Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#26 7. 3. 2008 18:01

Opheliaa
♥♥♥♥---

Re: Kniha pro muze

Martinka1 napsal(a):

Nharte napsal(a):

Holky, co třeba máte jinak než ti vaši muži, co odpovídá té Venuši a Marsu?

Třeba chlap čas od času potřebuje zalízt do svojí "jeskyně", být sám (tzn. nemluvit na něj a nic po něm nechtít)... :-)
Já jsem schopná na partnera pořád mluvit, a kdybych tohle nevěděla, asi bych si myslela, že něco není v pořádku, když mě neposlouchá...

Jinak já jsem taky dost složitej partner :-) Ale přítel právě proto, že ví, že ženský jsou jiný, to dokáže ustát (doufám).

Další věc je - chlap prostě nepochytí všechno, co říkám (nebo aspoň ten můj ne), reaguje spíš na tón řeči (a já jsem občas hysterka) než na obsah. Takže důležitý věci je lepší napsat. Pak se nad tím může zamyslet a má čas mi odpovědět - zase písemně. Dělám to u závažnějších věcí samozřejmě (hlavně když si vyříkáváme věci ohledně vztahu).

Jj, souhlas, s tím napsáním, to dělám taky, dost to pomáhá. Ovšem dost často se stane, že partner sice se mnou souhlasí, chápe, o co mi jde, ale příště udělá zase to samý... a já zase trpělivě vysvětluju, jak to na mě působí... a on si to příště zase udělá po svým, jak je už sto let zvyklej. To je holt riziko chození s dlouholetým singlerem, který se naučil ohlížet se jen na sebe... sice chápe, že by se měl ohlížet nyní nejen na sebe, když ve vztahu jsme dva, ale má natolik zažitý neohlížení se, že zvyk je prostě silnější... a dojde mu to pozdějc... Jinak je úžasnej hjarta , ale tohle mě vždycky opakovaně na něj zamrzí... roll

Ani největší radič všech radičů přes vztahy MUDr. Plzák neušel rozvodu. /z jedné netové diskuse/

Není tady

#27 7. 3. 2008 18:17

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Míša Kulička napsal(a):

Nicolas napsal(a):

Čtete, ženy, knihy typu "jak pochopit muže" s cílem opravdu ho pochopit - jako lidskou bytost a udělat ho štastným (například).
Anebo proto, abyste našly návod proto, aby dělal to, CO CHCETE VY...? Tzn. ovládnout ho?

Jasan, chcem se dočíst, jak je ovládnout, zmanipulovat, zneužít a až nás přestanou bavit, tak odkopnout dumbomvisslagloria

Míšo, hádám, že si děláš legraci, jenže když ono to v některých případech tak vážně vypadá, že se tím ženské řídí... cool
Jenom to asi nejsou ženy, které by to někde vyčetly, ono se jim to tak nějak "samo" vylíhne v hlavě!
Kde se to tam tak zničeho-nic vezme, to fakt nevím (že by nějcí ti čerti "pomohli"?!)
lol

Upravil(a) Slavek17 (7. 3. 2008 18:20)

Není tady

#28 7. 3. 2008 18:29

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

smile Já moc nemluvím, mně spíš povídají ostatní, když mě nebaví, co říkají, tak se jim vyhýbám. Moc štěbetání mne velmi vyčerpává a ticho zbožňuju (moje maminka je velká štěbetalka a s ní jsem musela vydržet a teď už i chci, nicméně byla a je to stále výzva:)). Samotu potřebuju moc. Ve vztahu jsem měla za začátku spíš problém říct, co mám za břichabol, co mi vadí. Ale on nějak časem zjistil, že když mám takový stav, tak je potřeba to ze mě vymáčknout, takže se mnou třeba lozil po kopcích, stíhal mě ve městě až sem se zastavila a smála se sama sobě. Teď už tohle nemám zapotřebí, přesto jsou chvíle, kdy si nějakou záležitost opravdu potřebuju řešit zcela sama. V tom případě hlasím, že chci být nechána napospas, většinou zcela klidným hlasem (kontra rozčílené utíkání pryč, které už se naštěstí nekoná).
Jeho jeskyni zvládám docela dobře. Je to kutloch, kam vstupuje pouze za účelem- jdu ti dát pusinku a pak zas fičím a celkem to funguje:). Další jeskyně je jeho kamarád, kterej je muj druhej nejoblíbenější chlap na světě, takže tam taky není žáden problém. Někdy jsme i ve trojce, jsou na mě hodnýsmile.

Fly or Die. Punk je od punkevních jeskyní? smile

Není tady

#29 7. 3. 2008 18:40

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

bylinkax napsal(a):

Knizek pro zeny existuje cela rada, aby "pochopili" muze....
Existuje nejaka super knizka i pro muze, aby alespon trochu pochopili zeny? kapitulation

Ono mužům nezaškodí, přečíst si knížku pro ženy, aby tak lépe pochopili sami sebe... tongue
Dobrá je třeba knížka: "Proč muži milují potvory a hodné holky zůstávají na ocet?"
U té jsem se fakt pobavil a při tom jsem s mnohým musel i souhlasit.... lol storstark tummenupp

Není tady

#30 7. 3. 2008 18:46

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Slavek17 napsal(a):

bylinkax napsal(a):

Existuje nejaka super knizka i pro muze, aby alespon trochu pochopili zeny? kapitulation

Ono mužům nezaškodí, přečíst si knížku pro ženy, aby tak lépe pochopili sami sebe... tongue
Dobrá je třeba knížka: "Proč muži milují potvory a hodné holky zůstávají na ocet?"
U té jsem se fakt pobavil a při tom jsem s mnohým musel i souhlasit.... lol storstark tummenupp

Jo jo, tu jsem teď (znovu) četla... fakt dobrá, ale některý rady jsou fakt drsný. Ale poučný.

Není tady

#31 7. 3. 2008 19:42

simply.net
♥♥♥♥---

Nharte, toho jsou mraky: já si pamatuju barvy, tvary, emoce, on technické údaje, názvy..já můžu dělat víc věcí najednou, muž ne...muž přepíná, já ne..
ale za ty roky už jsme se naučili spoustu věcí, třeba když já si postěžuju na nějaký problémy, už ví že mě má jen politovat a že nechci aby mi radil jak to mám dělat líp:-)
to jsou ty výhody dlouholetého manželství, že se lidi dobře znají a mají šanci se naučit komunikaci bez neustálých nedorozumění

Není tady

#32 7. 3. 2008 19:58

evonox
♥♥-----

Spoustu zajimavych knih pro muze napriklad odkazuje ILOM, Liga otevrenych muzu, coz je organizace zabyvajici se muzskou otazkou, jako celkem. Zajimave jsou mesicni setkani, co maji v Praze.
A tady ten seznam knih http://ilom.cz/index.php?option=com_con … ;Itemid=63

Sam doporucuju knizku Pozor, srdce muze. To by si mel precist podle mne kazdy otec a kazda matka, co maji syna doma. Aby jim rozumeli. Treba az bude synek v puberte lol

Není tady

#33 7. 3. 2008 19:58

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Slavek17 napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Nicolas napsal(a):

Čtete, ženy, knihy typu "jak pochopit muže" s cílem opravdu ho pochopit - jako lidskou bytost a udělat ho štastným (například).
Anebo proto, abyste našly návod proto, aby dělal to, CO CHCETE VY...? Tzn. ovládnout ho?

Jasan, chcem se dočíst, jak je ovládnout, zmanipulovat, zneužít a až nás přestanou bavit, tak odkopnout dumbomvisslagloria

Míšo, hádám, že si děláš legraci, jenže když ono to v některých případech tak vážně vypadá, že se tím ženské řídí... cool
Jenom to asi nejsou ženy, které by to někde vyčetly, ono se jim to tak nějak "samo" vylíhne v hlavě!
Kde se to tam tak zničeho-nic vezme, to fakt nevím (že by nějcí ti čerti "pomohli"?!)
lol

Ale houby, on je to většinou nedostatek komunikace, ochoty v klidu se vyslechnout, dohodnout se a přizpůsobit se navzájem. A když pak zbývá jen pár nepřesných doměnek na obou stranách, tak oba jen tápou, nerozumí si a řeší to různě hrůzně (třeba bokovkou nebo zbytečným upozorňováním na sebe ...). Nakonec si to on zdůvodní tak, že si vlastně vzal "hysterku a mrchu", ona v něm začne vidět "necitelného hajzla" a je vymalováno ...  vissla
Je fakt, že knihu si můžu přečíst třeba 50x, ale když se neumím s partnerem normálně domluvit, tak je mi to vcelku na ho ... uby rodnawink

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#34 18. 3. 2008 8:51

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Slavek17 napsal(a):

bylinkax napsal(a):

Ono mužům nezaškodí, přečíst si knížku pro ženy, aby tak lépe pochopili sami sebe...

gratergratergrater....a takhle to končí vždycky....VŠICHNI čteme knihy o mužích, všichni se zajímáme o muže..........
Kdo to tu prones tu památnou větu, že muži netouží po moci (nebo nadvládě, nebo čemto) nad ženami? Ať ho můžu dumbom
A Míša má pravdu....pro příchozí muže překládám: "I slova jsou čin" vissla

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#35 18. 3. 2008 10:07

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

lupina montana napsal(a):

Slavek17 napsal(a):

bylinkax napsal(a):

Ono mužům nezaškodí, přečíst si knížku pro ženy, aby tak lépe pochopili sami sebe...

gratergratergrater....a takhle to končí vždycky....VŠICHNI čteme knihy o mužích, všichni se zajímáme o muže..........
Kdo to tu prones tu památnou větu, že muži netouží po moci (nebo nadvládě, nebo čemto) nad ženami? Ať ho můžu dumbom

To jsem řekl já :-) Muži netouží po moci nad ženami a nechtějí je ovládat.

Není tady

#36 18. 3. 2008 10:17

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Nicolas napsal(a):

Muži netouží po moci nad ženami a nechtějí je ovládat.

Skutečně?

Vždyť je to pradávný pud muže lovce-dobyvatele, získat ženu, podmanit si ji.
Žena má zase svoje zbraně, jak zůstat vnitřně svobodná.
Muž má pocit, že získal to co chtěl, žena má pocit, že ji stejně nedostal celou. Máme své metody, nebudu prozrazovat know how.smile

Není tady

#37 18. 3. 2008 10:18

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

Nicolas napsal(a):

lupina montana napsal(a):

Slavek17 napsal(a):

To jsem řekl já :-) Muži netouží po moci nad ženami a nechtějí je ovládat.

Tak já s tím výrokem Nicolase souhlasím, ikdyž se jen jako ženská domnívám.... big_smile
Na druhou stranu, vzhledem ke svému egu a možným mužským soupeřům chtějí, aby navenek, na oko, jim tu nadvládu ženy přenechaly big_smile  Něco ve smyslu - muži ovládají svět, ale ženy ovládají muže wink lol
A rovnocenní si u toho mohou být též smile

18.12.2009 přišel na svět náš Ondrášek dudlik hjarta

"Chcete-li být šťastny s mužem, musíte mít pro něho spoustu pochopení a trošku lásky,
  chcete-li být šťastni s ženou, musíte ji zahrnout spoustou lásky a vůbec se nesnažit
  o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#38 18. 3. 2008 10:27

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

A četli jste od Dr. Hausmanna "Základy mužského šovinismu" ? Tak to si přečtětě,ale citlivější povahy,ať se držísmile)
Jo je tam na facku,ale když se najde žena,která se těmto slovům umí zasmát a sama sebe za něco pokárat,tak má vyhráno.
Prostě jsme jiné a oni jiní, tak to je někdy na facku. Vzájemně.

Ano ženy jsou protě ty ochranitelky rodiny a více shání informace jak "pomoci" sami sobě. Muži to spíše ventilují jinak. Stále mají pocit, že jsou něžní, chápající a nemají problém. Ono totiž už připustit si "mám problém" je nelepší krok k nápravě všeho.

Jinak knihy jsem z Uranu a ona z Jupiter apod. nečtu. Musím se přiznat, že mě děsí občas ty regály v knihkupectvích s názvy:

- Jak být uspěšná
- Jak vypadat i v 60ti na dvacet
- jak vycházet v mužském kolektivu a být oblýbená
- jak být bohyně sexu
- jste dostatečně asertivní
- jak být happy i když jste ztratili zaměstnání, manžela a umřelo vám dítě. S náším návodem to za 10 minut zjistíte
- Jak být výbornou manželkou

Prostě nejsem výborná milenka, manželka, partnerka. Nejsem koketa,která balí chlapi na potkání a potřebuje ještě 10 rad z cosmopolitanu, jak být u toho více sexy-Jsem normální průměr. A tak se holt někdo s tím průměrem musí smířit.
Snažím se, pracuji na sobě,ale nej nikdy nebudu:)

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#39 18. 3. 2008 10:28

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Damila napsal(a):

Nicolas napsal(a):

Muži netouží po moci nad ženami a nechtějí je ovládat.

Skutečně?

Vždyť je to pradávný pud muže lovce-dobyvatele, získat ženu, podmanit si ji.
Žena má zase svoje zbraně, jak zůstat vnitřně svobodná.
Muž má pocit, že získal to co chtěl, žena má pocit, že ji stejně nedostal celou. Máme své metody, nebudu prozrazovat know how.smile

Zaměňuješ pojmy.
Dobýt, získat - to jistě ano.
Ovšem ovládat ne. Chceme sex a servis (a posledních pár století také uznání).
Ovládání nám není zapotřebí. Bojujeme vně rodinného kruhu, realizujeme se lovem, prací, sporty a celoživotními vášněmi.

Nepotřebujeme číst tisíce knih, abychom chápali "ženské myšlení" a pak měli návod, jak toho využít proto, aby ženy dělaly, co my chceme. Jedinou knihu, kterou někteří muži čtou o ženách, je ta s názvem "Jak sbalit ženu" :-)

Není tady

#40 18. 3. 2008 10:31

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Račice dračice napsal(a):

Něco ve smyslu - muži ovládají svět, ale ženy ovládají muže wink lol

Jojo,
jinými slovy:
"Muž je hlavou rodiny, ale žena je tím krkem, co hlavou otáčí."smile

Není tady

#41 18. 3. 2008 10:33

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Nicolas:

Máš pravdu.
Přímočarou, mužskou pravdu.
Manipulace je spíše ženská vlastnost.
O.K.

Není tady

#42 18. 3. 2008 10:33

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

To jo Damilo,ale jsou prostě případy párů, kde "ten krk" prostě tuhne....hmm

Není tady

#43 18. 3. 2008 10:33

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Klubko napsal(a):

To jo Damilo,ale jsou prostě případy párů, kde "ten krk" prostě tuhne....hmm

Aha, takže masáž? smile

Není tady

#44 18. 3. 2008 10:36

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Damila napsal(a):

Račice dračice napsal(a):

Něco ve smyslu - muži ovládají svět, ale ženy ovládají muže wink lol

Jojo,
jinými slovy:
"Muž je hlavou rodiny, ale žena je tím krkem, co hlavou otáčí."smile

no vidíš sama, i klišovitá hesla žen a babiček říkají to samé...chceme toho muže (tu hlavu rodiny) otáčet, kam se nám zlíbí a ovládat ho :-)))
Já proti tomu nic nemám. Tak to prostě je. Akorát není nutné si nalhávat, že tomu tak není :-)

Není tady

#45 18. 3. 2008 10:41

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Není Nicolasti.

to taky nemůžeš brát 100%. Každá nechce programovat chlapa. A myslím si, že to nechtějí hlavně ženy, které si sebe váží. Já když vždy viděla jak tchýně manipuluje svým manželem atd. Tak mi bylo zle. Stále na něj štěkala, programovala. Nechápu, že jí to bavilo. Vždyť si ho nemohla vážít. Domácí bačkora. Prostě vztah má být vyrovnaný. Víš, někdy se na vás musí asi trochu takticky, třeba právě s tou pomocí po několika letech doma. Někdy to je zabíračka, protože si sáhněte na své ego, že málkterý chlap udělá třeba úklid sám od sebe, že by tím po 20ti letech překvapil svou unavenou ženu.
Na druhou stranu,naprosto souhlasím, že ženy jsou intrikánky. A já osobně někdy čumím, co všechno umí vymyslet. Třeba v práci mám raději mužský kolektiv. Dělá se mi tam lépe. Možná je práce zaměřená více na výkon, než emoce,ale to mi vyhovuje. S ženami je to občas jako v kruníku....

Není tady

#46 18. 3. 2008 10:53

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

Klubko, já myslím, že je ovládat a ovládat big_smile

"Chcete-li být šťastny s mužem, musíte mít pro něho spoustu pochopení a trošku lásky,
  chcete-li být šťastni s ženou, musíte ji zahrnout spoustou lásky a vůbec se nesnažit
  o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#47 18. 3. 2008 10:56

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

A propó, tím, že si žena sama sebe  váží - tak větší "manipulaci" a nástroj na "ovládání" chlapa, než tohle, ještě nikdy nikdo nevymyslel  lol   To je přece ta nejúčinější forma tummenupp big_smile

Upravil(a) Račice dračice (18. 3. 2008 10:57)

o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#48 18. 3. 2008 10:57

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Třeba chlap čas od času potřebuje zalízt do svojí "jeskyně", být sám (tzn. nemluvit na něj a nic po něm nechtít)... :-)

Tak to jsem asi chlap smile

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#49 18. 3. 2008 10:57

vlcice_samotarka
♥♥♥♥♥♥-

a neni lepsi poznavat tu zenskou psychologii v praxi? namisto nejakych knizek..

Není tady

#50 18. 3. 2008 10:59

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

mashanko, to já taky:)))
Kdyby mi někdo každý den drnčil u hlavy, tak ho zabiju!
Já jsem vždy v partnerském svazku,musela mít jeden víkend pro sebe. to i když jsme spolu bydleli. Vyhodit ho pryč, nebo odjet.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí