Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 12. 3. 2008 9:52

Fifida
♥♥♥----

Re: Zneužití výživného

Oxi napsal(a):

Fifida nerozculuj sa. Este pred par mesiacmi by som sa do teba pekne pustil ... dnes mi je to jedno. Naco sa rozculovat, ked aj tak nic nedosiahnem?
Ja patrim k tym chlapom, co velmi chceli dieta ... a chcem ju stale a budem ju vzdy chciet, aj ked BM a zenske zo socialky (s podobnym pristupom ako mas ty) sa mi to snazia zneprijemnit ... Aj ty si evidentne typ, ktory ma pocit, ze matka je viac rodic ako otec a otec je tu len od toho aby platil ... No skoda slov.

Tak to neni pravda to mi křivdíš.To si nemyslim.Rozhodně nestojim za ženskejma a že chlapi sou špatný to teda néééé.Už se na nějakýho toho dobrýho moc moc těšim.Otce svých dětí sem chtěla jako otce a ne aby platil výživné.

Pravý přítel jež tě v srdci chová,nezná sladká lichotivá slova,
pravdu poví třeba trpce zněla,pravdu přijmy i když zabolela.

Není tady

#27 12. 3. 2008 10:02

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Fifido bud klidne na chlapy nastvana, ale neres to prosim přes deti..

Není tady

#28 12. 3. 2008 10:08

Simon
♥♥♥♥---

Myslíš, že tvoje prosba pomůže? smile

Není tady

#29 12. 3. 2008 10:12

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Simon napsal(a):

Nevim, asi ne, ale pokud to bude mit stejny scenar jako i nas, mchouse, oxiho, tebe a dalsich, tak je mi z toho smutno..

Není tady

#30 12. 3. 2008 10:18

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

pecule napsal(a):

Simon napsal(a):

Nevim, asi ne, ale pokud to bude mit stejny scenar jako i nas, mchouse, oxiho, tebe a dalsich, tak je mi z toho smutno..

hmmm, presne to ma serie sad

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#31 12. 3. 2008 10:26

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Fifido, tobě se fakt zdá 20 táců pro mámu s jedním malým dítětem málo? Mně teda ne. A můžu tě ujistit, že moc dobře vím, kolik stojí
byt,benzín jídlo a spousta spousta dalších věcí jako sport,koníčky,dárky,hygienu,drogerii,pojištění,povinné ručení a milion dalších věcí,potřeby do školy i jedny pitomý boty.
A u moře jsem ještě nebyla a je mi o dost víc, než tobě. Vlastně ani u toho rybníka, posledních 15 let. Třeba si našetřím z důchodu http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#32 12. 3. 2008 10:44

mchouse
♥♥-----

pecule napsal(a):

Takze podle logiky tve BM ma vas syn minus 2000 Kc..
Ja si myslim, ze mas bohuzel smulu, protoze pritel ma podobny problem, ale ani socialka nepomuze, nevim mozna zalezi na koho natrefis, ale ta jejich na všechno pokrci rameny a je to pro ni vyrizene. Vysledek? Dcera uz nema zadny krouzek (ona je celkem lenoch, takze ji ani moc nevadi, ze kazdy den je doma a kouka na televizi, ale nejak si myslim, ze to neni idealni kazdodenni napln dne, ale to je muj problem), kdyz pritel nabizel zaplaceni krouzku, tak nebyl zajem. Obleceni: tezko rict jestli jen divadlo pro pritele nebo realita. Napr. v zime mela dcera (8let) zimni bundu sve matky, jeji tricko apod.
Zaver: nenadelas nic, matka ma pravo nakladat s vyzivnym jak uzna za vhodne. Proste rezignovat.. Nic jineho se delat neda.. Blba rada, ale jinou po zkusenostech nemam..
Rada socialky: kdyz se vam to nelibi, tak ji ty veci budete muset koupit sám pane..
Nez tady zacnou nektere zeny prskat, ze je to prece dite i muze, tak at to koupi. Pokud bude vyzivne nejake dva tisice, tak fajn, neni problem. Kdyz je podstatne vyssi, tak to dost dobre nejde.

Napsalas to za mne.....
Asi tak nějak to taky vidím!

Není tady

#33 12. 3. 2008 10:44

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Jsou rodiny, které 20 000 čistého fakt nedají ani ve dvou dohormady.....

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#34 12. 3. 2008 10:44

Simon
♥♥♥♥---

Pecule, já musím trochu uvést na pravou míru - já jsem v poslední době mile překvapena, jak hladce probíhá dohadování mezi přítelem a BM. Momentálně si moc nemůžu stěžovat - a jsem ráda smile

Není tady

#35 12. 3. 2008 10:59

mchouse
♥♥-----

A ještě na doplnění a dokreslení.
Styk s dcerou mám upraven soudně co 2 týdny (ne vždy mohu, protože jsem pracovně mimo ČR). Aby se komunikace zlepšila, protože dceru BM stále zapírala, koupil jsem ji k Vánocům mobil. S dcerou volám a od úpravy styku si ji min. 1x měsíčně beru (cesta ze severu na jih Moravy). BM to však začalo vadit, že mne má dcera ráda a velmi se vždy těší na mne - byť ji čeká dlouhá cesta tam a zpět. Snažím se jí max.zorganizovat víkend (ale včetně psaní úkolů).
Před nedávnem mi začala BM vyhrožovat, že se nebude dceři starat o její mobil a že ji ho schová....
Před 14 dny, kdy jsem ji vrátil jsem ji klasicky psal SMSky a snažil volat..... nic! Ani při volání na pevnou linku mi to nikdo nedral (zobrazuje se moje číslo). Tak jsem si dal pozor a zjistil, že podle doručení doručenek je mobil zapínán vždy na pár minut u Večerníčku když dcera to nevnímá. Naposledy včera ve 13h, kdy byla dcera ve škole. Zavolal jsem BM na mobil, trochu ji "uzemnil", že vím, že zprávy vybírá ona. Nakonec slíbila, že dceři řekne ať mi zavolá. Ta zavolala, velmi nadšená (byla přesvědčena, že zapomněla nabít mobil-nepráskl jsem matku) a na můj dotaz, kolik dostala SMS za poslední 2 týdny řekla ŽÁDNOU (z těch cca 15).
JAK TO KOMENTOVAT? Je to svinstvo, takhle řešit přes dítě...... (mimochodem se prý strašně na mne těší na Velikonoce)

Není tady

#36 12. 3. 2008 11:12

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Simon napsal(a):

Pecule, já musím trochu uvést na pravou míru - já jsem v poslední době mile překvapena, jak hladce probíhá dohadování mezi přítelem a BM. Momentálně si moc nemůžu stěžovat - a jsem ráda smile

No tak to je dobre, cim myslis, ze to je? Jak se to podarilo? Beru kazdou radu.

Není tady

#37 12. 3. 2008 11:25

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Mchouse je to svinstvo, ale nenadelas nic, akorat si budes nicit nervy. Pritel koupil dceri cca pred rokem mobil. Cca po pul roce koupila BM dceri mobil také, ten od pritele je totiz trapny, nema fotak.. No a tak ma holcina cisla dvě. Mobil od pritele ted mela cca mesic vypnuty, pry za trest (ale trest za co, to uz dcera nevedela a BM se o tom nebude prece bavit - ja jsem mama a vychovavam, ty se mi do toho neplet), druhe cislo bylo vypnute sice jen deset dni, ale pak na nem BM nastavila blokace, takze dcera nemuze tatu prozvonit nebo poslat sms.. A tak porad dokola. Opravdu jde jen rezignovat, protoze s tim fakt nic nenadelas..

Není tady

#38 12. 3. 2008 11:35

mchouse
♥♥-----

pecule napsal(a):

Mchouse je to svinstvo, ale nenadelas nic, akorat si budes nicit nervy. Pritel koupil dceri cca pred rokem mobil. Cca po pul roce koupila BM dceri mobil také, ten od pritele je totiz trapny, nema fotak.. No a tak ma holcina cisla dvě. Mobil od pritele ted mela cca mesic vypnuty, pry za trest (ale trest za co, to uz dcera nevedela a BM se o tom nebude prece bavit - ja jsem mama a vychovavam, ty se mi do toho neplet), druhe cislo bylo vypnute sice jen deset dni, ale pak na nem BM nastavila blokace, takze dcera nemuze tatu prozvonit nebo poslat sms.. A tak porad dokola. Opravdu jde jen rezignovat, protoze s tim fakt nic nenadelas..

Je to pravda. Jediné co mi zbývá (než se opět BM obrátí se svým "výborným právníkem" = utěšitelem ženských duší, jinak odbornost téměř nulová, na vše má šablonu, až po to poslední odvolání) je využívat maximálně stanovený styk s dcerou v soudem určených termínech. Na dceru působit a věřit, že za pár let "prohlédne".

Není tady

#39 12. 3. 2008 11:53

pecule
♥♥♥♥♥♥-

mchouse napsal(a):

pecule napsal(a):

Je to pravda. Jediné co mi zbývá (než se opět BM obrátí se svým "výborným právníkem" = utěšitelem ženských duší, jinak odbornost téměř nulová, na vše má šablonu, až po to poslední odvolání) je využívat maximálně stanovený styk s dcerou v soudem určených termínech. Na dceru působit a věřit, že za pár let "prohlédne".

Ano, presne tak. Nemluvit o matce spatne, ty si muzes myslet svoje, ale nesmis to rikat pred dcerou. Ja docela verim, ze to tem detem, pak az budou vetsi, dojde. Pritelova BM uz dceru ockuje skoro dva roky a ona se na tatu stejne tesi, takze myslim, ze tohle je jedina spravna cesta.

Není tady

#40 12. 3. 2008 12:32

Simon
♥♥♥♥---

Pecule, já nevím.... asi si řekla, že nejlepší pro dítě bude, když nebude dělat problémy. Což samozřejmě vítám a přítel ještě víc. Máme to takové trochu složitější a nechci se tu moc odkopávat - jedině po soukromých zprávách, pokud chceš...

Není tady

#41 12. 3. 2008 12:34

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Kolik bere mchouse?
Z toho se vychází. Proč by mělo jeho dítě mít horší standard, než on?
Když chlap jednou počne dítě, musí počítat s tím, že ho musí živit.

MMCH, nepostřehla jsem zde opravdu právnickou radu, když už je to na na sekci "právní".

Není tady

#42 12. 3. 2008 12:39

step
♥♥♥♥♥♥-

Damilo, já bych to řekla i jinak, když ženská porodí dítě, musí i ona počítat s tím, že jednou zůstane sama s dítětem a musí ho živit a ne se spoléhat na chlapa!!!

Není tady

#43 12. 3. 2008 12:55

helena
♥♥♥♥♥♥♥

step, to by bylo pro chlapy velmi výhodné. Už to slyším "Vždyť si ho dokážeš uživit sama, tak co po mně chceš?"

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#44 12. 3. 2008 13:11

Damila
♥♥♥♥♥♥-

step napsal(a):

Damilo, já bych to řekla i jinak, když ženská porodí dítě, musí i ona počítat s tím, že jednou zůstane sama s dítětem a musí ho živit a ne se spoléhat na chlapa!!!

To snad ne.
Rodiči jsou oba!

Není tady

#45 12. 3. 2008 13:26

majkafa
Host

Můj názor je, že 5 tisíc na sedmiletou dcerku je skvělé výživné.
Brala bych ho.
Mám 19-ti letého syna, maturuje na osmiletém gymnáziu. Chce pokračovat ve studiu na VŠ, takže kolej a další. Teď mu BM posílá 3 tisíce a poslední dobou píše, že mu to sníží, protože je ve finanční tísni. Tomu se akorát směju, protože jsme prodali dům a peníze si rozdělili na půlku. Je to podle zákona. Neprotestovala jsem. I když děti byly se mnou. Díkybohu za to.
A taky vím, jaký má asi BM plat. S tou "finanční tísní" mě opravdu pobavil.
Syn je dospělý, s tatínkem se o výživné soudit nechce, řekl, že pokud bych chtěla já, tak bude, ale jestli mi nevadí, že ho živím, tak by raději toto stání neabsolvoval. Nevadí mi to. Díkybohu za dobrou práci a tím i plat. A syn se taky snaží, přivydělává si brigádami.
Když od nás BM odešel za slečnou milenkou, dcerka studovala na VŠ a syn byl v oktávě. BM nám posílal dohromady 4 000,- na obě děti, a i to ne každý měsíc. Navíc jsem doplácela hypotéku na náš společný dům sama. Takže nynější 3 tisíce na synka jsou vlastně úžasné. big_smile
Nu, ať si BM se slečnou užijí. Každému, co jeho jest. smile

#46 12. 3. 2008 13:45

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Stále nevíme, kolik vydělává otec dítěte.
Vzpomeňme jen na Mirku Čejkovou, která od svého tenisty bere měsíčně stovky tisíc. Od něj by bylo 5 tisíc směšné, vzhledem k jeho příjmu.
Pokud by otec vydělával 15 tisíc čistého, soud mu jistě nepřiřkne 5 tisíc výživného...
Takže asi na tom nebude tak zle.
Já bych se ho zas tak nezastávala, ale upřímně, sama bych takové prachy od manžela asi nikdy na jedno dítě taky neviděla.
Nicméně, my co žijem v rodině s chlapem, myslím dostáváme od něj víc, než těch 5 tisíc...
Ségra je samoživitelka s dospívající slečnou, a to je docela nářez, chlap neplatí nic. Vůbec nic. Co má z toho, že ho zavřou...
Zaplaťbůh za těch krásných 5 tisíc. Ale jestli chlap vydělává 50 tisíc, klidně bych též na dítě chtěla víc.

Obávám se však, že pisateli šli o využití těch peněz. A to je jiná kapitola.

Upravil(a) Damila (12. 3. 2008 13:45)

Není tady

#47 12. 3. 2008 14:00

Simon
♥♥♥♥---

Majkafo, že by zášť k milenkám? smile
Říkáš, že jste prodali dům. Chápu, že jsi asi chtěla svůj klid, říkáš, že jsi ráda za 3000, ale stejně se z tvého příspěvku dá číst, že ti ty malé alíky úplně jedno nejsou.
A pokud ti jedno nejsou, proč jsi nepodmínila prodej domu slušným výživným? Já bych se snažila z té situace vytěžit aspoň to, aby mé děti byly nějak zabezpečené.... a nemyslím to vůbe zle. S rozvodem přišel předpokládám on, tak pak bych řekla: ano, rozvedeme se, prodáme společný dům, ale chci zabezpečit naše děti: sepíšeme dohodu, že dětem budeš  posílat tolik a tolik.
Já vím, i tak ti pak může říct, že je ve finanční tísni, ale...
Anebo to takhle, jak píšu, probíhalo? A i pak ti řekl, že je ve finanční tísni?

Na druhou stranu, to že jste prodali dům ještě neznamená, že on nemůže být ve finanční tísni - předpokládám, že peníze z prodeje domu použil na nové bydlení - a to nemá co dělat s alimenty. Protože pokud bych použila tuto logiku, jsi pak finančně zabezpečená i ty (z peněz z prodeje domu) a alimenty nepotřebuješ? wink

Za peníze z prodeje domu se většinou pořizuje bydlení... alimenty se počítají z platu.

Není tady

#48 12. 3. 2008 14:01

Simon
♥♥♥♥---

Damilo, o případech, kdy soud přiřkl dítěti alimenty 5000 z 15000, už jsem četla smile
Mnohdy se tak i rodiče dohodnou.

Není tady

#49 12. 3. 2008 14:25

mchouse
♥♥-----

Damila napsal(a):

Kolik bere mchouse?

MMCH, nepostřehla jsem zde opravdu právnickou radu, když už je to na na sekci "právní".

30.000,- Je to takový rozdíl??? (i v dopadu na standard dětí? prvňáček a vysokoškolák).
Ale znovu opakuji, nejde o těch pět litrů, kdyby se nespotřebovaná část dceři třeba spořila a ne se utratila!

Není tady

#50 12. 3. 2008 14:41

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Damila napsal(a):

Kolik bere mchouse?

Damilo a ce jejich syn?? Tomu je 21 a matka platí výživné 3.000 Kč..  takže ti odpovím slovy, která si použila ty. když matka jednou počne dítě, musí počítat i s tím, že ho bude živit (teď mám konkrétně na mysli jejich syna).

Jinak právnická rada není.. Maximálně požádat o snížení výživného např. na 3.000 Kč a ty dva tisíce buď spořit (nechat toklidně zapsat do rozsudku) nebo se za ně bude prokazatelně platit něco pro dceru. jenže pak přijdou velmi pravděpodobně komlikace ze strany BM v umožnění kontaktu s dcerou, takže to je řešení o ničem a nemá smysl se do něj pouštět.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí