Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#101 18. 3. 2008 17:54

maricka
♥♥♥♥♥--

Re: Milenec a kamarád- všechno jsem pokazila.

Nharte, já nevím...moc tomu, co jsi napsal/a (nevím, zda jsi žena, či muž) nerozumím... Ano, každý máme v sobě nějaký potenciál, ale pokud se přece někdo rozhodne, že bude nevěrný a bude to tajit a nebude chtít od manžela odejít, tak přece pak nemůže sám nad sebou brečet a divit se tomu, že se zamiloval nebo že už ani s milencem to není ono? Já myslím, že téměř každý moc dobře víme, do čeho jdeme a že ani milenectví nám neposkytne všechno, po čem tajně toužíme a že jednou zákonitě skončí, protože zamilovanost netrvá věčně.

Je to všechno však příliš složité na to, abychom vynášeli definitivní soudy. Ale nevěřím, že milovat se dá více mužů. Protože milovat znamená se i obětovat. Ovšem pokud by to vyžadovalo příliš velkou oběť, tak je lepší se rozejít, ale milovat podle mne znamená stát vedle někoho a být jeho oporou... A to nejde, pokud máme dalšího muže, tedy milence...jemu nejsme oporou, s ním si jen rozumíme, děláme si navzájem jednou za čas radost tím, že si popovídáme a pomilujeme se. Ale tohle není láska, to je jen náklonnost. A tohle je třeba rozlišovat... Láska je zodpovědnost za život toho druhého. A pokud nejsme schopni být za někoho zodpovědní, nebudeme nikdy milovat.

Není tady

#102 18. 3. 2008 18:10

qwassa
♥♥♥----

Amri, je to tak, jak říká Nharte - to je to správný slovo - fatální... Ty to tak cítíš, ale ono to tak není. Cítit to tak chvíli je normální, cítit to tak dlouho, jak to cítíš ty, to už je asi zavirovanej prográmek, ale furt dobrý... no ale jestli to vydržíš ještě chhvíli, tak to bude fakt matrix :-) Jinak pro Mikyse "kamarád včetně občasného sexu" - zavolá, když jsem sama doma, čtu si (str. 412 románu s 834 stranama a moc hezká knížka a napínavý a zajímavý atd.) a ptá se - co dneska, kotě, co děláš? A já : Dneska nééé, Mildo... já něco mám... A když v té samé situaci volá "milenec" - tak : co dneska, kotě, co děláš? A já : Nic, Mildííí, co ty???

Pracuj na vlastním kameni.. jiné jen obdivuj.

Není tady

#103 18. 3. 2008 18:11

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Alošek, Mikeš- mě se pod těmihle pojmy vyjevuje rozdílný obsah, mám pod nimi velmi rozlišné pocity. Ale vím, že to není univerzální. Já  s kamarády právě neumím sexovat, nic mi to dlohodobě neříká (víc než třeba třikrátsmile). Ani mému tělu to smysl nedává, jsme v tomto v souznění. Kromě toho se oni zamilovali a začali tlačit na něco víc a to byla pro mne noční můra, protože jsem je měla moc ráda.

Fly or Die. Punk je od punkevních jeskyní? smile

Není tady

#104 18. 3. 2008 18:12

Alosek
Host

Tak maricko,
tobě nerozumím už vůbec...
První odstavec fajn, chápu, v pohodě. Ale...

To, že jsi ty nikdy nemilovala dva muže, nezažila jsi to, neznamená, že to tak nemůže mít někdo jiný. Já tomu věřím, protože vím, jaké to je.
Zaprvé - milovat neznamená se obětovat. Slova oběť a láska nejdou dohromady. Oběť se spojuje se sobectvím, například.
Zadruhé - láska není zodpovědnost za někoho jiného a jeho život. Nemůžu brát druhému jeho důstojnost a svobodu rozhodování a myslet si přitom, že to dělám z lásky... Zodpovědnost máme jen sami za sebe, za své činy.
A jistě, za své děti, dokud nejsou samy dospělé a připravené unést svou vlastní zodpovědnost za svůj život.

#105 18. 3. 2008 18:15

Alosek
Host

Nharte napsal(a):

Alošek, Mikeš- mě se pod těmihle pojmy vyjevuje rozdílný obsah, mám pod nimi velmi rozlišné pocity. Ale vím, že to není univerzální. Já  s kamarády právě neumím sexovat, nic mi to dlohodobě neříká (víc než třeba třikrátsmile). Ani mému tělu to smysl nedává, jsme v tomto v souznění. Kromě toho se oni zamilovali a začali tlačit na něco víc a to byla pro mne noční můra, protože jsem je měla moc ráda.

Chápu a rozumím. Prostě máme odlišné vnímání. wink

#106 18. 3. 2008 18:18

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Maricko, jsem žena. Máš vlastně moc hezký přístup a bylo by pro mne hodně náročné vyjádřit, kde mi to neštimuje.
Ale například- milovat musí mít v sobe  "se obětovat"? To nemyslím.
                   - radost není tou největší životní oporou?

Není tady

#107 18. 3. 2008 18:22

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

pardón za duble.

Upravil(a) Nharte (18. 3. 2008 18:25)

Není tady

#108 18. 3. 2008 18:24

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Nharte napsal(a):

Alosku, jj, je to fascinující ty různý očka:). A teď vidím, že je v jiném máme zase dost podobná.

qwasso, vtipnébig_smile.

Není tady

#109 18. 3. 2008 18:30

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Alosek napsal(a):

Chápu a rozumím. Prostě máme odlišné vnímání. wink

Ale jo, proč ne - jsme lidi, a ne roboti. Každý to může mít trošku jinak nastavené.
Např. pro mě je "milenka" ženou, kterou má muž pouze na sex a na nic jiného. Můj kamarád to dovedl ad absurdum, když takovou ženu na sex má, a nic jiného ho nezajímá (on je samozřejmě ženatý a ona vdaná). Neví kde bydlí, kde pracuje a pokud se nemýlím, tak snad ani nezná její příjmení. Prostě čistý, ryzí sex, nic víc a nic méně. Když jsem se ho ptal proč, odpověděl mi, že to tak mají kvůli co nejmenšímu riziku prozrazení. Scházejí se někde v penzionku u Teplic, zasouloží si a nazdar.
Já bych to takhle mít nemohl, na druhou stranu možná právě proto jsem měl loni zaděláno na superproblém, protože jsem se zamiloval. Jenže mně to nějak bez aspoň špetky citu nejde...

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#110 18. 3. 2008 18:40

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Mikeši- pro mě je milenec super krásný slovo, zatím bylo vždy spojené s velkou přitažlivostí a partnerstvím. Vždycky mě překvapí, co pod tohle slovo lidi narvou. Dyť je odvozený od milovat...

Není tady

#111 18. 3. 2008 18:44

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Nharte napsal(a):

Mikeši- pro mě je milenec super krásný slovo, zatím bylo vždy spojené s velkou přitažlivostí a partnerstvím. Vždycky mě překvapí, co pod tohle slovo lidi narvou. Dyť je odvozený od milovat...

...a nebo "milovat se".... ?

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#112 18. 3. 2008 18:49

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

...a nebo "milovat se".... ?
Jóó ty slovíčka tummenupp. "Se" je nej! Ale za druhého já raději nemluvím hjarta

Není tady

#113 18. 3. 2008 18:57

maricka
♥♥♥♥♥--

Alosek napsal(a):

Tak maricko,
tobě nerozumím už vůbec...
První odstavec fajn, chápu, v pohodě. Ale...

To, že jsi ty nikdy nemilovala dva muže, nezažila jsi to, neznamená, že to tak nemůže mít někdo jiný. Já tomu věřím, protože vím, jaké to je.
Zaprvé - milovat neznamená se obětovat. Slova oběť a láska nejdou dohromady. Oběť se spojuje se sobectvím, například.
Zadruhé - láska není zodpovědnost za někoho jiného a jeho život. Nemůžu brát druhému jeho důstojnost a svobodu rozhodování a myslet si přitom, že to dělám z lásky... Zodpovědnost máme jen sami za sebe, za své činy.
A jistě, za své děti, dokud nejsou samy dospělé a připravené unést svou vlastní zodpovědnost za svůj život.

Alosku, prostě jen máme odlišný názor... Já pod slovem "milovat" vnímám onu zodpovědnost, oddanost a obětování se. Oběť není totožnou se sobectvím, protože já se třeba obětuji dobrovolně, ne proto, že to tak někdo chce a protože je sobecký a žádá po mně oběti. A pak...láska je právě ona zodpovědnost, ale ne ve smyslu, že se neumím o sebe postarat, tak si najdu partnera či manžela, který se o mne postará, já vnímám zodpovědnost v jejím ryzím významu, tedy tak, že mi někdo věří a já jej prostě nemohu zklamat, zklamat jeho lásku, důvěru, všechno... Zodpovědnost znamená odpovídat...tedy mít jakoby povinnost někomu odpovídat, když se mne zeptá. A ted to nemyslím doslova jako, že se mne partner zeptá, co jsem dělala v 15:33 včera a já musím hned odpovědět, nebo když se mne partner zeptá, komu píšu a já musím hned odpovědět. Prostě myslím ono bytostné odpovídání druhému... No, už začínám filosofovat, ale když já to filosofování tak miluji a nemohu bez něj být smile...a nemohu jej nepřevádět do praxe...

Upravil(a) maricka (18. 3. 2008 18:58)

Není tady

#114 18. 3. 2008 19:00

maricka
♥♥♥♥♥--

Nharte, radost není tou největší životní oporou, protože radost je pomíjivá... To, co pomíjivé není, je lidský charakter, pro něhož je primární právě zodpovědnost..tedy zodpovědnost za sebe, za druhého, druhé a nejlépe celý svět... Prostě nemám ráda přílišné individualisty a sobce, kteří myslí jen na sebe...

Není tady

#115 18. 3. 2008 19:15

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Radost není pomijívá, akorát my ji pomíjíme. Radost není sobecká. Zodpovědnost za celý svět znamená žít v radosti. Taky to ještě neumím, ale už to vím.smile

Není tady

#116 18. 3. 2008 19:24

maricka
♥♥♥♥♥--

Docela s Tebou souhlasím, Nharte... Ale radost není pomíjivá jen u malého procenta lidí, u těch tzv. "smíšků". Ale i Ti jsou občas smutní, jen to nedávají najevo, asi to neumějí... Ale ano, měli bychom se začít umět radovat, žít optimisticky, protože jen to pohybuje svět vpřed...nežít jako Lavský na jiném vlákně..já už z něj vážně nemohu...to je pesimista jako vyšitý...

Není tady

#117 18. 3. 2008 19:25

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

shiden napsal(a):

maricka napsal(a):

Amriano, já měla mužů spoustu a stejně je ta zkušenost k ničemu...akorát jen pořád srovnáváš... A pak, milenci odcházejí a přicházejí...prostě to tak je a je třeba, aby si to člověk uvědomil hned na počátku, jinak je z toho pak zbytečně smutný a zmatený. Zůstává jediné - opravdové přátelství...a tím může být i manželství, ale nemusí... Asi bych  nikdy neudělala tu chybu, že se budu chtít milovat se svým kamarádem...nejkrásnější je právě to, že můžete o sobě snít...

Hm, spoustu, neříkej, že vagóny, ještě že tě nečte Zephyr. lol
Nemyslím si, že nelze s někým být normální kamarád a zároveň sexuální milenec. To se nemusí vylučovat a taky se to nevylučuje. Já vím, že to tak může fungovat.

stolt může, to potvrzuju

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#118 18. 3. 2008 19:57

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Když vás všechny tak čtu, tak koukám ..neexistuje asi univerzální názor na to, co je nebo není možný ...asi je to o povaze těch lidí, kteří se ve vztahu (jakýmkoliv) najdou a jdou chvíli spolu ....několik věcí co jste tu řekli mě hodně oslovilo ...jdu si je přežvýkat a popřemýšlet ... reagovat asi budu moct až zítra ...je toho moc nad čím se musím zamyslet  ...

Upravil(a) Amriana (18. 3. 2008 20:00)

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#119 18. 3. 2008 20:32

corinka
♥♥-----

Am, měla jsi jen 1 zkušenost (s manželem)- i když Vam spolu bylo fajn... Ale přišel někdo nový, neokoukaný a líbila ses mu... on Tobě taky. Prostě se zakoukal a začal Tě dobývat  ...Tobě se to moc líbilo. Ale ted uz jsi jeho, má Te jistou a ztrácí zájem... a o co menší zájem má on, o to víc ho začínáš chtít Ty.....
Bolí to, ale věř, že si to prožil každý a za nějaký čas Ti zase bude fajn a budeš vzpomínat jen na to hezké...smile

Není tady

#120 18. 3. 2008 20:36

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

corinka napsal(a):

Am, měla jsi jen 1 zkušenost (s manželem)- i když Vam spolu bylo fajn... Ale přišel někdo nový, neokoukaný a líbila ses mu... on Tobě taky. Prostě se zakoukal a začal Tě dobývat  ...Tobě se to moc líbilo. Ale ted uz jsi jeho, má Te jistou a ztrácí zájem... a o co menší zájem má on, o to víc ho začínáš chtít Ty.....
Bolí to, ale věř, že si to prožil každý a za nějaký čas Ti zase bude fajn a budeš vzpomínat jen na to hezké...smile

Ahoj víš co je na tom to vtipný ? a bejt to někde ve filmu, tak se chlámu jaká je to komedie ...tak nejvtipnější je, že já vůbec NEPOZNALA ...prostě nepoznala, že mě balí ... já myslela, že to má jako já ..kamarádství, ale on to mohl být klidně i jen tah jak prostě mě mít ... v posteli .... a víš co je vtipný ještě víc ?V okamžiku, kdy jsem začala pracovat na tom, že to tak už dál nejde, protože mě to bolí tak...píše víc, volá víc ....dnes poslal už 7 smsek a dva majly ...no ... já Ti nevím ... V ŽIVOTĚ  tomu nebudu rozumnět ... připadám si jak trouba ...dospělá ženská a blbne ... va

Upravil(a) Amriana (18. 3. 2008 20:37)

Není tady

#121 18. 3. 2008 21:16

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Amriana napsal(a):

Ahoj víš co je na tom to vtipný ? a bejt to někde ve filmu, tak se chlámu jaká je to komedie ...tak nejvtipnější je, že já vůbec NEPOZNALA ...prostě nepoznala, že mě balí ... já myslela, že to má jako já ..kamarádství, ale on to mohl být klidně i jen tah jak prostě mě mít ... v posteli .... a víš co je vtipný ještě víc ?V okamžiku, kdy jsem začala pracovat na tom, že to tak už dál nejde, protože mě to bolí tak...píše víc, volá víc ....dnes poslal už 7 smsek a dva majly ...no ... já Ti nevím ... V ŽIVOTĚ  tomu nebudu rozumnět ... připadám si jak trouba ...dospělá ženská a blbne ... va

to je klasika....

Není tady

#122 18. 3. 2008 21:19

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

venuše napsal(a):

Amriana napsal(a):

to je klasika....

Jak to myslíš ? Klasika ?

Není tady

#123 18. 3. 2008 21:32

corinka
♥♥-----

Am, funguje to tak asi skoro u všech smile Kdyz někdo, kdo Tě do ted obdivoval ,přestane mít zájem, začínáš ho mít Ty (protože člověk tak nějak předpokládá, že ten obdiv a zájem tu budou pořád a když to přestane být samozřejmost, začne to chybět a situace se otočí, zájem začínáš mít Ty smile) Jako trouba si připadat nemusíš, prostě jsi se zamilovala a některé věci pak člověk nevidí reálně...to se stává. Záleží na Tobě, jak to bude dál...Tak držím palce, at to zvládneš! smile

Není tady

#124 18. 3. 2008 21:46

corinka
♥♥-----

Am, ještě...navrhl Ti někdy odchod od manžela? Myslel někdy na Vaši společnou budoucnost? Pokud ne, tak bych o tom taky popřemejšlela.....

Není tady

#125 18. 3. 2008 22:20

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Amriana napsal(a):

venuše napsal(a):

Amriana napsal(a):

to je klasika....

Jak to myslíš ? Klasika ?

No u me to funguje tak, ze kdyz mam v planu to s nim skoncovat, tak on jakoby to vycitil, zacne se vic ozyvat, najednou ma zajem... a ja jsem zase tam, kde jsem byla. dumbom

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí