Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#51 12. 3. 2008 14:44

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Re: Zneužití výživného

Já nechápu když mají dvě děti a každý se stará o jedno - proč si navzájem vůbec něco platit?
Když teda pominu to, že 21-letý chlap spotřebuje víc peněz než 7-letá slečna (minimálně víc sní, potřebuje větší oblečení, boty)... a zřejmě i koníčky budou dražší než u prvňáčka (a že by byla zákl. škoda dražší než vejška se mi taky nechce zdát)...

Není tady

#52 12. 3. 2008 14:50

Damila
♥♥♥♥♥♥-

mchouse napsal(a):

Damila napsal(a):

Kolik bere mchouse?
Z toho se vychází. Proč by mělo jeho dítě mít horší standard, než on?
Když chlap jednou počne dítě, musí počítat s tím, že ho musí živit.

MMCH, nepostřehla jsem zde opravdu právnickou radu, když už je to na na sekci "právní".

30.000,- Je to takový rozdíl??? (i v dopadu na standard dětí? prvňáček a vysokoškolák).
Ale znovu opakuji, nejde o těch pět litrů, kdyby se nespotřebovaná část dceři třeba spořila a ne se utratila!

A vykáže nějak bejvalka, na co to použila?
Třeba to neprochlastala... smile

Není tady

#53 12. 3. 2008 14:51

Simon
♥♥♥♥---

martinko, to tak formálně být musí: rodiče jsou povinni živit své děti, a tak je živí. Ten co má nižší plat, živí míň, podle svých možností.
Mchouse, a nemáš třeba další dítě? Já bych snad o to snížení podala. 5000 se mi jeví k platu adekvátní (vzhledem k tomu, že živíš syna). Stejně tak se mi zdají adekvátní ty 3000.

Není tady

#54 12. 3. 2008 14:51

pecule
♥♥♥♥♥♥-

step napsal(a):

Damilo, já bych to řekla i jinak, když ženská porodí dítě, musí i ona počítat s tím, že jednou zůstane sama s dítětem a musí ho živit a ne se spoléhat na chlapa!!!

no jak se to vezme, já to třeba tak mám, protože jsem zažila na vlastní kůži, že se otec umí na dítě vykašlat. ale nemyslím, že by takový přístup obecně byl správný. myslím, že by měl mít zodpovědnost jak otec tak ale i matka. A pokud se otec na potomka vyflákne, tak proč nevyužít všech možností, aby aspoň finančně přispíval. Jenže ono se stává že i když se nevykašle, tak prostě některé mámy si to dítko vezmou jako zbraň a hurá na otce.

Znáte vlastně v okolí nějaký případ, kdy otec i matka se dokázali dohodnout a finančně je to pro obě strany ok, ve výchově si nepodrážejí nohy, umí se dohodnout na všem kolem dětí? Tím finančně ok ale nemyslím, že žena dostane třeba jen 1.000 kč, nic dalšího a radši se o ničem nedohaduje aby byl klid - myslím opravdu spokojenost na straně matky i otce?

Není tady

#55 12. 3. 2008 14:53

Damila
♥♥♥♥♥♥-

pecule napsal(a):

Damila napsal(a):

Kolik bere mchouse?

MMCH, nepostřehla jsem zde opravdu právnickou radu, když už je to na na sekci "právní".

Damilo a ce jejich syn?? Tomu je 21 a matka platí výživné 3.000 Kč..  takže ti odpovím slovy, která si použila ty. když matka jednou počne dítě, musí počítat i s tím, že ho bude živit (teď mám konkrétně na mysli jejich syna).

Jinak právnická rada není.. Maximálně požádat o snížení výživného např. na 3.000 Kč a ty dva tisíce buď spořit (nechat toklidně zapsat do rozsudku) nebo se za ně bude prokazatelně platit něco pro dceru. jenže pak přijdou velmi pravděpodobně komlikace ze strany BM v umožnění kontaktu s dcerou, takže to je řešení o ničem a nemá smysl se do něj pouštět.

Samozřejmě, že jsem tím myslela, že když chlap počne dítě, musí se podílet na jeho výživě (když už ne výchově). To platí i pro ženy, to je jasné.
Ale pokud dítě vyrůstá u jednoho rodiče, dá do něj tento nesrovnatelně více, než ten, co platí alimenty, to je myslím jasné.
Copak počítáme každou zmrzku, každé kino, každou návštěvu "Mekáče"?

Upravil(a) Damila (12. 3. 2008 14:54)

Není tady

#56 12. 3. 2008 14:58

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Kamarádka je rozvedená a dostává na dva puberťáky 12.000,- (BM zřejmě vydělává dobře - a to už má - její býv. manžel - novou rodinu a další dítě).
Jiný známý má zase střídavou péči, děti jsou týden u něj a týden u býv. manželky (ta už má taky novou rodinu a dítě)... Myslím že si navzájem nic neplatí.

Není tady

#57 12. 3. 2008 15:05

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Damila napsal(a):

mchouse napsal(a):

Damila napsal(a):

Kolik bere mchouse?

30.000,- Je to takový rozdíl??? (i v dopadu na standard dětí? prvňáček a vysokoškolák).
Ale znovu opakuji, nejde o těch pět litrů, kdyby se nespotřebovaná část dceři třeba spořila a ne se utratila!

Damilo, zkus prostě uvěřit, že každá máma není jako ty. Je to těžké, podvědomě se asi snažíš hledat na ženské to dobré, na chlapovi to špatné.. BM není povinna nic vykazovat, může s alimentama nakládat podle svého. tak to prostě je. nemusíš to zlehčoval tím, že to nemusela prochlastat.. ženským, která dostíávají alimenty směšné tady taky radíte, proč teda neporadit mchouse (pokud je vůbec co radit) a ne jen se snažit najít vysvětlení, že on je vlastně škrt a matka super ženská..??

Není tady

#58 12. 3. 2008 15:11

Damila
♥♥♥♥♥♥-

pecule napsal(a):

Damila napsal(a):

mchouse napsal(a):

Damilo, zkus prostě uvěřit, že každá máma není jako ty. Je to těžké, podvědomě se asi snažíš hledat na ženské to dobré, na chlapovi to špatné.. BM není povinna nic vykazovat, může s alimentama nakládat podle svého. tak to prostě je. nemusíš to zlehčoval tím, že to nemusela prochlastat.. ženským, která dostíávají alimenty směšné tady taky radíte, proč teda neporadit mchouse (pokud je vůbec co radit) a ne jen se snažit najít vysvětlení, že on je vlastně škrt a matka super ženská..??

Jenže já neznám ani jednoho.
Uřímně, myslím, že jí dává dost.  To každopádně.

Není tady

#59 12. 3. 2008 15:11

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Kamarádka je rozvedená a dostává na dva puberťáky 12.000,- (BM zřejmě vydělává dobře - a to už má - její býv. manžel - novou rodinu a další dítě).
Jiný známý má zase střídavou péči, děti jsou týden u něj a týden u býv. manželky (ta už má taky novou rodinu a dítě)... Myslím že si navzájem nic neplatí.

Marti, to jsem si myslela taky. Nedávno jsem byla vyvedena z omylu. I když se jedná o střídavou péči, pokud má jeden vyšíí plat, tak stejně doplácí tomu druhému méně vydělávajícímu "životní úroveň". Jo to je pecka!

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#60 12. 3. 2008 15:14

mchouse
♥♥-----

Damila napsal(a):

mchouse napsal(a):

Damila napsal(a):

Kolik bere mchouse?

A to je ten fór..... u soudu se jí ptal můj právník, kde jsou ty peníze a ona řekla, že na jejím účtu a disponuje/utratí je (jde taky o to, že se se mnou nechce vypořádat majetkově, dům drží i s hypotékou zuby nehty a tam "utápí" peníze dcery než by se řádně vypořádala - prodlužuje to jak se dá, protože ji právník poradil, "ať to zkusí" - přitom je více než jasné, že v tom vidí svá procenta z jednání a majetku).
Soud to asi nějak "přeslechl" (proč by se obtěžoval nějakým dokazováním).

