29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den,
ani nevím, hledám-li radu nebo se jen potřebuju vypsat. Takže to vezmu obecně.
Jsou to asi 3roky, co se do mě silně zakoukal jeden (ted už bývalý) spolužák. Věděla jsem, že je to asi ten nejúžasnější kluk na světě, líbil se mi, měla jsem ho ráda (má asi všechno, co si lze u kluka přát)..., ale nebyla tam nějaká ta jiskra, něco co by mi hýblo vnitřnostmi a šilo to se mnou. Zůstávali jsme přátelé, ale on mi stále dával najevo náklonnost, lichotil a tak. Lonský rok si našel slečnu, když mi o ní vyprávěl prvně, trnula jsem a nevěděla, nemám-li se začít smát. Popisoval, jak je úžasná... a vyjmenovával to, co mám ráda, co říkám, jak vypadám, kde bydlím... ta slečna toho se mnou měla (má) hrozně moc společného. Byli spolu rok. Bylo jasné, že ji má moc rád..., ale stále mě ,,opěvoval". Ona ho opustila, budou to tak 3měsíce...
Od té doby jsme se opět setkávali, bylo mi s ním skvěle a on se pro mě zase nadchl. Já ovšem ne. A to nejhorší... před cca měsícem se mě kamarádka zeptala, proč s ním vlastně nejsem, když mě má tak rád. Odpověděla jsem ,,Bže ho nemiluju."... A BUM!... V ten okamžik se to ve mě velmi hlo... a já jsem si uvědomila, že mi na něm hrozně moc záleží a jak ráda bych s ním byla. Od toho okamžiku jsem se snažila být s ním co nejvíce..., spali jsme vedle sebe, měli u sebe hlavy, povídali si... prostě tak nějak krásně se to rozjíždělo... jsem ale pěkný strašpytel a nedovedu udělat nějaký zásadní krok. Snažím se to naznačovat, ale čím dál tím více mi přijde, že se právě v tuto chvíli smířil s tím, že se mnou nebude.. že ho nechci. A hotovo. I když... možná taky ne...
Ted bych přištoupila k tomu úvodu ,,bývalá přítelkyně".
Má ji stále hrozně hluboko zakořeněnou. Stále o ní mluví. Něco řeknu o nějakém čaji a on poví, že ho s ní pil. Jdeme nějakou ulicí a on vypráví, že tudy k ní chodil. Pochválím mu tričko, nakreslila mu ho ona... jdeme po ulici a on se otáčí za nějakou paní, která vypadá skoro jako její maminka... Jsem z toho pěkně zmučená..., pokaždé, když seberu nějakou sílu k tomu, abych to nějak nasekla..., řekne něco o ní. A já jsem v koncích... Té slečny se vyloženě bojím. I když ona už ho nechce, bojím se jí, bojím se, že ji má silně v hlavě.... Ach jo.
Nějak si nevím rady. Nejsem si jista, zda-li chci, abychom byli spolu nebo to nechci (protože se bojím té jeho bývalé vazby)...
Děkuji za pozornost všem, kteří jste to dočetli až sem... nevím, zda-li se mi ulevilo, ale třebas ano...
Hezký den..
Není tady
Musíš buď věřit nebo se bát.... obojí najednou totiž nejde .. prostě buď strach nebo víra.... podle toho,co si vybereš, tak podle toho konej,ale nezapomeň,že to ,čeho se bojíme často opravdu přijde,protože se podle toho začneme podvědomě chovat.......
Můj přítel měl taky velice silný vztah...... bydlím u něj v bytě a doteď má tady jeho bývalá kosmetiku, vystavené fotky a to už jsou 2 roky,co nejsou spolu ...... kosmetiku jsem zkousla, fotky ne........ přitel to nějak neřešil,tak nějak mu to nedocházelo,,tak jsem vzala fotky svého skoro bývalého manžela a dala jej vedle jeho bývalé... přítel asi po dvou dnech přišel... s dotazem :
Miláčku..chtěl jsem se zeptat,nespletla ses nějak s těmi fotkami... ???
Odpověděla jsem s úsměvěm na rtech : Já ?? ALe kdepak---myslela jsem ,že to je takový vitrínka bývalých a že to tady tak funguje,tak jsem si tam taky dala pár fotek,abych se tady cítila dobře... :-) ....(další den byly fotky pryč :-) )
Ale zpět k Tobě---
Je jasné,že přítel se ze vztahu teprve léčí a nejspíš potřebuje čas,aby se smířil s tím,že jsou opravdu od sebe..... má tĚ ZA skvělou přítelkyni a to je moc dobře, nechala bych to na síle okamžiku a netlačila na pilu..... pokud ještě není připravený,tak by jej to mohlo vylekat a Ty bys promarnila svou šanci...
Opravdu si ale uvědom,jestli jej vážně chceš,protože někdy člověk jen z pouhého pocitu ztráty jedná pod vlivem rozmaru a při získání toho,co chce vlastně zjistí,že to až tak nechtěl... protože myslím,že by bylo škoda zkazit fajn přátelství nějakým nedorozuměním,....
Bývalá mu určitě z hlavy částečně vyprchá,ale počítej s tím.že nejspíš tam vždy trošku bude.....ale časem VAŠE SPOLEČNÉ ZÁŽITKY přebijí TY JEJICH SPOLEČNÉ a bude to jen a jen lepší....
Ale nejde říct,stop.... teď ji smaž ze svého života.... to nejde........ ( z vlastní zkušenosti..... )
Není tady
Ahoj, zažila jsem něco podobného s manželem. Taky o bývalce neustále mluvil při každé příležitosti a mě to hrozně vadilo. Např. chtěla jsem vařitr čínu - to jíst nebude BM tam dala tvrdé buráky a on si ulomil zub.... Dnes už jsme spolu 3 x déle, než byl s BM a ještě si na ni občas vzpomene.
Není tady
vany27 napsal(a):
Odpověděla jsem s úsměvěm na rtech : Já ?? ALe kdepak---myslela jsem ,že to je takový vitrínka bývalých a že to tady tak funguje,tak jsem si tam taky dala pár fotek,abych se tady cítila dobře... :-) ....(další den byly fotky pryč :-) )
LOL , to je super, cos mu řekla s tou vitrínkou!!
Není tady
U nás je taky bývalka "strašidlem vztahu"
Ona neustále přítele kontaktuje a neustále se ssnaží ho dostat pod všemi záminkami na schůzku. A to už jsme spolu přes čtyři roky. Ze začátku jsem se to snažila pochopit, ale po čtyřech letech už to fakt nechápu, co ta holka pořád chce. Můj přítel tomu nerozumí už vůbec a naštěstí jejímu naléhání odoláva a na výzvy neodpovídá - snad.
Ale mě to stejně trápí. Jak dlouho to může vydržet? A co když jí podlehne a sejde se ní?
Já jsem mu to nezakázala. Domluvivli jsme se, že pokud se s ní bude chtít sejít, tak mi to řekne. Neudělá to za mými zády. Tak snad svůj slib dodrží
Není tady
Vany27, s tou "vitrínkou bývalých" je to moc dobrý nápad
Taky mám občas potíž se stínem bývalky Zkusím se inspirovat
Není tady
..
Jinak bývalá mého přítele bohůžel není žádným bezduchým stínem,ale docela reálnou přítomností..... dokonce se občas sejdou na kafe..... což rozdýchávám veeeeliiiiceeee těžce,dokonce mi řekl,ať jdu taky....což už bych teda nedala asi vůbec - stačí ,že se s jeho jinou bývalou potkávám v jeho firmě, nicméně ani tak se nehodlám stylizovat do role vyčítavé fúrie... ( s býv. manželem (teda skoro) byl vztah úplně jiný... žádné kámošky a bývalky prostě v jeho životě nefigurovaly a stejně nakonec odešel k vůli jiné) ..takže o tom to prostě není,protože pokud mě někdo bude chtít podvézt,tak to stejně udělá.....
Nedávno jsem byla na panu Krausovi a ten tam řekl velice zajímavou věc :
S určitou ženou člověk tráví více či méně let, což je vzhledem k délce našeho živote jeho velice významná část,a proto se dá říci,že v podstatě každá žena, se kterou jsme byl delší dobu je v mém životě výjímečnou ženou a je i součástí naší rodiny a bylo by naivní si myslet,že to tak není...
nevím přesně,jak to bylo,ale ta hlavní myšlenka tam myslím je..prostě bývalky nejdou vymazat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Není tady
Já bych ani nechtěla, aby byla vymazána..., ale prostě mi sebere kuráž, abych se snažila... nebo tak něco...
Není tady
KůžeLíná (to je fakt pekelný nick), já bych něco zkusila. Prostě cokoli, co Tě vyčlení z množiny kamarádek a zařadí jinam. Pozor, netvrdím, že s ním musíš mít sex, to tedy určitě ne! Ale co tak se, když vedle sebe spíte, k němu přitulit? Co tak ukázat, že jsi ženská, v tom, co ženské je, tedy v křehkosti, citovosti (už nenastavovat ramínka, ať si popláče, ale nechat si to ramínko sama nastavit, třeba, že je ti dneska smutno), ale i vášnivosti (zkusila jsi ho někdy políbit?). Na co si dávat ale pozor je, jestli už od doby jeho rozchodu uplynul dostatečný čas (měsíc nestačí)
Před tím si ale musíš uvědomit jedno, a to, jestli jej skutečně chceš za partnera, zda to není jen nějaký momentální rozmar či co a jestli Ti to bude stát za ztrátu tak dobrého kamaráda, protože, když překročíš tyhle hranice, málokteré přátelství je ustojí. Příkladů máš spoustu i na babinetu.
Není tady
vany27 napsal(a):
..
Jinak bývalá mého přítele bohůžel není žádným bezduchým stínem,ale docela reálnou přítomností..... dokonce se občas sejdou na kafe..... což rozdýchávám veeeeliiiiceeee těžce,dokonce mi řekl,ať jdu taky....což už bych teda nedala asi vůbec - stačí ,že se s jeho jinou bývalou potkávám v jeho firmě, nicméně ani tak se nehodlám stylizovat do role vyčítavé fúrie... ( s býv. manželem (teda skoro) byl vztah úplně jiný... žádné kámošky a bývalky prostě v jeho životě nefigurovaly a stejně nakonec odešel k vůli jiné) ..takže o tom to prostě není,protože pokud mě někdo bude chtít podvézt,tak to stejně udělá.....
Nedávno jsem byla na panu Krausovi a ten tam řekl velice zajímavou věc :
S určitou ženou člověk tráví více či méně let, což je vzhledem k délce našeho živote jeho velice významná část,a proto se dá říci,že v podstatě každá žena, se kterou jsme byl delší dobu je v mém životě výjímečnou ženou a je i součástí naší rodiny a bylo by naivní si myslet,že to tak není...
nevím přesně,jak to bylo,ale ta hlavní myšlenka tam myslím je..prostě bývalky nejdou vymazat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vany, bejvalka mýho přítele taky není bohužel stín... chodila s tím mým, podváděla ho nějakou dobu s jiným a potrápila mu srdíčko, najednou se sbalila a odjela bydlet k tomu druhýmu, o kterým přítel vůbec nevěděl, a pak ještě chtěla, aby byli ona a můj přítel přátelé... teď už je zpátky a chodí s nejlepším kamarádem mého přítele ... i ještě teď, místo, aby se styděla, jak se zachovala, tak se ještě v mé přítomnosti jednou navezla do mého přítele, že měl od ní nasazené parohy... a není možný se jí nijak zbavit, komanduje toho svýho a nejradši by komandovala i toho mýho - svýho bývalýho ... nevím, jestli se mám pokoušet se k ní chovat aspoň slušně nebo jak na ni, není mi sympatická ani trochu - nikdy mi nebyla, znám ji letmo ještě z doby, kdy jsme byly obě na základce, a teď po tom, jak stírá svýho současnýho přítele a klidně by se navážela ještě do mého - a on je takovej hodnej, on se neohradí, jenom se tváří, že nic neslyšel, ale kamarádí s ní dál - už vůbec ne. Dokonce spolu trávili i minulou dovku, tedy ona, můj přítel (to se mnou ještě nechodil, ani jsme se ještě neznali, ale s ní už taky nechodil), jeho nejlepší kamarád (s tím ona teď chodí, ale tenkrát s ním ještě nechodila) a ještě jeden pár. Možná těch společných dovolených bylo víc... grrr... a furt se nám chce vměšovat do života, třeba se ani nezeptá a zamluví čtyři lístky do kina, že půjdeme my a oni společně na film, zatímco my jsme si naplánovali už dřív něco naprosto jinýho, ale to ji nezajímá. Jenže mě taky ne , prostě jsem řekla, že to ale není náš problém, že oni zamluvili čtyři lístky, a že se měli nejdřív domluvit a pak zamluvit, že my už máme jinej plán a tečka. Já jsem na vážkách, jakej k ní zaujmout vztah ... fakt bych se s ní nejradši nestýkala vůbec, jenomže ona je součástí party, pro mého přítele znamenají jeho přátelé strašně moc, často se scházejí na večeřích ve velké grupě ... jenomže ty ženský jeho kamarádů nejen že nesednou mně, ale nesednou si ani navzájem, tři z nich jsou totiž takovej ten typ generál...
Upravil(a) Opheliaa (14. 3. 2008 16:29)
Není tady
L_aura napsal(a):
KůžeLíná (to je fakt pekelný nick), já bych něco zkusila. Prostě cokoli, co Tě vyčlení z množiny kamarádek a zařadí jinam. Pozor, netvrdím, že s ním musíš mít sex, to tedy určitě ne! Ale co tak se, když vedle sebe spíte, k němu přitulit? Co tak ukázat, že jsi ženská, v tom, co ženské je, tedy v křehkosti, citovosti (už nenastavovat ramínka, ať si popláče, ale nechat si to ramínko sama nastavit, třeba, že je ti dneska smutno), ale i vášnivosti (zkusila jsi ho někdy políbit?). Na co si dávat ale pozor je, jestli už od doby jeho rozchodu uplynul dostatečný čas (měsíc nestačí)
Před tím si ale musíš uvědomit jedno, a to, jestli jej skutečně chceš za partnera, zda to není jen nějaký momentální rozmar či co a jestli Ti to bude stát za ztrátu tak dobrého kamaráda, protože, když překročíš tyhle hranice, málokteré přátelství je ustojí. Příkladů máš spoustu i na babinetu.
Právěže jsem se o nic nepokusila... i možná z té obavy, aby to nebyl rozmar, který by brzy přešel a já o něj přišla i jako o blízkého člověka.
Čím dál tím víc mi ale přijde..., že je to vážnější (v rovině mých citů) než jen chvilkové vzplanutí. Juj
Zkusím si vyčíhnout správnou chvíli, kdy budeme samotní... věřím, že cokoliv, co udělám nějak blíž mu to osvětlí
Není tady
Asi bych mu na rovinu řekla, že mě jeho chování zraňuje (jestli si to vůbec uvědomuje) a že podle mě není zralý ještě na nový vztah. Až bude-tak ví kde jsem....
Není tady
KůžeLíná napsal(a):
Já bych ani nechtěla, aby byla vymazána..., ale prostě mi sebere kuráž, abych se snažila... nebo tak něco...
Sú to 3, slovom TRI mesiace! to ešte nemohlo prebolieť... zvyk, spomienky, všetko je silné a čerstvé. Daj tomu čas a snaž sa, aby ste mali vy spoločné zážitky... U mňa ide rádovo o mesiace až roky, kým zabudnem.
Není tady
Selima napsal(a):
KůžeLíná napsal(a):
Sú to 3, slovom TRI mesiace! to ešte nemohlo prebolieť... zvyk, spomienky, všetko je silné a čerstvé. Daj tomu čas a snaž sa, aby ste mali vy spoločné zážitky... U mňa ide rádovo o mesiace až roky, kým zabudnem.
Je mi to jasné... čas je to krátký... sama to znám...
Ale jak jsem psala, nechci, aby na ni zapomněl... žádná z nás nechce být zcela zaváta...
Není tady
Ono asi hooodně záleží taky na tom, kolika vztahy jsme prošli...
V tomto případě platí: Čím méně, tím déle (trvá doba odmilovávání).
Legrační představa - ale možná stojí za pokus:
On: A takhle jsme tam spolu (s ní) často sedávali.... hmmm...................................... ( a dlouze zasněně hledí do dáli)
Ty: Taky jsem ještě nedávno prožívala (s někým) moc krásné večery ....... hmmm.... (a taky se dlouze zahleď do dáli)
Vždyť si taky trochu zavzpomínej, ať vidí, že i ty máš svoji minulost...
Hm... ?
Není tady