18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Máte někdo zkuenosti s timto onemocněním popř. zda Vám pomohla Dornova metoda či operace?
Není tady
no, skoliozu sem měla jako malá, začínala sem mít hrb, kdy sme začala závodně plavat a ted mám záda téměř rovná i kdy u neplavu..take mě pomohla tahle činnost....
Není tady
Já zkuenosti mám, ale se slabí formou. Pomohl mi pravidelný sport, lehčí cviky na záda - pozor na těké zátěe - přece jenom záda namáháme nerovnoměrně. Také jsem cvičila půl roku s trenérkou v posilovně. Bylo to ale hodně drahé, za trénink jsem dala třeba 500Kč, ale zase bylo dobré, e mě pohlídala, jestli se nehrbím a podobně, protoe člověk má tendenci na to zapomínat, jakmile ho nikdo nekontroluje :-)
Potom masáe, ale je důleité, aby byly spíe relaxační, protoe silný tlak skolíóze nesvědčí. Je třeba uvolňovat svaly okolo páteře, protoe jedna strana je pernamentně namáhaná více. Cviky jako hluboký předklon, vyvěení se z pasu a nebo pro ty silnějí střecha z jógy a jetě hodně dalích.
Plavání je super, jenome mně se po měsíci chození na bazén objevil ekzém, take jsem musela přestat. Ale jinak mi to doporučoval i doktor a rehabilitační asistentky.
Dalí co mi pomohlo - sezení na overballku v práci - nutí mě sedět rovně. Dobré jsou i zdravotní idle, třeba Spinalis, ale pro mě moc drahá záleitost. V tom sezení se toho dá pokazit nejvíc, protoe přecejenom prosedíme celý den.
Stejně tak spánek. Měla jsem zdravotní matraci - tuhletu http://www.kralovske-spani.cz/matrace-c … 80-26.html - ale musím se přiznat, příli mi to nepomohlo. Spíe jde o spací polohu - já spím na boku, tak poltář mezi nohama a mezi hlavou a ramenem.
Drím palce, skolióza je řehole. Musíme na ni myslet opravdu při vem, co děláme.
Není tady