29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
pecule napsal(a):
Miso já ale třeba s tebou souhlasím. Dokonce mě nadzvedlo jak jsi psala, že oblečení a jídlo pro děti je tvoje věc. To si teda nemyslím, to je věc i otce. Pokud jste zavedli, že se z dětma jezdilo na hory atd. tak proč by to nemělo pokračovat? A jak popisuješ, že jeho nová pracuje na 4 hoďky a tak se kupuje pro její děti, tak to by mě taky docela točilo. Já tady (vím, že se opakuju, ale připadá mi, že je to lepší říkat dokola, aby mě někdo nechytil za slovo a nepřekopal to) ale mluvím o případu mchouse (a taky "naší" BM), kdy se platí výživné na dítě, kterému stejná životní úroveň zůstala zachována a není nijak finančně poškozeno ze strany platícího a přesto vidíš, že mu z toho máma nové věci nekoupí (nebo v nich aspoň za otcem nejde), zruší mu dva kroužky, které jsou od základní školy a stojí cca 200 na půl roku (to asi není o financích, ne?), na dovolenou nebo výlet jede jen s otcem nebo jeho rodiči, když je s matkou tak sedí doma, pravidelně každý víkend! Víme to, protože volá tak 10x za den, že se nudí.. A zase může zaznít - tak třeba na to ta máma chuděra nemá. To je možné )přestože má stejný příjem jako otec), ale pak mě překvapuje, jak o víkendech, kdy s ní dcera není, tak jede na hory a trajdá po diskotékách. Bože, ať na ně chodí, proč ne, jasně, že potřebuje vypnout, ale proč s děckem sedí doma - to mi přijde děsný - chápeš?
Nooo, být já bývalá manželka, tak by mě taky točilo, kdyby můj BM zařizoval super život vyženěným dětem a na moje kašlal, a točila by mě i to, kdyby těmto dětem dával stejně jako mým dětem (ono by mě točilo i to, kdyby si pořidil nové dítě a dával by stejně mým dětem i novému dítěti, ale točilo by mě to v tichosti, protože holt se rozhodl mít další vlastní dítě a já s tím nic nenadělám) - na druhou stranu, když bych si představila, že bych se já jako rozvedená manželka dala dohromady s nějakým novým chlapem, asi bych taky čekala, že bude dávat peníze do společné kasy - tedy trošku i na mé dítě - například že pokud bude chtít jet na dovolenou, tak vezme i mé dítě. A myslím si, že pokud chlap má nové dítě (své), a pokud se předtím jezdilo na hory, tak se teď holt na hory už jezdit nebude, pokud na to nebudou peníze, protože první dítě má nového sourozence. Jinak co se týče "naší" BM, tak si myslím, že se o dítě stará naprosto poctivě, dopřeje mu všechno dobré, určitě si z alimentů od mého partnera neukrajuje pro sebe, jenom možná jakoby někdy něco ušetří z té své částky - což je mi ale docela jedno.
Není tady
Simon napsal(a):
pecule napsal(a):
Miso já ale třeba s tebou souhlasím. Dokonce mě nadzvedlo jak jsi psala, že oblečení a jídlo pro děti je tvoje věc. To si teda nemyslím, to je věc i otce. Pokud jste zavedli, že se z dětma jezdilo na hory atd. tak proč by to nemělo pokračovat? A jak popisuješ, že jeho nová pracuje na 4 hoďky a tak se kupuje pro její děti, tak to by mě taky docela točilo. Já tady (vím, že se opakuju, ale připadá mi, že je to lepší říkat dokola, aby mě někdo nechytil za slovo a nepřekopal to) ale mluvím o případu mchouse (a taky "naší" BM), kdy se platí výživné na dítě, kterému stejná životní úroveň zůstala zachována a není nijak finančně poškozeno ze strany platícího a přesto vidíš, že mu z toho máma nové věci nekoupí (nebo v nich aspoň za otcem nejde), zruší mu dva kroužky, které jsou od základní školy a stojí cca 200 na půl roku (to asi není o financích, ne?), na dovolenou nebo výlet jede jen s otcem nebo jeho rodiči, když je s matkou tak sedí doma, pravidelně každý víkend! Víme to, protože volá tak 10x za den, že se nudí.. A zase může zaznít - tak třeba na to ta máma chuděra nemá. To je možné )přestože má stejný příjem jako otec), ale pak mě překvapuje, jak o víkendech, kdy s ní dcera není, tak jede na hory a trajdá po diskotékách. Bože, ať na ně chodí, proč ne, jasně, že potřebuje vypnout, ale proč s děckem sedí doma - to mi přijde děsný - chápeš?
Nooo, být já bývalá manželka, tak by mě taky točilo, kdyby můj BM zařizoval super život vyženěným dětem a na moje kašlal, a točila by mě i to, kdyby těmto dětem dával stejně jako mým dětem (ono by mě točilo i to, kdyby si pořidil nové dítě a dával by stejně mým dětem i novému dítěti, ale točilo by mě to v tichosti, protože holt se rozhodl mít další vlastní dítě a já s tím nic nenadělám) - na druhou stranu, když bych si představila, že bych se já jako rozvedená manželka dala dohromady s nějakým novým chlapem, asi bych taky čekala, že bude dávat peníze do společné kasy - tedy trošku i na mé dítě - například že pokud bude chtít jet na dovolenou, tak vezme i mé dítě. A myslím si, že pokud chlap má nové dítě (své), a pokud se předtím jezdilo na hory, tak se teď holt na hory už jezdit nebude, pokud na to nebudou peníze, protože první dítě má nového sourozence. Jinak co se týče "naší" BM, tak si myslím, že se o dítě stará naprosto poctivě, dopřeje mu všechno dobré, určitě si z alimentů od mého partnera neukrajuje pro sebe, jenom možná jakoby někdy něco ušetří z té své částky - což je mi ale docela jedno.
Ale já jsem pochopila, že BM Míši zaplatí alimenty a tím to končí.. Že děti nebere nikam.. Což být Míšou tak mi vadit bude a pokud Míša nedělá v kontaktu s děckama problémy, tak to je podle mě špatně.
Jinak s tím co říkáš tak souhlas, ať s tím, že pokud má nová partnerka už dítě nebo si ho pořídí spolu..
Není tady
marplova napsal(a):
To jsem rada, ze deti si jsou pred zakonem vsechny rovny. To by pak u nekterych vypadalo tak, ze ty "prvni" deti by jezdily lyzovat do Alp a ty "druhe" by sedely doma na zadku, protoze tata by posilal pulku vyplaty na "prvni" deti. A protoze se nektere soudkyne hodne staraji o prijmy "druhych" manzelek, tak by mohla posilat i ona pulku svych prijmu. Pak by te druhe rodine zbyla stejna castka, jako by mely "prvni" deti a z te by se meli zivit dva dospeli a deti "druhe". Hezka rovnice :-)
Vim, zasla jsem do extremu, ale nerozumim tomu jak nekteri lide premysli.
To mi něco připomíná!
Když má přítelkyně vydělávala, její příjem se počítal do příjmu domácnosti.
Ale když se sní stala nezaměstnaná, byl to jen její problém a ne domácnosti.......
Není tady
pecule napsal(a):
aprill napsal(a):
Simon napsal(a):
Fajn, ale my se tu bavíme o situaci, kdy má chlap 30 000 a dává alimenty 5000, pokud sis nevšimla... a všechy příklady se tu dělaly na průměrné mzdě. Jenže pak přjdou nějaké chytré matky a vnucují nám názory, které stojí na předpkladech, kdy ona vydělává desetitisíce a on minimální mzdu - prostě extrémy... mě tohle nebaví.5.000 z 30.000 je teda dost málo. A mě taky nebaví výlevy druhých, třetích a dalších partnerek jak ty děti z předchazejícho vztahů jsou drahé a to či ono nemusí mít, protože zrovna jejich rodina si to dovolit nemůže.
Takže by měl platit kolik? 15.000?? A četla jsi, že mají ještě 21letého syna, který je u otce a BM na něj platí 3000 Kč? Takže do takhle velkého kluka asi bude muset taky investovat a to víc než do dcery, které je 7, že? Ale to se nehodí do krámu, tak o tom radši pomlčíme, že?
pecule, nech je být. To je naprosto "cáklé"! Když to obyčejně sečtu, tak já mám platit na dceru z 30.000 polovinu, což je 15.000 a pro BM je dostačující platit její 3.000. To pak budu mít já se svým 21-letým synem 15.000+3000=18.000 a BM (s platem 20.000) s 7-miletou dcerou 20.000-3.000+15.000=32.000????
PROBOHA, KDE JSTE DALY ROZUM??? Proč bych pak měl chodit do práce a čím více vydělat o to více přijít???
Kde je Vaše logika?
Není tady
Kdyz me to mchouse fakt vytaci, ty nazory tady.. Jak si z toho nektere zenske vytahnou jen to co potrebuji a hrajou tu hru otec je hajzl, matka je chudinka, všechno je v zajmu deti, ja matka to vim prece nejlip, tak mi do toho nikdo nekecejte.
Není tady
mchouse napsal(a):
pecule, nech je být. To je naprosto "cáklé"! Když to obyčejně sečtu, tak já mám platit na dceru z 30.000 polovinu, což je 15.000 a pro BM je dostačující platit její 3.000. To pak budu mít já se svým 21-letým synem 15.000+3000=18.000 a BM (s platem 20.000) s 7-miletou dcerou 20.000-3.000+15.000=32.000????
Jasne, ze by to tak melo byt. A vis proc? Protoze jsi chlap, jak to ctu, tak to totiz staci..
Není tady
mchouse napsal(a):
marplova napsal(a):
To jsem rada, ze deti si jsou pred zakonem vsechny rovny. To by pak u nekterych vypadalo tak, ze ty "prvni" deti by jezdily lyzovat do Alp a ty "druhe" by sedely doma na zadku, protoze tata by posilal pulku vyplaty na "prvni" deti. A protoze se nektere soudkyne hodne staraji o prijmy "druhych" manzelek, tak by mohla posilat i ona pulku svych prijmu. Pak by te druhe rodine zbyla stejna castka, jako by mely "prvni" deti a z te by se meli zivit dva dospeli a deti "druhe". Hezka rovnice :-)
Vim, zasla jsem do extremu, ale nerozumim tomu jak nekteri lide premysli.To mi něco připomíná!
Když má přítelkyně vydělávala, její příjem se počítal do příjmu domácnosti.
Ale když se sní stala nezaměstnaná, byl to jen její problém a ne domácnosti.......
Jo to znam. U nas mi zase pani soudkyne sdelila sladke tajemstvi, ze snad preci vim, koho si beru a tak musim pocitat s tim, ze manzel (tehdy jeste pritel) halt musi dostat svym zavazkum a pokud ma zvysenou zivotni uroven mymi prijmy a majetky, tak na to pry maji narok i ta ditka ... BM se hloupe uculovala, jakoby snad melo byt normalni, ze ji bude deti zivit cizi clovek. No, tak to ji nevyslo a ted se muze vzteky pretrhnout. Sve deti manzel nevidel ani nepamatuje. To je ta opravdova nezistna laska k detem, jak se tim porad BM ohani. Kdyz zjisti, ze se nedostane na moje prachy, tak deti nedeti, hlavne ze se muze pomstit.
Není tady
Předpokládám, že manžel na děti poctivě platí nemalé peníze...
Není tady
Simon napsal(a):
Předpokládám, že manžel na děti poctivě platí nemalé peníze...
To je na mne? Ano, plati a dost. A jak jsem psala nize, taky jeste spolu doplacime jejich spolecne dluhy, ale to se pry do toho nepocita, rikala pani soudkyne ;-).
Pred par mesici prisel email od BM, ze dite potrebuje nove lyze a tak tedy kolik prispeje, ze chce mit penize predem, aby vedela kolik na to bude mit. Muz ji odpovedel, at vybere dle svych predstav a bud muzou jit na nakup spolu, nebo az predlozi uctenku, tak ze ji rad pulku prida a byl ohen na strese jak je lakomy.
Není tady
Simon, já ti rozumím a souhlasím - a kdyby se narodilo dítě, byl by to sourozenec našich dětí takže není o čem diskutovat , napsala jsi to přesně , může mě to v tichosti točit a nic víc. A společné soužití beru taky .
Ale :
marplova napsal(a):
Vim, zasla jsem do extremu, ale nerozumim tomu jak nekteri lide premysli.
To je to , co mě teda točí a néé vtichosti, mi marplová někoho připomínáš, trochu, promin
Dnes už jeho družka , mého BM , vykřikovala rozčileně v hospodě ještě před naším rozvodem, že to je strašné, takovéhle výživné, a kdo že potom bude živit její děti. A sorry, ted teda píchnu ještě víc do vosího hnízda, ale prostě musím.
Mě by totiž zajímalo, skutečně v rámci dětí, proč by to tak marplová nemohlo být ? Protože, jestliže ona má 9 čistého + sociální dávky, nabrnkne si chlapa, co má 45 i víc, ona dělá na 4 hodiny a její BM má asi 20, tak je to obrovský rozdíl. MMch, ten žádá o děti do své péče a pro změnu ona jemu nechce dávat děti, protože s novým strejdou mají novou rodinu. Taky fajn. To musí být nádhera, vlastně nehnout prstem, a najednou z jejího pohledu tolik peněz, a kolik jich ukrojí ta mrcha BM / jako já /, když slušně vydělává a ono jí to nestačí, furt po tom svým něco chce.
Tak já ti něco povím, jednou za týden na 3 hodky vzít děti na zmrzku nebo do kina je fajn, to jezdí. Jo, a k vánocům jim koupil každému jeden dárek. Jasně, jsou otcové , kteří neplatí ani výživné. Nevzal si je ani na ty 3 dny co měl o vánocích, ted je má mít na velikonoce, jsem teda opravdu zvědavá. A přesně, já budu chtít vyšší výživné , aby naše děti mohli jednou za rok na hory, stačí u nás , a pokud na to nebudou mít oni dva společně+ výživné jejího BM, tak ty její at sedí doma na pr... / v současnosti jezdí na ty hory oni a ty naše sedí doma /.
Tak at zvedne pr..., jde víc makat a pak budou jezdit i ty její i ty naše. Doufám že pochopíš, co tím chtěl básník říci.
Jestli si BM nevezme děti 3 neděle o prázdninách / se musím usmívat, taky u nás chtěl střídavou péči , měla jsem na ní přistoupit, možná / ale na 1 týden, tak holt bude muset platit víc, abych já jak přesně dle mého napsala Simon, ušetřila a mohla jim dopřát třeba tábor nebo to zařídila jinak. A už vidím, jak tu vyskakujou čertíci - aháá, tak ty z jeho výživného pojedeš na dovolenou s dětma - ne , svou část si zaplatím sama.
Nechápu, co mají naše děti společného s její životní úrovní a se způsobem života, který doted vedla. A naopak.
Takže pokud to skutečně myslíš takhle, pak ano , jsem ta nenažraná BM která bude trvat na tom, at platí víc . A pokud snad by měl strach , že něco z toho použiju pro sebe - tak jo, klído mu u soudu podepíšu, že ta zvýšená částka se nebude posílat mě ale rovnou na stavební spoření dětí. Ono totiž já taky za 10let nemusím vydělávat tolik co dnes, to samé můj BM a naše děti budou mít třeba na školu. Možná pro některé z vás nezkousnutelné , ale já to tak vidím.
A pozor, nezaměnovat s tím, že do 20své děti budu obskakovat, udělám jim pomyšlení a koupím na co si ukážou. Holka chtěla na brigádu už letos - což nelze takže mi pomohla v kanceláři a pak si koupila kalhoty, které bych jí já jinak nekoupila.
PetrHl a Mchouse - tak já si to otočím sakra, jestli mi má BM dávat půlku platu tak můžu chodit jenom na brigády a budu vysmátá , já bych to zas tak vážně nebrala , zrovna tyhle výpočty
Marplová , omlouvám se , ted jsem přečetla tvé příspěvky a už chápu, jak to bylo myšleno, takže ještě jednou , sorry . Mi to přijde jako ta samá situace ale otočená , naprosto chápu, jak to myslíš .
Lyže - postupovala bych naprosto stějně, společný nákup , v tomto případě by si i účtenku byla schopna vypůjčit , prý i tak se to dělá.
Zvláštní, jsem to tu už někde psala, škoda že můj BM nežije s některou " normální "
Upravil(a) Misa II (14. 3. 2008 17:43)
Misa II napsal(a):
PetrHl a Mchouse - tak já si to otočím sakra, jestli mi má BM dávat půlku platu tak můžu chodit jenom na brigády a budu vysmátá
, já bych to zas tak vážně nebrala , zrovna tyhle výpočty
Vies Miso, ale potom to mame zasa otocene ako na zaciatku ... :
Frigo napsal(a):
tak tomu nerozumím ! proč by nemohl dávat půlku svého výdělku dítěti ?
Není tady
Ale Oxi, já mám pocit, že Frigo reagovala na tu situaci, kdy někdo má 6 dětí a 20 tisíc, tak to potom jo, holt tak to je.
Je to utopie , tak proč to rozebírat, pokud vím tak výživné je max. okolo 30% / ta horní hranice se počítá v případě více dětí / platu a ten musí být vysoký, těžko někomu napaří 6000 tisíc když má 15 čistého.
U Mchouse to dělá okolo 15% platu, takže asi tak .
Misa II napsal(a):
Marplová , omlouvám se , ted jsem přečetla tvé příspěvky a už chápu, jak to bylo myšleno, takže ještě jednou , sorry . Mi to přijde jako ta samá situace ale otočená , naprosto chápu, jak to myslíš .
Lyže - postupovala bych naprosto stějně, společný nákup , v tomto případě by si i účtenku byla schopna vypůjčit , prý i tak se to dělá.![]()
Zvláštní, jsem to tu už někde psala, škoda že můj BM nežije s některou " normální "
Miso, kdyz u nas uz to tak probehlo. Tuhle meli nejaky delsi pobyt v cizine se skolou. Cele to pry bude stat asi 9000, tak jsme poslali 5000 a nakonec jsme zjistili, ze to stalo 5 500. Jednoduse to neni fer a tak proste napriste velke vydaje chceme mit nejak "hmatatelne prokazatelne". V srpnu dostanem cely seznam krouzku, na ktere prispejeme pulkou a na konci zari zjistime, ze chodi jen do keramiky. Krom toho, ze mi prijde nemcina dulezitejsi nez keramika, tak to proste vidim jako podvod na otce, kdyz tam tedy dite chodit nebude, tak ho alespon informovat o tom, ze penize budou misto toho pouzity na neci jineho. Vracet nic, probuh, nemusi, ale nemuze s tema prachama prece nakladat jakoby byly jeji
Není tady
Frigo napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Frigo napsal(a):
tak tomu nerozumím ! proč by nemohl dávat půlku svého výdělku dítěti ? (pokud tedy nemá další rodinu a seká děti jak baťa cvičky).Já teda dítě nemám, ale reagovat musím: kdybych já měla dávat půlku svého výdělku na hypotetické dítě - asi bych bydlela pod mostem, jelikož cca 2/3 svého platu dám za bydlení a ze zbytku musím jíst a platit všechno ostatní!!!
Takže tohle je s prominutím pěkná hovadina.myslela jsem půlku z dvaceti tisíc !!!
No, já mám dvacet tisíc - hrubého, a když za bydlení zaplatím deset tisíc - čistého, tak jako co? Nechápu, cos myslela!!!
Není tady
Pánové, nekamenujte mi. Jen jsem popsala dřívější příspěvky, nebo spíš dovedla do absurdity.
Možná zde platí - podle sebe soudím tebe, takže si myslím, že většina ženských výživné pro dítě nezneužívá (ani nemůže, protože těch pár korun, co od otců dostávají na zneužívání ani není), jen třeba prostě neumí lépe hospodařit, tak potřebuje víc.
Martinko, nějak nerozumím, na co se mi ptáš, nebo spíš co píšeš. Desítka mi na jednoho člověka nepřijde tak málo. Jsou na tom lidi hůř, ale to je jejich věc, každý je svého štěstí strůjcem. Je jasné, že čím má člověk větší plat, tím má i větší náklady.
Samozřejmě, že něco dáš na bydlení, něco ti zbude. Prostě se člověk musí naučit vyžít s tím, co má. Nebo si najít vedlejší práci (ale tu si může najít jak matka, tak i otec), ale pak se zas nemůže věnovat tolik dětem. Nemusíme se snad bavit, co je důležitější. I když.. asi jo. Zavalím děti hmotnými statky, které budou brát jako samozřejmost a stejně to ocení jen chvilku.
Není tady
Marplova, to je síle Přítel tedy vždycky dostával do ruky papír s propozicema, pokud se někam jelo - to dřív, když ještě platil míň. Teď nově bude platit víc, protože to konečně posvětí soud.... a tyto výdaje navíc v tom být nemají, to jsem zvědavá, jak to dopadne. Ale on je přítel měkota, stejně bude věci navíc kupovat. A já říkám - pokud to dítě ocení, pokud se s přítelem bude chtít vídat a pokud na to budeme po zaplacení našich účtů mít, proč ne. Ale jak říkám - naše bývalka je teď docela rozumná, což je fajn.
Není tady
hmmm.....tak to je fakt síla, o tom , že by mi BM přispěl na cokoli si můžu nechat zdát, naposled jsem to zkusila asi před půl rokem na rovnátka. Lyže jsem teda letos kupovala taky, on je pak zdědí synátor a než nastaly slevy , tak jsem holce půjčila svoje. A ještě měl BM kecy, že prý jsem nakoupila blbě, zblbnul holku tak, že jsme je nakonec šly vyměnit.
A pro odlehčení, já zažila druhej extrém, to když si vyzvedl syna na odpoledne, že si půjdou zakopat. A za chvíli synátor zpátky a říká mi, víš , já si sebou vezmu pití / 1a1/2 litru /. Mu povídám klidně si ji vem , ale tam pití určitě budou mít . Ona na to - ale táta mi ho nekoupí, prý platí výživné , je fakt , že měl BM štěstí, že s ním nepřišel nahoru , ted už je to lepší, už je bere do kina a tááák. Ale když k němu jedou na víkend, tak jim nadiktuje seznam, co s sebou - v létě, jak je měl ten jeden týden sebou chtěl i malou televizi, jj, já to chápu, doma má halt novou plazmovku a tu do chatky nepotáhne .
Marplová, víš, když to tak čtu, já se vlastně ani nedivím, že už tohle vlákno vzniklo. Jsem asi fakt v některých věcech naivní, ale rozhodně Vám díky, mě to dost poučilo. A ještě jednou se ti omlouvám, já to pochopila úplně jinak .... a proto jsem tak vypálila
Misa II napsal(a):
hmmm.....tak to je fakt síla, o tom , že by mi BM přispěl na cokoli si můžu nechat zdát, naposled jsem to zkusila asi před půl rokem na rovnátka.
Lyže jsem teda letos kupovala taky, on je pak zdědí synátor a než nastaly slevy , tak jsem holce půjčila svoje. A ještě měl BM kecy, že prý jsem nakoupila blbě, zblbnul holku tak, že jsme je nakonec šly vyměnit.
A pro odlehčení, já zažila druhej extrém, to když si vyzvedl syna na odpoledne, že si půjdou zakopat. A za chvíli synátor zpátky a říká mi, víš , já si sebou vezmu pití / 1a1/2 litru /. Mu povídám klidně si ji vem , ale tam pití určitě budou mít . Ona na to - ale táta mi ho nekoupí, prý platí výživné , je fakt , že měl BM štěstí, že s ním nepřišel nahoru, ted už je to lepší, už je bere do kina a tááák. Ale když k němu jedou na víkend, tak jim nadiktuje seznam, co s sebou - v létě, jak je měl ten jeden týden sebou chtěl i malou televizi, jj, já to chápu, doma má halt novou plazmovku a tu do chatky nepotáhne .
Marplová, víš, když to tak čtu, já se vlastně ani nedivím, že už tohle vlákno vzniklo. Jsem asi fakt v některých věcech naivní, ale rozhodně Vám díky, mě to dost poučilo. A ještě jednou se ti omlouvám, já to pochopila úplně jinak .... a proto jsem tak vypálila
Miso, kliiiidek :-)
Není tady
marplova napsal(a):
Miso, kdyz u nas uz to tak probehlo. Tuhle meli nejaky delsi pobyt v cizine se skolou. Cele to pry bude stat asi 9000, tak jsme poslali 5000 a nakonec jsme zjistili, ze to stalo 5 500. Jednoduse to neni fer a tak proste napriste velke vydaje chceme mit nejak "hmatatelne prokazatelne". V srpnu dostanem cely seznam krouzku, na ktere prispejeme pulkou a na konci zari zjistime, ze chodi jen do keramiky. Krom toho, ze mi prijde nemcina dulezitejsi nez keramika, tak to proste vidim jako podvod na otce, kdyz tam tedy dite chodit nebude, tak ho alespon informovat o tom, ze penize budou misto toho pouzity na neci jineho. Vracet nic, probuh, nemusi, ale nemuze s tema prachama prece nakladat jakoby byly jeji
To snad NE! Marplova, myslim že to jsou pro vás velké zkušenosti a bez kopie účtenky (ověřit jestli je vystavena na to na co přesně má být - i typ lyží bych si zkontroloval a datum jestli souhlasí) už nic jen tak platit nebudete. Tohle je normální okrádání, nic jiného
Není tady
Misa II napsal(a):
A pro odlehčení, já zažila druhej extrém, to když si vyzvedl syna na odpoledne, že si půjdou zakopat. A za chvíli synátor zpátky a říká mi, víš , já si sebou vezmu pití / 1a1/2 litru /. Mu povídám klidně si ji vem , ale tam pití určitě budou mít . Ona na to - ale táta mi ho nekoupí, prý platí výživné , je fakt , že měl BM štěstí, že s ním nepřišel nahoru
, ted už je to lepší, už je bere do kina a tááák.
tak to je dost hustýýýýýýý
Není tady
Marplova: "Krom toho, ze mi prijde nemcina dulezitejsi nez keramika..."
Marplová, nechci vůbec komentovat cokoli, co prožíváte (všeobecně je mi líto rodin, které nemají klid v tomto směru, je to určitě nepříjemné), jen bych chtěla doplnit, že ale pro některé děti je důležitější keramika než němčina. Věř mi.
Jinak k tématu: manželův bratr dává na své děti polovinu svého platu (přestože manželka odešla za jiným, takže by uraženě mohl kopat, jak to někteří dělají) a toto rozhodnutí soudu si chválí, připadá mu to vůči jeho dětem spravedlivé. Samozřejmě jim věnuje finančně daleko víc na různých společných akcích. Nikdy jsem od něj neslyšela, že by se zajímal, za co utrácí jeho žena s novým mužem. Stará se, aby jeho děcka měla všechno potřebné. Je rozumný, další rodinu zakládat nechce. Jednak proto, že už má jistý věk, jednak proto, že děti má čtyři , ale taky proto, že by pořízením dalšího dítěte snížil finanční úroveň těm, co už na světě jsou.
Není tady
Tercilo, pokud tu polovinu svého platu dává na 4 děti tak není co řešit
Není tady
mchouse: "PROBOHA, KDE JSTE DALY ROZUM??? Proč bych pak měl chodit do práce a čím více vydělat o to více přijít???
Kde je Vaše logika?"
Ty nevyděláváš peníze proto, aby se Tvoje děti měly dobře? Já teda jo a ráda. Mě by netěšilo popíjet v hospodě drahé pivo s vědomím, že děcku jsem "z finančních důvodů nemohla" koupit čokoládu. Ale hodně lidí to právě tak praktikuje.
Ale chápu, že pokud se děje příkoří, tak by se to mělo rozumně vyřešit, to s Tebou samozřejmě souhlasím.
Není tady
Petře, to je jedno na kolik dětí a z jakého platu. Nad jeho platem by se kdekdo ošklíbl, to i já mám větší. Já si na něm vážím právě toho, že všechno dělá pro děcka, aniž by "počítal". Jo,a švagrové nechal barák i auto. Mávl rukou, ať se mají všichni dobře.... Úžasný přístup. Skoro až duchovní.
V jeho případě věřím, že "přej a bude ti přáno" funguje.
Upravil(a) Tercila (15. 3. 2008 0:20)
Není tady