29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jak soudní dohled? To je ten ústav určitě lepší. Má tam pevný režim, celý den program - výuka, zábava, sport... Je pořád pod dohledem, povídají si s ním. Škola mu dá individuální plán učiva a tam ho kontrolují. Náš mladý kouří - tam bude za každou cigaretu o den déle. Jedna známá tam pracovala, povídala, že už tam nejsou děti nepřizpůsobivých spoluobčanů, ale děti podnikatelů, kteří mají tisícové kapesné a rodiče na ně nemají čas.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Muj 16 lety syn navstevuje jiz treti ucebni obor.Ze dvou byl vyloucen pro zaskolactvi.Ve tretim ucilisti se vse opakuje za 1pololeti mel 120 neomluvenych hodin.Prospechove taky hrozne.Ve 2 pololeti do konce unora mel 65 neomluvenych hodin.Byla jsem pozvana do skoly na pohovor.Mela jsem mu dat jeste sanci do konce brezna.Dneska jsem tam telefonovala a za 14 dni opet 20 neomluvenych hodin.Tridnimu jsem rekla,ze uciliste ukoncime,ze nema cenu,aby skolu dal navstevoval.Jake bylo me prekvapeni,kdyz me jeho tridni jeste premlouval,abych vydrzela do konce druhaku,ze dulezite je,aby chodil na praxi.Ze pry snad dostane rozum a zacne neco delat,ze on by to nezahazoval.Je mi to divne,proc se tridni za nej primlouva,kdyz ho ani poradne nezna neuci ho na zadny predmet a do skoly chodi syn treba jen na prvni 2 hodiny nebo vubec.Co by jste delali vy ukoncili by jste uciliste?Ja jsem uplne bezradna.Sama nevim.Cestovne neni nejlevnejsi stoji me to neco pres 2000 mesicne .Pripada me to,ze kdybych ty penize hazela s okna,ze to vyjde nastejno.Ja pracuji i o sobotach na privydelek,abychom to financne utahli a on dela tohle.
Ukončit a poslat synáčka vydělávat. On na to časem přijde sám a ty si ušetříš nervy.
ita napsal(a):
Jak soudní dohled? To je ten ústav určitě lepší. Má tam pevný režim, celý den program - výuka, zábava, sport... Je pořád pod dohledem, povídají si s ním. Škola mu dá individuální plán učiva a tam ho kontrolují. Náš mladý kouří - tam bude za každou cigaretu o den déle. Jedna známá tam pracovala, povídala, že už tam nejsou děti nepřizpůsobivých spoluobčanů, ale děti podnikatelů, kteří mají tisícové kapesné a rodiče na ně nemají čas.
Přesně, aby získal hranice, režim ... nejde do vězení ale naučit se, že má povinnosti a to hlavně vůči sobě, svýmu životu.
Není tady
ita napsal(a):
Soud si bude na skole vyzadavat kazdy mesic posudek na nej,kdyz bude pracovat tak i z prace.Opatrovnice ho bude navstevovat i doma.Soud pak rozhodne jestli ustavni vychovu.Syn velke kapesne nema, denne 30 kc a presto si marjanu opatri.
Není tady
Můj nevlastní bratranec se taky flákal na gymplu. Neprolézal, prostě free život.žádné domluvy,nic. Tak ho maminka vzala ze školy, utla kapesné, dala někam na brigádu. Tedy jen na 6 hodin. Ještě za totáče. Rok makal a zjistil, že teda lopatu ne. Teď je mu 44 let,má tři děti, VŠ a je ředitelem mezinárodní společnosti. Asi kdyby ta přísnost nebyla,tak kope ty kanály.
