Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 6. 3. 2008 10:32

kety
♥♥♥♥---
Registrovaný: 20. 10. 2006
Příspěvky: 433

Čerstvé maso

Dnes jsem koupila kilo masa na gulᚠa chci ho dělat až v neděli odpoledne, aby byl na pondělí a úterý. Chci si nějak navařit dopředu, protože jdu na operaci a aby bylo aspoň něco navařeno.
Mám dilema, jestli čerstvé hovězí maso  mám dát do neděle do mražáku anebo nějak naložit(olej+cibule) a nechat v lednici v misce. Poraďte mi.

Není tady

 

#2 6. 3. 2008 11:00

Sally
♥♥♥----
Registrovaný: 25. 2. 2008
Příspěvky: 246

Re: Čerstvé maso

Každé maso je lepší, když neprojde mražákem, ne že by ho mražák zničil, to ne, ale přeci jen je to druh konzervace.
Ale jde jen o guláš, tak to udělej tak, aby ti to vyhovovalo wink
nebo uvař gulᚠa dej zmrazit ten smile

Není tady

 

#3 6. 3. 2008 14:45

Nefrit
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 30. 8. 2007
Příspěvky: 501

Re: Čerstvé maso

Přispěji troškou do mlýna smile. Já bych ho klidně na 2 dny naložila,potom klidně v sobotu odpoledne uvařila a on i uvařený v ledničce do úterka vydrží...stejně je nejlepší,když se řádně rozleží. Do mražáku bych ho ani nedávala.

Není tady

 

#4 6. 3. 2008 17:16

kety
♥♥♥♥---
Registrovaný: 20. 10. 2006
Příspěvky: 433

Re: Čerstvé maso

Mně právě z mražáku hotová jídla moc nechutnají. Mám ale maso prosolit a mírně polít olejem?

Není tady

 

#5 6. 3. 2008 17:35

Sally
♥♥♥----
Registrovaný: 25. 2. 2008
Příspěvky: 246

Re: Čerstvé maso

nesol, stačí ten olej a třeba koření
taky nerada jídla z mražáku smile

Není tady

 

#6 6. 3. 2008 17:49

Ota
Moderátor(ka)
Místo: Praha
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 5411

Re: Čerstvé maso

Nebo ho můžeš, dle rad našich babiček, obalit utěrkou namočenou v octě. Vydrží bez problémů 2 dny (v lednici). V sobotu ho můžeš obdělat a  v neděli dodělat.


Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

 

#7 6. 3. 2008 18:00

kety
♥♥♥♥---
Registrovaný: 20. 10. 2006
Příspěvky: 433

Re: Čerstvé maso

díky všem za rady

Není tady

 
NÁŠ TIP:

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů