6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Oxi, tak s těmi soudci jsi mě dostal
A jinak... nebyla jsem v té situaci a nevím, jestli budu, ale teď si neumím představit, e bych děti partnera dělila na "moje-nae" a "tvoje-vae"... asi bych chtěla, aby hlavně měly vechny pocit, e jsou milované, chtěné a mají vechno, co potřebují. A peníze to na prvním místě rozhodně nejsou.
Moná je to ovlivněné i tím, e mám kamarádku (narodila se ve stejný den jako já), která pracuje v dětském domově - vede jednu "rodinu". Moc si jí váím, protoe je to úasná ena, která právě tyhle rozdíly nedělá. A já jí rozumím... a bylo mi s nimi se vemi vdycky moc dobře.
Mío II pěkně a k čemu tolik slov stačilo konstatovat e je to ve v pr-****
zaujala mě vak z celého dlouhého toto "Na druhou stranu, kdy to tu tak čtu tak mě ano opravdu FASCINUJE , jak jsou ty role obrácené. Bývalé BM , které chtějí stále víc, bývalí BM, kteří musí platit , bývalé BM , co si uívají a bývalí BM, kteři jou vysmátí a na ve kalou, nové M, které se snaí a chlap na to kale, nové M kreté platí za to , e jsi vzaly něčího BM a naopak."
Tak nějak bych řekl, e jinými slovy chce, aby jsou li jednou dva lidi spolu tak a je smrt rozdělí?
ivot je sloitej. Moc, bohuel je zde něco co je zaseto v lidství a myslím předevím v enách /nemám nic proti vám/ a to, e v okamiku, kdy vá milovaný přestane být tím do koho jste vloily svou mysl a tělo a on najednou odchází nebo nebyly naplněny jeho představy projeví se ve vás zvířecí krvelačné pudy. V tom okamiku je ve pěkné zapomenuto, v očích máte červeno. On toho mamuta u dom nenosí a skládá ho jinde a tak vy najednou ho chcete a kubete a trháte. Nedivte/me se e ve společnosti najednou začala opatrnost a nedůvěra. Jistě vím děti ale protoe vy tu zlobu a zhrzení z toho e nejste ta jeho Sněhurka vytáhnete zbroj a hurááááá ve patně ona je kur** ona je potfora, moje dítě a zatlačíte ho do kouta kde on si řekne a s takovou fůrií jsem il boe ona maminka měla pravdu a cokoli pak řeknete je jen protitlak na něj.
Mnohdy rozmysl a klidná úvaha dá nejen vynikkout mui otci ale moudré eně. Bohuel ty co zde hodně křičí si to myslím zavařily v prvopočátku a te´d jen sklízejí plody svého setí.
Osobně MíoII jsou i speciality vím o nich ale tohle je nějak obecná rovnice toho jak větina uvauje.
Nic proti nikomu nemám...... Mám vás tu rád.
P.S. Sám jsem jednou takovou fůrií postien
Není tady
No,soudit taková soudkyně od které odeel manel za jinou a zaloil si novou rodinu ,pomooooooc!
Není tady
Lony napsal(a):
Alosek napsal(a):
Terci,
tak nějak... dík. Líp bych to nenapsala.
Taky mám pocit, e Amba nečte, ale na základě svých vlastních patných zkueností soudí...
Já bych mohla taky ledacos napsat o svých zkuenostech s tou "novou"...
Jó dámy paráda
Opravdu by mě zajímalo jestli mi někdo z vás dokáe vysvětlit proč se mi BM toulala po nocích kdy jsem byl v práci a malou nechala doma s babičkou. Proč si nala někoho jiného a mě pustila k vodě ??? Né jen chlapi ale i eny by si měli zamést před vlastním prahem.
Tak na tohle bys si měl odpovědět předevím ty sám - proč sis právě takovouhle enu vybral.
A neříkej mi, e taková začala být a v manelství s tebou, protoe o to hůř pro tebe.
Není tady
Tajgr napsal(a):
No,soudit taková soudkyně od které odeel manel za jinou a zaloil si novou rodinu ,pomooooooc!
jo, i soudci jsou jen lidi, a bohuel je znát i to jak se třeba vyspí, jestli např. rozvedený soused doma pořádal mejdan s mladejma kočkama a dělali rachot do půlnoci
Je a k nevíře jaké extrémy se mohou v rozsudcích objevit. Nejspí mohu děkovat bohu, za to jaká soudkyně nás soudí (uk uk uk na dřevo)
Není tady
PetrHl:
Oxi:
Souhlasím , lépe bych to nenapsala.
Jen mi vadí, e se do výpočtu výe alimentů zatahují noví partneři. Dítě má otce i matku a podle výe JEJICH příjmů a vyivovacích povinností by měly být alimenty určené, bez ohledu na jejich dalí partnery. Pokud nový partner svými příjmy výrazně zvyuje ivotní úroveň nové rodiny, tedy i partnera, je to jeho rozhodnutí, se svými penězi si toti můe nakládat jak chce, investovat je kam chce a dávat komu chce. Proto existují předmanelské smlouvy a rozdělený majetek. Jednoduí varianta - páry se vůbec neberou.
Rozhodně není pravda, e rozvedený mu je automaticky lump, který nemá právo na novou rodinu, případně dalí dítě, aby jeho první dítě nebylo "oizené". Je zajímavé, e kdy otec má dalí dítě, je souzen jako nezodpovědný atd., kdeto chudinka matka, kdy má dalí dítě, okamitě ádá BM o zvýení alimentů, protoe má dítě s jiným muem. Ona nenese ádnou odpovědnost za budoucnost svých dětí? Do dalího dítěte BM bývalému manelovi toti vůbec nic není, nemluvě o tom, e by matku měl zajistit otec jejího dalího dítěte. První dítě se narozením dalího sourozence holt musí uskromnit, stejně, jako v úplné rodině.
U slyím, jak se BM ohánějí péčí o dítě, která je vyčerpávající a která se také počítá. Ano, s tím souhlasím, ale předpokládá se, e matka o dítě pečuje s láskou a ráda, zatím co otec citově strádá. No, a kdy matka péči o dítě fyzicky, psychicky nebo finančně nezvládá, tak se to můe řeit střídavou péčí, kdy je to moné,nebo by dítě mělo být v péči otce a matka by měla platit alimenty jemu.
Samozřejmě, jedná se o otce, kterému na dítěti záleí a má ho rád.
Není tady
Není tady
Misa II napsal(a):
Tak já hodím první
Není ti nic do příjmů nového partnera tvé bývalé BM, rozumím, ti , naprosto, jak to myslí s ovlivněním dětství , naprosto a i dokáu pochopit , jak jsi natvaný , protoe to já taky . Ale, to , nesouvisí s výí výivného, protoe pak by musel být zákon o tom, kdo z rodičů se " zamiluje " a opustí partnera - ten bude platit. To e vybrala pojitění je svinárna ale to svědčí o jejím charakteru , ne o výi příjmů a výivném, které by měla platit. Spí jí chce osladit jen to , e ije s někým jiným. Pokud se své dceři bude věnovat, zajímat se o ní tak nevidím důvod, proč se zajímat o příjmy jejího nového přítele. .Sorry, ale to je o dospělých, tedy o tobě a tvé a tvé BM , nebo spí o tom, ten její vydělává tak at platí, ale nechápu proč, není to jeho dítě.
Mío ví, ono to nejspí vypadá z mojí strany jako snaha po pomstě, ale není to tak. Já sám jsem schopen dceru zajistit dostatečně, ale dítě je obou. Pokud někdo vstupuje do vztahu s rozvedeným rodičem dítěte, musí počítat s tím, e ho to cizí dítě bude něco stát.
Vlastně jsem ex vděčný za to, co udělala, otevřela mi oči, zjistil jsem s kým jsem vlastně přes 10 let il a do koho jsem investoval svůj vekerý potenciál. To e jsem teď na dně je pouze krátkodobá záleitost, opět se odrazím.
Já sám nevím co moje BM navykládala svému příteli o tom jak to bude s penězi, ale podle toho, e dceru za ten rok a půl co jsme od sebe nevzali ani na hory, ani k moři, ona cestuje za ním do Německa za své, ne aby přijel on za ní do Prahy, tak to nevidím moc růově. Navíc bydlitě matky od dcery bude 700 km, nedovedu si představit jak se jí chce věnovat. Nejspí tobude tak e na začátku ze sebe udělala soběstačnou zajitěnou enu, která bude mít příjmy z pronájmu rodiného domu v Praze a z vysokých alimentů od manela, take v Německu jí bude stačit najít si práci tak na 10 hodin týdně a jeho se to finančně vůbec nedotkne. Ke dímání jsou určeni přeci ti bývalí a vinni nebo nevinni
Není tady
amba napsal(a):
PetrHl:
Oxi:
Jen mi vadí, e se do výpočtu výe alimentů zatahují noví partneři. Dítě má otce i matku a podle výe JEJICH příjmů a vyivovacích povinností by měly být alimenty určené, bez ohledu na jejich dalí partnery. Pokud nový partner svými příjmy výrazně zvyuje ivotní úroveň nové rodiny, tedy i partnera, je to jeho rozhodnutí, se svými penězi si toti můe nakládat jak chce, investovat je kam chce a dávat komu chce. Proto existují předmanelské smlouvy a rozdělený majetek. Jednoduí varianta - páry se vůbec neberou.
Ambo, v zásadě má pravdu, ale není případ jako případ. Představ si situaci kdy rozvedená ena s dítětem z prvního manelství se dá dohromady s muem který podniká. ena proto aby se lépe postarala o domácnost zůstane doma na podpoře a bude novému příteli pomáhat s podnikáním z domova. V tu chvíli je to sociální případ a bývalý manel je nějakou dobu povinen ivit i ji, přestoe ije s podnikatelem a má ivotní úroveň daleko vyí ne bývalý. Stejně tak to můe být obráceně. Vlastně těm soudcům není co závidět, hrabat se v takové píně a kadý případ je uplně jiný, neexistuje ablona
A ke zbytku tvého příspěvku
Upravil(a) PetrHl (25. 3. 2008 11:23)
Není tady
amba napsal(a):
PetrHl:
Oxi:
Rozhodně není pravda, e rozvedený mu je automaticky lump, který nemá právo na novou rodinu, případně dalí dítě, aby jeho první dítě nebylo "oizené". Je zajímavé, e kdy otec má dalí dítě, je souzen jako nezodpovědný atd., kdeto chudinka matka, kdy má dalí dítě, okamitě ádá BM o zvýení alimentů, protoe má dítě s jiným muem. Ona nenese ádnou odpovědnost za budoucnost svých dětí? Do dalího dítěte BM bývalému manelovi toti vůbec nic není, nemluvě o tom, e by matku měl zajistit otec jejího dalího dítěte. První dítě se narozením dalího sourozence holt musí uskromnit, stejně, jako v úplné rodině.
U slyím, jak se BM ohánějí péčí o dítě, která je vyčerpávající a která se také počítá. Ano, s tím souhlasím, ale předpokládá se, e matka o dítě pečuje s láskou a ráda, zatím co otec citově strádá. No, a kdy matka péči o dítě fyzicky, psychicky nebo finančně nezvládá, tak se to můe řeit střídavou péčí, kdy je to moné,nebo by dítě mělo být v péči otce a matka by měla platit alimenty jemu.
Samozřejmě, jedná se o otce, kterému na dítěti záleí a má ho rád.
Ted' souhlasím.Ale jsou i případy kdy BM chce jen vysoké alimenty ale jakmile se teda navrhne střídavá péče tak je ohen na střee!
Není tady
Tajgr napsal(a):
Ted' souhlasím.Ale jsou i případy kdy BM chce jen vysoké alimenty ale jakmile se teda navrhne střídavá péče tak je ohen na střee!
tajgre, ty zná mojí BM??
Není tady
Hmm a to ja zase nesuhlasim. Pretoze amba, podla teba ma prvotne pravo na dieta matka a len pokial nieco nezvlada "tak se to můe řeit střídavou péčí" ... Podla mna by striedava starostlivost mala byt automaticky zakladnou, pretoze dieta ma rovnake pravo na oboch rodicov.
