29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mikeš napsal(a):
pomněnka napsal(a):
Moc krásně si to napsala .
Ale i tak trochu smutně.... aspoň na mě to tak působí...
Ale chápu, takový už je život...
Smutně ano, ale vo tom to je... vo životě a ten není žádný peříčko.
Není tady
Račice dračice napsal(a):
Alošku, jak se díváš na to, nechat ho jít, úplně a zcela,když se vlastně takhle trápí??
Samozřejmě, dělá si to sám, ubližuje si sám, ale přesto.
Se smutkem... zkoušela jsem s ním být a snažit se mu jakkoli pomoct (vysvětlovat, přesvědčovat, zkusila jsem s ním chodit, byla jsem nepříjemná, milá - fakt všechno), ale vždycky to vedlo jenom k tomu, že si dělal větší a větší naděje.
Teď to prostě nechávám být, žiju si svůj život, a jeho nechávám žít ten jeho. Opravdu nemůžu rozhodovat za něj. Má na vybranou - buď přijme to, co se děje, a nebude si už takhle ubližovat, a dá šanci nějaké jiné nebo bude ještě hodně dlouho přežívat v marných nadějích.
Já mu s tím pomoct nemůžu.
Ale to neznamená, že bych ho odsunovala. Když je mu blbě, potřebuje pomoct, jsem tady, stejně jako kdysi, když jsme byli "jenom" přátelé. A jako přátelé jsme i dál, známe se opravdu dobře.
pomněnka napsal(a):
Amri, úplně tě chápu cítila jsi se jako princezna , říkala jsi si, že konečně jsem pro někoho potřebá, atraktivní...- myslí na mě - a to je ten nejkásnější pocit. To znám bylo to taky tak ze začátku. Volal mi každý den jen jak se máš...a já si na to zvykla, bylo to jak droga. Postupně to omezoval a teď se slyšíme tak jednou za tři dny a to vynecháváme výkendy. Ale já vím, že mě má přesto rád a mě to stačí. Taky od něj víc nečekám.
Co to vynecháváte výkendy
Není tady
maricka napsal(a):
k čemu jsou tedy milenci, kteří také jednou z té hlavy vyšumí a zůstane jen přátelství??? Není pak lepší mít jen jeden vztah na celý život nebo si prostě přiznat, že žádná velká láska neexistuje???
Kdyby to bylo tak jednoduché...
Ahojky všem ....jsem tu čtu si vás a brečím ...je mi těžko, dnes je mi zase trochu hůř ...mám dny kdy je to lepší a říkám si jasně ..tak jde život ...máš zkušenost (včera) a jsou dny jako dnes kdy to moc bolí ...Udělala jsem si to ale sama dnes ...říkala jsem si, že nemá cenu brečet nad rozlitým mlíkem a je potřeba jít dál ...tak jsem se rozhodla smazat ty starý majly ...jenže jsem se přecenila a začetla se do nich ... není v nich ani jedno vyznání ..ani jedno klasicky mazlivý slůvko ...ale stejně ..a tak tu brečím brečím ....připadám si úplně pitomá ....
Není tady
maricka napsal(a):
k čemu jsou tedy milenci, kteří také jednou z té hlavy vyšumí a zůstane jen přátelství??? Není pak lepší mít jen jeden vztah na celý život nebo si prostě přiznat, že žádná velká láska neexistuje???
Do jednoho veeelkého vztahu na celý život jsem taky šla a jsem v něm dosud. Taky jsem si dlouhý leta říkala, že já nikdy...a odsuzovala ty ostatní co byli nevěrní. A teď.....jen krčím rameny...
Není tady
maricka napsal(a):
přátelství je někdy víc než láska...!
pomněnka napsal(a):
Amri, úplně tě chápu cítila jsi se jako princezna , říkala jsi si, že konečně jsem pro někoho potřebá, atraktivní...- myslí na mě - a to je ten nejkásnější pocit. To znám bylo to taky tak ze začátku. Volal mi každý den jen jak se máš...a já si na to zvykla, bylo to jak droga. Postupně to omezoval a teď se slyšíme tak jednou za tři dny a to vynecháváme výkendy. Ale já vím, že mě má přesto rád a mě to stačí. Taky od něj víc nečekám.
Nikdy jsem od něj nic nečekala ani on ode mě ...prostě to plynulo tak nějak samo....bylo to hezký .... víš to s tou drogou....líp bych to neřekla ...prostě návykový a chybí to....píše smsky denně....já nezačínám první ...ozve se ozve neozve ...neozve ....ale líto mi to je ...proto píšu sem a pomáhá mi to ...abych nepsala jemu a nezačala si něco vynucovat a neponížila se...ale věř mi chtělo by se mi napsat...kolikrát ju ...třeba jen takovou obyčejnou ...něco jako : zíííív dobrý jitro ...máme se ??? jako dřív ....
Není tady
Amriana napsal(a):
Ahojky všem ....jsem tu čtu si vás a brečím ...je mi těžko, dnes je mi zase trochu hůř ...mám dny kdy je to lepší a říkám si jasně ..tak jde život ...máš zkušenost (včera) a jsou dny jako dnes kdy to moc bolí ...Udělala jsem si to ale sama dnes ...říkala jsem si, že nemá cenu brečet nad rozlitým mlíkem a je potřeba jít dál ...tak jsem se rozhodla smazat ty starý majly ...jenže jsem se přecenila a začetla se do nich ... není v nich ani jedno vyznání ..ani jedno klasicky mazlivý slůvko ...ale stejně ..a tak tu brečím brečím ....připadám si úplně pitomá ....
Nejsi!!! USMĚJ SE Jsi krásná, hodná, život je nááádherný a BUDE LÍP
Není tady
shiden napsal(a):
Amriana napsal(a):
Pomněnko ... i já mám "jasno" kdyby došlo na volbu milenecx partner ...o tom tohle není ...celý je to o tom, že holt mi chybí to napojení ... víš dělal.. věci... byly legrační a hezký a já si zase přišla mladá a volná bezstarostná ...třeba mi přišla smska - hele oranžová nebo žlutá? ...a já odepsala: obě ... a pak jsem zjistila, že mají doma půl zdi oranžové a půl žluté ... no ... nebo smska ...heč mají tady dobrý pivo ...a mě se chtělo smát ...ve tři ráno smska : jdu se jen napít a říkám si jestli náhodou nemáš žízeň ... já ji objevila až ráno ... no bylo to milý a praštěný ..a tohle už nedělá ..tyhle trhlý věci...prozvonil mě do práce a řekl poslouchej...a dal mi do sluchátka písničku Divokýho Billa ... a já : hele nemám čas na tohle sprdla jsem ho ale stejně mi bylo hezky ... no a tohle jsem si pokazila ... nebo proč už se mu nelíbí tohle dělat ..jen mě tak balil ???ach jo .... vzpomínky ...bolavý ...
Alosku děkuju .... čtu si pořád dokola cos napsala....Asi byl do tebe jednu dobu taky zamilovaný, ale už ho to přešlo. To se mě taky jednou stalo a pak mě to taky přešlo. Jo ty sms jsem psal taky. Myslím, že zbývá, aby jsi se odmilovala ty, protože s ním to nemá smysl.
Jsem si vědomá, že to jde nejspíš vše do háje .... ale ...jak to mám udělat ? Odmilovat se ?Stýská se mi...chybí mi ...a i když se snažím komunikovat co nejmíň ...stejně mi chybí .... víš už jsem to tu psala, já se se svým mužem seznámila v 17, pak jsme se vzali(nemuseli jsme) a teď je mi 35 a tohle je má druhá zkušenost s chlapem ...já si přijdu jak mimozemšťan ...nevím nic ...
Upravil(a) Amriana (18. 3. 2008 16:57)
Není tady
pomněnka napsal(a):
Amriana napsal(a):
Nejsi!!! USMĚJ SE
Jsi krásná, hodná, život je nááádherný a BUDE LÍP
Krásná a hodná ovšem tu pitomou nevylučuje ....ach jo ...
Není tady
Amri, brzdi, zatím řešíš pořád jenom milence. To, kde to začne skřípat je někde jinde a o co hlavně můžeš přijít... Já vím, že je Ti to teď fuk, ale...
Alosek napsal(a):
Amriano,
taky jsme to tak měli. V jednu chvíli jsme mysleli na to stejné, měli jsme stejné pocity, názory... Napsali jsme si SMS klidně ve dvě v noci, o blbostech, a byli jsme šťastní. Bylo to úžasné a skvělé a já jsem moc ráda, že jsem to mohla zažít.
Časem to vyšumělo, zamilovanost opadla. Pořád si občas zavoláme, napíšeme, jedeme spolu na víkend, na dovolenou (jsem sama a užívám si to). Rozumíme si. Ale když opadlo tohle opojení, zjistila jsem, že přesto všechno, co je na našem vztahu krásného, bych s ním nechtěla žít. Poznala jsem víc jeho stránek a některé mi prostě nevyhovují.
Tím, že jsme si tohle všechno odžili, jsme dnes zase nejlepší přátelé.
Já mám jasno, teď jenom čekám, kdy on na tom bude podobně. Brání se tomu podobně jako ty, pořád doufá a věří a chtěl by ty první zážitky a chvilky zpátky, a i když chápe, že už to nejde, brání se tomu.
Všechno jsme si vysvětlili, byla jsem k němu upřímná - že ho mám pořád ráda, ale že všechny vztahy se vyvíjí. Že si ho vážím jako přítele, můžu s ním občas spát, ale kouzelný milenecký vztah už z toho asi nebude.
Koukám na něj, jak se trápí, a vím, že to chce jenom čas.
Nic jsem od něj od začátku nečekala, prostě jsem si to užívala, měla jsem jasno v tom, že zůstanou se svým mužem - ačkoli nakonec všechno dopadlo jinak, ale to už je jiný příběh.
On čekal a čeká víc, proto se trápí a nemůže jít dál. Ubližuje sám sobě.
U mě asi hraje velkou roli ten časovej posun ...on se odpoutal dřív ...chce mě ...voním ... jsem milá vášnivá a kdoví co .... jen už tam není to "cosi" ...a já to u sebe připustila až ve chvíli kdy on odchází ....
Upravil(a) Amriana (18. 3. 2008 16:59)
Není tady
pomněnka napsal(a):
Do jednoho veeelkého vztahu na celý život jsem taky šla a jsem v něm dosud. Taky jsem si dlouhý leta říkala, že já nikdy...a odsuzovala ty ostatní co byli nevěrní. A teď...
..jen krčím rameny...
Tak to je přesný - o sobě bych mohl napsat slovo od slova de facto to samé
Není tady
hrosanek napsal(a):
Amri, brzdi, zatím řešíš pořád jenom milence. To, kde to začne skřípat je někde jinde a o co hlavně můžeš přijít... Já vím, že je Ti to teď fuk, ale...
Vím, že to tak vypadá ....ale fuk mi to není .... to mi věř ... právěže se snažím srovnat hlavu ...sobě abych neztratila ....a tohle nemůžu řešit jinde než tady ..tohle nemám komu říct ...
Není tady
Amri,
hezky tu píšou. Neber to tak fatálně, já bych to nechala "dýchat". Ale obrať pozornost i ke svému vztahu k sobě, potažmo k muži, se kterým už žiješ nějaký ten pátek? Myslím, že tam stejně leží ty hlavní otázky a odpovědi.
Jinak i ty jiskřičky si můžete dmýchat a proměňovat v jiné. Vztahy, které začínají, či probíhají v nevěře jsou ale dle mého většinou náročné. Ty skutečně rostou za tvdrších podmínek než ty jiné. Takřka na větrné hůrce.
Alošku- myslím, že kamarádi nejste? Kamarádství je vzájemný rovnocenný vyvážený vztah?
Není tady
Amriana napsal(a):
shiden napsal(a):
Amriana napsal(a):
Pomněnko ... i já mám "jasno" kdyby došlo na volbu milenecx partner ...o tom tohle není ...celý je to o tom, že holt mi chybí to napojení ... víš dělal.. věci... byly legrační a hezký a já si zase přišla mladá a volná bezstarostná ...třeba mi přišla smska - hele oranžová nebo žlutá? ...a já odepsala: obě ... a pak jsem zjistila, že mají doma půl zdi oranžové a půl žluté ... no ... nebo smska ...heč mají tady dobrý pivo ...a mě se chtělo smát ...ve tři ráno smska : jdu se jen napít a říkám si jestli náhodou nemáš žízeň ... já ji objevila až ráno ... no bylo to milý a praštěný ..a tohle už nedělá ..tyhle trhlý věci...prozvonil mě do práce a řekl poslouchej...a dal mi do sluchátka písničku Divokýho Billa ... a já : hele nemám čas na tohle sprdla jsem ho ale stejně mi bylo hezky ... no a tohle jsem si pokazila ... nebo proč už se mu nelíbí tohle dělat ..jen mě tak balil ???ach jo .... vzpomínky ...bolavý ...
Alosku děkuju .... čtu si pořád dokola cos napsala....Asi byl do tebe jednu dobu taky zamilovaný, ale už ho to přešlo. To se mě taky jednou stalo a pak mě to taky přešlo. Jo ty sms jsem psal taky. Myslím, že zbývá, aby jsi se odmilovala ty, protože s ním to nemá smysl.
Jsem si vědomá, že to jde nejspíš vše do háje .... ale ...jak to mám udělat ? Odmilovat se ?Stýská se mi...chybí mi ...a i když se snažím komunikovat co nejmíň ...stejně mi chybí .... víš už jsem to tu psala, já se se svým mužem seznámila v 17, pak jsme se vzali(nemuseli jsme) a teď je mi 35 a tohle je má druhá zkušenost s chlapem ...já si přijdu jak mimozemšťan ...nevím nic ...
Jo, jak se odmilovat, tak to je jednoduché, vezme se odmilovávací tableta od Slovakofarmy a zapije se větším množství vody...
...ne kecám...asi se zabývat sebou, koníčky, kamarády (raději kamarádkama možná)...
Upravil(a) shiden (18. 3. 2008 17:06)
Amriano, já měla mužů spoustu a stejně je ta zkušenost k ničemu...akorát jen pořád srovnáváš... A pak, milenci odcházejí a přicházejí...prostě to tak je a je třeba, aby si to člověk uvědomil hned na počátku, jinak je z toho pak zbytečně smutný a zmatený. Zůstává jediné - opravdové přátelství...a tím může být i manželství, ale nemusí... Asi bych nikdy neudělala tu chybu, že se budu chtít milovat se svým kamarádem...nejkrásnější je právě to, že můžete o sobě snít...
Není tady
maricka napsal(a):
Amriano, já měla mužů spoustu a stejně je ta zkušenost k ničemu...akorát jen pořád srovnáváš... A pak, milenci odcházejí a přicházejí...prostě to tak je a je třeba, aby si to člověk uvědomil hned na počátku, jinak je z toho pak zbytečně smutný a zmatený. Zůstává jediné - opravdové přátelství...a tím může být i manželství, ale nemusí... Asi bych nikdy neudělala tu chybu, že se budu chtít milovat se svým kamarádem...nejkrásnější je právě to, že můžete o sobě snít...
Hm, spoustu, neříkej, že vagóny, ještě že tě nečte Zephyr.
Nemyslím si, že nelze s někým být normální kamarád a zároveň sexuální milenec. To se nemusí vylučovat a taky se to nevylučuje. Já vím, že to tak může fungovat.
Maricko,
tohle každý cítí a má jinak. Není třeba nutit nějaké klauzule o tom, že milenci/milenky přicházejí a odcházejí a manželé/manželky zůstávají jako přikování. To je velký omyl. Stejně jako, že velká přátelství zůstávají a že nejkrásnější je zůstat u snění. Všichni mají v sobě potenciál manželství, milenectví a přátelství.
A k srovnávání- já jsme tedy spousty mužů neměla, ale když si dáš tu práci a máš to štěstí, že jich můžeš poznat víc než jednoho, tak zjistíš, že srovnávání nedává žádný význam. Protože nikde neplatí víc než u lidí, že pana Hrušku s panem Jahodou do jednotného měřítka nedáš, i když oba semení. To u té jahody a hrušky kritéria vymyslíš, u lidí těžko.
Upravil(a) Nharte (18. 3. 2008 17:25)
Není tady
Nharte napsal(a):
Alošku- myslím, že kamarádi nejste? Kamarádství je vzájemný rovnocenný vyvážený vztah?
Tak tohle mi nepřipadá jako jediná definice...
Mně přijde, že partnerství a kamarádství se nevylučuje, stejně tak vztah milenecký. By mě zajímalo, jak v tomhle určit hranice...
Když jsem byla na dně, nevěděla jsem, co mám dělat, byl tu se mnou. Když jsem si přestávala věřit, podržel mě. Když jsem se litovala, nakopl mě. A já jsem pro něj dělala totéž.
Teď je to úplně stejné, známe se, věříme si, víme, že se nepodrazíme, že se můžeme jeden u druhého vybrečet, že se smějeme stejným věcem, umíme se spolu bavit.
Byli jsme přátelé, milenci, partneři (když jsme spolu "oficiálně" chodili), přátelé...
Přátelé jsme dál, občas/jednou za čas, když máme oba chuť, se spolu vyspíme, nezávazně, neomezujeme se.
Já vím, že s ním nechci chodit, nechci žít, ale mám ho ráda a vážím si ho.
On si dělá nějaké naděje a já doufám, že jednoho krásného dne potká úžasnou ženskou, která mu dá všechno, po čem touží, moc mu to přeju.
Takhle to mám já a máme my... pokud mi teda už 12 let nekecá a nepřetvařuje se
Upravil(a) Alosek (18. 3. 2008 17:27)
To mě nedalo ještě než půjdu složit básnické dílo:
Já měla můžu spousty,
padali z nebe jak chrousti,
mojí postelí procházeli,
spolu jsme v ní dováděli,
dnes mám však opravodvé přátelství,
jmenuje se manželství,
já ráda se s pračkou a žehličkou přátelím,
v kuchyni se blahem tetelím.
A nebuď smutná Amriano, moc to neřeš nějak to dopadne
Upravil(a) shiden (18. 3. 2008 17:27)
Alošku, já neříkám, že tam není komponenta kamarádství. Taková banální myšlenka a těžko je mi ji vyjádřit. Ty máš vztah "kamarádský" a on má vztah "tak rád bych partnerství"? Pro mě je to velký rozdíl. Sexování z mé strány kamarádské a z druhé strany milenecké je pro mne osobně asi nejhorší vztahovou variantou vůbec. Proto se k tomu také vyjadřuji a zajímá mne to.
Není tady
Nharte napsal(a):
Alošku, já neříkám, že tam není komponenta kamarádství. Taková banální myšlenka a těžko je mi ji vyjádřit. Ty máš vztah "kamarádský" a on má vztah "tak rád bych partnerství"? Pro mě je to velký rozdíl. Sexování z mé strány kamarádské a z druhé strany milenecké je pro mne osobně asi nejhorší vztahovou variantou vůbec. Proto se k tomu také vyjadřuji a zajímá mne to.
Ach jo, jde to fakt blbě...
Já mám za sebou i tu fázi, kdy jsem žila se svým mužem, zamilovala se do kamaráda, a on mě vytrvale odmítal a nechtěl. Takže dneska vím, jak mu teď je. A vím, že na tohle není pomoc kromě času a věnování se sám sobě a že mu nemůžu pomoct tak, jak by si on představoval...
A proto taky vím, že můžu milovat dva muže úplně stejně intenzivně, ale každého jiným způsobem...
Kamarádství podle mě nelze striktně vymezit na "od-do", stejně tak vztah milenecký, partnerský...
My víme, že jsme byli, zůstáváme a budeme nejlepší přátelé. Já nic jako "bonus" v podobě partnerství nechci, on ano. Myslím, že on má vztah kamarádský jako já, ovšem s komponentou "kdyby to šlo a řekla bys ano, chtěl bych něco víc" - použiju-li tvá slova.
Chápu, jak to myslíš s rovnoprávností ve vztazích, ale nemyslím, že to lze takto šablonovat - pro mě. Jak psal myslím Nicolas na jiném vlákně, každý to má jinak a nelze paušalizovat.
A neříkám, že to zvládám bezchybně a dokonale. Vůbec ne...
Alosek napsal(a):
Kamarádství podle mě nelze striktně vymezit na "od-do", stejně tak vztah milenecký, partnerský...
S tímhle souhlasím - zrovna jsem se vás chtěl totiž zeptat, kde je podle vás hranice mezi pojmy "kamarád, včetně občasného sexu" a "milenec"...
Není tady