Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 17. 3. 2008 10:31

Adamíra
♥♥♥♥---

Dodanění v případě zrušení životní pojistky?

Dobrý den, v případě zrušení životní pojistky po 4 letech je nutno to nějakým způsobem dodanit na finančním úřadě? Mám na mysli vrácení odpočtu z daní, které byly provedeny vzhledem k předchozímu odečtení uhrazených částek na životní pojištění? Případně jakým způsobem se to má fú vrátit?

Není tady

#2 28. 3. 2008 7:05

Adamíra
♥♥♥♥---

Re: Dodanění v případě zrušení životní pojistky?

neví někdo, příp. i teoreticky?

Není tady

#3 28. 3. 2008 18:48

Divous
♥♥-----
Místo: Loučka

V podstatě jsem v loni řešil to samé. Po dvou letech jsem zrušil životko a musel jsem ho dodanit.
Já jsem prostě o tuto proceduru požádal, když jsem k nim nesl vyplněné daňové přiznání a
milá paní, která mne měla na starosti mi to mileráda dodanila. tummenupp Teď si již nejsem jitý jakým způsobem,
ale mám ten dojem, že mi součet všech částek, které jsem si kdy odepsal v daňových přiznáních (z toho životka),
prostě a jednoduše připsala (přičetla) k ročnímu příjmu.

Každopádně si raději dojdi na finančák, popřípadě si tam zavolej.
Moc z tebe sice nadšené nebudou, protože v těchto dnech neví, kde jim hlava stojí,
ale pokud kápneš na schopnou paní, tak ti dozajista poradí.

Život je pes ... vím to ... nedávno jsem si s ním podal tlapu stolt

Není tady

#4 25. 4. 2008 22:14

Levandule
♥♥-----

Je to tak, že částky, které se za dobu placení tzv. odečetly od základu daně je nutné jednorázově v příslušném daňovém přiznání (DP) připočíst k základu daně, ze kterého se daň vypočítává. Pokud se zrušení uskutečnilo v  letošním zdaňovacím období (tj. od 1.1.2008-31.12.2008), mělo by stačit to zahrnout v DP za rok 2008 tzn. termín do 31.3.2009. Je k tomu ale potřeba vědět, kolik bylo odečteno v jednotlivých rocích. Měly by se sehnat  kopie dokladů, na základě kterých byl odpočet proveden, popř. nějaké prohlášení/zpráva z instituce u které byla pojistka zrušena. Popřípadě je možné částky vyčíst z předhozích daňových přiznání - nemělo by to být tak těžké. Doporučovala bych kontaktovat přímo konkrétního pracovníka, pod kterého "obvodově" spdaté a zkusila bych se s ním domluvit jak dál postupovat. Teď ale asi mají docela fofr, takže pokud se to týká letoška, tak bych to nechla až bude trochu daňově klid...

Pokud údaje dostatečně dlouho mučíte, přiznají se. R.H.Coase

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí