Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 20. 3. 2008 9:32

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Re: syn v ucilisti

ještě k tomu placenému psychologovi. Ono je to taky na přístupu lékařů. Když ti OL napíše doporučení, může si to klinický psychologa pak vykázat na pojišťvonu, pokud má smlouvu s tou tvojí. Třeba 2 sezení v měsíci určitě.  Jenže je to o přístupu těch obvoďáků. Přinejhorším pak dojít na státní psychiatrii do nemocnice. Tam je psychiatr i psycholog a pokud máš doporučení od psychiatra,tak psycholog se taky platí.
Jen mi hlavně nepiš, že se stydíš tam jít. Blbost. Hele, já vždy říkám, že v America má cvokaře i kočka slavné osobnosti, tak proč to nemít taky.))
Je to jen nějaký idiotský předsudek, že tam běhají blázni napojeni na eletrické proudy...

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#77 20. 3. 2008 9:33

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Klubko napsal(a):

Řekni, že syna miluješ, i takového jaký je,ale že ty už prostě nemůžeš. Pokud se stále bude cítít uražený,nespravedlivě "Vyhnaný",tak už je to jen jeho boj. Ty jsi udělala maximum.

Podepisuji.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#78 20. 3. 2008 9:42

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Eri, on tě opravdu jen vydírá, a ty podle mého pohledu skáčeš, jak on píská, abys ho neztratila. Ale ty ho musíš ztratit, aby se našel a oprostil. I v přírodě to funguje tak, že si dospívající samec hledá svoje místo. Matku k tomu fakt nepotřebuje. Ale on nechce dospět. Ví, že u tebe má full servis a zneužívá tě, zústává pořád dítětem, které není odpovědno za sv činy. To chceš? Abybyl stále dítě? Aby si založil rodinu a nebyl za ni zopovědný? Je těch příběhů tady na babi málo?

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#79 20. 3. 2008 9:45

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

I v přírodě to funguje tak, že si dospívající samec hledá svoje místo.

offtopic třeba ve vlčí smečce je dospělé "štěně" ze smečky vyhnáno, pokud nerespektuje matku a vůdce". Prostě platí, jsi štěně, je o tebe bráněno, postaráno. Jsi dospělí, zapoj se do svéh pořadí směčky, výhody "dítěte" ti končí.... offtopic

Není tady

#80 20. 3. 2008 10:22

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

on tě tlačí a ty ustupuješ a ustupuješ...
jsi v roli "udělám cokoliv, abych ti pomohla"
jenže tim mu nepomáháš...

nemysli teď na něj, ale na sebe...
co chceš ty a co pro to můžeš udělat, když on nespolupracuje
přece musí nést důsledky svých činů

to co dělá je jen a pouze citový vydírání... a na něj je jediná odpověď - nereagovat...

až ty se rozhodneš, že prostě tohle opravdu né, rozhodneš se uvnitř a přestaneš omlouvat a řešit jeho, je šance, že se vše začne pomalinku měnit...

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#81 20. 3. 2008 10:47

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Souhlasím s děvčaty. Tvůj syn tě citově vydírá, protože to funguje a ne proto, že je apriori špatný.
Tak mu to nedovol, aby měl šanci v sobě objevit i to dobré, co v něm určitě je.

Příběh Klubka by pro tebe měl být véééélmi inspirativní. Ona musela být jako náctiletá holka na pěst. A podívej se dnes - všechno zúročila do posledního kousíčku, je z ní zodpovědná a moudrá mladá žena. Naštěstí její máma ji nakopala zadek i když ji to samotnou muselo kuevsky bolet.... A přesně TOHLE je láska, nikoliv ta opičí starostlivost a obava jen abych ho neztratila..... to je spíš strach a sobectví. Ale ani to není jen tvá vina, i do tebe to někdo musel vložit a teď to ničí život nejen tobě, ale i tvému synovi.

Takže nejen kvůi němu, ale i kvůli sobě musíš teď být tvrdá. Na vás na oba. Začít mít ráda sebe - pořád jen nedřít a nesloužit druhým - abys mohla opravdu milovat i jeho.
Ty ho zatím jen držíš.....pod krkem a on se dusí. Na oplátku tě kope a trpíte oba... vlastně všichni tři, protože i tvá dcera v tom žije.

Udělej honem rychle něco sama se sebou a přestanete se trápit všichni.

Není tady

#82 20. 3. 2008 10:50

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jak píšou ostatní - někdy to mládě fakt musíš vyhnat z domu, aby konečně poznalo, o čem je život. Ano, budeš brečet, strávíš X bezesných nocí, někteří na tebe budou koukat jako na krkavčí matku (a ten potomek nejvíc), možná tě nikdo nepodrží a budeš se z toho muset vyhrabat sama, ale musíš pochopit, že je to jediná možnost pro vás všechny, jak se z bludného kruhu dostat. Uvědom si, že máš max. 2 roky na to, abys se synkem ještě něco udělala - jak bude plnoletý, nemáš šanci.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#83 20. 3. 2008 10:58

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Ona musela být jako náctiletá holka na pěst

Na pěst...... na vraždu visslavissla

Není tady

#84 20. 3. 2008 11:01

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Pisatel napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Ale nenasla jsem odvahu..

Jaký nenašla odvahu????
Platíš si zdravotní pojištění? Platíš! Tak na péči, kterou potřebuješ, máš nárok a ty psychologa potřebuješ, aby tě naučil tyhle situace zvládat.

eremuruss napsal(a):

Otec na deti neplati a ty penize nam zbyvaji jen na nejnutnejsi veci..

S tímhle by bylo třeba něco udělat. Jsme členy EU, znáš jeho adresu, tak by to sakra přece neměl být problém ho dohnat, aby začal své povinnosti vůči dětem plnit.

Rozsudky o vyživném jsou uznatelné a vykonatelné po uzemí EU. K tomu slouží exekutoři !

Exekutori?Vzdyd on sam nic nema,pokud nema praci ve Spanalsku tak tam ani podporu nedostane.Asi ho tam zivy pritelkyne ja nevim.Problemy s neplacenim jsem mela,uz od roku 2001 do roku 2005.Jenom jsem chodila po policajtech a po soudech a nic se nedelo.Kdyby se tenkrat neozval sam tak neplatil dodnes.Ted plati nepravidelne. mesice neplati pak zaplati 100eur.Ted jsem mu nechala zvysit vyzivne.Kdyz neplati tak ho alespon dostanu do dost velkych dluhu.Ja ho zadala,aby me platil na deti o 70eur vice a ,aby se to nemuselo resit soudne vysledek byl,ze neposlal nic.Uz fakt nemam silu se s nim prit.Kdyz za nima prijel udelal ze sebe frajera obliknul deti do znackovych hadru a ty deti na tohle k sobe pritahnul.Ja jim tohle bohuzel kupovat nemuzu,abych treba za pasek dala 1500kc no nejsem blazen.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#85 20. 3. 2008 11:04

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

V utery jdu na kontrolu a lekare pozadam o toho psychologa.Pak vam napisu jak jsem dopadla.Snad me pomuze.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#86 20. 3. 2008 11:05

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Klubko napsal(a):

Ona musela být jako náctiletá holka na pěst

Na pěst...... na vraždu visslavissla

Jj...být na pěst je pouhý terminus technicus lol

Není tady

#87 20. 3. 2008 12:02

helena
♥♥♥♥♥♥♥

erem - ty nemáš odvahu zeptat se na psychologa, ty nemáš sílu vyrazit z BM výživné, ty se bojíš cokoliv vyřešit se synkem. Já chápu, že někdy by se člověk nejradši zahrabal do listí a už nevylezl, ale řešení všech těchhle problémů je jen na tobě - nikdo to za tebe neudělá. Můžeš dostat spoustu rad, virtuální podporu, ale nic víc, bohužel. Nemůžeš říkat, že to nezvládáš - musíš fakt začít něco dělat a dost rychle.

Není tady

#88 20. 3. 2008 13:07

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

erem - ty nemáš odvahu zeptat se na psychologa, ty nemáš sílu vyrazit z BM výživné, ty se bojíš cokoliv vyřešit se synkem. Já chápu, že někdy by se člověk nejradši zahrabal do listí a už nevylezl, ale řešení všech těchhle problémů je jen na tobě - nikdo to za tebe neudělá. Můžeš dostat spoustu rad, virtuální podporu, ale nic víc, bohužel. Nemůžeš říkat, že to nezvládáš - musíš fakt začít něco dělat a dost rychle.

Vyrazit z BM vyzivne na to mam silu bojovat.Ja myslim,ze nedostacujici vyzivne jsem mu nechala dost dlouho na tak velke dite na osobu 1000kc je nedostatecny tak ted bude platit na jedno 3000 kc.O toho psychologa pozadam,protoze opravdu neni nikdo,kdo by me pomohl.S mym otcem taky vztahy nejsou dobre nenavstevujeme se.

Není tady

#89 3. 4. 2008 23:59

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Tak jsme nakonec uciliste ukoncili.Syn opet minuli tyden nejel do skoly tvrdil,ze zaspal.Pritom jsem ho budila.Vcera si nasel praci u nas ve meste.Docela slusne plati.Otazkou je jestli jako mladistvimu takovou mzdu daji.Se synem jsem hodne mluvila o jeho zivote.Sam rekl,ze chce jit pracovat,ze nechce zit jako socka,ze chce mit penize,ze ja mu skoro zadne nedavam.Rekla jsem mu,ze jednou bude litovat,ze se nevyucil.Rekl,ze to vi,ale ze se ucit nechce,ze nebude jezdit s 30 kc ktere dostava navic krome cesty.
Podala jsem mu mobil,aby si zavolal tatovi a rekl mu,aby na nej platil alimenty.To odmitnul s tim,ze pry se o to mam starat ja,ze ja jsem jeho mama a ze on sveho otce nepovazuje za otce.

Není tady

#90 4. 4. 2008 8:40

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Já se ti, eremuruss, divím.... no ale jsou asi ženy, které dokud nepadnou na d*žku, tak na rady ostatních nedají... Ty si pořád myslíš, že to zvládneš. Ale já to tak nevidím. Nezvládáš to už delší dobu. Proč ty s ním vůbec takhle komunikuješ? Proč nenastolíš pravidla prostě? Proč na něj házíš odpovědnost za otcovy alimenty? To bys vážně měla řešit TY. Chápu, že to nemáš lehký, taky s bývalým bojuju o každou korunu, ale to je můj (tvůj) boj, ne těch dětí.

Byla jsi za tím psychologem?

Není tady

#91 4. 4. 2008 8:48

majka.r.63
♥♥♥♥---

Erem., jestli syn učiliště tímhle způsobem fláká, tak je asi fakt lepší docházku ukončit.
Třeba je nástup do práce  ta správná cesta. Je fajn, že se dokážete se synem domluvit. smile

Není tady

#92 4. 4. 2008 9:00

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Dovolím si, majko, nesouhlasit. Eremuruss se se synem zatím na ničem nedohodla. Tedy jakékoli dohody byly synem vždy porušeny. A on si zvykl, že za to ani není trest.

Eremuruss: Řeknu ti, že něco podobného měla známá se synem. Ona se na něj vykašlala. Neplatil jí ani na byt, ani na jídlo, nepracoval, nedoučil se, flákal se s pochybnými partičkami.... Vyhodila ho z domu, jiná možnost nebyla (už mu bylo 18, takže do diagnosťáku by ho nedohnala). ... Chodil za ní do práce vyhublý na kost a žebral, aby mu dala aspoň na rohlík... Nedala .... Trvalo to pár let, než se srovnal. Dneska má kluk rodinu, stará se o ni... Kdyby nad ním tenkrát pořád držela tu ochrannou ruku, byl by z něj flákač ještě teď.... Mmch - kdo myslíš, že nad tvým dítětem bude držet tu ochrannou ruku, až ty v práci dostaneš z přepracování a ze stresu z něj infarkt a , nedejbože, umřeš? ... Myslím, že ho brzo zavřou...Když se nerozpakuje sebrat ségře foťák, jistě se nebude rozpakovat, když bude mít vykrást auto, později nějaký kšeft, začne dealovat drogy.... Udělej něco dřív, než bude pozdě. Přestaň ho ochraňovat. (Jasně že u tý kamarádky to mohlo dopadnout taky jinak a to blbě. Jenže ono by to jistě dopadlo blbě, kdyby ho nevyrazila. Takhle měl šanci se vzpamatovat a pochopit, že jedině on odpovídá za svůj život. Né maminka a maminka ho z bryndy, co si sám navařil, už tahat nebude.... Vždyť kdo by ho tahal v životě? Kdo tahá tebe? Kdyby tys měla jeho přístup, tak kam byste došli? ...)

Není tady

#93 4. 4. 2008 9:07

majka.r.63
♥♥♥♥---

Pochopila jsem to jako první krok k osamostatnění syna - nehodláš chodit do školy, vydělávej, je konec s životem bez práce. Další kroky musí následovat - v závislosti na synově chování.

Není tady

#94 4. 4. 2008 9:13

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Souhlas s Evou. Mohla bycho tom napsat elaborat....Možná mě tu někdo opět nařkne, že jsem děsně přísná,ale kdyz ho nekopneš do zadku a budeš nad ním stále držet ochrannou ruku, tak se nic nezmění. Jsi ve stádiu, kdy sliby a domulvy už neplatí. Teď musí přijít rázná opatření.
Teda já někdy čumím, stále jsem si myslela, že jsem byla spratek,ale já byla vlastně zlatá holka,která občas odmlouvala. A i přes všechny svoje revolty by mě nikdy nenapadlo školu nedokončit. Když naši zjistili, že jsem byla za školou, tak mě prostě sebrali kapesné, volali asi měsíc do školy, zda jsem tam byla. Nevím,no....

Není tady

#95 4. 4. 2008 9:22

majka.r.63
♥♥♥♥---

Jo, jenže jedna věc je, co by bylo nejlepší udělat a druhá věc je, čeho je Erem. schopná. A já si myslím, že k vyhazovu syna z bytu ještě nedozrála. Lepší je udělat malý krok k osamostatnění, než nic.
Jinak souhlasím, že radikální řešení jsou v těchto případech účinná a ku prospěchu všech.

Není tady

#96 4. 4. 2008 9:26

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

No, to je taky pravda... záleží na tom, jak byla která z nás vychovaná. Já vím, že mě by chování, jako má syn erem., tedy neprošlo. Tak asi ani já bych to netolerovala. Moje máma je hodná ženská, ale taky umí být dostatečně přísná. Je s ní možný jakýkoli dialog, ale dohodnuté sliby se plní vždy (oboustranně). Nikdy jsem si jako dítě netroufla něco porušit, stejně jako máma nikdy neporušila svoje sliby ... brácha byl divočejší, ale tam následovala sankce. Nic vážnýho, jen si třeba musel prát tepláky, když přišel zválený ne jako jedno prase, ale jako deset prasat...no a pomohlo to - pak už chodil zválený jako normální osmiletý harant ... jenže to mu bylo osm a ty tepláky mu neprošly.... Jestli Erem. pořád jen vyhrožovala a pak se uklidnila, stáhla a hrozby nikdy nesplnila, těžko to dohánět...

Není tady

#97 4. 4. 2008 9:28

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Majko, kdybys trochu sledovala nit errem, tak bys zjistila, že se to táhne děsně dlouho. To je domlouvání, střídání škol atd. To by prostě u nás nikdy neprošlo. Nevážíš si vzdělání?Fajn, jsi pitomá, tak jdi na učnák. Nechceš se ani vyučit? Fajn jdi makat,ale tu výplatu mi budeš odevzdávat, protože tě živíme, šatíme, tak si budeš nechvát z toho minimum. Nelibí se ti to? Fajn,najdi si podnájem a makej na sobě.
Samozřejmě, že tomu všemu by přecházely domluvy, občas facka, snaha mě k učení dokopat, ale pokud by to nezabralo minimálně za dva roky, tak prostě pá. Sbohem a šáteček. vím, že to je pro matku to nejhorší,ale ono to pak asi jinak nejde.
Ještěže jsem měla vzdělání docela jako jasnou prioritu i v tom rebelském období....uf.

Není tady

#98 4. 4. 2008 9:44

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Vykopnutí z domu je někdy jediná možnost, jak dítko srovnat (taky znám - už jsem se zmiňovala). Jistěže tam vždycky hrozí, že se to nevratně zhoupne na tu horší stranu, ale to není tím vykopnutím, to by se stalo i v případě, že by dítko zůstalo u maminky.
Erem, doufám, že když chlapec začne pracovat, že se taky bude finančně podílet na chodu domácnosti. To bys měla tvrdě vyžadovat a ne, že mu necháš výplatu jako kapesné, aby se necítil jako "socka". Jo a o alimenty se musíš opravdu starat ty; dokud není zletilý, jsi zákonný zástupce.

Není tady

#99 4. 4. 2008 10:36

majka.r.63
♥♥♥♥---

No já jsem to brala tak, že právě nastala situace : nechceš se ani vyučit, fajn, tak syp do práce.
Tím pádem se Erem. ulehčí, protože už nemusí syna šatit, sponzorovat a taky by měla dostat něco na stravu.
Další krokem by podle mě bylo : nerespektuješ pravidla soužití, tak se odstěhuj, domácí servis končí a to včetně bydlení.
A ještě si myslím, že by Erem. měla být s vyhazovem sama srovnaná, aby se jednalo o akt výchovy či sebezáchovy, ale ne o výtrysk vzteku a agrese.

Není tady

#100 4. 4. 2008 11:20

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Vykopnutí z domu je někdy jediná možnost, jak dítko srovnat (taky znám - už jsem se zmiňovala). Jistěže tam vždycky hrozí, že se to nevratně zhoupne na tu horší stranu, ale to není tím vykopnutím, to by se stalo i v případě, že by dítko zůstalo u maminky.
Erem, doufám, že když chlapec začne pracovat, že se taky bude finančně podílet na chodu domácnosti. To bys měla tvrdě vyžadovat a ne, že mu necháš výplatu jako kapesné, aby se necítil jako "socka". Jo a o alimenty se musíš opravdu starat ty; dokud není zletilý, jsi zákonný zástupce.

Co se tyce alimentu tak samozrejme o ty jsem se snazila ja.Neustale jsem byvalemu telefonovala.V minulosti jsem nekolikrat podavala trestni oznameni.Myslela jsem,ze kdyz mu zavola syn tak,snad by mozna byla sance,ze by je posilal.Chtela jsem to jen preze nej vyzkouset.Ale syn s otcem mluvit nechce.
Co se tyce penez ktere me bude syn davat tak jsme se domluvili na 2 000.Uz pred rokem pracoval tak to mi daval jen 700 kc coz byli vlastne pridavky na deti o ktere jsem v tu dobu prisla.S placenim nikdy nebyl problem vzdy o vyplate me penize dal.Taky si ode mne pujcil parkrat penize,ale vzdy mi je vratil v tom problem nebyl. Sam se priznal,ze byl blbej,kdyz vydelaval tak prisli kamosi a chteli po nem vzdycky neco koupit a on jim to koupil.Proste takovej Bohus s Dedictvi ....smile.
Musim tomu vsemu nechat cas jak to vse bude pokracovat.V praci bude delat v ukole takze co si vydela dostane.Smula je ta,ze ta prace je jen na tri mesice.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí