že naši si nemohli vyskakovať, a keď som chcela niečo lepšie alebo napr. dovolenku bez našich, šla som na brigádu, prvý raz ako stredoškoláčka, na vysokej už som každé voľno trávila aj prekladmi a sprievodcovaním(a to som mala ešte najvyššie prospechové štipko). Nijako mi to neuškodilo a nespochybnilo to moje prípadné úvahy o láske rodičov... A som dodnes takisto pripravená žiť podľa aktuálnych pomerov: keď mám peniaze, mierne si povolím, keď nie sú, pritihanem opasok a idem si privyrobiť.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#149 9. 4. 2008 18:49

majka.r.63
♥♥♥♥---

Pisateli, souhlasím s tebou. 63 je skutečně rok narození (synové ve věku 21 a téměř 23).
Asi jsem se špatně vyjádřila - měla jsem na mysli, že Erem. si nedokázala dlouhodobě mantinely stanovit a udržet synovo chování  nich. Obecně s tebou i s Klubkem souhlasím.

Klubko - jiná výchova v tom, že tvoji rodiče byli přísní a stáli si za svým. Možná jsem to pochopila špatně.
Moji kluci taky chodí po brigádách a starší je od 17ti z domu. Rok v zahraničí a pak na bytě s kámošema, a to byl ve třeťáku na gymplu - a neodešel ve zlým, dohodli jsme se, na samostatné bydlení a stravu si musel vydělávat.

Já prostě chci podpořit Erem. v jejím úsilí - někdy je těžké udělat první krok k řešení dlouhodobého problému. A lepší malý krůček, než naprostá rezignace.
A znám vyčerpanost matek, které se ocitly v podobné situaci (blízká kamarádka).

Není tady

#150 9. 4. 2008 18:55

majka.r.63
♥♥♥♥---

eremuruss napsal(a):

majka.r.63 napsal(a):

Ten fotak vratil jeste ten vecer bylo to jen jeho vyhruzne gesto.

To je fajn, hned se synek jeví v lepším světle smile .

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí