29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky,jsem tu zase dlouho nebyla a hned se sem přivalím s dotazem.Nevyšly mi nák dobře krevní testy a v pátek jdu na genetiku.Pravděpodobně mi provedou odběr plodové vody.Chtěla jsem se zeptat,kdo na tom byl,jaké to je,za jak dlouho jsou výsledky a jak vám to dopadlo.Já se hrozně bojím,že to dopadne špatně
Není tady
Tady se řeší něco podobného, koukni:
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=28473
Není tady
Já na ní byla protože jsem si ji vyžádala (brastr má postižené děti), je to nepříjemné, ale musíš se uvolnit a pak je to chvilka, říká se to blbě, ale svaly musí být uvolněné a já jsem to skoro vůbec necítila a bylo to rychlé, výsledky jsem měla za 3týdny.
Přeji vše v pořádku
Není tady
Ahoj Kiki, já jsem na plodovce byla taky kvůli špatným krevním testům ( riziko Downova syndromu mi vyšlo 1:10!!).
Samotného odběru se vůbec neboj, jen tě to trošinku štípne. Nejhorší je pak to čekání na výsledek, u mě to trvalo přesně 4 týdny(už jsem z toho byla pěkně na nervy). Nakonec mi dopadly dobře a teď mám vedle sebe úplně zdravou holčičku.
Přeji ti hodně štěstí, určitě ti to dopadne taky dobře...
Není tady
S Natálkou to bylo naštěstí všechno v pořádku a i ted mi Naty moc pomáhá...kvůli ní musím být v pohodě,protože kdybych před ní brečela nebo něco,tak bude řvát taky a mnohem víc než já To už mám vyzkoušený....tak snad to bude v pohodě...
Není tady
Ahoj Kiki, ja jsem na plodovku musela kvůli věku. Chce ta jak píšou holky jenom se uvolnit, samotný odběr trvá několik vteřin a lékař vše pečlivě hlídá prostřednictví ultrazvuku.Výsledky jsem měla do 14 dnů a to jsem si osobně volala na genetiku.Neboj vše dobře dopadne držíme ti silně pěstičky spolu s Tomáškem.
Není tady
Ahojky Kiki, byla jsem na tom taky. Řekni si, at ti udělají metodu FISH (tusim, ze se to pise takhle, zkus po tom jeste kouknout na netu). Je to zrychlena metoda, da se z ni poznat jen Down - ale ten pro me byl to nejdulezitejsi. Vysledky jsem mela do dvou dnu a pak jsem jeste cekala na zbytek ty ctyri tydny.
Jinak, jak psaly holky amnio vubec neboli, ale psychika dela svy..... Drzim palce
Není tady
Byla jsem na odběru taky - u druhého těhu s dcerou, nevyšly mi dobře krevní testy, a fakt to není žádná hrůza, nebolí to vůbec, já naopak byla překvapená, že už to je, pořád jsem čekala, kdy pořádně začnou...a oni už končili Nejhorší z toho je to čekání na výsledky, já čekala 4 týdny, neskutečné - i když je fakt, že mi hned při odběru řekli, že pokud do 14 dnů nic nepříjde, tak už můžu být klidná, že pokud je něco fakt špatně, tak se to pozná už po těch 10-12 dnech z nějakých předběžných výsledků a laboratoř už v tom případě urguje genetiku- potvrdilo mi to více doktorů.
Takže hlavně klid, a ať to dobře dopadne A nezapomeň na klidový režim po odběru !!!
Není tady
Kiki, já byla na amnio. kdybych na UTZ neviděla, že je ůcosi" v děloze, vůbec bych si ani nev¨šimla, že mne píchli. Vůbec se neboj, člověk je jen vyklepaný, protože je to něco nového. Ale zase je to jistota. Mně volal předběžné výsledky primář hned druhý den (vyloučení základních chromoz.aberací, Down, Turner atd.) a o to mi šlo a obrovsky se mi ulevilo, úplná extáze. Podrobné výsledky pak přišly za 14 dní poštou. Šla jsem na vlastní vyžádání, ale vzhledem k tomu, že se v rodině vyskytl diagnostikovaný turner v těhotenství, tak vše hradila pojišťovna (myslím ty extra rychlé výsledky). bylo to ještě komplikovanější v tom, že jsem byla na odběru až ve 21.týdnu, protože jsem mylně předpokládala, že Turnerův syndrom lze diagnostikovat ultrazvukem a krevními testy či screeningem v 1.trimestru. Bohužel neexistuje způsob, jak ho těmito metodami vyloučit, pouze amnio.
Ale odběru ybch se fakt vůbec nebála. je lepší jít na odběr než mít toho brouka v hlavě celý zbytek těhotenství..... fakt je to naprosto v pohodě.
Není tady
Já byla kvůli věku, jak píšou holky, nijak to nebolí, spíš je to nepříjemné. Musela jsem si svléknout i kalhotky, což mě překvapilo, pak ti namažou bříško dezinfekcí, zkontrolují UTZ miminko, napíchnou vodu a jdeš. Trvá to pár minutek a po zákroku jsem tam musela čekat ve vedlejší místnosti. Po 20 min. jsem mohla odejít a týden být v klidu. Tak držím palce .
Není tady
Ahoj Kiki, já na amniu teď byla taky. Po odběru jsem ještě půl hodiny seděla v čekárně, pak rovnou domů a pár dní klidový režim. Vyšel nám špatně downův syndrom. Jeho výsledky nám řekli už druhý den, což bylo super, protože jsme se nemuseli dlouho stresovat. Kompletní výsledky byly za tři týdny. Určitě to bude v pohodě. Držím palce.
Není tady
Ahoj Kiki,já byla na amniu v lednu,kvůli věku.Nejdřív mi udělali uz,kde zkontrolovali miminko,samotný zákrok trval pár minutek a byl to spíš takový tlak,žádná bolest.Potom jsem 15min ležela vedle v místnosti a šla domů.Ještě mi předepsali magnézko a 14dní klidový režim.Výsledky na Downa mi volali hned ten den,musela jsme si teda připlatit 1950Kč a ostatní výsledky mi poslali na mail asi do 10dnů.Držím palce,ať to dobře dopadne
Není tady
kiki24 napsal(a):
Souris:Tobě vyšly špatně výsledky na Downa?A to přesto riskneš?Co ti přesně řekli?
Souris to spíš myslela tak, že z předchozího vyšetření, jí vyšel pozitivně Down a amnio ukázala, že je negativní. Jinak by její příspěvek přece nedával smysl.....
Já šla na amnio také kvůli věku, bolelo to jako prase, dva dny jsem nevěděla jak si sednout, ale přežít se dá všechno . Navíc mi doktor dělal podrobný UTZ, nahlas mi pustil bušení srdíčka, takže jsem byla nadšená
. Výsledky mi osobně zavolala sestřička třetí týden ve čt a ještě to posílají domů doporučeně. Držím palečky, ať je všechno v pořádku
.
..
Upravil(a) yellow108 (13. 3. 2008 16:51)
Pokud máš z hlediska diagnozy nějaké vážnější predispozice k některému ze syndromů, hradí pojišťovna ty předběžné výsledky a máš to do 48mi hodin. Pokud ale nejsou žádné takové důvody, proč výsledky urychlit, pak klasika jako třeba lvice - do tří týdnů. Platit rychlé výsledky nechtěj, protože je to pár tisíc - už dle konkrétního lékaře a zařízení, kolik si řeknou. Ale to ses mohla u nich informovat. Pokud jdeš pouze kvůli věku, budeš muset počkat a pokud je čas (nevím, v kolikátém jsi týdnu).
jak jsem psala, nejen že jsem si ani nevšimla, že mi doktor vodu píchl, ale neplatila jsem z hlediska své anamnézy ani korunu a výsledky mi volal už druhý den primář. Podrobné pak poštou za tři týdny. prostě záleží už jen na důvodech Tvého náběru. Jinak ta klasická amnio by měla být plně hrazená pojiš´tovnou, pokud se tak rozhodneš na základě doporučení genetika.
Není tady
Koukám Kiki, že jsi 21.týden - to brali plodovou vodu mně. Jinak ji berou dříve. Já to měla taky na honem, abych případně mohla těhotenství ukončit - ne že bych s tím počítala, ale byla to prostě jedna z variant, ta nejhorší, a věděla jsem o ní moc dobře. Takže co se času týče, rozhodně to neodkládej o další dny.
Upravil(a) Nety (14. 3. 2008 7:29)
Není tady
Ahoj, šla jsem na amnio taky dost pozdě, po 20 tt. Moje sestřenice má holčičku s Downovým sy, tak jsem chodila do Gennetu a na poslední běžné kontrole se jim něco nezdálo na USG, tak mě rovnou bodli. Možná to bylo lepší, že to bylo takhle honem, neměla jsem čas se stresovat. Za dva dny jsem si tam brnkla pro výsledky a řekli mi i pohlaví, komplet výsledky poslali pak k mému gynekologovi. Já teda nebyla schopna se uvolnit, takže to bylo nepříjemné, ale dalo se to vydržet. Pak má být klidový režim, ale pokud neděláš vyloženě namáhavou práci, tak mi dovolili se vrátit i do práce po zákroku ( měla jsem víkend na odpočinek ). Myslím, že je lepší to podstoupit než se pak užírat celé těhu.
Ahojky,tak vám s radostí oznamuji,že amnio nebyla potřeba.Udělali mi jen ten podrobnější ultrazvuk,na kterém to bylo vše v pořádku,tak mě na další testy už neposílali.Jsem tak ráda!A navíc jsem se dozvěděla,že budu mít kluka,z toho měl radost především přítel A prej teda nestrádá,asi to bude cvalda.
Není tady