Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 5. 3. 2008 6:34

Kakulik
♥♥♥♥---

Manželka-družka a výše jejího příjmu

Ahoj.Už to tady jednou bylo...Žijeme s přítelem a jeho 16-ti letým synem, kterého má v péči. Jeho BM má v péči dceru 12 a nyní porodila syna ( 3 měsíce - není to přítelovo dítě ). Požádala soud o zrušení povinnosti platit na 16-ti letého syna výživné a soud si kvůli toho vyžádal jméno přítelovi manželky-družky (což jsem já - přítelkyně-družka?), chtějí vědět mého zaměstnavatele, takže nejspíš budou žádat mé příjmy od roku 2006.  Přítel platí na dceru 2400 a BM na syna 800. BM žádá o zrušení, neboť se jí výrazně změnily poměry z důvodu jejího nastoupení na mateřskou.
Opravdu může soud žádat mé příjmy 2 roky zpětně a brát mě jako společně posuzovanou osobu jen proto, že spolu bydlíme v jednom bytě? Mám docela pěkný plat, taky z něj splácím několik věcí, které si snad jako svobodná a pracující mohu koupit. Nyní mám ale pocit, že díky tomu, že pěkně vydělávám, tak přítelovu synovy zruší to malinké výživné ( 800 ), které mu stejně dáváme na stavební spoření a zvýší výživné na dceru ( kterou již skoro rok neviděl, neboť mu BM brání ve styku s ní). Ať si klidně zkumají přítelův příjem , ale proč ten můj???

Není tady

#2 5. 3. 2008 7:04

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Manželka-družka a výše jejího příjmu

Kakulik napsal(a):

Ahoj.Už to tady jednou bylo...Žijeme s přítelem a jeho 16-ti letým synem, kterého má v péči. Jeho BM má v péči dceru 12 a nyní porodila syna ( 3 měsíce - není to přítelovo dítě ). Požádala soud o zrušení povinnosti platit na 16-ti letého syna výživné a soud si kvůli toho vyžádal jméno přítelovi manželky-družky (což jsem já - přítelkyně-družka?), chtějí vědět mého zaměstnavatele, takže nejspíš budou žádat mé příjmy od roku 2006.  Přítel platí na dceru 2400 a BM na syna 800. BM žádá o zrušení, neboť se jí výrazně změnily poměry z důvodu jejího nastoupení na mateřskou.
Opravdu může soud žádat mé příjmy 2 roky zpětně a brát mě jako společně posuzovanou osobu jen proto, že spolu bydlíme v jednom bytě? Mám docela pěkný plat, taky z něj splácím několik věcí, které si snad jako svobodná a pracující mohu koupit. Nyní mám ale pocit, že díky tomu, že pěkně vydělávám, tak přítelovu synovy zruší to malinké výživné ( 800 ), které mu stejně dáváme na stavební spoření a zvýší výživné na dceru ( kterou již skoro rok neviděl, neboť mu BM brání ve styku s ní). Ať si klidně zkumají přítelův příjem , ale proč ten můj???

pokud žijete ve společné domácnosti pak tady právo je. Je pravdou, že bydlet v bytě a nevést společnou domácnost je také možné. Jde o to jak to funguje mezi vámi. Současně je zde i ta skutečnost, že tvoje příjmy mohou pozměnit nicméně nejste manželé což je podstatné. Na tom to stavte.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#3 5. 3. 2008 7:56

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mars

Hm,a BM snad má taky přítele nebo manžela ne?Jeho plat se zkoumat nebude?

http://sign.kards.ru/images/sign/0a/00/10.jpg?rnd=6500
Člověk se narodí nahý,mokrý a hladový.Pak se věci začnou zhoršovat.

Není tady

#4 5. 3. 2008 10:24

Kakulik
♥♥♥♥---

BM teď nemá nikoho, otce dítěte neuvedla...

Není tady

#5 5. 3. 2008 10:42

Kakulik
♥♥♥♥---

Přítel od BM odešel, jak se říká "s holou prd*lí", takže všechno vybavení bytu pratří mě. Toto vybavení jsem si pořídila na splátky. Zohlední tyto soud? Připadá mi nefér, brát v potaz také mou mzdu, když se jedná o úplně cizí dítě...já k němu vyživovací povinnost nemám!

Není tady

#6 5. 3. 2008 10:48

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mars

Souhlasím že to není fér,prostě se bere že do vaší domácnosti taky investuješ tudíž přítel to netáhne sám.No a BM si neměla pořizovat dítě když na to nemá.

http://sign.kards.ru/images/sign/0a/00/10.jpg?rnd=6500
Člověk se narodí nahý,mokrý a hladový.Pak se věci začnou zhoršovat.

Není tady

#7 5. 3. 2008 10:54

Kakulik
♥♥♥♥---

To si myslíme taky, na jedno nechce platit a pořídí si druhé....IQ houpacího koně!

Není tady

#8 5. 3. 2008 10:59

Kakulik
♥♥♥♥---

Nejhorší je, že klukovi bude 17 a není hloupý. Ví o tom, co jeho matka chce a moc nadšený není...Nejde o ty pitomé peníze, ale o princip, že jeho vlastní matka na něj kašle...

Není tady

#9 5. 3. 2008 10:59

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Kakulik napsal(a):

Přítel od BM odešel, jak se říká "s holou prd*lí", takže všechno vybavení bytu pratří mě. Toto vybavení jsem si pořídila na splátky. Zohlední tyto soud? Připadá mi nefér, brát v potaz také mou mzdu, když se jedná o úplně cizí dítě...já k němu vyživovací povinnost nemám!

Holka soud zohlední všechno jak jeho možnosti tak její. Jistě pokud uvedete "že spolu bydlíte" a nic víc hospodqaříte oděleně nemá soud šanci. Pokud uvedete že spolu hospodaříte pak tvoje splátky a další sice zkonstatuje a pod ale víc nic. Jistě soud přihlédne i k poměrům druhé strany. Stejným způsobem. Navíc u nich je pokazatelné že spolu hospodaří.....

Není tady

#10 5. 3. 2008 11:13

Kakulik
♥♥♥♥---

Díky za rady, myslím, že si to ještě užijem... stolt

Není tady

#11 5. 3. 2008 11:14

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Tajgr napsal(a):

Souhlasím že to není fér,prostě se bere že do vaší domácnosti taky investuješ tudíž přítel to netáhne sám.No a BM si neměla pořizovat dítě když na to nemá.

Urcite je to tak?
Moja BBM vyse 2 roky zije so svojim zmr***** ale sud aboslutne nezaujima iny, ako jej a moj plat ... je to sakra nase dieta, nie nikoho ineho ... mylim sa?

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#12 5. 3. 2008 11:44

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

...jak radí Pisatel - když spolu JEN bydlíte, nic nemůžou...ale bylo by dobré to také jako tak udělat, můžou přijít se podívat, když nebudou věřit ...

Není tady

#13 5. 3. 2008 12:09

marplova
♥♥-----

Oxi napsal(a):

Tajgr napsal(a):

Urcite je to tak?
Moja BBM vyse 2 roky zije so svojim zmr***** ale sud aboslutne nezaujima iny, ako jej a moj plat ... je to sakra nase dieta, nie nikoho ineho ... mylim sa?

Oxi nemylis se, nicmene je to tak. My jsme si s manzelem museli udelat zuzene SJM, protoze se mi pri neustale opakujicich se soudnich tahanicich pricilo, aby mu byly vymerovany alimenty z mych prijmu. Tedy, ehm, pani soudkyne rikala, ze je to pouze "orientacni" a jen "pro jeji obrazek", ale ja to povazuji za snupani do veci, po kterych nikomu nic neni. Na primou otazku, zda se podilime na chodu domacnosti oba dva odpovidam cestne, ze ano, ale kolik vydelavam a kolik toho vlastnim (z doby, kdy jsme se s manzelem jeste neznali), tak to je moje vec a s timto majetkem hodlam nalozit po svem, nikoliv z nej zivit deti dvou mladych, zdravych a praceschopnych lidi.

Není tady

#14 5. 3. 2008 12:11

Kakulik
♥♥♥♥---

Tzn., že kdyby jsme vzali, tak nejspíš budu vydělávat i na jeho dítě z minulého manželství? Hmm, to že platí on na své dítě je samo OK, ale proč mám doplácet já? No OXI, asi to nebude tak jak píšeš, není to jen dítě Vás dvou, ale nakonec i Tvé nové přítelkyně, či nové manželky, pěknéééé. A naše BM si bude moci nadělat spoustu nových dětí a já s přítelem to budeme financovat.... stolt

Není tady

#15 5. 3. 2008 12:14

Kakulik
♥♥♥♥---

marplova, a můžu se zeptat na to zůžení SJM? Jak to probíhá? Chtěli bychom se vzít... A co myslíš, jak odpovědět na výzvu od soudu, kde chtějí jméno manželky či přítelkyně (tedy mě) a jejího zaměstnavatele?

Není tady

#16 5. 3. 2008 12:18

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

pravny system v CR je cely pekne nahovno, tvrdim to uz davno ...

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#17 5. 3. 2008 12:22

Kakulik
♥♥♥♥---

To jo a znemožňuje, a to hlavně rozvedeným mužům, začít znova normálně žít!

Není tady

#18 5. 3. 2008 12:22

marplova
♥♥-----

Kakulik napsal(a):

marplova, a můžu se zeptat na to zůžení SJM? Jak to probíhá? Chtěli bychom se vzít... A co myslíš, jak odpovědět na výzvu od soudu, kde chtějí jméno manželky či přítelkyně (tedy mě) a jejího zaměstnavatele?

Vemte si pravnika. Sice to stoji prachy, ale tam jsme mu vse nadiktovali, dali a on to zaridil. Poprve, kdyz jsme byli vyzvani k dolozeni mych prijmu, tak jsem byla per plex, pote uz jsme meli oficialne rozdeleny najetek, takze tam manzel jen dolozil dokument a bylo vymalovano. Nemohu si pomoci, ale mela jsem silny dojem, ze pani soudkyne nadrzovala protistrane, ostatne tak jako uz nekolikrat, a pozdavalo se mi, ze jsou obe namichle (jak soudkyne, tak exmanzelka). Tomu rikam "spravedlnost". Ne zvysovat alimenty, protoze otec si polepsil, lepe a vice vydelava a tak at z toho neco deti maji, ale "oskubat jeste i tu novou ...". Tůdle reta
Soustavne soudy o vyzivne ne proto, aby deti mely zachovanu stejnou zivotni uroven, ale otravit dalsi zivot exmanzela.

Není tady

#19 5. 3. 2008 12:30

Kakulik
♥♥♥♥---

Jen se bojím, že nebodou chtít doložit mé příjmy od mého přítele, ale že si je vyžádají přímo u zaměstnavatele, co pak? A co je prosím per plex, to je něco ze Saxany lol A rozdělený majetek v manželství, tzn. i příjmy? Tak to by bylo fajn...
Za právníka už přítel utratil tolik peněz, že ukrajinský kolega by vyšel levněji ( sranda )! Ex znepříjemňuje život jak může!

Není tady

#20 5. 3. 2008 12:32

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Kakulik napsal(a):

těm kdo nemají dítě v péči tak je to přesně bohužel svaz čarodějnic tedy OPD nejraději dává děti do péíče matkám a otcové mse mohou pokud nejsou zrovna ředitelé ČEZu kouzat.
OXI máš pravdu, ale aj u Vás je to stejné smile
Zůžení majetku je že jeden manžel má na sebe napsanou firmu a pod druhý to samé a jen věci, které mají doma v bytě nebo si společně pořídí pokud si to taky nedají do ono zúžení se pak dělí.

marplova že by další sykoras? potažmo ničitelka BM zato že není její pokladničkou? Výživné není pro matku, ale na děti!!!!

Není tady

#21 5. 3. 2008 12:33

marplova
♥♥-----

Kakulik napsal(a):

Jen se bojím, že nebodou chtít doložit mé příjmy od mého přítele, ale že si je vyžádají přímo u zaměstnavatele, co pak? A co je prosím per plex, to je něco ze Saxany lol A rozdělený majetek v manželství, tzn. i příjmy? Tak to by bylo fajn...
Za právníka už přítel utratil tolik peněz, že ukrajinský kolega by vyšel levněji ( sranda )! Ex znepříjemňuje život jak může!

Pokud si vyzadaji Tve prijmy u zamestnavatele, pak si udelejte drive to zuzeni a upozorni na to soud!
per plex pouzivam jako, ze koukam, jako tele na novy vrata lol
Ukrajinsky kolega, hm, no, kdyby jen naplacal na holou, tak by nebyl uplne k zahozeni!

Není tady

#22 5. 3. 2008 12:35

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Kakulik napsal(a):

Suhlas !!!! Cely zivot budem doplacat na to, ze som sa ozenil s prespekulovanou vydieracskou ... kroch kroch.

Není tady

#23 5. 3. 2008 12:36

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Pisatel napsal(a):

OXI máš pravdu, ale aj u Vás je to stejné smile

Zlato, ja zijem uz dlho v CR, takze u nas je tu smile

Není tady

#24 5. 3. 2008 12:36

Kakulik
♥♥♥♥---

Myslíš, že se dá udělat zúžení už před svatbou? lol

Není tady

#25 5. 3. 2008 12:38

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Kakuliku a není to jen o výživném na dítě. Přítel má před sebou soud o výživné na BM kam si mě jeho BM pozvala jako svědka. Nemám přesně představu co se tam bude dít, ale předpokládám, že jde o jediné - peníze, nic jiného mě nenapadá. Mám dobré zaměstnání, slušný plat, než jsem poznala přítele, tak jsem si pořídila 2 byty (sice na hypotéku, ale to už jsem zjistila, že nikoho nezajímá - je to bráno jako zvýšení životní úrovně a pokud budu s přítelem někdy bydlet, tak i jeho zvýšení životní úrovně), takže se asi bude snažit, aby se příjem posuzoval společně. To nejsme svoji a dokonce spolu ještě nežijeme. BM se ovšem snaží prokázat, že spolu žijeme (tvrdila to na minulém soudním stání) - jak to chce prokázat to nevím.. jojo, prachy některé lidi hodně ovládají..

Jinak na výzvu soudu budeš muset odpovědět a odpovědět pravdu. taky mi přišlo divný, že mám chodit k soudu, kde se dva lidé dohadují o peníze, ale když nebudeš reagovat, tak můžeš dostat pokutu ty. dumbom ještě perlička, když mi přišlo poprvé předvolání k tomu soudu (jedno stání bylo odročeno o cca 3 měsíce), tak jsem dokonce s přítelem momentálně nebyla, protože jsem zrovna dobře nepobírala neustálé útoky BM a chtěla jsem si to srovnat, jestli to budu schopná zvládat do budoucna. takže jsem byla předvolána k soudu o výživné na manželku mého bývalého (v tu chvíli) přítele a jeho ženy.. česká justice je někdy úžasná..

Držím pěsti a snad natrefíte na rozumnou soudkyni..

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí