29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Víte, hoky, já myslím, že ďábel JE, že existuje, a ničí nám docela úspěšně život, tedy hlavně: Natírá nám naše svědomí načerno.
Protože on moc dobře ví, (na rozdíl od lidí), že Svědomí je to jediné skutečné bohatství, které lidi mají.
(schválně jsem napsal svědomí s velkým "S")
No a pro ateisty - může to klidně být i tak, jak to napsala v jednom svém románu Jarmila Loukotková:
Není ďábla, není pekla, jsou jen lidi a ti stačí...
Když stačili na to, aby si ďábla a peklo vymysleli, stačí i na to, aby je na Zemi zastoupili!
Upravil(a) Slavek17 (16. 3. 2008 15:25)
Není tady
Amriana napsal(a):
Vidíš, konečně něco čím jsi mi pomohl ... konečně třeba chápu, že si mě ten bývalej kamarád teď už nemusí vážit ... a kdybys ještě zasejc neměl ty řeči o špatnosti světa tak bych ti řekla dík ... i tak dík ..tohle je aspoň úhel pohledu, kterýmu rozumím a kterej i jasně sedí na to mý v úvodu, že jsem to kamarádství prostě pokazila .... ach jo
No jo, já vím, teď už to vím taky, že jsem si to mohl ty bláboly o zkaženosti světa odpustit...
Holt pravdu mají ti, kteří psali (třeba Klubko), že mi asi taky někdo ublížil....
Je to už dost dlouho, ale pravdou je, že jsem se s tím dodnes ještě úplně nevyrovnal, i když se snažím sám sebe přesvědčit, že jo.
Ale zase je fakt, že jsem k té správné odpovědi musel nějak dojít...
Můžu já za to, že mě ty správný slova, který jsi potřebovala slyšet, nenapadly hned?
Asi proto nejsem povoláním psycholog (naštěstí!) .........
Upravil(a) Slavek17 (16. 3. 2008 15:23)
Není tady
Slavek17 napsal(a):
Nicolas napsal(a):
Am,
to je mi moc líto.. Opravdu.
Posílám chlupáčka a snad ta bolest brzy přebolí.
Akorát jsem nepochopil, co myslíš tím "všechno jsem pokazila"...Co jsi jako pokazila? Nerozumím tomu.
Pa a pusu.Myslím, že Am si jen nechce přiznat, že ten pocit, že všechno pokazila, je ve skutečnosti
zasloužený trest za její nevěru...
A to netuší, že může být i hůř...
To ji ještě ani možná přítel-milenec k sexování nenutí vyděračskou pohrůžkou, že pokud mu nebude
po vůli, tak to práskne manžovi....![]()
![]()
![]()
Ti si ale zatrtknutý - a prikladáš trtkaniu priveľký význam. Je to len výmena telesných tekutín, nič viac. Teda nemusí byť... ale môže: a najväčšiu galibu robí práve to vedomie, že to MOŽE BYŤ OVEĽA VIAC.
Není tady
Ahoj Amri... jsem si ještě jednou tedy přečetla úvodní příspěvek.. A nemáš jen pocit, že je něco jinak? Mluví s tebou, humor má asi taky pořád stejnej, hudbu asi taky pořád poslouchá stejnou, jeho manželku a děti jste x-krát při povídání probrali, spí s tebou dál - co je tedy jinak? Že si nechce povídat tak intenzivně, jako před lety? A není to normální - po několikaletém vztahu? Jinak ale mě se fakt povedlo mít celý léta kámoše, pak se s ním v rámci nějaký souhry náhod vyspat (poprvé), pak párkrát tedy jako plánovaně, pak jsem mu řekla u pivka - hele, já na to nemám nervy a nechce se mi doma něco vymejšlet, tak jsme poplkali, řekl, že kdyby něco, tak s ním můžu počítat - a kámošíme dál. Bez postele. A to kamarádství je stejný, má jen jednu intimnější stránečku malinkou navíc. Tak co to zkusit takhle? Nebo víš vůbec, proč s ním spíš, když to není manžel a vztah s ním tě trápí? A nebo co to zkusit neřešit? Odsunout "na jindy" a soustředit se na něco úplně novýho?
Není tady
Ahoj Amri,
někde tu mám svůj příběh a úmyslně se tvému dva dny vyhýbám. Chápu jak Ti je a taky vím, jak daná situace může dopadnout. Mě měli oba rádi, oba milovali, v jednu chvíli oba strašně chtěli. Vrátila jsem se dřív než jsem dožila svůj milenecký vztah do nějakého konce. Po dlouhé době se to projevilo, vlastně jsem asi nebyla tak "nenápadná ", jak jsem si myslela. S manželem jsme se i kvůli tomu rozešli. Ničeho nelituju, protože život občas dá nějaký směr, kam je potřeba jít, když není cesta zpátky.
qwassa napsal(a):
Ahoj Amri... jsem si ještě jednou tedy přečetla úvodní příspěvek.. A nemáš jen pocit, že je něco jinak? Mluví s tebou, humor má asi taky pořád stejnej, hudbu asi taky pořád poslouchá stejnou, jeho manželku a děti jste x-krát při povídání probrali, spí s tebou dál - co je tedy jinak? Že si nechce povídat tak intenzivně, jako před lety? A není to normální - po několikaletém vztahu? Jinak ale mě se fakt povedlo mít celý léta kámoše, pak se s ním v rámci nějaký souhry náhod vyspat (poprvé), pak párkrát tedy jako plánovaně, pak jsem mu řekla u pivka - hele, já na to nemám nervy a nechce se mi doma něco vymejšlet, tak jsme poplkali, řekl, že kdyby něco, tak s ním můžu počítat - a kámošíme dál. Bez postele. A to kamarádství je stejný, má jen jednu intimnější stránečku malinkou navíc. Tak co to zkusit takhle? Nebo víš vůbec, proč s ním spíš, když to není manžel a vztah s ním tě trápí? A nebo co to zkusit neřešit? Odsunout "na jindy" a soustředit se na něco úplně novýho?
Ahojda,víš, já bych to takhle moc chtěla, říct hele pojďme se dál kámošit, přitahuješ mě i fyzicky, mám Tě ráda, ale má z toho divnej pocit ... jenže to mý kamarádství je zpestřený tím, že od sebe žijeme 150 km a ... prostě jsem hloupá závislačka na něm a to milování je krásný ... a říkám si co když už mi pak zmizí ze života úplně ???Já to po sobě čtu a říkám si panebože .... no měla bych pracovat na hrdosti ..... taky dobrá myšlenka ... zase mám o čem přemejšlet ... děkuju ... no
Není tady
hrosanek napsal(a):
Ahoj Amri,
někde tu mám svůj příběh a úmyslně se tvému dva dny vyhýbám. Chápu jak Ti je a taky vím, jak daná situace může dopadnout. Mě měli oba rádi, oba milovali, v jednu chvíli oba strašně chtěli. Vrátila jsem se dřív než jsem dožila svůj milenecký vztah do nějakého konce. Po dlouhé době se to projevilo, vlastně jsem asi nebyla tak "nenápadná ", jak jsem si myslela. S manželem jsme se i kvůli tomu rozešli. Ničeho nelituju, protože život občas dá nějaký směr, kam je potřeba jít, když není cesta zpátky.
Ahoj ... najdu si určitě Tvůj příběh a přečtu a třeba si něco ujasním...A víš ... on - ten můj milenec mě nemiluje ... bohužel v tom má jasno a já jak o tom tak přemýšlím víš .... já jeho asi ju ...ach jo ....
Není tady
Slávek17 napsal(a):
Není ďábla, není pekla, jsou jen lidi a ti stačí...
Když stačili na to, aby si ďábla a peklo vymysleli, stačí i na to, aby je na Zemi zastoupili!
Slávku, tak tenhle citát Jarmily Loukotkové opravdu nemá chybu
Jinak sorry, ale nemůžeš promítat své osobní zkušenosti tím směrem, jak tady tvrdě jdeš do Amriany
Není tady
Asi proto, že si vás umíme vážit jen do té chvíle, dokud ve vás vidíme věrné ženy vašich mužů, ne?! - to dá přece rozum... Chjo!
To mi napsal Slávek ....
Mě by zajímalo jak to vidí ostatní muži, ale i ženy tady .... tuhle teorii....proč teda potom s námi, i když jsme vdané spíte ? Jako zkouška zda odoláme?A nebo vzrušení z lovu ??? proč to tak je ?Nebo není ?
Upravil(a) Amriana (17. 3. 2008 15:28)
Není tady
Amriana napsal(a):
Asi proto, že si vás umíme vážit jen do té chvíle, dokud ve vás vidíme věrné ženy vašich mužů, ne?! - to dá přece rozum... Chjo!
To mi napsal Slávek ....
Mě by zajímalo jak to vidí ostatní muži, ale i ženy tady .... tuhle teorii....proč teda potom s námi, i když jsme vdané spíte ? Jako zkouška zda odoláme?A nebo vzrušení z lovu ??? proč to tak je ?Nebo není ?
Slávkův morální a etický systém je zajímavý, je však pouze jeho osobní záležitostí. Tyto máš zřejmě nastaveno jinak. Mlátíte zde dle mého tedy prázdnou slámu, protože vy dva se nedomluvíte, ale kvůli tomu jsi sem určitě nepřišla.
shiden napsal(a):
Amriana napsal(a):
To mi napsal Slávek ....
Mě by zajímalo jak to vidí ostatní muži, ale i ženy tady .... tuhle teorii....proč teda potom s námi, i když jsme vdané spíte ? Jako zkouška zda odoláme?A nebo vzrušení z lovu ??? proč to tak je ?Nebo není ?Slávkův morální a etický systém je zajímavý, je však pouze jeho osobní záležitostí. Tyto máš zřejmě nastaveno jinak. Mlátíte zde dle mého tedy prázdnou slámu, protože vy dva se nedomluvíte, ale kvůli tomu jsi sem určitě nepřišla.
Tak to máš sakra pravdu ...přišla jsem si sem srovnat hlavu ...udělat si trochu jarní úklid .... a všimni si, že já nic nemlátím ani nikoho ... zatím
to jen že po té co mi Slávek řekl svůj názor na mě, nevěru, mě, svět morálku a o5 na mě
z něj konečně vypadlo něco jako jeho názor k mé situaci ... tož by mě zajímalo, jestli ho má jen on nebo i ostatní chlapi ..tak asi ...
Není tady
Amriana napsal(a):
... tož by mě zajímalo, jestli ho má jen on nebo i ostatní chlapi ..tak asi ...
Já ho nemám.
Není tady
Pominu fakt, že moje zkušenost je, že můžeme být dál kamarádi, i když jsme se spolu vyspali a spali, a to troufám si říct, že nejlepší - protože o mně ví mnohem víc, než ostatní. Ale chce to oboustranný otevřený přístup a především nebýt zamilovaný/milovat (ať je to cokoli).
Můžu spát i s někým, kdo mě nemiluje, ale musím vědět, že je to oboustranně citově neinvestiční záležitost. Jinak je to p.růser.
Můžu milovat dva muže, a nemusí to být manžel a syn. Slávku, koleduješ si o tuto zkušenost, stejně jako jsem si koledovala já. Tak dlouho jsem říkala "já nikdy", až jsem si to všechno musela odžít, abych pochopila. Taky patřím k teoreticky "ublíženým podváděným", ale rozhodně bych neshazovala vinu na kohokoli jednotlivě.
Amriano, ačkoli podváděná partnerka, mám pro tebe pochopení. Jenom neumím poradit, co s tím.
Mám za sebou vztah s milencem-kamarádem a díkybohu jsme si všechno odžili, zamilovanost pominula, jsme dál přátelé. Muž se nic nedozvěděl, a jsem ráda, protože takhle bych mu nechtěla ublížit. Dnes už je ale stejně bývalý, a to kvůli jeho nevěrám - netajil se s nimi, choval se hnusně, ponižoval, urážel atd.
Mám jednu jedinou radu - rozhodni se na základě svých pocitů. Jestli tě milenec nemiluje, má tě jenom na sex, a tobě to nevyhovuje, trápíš se a chceš "něco víc", je na čase zvážit, zda vůbec nějak, třeba jenom v posteli, pokračovat. Podle mě by to nebyl ani dobrý kamarád do budoucna.
Dobře děláš, že nechceš ublížit manželovi. Neubližuj ale ani sobě.
A věř, že vím, jak je to těžké.
Mikeš napsal(a):
Amriana napsal(a):
Já ho nemám.
J8 myslela, že ho maj všichni chlapi od narození
Není tady
pomněnka napsal(a):
Mikeš napsal(a):
Amriana napsal(a):
Já ho nemám.
J8 myslela, že ho maj všichni chlapi od narození
Názor jako Slávek, jsem myslel...
To, na co od rána do večera myslíš Ty, to naopak mám
Není tady
Amriano, věř, že taky vím co si prožíváš. Já tím taky procházím už asi patnáct měsíců. Jenom jsi se do toho moc položila a dáváš moc srdce, tak se nediv, že tě to takhle ničí. Já si s manželem dobře rozumím i v tom popovídání si jen ta sexuální sránka strádá z mé strany. Takže vím, že kdyby šlo do tuhého je moje místo u manžela a přítel by byl odsunut, ale tak jsme se dohodli už na začátku.
Není tady
Mikeš napsal(a):
pomněnka napsal(a):
Mikeš napsal(a):
Já ho nemám.J8 myslela, že ho maj všichni chlapi od narození
Názor jako Slávek, jsem myslel...
To, na co od rána do večera myslíš Ty, to naopak mám
Uf to jsem si oddychla...už jsem se chtěla vyptávat jak....
Není tady
tak jsem se tu dozvěděla věci ... třeba že Mikeš ho nemá, vlastně má, ale jinej než Slávek .... názor teda
Ale ted vážně ... čtu vaše reakce a tím jak přemýšlím jsou mi některý věci jasnější a jiný se mi zase malinko zamotaly ..tak třeba jsem přemýšlela o tom, co psala Santala, že jsem se nejspíš zamilovala ... no ... donutilo mě přiznat si sama sobě, že ano .. no čili mám ráda dva chlapy ....každýho jinak, ale oba ...no super
Další, co jsem si uvědomila je, že na sebe nemusím tak spěchat s řešením, a že se můžu začít zabývat i jinejma věcma a tohle nechat trochu plynout ... díky Qwasso ...jenže se mi plete dohlavy furt furt furt ...čím míň já komunikuju ...tj žádný smsky já první, žádný psaní majlů, žádný stejská se m,i tak tím víc se on ozývá a tahá mě k sobě ...ach jo
Shiden : psals, že mám jinak nastavenou etiku a morálku než Slávek ... no jistě každý to máme nastavený po svým ... no...jsem jasnej důkaz že se nemá říkat "já nikdy" a ta stará etika se pere se skutečností že je vše jinak ... no ...
Pomněnko ... i já mám "jasno" kdyby došlo na volbu milenecx partner ...o tom tohle není ...celý je to o tom, že holt mi chybí to napojení ... víš dělal.. věci... byly legrační a hezký a já si zase přišla mladá a volná bezstarostná ...třeba mi přišla smska - hele oranžová nebo žlutá? ...a já odepsala: obě ... a pak jsem zjistila, že mají doma půl zdi oranžové a půl žluté ... no ... nebo smska ...heč mají tady dobrý pivo ...a mě se chtělo smát ...ve tři ráno smska : jdu se jen napít a říkám si jestli náhodou nemáš žízeň ... já ji objevila až ráno ... no bylo to milý a praštěný ..a tohle už nedělá ..tyhle trhlý věci...prozvonil mě do práce a řekl poslouchej...a dal mi do sluchátka písničku Divokýho Billa ... a já : hele nemám čas na tohle sprdla jsem ho ale stejně mi bylo hezky ... no a tohle jsem si pokazila ... nebo proč už se mu nelíbí tohle dělat ..jen mě tak balil ???ach jo .... vzpomínky ...bolavý ...
Alosku děkuju .... čtu si pořád dokola cos napsala....
Upravil(a) Amriana (17. 3. 2008 19:10)
Není tady
Amri, úplně tě chápu cítila jsi se jako princezna , říkala jsi si, že konečně jsem pro někoho potřebá, atraktivní...- myslí na mě - a to je ten nejkásnější pocit. To znám bylo to taky tak ze začátku. Volal mi každý den jen jak se máš...a já si na to zvykla, bylo to jak droga. Postupně to omezoval a teď se slyšíme tak jednou za tři dny a to vynecháváme výkendy. Ale já vím, že mě má přesto rád a mě to stačí. Taky od něj víc nečekám.
