29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zkuste mi poradit, co dělat.
Moje BM dostává ode mne výživné na nezletilou dceru(7) 5.000,-Kč. Ona však tvrdí, že je to nedostatečné, že ve skutečnosti dostává jen 2.000,-Kč, protože ona platí výživné na zletilého syna (21) ve výši 3.000,-Kč.
Dceři kupuje věci z tržnice a stará se o ni podstandardně (prý na to nemá - se svým platem cca 20.000,-Kč netto).
Źádné finance ji neukládá, vše utratí. Navíc nyní žádá ještě o zvýšení výživného.
Když jsem na to upozornil sociálku - mlčí!
Mi nejde o výši výživného, ale o jeho využití. Co z toho pak má dcera???
Není tady
A co kupuje dceři? Třeba má nadstandardní potřeby. Sport, nebo studium...?
Není tady
Takze podle logiky tve BM ma vas syn minus 2000 Kc..
Ja si myslim, ze mas bohuzel smulu, protoze pritel ma podobny problem, ale ani socialka nepomuze, nevim mozna zalezi na koho natrefis, ale ta jejich na všechno pokrci rameny a je to pro ni vyrizene. Vysledek? Dcera uz nema zadny krouzek (ona je celkem lenoch, takze ji ani moc nevadi, ze kazdy den je doma a kouka na televizi, ale nejak si myslim, ze to neni idealni kazdodenni napln dne, ale to je muj problem), kdyz pritel nabizel zaplaceni krouzku, tak nebyl zajem. Obleceni: tezko rict jestli jen divadlo pro pritele nebo realita. Napr. v zime mela dcera (8let) zimni bundu sve matky, jeji tricko apod.
Zaver: nenadelas nic, matka ma pravo nakladat s vyzivnym jak uzna za vhodne. Proste rezignovat.. Nic jineho se delat neda.. Blba rada, ale jinou po zkusenostech nemam..
Rada socialky: kdyz se vam to nelibi, tak ji ty veci budete muset koupit sám pane..
Nez tady zacnou nektere zeny prskat, ze je to prece dite i muze, tak at to koupi. Pokud bude vyzivne nejake dva tisice, tak fajn, neni problem. Kdyz je podstatne vyssi, tak to dost dobre nejde.
Není tady
Hm,na sedmiletou dceru 5000 když minimální mzda je 8000 hrubého pro dospělého který z toho ještě třeba živí rodinu...Kdybys asi manželce dal 50 000 alimenty tak by ji bylo málo.A co znamená starat se podstandartně?Měla by vidět jiný ženský!
Není tady
mchouse, obavam sa ze je to presne tak, ako pise pecule Nezmozes vobec nic. Bud sa s tym zmieris, rezignujes, alebo spravis pre svoju dceru to najlepsie, co mozes, bez ohladu na vyzivne, matku (z vlastnej vole, koli dceri, bez naroku na cokolvek, len koli tomu, aby jej bolo lepsie) ... alebo vyskakuj, hadaj sa, skac proti systemu ... a znicis si nervy, zdravie a mozno prides o vsetko, co sa da
Není tady
Tak s tím já bych se nesmířila...navrhla bych, aby jsme si výživné navzájem neplatili ! Jaký je rozdíl, zda se staráš o dívku, či chlapce? Myslím, že 5.000 Kč výživného je až dost, bez ohledu na to, že ty dostáváš 3.000,- Kč. Ono nejde ani tak o peníze, pokud jich vyděláváš, ale o princip.....tak bych u soudu souhlasila s tím, že dítě budu oblékat na tržnici já ! Dámy na sociálkách mají teplá místečka, ty se pálit nebudou, ono jich to většinou nezajímá! Pokud má manželka cca 20 tisíc, plus 5 na dceru, mínus 3 na chlapce, tak mají takových 22 tisíc pro matku a dítě, což se mi zdá dost! Bylo by dobré, aby jsi od dcery věděl, jak žijí...... Já bych neklopila hlavu a bojovala!
Není tady
mchouse napsal(a):
Moje BM dostává ode mne výživné na nezletilou dceru(7) 5.000,-Kč. Ona však tvrdí, že je to nedostatečné, že ve skutečnosti dostává jen 2.000,-Kč, protože ona platí výživné na zletilého syna (21) ve výši 3.000,-Kč.
Dceři kupuje věci z tržnice a stará se o ni podstandardně (prý na to nemá - se svým platem cca 20.000,-Kč netto).
Źádné finance ji neukládá, vše utratí. Navíc nyní žádá ještě o zvýšení výživného.
Mi nejde o výši výživného, ale o jeho využití. Co z toho pak má dcera???
Já teda nevim,ale z 20-ti tisíc zaplatit byt,benzín jídlo a spousta spousta dalších věcí jako oblečení,sport,koníčky,dárky,hygienu,drogerii,pojištění,povinné ručení a milion dalších věcí,potřeby do školy...............................Je toho moc moc moc.Mluvím jako matka dvou dětí.Víš co stojí např.jedny pitomý boty?A kolik jich za rok na různá roční období potřebuje jedno dítě?Nemáš asi ani tucha.Doufám že manžel se k nám takhle nezachová jako škrt,abych náhodou si i já si z toho něco nekoupila?Pche Promin,beru to dle sebe,já se starám poctivě.Ale fakt je ten,že já bych s tim vyžila.Taky záleží,v jakém městě bydlí,jestli da hodně peněz za MHD.Takže sorry za názor,doufám,že se tu na mě nesesypete.
Upravil(a) Fifida (12. 3. 2008 9:14)
Není tady
Fifida napsal(a):
mchouse napsal(a):
Mi nejde o výši výživného, ale o jeho využití. Co z toho pak má dcera???Já teda nevim,ale z 20-ti tisíc zaplatit byt,benzín jídlo a spousta spousta dalších věcí jako oblečení,sport,koníčky,dárky,hygienu,drogerii,pojištění,povinné ručení a milion dalších věcí,potřeby do školy...............................Je toho moc moc moc.Mluvím jako matka dvou dětí.Doufám že manžel se k nám takhle nezachová jako škrt,abych náhodou si i já si z toho něco nekoupila.Pche
Fifido cetla jsi vubec pribeh mchouse?? Na jinych vlaknech? Ja cetla jak tvuj a tak i jeho. Takze si ten jeho precti a pak sud něco o skrtech.
Není tady
Myslím si, že 20 000 by mělo pro dva stačit na slušný život. Krom toho nevím, proč by měl mchouse platit vyšší alimenty jen proto, že matka nevyjde a neumí si na sebe víc vydělat. Peníze mají být pro dítě - celých 5000 má jít na dceru, což evidentně nejde - nehledě na to, jestli ženská vydělává 20 tisíc, 15 nebo 30.
Pokud mám takhle nízký příjem, jak ty říkáš, asi si nebudu platit auto, benzín, povinné ručení atd., protože na to prostě mít nebudu a nevidím důvod, proč by to měl dotovat mchouse svými alimenty. Stejně tak asi nebudu mít na drahé dárky, na drahé oblečení - ale pořád můžu z 22 tisíc velmi slušně žít. Mnohdy tak žijí i rodiny se dvěma dětmi, kdy ona je na MD a on má nízký plat.
Mchouse, a jaký je tvůj příjem?
Není tady
Nečetla,přečtu.Já myslim dárky pro děti,lyže a takový věci co se stejně musej koupit a sou potřeba,nemyslela sem to špatně a ješztě sem ten svuj názor poopravila.
Není tady
Jo fifido asi si nepostrehla, ze ma BM a mchouse jeste velkeho studijiciho syna a ten je v peci mchouse. O toho se BM podle tebe stara jak? On vsechny ty veci co jsi vypsala nepotrebuje?? Jasne ze ne, on je totiz u chlapa a tak at se otec stara vid? Ja nerozumim, ze si z toho prispevku beres jen to co se ti hodi, hlavne at je chlap ten spatnej..
Není tady
Beru to fakt podle sebe,pro děti dělám první poslední,i za cenu toho že já nemám co do huby.Taky sem hubená jak koza.
Není tady
Fifida napsal(a):
Nečetla,přečtu.Já myslim dárky pro děti,lyže a takový věci co se stejně musej koupit a sou potřeba,nemyslela sem to špatně a ješztě sem ten svuj názor poopravila.
Jenze oni jsou i chlapi co darky kupujou, co platej detem prazdniny, protoze matka si nevezme ani dovcu. Urcite jsou i otcove co nic nad vyzivne nekoupi, svatky narozky je nezajimaji, ale proste takovi nejsou vsichni tatove. Promin za ostry ton, ale po takove dobe kdy resime s BM to same co mchouse, me tyhle reakce, kdy se chlap smahem odsoudi, proste zvedaji ze zidle..
Není tady
pecule napsal(a):
Jo fifido asi si nepostrehla, ze ma BM a mchouse jeste velkeho studijiciho syna a ten je v peci mchouse. O toho se BM podle tebe stara jak? On vsechny ty veci co jsi vypsala nepotrebuje?? Jasne ze ne, on je totiz u chlapa a tak at se otec stara vid? Ja nerozumim, ze si z toho prispevku beres jen to co se ti hodi, hlavne at je chlap ten spatnej..
