6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Moná jsem rozdvojená, jsem první ena i druhá ena, co dělá můj BM je mi úplně jedno, pokud platí, co má platit, a se třeba houpe celé dny hlavou dolů, ale BM mého současného partnera je úplně miglá, můj příjem ji zajímal víc ne příjem jejího BM a soudkyni bohuel také, u nás ve státě nejsou soudci ničím vázáni a soudí si podle toho, jak se jim kdo líbí, nebo jak ze sebe kdo umí udělat chudinku.
Upravil(a) Irenka21 (24. 3. 2008 17:42)
Není tady
Irenka21 napsal(a):
Moná jsem rozdvojená, jsem první ena i druhá ena, co dělá můj BM je mi úplně jedno, pokud platí, co má platit, a se třeba houpe celé dny hlavou dolů, ale BM mého současného partnera je úplně miglá, můj příjem ji zajímal víc ne příjem jejího BM a soudkyni bohuel také, u nás ve státě nejsou soudci ničím vázáni a soudí si podle toho, jak se jim kdo líbí, nebo jak ze sebe kdo umí udělat chudinku.
Souhlas, Irenko, některé případy u soudu jsou fakt na hlavu...
Mně osobně příjmy bývalého nové spolubydlící nikdy nezajímaly, dozvěděla jsem se ho jednak přímo od něj, ani bych se ptala (asi se musel pochlubit), jednak oba pracují na úřadě a mají plat tabulkový, take kdybych si ho chtěla ověřit, neměla bych problém - ale proč to dělat??? A to nemluvím o tom, e mu jetě dlouho chodily výpisy z účtu ke mně domů... a neotvírala jsem je.
Vycházíme v pohodě, na vem jsme se dohodli. Výivné platí bez problémů, pokud jsou nějaké mimořádné náklady, dohodneme se, kdo a kolik dá. Jeho nový ivot jde mimo mě, stejně jako můj jde mimo ten jeho.
Alosek, to nebylo mířeno cíleně Jen mě a mrazí, kdy tady po různu čtu příspěvky ve stylu "Jak nejlépe zničit bývalého". Je mi líto en, které musí řeit, e jim bývalý neplatí na děti, to je opravdu velmi smutné To by se dít nemělo.
Tercilo, to myslíte opravdu váně? Já vdy ila v domění, e se lidé berou a "pořizují" si děti z lásky. Milují se, je jim spolu krásně... asi nikdo z nich asi neplánuje, e se za x let (někdy i měsíců) bude rozvádět a jak strhne toho druhého z kůe. Bohuel (bohudík) se občas stane, e on či ona zjistí, e jim můe být s někým jiným jetě líp. Kdy jsou v tom děti, je to problém. Ale dle toho co píete (opravdu to tak vyzní), ena má nárok na ve, mu jen právo vydělávat, platit na děti a neít No spravedlnost jako hrom. ena smí zaloit nový vztah a pořídit si "dalí" dítě? A mu má chodit do práce, vydělávat na alimenty, čekat kdy mu bývalá "půjčí" dítě a nikoho si nenajít??? Ony i eny kterým pravidelně chodí alimenty nejsou spokojené. Kolik peněz je dle Vás na to, aby i mu mohl ít s novou partnerkou a zaloit si rodinu ve které bude i on astný??? To asi penězi vyčíslit nejde. Ony jsou věci zbytné a nezbytné, kdy odmítne něco zbytného, nemusí to být tím e by chtěl na svém prvním dítěti etřit, ale třeba to opravdu nevidí jako důleitou věc a raději pořídí něco, co je potřeba - je to patně?
Není tady
Verčulko,
v pohodě, kadý má něco... a někdo se v mých slovech asi nael, ani by pochopil, a vztáhl to na sebe.
Já nemířím a necílím, mluvím pouze sama za sebe a ze své zkuenosti, jinak to ani nejde.
A po tom, co jsem si tu vude moně přečetla, a co znám od sebe i od známých, nechápu, jak můe někdo soudit a hodnotit jak bývalého/bývalou, tak třeba jeho novou / jejího nového... kadý příběh je jiný, třebae se v něčem shodnou.
Spousta věcí by se dít neměla... a je jenom na nás, jak se k tomu postavíme a jak moc si jetě chceme ubliovat.
A s Tercilou souhlasím v tom, e kdy mají dva lidé dítě, měli by od začátku přemýlet a měli by si uvědomovat, jak velká je to zodpovědnost a závazek. Co se právě mnohdy neděje.
Upravil(a) Alosek (24. 3. 2008 18:49)
Alosek napsal(a):
A s Tercilou souhlasím v tom, e kdy mají dva lidé dítě, měli by od začátku přemýlet a měli by si uvědomovat, jak velká je to zodpovědnost a závazek. Co se právě mnohdy neděje.
A o tom to je, kadý si na sebe vztáhne to, v čem se vidí.
Ano, s tím souhlasím i já, přemýlet by ale měli OBA, co se právě neděje a pak tady čteme různá vlákna, kdy si stěují jeden na druhého...
Není tady
Omlouvám se, toto okýnko jsem odklikla omylem.
Upravil(a) Tercila (24. 3. 2008 19:27)
Není tady
"Tercilo, to myslíte opravdu váně? Já vdy ila v domění, e se lidé berou a "pořizují" si děti z lásky. Milují se, je jim spolu krásně... "
Verčulko, a to myslíte váně vy???
Tak si tu domněnku upravte. K lásce patří i zodpovědnost. Tedy u inteligentních lidí.
V posteli vám můe být tu chvíli krásně s kýmkoliv, ale ne s kadým se pak dá 30 let ít pod jednou střechou. To jste si fakt neuvědomila?
Ale uvědomila, vdy vlastně píete:
"Bohuel (bohudík) se občas stane, e on či ona zjistí, e jim můe být s někým jiným jetě líp."
Take vlastně předpokládáte, e vám vá momentální objev za 5 let odejde za jinou enou. To je dobře, e si tohle dokáete uvědomit.
Vím, e ijete s rozvedeným, a jsem zvědavá, kdy tak omlouváte jeho potřebu vyměnit bývalou partnerku za vás, jestli za pár let budete oplývat tímté pochopením pro dalí enu v řadě.
Ale moná ano. Moná vám nebude vadit, kdy vae společné dítě, pořízené z veeeeeelké lásky, jednou nebude moc jít na vysněnou střední kolu, protoe tatínek se zamiloval do jiné.... Hodně těstí přeji.
Upravil(a) Tercila (24. 3. 2008 19:33)
Není tady
Tak teď mi přijde, e já o voze, Vy o koze
A to jako e jdu do postele kde s kým??? Pochopitelně, e s tím s kým chci ít i dýl ne 30 let.
By si to nepřeji, můe se stát, e jednou opustí on mě nebo já jeho, ale s tím jsem do toho vztahu nela, samo e i já si myslím, e to je "na pořád", kadopádně nepředpokládám, e mě za pět let opustí. Ale to bych pak měla přemýlet proč mě opustil a ne obviňovat...
Není tady
Tercila napsal(a):
Vím, e ijete s rozvedeným, a jsem zvědavá, kdy tak omlouváte jeho potřebu vyměnit bývalou partnerku za vás, jestli za pár let budete oplývat tímté pochopením pro dalí enu v řadě.
Ale moná ano. Moná vám nebude vadit, kdy vae společné dítě, pořízené z veeeeeelké lásky, jednou nebude moc jít na vysněnou střední kolu, protoe tatínek se zamiloval do jiné.... Hodně těstí přeji.
Ano, bezmála dva roky. Jen Vás malinko opravím, on neměl potřebu vyměnit partnerku, nýbr partnerka měla potřebu vyměnit partnera. Potřebovala zjistit, co jí uteklo, kdy byl po vech stránkách ten "první".
Není tady
Lony: ó dámy paráda
Opravdu by mě zajímalo jestli mi někdo z vás dokáe vysvětlit proč se mi BM toulala po nocích kdy jsem byl v práci a malou nechala doma s babičkou. Proč si nala někoho jiného a mě pustila k vodě ???
Ty ses jí nezeptal?
Jo, myslím, e u to tu bylo vyřčeno mnohokrát, e chyby dělají jak mui, tak eny. Samozřejmě. Víme to tu vichni.
Tady spí vznikla otázka o příjmech...
Není tady
Verčulko, já z vás pořád cítím jakousi naivitu. Vy zřejmě věříte lautr vemu, co vám vá přítel povídá... Přece vám neřekne: ví, ona byla tak fajn, a tak skvělá a ...
Opravdu nikdo není černý a nikdo jenom bílý. Vy se nikdy nedozvíte, proč to ona udělala, jestli v tom nehrálo něco ze strany jejího partnera, teď tedy vaeho.
Jen krátce napíu: kamarádka odvedla od rodiny chlapa, prý ho jeho paní bije, prý mu nevaří, odeel k té kamarádce - no uměl dělat oči a ona byla jetě ve 30 svobodná. Jetě si pamatuju, jak mu visívala kolem krku, ač byl on jaksi enat. ila s ním pak 17 let a jsou u taky rozvedení. Tak sobeckého člověka jsem do té doby fakt nepoznala, nehledě na to, e vylo najevo, e nejen e ho jeho paní, vysoká 1,5 m, zřejmě nikdy neuhodila, ale on jí při rozvodu odvezl i postele jeho dětí... Co k tomu dodat? Jen to, e on určitě není výjimka v těch kecech.
Pokud jste se vy dva doslova "nali", je to nádhera, bezva! Ale ...
Toti závěrem: mně není jasné, jaktoe podle vaeho mínění si tedy chlap vezme napoprvé takovou satorii a neschopu a patnou povahu a pak náhle udělá obrat o 360° a najde si ...tak skvělou enu, jako jste vy.
Moje mami říkávala: kadá ena je tak bl.bá, jak je bl.bý její mu. To stojí za úvahu (o těch prvních manelstvích), nebo ne?
Upravil(a) Tercila (24. 3. 2008 19:48)
Není tady
Tercila: Ale moná ano. Moná vám nebude vadit, kdy vae společné dítě, pořízené z veeeeeelké lásky, jednou nebude moc jít na vysněnou střední kolu, protoe tatínek se zamiloval do jiné.... Hodně těstí přeji
Verčulka: Ano, bezmála dva roky. Jen Vás malinko opravím, on neměl potřebu vyměnit partnerku, nýbr partnerka měla potřebu vyměnit partnera. Potřebovala zjistit, co jí uteklo, kdy byl po vech stránkách ten "první".
A v té první části věty mě neopravíte? Opravdu vám nebude vadit, kdy vám manel kvůli jiné eně nepomůe s dítětem na jeho vysněnou kolu? Můete na to odpovědět?
Vy toti pak taky v očích té jeho budoucí lásky budete vypadat jako nepřejícná a zlá exmanelka, která chce vechno pro sebe.... Ona o vás bude mluvit úplně stejně jako vy o těch bývalkách, protoe v té době bude mít ONA ten pocit, e teď nastal její čas těstí.. Ten kolotoč toti funguje. Málokdo pochopí druhého, kdy v jeho kůi nebyl. A klidně bych vsadila nějaký ten tisíc, e ten vá současný ji nebude přesvědčovat o tom, jak moc vás měl rád a jak jste bezvadná enská...
Upravil(a) Tercila (24. 3. 2008 19:55)
Není tady
Tercila napsal(a):
Verčulko, já z vás pořád cítím jakousi naivitu. Vy zřejmě věříte lautr vemu, co vám vá přítel povídá... Přece vám neřekne: ví, ona byla tak fajn, a tak skvělá a ...
Opravdu nikdo není černý a nikdo jenom bílý. Vy se nikdy nedozvíte, proč to ona udělala, jestli v tom nehrálo něco ze strany jejího partnera, teď tedy vaeho.
Jen krátce napíu: kamarádka odvedla od rodiny chlapa, prý ho jeho paní bije, prý mu nevaří, odeel k té kamarádce - no uměl dělat oči a ona byla jetě ve 30 svobodná. Jetě si pamatuju, jak mu visívala kolem krku, ač byl on jaksi enat. ila s ním pak 17 let a jsou u taky rozvedení. Tak sobeckého člověka jsem do té doby fakt nepoznala, nehledě na to, e vylo najevo, e nejen e ho jeho paní, vysoká 1,5 m, zřejmě nikdy neuhodila, ale on jí při rozvodu odvezl i postele jeho dětí... Co k tomu dodat? Jen to, e on určitě není výjimka v těch kecech.
Pokud jste se vy dva doslova "nali", je to nádhera, bezva! Ale ...
Toti závěrem: mně není jasné, jaktoe podle vaeho mínění si tedy chlap vezme napoprvé takovou satorii a neschopu a patnou povahu a pak náhle udělá obrat o 360° a najde si ...tak skvělou enu, jako jste vy.
Moje mami říkávala: kadá ena je tak bl.bá, jak je bl.bý její mu. To stojí za úvahu (o těch prvních manelstvích), nebo ne?
Tercilo já byla v kontaktu i s ní, vím toho a moc přímo od ní, zas tak důvěřivý člověk nejsem, ba naopak, a moc nedůvěřivá.
On nikdy netvrdil (a já nepsala) e je satorie a neschopná!!! Mluvil o ní hezky a s úctou, je to matka jejich dítěte! To co nyní dělá ona jako člověk je na uváenou, ale stále jejich problém - to by se hodilo do tématu o příjmech :/On si na ni jako na matku stěovat nemůe, ona si nemůe stěovat na něj jako na otce.
"A v té první části věty mě neopravíte? Opravdu vám nebude vadit, kdy vám manel kvůli jiné eně nepomůe s dítětem na jeho vysněnou kolu? Můete na to odpovědět?" - Tak to přibylo a kdy jsem měla rozepsáno... Příjemné to určitě nebude, ale neudělal to u své první dcery, doufám, e to neudělá ani u druhého dítěte
Upravil(a) Verčulka (24. 3. 2008 19:58)
Není tady
Uf, u nějak není v mých silách dočítat dlouhé příspěvky
Marplova, rozumím ti, kdybych nebyla se současným a kdybych zároveň věděla jaký je, taky bych měla pocit, e o něco přicházím.
Alosek, já beru, e jsi jen reagovala na to, o čem toto vlákno bylo, ale - nezlob se na mě, stejně čtu mezi řádky z tvých příspěvků, e jsi proti současné zaujatá - a přilo mi to i z jiných tvých příspěvků.
Terci, ad rozvedené rodiče - aha, tak to jo Ale pak mě napadá, jestli tím, jak vidí, e to pak rodičům s těmi novými nevylo, nejsi zaujatá proti novým partnerům - e to pak taky nevyjde....?
Není tady
Verčulko, kadopádně vám drím palce.
Není tady
Simon: "Terci, ad rozvedené rodiče - aha, tak to jo Ale pak mě napadá, jestli tím, jak vidí, e to pak rodičům s těmi novými nevylo, nejsi zaujatá proti novým partnerům - e to pak taky nevyjde....?"
Simčo, zaujatá rozhodně nejsem , ale určitě mi ta jejich dnení situace hodně otevřela oči. Řeknu to natvrdo. Ti jejich noví partneři nestáli za to, aby si nai bourali rodinu. Mně to tak nevadilo, ale moji sourozenci byli jetě dost malí.
Pokud si někdo dalí vztah pochvaluje, jsem rozhodně ráda, ale ani mezi svými známými (a to jsou lidi, ijící s novými partnery přes 10 - 15 let) to nevypadá extra extra. Prostě tím krokem se lidi naučili, e "vude chleba o dvou kůrkách", akorát si to museli vyzkouet na vlastní kůi. A v mnoha případech to fakt odnesly ty děcka... zbytečně.
