6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ještě mi nedá, abych se nezeptala na toto: Jsou nějaké špatné vlastnosti, které jste na svém protějšku ochotni tolerovat?Které? A naopak: které řadíte mezi ty absolutně netolerovatelné?
Zjistila jsem, že těch tolerovatelných moc nemám, možná bych skousla nějaké rozházené ponožky na zemi apod., naopak těch netolerovatelných je většina: lhaní, sukničkářství, v posl. době narážím na samé choleriky, takže i ta výbušnost, závislost na automatech, alkoholu... na čemkoli, násilnické sklony, narcismus/egocentrismus, lakota (jak peněžní, tak citová, většinou jdou ruku v ruce)
Připadá mi, že každý muž, kterého znám (a připadne mi +- přitažlivý), má minimálně jednu z těchto pro mě netolerovatelných vlastností Jsem moc náročná?
Upravil(a) Me (15. 3. 2008 20:40)
Není tady
Vidím to tak, že jsou jevy neslučující se s partnerským vztahem - veškeré závislosti včetně té na automatech, chorobná žárlivost, násilnické chování - většina z toho, co sama uvádíš. Pokud si odmyslíme tyto záležitosti, zbyde nám člověk, který je takový či makový, a každá jeho vlastnost může být v určitém kontextu dobrá a v jiném špatná - například partnerovu důkladnost a preciznost můžeme ocenit, pokud je ochotný dopodrobna studovat nějakou smlouvu, než ji podepíše, a díky tomu se vyhneme nějakému problému, ale ve chvíli, kdy se stejnou důkladností studuje jídelní lístek, můžeme mít sto chutí poslat ho kamsi.
Zkrátka kromě vyslovených patologií neexistuje žádná vlastnost, která by byla sama o sobě dobrá či špatná, tohle hodnocení vzniká v interakci s druhým partnerem a bývá proměnlivé situaci od situace.
To, co popisuješ ty, mi připadá všechno dost závažné na to, aby to vylučovalo partnerství.
Vlastnosti které uvádíš jsou vážné a pro 95%žen neslučitelné pro partnerství(těch 5%jsou v mých očích masochystky).
Je velmi individuální kdo a jaké špatné vlastnosti nebude tolerovat.To co by se třeba jedné zdálo vpořádku,třeba vulgární mluvení,chození do hospody,nespolehlivost atd. ,tak třeba jiné by kavý muž nestál ani za pohled.A právě proto jak jsme jiný si nalézáme partnery.Rozvedem se s mužem,protože... ale jiná si ho vezme,protože..
Takže v podstatě je na nás každém,co je pro nás tolerovatelné a co nikoli.
Není tady
Me napsal(a):
Ještě mi nedá, abych se nezeptala na toto: Jsou nějaké špatné vlastnosti, které jste na svém protějšku ochotni tolerovat?Které? A naopak: které řadíte mezi ty absolutně netolerovatelné?
Zjistila jsem, že těch tolerovatelných moc nemám, možná bych skousla nějaké rozházené ponožky na zemi apod., naopak těch netolerovatelných je většina: lhaní, sukničkářství, v posl. době narážím na samé choleriky, takže i ta výbušnost, závislost na automatech, alkoholu... na čemkoli, násilnické sklony, narcismus/egocentrismus, lakota (jak peněžní, tak citová, většinou jdou ruku v ruce)
Připadá mi, že každý muž, kterého znám (a připadne mi +- přitažlivý), má minimálně jednu z těchto pro mě netolerovatelných vlastností Jsem moc náročná?
Ty nikdy nelžeš? Nikdy nevybuchneš? Nejseš vůbec lakomá? Fakt?!
Judita napsal(a):
například partnerovu důkladnost a preciznost můžeme ocenit..., ale ve chvíli, kdy se stejnou důkladností studuje jídelní lístek, můžeme mít sto chutí poslat ho kamsi..
Jo tak třeba tohle by mi nevadilo!
Není tady
Ponožky na zemi nejsou vlastnost, ale bordelářství Ale taková je většina mužů...
Jinak, samozřejmě, partner by neměl být alkoholik ani gambler, ale mnoho jiných vlastností se projeví až po svatbě...
Není tady
shiden napsal(a):
Ty nikdy nelžeš? Nikdy nevybuchneš? Nejseš vůbec lakomá? Fakt?!
Každý občas zalže, téměř každý občas vybuchne... myslím spíše jakési časté lhaní v podstatných věcech, časté výbuchy apod...
Není tady
Me, jsi úplně normální, jen máš prostě smůlu, zkus se kouknout jinam...po jiných typech mužů...ono jde většinou ruku v ruce vizáž a povaha.
Není tady
Ale to je přece všechno jen otázka míry...i laskavost a vlídnost se může přejíst a stát se "špatnou" vlastností.... A ta míra je u každého jiná a k tomu se mění....jak tohle chceš zachytit, definovat, vyseparovat?
Mám zkušenost, že existuje jedna mužská vlastnost - nebo spíš postoj - který je těžko tolerovatelný pro každou ženu - když se k ní muž chová, jako k nepříteli. A přesto i s tím mnohá žije.
Není tady
U mňa sa to celý život kryštaližuje a povedala by som, že teda určite nie násilie (ani fyz., ani psych.), závislosti - musel by mať záujem sa liečiť, dtto žiarlivosť, manipulátorstvo - teda aspoň poradňa a snaha zmeniť sa, určite nie závislosť na mamičke(vlastne asi na žiadnej živej osobe, vrátane mňa, to nemôže robiť dobrotu) a potom aosciálne správanie ako odmietanie pracovať, starať sa o materiálne záležitosti, chod domácnosti apod. Inak asi nie som "bežný prací prášok", ale sukničkárstvo, pokiaľ by ho dokázal tajiť, príležitostná návšteva krčmy alebo hoc aj bordelu, by mi nevadili, ani pozeranie p.o.r.n.a, erotické chaty apod. Považujem to za jeho súkromie, ktoré by ale súkromným malo ostať. Na druhej strane rovnakú mieru slobody vyžadujem pre seba, hoci ja ju využívam trochu inak - na svoje končíky, často typicky ženské(orient. tanec) a priateľov. Hrozne by mi vadilo, keby mi do toho partner kafral. Neporiadnosť do istej miery, rovnako ako ďalšie necnosti - to by som snáď ani zlými vlastnosťami nenazvala. Vadili by mi skôr lži, zamlčiavanie, neúprimnosť, neochota pomôcť, manipulácia a nelojalita navonok - (navonok páru, voči rodine, kamarátom a známym, mám na mysli)... proti tomu mi nejaký neporiadok pripadá ako brnkačka.
Není tady
Me napsal(a):
... naopak těch netolerovatelných je většina: lhaní, sukničkářství, v posl. době narážím na samé choleriky, takže i ta výbušnost, závislost na automatech, alkoholu... na čemkoli, násilnické sklony, narcismus/egocentrismus, lakota (jak peněžní, tak citová, většinou jdou ruku v ruce)
Milé Me,
nejsi náročná, náročná bys byla, kdyby těch vlastností bylo mnohem více a byly třeba i vzájemně neslučitelné.
- Míru tolerance si určuješ jen ty. A ne většina žen, která by třeba řekla, že tvé "nároky" jsou blbost.
- tolerance a "nároky" se časem a věkem mohou měnit a vyvíjet, stejně tak jako se měníš a vyvíjíš ty.
- čím víc jasně víš, jaké jsou tvé nároky a potřeby, tím je pro tebe lehčí odhalit, zda-li pan X ti vyhovuje či ne. A to je vlastně dobře. Vyhneš se tak alespon iluzi toho, že pána sice miluješ, ale zároveň se ve vztahu trápíš, protože ti jeho vlastnosti nedělají dobře....a doufáš a doufáš a doufáš, že se panáček změní.
Není tedy nutné mít pocit či dokonce se snad i trápit tím, že bys byla náročná.
Není tady
lupina montana napsal(a):
Ale to je přece všechno jen otázka míry...i laskavost a vlídnost se může přejíst a stát se "špatnou" vlastností.... A ta míra je u každého jiná a k tomu se mění....jak tohle chceš zachytit, definovat, vyseparovat?
Mám zkušenost, že existuje jedna mužská vlastnost - nebo spíš postoj - který je těžko tolerovatelný pro každou ženu - když se k ní muž chová, jako k nepříteli. A přesto i s tím mnohá žije.
...i laskavost a vlídnost se může přejíst a stát se "špatnou" vlastností....
Potvrzuji, může se to zdát mnohému nepochopitelné, ale je to přesně tak!
Takže hodňáci pozor, čas od času je třeba se naštvat a udělat doma bengál!!!
Jinak vám ta vaše uteče za někým, kdo umí aspoň občas projevit nějaké ty emoce!
Není tady
Nicolas napsal(a):
Není tedy nutné mít pocit či dokonce se snad i trápit tím, že bys byla náročná.
Jenom je nutné se při hledání partnera obrnit velikou trpělivostí....
Není tady