6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Slávku a u tebe všechno v cajku? Fascinuješ mě fakt! Člověk, který vytvořil partnerství, ve kterém vznikla krutá válka o děti a který v ní prohrává každým dnem o něco více, bude promlouvat do duše grafiťákům a učitelce, která se zamilovala. Notabene ještě dost proto, že její vztah dostal pěkného osudového facáka a manžel zdrhnul do práce. Paní učitelka je pro mě příkladem normálního charakterního člověka, ty plíživého zlého nešťastníka s rádoby bílým límečkem. V "nevěře" žádný oheň a síra obsažený není. Nevěra může být a bývá ukazatelem dysbalance vztahu, či nevyrovnanosti osoby. Ale i pozitivních věcí. Každý člověk ví, co je to být věrně šťastný a většina by pravděpodobně tenhle stav preferovala tomu nevěrnému.
Projevuješ se jen jako zapšklý hlupák, který neví kudy kam, aby si poléčil gigantickou ránu. Kdo ti nakukal, že toto tvé dušičce přinese úlevu?
Není tady
Ami, uvidíš za týden za dva za tři.. Neboj, není krásných partnerských prožitků konec. Hezky pozvolna a za tři neděle se na to podíváš a budeš vědět zas o něco víc.
Není tady
Slávku : nevím jestli to pochopíš ..vlastně poslední pokus z mé strany, nemá cenu s tebou diskutovat ...protože píšeš o něčem, co jsi nezažil ..čili nemáš právo hodnotit...až se zamiluješ do dvou žen naráz a ustojíš to potom já ti zatleskám pokloním se a řeknu ..seš dobrej ... ale do té doby jen teoretizuješ ...objevila jsem cosi na netu ...je to o lásce a partnerství zkopíruju Ti to ...nemusíš souhlasit ..spíš si uvědom , že existuje víc úhlů kterýma se můžeš na věc podívat, nemusíš ale můžeš ... nic jinýho
Objevila jsem, že existují (nejmíň) dva modely partnerství.
1. Muž a žena jsou dvě poloviny jednoho celku. Doplňují se, prolínají se, ale jsou spojeni jako jin a jang v monádě. Najde-li si muž další partnerku, vytvoří se nový celek a původní partnerka "vypadla z kola" (nebo obráceně).
2. Láska je jen jedna a může ode mne proudit k více partnerům v různé podobě.
Když se sejdou partneři se stejným modelem (očekáváním), může fungovat ledacos. Otázka je, jak své modely získáváme, nebo jestli jsou vrozené...?
Není tady
Nharte napsal(a):
Ami, uvidíš za týden za dva za tři.. Neboj, není krásných partnerských prožitků konec. Hezky pozvolna a za tři neděle se na to podíváš a budeš vědět zas o něco víc.
Třeba...ale smím do té doby brečet a stěžovat si ? není to moc zbabělý ?
Není tady
No jasně! Nevím, jakou máš sprchu, ale u mě se dá zavěsit ta roprašovací hlavice nahoru a když se vyřvu tak seanci zakončuji ležením ve vaně na zádech a ten proud vody dopadá na břicho (může zřejmě i jinam, ale na to není tohle to správný vlákno ) a takhle se báječně uklidním a z vany vystupuji již v mírně veselé náladě, jak sem se zas vyřádila.
Není tady
Slávek se mýlí, zaměňuje a plete dohromady svobodu s libovůlí a libovůli se svobodou, pravděpodobně nevidí mezi nimi žádný rozdíl. Dále se omylem snaží srovnávat nevěru s počmáraným sklem atd. Partner není na úrovni hmotného majetku. Mám také dojem, že právě jeho něco uvnitř stravuje - nevěra jeho BŽ nebo tak. Ale to už je jen můj dojem.
Upravil(a) shiden (12. 4. 2008 21:49)
Nharte napsal(a):
No jasně! Nevím, jakou máš sprchu, ale u mě se dá zavěsit ta roprašovací hlavice nahoru a když se vyřvu tak seanci zakončuji ležením ve vaně na zádech a ten proud vody dopadá na břicho (může zřejmě i jinam, ale na to není tohle to správný vlákno ) a takhle se báječně uklidním a z vany vystupuji již v mírně veselé náladě, jak sem se zas vyřádila.
To by musel být nádherný pohled....
shiden napsal(a):
Mám také dojem, že právě jeho něco uvnitř stravuje - nevěra jeho BŽ nebo tak. Ale to už je jen můj dojem.
Nejen Tvůj, Shidene.
Slávek je tím doslova prolezlej - ale kdoví, až na nevěru své ženy přijdeme někdy Ty nebo já... (i když vím, že Ty ženu zatím nemáš)... třeba budeme ještě horší a zapšklejší...
Není tady
Mikeš napsal(a):
shiden napsal(a):
Mám také dojem, že právě jeho něco uvnitř stravuje - nevěra jeho BŽ nebo tak. Ale to už je jen můj dojem.
Nejen Tvůj, Shidene.
Slávek je tím doslova prolezlej - ale kdoví, až na nevěru své ženy přijdeme někdy Ty nebo já... (i když vím, že Ty ženu zatím nemáš)... třeba budeme ještě horší a zapšklejší...
Ahoj, jenže to nikam nevede, určitě ne k tomu být - živým, radujícím se, vyrovnaným, šťastným, jak sám píše.
shiden napsal(a):
Slávek se mýlí, zaměňuje a plete dohromady svobodu s libovůlí a libovůli se svobodou, pravděpodobně nevidí mezi nimi žádný rozdíl. Dále se omylem snaží srovnávat nevěru s počmáraným sklem atd. Partner není na úrovni hmotného majetku...
Partner tedy není na úrovni hmotného majetku!
No HURÁ, aspoň na něčem se shodneme!
A teď mi ještě pověz: Leží tedy v hierarchii hodnot ten partner výš anebo níž než hmotný majetek?
Není tady
Ano, nevěru srovnávám s počmáranými zdmi či okny tramvají.
Počmáraná zeď křičí a žaluje.
Počmárané okno taky.
Parohy na hlavě jakbysmet.
Je to STEJNÉ.
Jen s tím rozdílem, že ty parohy obvykle dlouho nevidí ten, kdo je nosí.
Ani ten, kdo je nasadil, si nechce přiznat, že jsou viditelné - ale mnozí jiní to vidí...
Je to ZCELA srovnatelné.
Ani ty zdi, ani ta okna, ani ti manželé či manželky se ničím neprovinili.
Přesto byli očerněni, zostuzeni (a původně byli tak krásní).
Stejně jako ty zdi, jako ta okna, jsou také oni k politování.....
Není tady
Mechanismus nevěry je také stejný jako způsob, jakým vznikají počmárané zdi a okna.
Děje se to neveřejně, utajeně. Někdy to doprovází strach, někdy falešný pocit dobrodružnosti.
Ale je docela dobře možné, že MOTIVY jsou odlišné, že používání sprejů na zdi je způsobem protestu dětí podváděných rodičů.
Jejich rodiče v jejich očích upadli, ztratili své dosavadní kouzlo. Dosud k nim vzhlíželi. Teď vidí, jak jsou ubozí.
Chtěli by vykřičet do světa svůj žal nad ztrátou nejbližších idolů. Ale svět kolem nás na nějakou nevěru kašle.
A tak berou do rukou sprej nebo rydlo.
Posprejované zdi už pozornost upoutají.
A tak se dočkají aspoň nějaké pozornosti.
Možná bychom se divili, jak spolu různé věci souvisí....
Upravil(a) Slavek17 (13. 4. 2008 8:27)
Není tady
Dětem bereme iluze stále dříve a dříve. Nenecháme je ani dospět a už do nich rveme naše cynické zkušenosti.
Čteme jim pohádky, zanedlouho jim je ale sami očerníme tím, že se jim vysmějem poukazem na to, že jsou to jen
najivní báchorky a že v životě to tak není, v životě nevítězí dobro nad zlem (láska a pravda nad lží a nenávistí).
V životě je to prý jinak.... bereme jim už od malička všechny jistoty a pak, v pubertě, se divíme, že je
nic nebaví, že ničemu nevěří, že mají povrchní zájmy...
Vyčítáme to jim a jsme slepí, nevidíme, že za to můžeme my, dospělí.
Ještě se divíte, že ty děti nechtějí být takoví jako my?
Ještě se divíte, že jim to není nic platné... a tak je to semele a ve výsledku jsou pak ještě pokaženější kopie nás samotných?
Není tady
Nharte napsal(a):
Slávku a u tebe všechno v cajku? Fascinuješ mě fakt! Člověk, který vytvořil partnerství, ve kterém vznikla krutá válka o děti a který v ní prohrává každým dnem o něco více, bude promlouvat do duše .....
Projevuješ se jen jako zapšklý hlupák, který neví kudy kam, aby si poléčil gigantickou ránu. Kdo ti nakukal, že toto tvé dušičce přinese úlevu?
Mýlíš se. Válka o děti nevznikla v partnerství, nýbrž mimo něj. Když už mám hovořit o tom, co se přihodilo mým dětem, tak tedy: Manželka odešla a vzala s sebou i děti, které tím pádem už nemohly od té chvíle slyšet jakýkolii můj argument - od té chvíle neměly jinou možnost, než poslouchat argumenty jejich matky.
Proto ze zpřetrhání vztahů neviním ani v nejmenším ty děti. Děti jsou v tom nevinně.
A proto jsem našel smysl v hájení pozic dětí v tomto jim nepřátelském světě.
Snažím se vidět svět kolem nás očima dětí.
Ano, jsem zavržený rodič. Přesto jsem odmítl být příznivcem hnutí K213. Pan Fiala není schopen jiného pohledu, než pohledu ze svého sobeckého hlediska. Nepřispět druhému rodiči finančně na starost o děti je sobecké a pro mne nepochopitelné. Není to nic jiného, než uražená, ješitná, sobecká touha po pomstě. - Nic víc a nic míň.
Ve snaze zbavit se placení výživného vidím definitivní vraždu vzájemných vztahů mezi rodičem a dětmi.
Proti zpřetrhání vzájemných vztahů rodič-děti JE třeba bojovat, ale zcela jinými prostředky.
Začít je ale třeba na úplně jiné rovině.
Mně osobně by se moc zamlouvalo třeba omezení svobody projevu nejrůznějších žraloků tím, že bychom my dospělí nepovolili vydávání bulvárního tisku. - Ten je zodpovědný možná největší měrou za totální úpadek dobrých mravů v zemi...
Veřejné prostředky by měly informovat seriozně a střízlivě.
Snaha vyrábět senzace vede k vymyšleným hnusárnám se všemi důsledky.
Z nevěry se stává něco normálního, stává se z ní norma.
Podivní jsou pak ti věrní.
Kdo nekrade prý okrádá rodinu...
Kde to žijeme?
Není tady
Slavek17 napsal(a):
Není mojí povinností na sebe prozrazovat víc, než je nezbytně nutné. Co budu chtít napsat, napíšu.
A nenechám se vyprovokovat od někoho, kdo moje příspěvky kritizuje, ať jsou jakékoli.
Pokud zde někdo vyjde na světlo s čímkoli ze svého soukromí, musí počítat i s příspěvky, které se mu nemusí líbit.
Pokud budeme všichni lhostejní k blbinám, co vyvádí jiní lidé, tak to s námi půjde s kopce, ne?
Podívejte se třeba na případ nizozemského studenta, který dal na net video, které ho zachycovalo, jak vytahuje
penis před světoznámou indickou svatyní, Tádž Mahalem.....
Mohl jeho ředitel případ ignorovat? - Neudělal to. - Naopak: studenta vyloučil a tím dal jasně najevo, že svoboda
projevu má své meze.
Co by asi následovalo, kdyby toho studentíka všichni plácali po ramenou, jaký je to borec?
Raději ani nechci domýšlet.....
Jsou zdi vašeho domu počmárané sprejerskými výtvory? - Líbí se vám to? - Chtěli byste to změnit?
Jsou okna vozů MHD, kterými jezdíte do práce, poškrábány chuligánskými výtvory? - Líbí se vám to?
Lze všechno přecházet bez povšimnutí? - Jaký pak bude náš život, když nás budou obklopovat projevy lidské blbosti
všude, kam se jen podíváme? ...... Svoboda projevu má přece své meze... !
Já bych řekl, že život v blátě, v marastu, ve špíně a čmáranicích nikoho nemůže těšit. Zato ho může trvale deprimovat.
Já osobně sice nechápu, jak může někomu přinášet radost, když něco kazí, ničí.
To že to nechápu ale není důvodem, abych to svým mlčením schvaloval.
Jsem proti nevěře.
A tak opakuji: Amriano, jestli si chceš něco začínat s jiným mužem, pak se naférovku s manželem rozejdi.
V tomto prohlášení nevidím žádný oheň a žádnou síru (ta je spíš obsažena v partnerské nevěře, nebo ne?).
Kdo ti mohl nakukat, že nevěra může tvé dušičce přinést úlevu?
? ? ?
... Ty budeš asi fakt radšej radšej riešiť aj problémy zohrievania Slnka alebo sucha v Karakorame než svoj život, čo? A ako to, že neznesieš kritiku, keď sám tak rád VŠETKO kritizuješ a súdiš? Zameť si pred vlastným prhaom - potom sa možno nebudeš už ani hanbiť niečo o sebe prezradiť.
Není tady
Slavek17 napsal(a):
Nevím, zda existuje Bůh. Zato vidím, že lidé kolem nás se chovají, jakoby existoval ďábel-pokušitel a miliardy
jeho čiperných rohatých pomocníků.
A viděl jsem už mockrát, jak provinilce dříve či později stravuje jejich černé svědomí.
A nejen stravuje. Doslova je připravuje o rozum. Prožívat muka svého svědomí se dá přirovnat snad
jen k abstinenčním příznakům narkomana, kterému chybí jeho dávka.
Pečovat o to své čisté svědomí se jednoduše vyplatí.
A litovat svých provinění MÁ smysl. - Jen to nás totiž může přivést zpátky do života.
K živým, radujícím se, vyrovnaným, šťastným.
Keby každý v prvom rade riešil SVOJE SVEDMIE, žilo by sa na tomto svete 1000x lepšie. Začni so zlepšovaním sveta u seba(aj ja sa o to snažím) - si totiž jeho súčasťou. Aj toho skazeného, zlého sveta plného hriechu a pokušení. To sa ti len zdá, že ty sa na ňom nezúčastňuješ.
Není tady
Slavek17 napsal(a):
Mechanismus nevěry je také stejný jako způsob, jakým vznikají počmárané zdi a okna.
Děje se to neveřejně, utajeně. Někdy to doprovází strach, někdy falešný pocit dobrodružnosti.
Ale je docela dobře možné, že MOTIVY jsou odlišné, že používání sprejů na zdi je způsobem protestu dětí podváděných rodičů.
Jejich rodiče v jejich očích upadli, ztratili své dosavadní kouzlo. Dosud k nim vzhlíželi. Teď vidí, jak jsou ubozí.
Chtěli by vykřičet do světa svůj žal nad ztrátou nejbližších idolů. Ale svět kolem nás na nějakou nevěru kašle.
A tak berou do rukou sprej nebo rydlo.
Posprejované zdi už pozornost upoutají.
A tak se dočkají aspoň nějaké pozornosti.
Možná bychom se divili, jak spolu různé věci souvisí....
Zmier sa už s tým, že v Európe 21. storočia neexistuje žiaden postih za neveru, takže to je vec SLOBODNEJ DOHODY DVOCH(ALEBO TROCH, ŠTYROCH, etc. ĽUDÍ). Ak ti vyhovuje mať ženu vernú z donútenia alebo vďaka zákazom, nájdi si moslimku... Ale potom bacha, aby si jej bol verný TY. Tak ide pri nevere často o život.
Není tady
Selima napsal(a):
... Ty budeš asi fakt radšej radšej riešiť aj problémy zohrievania Slnka alebo sucha v Karakorame než svoj život, čo? A ako to, že neznesieš kritiku, keď sám tak rád VŠETKO kritizuješ a súdiš? Zameť si pred vlastným prhaom - potom sa možno nebudeš už ani hanbiť niečo o sebe prezradiť.
Jedno dítě je dospělé, druhé skoro taky. Momentálně tedy není co řešit (už pár let oficielně platí pravidlo, že děti se samy mohou rozhodnout, s kým chtějí žít. Bohužel to taky znamená s kým chtějí či nechtějí komunukovat). Já je nemohu nijak nutit a doprošovat se... (... asi taky nemá cenu, nebo snad jo?). Zbývá jediné... počkat až jak se to vyvine s jejich případnou známostí. Možná partneři jim pomohou s bouráním barier. Pokud ovšem si nenajdou stejně postižené jedince... pak bych asi těžko mohl očekávat nějaké pochopení.
Na mojí straně žádné bariery nejsou (resp. nevím o nich).
Není tady
A kromě toho, jste naježené jako ježury a tak nevidíte, že já nemám zapotřebí někoho kritizovat.
Jen jsem se snažil Amrianě naznačit, že existuje i jiný pohled na její problém, existuje i jiný způsob jeho řešení, než jen umíněné setrvávání na souběžném vztahu se dvěma jedinci mužského pohlaví.
Tzn. zamyslet se, co na to všechno říká její vlastní svědomí. Udělat něco pro jeho zrestaurování....
Toť vše.
Upravil(a) Slavek17 (13. 4. 2008 18:34)
Není tady
Slavek17 napsal(a):
A kromě toho, jste naježené jako ježury a tak nevidíte, že já nemám zapotřebí někoho kritizovat.
Jen jsem se snažil Amrianě naznačit, že existuje i jiný pohled na její problém, existuje i jiný způsob jeho řešení, než jen umíněné setrvávání na souběžném vztahu se dvěma jedinci mužského pohlaví. Tzn. zamyslet se, co na to všechno říká její vlastní svědomí.
Toť vše.
Ale Slávku ..houby s octem .. jediný co ses snažil je vyvolat ve mě pocity viny, výčitky svědomí za něco, co jsem si programově nenaplánovala a fakty jsem nešla do manželství s cílem, že se jednou zamiluju i jinde ... ...jestli jsi to četl správně celý ... ukončila jsem ten bokovej vztah ale bolí to a prosila jsem všechny koho jsem pobouřila svým zaláskováním mimo oficiální vztah aby mi dali čas se vybrečet a srovnat se se vším ... jenže ty tu pořád kážeš o morálce o tom jaká jsem nejsem o tom co je správný atd ..a přitom já první Ti napsala, že vím, že nevěra nic neřeší, ale že zrovna nevím, co mám dělat ..tak toho nech ...Ty ses nikdy nezamiloval do dvou ženských naráz ? Pokud ne ..nemáš mi co vyčítat ...
ty nic neukazuješ ...jenom kážeš moralizuješ a vyhrožuješ peklem ... nic víc...A jediný o co ti šlo, abych přestala psát svý pocity, protože Tobě to vadí .... tak tu nedělej, jak Ti šlo o mě ... víš ? Slůvko soucit s chybujícími je Ti cizí ... A pokud se týká morálky ... snad je Bůh milosrdnější než Ty ...
Upravil(a) Amriana (13. 4. 2008 18:48)
Není tady
A moje svědomí ? To mi říká, že jsem celou dobu dělala to, čeho jsem byla právě schopna ... Nevěra není moje životní filozofie a už vůbec si nemyslím, že je v pořádku, co se mi stalo a že jsem si pustila srdce na procházku.Ale stalo se...Tečka.
Není tady
Amriana napsal(a):
A moje svědomí ? To mi říká, že jsem celou dobu dělala to, čeho jsem byla právě schopna ... Nevěra není moje životní filozofie a už vůbec si nemyslím, že je v pořádku, co se mi stalo a že jsem si pustila srdce na procházku.Ale stalo se...Tečka.
No vidíš... a já myslím, že nějaký hlas uvnitř, v tobě, vyvolal pochyby a tak jsi to všechno napsala.
Myslím, že hledáš spojence. V Selimě jsi toho spojence našla.
Ve mně nikoli.
Já tě nabádám, abys ten vnitřní hlas neumlčovala. Abys hledala správné otázky a mohla tak nalézat odpovědi.
Dosud je pravdou, že ty otázky nehledáš. Ty si žádáš ujištění.
A já jsem zde jediný, kdo ti vše neodkýve.
A to je vše....
Amriano, přeji ti, abys našla to NEJLEPŠÍ řešení. - (Jen si nejsem jistý, zda ho najdeš tady).
Resp: možná je to naopak, možná jsi už to řešení našla a teď hledáš ujištění, zda je to řešení správné.
V tom případě ti mohu přát už jen dostatek síly vydržet a věř, že bude líp!
Upravil(a) Slavek17 (13. 4. 2008 19:09)
Není tady
Amriana, Slávek ti želá, aby si našla JEHO najlepšie riešenie, lebo on pozná zaručene najlepšie riešenie na všetko vrátane prírodných katastrof a politických kríz. Ale inak, je to pekné želanie a aj ja ti želám, aby ti táto kríza niečo dala, nejaký prínos, a aby si našla najlepšie riešnie, nech je to čokoľvek (možno v tejto chvíli nikto ani netušíme, ČO to najlepšie riešenie môže byť; naša skúsenosť a obmedzený pohľad na to nestačia).
Není tady
Slavek17 napsal(a):
Jedno dítě je dospělé, druhé skoro taky. Momentálně tedy není co řešit (už pár let oficielně platí pravidlo, že děti se samy mohou rozhodnout, s kým chtějí žít. Bohužel to taky znamená s kým chtějí či nechtějí komunukovat). Já je nemohu nijak nutit a doprošovat se... (... asi taky nemá cenu, nebo snad jo?). Zbývá jediné... počkat až jak se to vyvine s jejich případnou známostí. Možná partneři jim pomohou s bouráním barier. Pokud ovšem si nenajdou stejně postižené jedince... pak bych asi těžko mohl očekávat nějaké pochopení.
Na mojí straně žádné bariery nejsou (resp. nevím o nich).
Ja som myslela naozaj TVOJ život, nie život tvojich detí... možno keby si sa chvíľu sústredil na niečo iné - t.j. naozaj na ten SVOJ život - tak by deti dostali šancu ešte trochu dospieť, pozrieť sa z nahľadu na vzťah svojich rodičov a urobiť si svoju mienku. Niekedy je najúčinnejšie netlačiť na pílu, ale naopak - NIČ NEROBIŤ. Počkať si. Ćas pracuje pre teba, lebo deti sa od matky prirodzene odtrhávajú a robia si vlastný úsudok. Takže ak ty niečo nepokazíš, tak podľa mňa sa tvoje šance zväčšujú. Ibaže ak im kážeš podobným spôsobom ako tuná Amriane - tak úprimne pvoedané, možno nebude pes zakopaný len v ich matke... Namiesto odsudzovania skúsiť pochopiť(bez toho, aby si sa vzdával svojich názorov a postojov - ale POCHOPIŤ by si mohol, nie?). C´est tout.
Není tady
Prima: nakonec to nedělní odpoledne končí docela pěkně....
Teď jsem tady za zády zaslechl z TV, že: Stárnutí je zlozvyk, na který opravdu zaměstnaní lidé nemají čas.
Tož ať jsme dlouho mladí !!! ....
Upravil(a) Slavek17 (13. 4. 2008 19:38)
Není tady