29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mam takovy problem, se kterym bych se s vami rada poradila..
Asi 7 mesicu mam pritele, se kterym travime hodne casu.. Nebydlime spolecne (on nechce), ale nemame to od sebe daleko, takze u sebe vetsinou prespavame.. Mu to vyhovuje, protoze rika, ze je to jedno, jestli bydlime spolecne nebo ne, protoze k sobe stejne jezdime na noc..
Problem je spise v tom, ze pritel se mnou neplanuje zadnou budoucnost.. Je me skoro 28 let a rada bych v budoucnu rodinu a deti (nekdy me pripada, ze se kvuli tomu hodne stresuju, protoze hodne kamaradek v okoli uz rodiny maji).. Muj pritel si planuje svou budoucnost bez ohledu na mne.. Rika, ze by chtel jit na vysokou skolu (letos mu bude 29let).. Kdyz jsem se ho ptala na jeho plany do budoucna tak rikal, ze nerad planuje protoze to nikdy nevyjde jak si to clovek vymaluje.. Ale clovek by si prece neco naplanovat mel.
Jsem z toho nestastna, protoze nevim, jestli delam dobre.. prece jen uz nejsem nejmladsi abych travila cas s nekym, s kym to nebude treba do budoucna fungovat, nebo ktery se mnou nepocita.. Ale mam ho rada a myslim, ze i on mne, tak je to tezky..
Není tady
Jeste bych rada dodala, ze prede mnou nemel 2 roky zadnou pritelkyni a je zvykli jednat sam za sebe.. Neplanujeme si spolu ani spolecnou dovolenou.. /
Není tady
Kdysi dávno mi jeden kluk řekl: je s tebou moc pěkně, ale bojím se až tě popadne vdávadlo. Tenkrát jsem to nechápala, ale myslím, že se to děje tobě. Popadlo tě vdávadlo. Nu což, věk už na to máš, jen ten vhodný protikus, který by to vnímal stejně, není.
Ty máš svůj plán do budoucna, on taky a oba ty plány se rozcházejí. Co s tím? Buď budeš muset slevit ty i on, nebo neslevíte nikdo
Pokud si plánuje budoucnost sám pro sebe, nemá ještě tu potřebu někde zakotvit.
Není tady
Sally napsal(a):
Kdysi dávno mi jeden kluk řekl: je s tebou moc pěkně, ale bojím se až tě popadne vdávadlo. Tenkrát jsem to nechápala, ale myslím, že se to děje tobě. Popadlo tě vdávadlo. Nu což, věk už na to máš, jen ten vhodný protikus, který by to vnímal stejně, není.
Ty máš svůj plán do budoucna, on taky a oba ty plány se rozcházejí. Co s tím? Buď budeš muset slevit ty i on, nebo neslevíte nikdo
Pokud si plánuje budoucnost sám pro sebe, nemá ještě tu potřebu někde zakotvit.
Ale co s tim.. Mozna ma pritel jen pocit ze ho do neceho tlacim a mozna staci jen zvolnit a dat mu vic prostoru..
Prijde me jen divne ze pred dvema lety mel delsi vztah (2rocni) s jeho ex pritelkyni, kterou znam.. a zacali spolecne bydlet po 2 mesicich a jeli spolu na Malorku jen sami dva a tak.. proste normalni vztah..
Se mnou je to jine..
Mimo tohle je pritel moc hodny, pravidelne me vola a travime hodne casu spolecne.. Mam ho rada, a tak se s nim nemuzu jen tak rozejit.. Ale mam strach ze jeste ve triceti budeme bydet kazdy zvlast atd. /
Není tady
Já to vidim jasně. Prostě tě nemiluje. Je mu s tebou fajn, ale nemiluje tě. Tak proč něco plánovat.
Nechci, aby to vyznělo nějak tvrdě, ale já to tak vidím.
Není tady
On rika, ze jsem pry hrozna ze se porad urazim a mam porad spatnou naladu a ze to na nej prenasim.. Pry bych mela radeji chodit s nekym z kancelare, ktery bude mit vic casu, aby me odepisoval na my smsky a tak..
Není tady
Bublino1 nejsi náhodou Martina1980?
Bublina1 napsal(a):
On rika, ze jsem pry hrozna ze se porad urazim a mam porad spatnou naladu a ze to na nej prenasim.. Pry bych mela radeji chodit s nekym z kancelare, ktery bude mit vic casu, aby me odepisoval na my smsky a tak..
Vidím to stejně jako Estelle.
Myslím, že jsi jen jeho převoznice.
Není tady
Bublina1 napsal(a):
Otázkou je, nakolik má přítel pravdu.
Není tady
Můj názor :
Je mu s tebou fajn, ale nevěří, že jsi " poslední" ....
Není tady
Nijak ho nedonutíš, aby chtěl to co ty.. Jasně ti řekl, že plánovat nic nechce, ty by sis to představovala úplně jinak, tak proč s ním zůstávat? Jenom proto, že je na tebe hodnej? Tohle, co píšeš, jsou věci, ve kterých by měla být shoda nebo snaha najít vyhovující kompromis..
Není tady
Můj názor:
vyzkoušel si vážnější vztah, který nevyšel, proto teď nic neplánuje.
Z tvé strany považuju sedmiměsíční vztah bez toho, že byste spolu bydleli, za příliš krátký na plánování rodiny a společné budoucnosti.
Není kam spěchat, 28 let není biologická hranice pro početí - být tebou, rozmyslím si, jestli opravdu prahnu po dětech a chci pracovat na "vážném" vztahu nebo jestli mi (zatím?) bude ke štěstí stačit, že si rozumíme a je nám spolu dobře. S tím, že vše necháme plynout, nebudeme nic tlačit a čas ukáže.
Nesrovnávala bych váš vztah s tím jeho předchozím. Nebudovala bych si na příteli závislost, soustředila bych se na sebe a ujasnila si, co vlastně od něho očekávám. Pokud by mi skutečně nevyhovoval, ve vztahu bych nepokračovala.
Pokud ti ovšem už teď říká, že bys měla chodit s někým jiným, byl by to pro mne jasný signál k vyklizení pole. Z vlastní zkušenosti.
Bublina1 napsal(a):
Ale co s tim.. Mozna ma pritel jen pocit ze ho do neceho tlacim a mozna staci jen zvolnit a dat mu vic prostoru..
Prijde me jen divne ze pred dvema lety mel delsi vztah (2rocni) s jeho ex pritelkyni, kterou znam.. a zacali spolecne bydlet po 2 mesicich a jeli spolu na Malorku jen sami dva a tak.. proste normalni vztah..
Se mnou je to jine..
Mimo tohle je pritel moc hodny, pravidelne me vola a travime hodne casu spolecne.. Mam ho rada, a tak se s nim nemuzu jen tak rozejit.. Ale mam strach ze jeste ve triceti budeme bydet kazdy zvlast atd./
A neplánoval si třebas tvůj přítel budoucnost se svojí bývalou ? Nevyšlo to a on je hodně zklamaný a proto raději působí navenek tak, že už nechce žádné plány ? Zkus mu nechat nějaký čas, neplánuj nic, jen ho utvrzuj, že o něho stojíš, máš ho ráda, třebas zjistí, že budeš ta pravá. Možná jen potřebuje čas, aby se vzpamatoval z minulého vztahu.
Není tady
Bublina1, jsi Martina1980, že jo? Proč psaní pod dvěma nicky? Nebo se mýlím a podobnost je čistě náhodná?
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=28365&p=3
Příspěvek v 10:05
Upravil(a) majkafa (10. 3. 2008 12:18)
Pokud je přítel na tebe hodný, tak si to užívej. Že ti je 28 a už jsi stará? Tohle vždy nechápu, kdo jako vymyslel, že když ti bude 30cet a nejsi vdaná nebo nemáš děti, tak jsi jako méněcená? Vem to naopak jako plus. Já to tak beru. Kamarádky, které už 5 let perou chlapům doma fusekle a kolikrát se doprošují aby jim pomohli s domácí prací,aby mohly ven, by se mnou teď měnily. Já teda ne. Svoboda mi vyhovuje. Možná až příliš.
Takže chápu tvého přítele, když na něj tlačíš, tak spíše váhá a utíká. Jsem to samé. Jakmile cítím nátlak, tak se začnu vzpouzet.
Jakmile jsi zdravá, můžeš mít dítě v 35 letech. Mám takové případy kolem sebe a jsou v pohodě.
Hlavně zdraví a čistou hlavu!
Není tady
Už jsem na babi psala, že má kamarádka měla první dítko ve 42, druhé dítko v září 2007 - to jí bylo 44. Ještě se chystají na třetí.
Myslim, ze jsem sveho pritele zatlacila nekam do kouta tema svyma naladama a tim jak se chovam. Rikal, ze se nikdo nerozchazi, ze je to jen v me hlave.. ale predtim rekl, ze bych si mela najit nekoho jinyho.. tak nevim..
Není tady
majkafa napsal(a):
Bublina1, jsi Martina1980, že jo? Proč psaní pod dvěma nicky?
Nebo se mýlím a podobnost je čistě náhodná?
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=28365&p=3
Příspěvek v 10:05
Jsem Martina1980. Prominte ze jsem to nerekla hned. Odlogovala jsem se z pocitace a nejde me znovu prihlasit prestoze mam nove heslo. Tak jsem si musela udelat novy nick.
Není tady
Bublina1 napsal(a):
Myslim, ze jsem sveho pritele zatlacila nekam do kouta tema svyma naladama a tim jak se chovam. Rikal, ze se nikdo nerozchazi, ze je to jen v me hlave.. ale predtim rekl, ze bych si mela najit nekoho jinyho.. tak nevim..
Tak zkus změnu nejdříve u sebe. Buď milá, úsměvavá, trošku nad věcí, přestaň ten vztah řešit a uvidíš. Běž do kina nebo na skleničku s kamarádkou, ukaž mu, že dokážeš trávit volný čas i bez něj.
Není tady
Mam tak trosku strach ze uz je pozde.. /
Není tady
Nikdy není pozdě
Není tady
Kamčatka napsal(a):
Nikdy není pozdě
Mam strach, ze si nasel nejakou jinou a z nejakyho duvodu se se mnou jeste nechce rozejit, protoze je nekdy dost odmerenej..
Není tady
Hele, tak není lepší si promluvit v klidu narovinu. Že to tak cítíš? Že má jinou? Ať ti to prostě řekne. Ale pozor, ne že začneš na něj naléhat,aby ses přesvědčila, že nějakou fakt má, když to nemusí být pravda.
Anebo se rozejít rovnou ty,když nejsi v tom vztahu spokojená a počkat někoho méně odměřeného?
Není tady
Bublina1 napsal(a):
Mimo tohle je pritel moc hodny, pravidelne me vola a travime hodne casu spolecne.. Mam ho rada, a tak se s nim nemuzu jen tak rozejit.. Ale mam strach ze jeste ve triceti budeme bydet kazdy zvlast atd.
/
Bublina1 napsal(a):
Mam strach, ze si nasel nejakou jinou a z nejakyho duvodu se se mnou jeste nechce rozejit, protoze je nekdy dost odmerenej.
Tohle si trochu odporuje nebo se pletu???
Není tady
Kamčatka napsal(a):
Bublina1 napsal(a):
Mimo tohle je pritel moc hodny, pravidelne me vola a travime hodne casu spolecne.. Mam ho rada, a tak se s nim nemuzu jen tak rozejit.. Ale mam strach ze jeste ve triceti budeme bydet kazdy zvlast atd.
/
Bublina1 napsal(a):
Mam strach, ze si nasel nejakou jinou a z nejakyho duvodu se se mnou jeste nechce rozejit, protoze je nekdy dost odmerenej.
Tohle si trochu odporuje nebo se pletu???
On je moc hodny do te doby, nez zacnu resit nas vztah a kombinovat budoucnost a delat nejaky plany.. v tu chvili me to prijde, ze "je jako zajic a ja po nem siju z brokovnice"..
Není tady