1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Jetě mi nedá, abych se nezeptala na toto: Jsou nějaké patné vlastnosti, které jste na svém protějku ochotni tolerovat?Které? A naopak: které řadíte mezi ty absolutně netolerovatelné?
Zjistila jsem, e těch tolerovatelných moc nemám, moná bych skousla nějaké rozházené ponoky na zemi apod., naopak těch netolerovatelných je větina: lhaní, sukničkářství, v posl. době naráím na samé choleriky, take i ta výbunost, závislost na automatech, alkoholu... na čemkoli, násilnické sklony, narcismus/egocentrismus, lakota (jak penění, tak citová, větinou jdou ruku v ruce)
Připadá mi, e kadý mu, kterého znám (a připadne mi +- přitalivý), má minimálně jednu z těchto pro mě netolerovatelných vlastností Jsem moc náročná?
Upravil(a) Me (15. 3. 2008 20:40)
Není tady
Vidím to tak, e jsou jevy neslučující se s partnerským vztahem - vekeré závislosti včetně té na automatech, chorobná árlivost, násilnické chování - větina z toho, co sama uvádí. Pokud si odmyslíme tyto záleitosti, zbyde nám člověk, který je takový či makový, a kadá jeho vlastnost můe být v určitém kontextu dobrá a v jiném patná - například partnerovu důkladnost a preciznost můeme ocenit, pokud je ochotný dopodrobna studovat nějakou smlouvu, ne ji podepíe, a díky tomu se vyhneme nějakému problému, ale ve chvíli, kdy se stejnou důkladností studuje jídelní lístek, můeme mít sto chutí poslat ho kamsi.
Zkrátka kromě vyslovených patologií neexistuje ádná vlastnost, která by byla sama o sobě dobrá či patná, tohle hodnocení vzniká v interakci s druhým partnerem a bývá proměnlivé situaci od situace.
To, co popisuje ty, mi připadá vechno dost závané na to, aby to vylučovalo partnerství.
Vlastnosti které uvádí jsou váné a pro 95%en neslučitelné pro partnerství(těch 5%jsou v mých očích masochystky).
Je velmi individuální kdo a jaké patné vlastnosti nebude tolerovat.To co by se třeba jedné zdálo vpořádku,třeba vulgární mluvení,chození do hospody,nespolehlivost atd. ,tak třeba jiné by kavý mu nestál ani za pohled.A právě proto jak jsme jiný si nalézáme partnery.Rozvedem se s muem,protoe... ale jiná si ho vezme,protoe..
Take v podstatě je na nás kadém,co je pro nás tolerovatelné a co nikoli.
Není tady
Me napsal(a):
Jetě mi nedá, abych se nezeptala na toto: Jsou nějaké patné vlastnosti, které jste na svém protějku ochotni tolerovat?Které? A naopak: které řadíte mezi ty absolutně netolerovatelné?
Zjistila jsem, e těch tolerovatelných moc nemám, moná bych skousla nějaké rozházené ponoky na zemi apod., naopak těch netolerovatelných je větina: lhaní, sukničkářství, v posl. době naráím na samé choleriky, take i ta výbunost, závislost na automatech, alkoholu... na čemkoli, násilnické sklony, narcismus/egocentrismus, lakota (jak penění, tak citová, větinou jdou ruku v ruce)
Připadá mi, e kadý mu, kterého znám (a připadne mi +- přitalivý), má minimálně jednu z těchto pro mě netolerovatelných vlastnostíJsem moc náročná?
Ty nikdy nele? Nikdy nevybuchne? Nejse vůbec lakomá? Fakt?!
Judita napsal(a):
například partnerovu důkladnost a preciznost můeme ocenit..., ale ve chvíli, kdy se stejnou důkladností studuje jídelní lístek, můeme mít sto chutí poslat ho kamsi..
Jo tak třeba tohle by mi nevadilo!
Není tady
Ponoky na zemi nejsou vlastnost, ale bordelářství Ale taková je větina muů...
Jinak, samozřejmě, partner by neměl být alkoholik ani gambler, ale mnoho jiných vlastností se projeví a po svatbě...
Není tady
shiden napsal(a):
Ty nikdy nele? Nikdy nevybuchne? Nejse vůbec lakomá? Fakt?!
Kadý občas zale, téměř kadý občas vybuchne... myslím spíe jakési časté lhaní v podstatných věcech, časté výbuchy apod...
Není tady
Me, jsi úplně normální, jen má prostě smůlu, zkus se kouknout jinam...po jiných typech muů...ono jde větinou ruku v ruce vizá a povaha.
Není tady
Ale to je přece vechno jen otázka míry...i laskavost a vlídnost se můe přejíst a stát se "patnou" vlastností.... A ta míra je u kadého jiná a k tomu se mění....jak tohle chce zachytit, definovat, vyseparovat?
Mám zkuenost, e existuje jedna muská vlastnost - nebo spí postoj - který je těko tolerovatelný pro kadou enu - kdy se k ní mu chová, jako k nepříteli. A přesto i s tím mnohá ije.
Není tady
U mňa sa to celý ivot krytaliuje a povedala by som, e teda určite nie násilie (ani fyz., ani psych.), závislosti - musel by ma záujem sa lieči, dtto iarlivos, manipulátorstvo - teda aspoň poradňa a snaha zmeni sa, určite nie závislos na mamičke(vlastne asi na iadnej ivej osobe, vrátane mňa, to nemôe robi dobrotu) a potom aosciálne správanie ako odmietanie pracova, stara sa o materiálne záleitosti, chod domácnosti apod. Inak asi nie som "bený prací práok", ale sukničkárstvo, pokiaž by ho dokázal taji, príleitostná návteva krčmy alebo hoc aj bordelu, by mi nevadili, ani pozeranie p.o.r.n.a, erotické chaty apod. Povaujem to za jeho súkromie, ktoré by ale súkromným malo osta. Na druhej strane rovnakú mieru slobody vyadujem pre seba, hoci ja ju vyuívam trochu inak - na svoje končíky, často typicky enské(orient. tanec) a priatežov. Hrozne by mi vadilo, keby mi do toho partner kafral. Neporiadnos do istej miery, rovnako ako ďalie necnosti - to by som snáď ani zlými vlastnosami nenazvala. Vadili by mi skôr li, zamlčiavanie, neúprimnos, neochota pomôc, manipulácia a nelojalita navonok - (navonok páru, voči rodine, kamarátom a známym, mám na mysli)... proti tomu mi nejaký neporiadok pripadá ako brnkačka.
Není tady
Me napsal(a):
... naopak těch netolerovatelných je větina: lhaní, sukničkářství, v posl. době naráím na samé choleriky, take i ta výbunost, závislost na automatech, alkoholu... na čemkoli, násilnické sklony, narcismus/egocentrismus, lakota (jak penění, tak citová, větinou jdou ruku v ruce)
Připadá mi, e kadý mu, kterého znám (a připadne mi +- přitalivý), má minimálně jednu z těchto pro mě netolerovatelných vlastnostíJsem moc náročná?
Milé Me,
nejsi náročná, náročná bys byla, kdyby těch vlastností bylo mnohem více a byly třeba i vzájemně neslučitelné.
- Míru tolerance si určuje jen ty. A ne větina en, která by třeba řekla, e tvé "nároky" jsou blbost.
- tolerance a "nároky" se časem a věkem mohou měnit a vyvíjet, stejně tak jako se mění a vyvíjí ty.
- čím víc jasně ví, jaké jsou tvé nároky a potřeby, tím je pro tebe lehčí odhalit, zda-li pan X ti vyhovuje či ne. A to je vlastně dobře. Vyhne se tak alespon iluzi toho, e pána sice miluje, ale zároveň se ve vztahu trápí, protoe ti jeho vlastnosti nedělají dobře....a doufá a doufá a doufá, e se panáček změní.
Není tedy nutné mít pocit či dokonce se snad i trápit tím, e bys byla náročná.
Není tady
lupina montana napsal(a):
Ale to je přece vechno jen otázka míry...i laskavost a vlídnost se můe přejíst a stát se "patnou" vlastností....
A ta míra je u kadého jiná a k tomu se mění....jak tohle chce zachytit, definovat, vyseparovat?
Mám zkuenost, e existuje jedna muská vlastnost - nebo spí postoj - který je těko tolerovatelný pro kadou enu - kdy se k ní mu chová, jako k nepříteli. A přesto i s tím mnohá ije.
...i laskavost a vlídnost se můe přejíst a stát se "patnou" vlastností....
Potvrzuji, můe se to zdát mnohému nepochopitelné, ale je to přesně tak!
Take hodňáci pozor, čas od času je třeba se natvat a udělat doma bengál!!!
Jinak vám ta vae uteče za někým, kdo umí aspoň občas projevit nějaké ty emoce!
Není tady
Nicolas napsal(a):
Není tedy nutné mít pocit či dokonce se snad i trápit tím, e bys byla náročná.
Jenom je nutné se při hledání partnera obrnit velikou trpělivostí....
Není tady