Není tady
Amriana napsal(a):
Pomněnko ... i já mám "jasno" kdyby došlo na volbu milenecx partner ...o tom tohle není ...celý je to o tom, že holt mi chybí to napojení ... víš dělal.. věci... byly legrační a hezký a já si zase přišla mladá a volná bezstarostná ...třeba mi přišla smska - hele oranžová nebo žlutá? ...a já odepsala: obě ... a pak jsem zjistila, že mají doma půl zdi oranžové a půl žluté ... no ... nebo smska ...heč mají tady dobrý pivo ...a mě se chtělo smát ...ve tři ráno smska : jdu se jen napít a říkám si jestli náhodou nemáš žízeň ... já ji objevila až ráno ... no bylo to milý a praštěný ..a tohle už nedělá ..tyhle trhlý věci...prozvonil mě do práce a řekl poslouchej...a dal mi do sluchátka písničku Divokýho Billa ... a já : hele nemám čas na tohle sprdla jsem ho ale stejně mi bylo hezky ... no a tohle jsem si pokazila ... nebo proč už se mu nelíbí tohle dělat ..jen mě tak balil ???ach jo .... vzpomínky ...bolavý ...
Alosku děkuju .... čtu si pořád dokola cos napsala....
Asi byl do tebe jednu dobu taky zamilovaný, ale už ho to přešlo. To se mě taky jednou stalo a pak mě to taky přešlo. Jo ty sms jsem psal taky. Myslím, že zbývá, aby jsi se odmilovala ty, protože s ním to nemá smysl.
Amriano,
taky jsme to tak měli. V jednu chvíli jsme mysleli na to stejné, měli jsme stejné pocity, názory... Napsali jsme si SMS klidně ve dvě v noci, o blbostech, a byli jsme šťastní. Bylo to úžasné a skvělé a já jsem moc ráda, že jsem to mohla zažít.
Časem to vyšumělo, zamilovanost opadla. Pořád si občas zavoláme, napíšeme, jedeme spolu na víkend, na dovolenou (jsem sama a užívám si to ). Rozumíme si. Ale když opadlo tohle opojení, zjistila jsem, že přesto všechno, co je na našem vztahu krásného, bych s ním nechtěla žít. Poznala jsem víc jeho stránek a některé mi prostě nevyhovují.
Tím, že jsme si tohle všechno odžili, jsme dnes zase nejlepší přátelé.
Já mám jasno, teď jenom čekám, kdy on na tom bude podobně. Brání se tomu podobně jako ty, pořád doufá a věří a chtěl by ty první zážitky a chvilky zpátky, a i když chápe, že už to nejde, brání se tomu.
Všechno jsme si vysvětlili, byla jsem k němu upřímná - že ho mám pořád ráda, ale že všechny vztahy se vyvíjí. Že si ho vážím jako přítele, můžu s ním občas spát, ale kouzelný milenecký vztah už z toho asi nebude.
Koukám na něj, jak se trápí, a vím, že to chce jenom čas.
Nic jsem od něj od začátku nečekala, prostě jsem si to užívala, měla jsem jasno v tom, že zůstanou se svým mužem - ačkoli nakonec všechno dopadlo jinak, ale to už je jiný příběh.
On čekal a čeká víc, proto se trápí a nemůže jít dál. Ubližuje sám sobě.
Moc krásně si to napsala .
Není tady
Alošku, jak se díváš na to, nechat ho jít, úplně a zcela,když se vlastně takhle trápí??
Samozřejmě, dělá si to sám, ubližuje si sám, ale přesto.
Upravil(a) Račice dračice (18. 3. 2008 16:35)
Není tady
pomněnka napsal(a):
Moc krásně si to napsala .
Ale i tak trochu smutně.... aspoň na mě to tak působí...
Ale chápu, takový už je život...
Není tady
k čemu jsou tedy milenci, kteří také jednou z té hlavy vyšumí a zůstane jen přátelství??? Není pak lepší mít jen jeden vztah na celý život nebo si prostě přiznat, že žádná velká láska neexistuje???
Není tady