Není tady

#61 12. 3. 2008 15:16

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Damila napsal(a):

pecule napsal(a):

Damila napsal(a):

Kolik bere mchouse?

Damilo a ce jejich syn?? Tomu je 21 a matka platí výživné 3.000 Kč..  takže ti odpovím slovy, která si použila ty. když matka jednou počne dítě, musí počítat i s tím, že ho bude živit (teď mám konkrétně na mysli jejich syna).

Jinak právnická rada není.. Maximálně požádat o snížení výživného např. na 3.000 Kč a ty dva tisíce buď spořit (nechat toklidně zapsat do rozsudku) nebo se za ně bude prokazatelně platit něco pro dceru. jenže pak přijdou velmi pravděpodobně komlikace ze strany BM v umožnění kontaktu s dcerou, takže to je řešení o ničem a nemá smysl se do něj pouštět.

Samozřejmě, že jsem tím myslela, že když chlap počne dítě, musí se podílet na jeho výživě (když už ne výchově). To platí i pro ženy, to je jasné.
Ale pokud dítě vyrůstá u jednoho rodiče, dá do něj tento nesrovnatelně více, než ten, co platí alimenty, to je myslím jasné.
Copak počítáme každou zmrzku, každé kino, každou návštěvu "Mekáče"?

nepočítáme, právě že ne. Přece táta neřekne, nikam o víkendu (prázdninách, odpoledne) nepojedeme, protože jsem zaplatil výživné a tak už nic dalšího nezaplatím.. Naopak se díky tomu, že s dítětem jsou podstatně míň (nebo aspoň mluvím za přítele, netuším jak je to jinde), tak se vymýšlí program - výlety, kina , bazén, cukrárna atd. A u přítele je to třeba tak, že matka má dceru tak jeden víkend za měsíc a půl - když není s přítelem (dcera), tak je u jeho rodičů. Stejně tak jsem psala, že v jeho konkrétním případě se přítel a jeho rodiče starají i o prázdniny (letní - skoro 7 týdnů, vánoční - jen tyto jarní byla dcera s mámou - ato si ještě přítel poslechl, že je ha.zl, když si dceru na prázdniny nevezme). Takže si nemyslím, že nutně dává matka finančně nesrovnatelně víc.. Pokud jde o výchovu, tak to je na delší debatu a nepatří to na právní..

Upravil(a) pecule (12. 3. 2008 15:20)

Není tady

#62 12. 3. 2008 15:17

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Damila napsal(a):

Jenže já neznám ani jednoho.
Uřímně, myslím, že jí dává dost.  To každopádně.

To neznáme v žádném z příběhů.. teda já aspoň ne wink

Není tady

#63 12. 3. 2008 15:19

mchouse
♥♥-----

To se to pěkně zašmodrchalo......

Já hned zpočátku věděl, že nic nevyřešíme, ale pěkně jsme si pokecali.
Ukázaly se charaktery a zkušenosti.

Zkrátka náš právní a sociální systém je k nezaplacení!!! (a že se někdy člověk naplatí!)

Není tady

#64 12. 3. 2008 15:24

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Mchouse, já myslím, že se ukázaly hlavně zkušenosti.. Pokud sem píše ženská, které chlap na dítě platit nechce a nechce ho ani vídat, tak se nedá moc divit, že bude mít jiný názor, protože představa, že má jiný otec o dítě zájem a nemá problém na něj platit slušné výživné tak to je asi pro některé ženy představa z oblasti sci-fi (není to myšleno vůbec zle, jen že život je strašně moc rozmanitý a každý ho máme úplně jiný..)

Není tady

#65 12. 3. 2008 17:51

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Tak já bych si mobil vzala zpět, dceři to vysvětlila, proč. Máma musí být na palici, když se bojí, že dcera má ráda tátu víc....to bude nějaká zamindrákovaná kráva, která lže dítěti. To svědčí o jijím charakteru. Ono se jí to později stejně vymkne z ruk, jak dcera pochopí...

Není tady

#66 12. 3. 2008 18:40

mchouse
♥♥-----

Aneri napsal(a):

Tak já bych si mobil vzala zpět, dceři to vysvětlila, proč. Máma musí být na palici, když se bojí, že dcera má ráda tátu víc....to bude nějaká zamindrákovaná kráva, která lže dítěti. To svědčí o jijím charakteru. Ono se jí to později stejně vymkne z ruk, jak dcera pochopí...

Co bych dokázal tím, že bych měl mobil zpět?
Ano, "kráva" to je to správné slovo, ale zde to končí......
Doufám, že dcera časem "prohlédne"! Zatím jí je 7let, chce to tak 3-4 roky trpělivosti!

Není tady

#67 12. 3. 2008 19:30

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Klubko napsal(a):

Marti, to jsem si myslela taky. Nedávno jsem byla vyvedena z omylu. I když se jedná o střídavou péči, pokud má jeden vyšíí plat, tak stejně doplácí tomu druhému méně vydělávajícímu "životní úroveň". Jo to je pecka!

stoltstoltstoltrollhmm

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#68 12. 3. 2008 21:14

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

Klubko napsal(a):

jo, takhle to funguje, my takový rozsudek máme - že mám platit o 2 tis měsíčně na dítě víc než ex. A soud se podíval jen na příjmy, nic jiného ho nezajímalo, majetkové poměry, kdo má jaké možnosti si vylepšit svuj příjem, zkrátka nic. Naštěstí tento rozsudek díky ex nenabyl právní moci a byl vyšším soudem zrušen.

Není tady

#69 12. 3. 2008 21:32

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

Damila napsal(a):

Kolik bere mchouse?

Damilo, a nemyslíš, že na výživě dítěte se musí podílet oba rodiče? Pokud on dává 5 tis, tak kolik jako do dítěte investuje matka ze svého? I kdyby nic, tak jí to na 7 leté dítě musí stačit, protože nové boty nemusí být každý měsíc a pokaždé od Bati. 5 tis na 7leté dítě je velmi nadstandartní výživné. Naše opatrovnnice mi říkala, že má na starosti případ kdy otec s příjmy na úrovni poslance platí na 10leté dítě soudem určeno 3,5 tis. A matku ani nenapadne si na to stěžovat a honit ho po soudech, protože se chtěla rozvést ona a mít dítě u sebe.
Tady se pořád řeší, že dítě jsou jen starosti, které s ním má matka která ho vychovává a otec ne, tak proč se sakra některé matky tak strašně bijí u soudu o to, aby dítě bylo jen u nich? Vždyť mít dítě jsou i radosti a ty si zase plnými doušky užívá matka, otec který má jen platit utře nos.
Ze svého okolí znám několik matek, které se rozvedly a dítě si nechaly jen proto aby dostávaly tučné alimenty. Před těmi když zmínim termín "střídavá výchova" tak jim hrůzou vstávají vlasy na hlavě. Ale nejsou takové naštěstí všechny

Není tady

#70 12. 3. 2008 21:35

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Petře, stejně tak jako bohatí papínkové, kteří nikdy neměli na děti čas, najednou je žádají do péče, aby chudák matka povolila a nechtěla nějaké přehnané alíky a požadavky na majetek. Tak jak jim to poradil právník za velmi těžké love. Lidé jsou prostě takoví. Někteří mají peníze na žebříčku hodnot výše než děti.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#71 12. 3. 2008 21:40

Damila
♥♥♥♥♥♥-

PetrHl napsal(a):

Damilo, a nemyslíš, že na výživě dítěte se musí podílet oba rodiče? Pokud on dává 5 tis, tak kolik jako do dítěte investuje matka ze svého? I kdyby nic, tak jí to na 7 leté dítě musí stačit, protože nové boty nemusí být každý měsíc a pokaždé od Bati. 5 tis na 7leté dítě je velmi nadstandartní výživné. Naše opatrovnnice mi říkala, že má na starosti případ kdy otec s příjmy na úrovni poslance platí na 10leté dítě soudem určeno 3,5 tis. A matku ani nenapadne si na to stěžovat a honit ho po soudech, protože se chtěla rozvést ona a mít dítě u sebe.
Tady se pořád řeší, že dítě jsou jen starosti, které s ním má matka která ho vychovává a otec ne, tak proč se sakra některé matky tak strašně bijí u soudu o to, aby dítě bylo jen u nich? Vždyť mít dítě jsou i radosti a ty si zase plnými doušky užívá matka, otec který má jen platit utře nos.
Ze svého okolí znám několik matek, které se rozvedly a dítě si nechaly jen proto aby dostávaly tučné alimenty. Před těmi když zmínim termín "střídavá výchova" tak jim hrůzou vstávají vlasy na hlavě. Ale nejsou takové naštěstí všechny

Viz má odpověď č. 55

Jak jsem jinak řekla, 5 tisíc by mi na tak malé dítě stačilo vrchovatě. Pokud by otec nebral desetkrát tolik. To bych pak pro dítě žádala vyšší částku. Proč by se jeho děti měly mít hůře, než on.

Ale dále jak jsem psala, je to spíše otázka toho, jak to ta matka využije.

pokud bych měla na dítě chtít tak nadstandardní příspěvky, ráda bych vykázala, kam je dávám. i kdybych je měla dítku uložit na knížku. Jednou se mu budou hodit.
Zkusme připustit, že ta máma ty peníze využije pro dítě.
Já bych to třeba vrazila do sportu, co dělá dítě, nebo jiného koníčku. Všechno něco stojí. Každopádně peníze od táty bych neprošustrovala pro sebe...ale chápu, že jsou i ženy jiného smýšlení.

Možná by se dalo požadovat po bývalé ženě, ať vykáže, kam a kolik peněz dává. O dítěti nevíme nic. Třeba má nadstandardní nároky...

Není tady

#72 12. 3. 2008 21:44

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

Pavlo, samozřejmě že to tak je, ale je to i proto, že některé matky jsou schopny žádat 10, 20, 30 ale i více tisíc po bývalých manželích, které vykoply z domova a s nimiž se nehodlají majetkově vyrovnat.

Není tady

#73 13. 3. 2008 8:17

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Jasně, alimenty je pomsta na chlapa, touha ho zničit, oškubat a mít se z něho aspon trochu dobře, když známe jeho poměry...to nechtějí některé dámy přiznat.
Proto nejsou tolerantní a děti nepůjčují, zakazují styk s druhým rodičem, bojí se, aby dítě nemělo druhého rádo, mažou zprávy, nevyřizují vzkazy a pod. Jasně, každý případ je jiný a pohled na něj, je to jen o lidech!

Není tady

#74 13. 3. 2008 9:18

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Aneri napsal(a):

Jasně, alimenty je pomsta na chlapa, touha ho zničit, oškubat a mít se z něho aspon trochu dobře, když známe jeho poměry...to nechtějí některé dámy přiznat.
Proto nejsou tolerantní a děti nepůjčují, zakazují styk s druhým rodičem, bojí se, aby dítě nemělo druhého rádo, mažou zprávy, nevyřizují vzkazy a pod. Jasně, každý případ je jiný a pohled na něj, je to jen o lidech!

Aneri nevím jestli to myslíš rýpavě nebo ne. To co píšeš je pravda, ale naštěstí jen v menším počtu případů - teda aspoň si to myslím. Je pravda, že asi bude větší počet případů opačných, kdy se chlap snaží zuby nehty se své zodpovědnosti vyvléknout. Jak píšeš - je to o lidech - o matce a o otci a tom jak se dokážou dohodnout, prostě jaké jsou povahy.
Nicméně pokud jsi zrovna ta menšina, tak pouhé vědomí toho, že těch případů není moc a třeba některé co sem píšou je ani samy neznají (ani ze svého okolí), tak to ti v tu chvíli moc nepomůže..

Není tady

#75 13. 3. 2008 9:31

Simon
♥♥♥♥---

Já si taky myslím, že se to děje v menším poštu případů, ale pořád je těch případů dost.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí