Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 16. 3. 2008 17:30

Samum
♥♥♥----
Místo: Praha

Máme štěndu - jack russell teriéra..

Tak jsme si včera přivezli domů sedmitýdenního klučíka JRT, kterého jsme originálně pojmenovali jack.
Protože celou cestou z Písku až do Prahy v autě kvalitně spinkal, pravé rodeo vypuklo až večer, kdy se panička s páníčkem rozhodli, že jsou znaveni a chtěli by si trošku dáchnout. Ulehnutí do postele bylo pro Jacka jasným signálem k započetí lotrovin. Samozřejmě, že se cítil hluboce dotčen, že nemůže k nám do postele, když jinak má přístup úplně všude a tak škemral a škemral a škemral, až aspoň panička svěsila ruku do jeho pelíšku. Za spokojeného žužlání prstu nám Jack usnul, ale jen na chvíli... tak jsem celou noc střídavě spouštěla ruku do pelíšku a vytírala loužičky, které se vyskytovaly po celém bytě. Samozřejmě krom místa, kde byly nachystané noviny.
Myslela jsem si, jak odemne není fiakené, když jsem postupně přesouvala noviny tam, kde Jack s největší oblibou loužíčkuje a háže bobky, ale pokud se stalo, že Jack jedno místo k tomuto účelu použil dvakrát, třikrát, spolehlivě ho odradilo, jakmile se na tom místě objevily noviny.
Ani trik s kouskem novin namočeným do čůrání nebyl nic platný.
Ani fakt, že lítáme hodně ven nijak neulevil plovoucí podlaze, protože Jack venku chvilku spokojeně běhá, pak si sedne a se srdcervoucím výrazem se dožtaduje návratu do bytu. Dvakrát jsem mu na to skočila. Dvakrát udělala loužičku ihned potom, co za námi zapadnuly dveře do bytu. Jednou to zvládnul i s hovínkem. Na koupelnovou předložku lol dumbom
Takže máme doma mimi se vším všudy. Starosti nám dělá jen to, že i když pěkně papá granule a kuřecí masíčko z kapsičkys, nechce pít vodu a jedinou tekutinu, kterou se nám do něj podařilo dostat, když loužičky začaly být mikroskopické, bylo mlíčko...
Poté, co se teď chvíli snažil sníst můj notebook, ulehl k zaslouženému spánku, aby načerpal energii na večerní lotroviny dumbom

Není tady

#2 17. 3. 2008 10:21

Agape
♥♥♥----
Místo: Plzeň

Re: Máme štěndu - jack russell teriéra..

Ahojky, tak gratuluju k Jackovi :-)
Mám dvouroční fenku též JRT a plně tě chápu, co teď prožívᚠ. . . ze začátku minimálně prvních 14 dní, se člověk nevyspal - zkrátka jako malé děáko, ke kterému musíš v noci vstávat, když pláče. Minimálně dvě hodiny si s ní člověk musel hrát, než jí to totálně unavilo a pak jsme konečně zase spokojeně usnuly. Můžu tě ale ubezpečit, že ty noční lotroviny jí vydržely do teď ... pravidelně kolem desáté večer začne nejvíc blbnout a provokovat :-) Teď to budu prožívat všechno znovu, jelikož se nám narodilo šest šěňátek :-D .. zatím jsou slepá, pořád spinkají, ale až otevřou oči a začnou lézt, pak teprve začnou starosti :-) . . .

Co se týče toho čůrání venku, brali jsme jí hned ven, jakmile jsme si jí přivezli domů .. samozřejmě žádné velké procházky (jelikož neměla ještě poslední očkování), jen vyčůrat, vykakat a domů - při tom hlídat, aby nic neolizovala.
Za každou udělanou potřebu venku, dostala piškůtek a ohromnou pochvalu. Za loužičky doma samozřejmě netrestat, ani bych nedělala to, že bych jí vzala a vymáchala jí v tom čůmák, ale dělala jsem to tak, že jsem zdvihla prst a řekla fuj. . . .  pokaždé když to pak udělala doma, moc dobře věděla že se to nesmí, jelikož vždycky potom se šla schovat :-D
Myslím, že ale velkou zásluhu na to mělo to, že jsme měli možnost být nějaký den na chatě, kde měla absolutní možnost výběhu a kde dělala potřebu vlastně jen na zahradě. Takže když jsme přijeli zase zpět, začalo to děla automaticky venku.   
Chce to jen čas, může to trvat i měsíce, ale nakonec se to naučí  (kort JRT je to inteligentní stvoření).
Stejné je to i s výcvikem, chce to trpělivost, ale na druhou stranu i důslednost!!!

Tak Ti přeji pevné nervy, a zdravíme Jacka :-)

Upravil(a) Agape (17. 3. 2008 10:24)

http://www.4yougratis.it/img/webmaster/gif/computer/19.gif

Není tady

#3 17. 3. 2008 10:35

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Malý trik: za účelem čurání venku se venku neběhá, a to ani na vlastním dvorečku. Za účelem čurání venku se vezme pejsek na vodítko, a zarytě se stojí na místě, až se vyčurá - pak se přehnaně pochválí a pak teprve se pouští vyběhat. Dobré je trošku si s ním pak pohrát aby měl radost, bude se na to těšit. Pejsek (zejména Jack) není debil a posléze si uvědomí, že čím dříve se vyčurá, tím dříve bude puštěn. Ano, JE to zpočátku na nervy a na trpělivot, ale v budoucnu se to bohatě vyplatí, když člověk z nějakého důvodu hodně spěchá. Chce to trpělivost a opravdu ho potom pustit! Když to dělᚠnaopak - napřed běhání a po vyčurání domů, pejsek bude čurání oddalovat a vyčurá se doma. Také když ho právě vidíš čurat, řekni několikrát "vyčurej se, tááák je hodný" a pejsek se skutečně naučí vyčurat na povel. Chvilku trvá než se pejsek všechno naučí, to není jako u člověka, že když něco pochopí tak už to potom dělá. U pejska se musí napřed v mozku vytvořit synapse=takové spoje, a teprve až se ty spoje mnohačetným opakováním vytvoří, tak teprve potom to pejsek umí. Rozhodně ti teď nedělá naschvály.

Strach je malá smrt...

Není tady

#4 17. 3. 2008 13:36

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Samum, jen rada k tomu krmení. nedávej psovi mléko. Zahleňuje a pes nemá žaludek uspořádaný k trávení laktozy. Věř mi, je to blbost i pro kočku,ačkoliv hodně lidí to dělá. Zadělávᚠsi na alergii a může mít pes pak průjdem.
Taky bych zvolila pouze granule, kvalitní štěněcí pro jeho velkost. Purina Pro Plan, Eukanuba, Hills atd. Až bude starší,tak můžeš koupit levnější. Ale nemíchej to s kapsičkama a konzervama. Opět možnost průjmu. Občas bych mu dala pribinák, tvaroh do něj max jedno vejde tak za 3 týdny.
Mám už svého 5tého psa a věř, že se mi to vyplatilo:)
Jinak trpělivost, pes nebude chodit už na to místo kam se vyčůral. Ono je mu to hodně nepříjemné, že si znečisuje své okolí, kde spí.
A další poznámka, vím že nebudete souhlasit ,ale jsem pro spaní psa s pánem, pokud je to pes,který nepotřebuje od malička tlumit dominanci. Upevnite si s ním naopak pouto. Ale to neznamená, že on tam bude první a pak vás tam nepustí. Naopak, nejprve uléhá pán, pak je zván pes.
Ale to je vaše věc.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#5 17. 3. 2008 13:51

Samum
♥♥♥----

Ahoj Agape, chodíte na cvičák? Co byl nejvetší oříšek ve výchově? Jinak gratuluji ke šěndům!

Bety, vím, že to nedělá schválně ;o) ale jeden se té myšlence prostě neubrání ;o))

Není tady

#6 17. 3. 2008 15:38

Agape
♥♥♥----

Ahoj, děkuji :c) ....  chodili jsme na cvičák (přeci jenom to člověka hlavně donutí cvičit opravdu pravidelně) ... ale bez cvičáku by to člověk zvládnul určitě taky.
Tak než jsme začli chodit, tak už jsme uměli sedni, tak nějak lehni :-), a tam jsme se naučili hlavně přivolání, ... pak aby pejsek zůstal na místě .. a hlavně chůzi u nohy. Ta nám dělala velký problém. Byla to ale i moje chyba, nebyla moc zvyklá na vodítko, postupně, když začala poslouchat, jsem jí trošíčku odvykla od vodítko - jelikož chůzi u nohy cvičíš nejprve s vodítkem (a to byla chyba). Neustále musela být ve předu, bohužel ani na pamlsek nereagovala.
Zajímavé je, že teď jí ovládá až moc dobře :c) ... jsou to opravdu chytří pejsci, a pokud se mu člověk věnuje, zvládne opravdu všechno!

Upravil(a) Agape (17. 3. 2008 15:40)

Není tady

#7 17. 3. 2008 15:44

Samum
♥♥♥----

Ahoj Klubko,

mlíčko jsem dala, protože odmítal pít vodu - z misky, z ruky, z prstu... dneska už se ale trošku napil, taže mlíčko už nebude. V9m, že by mlíko neměl, ale opravdu jsem se bála, že bude dehydratovaný.
Kapsičky nám chutnají, tak asi budeme papat jenom kapsičky s tím, že v druhé misce bude mít granule, kdyby ho přepadnul vlčí hlad. Krmení kupujeme kvalitní, na tom našem mimi nechceme šetřit, navíc je malý, tak toho tolik nezbaští.
Já bych ho ráda vzala do postele, ale páníček zásadně nesouhlasí. Původně nesouhlasil ani s pelíškem v ložnici, ale malej už si ho omotal kolem prstu, teda tlapky ;o), takže spí s námi v místnosti, jen ne v pelíšku. Ale do postele se nám ani tak necpe, jako se cpe na gauč. To nám neva, na gauč ho klidně pouštíme, ale dokud neumí sám vyskočit nahoru a seskočit dolů, nechci ho tam přes noc nechávat, i když se toho tak srdceryvně dožaduje.
Jednoho pejska už jsem měla, ale bylo mi dvanáct, když jsem ho dostala, takže jako štěndo už si hoc nepamatuju.

Za loužičky a koblihy netrestám, jenom říkám fuj. Když se probudí a já vidím, že nestíháme ven,dávám ho na noviny, ale tam prostě ne a ne, popojde si kousek vedle a až tam udělá louži. Můžu o na noviny vracet jak dlouho chci, dokud si v klidu neodkvačí vedle, nic nevyrobí.
Když udělá loužičku venku, chválíme jak o život,podpoříme kouskem piškotku.

Jinak po dvou dnech už slyší na jméno, páníčka docela ingnoruje, ale na moje zavolání přiběhne. Je to chytrý pes, ví, kdo je doma šéf ;o) A je vidět, že význam slova fuj je mu už taky docela jasný. Nebijeme ho ani rukou, ani novinami. Asi dvakrát jsem ho pleskla (jemně) přes pr..., když už vážně přeháněl a hned se umravnil.

Nejrkásnější je, když večer unaven skopičinama opravdu pořádně usne. To mám pocit, že kdybych mu chtěla ukroutit ocásek, ani si nevšimne a bude spokojeně chrnět. O co větší je andílek, když spinká, o to je větší čertík, když je vzhůru. Ale je to super a já ani nevím, jak to teď budu zvládat v práci (mateřskou se štěndou absolvuje páníček).

Není tady

#8 17. 3. 2008 15:49

Samum
♥♥♥----

Jo jo, s vodítkem my teď bojujeme. Protože ho zatím venčím jen u domu, kde jezdí docela dost aut a pohybuje se tu docela dost psů, nekompromisně jsme už druhý den nasadili obojek a vodítko. Bohužel to má především ten výsledek, že nedělá loužičky, ale pere se s vodítkem a řeší ten obojek. Na přivolání už docela slyší (sama se divím), ale mám lepší pocit, když je na tom vodítku (zatím). Samozřejmě ho netahám a nečekám, že mi bude poslušně kráčet vedlenohy ;o)
Necháte si nějaké štěňátko, nebo všechna prodáte?

Není tady

#9 17. 3. 2008 15:52

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Jo je to Terier, takže živý pes. to je jasné. Víš, hodně lidí si myslí, že mléko je nápoj. Ono je to spíše jídlo.
Zkus hodit do misky s vodou nějaký pamlsek, třeba kostičku tvrdého sýra. A ho zkusí lovit, tím by se mohl napít. Tohle dělám našemu psovi, když je vedro a on moc nepije,´tak aby se nepřehřál.
Dělᚠto dobře,neboj,on se naučí chodit ven.
Pejska neplácej ani přes zadeček.Když ho chceš umravnit, spíše ho vyklep za kůži na krku. Fena by to udělala stejně.

Jinak ke cvičáku. Já jsem na toto hodně "háklivá". Spíše než cvičák bych používala slovo psí školka. Kde se pejsek vyběhá, socializuje s jinými pejsky, a panička si upevní své místo. Ale někteří cvičitelé si pletou všechny plemena s těmi služebními a jsou málem schopni nechat jezevčíka dělat obrany vava
každé plemeno je jiné. co vyžaduje NO nebo dobrman, nemužeš uplatnit u loveckého plemene nebo Akita Inu. Atd. Každý je individuální. Já říkám, že taková výchova, láska,ale ne přehnaná, rozmazlující je nejlepší. Nejhorší je psa polidštit.

Až mu bude rok, klidně bych zkusila agility. Russlové jsou na to dobří.
Tak pac a haf. Hodně trpělivosti a málo kl횝at na jaře big_smile

Není tady

#10 17. 3. 2008 16:08

ita
♥♥♥♥♥♥-

S náma byl v létě Russel na výcviku vodní záchrany a byl skvělý. Má obrovskou sílu, utáhl 2 děti na loďce a moc se mu to líbilo. Na loužičky jsem si koupila i nějaké kapky (bude chodit tam, kde se nakapou) nefungovalo. Loužičky jsem vždy vydezinfikovala savem, aby tam už nešel... Časem pochopil.

Není tady

#11 17. 3. 2008 17:37

Agape
♥♥♥----

Klubko to vystihla dobře, spíše než cvičák je to taková psí školka.

Samum:
Jelikož bydlím ještě u rodičů, pejska jsem si musela ve svých (tenkrát) 18 letech vydupat, převážně u hlavy rodiny jsem měla velké obavy, nakonec to vzal s klidem (i když ze začátku to bylo takové, že pes jedině přes jeho mrtvolu). Teď  dokonce sehnal čubině "ženicha", což jsem docela koukala :-). Když je vidím, nechala bych si hned alespoň ještě jednoho (jeden se zrovna barevně povedl, má černou hlavičku a jeden černý flíček na těle) ... ale budu se muset podřídit - převážně u hlavy rodiny, ale až to začne koukat a lézt, myslím, že jim pak těžko půjde odolat :-).
Jinak doufám, že je udám (možná až na toho jednoho:-) ) všechny :-) 
Jestli chceš pošlu ti do soukromé zprávy odkaz na webovou adresu, kde mám fota těch rošáků :-)

Upravil(a) Agape (17. 3. 2008 17:38)

Není tady

#12 18. 3. 2008 11:33

Samum
♥♥♥----

Jé, no jasně, že chci vidět fotečky, sem s odkazem wink

Není tady

#13 30. 3. 2008 21:15

Samum
♥♥♥----

Tak tohle je Jack big_smile

http://qhodnoceni.atlas.cz/view_fotob.php?src=.%2fpics%2f162%2fb972987c.jpg

Není tady

#14 30. 3. 2008 23:25

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Fati, není! grater

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#15 31. 3. 2008 12:06

Samum
♥♥♥----

Není tady

#16 31. 3. 2008 12:39

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Jack rusell:) Já mu říkám pejsek na pérkách. Jak furt poskakuje. Jsou hezcí,ale pro mě maličký a moooc temperamentní. Ale segře se děsně libí.
Tak a vám roste a je zdravej, kluk chlupatá big_smile

Není tady

#17 1. 4. 2008 0:23

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No to je teda pufík! Pěknej vejlupek, zdá se lol

Není tady

#18 1. 4. 2008 12:45

Samum
♥♥♥----

Lupi - nezdá ;o), je to hajzlík mrňavej ;o) Jak říká Klubko, je jak na pérkách, připomíná mi toho tygra z medvídka Pů. Už se nemůžu dočkat, až budeme úplně očkovaní a budeme chodit řádit na cvičák, resp. agility ;o)

Není tady

#19 1. 4. 2008 14:26

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Jo a našli jste? Základní výcvik poslušnosti ale stejně absolvujete ne cvičáku, ne? va

Není tady

#20 1. 4. 2008 15:50

Samum
♥♥♥----

Ahoj, ještě jsem nekoukala, ale pomalu začnu hledat, doufám, že v té Tróji to půjde, a nejezdíme přes půl světa ;o) No uvidíme, ale je jasné, že se mu budu muset postarat o zábavu a energetický výdej, nebo z něj vyroste malej terorista

Není tady

#21 2. 4. 2008 8:46

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

určitě nejdříve takový psí školka. Dal na cvičák bych s ním nechodila. Ono přivolání mimo cvičák je stejně úplně jinésmile Tolik vzrušujících věcí okolo, tak proč poslouchat hned paničku:) Ale pokud ho bude bavit agility nebo třeba fresbee, tak jsem pro.Příjde mi to jako super vyžití energie těchto psů. Zábava, hra a účení v jednom.

Není tady

#22 2. 4. 2008 15:58

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Klubko, k nám na cvičák chodějí i docela malý štěnce (tak 3- měsíční) a jak jim to hezky jde......není každej cvičák hned vojensky vedenej. O trojském jsem slyšela, že je dobrej, tak snad bude.....

Není tady

#23 4. 4. 2008 12:32

Samum
♥♥♥----

no já když říkám cvičák, tak myslím tu psí školku ;o)

Není tady

#24 4. 4. 2008 12:34

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

A jak pokračujete? Mᚠještě v čem chodit? lol

Není tady

#25 4. 4. 2008 13:52

Samum
♥♥♥----

Jo jo, botičky ho zajímají velice, ale především ty pánečkovy, asi mu víc smrděj nohy ;o) Jinak zlobíme, neposloucháme, nechceme papat z mističky, jsme tvrdohlaví a asi mně z něho brzo klepne, ale  je to moje mimi a nevyměnila bych ho za nic na světě ;o)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí