29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prosím Vás,napište mi něco o Vašich zkušenostech a jestli je něco takového možné:
Známá má jít k soudu,kde se bude projednávat rozdělení SJM a má z toho velké obavy..Její bývalý muž se nechce nijak domluvit,jen pořád před soud a před soud.On má totiž na tom soudě velmi dobrého známého.
Myslíte si,že by vyrovnání SJM mohlo dopadnout pro tu známou nějak špatně vzhledem k tomu,že její bývalý muž tam má známosti na dost vysokém postu?
Není tady
To by musel mít známého přímo soudce co o tom bude rozhodovat. V ostatních případech asi soudce nepůjde do rizika, že by špatně rozhodl a byla by na něho podaná stížnost. Ale možnost ovlivnění průběhu jednání nějakou formou tu je.
Pokud má obavu, že u soudu má známého, tak lze požádat aby věc přikázal jinému soudu nebo podat námitku pro podjatost soudu a věc bude opět předána jinému soudu mimo bydliště stran.
No stává se toho dost. Také jsem podala stížnost proti soudkyni a nebyla přijata jelikož jsem neprokázala že má soudkyně přímý vztah vči nebo účastníkum. Není to lehké, podpojetí je taxativně vyjmenováno. Už jsem zapoměla paragraf ale dá se vygooglit.
Ono i kdyby nakrásně se povedlo muží ovlyvnit soudce pak rozhodne odvolací soud a ten je ovlyvnit dost těžké.
Soudcovénejsoupřímo ovylvnitelní a i kamarády z mokrý čtvtě nepovažuní za lidi. (to vím prosím od soudce) ale stávají se divný věci.
Myslím že se není čeho bát. Muž se podle mně chlubí a nahání hruzu. Nebo je značně naivní. Konečný verdikt - nevěřila bych mu ani slovo. Na soud bych klidně šla a ještě jej uvařila - třeba na otázku soudce zda se nemužete nijak dohodnout - co je možné - bych řekla že ano, že si se snažila ale muž tvrdí že chce jít před soud protože tam má kamaráda na vysokém postu. Tím bys jej odrovnala na věky veku amen. Ani by si neškrt. A soud by mu to spočítal - pokud by Ti uvěřil. ale jelikož návrh podává muž tak připouštím že uvěřil.
Není tady
Na toto co popisuješ existuje institut podjatosti soudce viz zákon o soudech a soudcích. V případě, že by se do takové situace se dostala je třeba hned tuto námitku uplatnit.
Není tady