A vyjadrenie "Samozřejmě, jedná se o otce, kterému na dítěti záleí a má ho rád." ma zdviha zo stolicky.
Co je na peci o zdrave a normalne sa vyvyjajuce dieta tak vycerpavajuce? Sakra to by som rad vedel. Ale asi na tom nieco bude, ked dieta nosi v tyzdni ked je u matky poznamky ze si nieco zabudlo, ze nemalo ukol, nema zastruhane tuzky ... matky to pravdepodobne dost vycerpava ... najma take, pre ktore su zivotnou energiou prachy.
Není tady
Oxi,jsem to přečetla nějak v rychlosti,myslela jsem nezvládnutí finančně,nikoli vyčerpavající péči.Taky nechápu co je na tom vyčerpávájícího(pozor,beru to ze své zkuenosti).Jsem vdaná,mám 5leté dítě a 2měs.mímo ale manel odjede ráno do práce a dorazí a večer take jsem na to sama a nějak mně to nevyčerpává a to jetě mám čas sedět u internetu,a taky uklízím,vařím,ehlím atd.,prostě se necejtím vyčerpaná. PetrHL:neznám tvoji BM ba ne .Čtu na babinetu a u jsem i četla příspěvky zhrzených BM a zaručené návody od podobných mučednic jak okubat BM.Samozřejmě e není nad to se domluvit ale s některejma to prostě nejde no.
Není tady
Tajgr napsal(a):
Oxi,jsem to přečetla nějak v rychlosti,myslela jsem nezvládnutí finančně,nikoli vyčerpavající péči.Taky nechápu co je na tom vyčerpávájícího(pozor,beru to ze své zkuenosti).Jsem vdaná,mám 5leté dítě a 2měs.mímo ale manel odjede ráno do práce a dorazí a večer take jsem na to sama a nějak mně to nevyčerpává a to jetě mám čas sedět u internetu,a taky uklízím,vařím,ehlím atd.,prostě se necejtím vyčerpaná.
takto jsem tvuj příspěvek také pochopil
Není tady
Oxi:
Přednostní právo určitě nemá matka, ale běná praxe taková je. Samozřejmě, e oba rodiče mají k dítěti stejná práva. Měla jsem na mysli ty matky, které se péčí o dítě ohánějí, ví. No, a kdy si stěují, tak jsem měla na mysli jim ulevit a dítě dát do péče automaticky otci. (I kdy má pravdu, střídavá péče by měla být normou, pokud oba rodiče ijí v jednom místě).
Jinak doufám, e u na stoličce zase pevně sedí. Kdy chci být oboustranně spravedlivá, tak musím připustit, e se pár nezodpovědných otců , kteří o svoje dítě nestojí, najde. Jsou to například ti, kteří neplatí alimenty a kteří se o dítě dlouhodobě nestarají. U nich opravdu pochybuji, e jim na dítěti záleí a nedovedu si představit jejich kadodenní "péči". Vím, e ty mezi ně nepatří.
Není tady
PetrHl napsal(a):
Tajgr napsal(a):
Oxi,jsem to přečetla nějak v rychlosti,myslela jsem nezvládnutí finančně,nikoli vyčerpavající péči.Taky nechápu co je na tom vyčerpávájícího(pozor,beru to ze své zkuenosti).Jsem vdaná,mám 5leté dítě a 2měs.mímo ale manel odjede ráno do práce a dorazí a večer take jsem na to sama a nějak mně to nevyčerpává a to jetě mám čas sedět u internetu,a taky uklízím,vařím,ehlím atd.,prostě se necejtím vyčerpaná.
takto jsem tvuj příspěvek také pochopil
myslis ten ambin?
Není tady
amba mas pravdu Ja mam dnes asi ... PMS.
Není tady
I chlapi mají své dny... Oxi
Upravil(a) Tajgr (25. 3. 2008 13:14)
Není tady
amba napsal(a):
Fajn, a teď mi tedy vysvětli, proč, kdy začnu s někým ít, je jeho příjem (ve společné domácnosti) automaticky započítáván i pro výpočet výe dávek SSP - přídavků - pro dítě, které je "moje", ale ne "jeho"?
Protoe takhle bychom se mohli dohadovat dlouho, co je správné a co není... A kadý to máme nastavené asi jinak, soudcové moná nejvíc
Aha, a k té střídavé péči... pokud rodiče bydlí v jednom místě, ano, pokud je to skutečně v zájmu dítěte.
V naem konkrétním případě jsem proti, protoe vím, jak tatínkova péče vypadá o víkendech - ale aspoň syn pozná i něco jiného a vytváří si vlastní názor. Na druhou stranu si můe pro syna přijet, kdy chce, klidně i v týdnu, mimo dohodu od soudu, stačí zavolat, napsat mail, nemáme problém. Kdy někam jedu na delí dobu, třeba na sluební cestu během týdne, rád přijede a o syna se postará, pokud můe. A tatínek sám uznal, e by tu kadodenní péči nezvládl - psychicky. Váím si toho, e dokáeme jednat na rovinu. Jeho nová přítelkyně prosazovala střídavou péči, aby bývalý neplatil. On sám ji z tohoto snu vyvedl.
Upravil(a) Alosek (25. 3. 2008 13:34)
Alosek napsal(a):
amba napsal(a):
Fajn, a teď mi tedy vysvětli, proč, kdy začnu s někým ít, je jeho příjem (ve společné domácnosti) automaticky započítáván i pro výpočet výe dávek SSP - přídavků - pro dítě, které je "moje", ale ne "jeho"?
Protoe takhle bychom se mohli dohadovat dlouho, co je správné a co není... A kadý to máme nastavené asi jinak, soudcové moná nejvíc
Tak tohle teda taky nechápu,pochopila bych to u příspěvku na bydlení,soc.příplatek ale na dávky na dítě které není přítelovo?To by chtělo zeptat se na sociálce.
Není tady
Tajgr napsal(a):
Alosek napsal(a):
amba napsal(a):
Protoe takhle bychom se mohli dohadovat dlouho, co je správné a co není... A kadý to máme nastavené asi jinak, soudcové moná nejvícTak tohle teda taky nechápu,pochopila bych to u příspěvku na bydlení,soc.příplatek ale na dávky na dítě které není přítelovo?To by chtělo zeptat se na sociálce.
Já se ptala - na to je jedno jediné potvrzení o výi ročního příjmu. Pokud uvedu, e s někým vedu společnou domácnost (a můe to být klidně i mamka, u které jsem bydlela), její příjmy se započítávají taky. A obráceně - moje příjmy by se potom započítaly u přídavků na mého bráchu...
Alosek napsal(a):
Tajgr napsal(a):
Alosek napsal(a):
Protoe takhle bychom se mohli dohadovat dlouho, co je správné a co není... A kadý to máme nastavené asi jinak, soudcové moná nejvícTak tohle teda taky nechápu,pochopila bych to u příspěvku na bydlení,soc.příplatek ale na dávky na dítě které není přítelovo?To by chtělo zeptat se na sociálce.
Já se ptala - na to je jedno jediné potvrzení o výi ročního příjmu. Pokud uvedu, e s někým vedu společnou domácnost (a můe to být klidně i mamka, u které jsem bydlela), její příjmy se započítávají taky. A obráceně - moje příjmy by se potom započítaly u přídavků na mého bráchu...
No to je taky dost dobrý .
Není tady
A proto jsme kupovaly dva prací práky, dvě zubní pasty, měly rozdělené poličky v lednici... atd.
I tohle u nás kontrolovaly paní ze sociálky, kdy jsem uvedla, e bydlím s miminem u mamky s bráchou, ale společnou domácnost nevedeme...
Já asnu co ve chodí kontrolovat ale e by zali k cigánům a zkontrolovaly za co utrácejí peníze určené dětem tak to ne .Doufám e mně nezavřou e jsem cigána pojmenovala cigánem .
Není tady
Od ledna 2007 se pro dávky hmotné nouze posuzuje osamělý rodič se svými rodiči, toto vak neplatí pro dávky SSP a rovně se nedělá sociální etření pro nárok na přídavky.
Není tady