6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ahoj všem, poradte, co si mam varit, aby to bylo rychle, jednoduche(mám velkého křiklouna, nespavce), aby to bylo vhodné při kojení pro malou.
Máte nějaký nápad na omáčku na těstoviny - také při kojení, tzn. bez cesneku, cibule atd?
díkes.
Není tady
dobrá jsou rajčata v konzervě, přidat trošku bazalky, nepatrně osolit, prohřát, dát na těstoviny, zasypat sýrem
to neuškodí ani tobě ani Verunce ...
příště do toho přidej trošku kuřacího orestovaného na olilvovém oleji, nebo rybu - to nemůže určitě uškodit nikomu
nebo jenom ta sýrová omáčka s těstovinkama - event. s kouskem masa - těch možností je hodně - bez cibule a česneku je to horší, ale dá se to vydržet
Není tady
Ona se dá bez cibule, česneku... udělat jakákoli omáčka na těstoviny, ale nebude to ono.
Není tady
Ivca: no ja vim:( prave, ze ja jsem zvykla do vseho cpat cestnek a cibuli:) - takze to bude pro me pekne tezky obdobi ted:(... uf... jak jsem pri tehotenstvi nejaky veci nemohla, tak ted mi prijde ze nemohu jeste vic... no ono casem az bude malicko vetsi, tak zacnu zkouset pridavat nejake veci,ale ted je brzy... a brisko nas boli skoro kazdou noc, tak nemohu riskovat...
holky co myslite ten kečup?
Není tady
kečup je jen na dochucení, taková ta rajčata v konzervě nebo kartonu od Walfruty jsou OK ...
Není tady
hm.. aby se mi neosypala ...
Není tady
tak začni s tou sýrovou omáčkou ... tam by neměl být problém
Není tady
Já nedám dopustit na rizota. Do vody hodím sáček rýže a v polovině vaření dosypu mraženou zeleninou v libovolné směsi. Sůl a koření si můžeš doladit podle svých potřeb. Nakonec vylovím sáček, scedím zeleninu a v tomtéž hrnci to všechno promíchám. A sýr nahoru...
Je to rychlovka (2 minuty práce, 15 minut varu, kdy se můžeš věnovat jinému) s nekonečným množstvím obměn.
Není tady
zrovna včera jsme podobným způsobem vyráběla rizoto ... rychlovka a ještě jsem spotřebovala zbylé pečené kuře ....
Není tady
no tak u detsky jsem se dozvedela co muzu a ne - takze budu asi na deseti vecech behem sestinedeli:( sileny:(
rizoto takhle asi zitra zkusim, ted si varim tu kminovou polivku s bramborama...
Není tady
Ahoj Kamči,
výborná je rýžová kaše (nasladko) s máslem, skořicí a kakaem.
Pak je super cous-cous, dělám se zeleninou, masem i rybou.
Taky peču šátečky z listového těsta se sýrem a šunkou, nebo domácí pizzu - hawai, na té teď hodně ujíždíme.
Zapečené brambory se smetanou a žampiony
Halušky s bryndzou
Všechny možné polévky, ale bez cibulové jíšky, prošla nám i krémová čočková
Není tady
Tigger: díkes... dneska mi doktorka zkrouhla potraviny jeste vic - tedy na to sestinedeli, mala ma boleni briska a to hodne, tak musim jist jen maloco,ale mam hlad:(
Není tady
Já tomu moc nerozumim to jako řekneš doktorce co jíš a ona ti to zakáže?? Tak to já asi jednou skončim na čaji a piškotech
Není tady
sharek: ne:) ale moje mala ma velky bolesti briska, trapi nas prdiky a tak... a to tak, ze nespi v noci vubec ... tak se me doktorka ptala, co jim... a tak mi rikala, co bych mela a nemela, co ji muze nadymat a vadit ji... neni to "Zákaz" ale doporučení ....
Není tady
Kamchinka napsal(a):
sharek: ne:) ale moje mala ma velky bolesti briska, trapi nas prdiky a tak... a to tak, ze nespi v noci vubec ... tak se me doktorka ptala, co jim... a tak mi rikala, co bych mela a nemela, co ji muze nadymat a vadit ji... neni to "Zákaz" ale doporučení ....
Tak to pak jo ja už myslela že budeš na hladovce To jsem teda netušila že to takhle muže ovlivnovat malou. To je mi ji chuděrky líto. No jsem jednou zvědavá na sebe Každopádně držim palečky
Není tady
Kamchi - joo, to je věc. Taky byl Adam takový.
Někde na netu jsem četla, že jedly dokonce ženské jenom rýži a suchary a dítka prý byli náramně spokojené. Já bych se asi picla z hladu...
Ještě můžeš třeba řízky s bramborem, nebo smažák, to tu ještě nebylo, no - časem si zvykneš jíst bez cibule a česneku a jde to
Není tady
no ten smazak a rizky ti nevim - ono to smazeny pry taky neni nejlepsi:( tak nevim co jist.... ale o tom smazaku jsem premyslela...
no ja prave po tom co v tehu jsem si nic nezakazovala a tak, a ted takova dietka - je to hlavne na sestinedeli, pry pak se uvidi, ale
stejne:( coz bez cibule a cesneku se da....
Není tady
já si vůbec nevzpomínám co jsem jedla já a ani co jedla před sedmi a něco lety moje dcera, když kojila ...
tak bez toho česneku a cibule vych si dala třebě bramborovu kaši a k tomu upečené kuře,nebo maso na mrkvi a brambor,filé - na másle a kmíně ...no fakt toho moc není - do všeho co jsem tady napsala by se dala cibule a nebo česnek dodat ...
Není tady
ivca: joo tyhle jidla jsem si delala...
Není tady
a už jich máš plný zuby, co?
tak asi něco do sladka - teda jestlli to můžeš ...
Není tady
to nevim jestli muzu - nevim jesti to muze pusbit na malou to sladke....
No jinak nejaky testoviny, aby to jedl i pritel - nevite?
Není tady
myslela jsem, jestli jíš sladký - jinak miminku to určitě neublíží
napadly mne brambory s tvarohem - zdravé, dobré
těstoviny, balkán nebo tvrdý tvaroh, šunka ,vejce a zapéct
Není tady
ja sladky jim,ale nevim jestli to na ni muze pusbit....
Jinak syr jim...ale jestli muzu - u te me male uz nevim co ji muze vadit:(
Není tady
Také si můžeš dát bramborovou kaši a šunku, párek, lančmíd .
Přírodní řízek s bramborem.
Slepici paprice ( holt pak maso neorestuješ na cibulce) a hned z vývaru můžeš udělat i polévku.
Ovocné knedlíky ( tvarohové nebo bramborové těsto)
Maso jako minutku ( pro tebe jen osolené s minimem koření) a k tomu hranolky z trouby.
Není tady