Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 6. 3. 2008 10:47

Bennie
♥------

skolioza

Máte někdo zkušenosti s timto onemocněním popř. zda Vám pomohla Dornova metoda či operace?

Není tady

#2 6. 3. 2008 22:25

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

Re: skolioza

no, skoliozu sem měla jako malá, začínala sem mít hrb, když sme začala závodně plavat a ted mám záda téměř rovná i když už neplavu..takže mě pomohla tahle činnost....

Není tady

#3 31. 10. 2012 15:50

MadlaDockalova
♥------

Re: skolioza

Já zkušenosti mám, ale se slabší formou. Pomohl mi pravidelný sport, lehčí cviky na záda - pozor na těžké zátěže - přece jenom záda namáháme nerovnoměrně. Také jsem cvičila půl roku s trenérkou v posilovně. Bylo to ale hodně drahé, za trénink jsem dala třeba 500Kč, ale zase bylo dobré, že mě pohlídala, jestli se nehrbím a podobně, protože člověk má tendenci na to zapomínat, jakmile ho nikdo nekontroluje :-)

Potom masáže, ale je důležité, aby byly spíše relaxační, protože silný tlak skolíóze nesvědčí. Je třeba uvolňovat svaly okolo páteře, protože jedna strana je pernamentně namáhaná více. Cviky jako hluboký předklon, vyvěšení se z pasu a nebo pro ty silnější střecha z jógy a ještě hodně dalších.

Plavání je super, jenomže mně se po měsíci chození na bazén objevil ekzém, takže jsem musela přestat. Ale jinak mi to doporučoval i doktor a rehabilitační asistentky.
Další co mi pomohlo - sezení na overballku v práci - nutí mě sedět rovně. Dobré jsou i zdravotní židle, třeba Spinalis, ale pro mě moc drahá záležitost. V tom sezení se toho dá pokazit nejvíc, protože přecejenom prosedíme celý den.
Stejně tak spánek. Měla jsem zdravotní matraci - tuhletu http://www.kralovske-spani.cz/matrace-c … 80-26.html - ale musím se přiznat, příliš mi to nepomohlo. Spíše jde o spací polohu - já spím na boku, tak polštář mezi nohama a mezi hlavou a ramenem.
Držím palce, skolióza je řehole. Musíme na ni myslet opravdu při všem, co děláme.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí