29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Muj 16 lety syn navstevuje jiz treti ucebni obor.Ze dvou byl vyloucen pro zaskolactvi.Ve tretim ucilisti se vse opakuje za 1pololeti mel 120 neomluvenych hodin.Prospechove taky hrozne.Ve 2 pololeti do konce unora mel 65 neomluvenych hodin.Byla jsem pozvana do skoly na pohovor.Mela jsem mu dat jeste sanci do konce brezna.Dneska jsem tam telefonovala a za 14 dni opet 20 neomluvenych hodin.Tridnimu jsem rekla,ze uciliste ukoncime,ze nema cenu,aby skolu dal navstevoval.Jake bylo me prekvapeni,kdyz me jeho tridni jeste premlouval,abych vydrzela do konce druhaku,ze dulezite je,aby chodil na praxi.Ze pry snad dostane rozum a zacne neco delat,ze on by to nezahazoval.Je mi to divne,proc se tridni za nej primlouva,kdyz ho ani poradne nezna neuci ho na zadny predmet a do skoly chodi syn treba jen na prvni 2 hodiny nebo vubec.Co by jste delali vy ukoncili by jste uciliste?Ja jsem uplne bezradna.Sama nevim.Cestovne neni nejlevnejsi stoji me to neco pres 2000 mesicne .Pripada me to,ze kdybych ty penize hazela s okna,ze to vyjde nastejno.Ja pracuji i o sobotach na privydelek,abychom to financne utahli a on dela tohle.
Není tady
Dovoli bych si poznámku. Vím, že dneska je těžké myslím finančně mít skoro dospělé děcka. Sám mám dvě. Pravdou takové problémy jsme neměl i když kluk ve druháku zalumpačil a pak si protáhl i maturitu o půl roku. S holkou to je pohoda. (klepu na dřevo). Myslím si že onen učitel je učitelem na svém místě, neboť cítí z kluka co v něm je a co by ho mohlo k učení a vůbec do života přitáhnout. Osobně bych já byl s takovým učitelem v kontaktu a vše byť je to o ohromné intimutě rodiny své osobní /nemyslím tím nikoli intimitu těla/ s ním řešila účast syna na učňáku. Ona mnohdy práce manuální dovednosti změní kluky v muže i když zpočátku pokulhávají a dorůstají až mnohdy dávno za svou plnoletostí. Držím palce
Není tady
Nevim jestli on vidi co v klukovi je,kdyz mel na vysvedceni 5 nedostatecnych.Spise mi pripada,ze jsou ucitele placeni podle poctu zaku.V predeslich ucilistich me zadali,abych uciliste ukoncila,ze kluk je ignorant ,ktery se stejne nevyuci.Ten ucitel,kdyz jsem se na syna ptala osobne tak ani nevedel ktery to je,to me teda prekvapilo.Takze ten o nem nevi vubec nic.
Není tady
Mam take dve deti od zari nastupuje do uciliste do stejneho mesta i dcera takze vydaje za ni budou stejne.Jak to budu zvladat nevim,protoze jsme zivy jen s meho platu,otec na deti neplati.
Není tady
Učiliště bych ukončila a poslala ho na brigádu. Když příjde k rozumu, vždy si něco může dodělat
Není tady
Můj vnuk je totéž. Už na základce měl plno zameškaných hodin, sliboval, sliboval a v učilišti je to zase. Teď si vymyslel, že ho to vlastně nebaví, že chce jít jinam. Přitom je to hodný, chytrý kluk, jen děsně líný, do noci sedí u počítače, kouká na televizi a ráno zaspí, tak tam nejde vůbec. Škola chtěla, abychom přerušil studium, než do vyhodí, ale co by dělal? Možná nám pomůže orgán péče o dítě, doporučil diagnostický ústav (na 2 měsíce, celodenní program, psycholog, indiv. výuka, žádný mobil, cigarety, ani vycházky...)
Na měsíc je to za 3 000,-, ale jestli to pomůže, stojí to za to.
Není tady
Syn,uz pred rokem pracoval pul roku.Moc penez si sice nevydelal,ale ze zacatku se mu i libilo,ale byli prazdniny a kamaradi byli doma a on musel jit delat tak to zacal flakat.Co by si,ale dodelaval?Zacit 4 ucnak?tu sanci mu,uz nedam nejsem blazen ani milionar,abych kupovala dalsi ucebnice.Uciliste se dalkove neda dodelat o tom s jeho reditelem mluvila.
Není tady
ita napsal(a):
Můj vnuk je totéž. Už na základce měl plno zameškaných hodin, sliboval, sliboval a v učilišti je to zase. Teď si vymyslel, že ho to vlastně nebaví, že chce jít jinam. Přitom je to hodný, chytrý kluk, jen děsně líný, do noci sedí u počítače, kouká na televizi a ráno zaspí, tak tam nejde vůbec. Škola chtěla, abychom přerušil studium, než do vyhodí, ale co by dělal? Možná nám pomůže orgán péče o dítě, doporučil diagnostický ústav (na 2 měsíce, celodenní program, psycholog, indiv. výuka, žádný mobil, cigarety, ani vycházky...)
Na měsíc je to za 3 000,-, ale jestli to pomůže, stojí to za to.
Na peci o dite jsem byla chtela jsem pro nej diagnosticky ustav na dva mesice to me rekli,ze to nejde jedine na pul roku navic,az v Praze.Coz je od nas 150 km.Psychologa jsem taky zkousela nic platny.
Není tady
Nechci se Tě dotknout, ale vypadá to na špatnou výchovu. Teď už se s tím asi nic nenadělá, pokud ho škola nezajímá, tak ho prostě nech, ať ho vyhodí a ať si se základním vzděláním zkusí najít práci. Možná mu za rok nebo za dva samotnému dojde, že alespoň ten výučák potřebuje. Ale takhle je to opravdu vyhazování peněz z okna. Radši je investuj do dcery, pokud je chytřejší a poctivější.
Není tady
Souhlasím s Petrem.
Není tady
Problém je v tom, že nevyučený syn se základním vzděláním, navíc a co je podstatné mu není 18 - takže ho nikde nezaměstnají, tak jako tak stejně ve finále zůstane na krku matce
Není tady
A proč ten diagnosťák nezkusíš? Vzdálenost přece není problém (nebo bys za ním chtěla každý týden jezdit, aby se mu náhodou nestýskalo?) a pobyt na 1/2 roku taky ne, když mnohem delší dobu fláká jak školu, tak brigádu. Možná by chlapec právě tohle potřeboval - disciplínu, povinnosti a trochu odpovědnosti. Nezlob se, ale doma to evidentně nemá.
Není tady
helena napsal(a):
Možná by chlapec právě tohle potřeboval - disciplínu, povinnosti a trochu odpovědnosti. Nezlob se, ale doma to evidentně nemá.
Ten kluk by potřeboval tátu jako sůl.... řekl bych....
Upravil(a) Mikeš (17. 3. 2008 13:10)
Není tady
Dobré je to, že mu ještě není osmnáct, takže ho do nějakého zařízení můžeš umístit, i když nechce. V osmnácti bude pozdě.
wafula napsal(a):
Dobré je to, že mu ještě není osmnáct, takže ho do nějakého zařízení můžeš umístit, i když nechce. V osmnácti bude pozdě.
Ano.
Navíc - pokud si vzpomínám, před časem jsi tu psala, že má i nějaké problémy s drogami...
Já vím, Erem, je to blbý, ale je to tak...
Není tady
Já si taky myslím, že to není vůbec lehké se rozhodnout. Stejně syna budeš muset živit. Navíc bude mít už legálně spoustu volného času, když přestane chodit do školy. Já vím, že on stejně do té školy nejde, ale stále je naděje, že se vzpamatuje. Nepředpokládám, že si lehce sežene nějakou práci, nevyučený, mladistvý, to bude velmi těžké.
Taky si nejsem jistá, zda je to vše způsobeno špatnou výchovou. Někdy můžou rodiče dělat cokoliv, bojovat za své dítě, pomáhat mu a ono si stejně dělá co chce.
Není tady
Má sestra má stejné problémy se synem.Je na kluky taky sama,má 2 práce,aby zvládla jejich potřeby a ten starší jí to takhle oplácí.S tou výchovou nevím,má 2 kluky,vychovává je stejně a jsou každý úplně jiný.Jenže tím,jak pořád pracuje,skoro není doma a klukům se nemůže věnovat,jak by potřebovali a holt ten jeden toho zneužívá.Potřebovali by tátu,vidět správný mužský vzor.
Není tady
Nejen učitelé, ale i celé učiliště je financováno z peněz za žáky - mnohdy to funguje tak, že každý žák i sebe hloupější, sebe neschopnější a sebe nevzdělavatelnější je dobrý. A to nejen na učilištích, ale i na středních školách. Celý ten systém je pěkně na palici.
Pokud pan učitel neví, o kterého učně se jedná, není jeho zájem nejspíš motivován blahem dítěte, ale blahem svým.
Kluka dej jednoznačně do diagnostického ústavu a minimálně na půl roku. Přestaň se chovat jako slepice - kvočna, která si láme hlavu jeho osudem. Co jste společně s ex pokazili, to ty sama už nenapravíš a to, co má v genech, s tím si neporadíš už vůbec. To musí zvládnout on sám, ale potřebuje nastolit jasný pravidla a mantinely, což ty bezpochyby neumíš - čtu tě už dlouho.
Jediné, co pro něj můžeš udělat, je začít mu dávat nikoliv tu opičí a "starostlivou", ale tu skutečnou lásku.
Nezavrhni ho, dej mu najevo, že jsi tu pořád, že ho miluješ ať je jaký je, ale že právě v jeho zájmu a z lásky k němu mu teď dáš pořádnou lekci.
A vydrž to. Jinak z něj nikdy nic nebude a ty se budeš pořád trápit.
A nakonec, neděláš to pro sebe, děláš to pro něj. Když srovnáš sama sebe, srovná se časem i kluk.
Pevné nervy a hodně lásky ti přeji.
Není tady
Mikeš napsal(a):
wafula napsal(a):
Ano.
Navíc - pokud si vzpomínám, před časem jsi tu psala, že má i nějaké problémy s drogami...
Já vím, Erem, je to blbý, ale je to tak...
Ma problemy kouri marihuanu.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Mikeš napsal(a):
wafula napsal(a):
Ano.
Já vím, Erem, je to blbý, ale je to tak...Ma problemy kouri marihuanu.
NA léčbu do protidrogové skupiny a pak teprve dodělat nějakou školu. V tomto má Pan pravdu.
Není tady
hruska.jablko napsal(a):
Má sestra má stejné problémy se synem.Je na kluky taky sama,má 2 práce,aby zvládla jejich potřeby a ten starší jí to takhle oplácí.S tou výchovou nevím,má 2 kluky,vychovává je stejně a jsou každý úplně jiný.Jenže tím,jak pořád pracuje,skoro není doma a klukům se nemůže věnovat,jak by potřebovali a holt ten jeden toho zneužívá.Potřebovali by tátu,vidět správný mužský vzor.
Da se rict,ze ja jsem take porad v praci,delam na smeny,kdyz mam odpoledni tak se s detma nevidim vubec.Navic pri odpoledni kolikrat pracuji i do 1 hodiny rano.Soboty,uz tahnu 2 mesice v kuse.Mam jeste dceru a ta je zatim da se rict v pohode.Ja myslela,ze jsem je vychovavala stejne.Oba ke skromnosti.Nikdy se me nestalo,kdyz byly maly,ze by vyvadeli v obchode,ze chteji neco koupit jako to vidim u jinych.Akorat v tech povinostech jsem udelala chybu.Nic nemuseli vsechno jsem delala za ne.Dcera tvrdi,ze za nej.Dcera je jina,doma pomuze,uklidi i uvari,ale kluk vubec nic vsude necha povalovat spinavy pradlo i nadobi.Nehne s nim nic.Na prvnim miste jsou pro nej kamaradi stejny jako je on sam.
Není tady
eremuruss napsal(a):
hruska.jablko napsal(a):
Da se rict,ze ja jsem take porad v praci,delam na smeny,kdyz mam odpoledni tak se s detma nevidim vubec.Navic pri odpoledni kolikrat pracuji i do 1 hodiny rano.Soboty,uz tahnu 2 mesice v kuse.Mam jeste dceru a ta je zatim da se rict v pohode.Ja myslela,ze jsem je vychovavala stejne.Oba ke skromnosti.Nikdy se me nestalo,kdyz byly maly,ze by vyvadeli v obchode,ze chteji neco koupit jako to vidim u jinych.Akorat v tech povinostech jsem udelala chybu.Nic nemuseli vsechno jsem delala za ne.Dcera tvrdi,ze za nej.Dcera je jina,doma pomuze,uklidi i uvari,ale kluk vubec nic vsude necha povalovat spinavy pradlo i nadobi.Nehne s nim nic.Na prvnim miste jsou pro nej kamaradi stejny jako je on sam.
promiň chyba je ve výchově myslím, že diagnosťák a pak i protidrogová léčba jinak se kluk nevyhrabe.
Není tady
Eremurus, na půl roku je to skvělé, nám nabídli jen 2 měsíce. Je tam jen 12 dětí, není místo. Návštěvy jsou 1 x za 14 dní, tak je jedno jak daleko bude. Jediný problém je ten, že musí dobrovolně podepsat, že tam chce. Ten náš se snad dokonce těší, nastupuje za 14 dní. Ono je to těžké, matka vypadne v 5 h do práce a on klidně zaspí. Byla domluvená ve škole, že jí okamžitě dají vědět, když nepřijde a ozvali se až tam měsíc nechodil. U psychologa s ním taky byla, umí skvěle lhát a vymýšlet si a tak p. doktorku přesvědčil, že mu vadí jeden učitel a jí to stačilo.
Není tady
My vyhledali taky psychologa on mu rekl co mu na me vadi a ja co me vadi na synovi.Meli jsme se vyvarovat chyb.Synovi vadilo,ze na nej kricim opravdu tech 14 dni u nas byl klid,ale s tim,ze si syn delal co chtel.Kdyz sel sam na dalsi schuzku s psychologem tak mu rekl,ze je doma vse v poradku.Psycholog se me mel ozvat,ale neozval.Uveril synovi.Vzdyd o co jde psychlogovi o prachy preci ne?
Upravil(a) eremuruss (17. 3. 2008 15:43)
Není tady
Dneska jsem byla na peci o dite.Oni si vyzadali zpravu ze skoly.Jsou rozhodnuty pro soudni dohled.Synovi jsem to rikala je mu to jedno.Ve skole ho mam pry udrzet do konce skolniho roku,pry se uvidi jak na tom bude prospechove.
Není tady