Ne -špatně přečetla sem si pouze tento jeden příspěvěk mrchouse a podle toho soudím,až budu mít čas a přečtu celý příběh,zřejmě názor změním.Jo a sem podjatá a taky naštvaná.A co má bejt,mám na to právo,tak už klid nic špatnýho sem nemyslela.
Není tady
Jo a já sem zase nas.... na všechny chlapy co chtěj děsně děti,nadělaj si je,přestane je to bavit a táhnou ke všem čertum.
Není tady
Nejsme matka dítěte,ale zkusím jen takový příklad. Mám kamarádku,které zemřel manžel při nehodě. Má dceru 4 roky. Kamrádka je sama s dcerou v 2+1. Její plat je 12,500 čistého. Vdovský důchod je cca 5,000 kč + 400 Kč dorovnání na dítě. Toto jsme nedávno probírali.
Platí 7,000 (hypotéka vč. služeb). Matce na všechno zůstavá 5,500 (dovolené, narozeniny, lítačka do práce, jídlo atd.) Na peníze dcery 5,400 nesáhne. Opravdu jsou jen pro její potřebu. Spoří jí lišku asi 500 měsíčně. Holčička chodí oblékaná ze sekáče,ale vždy čistě. Chodí na keramiku a zpívat.
Fifido, zdá se ti to jako nadstandart? Ona z toho vyžije. A přesně jako píše Simon. Holt nejsou nové lyže, nejí auto, pojištění, dovolená max na chatě. atd.
Já jí obdivuji. Je úžasná, nestěžuje si a ráda jí i trochu vždy vypomůžu. Buď dceru pohlídám,nebo matce věnuji své oblečení, koupím nějakou drogerii atd.
Není tady
Fifida napsal(a):
Jo a já sem zase nas.... na všechny chlapy co chtěj děsně děti,nadělaj si je,přestane je to bavit a táhnou ke všem čertum.
Ty jsi děsně zapšklá. Já vím že se cítíš ublížená. Ale dítě chějí snad i matky ne? To že otec odejde to se stát může,ale nebudu je přeci všechny házet do jednoho pytle a být na ně naštvaná.
Víš, právě znám i táty, které by děti moc chtěli. Kde matka zase selhala ale dnešní zákony staví na stranu matky. Prostě dítě patří nejprve jí. V tomto jsou pánové u nás dost diskriminováni.
Prostě, že tobě třeba BM neplatí, je mi to líto. Vím že jsou ženy, které každý měsíc čekají na blbé 2,000 a nezmůžou nic, když je půl roku neplatí. Ale jsou fakt i pánové,kteří platí více a ještě dítě rádi vezmou s sebou na víkend, na prázdniny atd.
Není tady
Pecule, mě takové názory taky zvedají ze židle - ale už ne moc Mávám nad tím rukou.
5000 na 7-leté dítě mi přijde jako hodně dobré výživné.
Fifido, pokud tvoje děti POTŘEBUJÍ dárky, pak se už ničemu nedivím.
Pokud býv. manželka nezvládá našetřit na lyže a pokud je nekoupí sám býv. manžel(nevím proč by to dělal, podle mě by měly být lyže v těch 5000 na měsíc pro 7leté dítě zahrnuty), holt prostě lyže nebudou. Takových dětí, co nejezdína lyže, je hodně. Vím, je to smutné, ale nemůžeš kvůli tomu odírat na kůži bývalého manžela.
Není tady
Klubko napsal(a):
Nejsme matka dítěte,ale zkusím jen takový příklad. Mám kamarádku,které zemřel manžel při nehodě. Má dceru 4 roky. Kamrádka je sama s dcerou v 2+1. Její plat je 12,500 čistého. Vdovský důchod je cca 5,000 kč + 400 Kč dorovnání na dítě. Toto jsme nedávno probírali.
Platí 7,000 (hypotéka vč. služeb). Matce na všechno zůstavá 5,500 (dovolené, narozeniny, lítačka do práce, jídlo atd.) Na peníze dcery 5,400 nesáhne. Opravdu jsou jen pro její potřebu. Spoří jí lišku asi 500 měsíčně. Holčička chodí oblékaná ze sekáče,ale vždy čistě. Chodí na keramiku a zpívat.
Fifido, zdá se ti to jako nadstandart? Ona z toho vyžije. A přesně jako píše Simon. Holt nejsou nové lyže, nejí auto, pojištění, dovolená max na chatě. atd.
Já jí obdivuji. Je úžasná, nestěžuje si a ráda jí i trochu vždy vypomůžu. Buď dceru pohlídám,nebo matce věnuji své oblečení, koupím nějakou drogerii atd.
Hm tak to vypadá,že já kupuju značkové lyže a jezdím s dětma na dovču.Mě se může zdát i o dovče u rybníka,i když tam by se mi zrovna nechtělo.A kamarádka má slušný peníze,já budu na socialce-než mi prtouse vemou do školky samozřejmě.
Není tady
Má slušný prachy, protože je v práci přesčas a musí tam být. A musí zaplatit ještě slečnu na hlídání,která lítá do té školky,aby maminka mohla vydělávat....
Kolikrát s čerstvě čtyřletým dítětem je některá matka ještě doma..... Taky byla na sociálce. Po smrti manžela holt musela do práce...
A ty píšeš že ani na dovču k rybníku bys nechtěla.... To taky o něčem vypovídá,ne?
Není tady
Simon napsal(a):
Pecule, mě takové názory taky zvedají ze židle - ale už ne moc
Mávám nad tím rukou.
Pokud býv. manželka nezvládá našetřit na lyže a pokud je nekoupí sám býv. manžel(nevím proč by to dělal, podle mě by měly být lyže v těch 5000 na měsíc pro 7leté dítě zahrnuty), holt prostě lyže nebudou. Takových dětí, co nejezdína lyže, je hodně. Vím, je to smutné, ale nemůžeš kvůli tomu odírat na kůži bývalého manžela.
A je to fakt škoda,že takových dětí hodně.Manžela k tomu lyžování,bruslení zkrátka sportu nevedly.Třeba by to bylo jinak,kdyby to uměl a měl by jiné zájmy než dřepět u televize a počítače.Neužral by se stereotypem.Ale to je jiná kapitola.
Není tady
Klubko napsal(a):
Má slušný prachy, protože je v práci přesčas a musí tam být. A musí zaplatit ještě slečnu na hlídání,která lítá do té školky,aby maminka mohla vydělávat....
Kolikrát s čerstvě čtyřletým dítětem je některá matka ještě doma..... Taky byla na sociálce. Po smrti manžela holt musela do práce...
A ty píšeš že ani na dovču k rybníku bys nechtěla.... To taky o něčem vypovídá,ne?
Proč by to vypovídalo.U moře sem byla jen jednou za 30 let,jestli ti jde o toto.
Není tady
Fifida napsal(a):
Simon napsal(a):
Pecule, mě takové názory taky zvedají ze židle - ale už ne moc
Mávám nad tím rukou.
Pokud býv. manželka nezvládá našetřit na lyže a pokud je nekoupí sám býv. manžel(nevím proč by to dělal, podle mě by měly být lyže v těch 5000 na měsíc pro 7leté dítě zahrnuty), holt prostě lyže nebudou. Takových dětí, co nejezdína lyže, je hodně. Vím, je to smutné, ale nemůžeš kvůli tomu odírat na kůži bývalého manžela.A je to fakt škoda,že takových dětí hodně.Manžela k tomu lyžování,bruslení zkrátka sportu nevedly.Třeba by to bylo jinak,kdyby to uměl a měl by jiné zájmy než dřepět u televize a počítače.Neužral by se stereotypem.Ale to je jiná kapitola.
Bože bože...
Není tady
Fifida napsal(a):
Beru to fakt podle sebe,pro děti dělám první poslední,i za cenu toho že já nemám co do huby.Taky sem hubená jak koza.
To mi pripominas moji mamku. na me se totiz tatik po jejich rozvodu vykaslal, videla jsem ho jen asi dvakrat, platit alimenty se mu rozhodne nechtelo a presto musim rict, ze jsem nijak nestradala, mamka se umela postarat. DOcela dlouho jsem si myslela, ze to tak mají vsechny mamy, ted vim, ze ne. O iluze, ze se nekteri otcove na sve potomky nevykaslou jsem prisla uz davno, ze se ke svym vlastnim detem dokazou chovat hnusne i matky, tak to jsem poznala teprve nedavno..
Upravil(a) pecule (12. 3. 2008 9:59)
Není tady
Fifida nerozculuj sa. Este pred par mesiacmi by som sa do teba pekne pustil ... dnes mi je to jedno. Naco sa rozculovat, ked aj tak nic nedosiahnem?
Ja patrim k tym chlapom, co velmi chceli dieta ... a chcem ju stale a budem ju vzdy chciet, aj ked BM a zenske zo socialky (s podobnym pristupom ako mas ty) sa mi to snazia zneprijemnit ... Aj ty si evidentne typ, ktory ma pocit, ze matka je viac rodic ako otec a otec je tu len od toho aby platil ... No skoda slov.
Není tady