Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#151 16. 3. 2008 12:28

lavský
♥♥♥♥♥--

Re: Psychologická poradna v Praze (pokud možno bezplatná)

jste moc hodní, že mi radíte !!
No já jsme včera byl na té pouti, všichni sebevědomí, jen mě je tam vždy tak nějak ... prostě v kolektivu lidí, hlavně mladších ... d otřiceni nebo 35 let
a připadám si blbě ... já nevím, proč. o co všichni jsou rozhodnější, sebevědomější, o to já jsme méně
Ale možná je to také tím Adidas kamarádem

Není tady

#152 16. 3. 2008 12:42

maricka
♥♥♥♥♥--

A zase...komu není rady, tomu není pomoci... Kdyby tady od Tebe alespoň někdo přečetl nějaké rozhodné slovo a ne pořád, že jsme hodní, že Ti radíme, rady jsou k ničemu, pokud se jimi neřídíš...

Není tady

#153 16. 3. 2008 12:51

Majja
♥♥♥♥♥--

každej si někdy připadáme blbě ... a to sebevědomí - přijde mi, že si ho nějak ztotožňuješ s namachrovaností, zkus to brát jako sebe-vědomí ... nevím jak to vysvětlit, třeba s tou poutí - nemusíš tam přece útrpně zůstávat a depkařit jak je kámoš děsnej a jak tě nikdo nechápe, tohle je zrovna situace, kde můžeš říct nelíbí se mi tu, jdu dělat něco jinýho nebo si dát pivko a kámošovy namistrovaný řeči nebrat tak vážně, můžeš cokoli, nejsi přece loutka ... já si teď beru foťák a jdu se psem do lesa - a nebudu si přece řikat, že ostatní se ale v neděli v poledne baví jinak a že bych asi měla někde vtipně konverzovat u kávy smile

"There are no limits, you are only limited by however far you want to be limited." - Chuck Schuldiner

Není tady

#154 16. 3. 2008 12:58

lavský
♥♥♥♥♥--

Majja napsal(a):

každej si někdy připadáme blbě ... a to sebevědomí - přijde mi, že si ho nějak ztotožňuješ s namachrovaností, zkus to brát jako sebe-vědomí ... nevím jak to vysvětlit, třeba s tou poutí - nemusíš tam přece útrpně zůstávat a depkařit jak je kámoš děsnej a jak tě nikdo nechápe, tohle je zrovna situace, kde můžeš říct nelíbí se mi tu, jdu dělat něco jinýho nebo si dát pivko a kámošovy namistrovaný řeči nebrat tak vážně, můžeš cokoli, nejsi přece loutka ... já si teď beru foťák a jdu se psem do lesa - a nebudu si přece řikat, že ostatní se ale v neděli v poledne baví jinak a že bych asi měla někde vtipně konverzovat u kávy smile

ale víš co, já bych se rád bavil, a koukám, jak lidi se baví, také bych se chtěl bavit, ale neumím to ...
Jsem na výkon, ne na společnost ... (vysvětlím).
Hodně lidí spoléhá na ostatní, málo chce znát, aby si vše zařídilo vlastními silami a získalo "převahu". Já nikomu nevěřím a jdu si za svým cílem, výkonem ...
třeba lidé se smějí, ale asi znají svou cenu. Protože když vidím, že někdo říká "sejra" (mám to z domova, vždy jsme byl za to peskovaný), tak ho už podle prvních indicií zaškatulkuji, zda nad nebo pod ...

A třeba na té pouti vidím, že ostatním nejde ani tak o ty atrakce, jako o to, s kým na ně půjde ... Také jsem to tak měl, ale už jdu spíš na ty atrakce. Mimochodem, byl jsem snad na té nejhorší big_smile

A ještě něco; když mě lidi vidí, tak buď hodí úšklebek, třeba holky, nebo koukají jinak, většinou starší lidé ... jsem asi opravdu pochybný

Upravil(a) lavský (16. 3. 2008 13:01)

Není tady

#155 16. 3. 2008 14:31

lavský
♥♥♥♥♥--

a sebevědomí a namachrovanost ... když někdo vystupuje z davu svým sebevědomím, je to namachorvanost ... a tu je třeba skolit přeci ...

Není tady

#156 16. 3. 2008 16:13

Majja
♥♥♥♥♥--

Protože když vidím, že někdo říká "sejra" (mám to z domova, vždy jsme byl za to peskovaný), tak ho už podle prvních indicií zaškatulkuji, zda nad nebo pod ...

omg, já taky řikám sejra, myslíš, že je to moc důležitý kritérium na poznávání lidí? lol
začínám mít pocit, že by ses měl trochu zbavit "rodinných pout", ono všeho moc škodí wink

"There are no limits, you are only limited by however far you want to be limited." - Chuck Schuldiner

Není tady

#157 16. 3. 2008 19:55

lavský
♥♥♥♥♥--

byl jsem naštvaný několik let, každý den a den co den. Pořád ... pořád jsem zažíval nepříjemné pocity a muka. Nic jsem nechtěl, jen být zavřený doma. Přitom jsem měl vše k tomu, abych byl v pohodě. ALe just ne. nesnášel jsem svět a vše kolem ...
Ale nakonec člověk musí do té zkur*ené společnosti vstoupit ...
Ale kdyby člověk změnil zlobu v píly, a vystudoval, měl pod sebou zaměstnance a pak začal mít zlobu, byl na tom líp ;-( Ale ne na ty zaměstnance
Proto všichni, co mají rodiče někde nahoře, tak studují ... A já si říkal pořád, proč se tam tak ženou. Vůbec jsem nežil sebou, ale jen povinnostmi a "daty", které jsem měl od dětství. Všichni sebevědomí a já nic. Přitom mi tolik lidí říkalo, že bych VŠ udělal ...
Doteď i matka. ALe každý namyšlený a sebevědomý tam. Nesnášel jsem sebevědomost. Třeba tam na mě (byl jsme často zachmuřený) šel na přijímačky, a už od pohledu tam byl nějaký namyšlený (skutečně !!) sebevědomý čůráček a bavil se tam s nějakýma holkama (ale hezké byly), a tak na mě kouká, a jako hezky byl oblečený, a takový úšklebek, tak jsem si rozepl bundu a zastříbřil se mi tam krokodýlek jménem lacoste ... to byla úleva ... hotový doping. Doslova slast ...
I když vím, že to není správné ... a že to je špatné. Měl jsem z toho špatný pocit, lae ukázat těch namyšlencům, že také nejsem chudák !!!!!!!! a mí rodiče oba úspěšní vysokoškoláci

Není tady

#158 16. 3. 2008 20:41

Majja
♥♥♥♥♥--

to je úžasný, jak ty kolem sebe všechny tak prokoukneš na první pohled a okamžitě poznáš, kdo je "sebevědomý čůráček" a jak jsou na VŠ všichni namachrovaní godlike
P.S. znáš přísloví podle sebe soudím tebe?

Není tady

#159 16. 3. 2008 21:18

lavský
♥♥♥♥♥--

Majja napsal(a):

to je úžasný, jak ty kolem sebe všechny tak prokoukneš na první pohled a okamžitě poznáš, kdo je "sebevědomý čůráček" a jak jsou na VŠ všichni namachrovaní godlike
P.S. znáš přísloví podle sebe soudím tebe?

ne. Ale nevím, vždy jsme si dával pozor na to, abych nebyl moc sebevědomý. Vždy. A hlídal jsem to

Není tady

#160 16. 3. 2008 21:48

maricka
♥♥♥♥♥--

No, Lavský, nevím, proč bys neměl být někdy sebevědomý? Co je na tom tak špatného??? Já nevím, mám z Tebe čím dál depresivnější pocit, prostě Ty se NECHCEŠ změnit, raději kritizuješ všechny "sebevědomé" okolo a sebe kritizuješ také..ale tohle nikam nevede. Nejlepší by bylo, kdyby Tě někdo jak se lidově říká "pořádně vyfackoval"  a Ty sis mnohé uvědomil. Prostě moc píšeš, ale málo děláš... Já vím, každý se chce někdy vypovídat, ale po vypovídání následuje činnost, byť pomalá, ale činnost, neodevzdávání se do rukou osudu a nevzpomínání co a jak bylo, ale hledění vstříc budoucnosti. Možná Tvůj problém je v tom, že jsi nenapravitelný pesimista...

Není tady

#161 16. 3. 2008 22:15

lavský
♥♥♥♥♥--

Marička:

hm. Ale víš co, teď teprve vidím, jak krásný pocit by byl jít na školu. A proč tam tolik lidí jde. Kdyby mi tak bylo osmnáct. já když jsem šel na střední školu, byl jsem z toho všeho "vystreslý" a hotový a ani jsme nevěděl, z čeho maturovat.
na základce jsme měli samé "blby" a matka to ještě okomentovala slovy, že "slabší třídu snad ještě neviděla". A to jsem já byl ale také kvítko, nezlobil jsem, ale dělal jsme blbiny ...
Teď vidím, jaké místo mám ve společnosti ... nic.
A bohužel, jako nic začínám. Protože doteď jsem nikam zařazen nebyl !!!!!!!!!!!!
A proto chápu, že tolik lidí se dere na školu ... Já do práce chodil jen pro dobrý pocit ... Ale byl jsem jaksi "mimo", o čem jsem již psal ...
A proto jsem psal, že je škoda jít do práce, když jsem ještě nic ve společnsoti nedělal "naplno" !!!!!
Jinak bych školu udělal, podle mě bych to zvládl ...
Ale společnosti jsem se od malička stranil, a odpovědnosti asi také

Není tady

#162 17. 3. 2008 3:55

Pikola
♥♥♥♥♥--

Hele, že ty všem jen závidíš? Že by někdo mohl být lepší, že má sebevědomí..
Proč jdeš na pouť s kamarádem, se kterým ti není dobře?
Proč ti vadí "značkové věci"? Víš, že spousta těch věcí bývá vlastně kopie?
Proč by měli být všicni na škole povl podle tebe? Protože chodí na školu? A kde teda nikdo takový není?

Když od tebe čtu příspěvek, vidím jen samé blabla chudák já blbla, on je lepší..

Já se tady vážně už rozčilovat nebudu,  ty tady akorát píšeš jak kolovrátek.

Není tady

#163 17. 3. 2008 11:07

maricka
♥♥♥♥♥--

Pikolo, přesně tak, jako kolovrátek.

Lavský...a ted je jako na školu pozdě? Co takhle si udělat školu na dálku nebo něco večerního? A zkusit hledat práci jinde a nestřásat ze sebe pořád odpovědnost? Něco Ti řeknu, nezodpovědní lidé nikdy nic znamenat nebudou... Takže bud se rozhodneš být zodpovědný, i sám za sebe, a nebo se raději zavři doma a raději ani nevycházej ven a piš na Babinet a lituj se.

Ani se nedivím té psycholožce/psychologovi, taky bych už nevěděla, co Ti poradit..když poradit vlastně asi nechceš...

Zkus se podívat na svůj poslední příspěvek? kde je tam od tebe vydět nějaké odhodlání, něco typu "hurá, díky lidičky, jdu něco zkusit, najít si školu, najít si holku..."...ale nikde nic, místo toho pořád samé koukání do minulosti a stížnosti...

Odmítám už tady psát, protože asi je to zbytečné, škoda...sad

Není tady

#164 17. 3. 2008 11:56

Majja
♥♥♥♥♥--

taky končím, cítim se unavená když to tu čtu pořád dokola hmm

Není tady

#165 17. 3. 2008 12:55

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Majja napsal(a):

taky končím, cítim se unavená když to tu čtu pořád dokola hmm

A to je poučení pro nás všechny. Nemůžete někoho DONUTIT, aby se sebou něco udělal, měl se víc rád, žil, snažil se... či chápal a vnímal a nějak uskutečnil vaše moudré a dobré rady.

Někdy to nejde.

Občas proto, že ty rady nejsou zas tak dobré :-) A často také proto, že podvědomí tu opravdovou změnu zatím nechce a je stále ve fázi výmluv, proč to nejde. Či ve fázi hledání a zamotávání se. Každá fáze má svůj smysl. A je rozhodnutí každého z nás, které fázi chceme aktivně asistovat.

PS: já se taky cítím unavený, když čtu pořád dokolečka to samé. A zároven obdivuji tu spoustu lidí, jakou máte trpělivost, když jste vydrželi několik stran.

Není tady

#166 17. 3. 2008 15:13

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

lavský napsal(a):

byl jsem naštvaný několik let, každý den a den co den. Pořád ... pořád jsem zažíval nepříjemné pocity a muka. Nic jsem nechtěl, jen být zavřený doma. Přitom jsem měl vše k tomu, abych byl v pohodě. ALe just ne. nesnášel jsem svět a vše kolem ...
Ale nakonec člověk musí do té zkur*ené společnosti vstoupit ...
Ale kdyby člověk změnil zlobu v píly, a vystudoval, měl pod sebou zaměstnance a pak začal mít zlobu, byl na tom líp ;-( Ale ne na ty zaměstnance
Proto všichni, co mají rodiče někde nahoře, tak studují ... A já si říkal pořád, proč se tam tak ženou. Vůbec jsem nežil sebou, ale jen povinnostmi a "daty", které jsem měl od dětství. Všichni sebevědomí a já nic. Přitom mi tolik lidí říkalo, že bych VŠ udělal ...
Doteď i matka. ALe každý namyšlený a sebevědomý tam. Nesnášel jsem sebevědomost. Třeba tam na mě (byl jsme často zachmuřený) šel na přijímačky, a už od pohledu tam byl nějaký namyšlený (skutečně !!) sebevědomý čůráček a bavil se tam s nějakýma holkama (ale hezké byly), a tak na mě kouká, a jako hezky byl oblečený, a takový úšklebek, tak jsem si rozepl bundu a zastříbřil se mi tam krokodýlek jménem lacoste ... to byla úleva ... hotový doping. Doslova slast ... I když vím, že to není správné ... a že to je špatné. Měl jsem z toho špatný pocit, lae ukázat těch namyšlencům, že také nejsem chudák !!!!!!!! a mí rodiče oba úspěšní vysokoškoláci

Tak a právě jsem si něco uvědomila ...lidi zlatí ...on si z vás tady dělá psinu ...to není jinak možný tohle to .... přece ... lol
P.S. pokud opravdu odvozuješ hezkej pocit od značkovýho trička tak je mi Tě moc líto ... bez ironie....

Upravil(a) Amriana (17. 3. 2008 15:18)

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#167 17. 3. 2008 17:04

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

lavský napsal(a):

na základce jsme měli samé "blby" a matka to ještě okomentovala slovy, že "slabší třídu snad ještě neviděla". A to jsem já byl ale také kvítko, nezlobil jsem, ale dělal jsme blbiny ...
Teď vidím, jaké místo mám ve společnosti ... nic.
A bohužel, jako nic začínám. Protože doteď jsem nikam zařazen nebyl !!!!!!!!!!!!

Tohle je velmi zajímavá část, všimněte si. Všechno pochází z rodiny.  Lavského vodili za ručičku. On se sám nikam nezařadí, protože chce být zařazen.  Asi ho matka pořád vedla. A její slova na adresu školní třídy, jsou dnešní lavského slova. Jenže on to nemůže vidět. Nechce.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#168 17. 3. 2008 20:21

vlcice_samotarka
♥♥♥♥♥♥-

Lidem jako je Lavsky by nejspis vyhovovalo komunisticke zrizeni spolecnosti ;-) V podstate by nic nemusel, vsechno by bylo naplanovane a vyresene za nej. Dostaval by jen ukoly, ktere by plnil. Nemusel by vubec rozhodovat za sebe, nemusel by se s nikym srovnavat, pac vsichni by byli stejni...(zadni krokodylkove by tam nehrozili)

Lavsky, ty by ses mel  odstehovat nekam do Ciny ;-))

Není tady

#169 17. 3. 2008 20:39

lavský
♥♥♥♥♥--

Díky. srandu si nedělám. Opravdu.

Jen člověk nikdy nechce být ten poslední ... !!!
Nikdy. To radši nezačne ... než aby někde stál a buhví co ...
Ale když je jistota, tak to jde jako po másle ...
asi tak

A mimochodem, za komunismu nebylo vše úplně špatné, ale tím nechci říct, že ho podporuji. Jen nemám rád, když se na vše háže špína ...
Prostě všichni měli bílá trička a byl pokoj, nikdo neměl žluté :-)) !!

Není tady

#170 17. 3. 2008 20:40

lavský
♥♥♥♥♥--

vlcice_samotarka napsal(a):

Lidem jako je Lavsky by nejspis vyhovovalo komunisticke zrizeni spolecnosti ;-) V podstate by nic nemusel, vsechno by bylo naplanovane a vyresene za nej. Dostaval by jen ukoly, ktere by plnil. Nemusel by vubec rozhodovat za sebe, nemusel by se s nikym srovnavat, pac vsichni by byli stejni...(zadni krokodylkove by tam nehrozili)

Lavsky, ty by ses mel  odstehovat nekam do Ciny ;-))

Krokodýlci by byli ti nejvíc skřípaní a hnaní jako zvěř

Není tady

#171 17. 3. 2008 20:41

vlcice_samotarka
♥♥♥♥♥♥-

lavský napsal(a):

asi tak

A mimochodem, za komunismu nebylo vše úplně špatné, ale tím nechci říct, že ho podporuji. Jen nemám rád, když se na vše háže špína ...

Podle ceho se posuzuje, kdo je posledni? Podle poctu krokodylu ve skrini?

Není tady

#172 17. 3. 2008 20:43

lavský
♥♥♥♥♥--

vlcice_samotarka napsal(a):

lavský napsal(a):

asi tak

Podle ceho se posuzuje, kdo je posledni? Podle poctu krokodylu ve skrini?

prsotě tak .. kdo není mezi těmi, co jsou na vyšším průměru či nadprůměru, stojí za ...

Není tady

#173 17. 3. 2008 20:45

vlcice_samotarka
♥♥♥♥♥♥-

co je vyssi prumer? co je podprumer?
muj nadprumer jsou lidi, co poslouchaji skupinu Boards of Canada ;-)))
lidi, co nosi krokodylky a boty nike povazuju za lidi bez sebemensi invence a vkusu

Upravil(a) vlcice_samotarka (17. 3. 2008 20:47)

Není tady

#174 17. 3. 2008 20:52

maricka
♥♥♥♥♥--

No, tak jsem doufala, že Lavský se nějak vzpamatuje nebo nějak zareaguje na psolední příspěvky, ale ani to s ním nehnulo... Lavský končím, Tobě není pomoci, žiješ si ve svém světě podle svých pravidel a všechno posuzuješ strašně primitivně: nadprůměr, podprůměr, lepší, horší...a ty jsi samozřejmě ten nejhorší...

Není tady

#175 17. 3. 2008 21:25

lavský
♥♥♥♥♥--

maricka napsal(a):

No, tak jsem doufala, že Lavský se nějak vzpamatuje nebo nějak zareaguje na psolední příspěvky, ale ani to s ním nehnulo... Lavský končím, Tobě není pomoci, žiješ si ve svém světě podle svých pravidel a všechno posuzuješ strašně primitivně: nadprůměr, podprůměr, lepší, horší...a ty jsi samozřejmě ten nejhorší...

Prostě nadrpůměr je ten, co umí jazyk nebo dva, má školu vysokou.
vyšší průměr je ten, co má školu nebo jazyk či lépe dva
průměr s jedním jazykem (nic moc umí) a nějakou střední školou, ale školou, ne učňákem
slabší průměr je jazyk jeden či dva pasivně, nic mco, horší škola, spíše učňák ...

tak tady to je

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí