Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#101 12. 3. 2008 18:41

lavský
♥♥♥♥♥--

Re: Psychologická poradna v Praze (pokud možno bezplatná)

Nharte napsal(a):

Ahoj lavský,
no ty jsi v tom zahalděnej ještě víc než já. To vždycky potěší, takový cizí neštěstí.smile Hele já jsem taky v něčem narcistní mimčák zakuklenej, co se občas neumí dle svého řádně přebalit! Doporučila bych otočit pohled také částečně k životní praxi a zdánlivě od sebe k ostatním (tak až se vypíšeš, tak taky začni číst druhé...- zásadní problém vidím v tom, že si nevážíš sebe a cpeš to na druhé- "nevážím si ostatních"). Ty máš ZŠ, nebo SŠ? Jak vypadá tvoje reálná situace (nějak mi není jasné jak to tedy máš s tím bydlením a rodiči, financemi, prací, koníčky, vztahy) Ideální věk, kdy začít, není dán věkem chronologickým, ale věkem rozhodnutí.
I pokud bude tvá motivace "jen" dostat 25000 měsíčně, může tě to, než tohoto cíle dosáhneš, hnát vpřed. Je mi však třeba říci, že hrnec na konci duhy plný dukátů, není rovnítkem vnitřního míru.
Co urobit plán zatím na příští měsíc? Co v něm uděláš, aby ses tak hekticky netrýznil? Nebo se chceš ještě trochu potrýznit?
Po té můžeš uvažovat o horizontech delších.

mám tři měsíce školení a rozlítaného období, chtěl jsem jít hned na kurzy a tak ... angliny. bylo by to dobré docela
To je to, cobych chtěl. ale to už chci tři roky, protože pořád nevím, co bude ... a tak. Ale konečně bych "vylezl" ...
jinak bydlím s rodiči, vztahy žádné, koníčky žádné, jinance jsou na nejnižším minimu ... rpo mě
// jinak práce mě nebaví, bohužel jsem psal dolů kamsi ...

Není tady

#102 12. 3. 2008 18:45

lavský
♥♥♥♥♥--

Nicolas napsal(a):

Ahoj Martino,

vzpomínám si na tvoji přehršel otázek a témat :-) (nějak mi to vytanula na mysl)
Taky si vzpomínáš? už je to nějakou dobu. A pak jsi se téměř posunula do profesorsky laděných terapeutických odpovědí.

Já bych se nyní Lavského taky ptal stejně jako ty. Ale mám pocit, že to je příliš tvrdá otázka. Která nemá šanci dorazit hluboko do Lavského mozku či prostě někam. To, že jsi (já taky trochu) prošla nějakým stupněm sebevzdělávání, možná terapií a seminářů, udělá v člověkovi alespon do té míry jasno, že si pokládá alespon trošku správné otázky.

Obávám se, že Lavský tyto otázky ještě není schopen slyšet a spojit si je nějak s tím, co by se mohlo udělat. Pořád dokola a dokola a dokolečka opakuje to svoje.

vzdělání mám sš

Není tady

#103 12. 3. 2008 18:46

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Piš, prosím, jasně. Jakého školení? Co je to rozlítané období? A znovu se ptám- jaké máš dokončené vzdělání?
Lze říci, že priorotou je teď- přihlásit se, zaplatit si a navštěvovat kurz aj?

Fly or Die. Punk je od punkevních jeskyní? smile

Není tady

#104 12. 3. 2008 18:47

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Dík, napsals dřív než já. Jaký obor?

Není tady

#105 12. 3. 2008 19:12

lavský
♥♥♥♥♥--

Nharte napsal(a):

Piš, prosím, jasně. Jakého školení? Co je to rozlítané období? A znovu se ptám- jaké máš dokončené vzdělání?
Lze říci, že priorotou je teď- přihlásit se, zaplatit si a navštěvovat kurz aj?

Jo. chtěl jsem jednou patřit mezi lidi, co znají nějaký jazyk a tak, ale zároveň jsem chtěl mít to sebevědomí, co můžu mít, když jsem sám

A nejhroší je, že kdybych měl úplně to pohodlí, co jsem měl, že by rodiče vařili a tak, tak bych opět nic nedělal ... neodhodlal se k ničemu ... lae to je jedno
děkuji

střední škola, obor obchodník

Není tady

#106 12. 3. 2008 19:27

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Podívej- sebevědomí buď máš, nebo nemáš. To se od lidí,nebo od samoty neodvíjí. Sebevědomí není věc a tudíž se nedá sebrat a ani odvodit. Je to otázka sebeúcty a tu má každý člověk danou, akorát se jí občas někteří vzdávají (z různých důvodů, často i z pohodlnosti..).

Máš vybraný kurz,na který bys chtěl chodit? Kdo ho pořádá, kdy začíná, máš na něj peníze?

Upravil(a) Nharte (12. 3. 2008 19:28)

Není tady

#107 12. 3. 2008 19:48

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Neé, Nharte, ja som sebavedomie nemala, alebo mi ho niekto niekedy po ceste amputoval... a prepracovala som sa k nemu rôznymi metódami, od kníh cez semináre... workshopy... a ták.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#108 12. 3. 2008 20:18

lavský
♥♥♥♥♥--

"Někdy je lepší dělat pako a ono to nějak dopadne .. "

MImochodem, s tím kurzem jsem kecal už na konci roku 2005 ... fakt
A mrzí mě, že jsme tam tehdy nešel ... byla by to pohoda, měl jsem tolik času ...
A poznal bych nové lidi a tak ... ale zase bych si připadal mizerně ...

no co, půjdu teď no

Není tady

#109 12. 3. 2008 20:36

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Selima- možná bylo vsazeno ve špatné půdě, tak si musela sama přesadit? Je ovšem nesmysl tvrdit, že o samotě jsem sebevědomý a vstoupí-li do dvěří druhý, pak nejsem. Nejsem tedy, pouze o samotě jsem schopen si vybudovat jakousi iluzi? Jo, v "mém" světe jsem superwoman a lítám, to ovšem patří do říše snů. Necítím-li se dobře v realitě, sen mi efetivně nepomůže.

Tak teď už máš tedy nějaký konkrétní kurz vybraný? Kdy začíná?

Není tady

#110 12. 3. 2008 20:48

lavský
♥♥♥♥♥--

Nharte napsal(a):

Selima- možná bylo vsazeno ve špatné půdě, tak si musela sama přesadit? Je ovšem nesmysl tvrdit, že o samotě jsem sebevědomý a vstoupí-li do dvěří druhý, pak nejsem. Nejsem tedy, pouze o samotě jsem schopen si vybudovat jakousi iluzi? Jo, v "mém" světe jsem superwoman a lítám, to ovšem patří do říše snů. Necítím-li se dobře v realitě, sen mi efetivně nepomůže.

mám tři měsíce školení, nevím, jak to bude s dobou ..

Není tady

#111 12. 3. 2008 20:53

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Co to je to školení? Jak to vypadá?

Není tady

#112 12. 3. 2008 20:58

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Nharte napsal(a):

Nie, to nie - to asi nesprávny vzorec sebavedomia a nezdravé sociálne vnímanie... príp. komunikácia.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#113 12. 3. 2008 21:06

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

to asi nesprávny vzorec sebavedomia a nezdravé sociálne vnímanie... príp. komunikácia.

No já s tebou v rozporu nejsem. To není možná ani ta půda, ale dokonce nažrané podhoubí od slimáka:).

Není tady

#114 12. 3. 2008 21:06

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Nicolasi, všimni si, jak tobě lavský neodpověděl. Potřebuje ještě skuhrat. Já s ním odmítám diskutovat dokud neudělá aspon jeden konkrétní pokus místo kdybych co bych....

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#115 12. 3. 2008 21:35

lavský
♥♥♥♥♥--

Nharte napsal(a):

Co to je to školení? Jak to vypadá?

zaškolování na vedoucího provozu ...

Není tady

#116 12. 3. 2008 21:35

lavský
♥♥♥♥♥--

tak se to zvrhává v rýpání

Není tady

#117 12. 3. 2008 21:38

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

lavský napsal(a):

tak se to zvrhává v rýpání

Ty se zaškoluješ na vedoucího provozu? To máš být šťastnej že povýšíš ne?

Není tady

#118 12. 3. 2008 21:45

vlcice_samotarka
♥♥♥♥♥♥-

jenze lavsky se boji zodpovednosti, none?

Není tady

#119 12. 3. 2008 21:52

vlcice_samotarka
♥♥♥♥♥♥-

lavsky, co ty ted delas? pitvas a skuhras, rozebiras, hledas duvody, proc to nejde.
Mne vzdy fascinuje, jak se tady vsem ihned doporucuje psycholog. Vidim v tom moderni obdobu nabozenstvi. Ten vsemocny psychous je snad nejaky saman, ktery nas zbavi od vsech nasich problemu. A to je jedno, psycholog, konstelace nebo pandorina skola v prirode, ucel toho vseho je stejny.
Lavsky, chces li opravdovou terapii, zavolej do organizace Clovek v tisni a zeptej se, kde jsou potreba volunteri. Pojedes treba do Afriky. Tam najdes skutecnou psychologickou poradnu, ktera ti poskytne odpovedi na vsechny tve otazky.

Není tady

#120 12. 3. 2008 21:54

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

vlcice_samotarka napsal(a):

lavsky, co ty ted delas? pitvas a skuhras, rozebiras, hledas duvody, proc to nejde.
Mne vzdy fascinuje, jak se tady vsem ihned doporucuje psycholog. Vidim v tom moderni obdobu nabozenstvi. Ten vsemocny psychous je snad nejaky saman, ktery nas zbavi od vsech nasich problemu. A to je jedno, psycholog, konstelace nebo pandorina skola v prirode, ucel toho vseho je stejny.
Lavsky, chces li opravdovou terapii, zavolej do organizace Clovek v tisni a zeptej se, kde jsou potreba volunteri. Pojedes treba do Afriky. Tam najdes skutecnou psychologickou poradnu, ktera ti poskytne odpovedi na vsechny tve otazky.

chi chi chi godlike tak tam určitě nepojede... neměl by dost svého volného času dudlik

Není tady

#121 12. 3. 2008 22:18

vlcice_samotarka
♥♥♥♥♥♥-

ano, nemel by cas resit takovy kravoviny, vid?

Není tady

#122 13. 3. 2008 0:23

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jako, že na všechny psychické problémy stačí juknout se na "vážnější" utrpení v Africe? :-))) To je podobný princip, jako když ukážeš někomu, kdo se třeba právě rozešel a je v depresích, člověka na vozíčku se slovy, tohle tě z tvé deprese vyléčí.

Není tady

#123 13. 3. 2008 6:50

lavský
♥♥♥♥♥--

Víte, co mě mrzí? že jak rpacuji v tom tescu, tak si ani nemohu promluvit s těmi lidmi, jako tady s vámi ... :-(

Navíc, nevím, zda to máte také, ale když vidím hezkou holku (viděl jsem, tak 20-23 let), tak mě to uvnitř spíš bolelo, že ji nemohu mít a měl jsem bolest na duši ... také to máte? proto se straníte všeho, kde mladí josu ...

Není tady

#124 13. 3. 2008 6:51

lavský
♥♥♥♥♥--

Já jsem chtěl třeba tam jet fotit a udělat dokumentaci, ale ... no nevím nevím
Na tohle to není ... ale kdybych uměl anglicky, tak by to šlo ...

A navíc, když mě mrzelo, že neumím a chtěl jsem také umět aj, tak mě mrzleo, že neumím, a spíš jsem udělal, jako že umím a nedal najevo, že neumím, abych si nepřipadal blbě a jako ocas ...

Upravil(a) lavský (13. 3. 2008 6:52)

Není tady

#125 13. 3. 2008 7:08

lavský
♥♥♥♥♥--

a mimochodem, když děláte nějakou blbou práci, co vás "snižuje", také se cítíte úplně vytržení a jste v ... z toho? připadáte si blbě?
A když ostatní vidí, že se cítíte blbě, ještě pod vámi "topí" pohledy a narážkami, aby vám bylo hůř?

Mimochodem, ještě ve 23 letech jsem s iříkal, že "svět je pro dospělé a pro opravdovost" a já jsem z toho vymizíval .. bral jsme práci jak hru ... prostě přijít, oddělat si, co je nutné, a zmizet ...
Na vše jsem koukal z vrchu a to mi pomáhalo, abych dělal práci, jakou jsem dělal ... 9 hodin denně telefonovat ... a říkal jsem si, že pracuji, že je to dobré, tka co ...

Ale teď si sám připadám blbě, když chodím po krámě v tescu jako ***** a lepím cedulky, a pípám pípačkou ...
A není tam JEDINNÝ PRAŽÁK. Opravdu. Ještě se diví, když řeknu, že jsem z Prahy a dělám v tescu s cedulkama ...
Ale já jsem tak nesnášel lidi ve věku kolem 20 let ... prsotě jsme chtěl klid, nebyl jsem samostatný, a kde jsem si "zvykl", tam jsem byl .. třeba call centrum ... typické chodil jsem do práce z práce, do práce z práce. Nechtěl jsem niakm co není moje. byl jsem jen doma, mezi lidi jsem chodil jen ve "stavu nouze", ale pak se mi líbilo, že jsem vylezl ze stereotypu ...

strašně moc mě mrzelo, že jsem nestudoval, třeba když jsem dělal závozníka, což bylo pod mou úroven, jsem si připadal trapně. A bylo mi líto, když jsem viděl, že ostatní studují. Ale když jsem tam přišel, měl jsme úzkost, z toho, že každý den mám rozhozený režim, že není "to stejné" a pořád a pořád dokola. Také jsem měl stres, že to neudělám, a te%D vidím, že to je flákárna, poslouchání a na konci semestru dost učení, ale pak zase klid a navíc se to dá udělat ... když člověk chce ...
Ale to bych se musel vzdát některých věcí, třeba si namlouvat, že mohu mít to a to, že si mohu koupit nové auto a tak ....
A vždy jsem přišel do školy, z toho callcentra, a to byl rozdíl ... Všude vše, co mě zajímalo, o koních, rostlinách, zemědělství, vše jsem hltal ...
Ale pak jsem přišel do zatuchlého prostředí callcentra a má živ. energie se rozplynula ...
Všeho jsem se bál ... Navíc jsem musel už chodit do práce, a při tom se připravovat na přijímačky .. takže bych lezl jen do práce z práce ...
A nic jiného ...
A navíc i ostatní z rodiny by viděli mou "slabost" ..

Upravil(a) lavský (13. 3. 2008 7:20)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí