Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 4. 4. 2008 11:22

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Re: syn v ucilisti

Otcovi deti samozrejme nereknu,ze syn pracuje dokud dluhy nezaplati.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#102 4. 4. 2008 12:35

ita
♥♥♥♥♥♥-

Eri, všichni se Tě snaží přesvědčit o tom, že po dobrém s ním moc nesvedeš. Moje dcera byla přesně taková jako Ty, našla si druhé zaměstnání, aby děti měly všechno, na co si vzpomněly (a co měli jejich spolužáci). Výsledkem bylo, že si děti dělaly co chtěly, ona jim dělala otroka a oni to braly jako samozřejmost. Až pak si našla partnera, ten její děti nesnáší, ona mu bohužel podléhá, už není ochotna vše jim tolerovat, má svoje zájmy. Děti jsou teď ochotny dělat pro maminku ocokoliv. Nechápu to, ale řekla bych, že týrané děti své matky milují nejvíc.

Není tady

#103 8. 4. 2008 17:50

buchtuna
♥♥♥----
Místo: Střední čechy

Eresmus promin,ale připomíníš mi trošku mojí bývalou tchýni. Její děti taky nikdy nic nemuseli vždy jim umetávala cestičku. Její dcera ani nemusela se vyučit vždyt stačí zákl.škola a ona chudák když byla malé mimino měla problémy s kyčlemi tak proč by ted studovala. Kdykoliv musela k lékaři a musí i ted když je jí 35 jede s ní. Ve třiceti si našla prvního přítele žijí u býv. tchýně a ona je živí ,vaří jim,pere,žehlí vše za ně vyřídí. Její syn můj býv.manžel má už třetí přítelkyni,první o dvacet let mladší holka kvůli které se se mnou rozvedl,ho opustila tak on ted žije rychle a zběsile. Ženský ho opuští protože on není k níčemu,v domácnosti nepomůže,nesnáší dětský křik v noci,rád sází a chodí s kamarády do hospody,ale maminka ho podporuje plácá po zádech a říká jsi fajn. Bude jí 65 let a nemá zasloužený odpočinek protože se musí starat o nemocného manžela a dospělé děti,které jí nepomůžou ani tašku s těžkým nákupem ,je po gyn.operaci nemůže tahat těžké ale má kárku aby mladý neobtěžovala když chudáci musí chodit na tři směny do práce. Jediné vnouče ,mojí dceru rozmazluje až hrůza,zásobuje jí zbytečnými dary které holka stejně za tři dny odhodí. Když dceru v létě u nich na prázdninách štípla vosa,vozila jí v kárce chudáka. Když jde od nich ráno do školy nosí jí tašku..... atd atd atd. Nepřeji Tí aby jsu takhle jednou dopadla. Musí to být peklo i když si to třeba aní neuvědomuje.

Není tady

#104 8. 4. 2008 18:18

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Neni to tak,ze bych delala sama upne vsechno,kdyz mam odpoledni musi se deti o sebe postarat sami.Jelikoz nechteji ohrivany jidla tak si musi jidlo pripravit sami a rozhodne tam nejsou o salamech.Ja jim jidlo preddelam a oni si ho dodelaji.Jelikoz synackovi dcera prestala delat blbce a pripravovat mu jidlo tak syn si ho dela sam jsou to jednoduche jidla jako langose ,bramboraky,topinky,ale zvladne je sam.Horsi ten bordel po tom to neuklidi nikdo.Jsem si vedoma svojich chyb  ve vychove.Ted jsem rada,ze zacal pracovat a libi se mu tam.Co bude do budoucna nevim.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#105 8. 4. 2008 18:47

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

To uciliste jsem mu ukoncila ja sama,uz me dosla trpelivost se od nej nechat vydirat.Rekla jsem mu na rovinu,ze,uz dal nebudu financovat jeho cestu tam,ze je to jako bych ty penize hazela z okna ven.Protoze mel hromadu neomluvenych hodin a same nedostatecne.Rekla jsem mu,ze pujde delat a ze jsem zvedava jak si bude kupovat znackove veci.Protoze,kdyz pred rokem pracoval tak mu bylo lito utratit tolika penez za obleceni.Me samozrejme bude davat 2000 na stravu.Samozrejme,ze se mu to zdalo moc,tak jsem mu to spocetla kolik mu to dela na den.Byl prekvapenej.

Není tady

#106 8. 4. 2008 19:19

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Kéž by vydržel! A není dva tisíce málo? Když spočítáš, co stojí elektrika, voda, případně plyn plus to jídlo. Já si pamatuju, že za panelák 3+1 jsem platila asi 3,5 tisíce za energie, byli jsme tam tři. To je tisícovka na každýho a že by stačilo na jídlo další tisícovka na měsíc....nevím, myslím, že by se za to sám neuživil. Ale každopádně ti moc přeju, aby aspoň v tý práci vydržel. A doma ať si kouká po sobě uklidit! To pak uklízíš ty nebo dcera? To jste, holky, chudáci. Já bych ho, holomka, nenechala...(holomek je v dobrým, neboj, já taky svojí dceři někdy říkám harant, když o ní mluvím a myslím to dobře)... dělá binec, tak by měl taky uklidit. On po vás přeci taky neuklízí. A kdyby ne, tak bych mu neprala, nepředvářela, nežehlila...a nazdar! Víš ty, kolik stojí třeba vyprání trika nebo vyžehlení kalhot? ... Tuhle chtěly naše holky nějakou korunu na přilepšenou, tak si hledaly, kolik stojí žehlení - košile za 35 korun, kalhoty za 30, to praní je, myslím, podobný. Jsem to jednou viděla v čistírně... tak ať si chlapec spočítá, za kolik peněz ty mu pereš a další věci ... Oni si to ty děti někdy vážně vůbec neuvědomujou... Držím palce smile

Není tady

#107 8. 4. 2008 19:28

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Asi napíšu Džamile Stehlíkový pro nějaký zpětný odškodnění za práva dítěte. Já když to tady občas čtu, tak jsem asi fakt vyrostla na galejích tonguehmm
Od nějakých 13ti neexistovalo,abychom si se segrou po sobě ráno neustlaly, každou sobotu na střídačku neluxovaly, neutíraly prach, nechodily s košem. O víkendu jeden den automaticky práce na zahradě u babičky.
Nepomáhaly při vaření, umýt nádobí nebo pro něco doběhnout do obchodu.
Jasně, když byla puberta,tak se odmlouvalo, zkoušelo, ale byly nastavené takové mantinely, že jsme to pak udělaly a neriskovaly se segrou "ztráty na životech" smile
A hlavně, plno věcí mi přišlo tak automatických, že jsem to brala normálně. Prostě své povinnosti a pak zábava.
Segra,která šla z domů dýl po mě, tak automaticky platila do rodinného rozpočtu,jakmile začala pracovat. Ale znám i rodiny, kde dětem ještě dávají kapesné, když mají svou práci a bydlí u rodičů...butter

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#108 8. 4. 2008 19:38

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Klubko napsal(a):

Ale znám i rodiny, kde dětem ještě dávají kapesné, když mají svou práci a bydlí u rodičů...butter

http://kolobok.us/smiles/standart/mosking.gifhttp://kolobok.us/smiles/standart/negative.gif

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#109 8. 4. 2008 19:44

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Vis ja se ptala po znamich co maji vydelecne deti,kolik jim prispivaji.Nekdo vubec nic,ale vetsinou to bylo tech 2000 kc.Pri jeho vydelku coz bude asi kolem 7 tisic spis pocitam s tim,ze ten vydelek asi nebude slavny i kdyz v tom podniku se vydelava docela dost,ale co muzou dat 16 letemu klukovi.

Není tady

#110 8. 4. 2008 20:18

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

No, já to na jednu stranu chápu. Ale na druhou - když chce být dospělý a nechodit do školy, ale do práce, tak by si měl začít uvědomovat, co kolik stojí. Ono s neukončeným vzděláním si těžko najde nějakou dobře placenou práci i v osmnácti, tak aby věděl, do čeho jde...

Vyrůstala jsem podobně jako Klubko, neuklidit po sobě, to by se rovnalo tiché domácnosti, což bych nesnesla. Bráchovi by zatrhli jít ven... jenže s náma začala máma od mala, neprošlo nám ani prd smile Když si na to vzpomenu...jéje...ale bylo to spravedlivý...

Není tady

#111 8. 4. 2008 20:45

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

eresmus, jsi si tu kdysi stěžovala, že na tom nejste finančně zrovna nejlíp... tak proč by ti syn nemohl přispívat víc? vždyť to neni ani na jídlo... vůbec nepočítáš nájem, energie... synek by se měl naučit, co co stojí, aby nebyl v životě nemile překvapen

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#112 8. 4. 2008 21:00

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Ere:
1,500 - 2000 přispívají "děti", kteří doma taky něco dělají, kteří dostudovali, kteří nějak vidí svou budoucnost.
Jak to tady chápu, synek nedělá nic. Takže holt jemu bych sebrala 3/4 platu. Přesně aby mu zbylo tolik,jakoby si platil sám někde s někým podnájem. Kruté? Hm, možná,ale pokud to neuděláš, tak holt "mamahotel" bude furt stejný.

Není tady

#113 8. 4. 2008 21:02

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

Vis ja se ptala po znamich co maji vydelecne deti,kolik jim prispivaji.Nekdo vubec nic,ale vetsinou to bylo tech 2000 kc.Pri jeho vydelku coz bude asi kolem 7 tisic spis pocitam s tim,ze ten vydelek asi nebude slavny i kdyz v tom podniku se vydelava docela dost,ale co muzou dat 16 letemu klukovi.

Ahojky...tak si to tak čtu a přemýšlím, co bych udělala já, mám taky syna, je ještě malej, ale co když jednou taky takhle bude chtít bejt "dospělej" ???.Víš, pokud u tebe bydlí s plným servisem, měl by ten plný servis i hradit...tj chtěla bych, aby platil minimálně polovinu čistého výdělku.Tedy těch 3500.Když si spočítám  ze své výplaty, kolik mě stojí náklady na živobytí tj. jídlo, energie, mycí prostředky atd atd atd...Taky totiž dám asi tak půl svýho výdělku, tak proč by to synek měl mít levnější?Dál bych chtěla, aby si půlku té další částky, co mu zbude, ale minimálně 1000 kč spořil, třeba na stavebko, nebo pojistku, nebo jen tak na knížku...víš musí se naučit myslet na zadní kolečka, já to tak taky dělám, tak proč ne on?No a ze zbytku by si měl hradit zábavu, oblečení atd...protože ani já to nedělám jinak ... proto bych tohle chtěla naučit i svýho syna ...život není peříčko a nikdo mu nic nedá...a když se nechce učit, musí žít dospělej život .....
Pořád si říkám, že toho svýho rozmazluješ...ale v životě se s ním nikdo mazlit nebude...
PS A abys neměla "blbej" pocit, že mu z výplaty bereš moc...můžeš mu tajně spořit a dát mu to jednou třeba jako  svatební dar ...

Upravil(a) Amriana (8. 4. 2008 21:05)

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#114 8. 4. 2008 21:27

majka.r.63
♥♥♥♥---

Zase je lepší, když Erem. dostává 2.000,-- a odpadnou jí výdaje na svačiny, dopravu, oblíkání, koníčky ... atd. a kluk je rád, že má zatím nějaký peníze. Časem třeba bude mít větší plat a bude dávat víc.
Kdyby si vydělal sedmičku a pak musel pět dávat domů, tak při jeho morálce by s tím taky mohl seknout a brát podporu a návyky pracovat by byly v nedohlednu.
Erem. - držím palce.

Není tady

#115 8. 4. 2008 21:45

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Klubko napsal(a):

Ere:
1,500 - 2000 přispívají "děti", kteří doma taky něco dělají, kteří dostudovali, kteří nějak vidí svou budoucnost.
Jak to tady chápu, synek nedělá nic. Takže holt jemu bych sebrala 3/4 platu. Přesně aby mu zbylo tolik,jakoby si platil sám někde s někým podnájem. Kruté? Hm, možná,ale pokud to neuděláš, tak holt "mamahotel" bude furt stejný.

Jenomze to on pracovat nebude,to ho nebude motivovat vubec nic.A to nechci.Ja sama vim,ze je to malo,ale chci,aby se obliknul,protoze toho moc na sebe nema.Touzil po znackovych vecech,ktere ja mu moc doprat nemohla akorat tak na vanoce a vysledek je,ze ma 2 mikyny a dvoje rifle a jedny boty.Takze je na nem,aby si koupil sam po cem tak touzil jsem na nej sama zvedava.

Není tady

#116 8. 4. 2008 21:56

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

Klubko napsal(a):

Ere:

Jenomze to on pracovat nebude,to ho nebude motivovat vubec nic.A to nechci.Ja sama vim,ze je to malo,ale chci,aby se obliknul,protoze toho moc na sebe nema.Touzil po znackovych vecech,ktere ja mu moc doprat nemohla akorat tak na vanoce a vysledek je,ze ma 2 mikyny a dvoje rifle a jedny boty.Takze je na nem,aby si koupil sam po cem tak touzil jsem na nej sama zvedava.

Ale já myslela, že jde pracovat právě aby dostal za uši a zjistil, že žít na vlastní triko není žádnej med ..ale takhle? Jediný ponaučení co teď dostal je,
:" Mám se ok, a DOKONCE  se mám co se oblečení týká líp než když jsem byl ve škole " neutral..Já myslela, že chceš aby pochopil, že bez školy je dnes v háji ..Chápeš ? On se nemá mít dobře ..naopak ..měl by zjistit, že ta škola by mu pro život dala víc než to, že si momentálně koupí ...džíny ...ach jo ... hmm

Upravil(a) Amriana (8. 4. 2008 21:58)

Není tady

#117 8. 4. 2008 22:04

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Je to strasne slozity,protoze jeho kamaradi jsou jenom flakaci,ktery se ani neuci a ani nechodi do prace.Ja myslim,ze on casem pochopi,ze udelal chybu,ze se nevyucil.Ted to jeste nechape.Ale jedno jsem mu rekla,ze dalsi uciliste,uz financovat nebudu,ze si na to nejdrive musi nasetrit.Cemu ja neverim.Pro me je ted dulezite,ze on jediny s tech jeho povedenych kamaradu bude delat.Sama jsem mu rekla,ze pokud delat nepujde tak ma doma k jidlu jenom chleba a my s dcerou si dojdeme o vikendu nekam na obed a varit se nebude.

Není tady

#118 8. 4. 2008 22:18

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

Je to strasne slozity,protoze jeho kamaradi jsou jenom flakaci,ktery se ani neuci a ani nechodi do prace.Ja myslim,ze on casem pochopi,ze udelal chybu,ze se nevyucil.Ted to jeste nechape.Ale jedno jsem mu rekla,ze dalsi uciliste,uz financovat nebudu,ze si na to nejdrive musi nasetrit.Cemu ja neverim.Pro me je ted dulezite,ze on jediny s tech jeho povedenych kamaradu bude delat.Sama jsem mu rekla,ze pokud delat nepujde tak ma doma k jidlu jenom chleba a my s dcerou si dojdeme o vikendu nekam na obed a varit se nebude.

no to si myslím, že to můžeš cítit jako složitý...Ale!!  Já mám dnes pořád nějaký ale viď ? smile Ale mě přijde, že to máš nastavený tak, že seš mu v podstatě jakoby vděčná, že ASPOŇ pracuje, přitom Ty bys měla být ta silnější ..jsi rodič, čili Ty dáš pravidla a pokud se nedodrží budou sankce...Představ si to jako s jízdou na červenou...taky Tě policajt vděčně neobejme, ale napálí Ti pokutu...Takže by to asi chtělo obrátit poměr sil ...On by měl být ten kdo si řekne : Zlatá máma ..nevyrazila mě , i když jsem se zachoval jako tele". A ne abys Ty byla vděčná, že je o trochu ukázněnější než jeho slavní kamarádi ..po těch vám jako rodině nic ..
Já vím, že lehký to nebude...ale ... teď je asi čas být konečně přísná ..nevím no...
Ale i tak Ti držím palce, prostě bojuješ ... je to vidět ...

Upravil(a) Amriana (8. 4. 2008 22:23)

Není tady

#119 8. 4. 2008 22:44

majka.r.63
♥♥♥♥---

Jenže na zásadní kroky musí být rodič silný, musí si být jistý - nejenom sílu a jistotu předstírat. A když dá výhružku, musí vědět, že je schopen ji splnit. A toho si myslím není Erem. schopná. Já moc dobře vím z vlastní zkušenosti, jaký to je, říct synovi buď ... a nebo s námi nemůžeš bydlet. A to jsem poměrně důsledný a rozhodný člověk.
V případě Erem. už nejde o výchovu syna - toho může nanejvýš ovlivnit. Nejde o to, ho potrestat. Teď je potřeba aby si syn uvědomil, že následky svých činů si ponese sám.
Absence - ukončení studia - konec sponzoringu. Pokud si nyní bude moci koupit slušné oblečení, zažije radost z výsledku svojí práce. Bude dobrej. Třeba to pomůže jemu i jeho mámě.

Není tady

#120 9. 4. 2008 8:07

Petuna
♥♥♥♥♥--

eremuruss napsal(a):

Klubko napsal(a):

Ere:

Ale o to přece nejde právě naopak ne?dumbom

Není tady

#121 9. 4. 2008 8:12

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Errem, proboha, jaký značkový oblečení. Pokud chlapec nebude dělat, bude celej život na podpoře, tak holt bude chodit do sekáče? Myslíš si, že každé dítě má mikinu od Quicksilveru? Já jsem na takový hadry mohla myslet až, když jsem začla fakt makat a i ted nemám na to,abych se oblíkala v skateshopu, kde nechám za kecičky 3,000,- Kč.
Pochopte, že se bavíme o klukovi, který nemaká, který se nechce učit, který nemá disciplínu, který využívá všechn slabostí matky. Nebavíme se o pubertálním dítku,které občas mamince odmlouvá, nafukuje hubu a odeskává. Ale přesto studuje gympl nebo učňák s průměrnými známkami!!!!
Jak to tady chápu, tak Erem dala těch možností hodně.
Třeba s tou školou,jaký furt přemlouvání. Já jsem v purbertě taky občas kašlala na učení. Naši tolerovali, že z matiky nosím 4,protože jsem na ní totální střevo,ale pokud jsem měla z předmětů, které mi šly (jako ANJ, Nej, Dějepis, Zemák, ZSV, literka...) horší než za 2-3, protože jsem líná se učit nebo jsem z plezíru zapoměla úkol, tak bylo zle. Vždy přišli a říkali, že klidně mě dají na učňák, když nechci studovat a nebudou mi sponzorovat navíc koníčky a různé programy, co ekonomka nabízela.
A klidně do mě, do militantní přísné feministky:)))) lol

Není tady

#122 9. 4. 2008 8:18

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Klubko napsal(a):

A klidně do mě, do militantní přísné feministky:)))) lol

Ty a ferministka??? Ty jsi totiž úžasná ženská, škoda že mi není o nějakech 20 míň sad

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#123 9. 4. 2008 8:28

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Pisateli, díky za poklonu,ale když tobě bude o 20cet míň, tak já ještě budu tahat aktovku na prvním stupni základní školy:lol:lol

Není tady

#124 9. 4. 2008 8:31

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Klubko napsal(a):

Pisateli, díky za poklonu,ale když tobě bude o 20cet míň, tak já ještě budu tahat aktovku na prvním stupni základní školy:lol:lol

To ne!! To bych asi byl popotahován za pohlavní zneužívání smile

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#125 9. 4. 2008 8:39

helena
♥♥♥♥♥♥♥

tak syn si ho dela sam jsou to jednoduche jidla jako langose ,bramboraky,topinky,ale zvladne je sam.Horsi ten bordel po tom to neuklidi nikdo.

Jasně, že si synek udělá něco k jídlu - hlad je prevít. Ale proč by uklízel, když to určitě uděláš ty. Třeba s nadáváním, ale uděláš. Proč sakra netrváš na tom, aby se kluk postaral i úklid svého bince? Ty tvoje kecy on přežije, když nemusí hnout prstem.

Me samozrejme bude davat 2000 na stravu....Jenomze to on pracovat nebude,to ho nebude motivovat vubec nic.A to nechci.Ja sama vim,ze je to malo,ale chci,aby se obliknul,protoze toho moc na sebe nema.Touzil po znackovych vecech,ktere ja mu moc doprat nemohla

erem, to je opravdu tak akorát na jídlo. Kde máš to ostatní? Ví ten kluk vůbec, kolik stojí provoz bytu, ostatní nákupy a nakonec i tvoje práce? Myslím si, jako ostatní tady, že buď by se měl buď okamžitě začít podílet na práci doma, nebo dávat víc. On si z toho mrňavého platu stejně moc značkových hadrů nepořídí - jenže to pozná, až dostane první výplatu. A o větší výplatě bez jakéhokoli vzdělání taky moc uvažovat nemůže. Obávám se, děvče, že ti zůstane ještě hodně dlouho na krku - bez peněz, bez školy, ale s kompletní péčí.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí