29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti se sdělováním tipů, rad či tužeb směrem k partnerovi? Je mi jasné, že je třeba sdělovat šetrně, nevyčítavě... Je třeba kritizovat a současně chválit...Jak ale z toho ven, když je těch tužeb a kritik povícero ale nechceme partnera znechutit a v sexuálním životě pokračovat? Kritizovat 1x za měsíc? Po malých dávkách, ale soustavně?
Není tady
Proboha.... no, tak hodně štěstí v kritizování po malých dávkách soustavně....
Není tady
Nemůžeš prostě říct rád(a) bych dělala tohle a tohle, nebo líbí se mi to a to, nebo radši bych tohle miláčku?????????????????????
Není tady
Ehm?
To je překvapení, že každý nemá ideální sexuální život? Copak jsi neřešila nikdy tento problém...?
Není tady
Ne já nikdy nepotřebovala kritizovat, mně stačilo vyslovit to přání - ráda bych tohle nebo tohle mám radši. Nebo líbí se mi to a to. Nepotřebovala jsem nikdy kritizovat ani po malých dávkách, ani pravidelně jednou měsíčně.
Není tady
Nebuď bláhová, samozřejmě, že jsem to takhle dělala/dělám, problém je, že bych chtěla, aby to bylo "jako dřív", tj. aby to bylo úplně jiné - copak se tohle dá říct najednou? říct 5 věcí, co dělat nemá a 10 co ano???
Není tady
Bláhová jsi ty, když potřebuješ partnerovi nadiktovat najednu 10 věcí které chceš mít a 5 které potřebuješ zakázat.
Není tady
Takže mám v posteli ignoranta. není ted co řešit
Není tady
Co kdybys mu zrovna rozepsala podrobný itinerář?
Není tady
Ano, přesně taková jsem, mám totiž napsaný seznam, co se mi líbí a co ne a v posteli si hraju na učitelku... Když zmiňuju kritiku, zřejmě jsem zvolila příliš silná slova, nepeskuju, nekárám...vyslovuju přání, ale bezúspěšně.
Není tady
copak jsi neměla těch přání najednou víc? jak se k tomu partner postavil? všechno vzal jako supertolerantní partner, kterému jde o to uspokojit partnerku s vědomím, že každý je omylný?
Není tady
Ale vždyť to přání stačí při milování vyslovit, dělá ti to problémy nebo kde je chyba? Nechápu jak by se k tomu měl partner postavit, udělá co si řeknu a já zas udělám co si řekne on, to jsem teda myslela že tak je to běžné. Ostatně moc toho říkat nemusím, on pozná po čem zrovna v tom okamžiku toužím a já taky vycítím co chce.
Není tady
Jednoduše mu to řeknu. Co se mi líbí. Ale sorry, v posteli se nekritizuje!!! Radí se a napovídá, když to neumíš říci narovinu. Nebo mu napiš erotický dopis. Ale kritika v sexu je dost nebezpečná.
Jak by ses cítila, kdyby partner řekl, že jsi v posteli ignorant a idiot, co neví co dělat?
Není tady
Ja ani nejako želania nevyslovujem, ja ich rovno ukážem... naznačím... alebo teda poviem, ale priamo v danej chvíli, nie že by som vyrobila večer "vyslovených prianí" pri sviečkach - to by mi prišlo divné. Zo mňa to ide tak nejako spontánne a skôr formou hravou než kritickou...
Není tady
Selima napsal(a):
Ja ani nejako želania nevyslovujem, ja ich rovno ukážem... naznačím... alebo teda poviem, ale priamo v danej chvíli, nie že by som vyrobila večer "vyslovených prianí" pri sviečkach - to by mi prišlo divné. Zo mňa to ide tak nejako spontánne a skôr formou hravou než kritickou...
přesně tak
Není tady
Nebojím, vyslovuji je, jak jsem řekla. Jen jsou neuskutečněna, jakoby to do příště zapomněl. Vycítění ze situace u nás nefunguje, zřejmě nejsme sexuálně natolik spřízněni.
Mno moc se nechápeme, přesto ti však děkuji, že ses ozvala.
Není tady
Tak to je škoda... to asi nebude snadná pomoc.
Není tady
Bety napsal(a):
Selima napsal(a):
přesně tak
Milé ženy, ačkoli jsem se chtěla přesně vyjádřit, zřejmě se mi to nepovedlo. Nekritizuji stylem "to je šílený, cos to dnes dělal, hrůza..." Proboha!!! Vyslovuji přání "miláčku, mohl bys příště dělat..." anebo se ho snažím navést. Jenže přesto, že mám velice milého, tolerantního, vstřícného a hodného partnera, v posteli je zřejmě onen pan Neomylný a já nevím, jak z toho ven.
Není tady
Bety napsal(a):
Selima napsal(a):
přesně tak
Taky tak:) Naštěstí mám partnera, co se snaží, takže když vidí, že o něco "žádám" opakovaně (ukázáním, naznačením) tak to dělá a co opakovaně nežádám, to už nedělá. Nevím jestli uvažuje o tom, že se mi to či ono nelíbilo, ale určitě přemýšlí nad tím, co se mi líbílo a to si pamatuje a dělá to znova:hjarta:
Na druhou stranu bych měla otázku, co můžu zlepšit já. Mě se zdá, že se mu líbí snad všechno, jenže bych mu chtěla dělat taky to nejlepší. Jenže on si neřekne a vypadá tak spokojeně (i to říká, když se zeptám). Doufám, že nakonec nejsem já ten ignorant, co nepozná partnerovo přání a naivně si myslí, že je všechno ok:usch:
Není tady
Mě před nějakým časem jeden kluk "přesměroval" slovy :"mohla bys mi ještě dělat to co předtím ?".
Pochopila jsem to tak, že technika či místo, kam jsem přešla, se mu nelíbilo, protože jiná změna mu proti mysli nebyla. (A nebo je všechno jinak ... ).
Není tady
yazooo napsal(a):
Bety napsal(a):
Selima napsal(a):
přesně tak
Milé ženy, ačkoli jsem se chtěla přesně vyjádřit, zřejmě se mi to nepovedlo. Nekritizuji stylem "to je šílený, cos to dnes dělal, hrůza..." Proboha!!! Vyslovuji přání "miláčku, mohl bys příště dělat..." anebo se ho snažím navést. Jenže přesto, že mám velice milého, tolerantního, vstřícného a hodného partnera, v posteli je zřejmě onen pan Neomylný a já nevím, jak z toho ven.
A když mu teda řekneš nebo navedeš, tak on to úplně ignoruje nebo co dělá??
Není tady
henrietta napsal(a):
yazooo napsal(a):
Bety napsal(a):
přesně tak
A když mu teda řekneš nebo navedeš, tak on to úplně ignoruje nebo co dělá??
Když mu řeknu poté, tak souhlasí, že ano, ale neudělá to. Když se snažím navést přitom (např. při orálním sexu jsem mu jemně postrčila jeho ruku - mohl tedy pochopit, že chci trochu změny) on však zvedl hlavu "Coo?", vše skončilo, on uražen, že jsem si dovolila "kritizovat". Po pár minutách se omluvil, pokračování samozřejmě nebylo. Ale napříště je to to samé.
Není tady
Možná, že si není moc jistý svými "schopnostmi" a pak když mu chceš "poradit" tak ho v tom ujistíš a on se urazí (ikdyž ve skutečnosti se třeba stydí).
Není tady
např. při orálním sexu jsem mu jemně postrčila jeho ruku - mohl tedy pochopit, že chci trochu změny)
Když nepochopí, tak to říci prostě jasně. Teď, tady, jinak to děláš skvěle, ale teď to bude ještě lepší.
Pokud se ale i po tomto urazí, tak je opravdu chyba na jeho přijímači.
Není tady
Hmm..zřejmě pan urážlivý... Ale snad mu stačí vysvětlit, že nikdo se v sexu nenarodil dokonalý a že sexuální touhy se liší člověk od člověka...
Není tady