Není tady
Tercila napsal(a):
Verčulko, kadopádně vám drím palce.
Děkuji, od Vás to beru jako velkou čest
Není tady
Verči, to jsem nemyslela ironicky!!!
Kdy u zůstalo něco rozbouraného, tak a to nově vybudované stojí za to! To myslím váně.
Není tady
Simon napsal(a):
Alosek, já beru, e jsi jen reagovala na to, o čem toto vlákno bylo, ale - nezlob se na mě, stejně čtu mezi řádky z tvých příspěvků, e jsi proti současné zaujatá - a přilo mi to i z jiných tvých příspěvků.
Zaujatá ne, jenom vyléčená ze tří marných pokusů o jaktak dobré vztahy .
Snaila jsem se alespoň v dobrém vycházet, kdy u tráví minimálně est dní v měsíci s mým synem, a byla jsem odbyta napadáním a urákami. Co u, za to částečně nese podíl i bývalý, mám zhruba představu, co jí o mě asi tak navykládal, po čase se i přiznal, e nic hezkého to nebylo, a omluvil se. Jeho a její věc, já a bývalý víme, kde je pravda . Neměla jsem potřebu o naem vztahu hovořit, on ano, a měl navíc potřebu dělat ze sebe ublíeného.
Ono toti nic není tak jednoduché a jasné, jak se z prvních několika málo příspěvků zdá...
Tercila napsal(a):
Verči, to jsem nemyslela ironicky!!!
Kdy u zůstalo něco rozbouraného, tak a to nově vybudované stojí za to! To myslím váně.
Já to také myslela váně, opravdu!!!
Není tady
Se na mě teda nezlobte, moná trochu odbočím, ale proč se tu stále řeí, jaká je jeho nová a jaká byla jeho bývalka ? Ono to dle mého závisí na tom chlapovi, asi tak. Take , bud má zájem o své děti nebo nemá. Je bohuel smutnou pravdou, e v mnoha případech se ty " nové " snaí ty bývalé vytlačit a jako kukačky prosazují svoje děti. tak to prostě je a Tercila tu napsala krásnou věc,někde - e toti kdy pak půjde o vae děti, o jejich vzdělání a pod, budete na to koukat trochu jinak , je to toti diskuze - ovem realita bývá mnohdy tvrdí.
A jinak k tomu, o čem se tu dohadujete - naprosto s Vámi souhlasím, mě toti nezajímá ivotní úroven jeho nové partnerky, ani jejích dětí. Pevně tedy doufám, e nebude zajímat ani soud
milé dámy, dost často tady čtu názor e rozvedený mu který má vyivovací povinnost by si u neměl zařizovat dalího potomka s novou přítelkyní, páč je to nezodpovědné a svému prvnímu potomkovi nebude moci dát ve na co si ukáe. Podle mne je to z výchovného hlediska patně.
Zní to stejně, jako byste řekly e rodina by měla mít jen jedno dítě a né víc, protoe díky tomu druhému u ten první nemůe mít ve nač si ukáe, ale bude se muset umět i rozdělit.
Pokud tvrdíte, e by kvůli prvnímu dítěti se kterým ani neijí, měli "platící otcové" zůstat do padesátky na ocet nebo hledat jehlu v kupce sena - enu která nechce mít dítě, tak by ani rozvedené eny starajíc se o dítě nebo platíc alimenty, u neměly mít dítě s novým partnerem. Sniují tím přeci ivotní úroveň prvnímu dítěti a ho mají u sebe nebo ne.
Ta ivotní úroveň by u nemohla být maximální, ale "jen maximální/2.
A co se týče příjmů nového partnera/partnerky BM, tak samozřejmě do toho by nikomu nic být nemělo.
Ovem já, který nejspí bude mít dceru ve své péči, se o příjmy přítele BM (ty jsou velmi vysoké - funkce na úrovni vyího managementu v Německu) zajímat budu, a to velmi.
Ne proto abych z toho měl prospěch já, ale proto, aby BM, kromě výivného běného na tak velké dítě, byla povinna spořit dceři minimálně 10 tis měsíčně. Ti dva toti velmi negativně ovlivnili dceři dětství. Vím e peníze jí to nevynahradí, ale je lepí na dobrou kolu pro dítě mít ne nemít.
Navíc BM vybrala dcery sdruené pojitění mládee, které jsme platili 10 let, aby měla na cestování do zahraničí a značkové dárky pro přítele.
TAK A TEĎ HONEM, MŮETE MNE UKAMENOVAT
Upravil(a) PetrHl (24. 3. 2008 23:31)
Není tady
Tak já hodím první
Není ti nic do příjmů nového partnera tvé bývalé BM, rozumím, ti , naprosto, jak to myslí s ovlivněním dětství , naprosto a i dokáu pochopit , jak jsi natvaný , protoe to já taky . Ale, to , nesouvisí s výí výivného, protoe pak by musel být zákon o tom, kdo z rodičů se " zamiluje " a opustí partnera - ten bude platit. To e vybrala pojitění je svinárna ale to svědčí o jejím charakteru , ne o výi příjmů a výivném, které by měla platit. Spí jí chce osladit jen to , e ije s někým jiným. Pokud se své dceři bude věnovat, zajímat se o ní tak nevidím důvod, proč se zajímat o příjmy jejího nového přítele. .Sorry, ale to je o dospělých, tedy o tobě a tvé a tvé BM , nebo spí o tom, ten její vydělává tak at platí, ale nechápu proč, není to jeho dítě.
Ohledně pořizování nových dětí - opět bych to rozdělila, je toti z mnoha příspěvků zřejmé, e záleí na tom, zda opustil mu enu nebo naopak. A mělo by se měřit stejně. Kadopádně to bude nový sourozenec, s tím nikdo nic nenadělá a souhlasím, kdy by " ty dva " zůstali spolu, asi by to ani nikdo neřeil, jen opět z hlediska výivného je to jinak. Tak si to tu napime na rovinu. Je to toti , aspon pro mě pdstatné, jestli to bude " vlastní dítě " nebo " cizí " dítě . Pominu krásné řeči o tom, e děti za to nemůou, tak to sice je ale pokud si mám vybrat mezi svým a cizím, volím své. Kdy se mi zamiluje partner , rozvedu se a je jedno, zda jsem chlap či ena, bolí to a trvá dlouho, ne se s tím smířím.
A pak nastává ta spousta moc kategorií, typu on má nové dítě, on se stará o její děti, ona se nestará o mé děti, proč po mě chce peníze, proč chce víc peněz po mém partnerovi , kterého jsem poznala a po rozvodu , proč po mě chce víc peněz, kdy se starám i děti své nové manelky / druky /
Protoe to tak je , vlastně u budou nespokojení vichni, ideál je toti hrozně těko dosaitelný. To by musela spolupracovat nová partnerka -nebo partner , bývalá manelka - či manel a u jen tato spolupráce je jaksi .... na hovn..... Moná tak ve filmech, jestli to tak někdo má, ale opravdu, a není to jen hra na předávání dárků a srdečnosti, sem s příběhem, mám ráda tastné konce.
K otázce majetku a dědictví , o kterých se tu taky diskutovalo - je to opět o lidech. Můj názor je , e kdy si rozvádějící se manelé nebo parneři, nějakým způsobem vypořádáli společný majetek, je to pouze jejich majetek a poukazovat na to , co mám já nebo on je nesmysl. Za sebe, já mám byt a hypotéku, on prachy. Domnívám se , e pouze idiot by v tomto případě přihlíel k tomu , e on si musí schánět byt zatímco já mám dědictví, které nespadalo do SJM. A naopak - Alosku, já chápu, jak to míní, jene, jsou to jeho peníze a a jeho dědictví a tobě nic není do toho,jestli ho přepíe na novou enu. Jako rozvedená by jsi z toho neměla stejně nic tak proč to řeit, třeba jednou dětem přidá na auto. Na druhou stranu, kdy to tu tak čtu tak mě ano opravdu FASCINUJE , jak jsou ty role obrácené. Bývalé BM , které chtějí stále víc, bývalí BM, kteří musí platit , bývalé BM , co si uívají a bývalí BM, kteři jou vysmátí a na ve kalou, nové M, které se snaí a chlap na to kale, nové M kreté platí za to , e jsi vzaly něčího BM a naopak.
Jo, omlouvám se , je to trochu ironie ale i si myslím, hodně pravdy.
PS|: BY|mě zajímalo , kde je ten zájem těch dětí, jak vidíte, jiný příběh, jiná zkuenost. Nařídit soudně otcům / matkám , aby se jim věnovali a výivné pouili na jejich potřeby ? Jak ? Sorry, mi to přijde prostě děsný, a ano, kadé dítě potřebuje něco jiného, nemyslím to ted přepočítávat na peníze. Je děs, kdy si tu pár lidí jen tak píe ..... to je horor, protoe vdy to sklouzne k těm dospělím. D
MISAII: A naopak - Alosku, já chápu, jak to míní, jene, jsou to jeho peníze a a jeho dědictví a tobě nic není do toho,jestli ho přepíe na novou enu. Jako rozvedená by jsi z toho neměla stejně nic tak proč to řeit, třeba jednou dětem přidá na auto.
Miso, neví, jak to míním... jen jsem popsala jeho (a do té patří i jeho nová spolubydlící) a svou finanční situaci, jako dokreslení toho, e v naem případě to u soudu nikoho nezajímalo - a na to konto mi bylo předhozeno, e se o její příjmy neoprávněně zajímám, to jsem fakt nepochopila.
Kalu na to, jestli synovi "jednou" něco dá nebo jestli po něm něco zdědí. Pokud mu bude dobrým tátou a oporou jako synovi, pokud nebude muset bydlet na ulici, bude moct studovat a bude mít co jíst a z čeho platit své zájmy, pak pro mě není, co řeit...
Co mě zarazilo, e soudce by přihlédl k příjmům mého případného nového partnera a doporučil by pak sníení výivného (co vlastně stejně udělal - ale my jsme trvali na naí dohodě), nicméně k příjmům nové partnerky mého bývalého by nepřihlíel. Zarazil mě ten dvojí metr v naem případě. Pro mě je ale stejně nejdůleitějí to, e jsme se s bývalým dokázali v klidu domluvit bez nějakého prokazování něčích příjmů, a e dohody fungují dál.
Sa mi paci ako sa daju vase nazory rozdelit do kategorii podla toho, ci ste nova partnerka alebo stara, s vlastnymi detmi alebo bez ... ale furt sa mi zda, ze hrabete nie pre vlastne deti ale pre seba a za deti to len uspesne maskujete (niekolkym malo vynimkam, u ktorych mam pocit, ze su vpoho sa ospravedlnujem).
Ze sudnictvo v CR stoji za <|> je nesp.orne.
(Alosku to vies, sudcovia su len ludia a v CR(pre rypalov asi aj v SR-ale nezijem tam takze nehodnotim) asi zvlast vyberani - mozno pri psychotestoch u MP - vyssie cisla k PCR, stred k MP a najnizsie k Justice)
Ale zakon hovori jasne a teoreticky v prospech dietata. Dieta (a je u pr... vas pohlad ci novy pankhart ma alebo nema na nieco narok), ma pravo podielat sa na zivotnej urovni OBOCH rodicov. Takze ak vam nedochadza, ak ste si zalozili novu rodinu a vas/a NM(D) uz ma dieta, vy tomu cloveku (partnerovi) zvysujete zivotnu uroven, to je ten dovod, preco niekedy sud zaujimaju vase prijmy.
A pre stekny co si myslia ze ich deti su najdolezitejsie a tie ostatne nemaju narok: deti su si rovne, bez ohladu na farbu, pohlavie, debilitu rodicov alebo hrabivost matiek.
Misa II, netusil som ze je este stale v tebe tolko zloby a nenavisti ...
Upravil(a) Oxi (25. 3. 2008 9:05)
Není tady