Není tady
Maya.82 napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Muj 16 lety syn navstevuje jiz treti ucebni obor.Ze dvou byl vyloucen pro zaskolactvi.Ve tretim ucilisti se vse opakuje za 1pololeti mel 120 neomluvenych hodin.Prospechove taky hrozne.Ve 2 pololeti do konce unora mel 65 neomluvenych hodin.Byla jsem pozvana do skoly na pohovor.Mela jsem mu dat jeste sanci do konce brezna.Dneska jsem tam telefonovala a za 14 dni opet 20 neomluvenych hodin.Tridnimu jsem rekla,ze uciliste ukoncime,ze nema cenu,aby skolu dal navstevoval.Jake bylo me prekvapeni,kdyz me jeho tridni jeste premlouval,abych vydrzela do konce druhaku,ze dulezite je,aby chodil na praxi.Ze pry snad dostane rozum a zacne neco delat,ze on by to nezahazoval.Je mi to divne,proc se tridni za nej primlouva,kdyz ho ani poradne nezna neuci ho na zadny predmet a do skoly chodi syn treba jen na prvni 2 hodiny nebo vubec.Co by jste delali vy ukoncili by jste uciliste?Ja jsem uplne bezradna.Sama nevim.Cestovne neni nejlevnejsi stoji me to neco pres 2000 mesicne .Pripada me to,ze kdybych ty penize hazela s okna,ze to vyjde nastejno.Ja pracuji i o sobotach na privydelek,abychom to financne utahli a on dela tohle.
Ukončit a poslat synáčka vydělávat. On na to časem přijde sám a ty si ušetříš nervy.
O tom prave uvazuji.Zitra se jdu zeptat do jednoho podniku jestli by ho tam vzali.Protoze on sam nevyridi nic to se stydi.
Není tady
No já nevím to e vždycky nejlepší zbavit se děcka a někde ho nacpat, ale že se tam neěkde v pastáku, diagnostaku naučí ještě mnohem horší věci to už si nikdo nepřipustí. Nečetla jsem celou debatu jen začátek a konec takže nevím kolik klukovi je, ale co takhle mu říct.
Fajn nechceš se učit začni makat at máš v 18-cti na podnájem pak valíš s bytu a starej se.
eremuruss napsal(a):
Maya.82 napsal(a):
eremuruss napsal(a):
O tom prave uvazuji.Zitra se jdu zeptat do jednoho podniku jestli by ho tam vzali.Protoze on sam nevyridi nic to se stydi.
Já bych ho nechala at si to obstará sám. Nepřispíváš na dománost tak nebudeš jíst nebude ti vypráno.
O tom,ze,kdyz bude pracovat jsme se dohodli,ze mi bude prispivat 2000 kc.Ale,kdyz bude brat 5 000 jako pred rokem tak to se cukal.
Není tady
To je těžké v tomhle poradit. Vím, že druhé pololetí v druháku je zlomové u těchto problémových dětí. Buď se na to úplně vykašlou nebo jdou do sebe a najednou to jde. Taky jsem už byla několikrát svědkem, že když se kluk zamiloval, tak začal sekat dobrotu. Jako kdyby chtěl té dívčině ukázat, že na to má. Ale uvědomění si hodnotu peněz a práce nikomu neublížilo naopak. Ono potom až ten rozum dostane, tak je plno rekvalifikačních kurzů.
Není tady
Trvej na tom diagnostáku, ta ho neuhlídáš a hranice mu stanovit neumíš.
Není tady
eremuruss napsal(a):
O tom,ze,kdyz bude pracovat jsme se dohodli,ze mi bude prispivat 2000 kc.Ale,kdyz bude brat 5 000 jako pred rokem tak to se cukal.
No, ale já myslela, že půjde normálně do práce a ne jen na brigádu.
PavlaH napsal(a):
To je fakt názor. Děcka se zbavíš a budeš mít klid. Ale to, že se tam to děcko bude citit odstrčené, opuštěné a naučí se tam ještě vic horších věcí než jen nechodit do školy to už nic.
Já mluvím s jedné mi hodně blízké zkušenosti a jedno říkám na rovinu dej ho tam a budeš se divit co se ti vrátí. Zkus mu dát šanci. Jak jsem psala. Pujdeš robit budeš mít stálou práci si samostatný takže se pak můžeš odstěhovat. A do 18-mnácti bude dělat brigády a pak práci.
Maya.82 napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Vlastně do práce ne asi mu není osmnact, ale aspon na tu brigádu.
eremuruss napsal(a):
Psycholog se me mel ozvat,ale neozval.Uveril synovi.Vzdyd o co jde psychlogovi o prachy preci ne?
Hele ere, kroť se.
O práci psychologů a hlavně o systémové totální neschopnosti nevíš nic, tak nesuď.
Konec konců na světě není jen jeden jediný psycholog, poraden a to i bezplatných je dost. Změnit psychologa, to je to nejmenší, co jsi mohla udělat.
Situace je dost vážná, tvůj syn směřuje do kriminálu a nebo do kytek. Nikdo ti to nemůže vyčítat a ani ty bys neměla, jistě jsi udělala, co jsi mohla a uměla. Tak není důvod, vymýšlet proč to NEJDE. Proč nejde udělat něco jiného, nebo ještě víc, aby se kluk vzpamatoval. Je to taky o tvé důslednosti a ta se nejspíš odráží i v synově chování. Vůbec mne nepřekvapuje, že je mu všechno buřt.... Máma hot a táta čehí, to pak může být psycholog oranžově puntičkovanej a nejlepší ze všech a stejně je to k ničemu.
Vezmi si tedy svůj díl zodpovědnosti a víc ani fň! Ale taky ne míň.
Jo a pokud po něm chceš, aby se choval zodpovědně, jako dospělý, tak ty se k němu nechovej jako k dítěti - jeho věci mu nech vyřídit samotnému, případně mu nabídni, že mu pomůžeš.
Vyřídit si věci se stydí, ale dělat bugr, být na tebe sprostý, to se nestydí??? Kdepak se to asi kluk jeden nezbedná ušatá naučil, co?
Není tady
Maya.82 napsal(a):
PavlaH napsal(a):
To je fakt názor. Děcka se zbavíš a budeš mít klid. Ale to, že se tam to děcko bude citit odstrčené, opuštěné a naučí se tam ještě vic horších věcí než jen nechodit do školy to už nic.
Já mluvím s jedné mi hodně blízké zkušenosti a jedno říkám na rovinu dej ho tam a budeš se divit co se ti vrátí. Zkus mu dát šanci. Jak jsem psala. Pujdeš robit budeš mít stálou práci si samostatný takže se pak můžeš odstěhovat. A do 18-mnácti bude dělat brigády a pak práci.
Já vidím jeho šanci víc v diagnosťáku , než v práci. Diagnosťák - stálý dohled odborníků, pevný režim, pevně stanovené sankce, když ho poruší. A navíc se to jmenuje diagnostický ústav proto, že se zde má během několika měsíců ( aby se vyloučilo to, že se přetvařuje) stanovit diagnóza - to je, co s klukem dál - domů, výchovný ústav, psychiatrie. Práce - fakt tam bude pravidelně chodit a pracovat? Když chodit do školy mu dělá problémy? A co když ne? Jaké má pak Erem možnosti, co s ním udělat? Vyhodit ho z domu? Když nepřispíváš, nejez, nebydli? Když to neudělá, co bude dál? Když udělá - bude z něj bezdomovec? Proto vidím diagnosťák jako pro kluka přínosnější a i vstřícnější.
eremuruss napsal(a):
ita napsal(a):
Můj vnuk je totéž. Už na základce měl plno zameškaných hodin, sliboval, sliboval a v učilišti je to zase. Teď si vymyslel, že ho to vlastně nebaví, že chce jít jinam. Přitom je to hodný, chytrý kluk, jen děsně líný, do noci sedí u počítače, kouká na televizi a ráno zaspí, tak tam nejde vůbec. Škola chtěla, abychom přerušil studium, než do vyhodí, ale co by dělal? Možná nám pomůže orgán péče o dítě, doporučil diagnostický ústav (na 2 měsíce, celodenní program, psycholog, indiv. výuka, žádný mobil, cigarety, ani vycházky...)
Na měsíc je to za 3 000,-, ale jestli to pomůže, stojí to za to.Na peci o dite jsem byla chtela jsem pro nej diagnosticky ustav na dva mesice to me rekli,ze to nejde jedine na pul roku navic,az v Praze.Coz je od nas 150 km.Psychologa jsem taky zkousela nic platny.
Nechci se s tebou přít, ale DÚ je na dva měsíce a jsou jich hromady, na každém rohu jeden. Velké negativum DÚ jsou útěky svěřenců. Ti utíkají ze dvou důvodu - závislost na kouření a ten druhý je režim ( který oni téměř neznají) .
Není tady
Pandorro psychologa jsem mohla zmenit,ale k cemu ,by to vedlo,kdyz by tam syn stejne nedochazel.Ja tam s nim nemuzu,protoze to by se se mnou v praci asi brzy rozloucili.Synovi jsem se vzdycky snazila pomoct i s praci,ale jeho vysledek zadny.Kdyz mu tu praci nenajdu ja tak on nic hledat nebude a bude se valet doma.Kdyz jsem delala chybu ve vychove,proc teda dcera je jina?Navic otec syna vubec nevychovaval nestykal se s nim.Pred chvili jsem mu nasla nejaky pytlicek asi s nejakou lepsi marjanou a rozskubala a vyhodila.On na me zacal rvat,ze to neni jeho,ze ten kluk za to dal 2000 korun.Dceri sebral fotak,ze ho proda.Ze mu to musi zaplatit.Fakt sileny....
Není tady
Ne, šílené to není, dovoluje si jen to, co ty mu dovolíš. Prostě to na tebe zkouší a ty v obavě o dceru, no co asi uděláš?
A proč je jiný? Každé dítě je jiné a navíc, tohle je muž a mužská role v jeho životě velice podstatně chyběla, jak vidím.
Ty se s ním vztekáš, jsi plná emocí a stále ho chceš vychovávat a zachraňovat, i když on viditelně nechce. Jediná cesta jak z toho ven je ukázat mu, jaké to je být bez tvé ochranitelské ruky. Nebo nevíš, že nejhorší pro syna je opičí láska?
Bude tě to jistě bolet, ale pokud nepozná, že pravidla fungují i jinde a že u tebe je to vlastně veget, tak se nezmění. Nebude mít proč.
Není tady
PavlaH napsal(a):
Ne, šílené to není, dovoluje si jen to, co ty mu dovolíš. Prostě to na tebe zkouší a ty v obavě o dceru, no co asi uděláš?
A proč je jiný? Každé dítě je jiné a navíc, tohle je muž a mužská role v jeho životě velice podstatně chyběla, jak vidím.
Ty se s ním vztekáš, jsi plná emocí a stále ho chceš vychovávat a zachraňovat, i když on viditelně nechce. Jediná cesta jak z toho ven je ukázat mu, jaké to je být bez tvé ochranitelské ruky. Nebo nevíš, že nejhorší pro syna je opičí láska?
Bude tě to jistě bolet, ale pokud nepozná, že pravidla fungují i jinde a že u tebe je to vlastně veget, tak se nezmění. Nebude mít proč.
Ale jak to mam zmenit.Co mam zmenit,aby byl jiny.Ja jsem naprosto bezradna.
Není tady
Maya.82 napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Sel by do prace,ale mladistvi maji stanovenou mzdu a vice nedostanou.Kdyz loni pracoval tak na uradu prace nam rekli,ze si muze vydelat neco pres 3000,dostaval teda 5000.Navic u stroje muze delat az od 18 let.
Není tady
Jak to změnit? Zazněla tu spousta rad ohledně diagnostáku, asi bych si o tom zjistila co nejvíc a dala synátorovi na vybranou. Bud proleze nebo tam na půl roku skončí. A víc bych se nestarala. Jenže tobě to nedá. Zase budeš kolem něj chodit , jen abys nemusela splnit svoje slova, v tvém případě plané výhrůžky.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Já bych jeho ochotu pracovat a aspoň trochu se podílet na financování chodu rodiny brala jako šanci.
Asi bych ho i zkusila brát jako dospělýho.
Ohledně marjánky - pokud jsi mu zničila to, co měl i pro kamarády, tak jsi ho opravdu mohla přivést do nezáviděníhodné situace. Já vím, že kouření m. může vyvolat zdravotní potíže ... ale jestli si občas smotá brčko, to neuhlídáš. Opravdu bys to nemohla přehlížet ? Ať to doma nekouří a nic z toho nevyrábí (mléko např.), nebo se s ním domluv ať to doma ani nemá schované, že Ti to vadí... ale proč kvůli tomu dělat scény ?
Není tady
eremuruss napsal(a):
Já bych lempla neživila - po prvním vyloučení by šel makat a až dostaně rozum, ať si studuje dálkově
Není tady
vychovává je stejně a jsou každý úplně jiný -------------------- no, v tom je právě ten problém. Když jsou každý jiný, nelze je vychovávat oba stejně
Není tady