Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

• Diskuse
  •  » Pavlač
  •  » Souhlasíte s tím aby měli homosexuální páry právo adoptovat děti?

#51 9. 3. 2008 7:00

lepista
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Re: Souhlasíte s tím aby měli homosexuální páry právo adoptovat děti?

Jeňýk rád prudí.
Samozřejmě, že bych jim to právo dala, dokud jsou děti v dětských domovech, nemáme právo jim upírat možnost rodiny nebo jinak řečeno možnost být s někým, kdo mu vytvoří láskyplné prostředí. Ať jsou to homo či heterosexuálové, jde o zázemí, pocit bezpečí, lásky a péče.

Upravil(a) lepista (9. 3. 2008 7:01)

Není tady

#52 9. 3. 2008 10:23

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Damila napsal(a):

Co se týče ještě toho tradičního rozdělení rolí v rodině a vytvoření vzoru chování pro dítě...
Dnes je už pouze maximálně polovina rodin, které ještě fungují "po staru".
Každé třetí manželství je rozvedené, tzn, že tam jeden rodič chybí.
Z těch, co zůstali spolu, je velká část na hony vzdálena ideálnímu rozdělení rolí v rodině.
Většina lidí tedy vyrůstala v prostředí, kde nebyly oba vzorce chování (mužský a ženský) ideálně zastoupeny.
TOTO  by se mělo řešit.  Ne homosex. páry.

Přesně tak, proto taky nechápu proč to ještě rozšiřovat právem homosexuálů na adopci dětí.
Stát by měl především podporovat tradiční rodinu a ne se zabývat nějakým neustálým "pokřikováním" jedné 4% skupinky obyvatel.

lepista napsal(a):

Nemáme právo jim upírat možnost rodiny nebo jinak řečeno možnost být s někým, kdo mu vytvoří láskyplné prostředí. Ať jsou to homo či heterosexuálové, jde o zázemí, pocit bezpečí, lásky a péče.

To jim ale vytvoří i ti pedofilové, že? wink

Upravil(a) Jeňýk (9. 3. 2008 10:27)

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#53 9. 3. 2008 10:30

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Jeňýku,
především je 4% HODNĚ podhodnocený odhad. Ale to není to hlavní.
Proč mají mít heterosexuální nefunkční páry přednost ve výchově dětí před fungujícími homosexuálními páry? Proč je to o orientaci?
Jeňýku,
máš zjevně  problém konkrétně s touhle "menšinou". Ne s výchovou, vzory...atd, protože to nefunguje ani mezi heterosexuály.

Zkus se zamyslet nad tím, co konkrétně Ti na nich vadí a proč. Hodně se tím dozvíš i o sobě.smile

Není tady

#54 9. 3. 2008 11:10

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Damila napsal(a):

Jeňýku,
máš zjevně  problém konkrétně s touhle "menšinou". Ne s výchovou, vzory...atd, protože to nefunguje ani mezi heterosexuály.

To jseš ale na omylu, čoveče.
Já s homosexuálama nemám sebemenší problém, samozřejmě pokud se nejedná o úchyly kdesi na záchodcích hypermarketu. wink
Opravdu ale nevidim jedinej důvod k tomu aby se mělo uzákoňovat něco tak absurdního jako je adopce dětí dvou stejnopohlavních lidí.

Někdo tady napsal proč se rovnou mluví o adopci když taky funguje například pěstounská péče? To je přesně ono. Proč hned dělat zákony? Proč chtějí rovnou adopci? Vždyť přece pokud jim jde o děti tak je jedno jakou formou jim budou pomáhat a pečovat o ně.

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#55 9. 3. 2008 12:16

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Jeňýk napsal(a):

Proč hned dělat zákony? Proč chtějí rovnou adopci? Vždyť přece pokud jim jde o děti tak je jedno jakou formou jim budou pomáhat a pečovat o ně.

A proč NE?
Chápeš to?
Jestli jsme si rovni a neděláš rozíly, proč by hetero-páry měly mít nárok na adopci a homo-páry "jen" na pěstounskou péči???

MMCh, pokud se týče pěstounů, jsou na tom finančně nesrovnatelně lépe...
Takže žádost o adopci je vlastně humanistický čin. Láska k dětem. Ne k penězům a výhodám.

Není tady

#56 9. 3. 2008 12:54

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Damila napsal(a):

Chápeš to?
Jestli jsme si rovni a neděláš rozíly, proč by hetero-páry měly mít nárok na adopci a homo-páry "jen" na pěstounskou péči???

Mě už to je trapný ale proč teda jste proti tomu aby to právo měli i pedofilové?
Vždyť přece takovej jeden strýček vytvoří dítěti naprosto dokonalý zázemí a péči o jaký se mu v leckterý rodině ani nezdá. Spoustě z těchto lidí plně postačuje když mohou být dětem nablízku.
Nebylo by to lepší než kdyby trpěli v ústavech?

O co je takovej pedofil horší než homosexuál? Každej je nějak sexuálně zaměřenej a pokud nikomu neubližuje, tak má mít přece stejný právo? Proč teda jedny utiskovat a druhým neustále v jejich požadavcích ustupovat?

My vlastně bychom mohli v Ústavech pro děti udělat pár dnů otevřených dveří a kdo bude umět slušně pozdravit a prokáže se občankou s trvalým bydlištěm, tak si bude moci jedno dítě odvést s sebou domů. Trochu přehnaný ale ne zas tak moc.......... wink

Občas mám obavy aby v blízké budoucnosti nebyli úplné rodiny bílých, heterosexuálně zaměřených a česky mluvících občanů jen skupinkou podivínských individuí se kterou se nemá smysl vůbec zaobírat.

Není tady

#57 9. 3. 2008 13:14

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Jeňýk napsal(a):

O co je takovej pedofil horší než homosexuál? Každej je nějak sexuálně zaměřenej a pokud nikomu neubližuje, tak má mít přece stejný právo? Proč teda jedny utiskovat a druhým neustále v jejich požadavcích ustupovat?

Pokud poedofil neubližuje dětem, pro mě za mě, ať si děti adoptuje. Plození vlastních dětí také není pedofilům zakázáno.

Asi Ti uniklo, že homosexuálové nejsou úchylní v tom smyslu, že by někomu škodili, či je zneužívali.
Asi máš v představě hned pedofilní deviaci, nebo co. Jinak tomu nerozumím. Každý máme nějaké choutky. polovina mých kamarádek je skrytá masochistka, protože si přeje být v sexu submisivní, a nechá se ráda svazovat a má ráda tvrdý sex.
Zavřeme ji proto za masochizmus a deviaci, a případné ohrožení dětí, které by mohla adoptovat???
Kdyžto když se někomu dítě narodí, nikdo nezkoumá jeho sex. choutky.

Takže jinými slovy podle Tebe:

Homosexuálové když budou mít vlstní děti (přesněji jednoho z partnerů), tak je to v pořádku.
Kdežto kdyby si adptovali dítě z domova, je to nemorální...je to tak? Takto to cítíš?

Není tady

#58 9. 3. 2008 13:39

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Damila napsal(a):

Takže jinými slovy podle Tebe:

Homosexuálové když budou mít vlstní děti (přesněji jednoho z partnerů), tak je to v pořádku.
Kdežto kdyby si adptovali dítě z domova, je to nemorální...je to tak? Takto to cítíš?

Mými slovy:
Pokud někdo má děti z předešlého vztahu a posléze zjistí že je jaksi jinak sexuálně zaměřen, tak má právo se o výchovu svých dětí starat naprosto stejně jako kdokoliv jiný. Pokud mu výchovu děti přiřkne soud, tak v tom nevidím problém.
O žádný morálce nemorálce jsem tady nenapsal nikde ani slovo. wink
Tahle debata je o dalším stupňování požadavků jedné menšiny obyvatelstva.

Damila napsal(a):

Pokud poedofil neubližuje dětem, pro mě za mě, ať si děti adoptuje. Plození vlastních dětí také není pedofilům zakázáno.

Takže jinými slovy, pokud přijde pán s tím že má rád děti, tak by mu měl Ústav v klidu nějaký vydat? Samozřejmě to píšu hooodně zjednodušeně. wink

No nic, z mojí strany už asi nic dalšího k týhle debatě nevymyslim. kapitulation
Osobně mám dokonce dojem, že i kdyby náhodou tento zákon vešel v platnost, tak ze strany homosexuálů by ten zájem o adopce byl zcela minimální. I mezi homosexuálama jsou totiž na tuto záležitost názory velice různorodý. Navíc ti kteří po tom dítěti opravdu tolik touží tak si to už zařídili jinejma cestičkama.

Není tady

#59 9. 3. 2008 14:49

x256987
Host

Pokud jsou děti vystaveny přímému sexuálnímu jednání dospělých, jako pozorovatelé nebo dokonce účastníci, je to škodlivé v každém případě (i když se to někdy v životě asi stalo každému, že rodiče nechtě přistihl, a přežili to všichni). Kombinace pohlaví v tomhle nehraje roli. Jedna věc je zaměření a druhá věc je jednání, ať už jde o jakoukoli orientaci či -filii, některé věci by prostě měly zůstat za dveřmi ložnice, pokud s dospělými žijí děti.

Dotyčná menšina z mého pohledu chce jen stejná práva, jako mají ostatní, za předpokladu, že stejně jako ostatní splní předepsané podmínky. Tady opravdu nejde o pozitivní diskriminaci.

#60 9. 3. 2008 18:13

lepista
♥♥♥♥♥♥-

Otázka je také jaká je to menšina. V době, kdy vzniklo ono číslo 4,5 (4,2) % homosexuálů byla homosexualita téměř tabu, takže to zkreslilo výsledek a dnes se odhaduje, že je to více než 10% + 10% asexuálů.
Takže mluvíme o pětině společnosti.

Upravil(a) lepista (9. 3. 2008 18:14)

Není tady

#61 9. 3. 2008 18:31

x56325
Host

Jeňýk napsal(a):

Tahle debata je o dalším stupňování požadavků jedné menšiny obyvatelstva.

Ale to je zásadní omyl! Tahle debata je o tom, že tahle menšina chce mít stejná práva, jako ostatní.

A jen tak na okraj Jeňýku, vadí ti tahle perspektiva jen u homosexuálů nebo i u lesbiček?  Z těch se ti taky dělá nanic, když je vidíš, jak se líbají?

#62 9. 3. 2008 20:15

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Jeníkovi by vůbec nevadilo, kdyby dítě adoptoval lesbický pár, ale dva gayové, no to tedy rozhodně. Aspoň tak to cítím z každého jeho příšpěvku.
Spíš bych to označila jako společenský předsudek. Navíc  obecně, je milion po*nů, kdy smíchají hetero a lesbický sex, ale nikdy jsem neviděla takový, kdy by se spojil hetero a gay sex. Asi se takové ani netočí a asi obecně by vůbec nebyl dobře přijatý. Protože chlapům se líbí dvě ženské, ale dva chlapi jsou jim "osobně" proti  srsti?? A s těmi pedofily? Slyšeli jsme o pedofilech-ženách?
Stejně se jendou naše postoje změní, akorát to bude trochu trvat, jako všechno.
A kdybych si měla vybrat, jeslti dát dítě do děcáku nebo homosexuálnímu páru ( homouš je taky vždycky označovaný chlap, že Jeníku ?? big_smile) , tak si radši vyberu dva chlapy. Ono v tom domově je to stejně samá ženská, tak jakýpak rodíl!   A Aspoň by na něj měli v "rodině" víc času........... tillfreds

Mája

Není tady

#63 9. 3. 2008 20:25

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Jeňýk napsal(a):

Vzpomínáte co říkal president Klaus když naši homosexuální spoluobčané chtěli registrované partnerství? Tehdy tomu chtěl zabránit a tvrdil že je to jen začátek, na jehož konci bude požadavek na adopci dětí....... uplynuly necelé dva roky a pravda se opět ukazuje.

http://zpravy.idnes.cz/analyza-cesko-di … domaci_adb

Přiznávám že tehdy jsem i já neviděl nic špatnýho na tom aby si mohli homosexuálové svoje svazky úředně potvrdit. Nějak se mi nechtělo věřit že by měli tu drzost požadovat adopci dětí.........

Co vy na to? cool

Jeníku, myslím, že pár homosexuálů je lepší, než asociální rodiče nebo dětský domov. Jde jen o to, že na tuhle alternativu nejsme zvyklí. Ale klidně ať si tyto páry děti adoptují, když jim dokáží zajistit slušný život a to si myslím, že dokáží. Jsem v tomhle tolerantní.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#64 10. 3. 2008 0:06

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Tak už jen dodatek pro ty méně bystřejší..... když napíšu že jsem proti adopci dětí homosexuálníma párama, tak mám na mysli samozřejmě i lesbičky. Mylně jsem se domníval že stále nemusím vypisovat obě varianty.
Ano, samozřejmě je mi "příjemnější" vidět lesbický sex než gay por_no (nevyhledávám ovšem ani jedno)..... nejspíš to tedy asi bude tím, že jsem málo pokrokový a stále nechápu kam směřuje moderní svět. wink

Modroočko ano, nejsme na tuto alternativu ještě zvyklý, je to pro nás něco nového, pokrokového a jak se říká moderního. Já jsem tady pro většinu z vás netolerantní zpátečník, přítel starých pořádků a nejspíš i nepřítel dětí který jim nechce dopřát teplo (může se to tak ještě říkat?) domova.
Dobrá, byl jsem tedy, alespoň v této diskusi, umlácen argumenty pro tento bohulibý zákon.
Jen doufám že nenastane doba, kdy by se na nás budoucí generace dívali podobně jako my se dnes díváme na generaci našich rodičů a prarodičů, kteří také většinou uvěřili že se dá poroučet větru a dešti. U toho ale my už tady nejspíš nebudeme.......

Upravil(a) Jeňýk (10. 3. 2008 0:12)

Není tady

#65 10. 3. 2008 7:09

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jeňýku,
Přijde Ti stejně nemorální, když heterosexuální pár vychovává nevlastní dítě? A co děti z IVF? To je přece taky proti přírodě. To Tě nijak nepobuřuje?
A víš že "pobuřuje"?

Tak tebe to pobuřuje, Jéňo, jó? Ty ..., ty evidentně nevíš, co plácáš! Že moudrá matka příroda ví, proč to dělá... Tohle zkus vykládat před těma, který mají dítě z IVF, dokonce ze zmrazenýho semene, protože táta musel v 25 na docela ošklivou operaci a jiná možnost nebyla... nebo těm, který na miminko z kojeňáku čekali přes dva roky a teď se konečně dočkali... nebo dalšímu páru, který na něj zatím pořád ještě čeká... (tohle všechno máme v nejbližší rodině, víš).
Prd proti přírodě - přírodním způsobem dokáže zabřeznout každej nezodpovědnej moula. V nejlepším případě se pak jen snaží co nejvíc podojit stát, v horším potomka někde odloží a v nejhorším... no, vždyť to známe. To je podle tebe morální, slušný a přírodním zákonům odpovídající, jo?
Ty koni, kdybys věděl, čím vším musejí projít páry, které se rozhodly to dítě mít, ať už ze zkumavky nebo z kojeňáku, tak bys takovouhle pitomost v životě nenapsal. A vidíš, ony to absolvují, některé z nich i několikrát po sobě, s výsledkem nejistým, poměrně po*nými lékařskými zákroky (a to do toho nechci tahat, co taková "sranda" stojí), v případě adopce pak s velmi detailním prošetřováním ze všech stran - a stojí jim to za ten "výsledek".
A tohle tě pobuřuje? Buď tak laskav a vysvětli mi, PROČ?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#66 10. 3. 2008 8:52

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

helena napsal(a):

A tohle tě pobuřuje? Buď tak laskav a vysvětli mi, PROČ?

Helenko povšimni si především těch uvozovek..... ty znamenají hlavně to, že jsem použil termín kterým se mně předešlá diskutérka na tohle ptala.
Já osobně bych použil třeba termín "zamýšlím se nad tím" nebo podobně nerazantní. To znamená že se nad tím zamýšlím jednak z pozice lidí kteří ty děti opravdu mít nemohou a jednak z celkovýho pohledu na to jestli je opravdu dobré se pořád tolik vzpírat přírodě která se zatím vždy ukázala nejmoudřejší.
Samozřejmě ve chvílce kdy na mě dojde a lékaři mi objeví nenápadnou ale stále se zvětšující bulku kdesi v těle, tak je taky budu prosit aby se snažili v mém případě té přírodě vzepřít. wink

Kapiš to?

P.S. Helenko že tys to nečetla celý? Tady je to co sem tam napsal:

"Já vim že je to krutý když někdo nemůže mít děti ale co když to tak opravdu má bejt? Prostě proto že nás je moc, máme zkažený životní prostředí a příroda se takhle snaží regulovat náš počet? Čeho se dosáhne tím že děti se budou rodit jak na běžícím pásu ze zkumavek? Nemusíte mi tady psát že mít děti je největší štěstí a podobný fráze. Já se jen zamejšlim nad tim kam to vlastně vede, že se takhle neustále snažíme vzpírat přirozenýmu běhu věcí."

Máš kliku že jsem sklerotik a donutila jsi mě to sem psát znova. cool

Upravil(a) Jeňýk (10. 3. 2008 9:13)

Není tady

#67 10. 3. 2008 10:17

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jeňýku, hezká úvaha... taková salónně filozofická, řekla bych... (četla jsem jí už před tím) ale bez osobní zkušenosti... Když ti objeví tu bulku (nedej Bože), budeš se snažit pohnout nebem i zemí, abys to nebyl zrovna ty, koho chce matička příroda přirozeným výběrem a z důvodů známých jen jí  vyřadit z genofondu... Tak proboha neargumentuj přelidněním u dětí ze zkumavky - takoví rodiče mají jedno, max. dvě, což je tak akorát náhrada za ně. Přijde ti přirozenějším během věcí rodit jak na běžícím pásu přirozeným způsobem, ovšem s tím, že se postará někdo jiný, potažmo my všichni jako civilizovaná společnost?

Není tady

#68 10. 3. 2008 12:42

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

Mám na mysli to, že průměrnýmu hetero chlapovi se při pohledu na líbající se "vousáče" zvedne žaludek. To je prostě fakt kterej nemá nic společnýho s tím jestli je toleruje nebo ne.

Zato každýmu hetero chlapovi pohled na dvě líbající se ženy zvedne něco jinýho, viď.
Souhlasím aby mohli vychovávat děti. Znám takové páry už více než dvacet let a rozhodně jejich děti nejsou psychicky postižené nebo jinak úchylné.

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#69 10. 3. 2008 12:48

x56325
Host

Jeňýk napsal(a):

Tak už jen dodatek pro ty méně bystřejší..... když napíšu že jsem proti adopci dětí homosexuálníma párama, tak mám na mysli samozřejmě i lesbičky. Mylně jsem se domníval že stále nemusím vypisovat obě varianty.
Ano, samozřejmě je mi "příjemnější" vidět lesbický sex než gay por_no (nevyhledávám ovšem ani jedno)..... nejspíš to tedy asi bude tím, že jsem málo pokrokový a stále nechápu kam směřuje moderní svět. wink

Tak tos nás méně bystré uklidnil. Aspoň tě nemůžeme kromě nepokrokovosti nařknout ještě ze sexismu... smile

#70 10. 3. 2008 13:10

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

helena napsal(a):

Jeňýku, hezká úvaha... taková salónně filozofická, řekla bych...

No ale dyk to je celá tahle debata.
Já tady zaujmu malinko provokativní postoj a vy mě tady roznesete jak pražáci psí bobek po chodníku. big_smile

Není tady

#71 10. 3. 2008 13:30

helena
♥♥♥♥♥♥♥

A čemu se divíš? To se provokatérům stává... http://fora.babinet.cz/img/smilies/dumbom.gif

Není tady

#72 10. 3. 2008 13:52

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

Za prvé, homosexuálů jsou zhruba 3%, alespoň podle poslední statistiky v rámci ČR. Pak jsou lidé, kteří jsou v principu heterosexuálové, ale nebrání se zkušenosti se stejným pohlavím. Ale nedělejte z toho většinu, proboha. Já vím, že dneska je módní být gay, je toho plná TV, ale pořád je normální být hetero.

Za druhé, homosexuálové by děti vychovávat spíše neměli. Věřím tomu, že by je mnoho z nich vychovalo dobře (lépe než ústavy), ale to dítě by bylo chudák. Ne kvůli výchově, ale kvůli okolí. Zkuste jakožto desetileté nebo patnáctileté dítě ve škole vysvětlit, že máte dva tatínky. To prostě normální není. Dítě bude terčem posměchu, doma sexuální výchova asi taky nebude úplně normální a tak dále.

Není tady

#73 10. 3. 2008 15:21

holka
♥♥♥♥---

Hlavně dřív než homosexuálům adopci by měli dovolit umělé oplodnění nebo adopci svobodným ženským bez partnera. Homosexuál když chce tak si dítě opatří ať se nám to líbí nebo ne. Ale ženská, která nemůže mít děti nebo nenáchází partnera který by se "chtěl vázet" má smůlu. Otázku mužského vzoru v rodině neřeším, spousta ženských je s dětmi bez chlapa a je to ok.

Není tady

#74 10. 3. 2008 15:26

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Petře, lepší homosexuál než asociál. Jinak je to asi tak - " každé čudo trvá iba tri dni, potom sa nájde iné". Takže je to to o tom, že když se to zaběhne, nebude se to zdát nikomu "nenormální".

Upravil(a) Modroočka (10. 3. 2008 15:46)

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#75 10. 3. 2008 15:38

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

PetrV napsal(a):

Za prvé, homosexuálů jsou zhruba 3%, alespoň podle poslední statistiky v rámci ČR. Pak jsou lidé, kteří jsou v principu heterosexuálové, ale nebrání se zkušenosti se stejným pohlavím. Ale nedělejte z toho většinu, proboha. Já vím, že dneska je módní být gay, je toho plná TV, ale pořád je normální být hetero.

Petře předávám štafetu a přeju hodně štěstí. wink big_smile

Není tady

• Diskuse
  •  » Pavlač
  •  » Souhlasíte s tím aby měli homosexuální páry právo adoptovat děti?
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí