29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
lavský, začínáš mě zase bavit
Není tady
Nevěděl jsem, že to je paryba, myslel jsem, že to je spíš něco jako parma ... :-( Ale mořskou u dna jsem trefil dobře !!
Pokud to mělo být něco ve smyslu "někdo je máklý", tak chápu no ...
Není tady
lavský napsal(a):
Ale tohle rovnice nebyla ne? to se mělo dělat jen bez papíru. Proto mi přijde, že to je drsné. Nepsali "řešte pomocí rovnice"
// jakou máčku? znám máčku skvrnitou :-/
Nenapsal jsi přesné zadání, takže nevím.
Ale slovní zadání rovnice se normálně a běžně řeší rovnicí. A tohle byla rovnice... i když u toho nebylo napsáno "tohle je rovnice"... to nemusí, to přece pochopíš i bez návodu.
Bez papíru... i rovnice se dá řešit bez papíru, prostě si ji představíš v hlavě... a vyřešíš ne? Rovnice se učí už na základní škole... :-)
BYLA TO ROVNICE :-)
Není tady
No i já jsem se o tom bavil i s kámošem, a také ho napadlo řešit to z hlavy logicky, chvíli nad tím přemýšlet ...
// ale dost už o rovnicích ... :-(
Není tady
lavský napsal(a):
No jo no ... tak mi to nedošlo ... Ne, vážně, počítání s šílenými čísly s objemy válců a tak je mi milejší než tento na první pohled nic neříkající kus zadání, jehož části si musím stokrát přečíst, abych si představil, co vůbec chtějí a nemusel si pomáhat výpočtem v rovnici ... :-(
co to resis, tywe
to je jednoduchy jak facka a to nejsem zadna matematicka
napises si rovnici 2x-27=X/2+27, ta uz vyplyva ze zadani
dal resis
4X-54=X+54-->3X=108->X=36
chvili jsem se musela zamyslet, ale urcite to jde nacvicit.
Upravil(a) baba.jaga (5. 2. 2009 20:22)
Není tady
Jinak, lavsky, ty mas problem s abstraktnim uvazovanim. Urcite mas k tomu i spatnou pamet a spoustu veci si nedokazes domyslet do vsech dusledku. Mas v hlave mensi pocet neuronu, ktere prenaseji informace mezi mozkovymi bunkami. Proto mysleni ti jde pomalu. to je typicky problem lidi s prumernym IQ (spis k jeho dolni hranici, ti s uplne nizkym IQ si ani tento svuj problem uvedomovat nemuzou), ale i s tim se da zit. Kazdopadne mozek lze cvicit a davat mu ruzna zadani, aby porad zpracovaval informace. Tim ho donutis k aktivite a casem si na to i tvuj mozek zvykne a nebude ti to delat takove potize. Zadny genius z tebe nikdy nebude, ale zlepsit sve uvazovaci schopnosti urcite muzes. Chce to ale disciplinu a soustavne cvicit. Hledej info o mozkovych cvicenich na netu.
Upravil(a) baba.jaga (5. 2. 2009 22:14)
Není tady
lavský..tak nějak si myslim, že když ti někdo k zadání nenapíše přímo at řešíš rovnicí, tak si to řeš jak chceš a jak ti to vyhovuje,ne? já si věci v hlavě neumím představit, na gymplu pro mě matika byla šílená,hnus...a ted se třeba šprtám embryologii(vývoj zárodku) a tam si zase umím většinu věcí představit a nakreslit, zase kámoška absolutně nepobírá obrázky a musí se to učit z paměti. každý má jinou paměť, jiný typ učení. ty se mi zdá jsi spíš hrozně nesamostatný.
babajaga: neřekla bych že to s těma neuronama takhle. pokud by měl lavský průměrné a podprůměrné IQ, neosuviselo by to s množstvím neuronů,čili mozkových buňěk, ale množstvím jejich spojů. jeden neuron se může napojit a zase být napojen na hodně dalších neuronů a množství těch spojů dává dohromady inteligenci. množství nervových buněk se nedá zvýšit, ale dá se mozek donutit, aby vytvářel další a další nervová spojení..čili aby zvyšoval svůj výkon co se myšlení. lavský, proč vlatsně řešíš nějaký příklady?chystáš se na školu?
Není tady
mirka.. napsal(a):
babajaga: neřekla bych že to s těma neuronama takhle. pokud by měl lavský průměrné a podprůměrné IQ, neosuviselo by to s množstvím neuronů,čili mozkových buňěk, ale množstvím jejich spojů. jeden neuron se může napojit a zase být napojen na hodně dalších neuronů a množství těch spojů dává dohromady inteligenci. množství nervových buněk se nedá zvýšit, ale dá se mozek donutit, aby vytvářel další a další nervová spojení..čili aby zvyšoval svůj výkon co se myšlení. lavský, proč vlatsně řešíš nějaký příklady?chystáš se na školu?
dekuju za upresneni, nestudovala jsem biologii, samozrejme je to o spojenich mezi bunkami (neurony). Kazdopadne dobra informace je, ze se ten mozkovy vykon da vylepsit.
Rekla bych, ze Lavsky uvedl ten priklad, aby nam predvedl, jak mu to jeho mysleni selhava. Klasicka stezovacka, ze on vlastne za nic nemuze, to osud, ze...
Mirko, mne osobne docela zajima, zda uz nekdo overil nebo zda realne existuji prokazane pripady, ze lidi kteri neustale nuti svuj mozek premyslet, skutecne zvysili svuj dusevni vykon a popripade o kolik.
Upravil(a) baba.jaga (6. 2. 2009 8:16)
Není tady
mirka.. napsal(a):
ty se mi zdá jsi spíš hrozně nesamostatný.
Co tady lavskeho sleduju, tak on je vskutku ale ukazkova kombinace mnoha negativnich faktoru, tady vsechno souvisi se vsim. Neni samostatny, protoze se boji prevzit zodpovednost. Zodpovednosti se boji, protoze si neni jisty sebou. Sebou si neni jisty, protoze vi ze dost veci nejspis nezvladne anebo rovnou pos3re. Plus se k tomu nabaluji problemy v puvodni rodine, ktere umocnuji celkovy dopad na jeho osobnostni integritu. Proste tezky pripad. Navic tyto tendence jeho acosialniho a neprizpusobiveho chovani jsou podporovany a ziveny rodici. Tady je prilis moc problemu na jednom miste. Doporucovala bych docela komplexni a dlouhodobou terapii. K tomu ale musi mit vlastni motivaci.
Není tady
babajaga: já myslim, že tohle může vidět každý sám na sobě..pokud mozek moc nezaměstnáváš, třeba máš spíš manuální práci..zruší se tím některé nervové dráhy. no a pak když chceš zase začít ěnco dělat, jde to těžko...na gymplu před maturou jsme šrotila jak idiot, řikala sme si bože 120 otázek celkem, to je ale hrozný a mám na to jen rok. pak přišla výška a zkouška z fyziky a já čuměla na 110 zkouškových otázek a měla jsem na to týden..a taky to mozek nějak zvládl,protože musel. no pak došly další zkoušky kde bylo 200,300 otázek a tam už se to nedalo, to už je o klice, ale mám prostě zkušenost, že když se denně učím a pak ejště o zkouškovém..stačí mi třeba 6hodin na nastudování něčeho, co bych se učila celý den, kdybych denně ten mozek dost tvrdě nezaměstnávala. taky po prázkách to tak vypadá a těžko se vrací do kolejí, všechno čtu stokrát tak dlouho apod.
vidět je to i na starých lidech, moje babička denně luští, vyplnuje sudoku,čte a tim pádem si ten mozek udržuje ve formě. když některý důchodce jen čučí na telku, tak mu to přestane myslet mnohem dřív. ve stáří to ale neni o zvyšování výkonu,ale o udržení či pomalejším zhoršování paměti apod.
takže lavský, fňukat nad svou neschopností můžeš celý život...stejně tak jako se sebou můžeš začít něco dělat. ale sama vím že fnukat je lehčí...jenže ve výsledku je z něj prd
Není tady
lavský.odpovědnost je děsná věc, jsme na výšce a docela se ted láme chleba, měla jsme osobní problémy a nezvládala jsme učení tak jak bych chtěla...ačkoli jsme dřela, moje máma nechápala a doted nechápe, že jsou školy, kde se učíš měsíc na zkoušku a nedáš to, ačkoli to umíš...rodina mě od školy zrazuje, já jinam nechci, ačkoli by to bylo lehčí...chci bojovat tady a sama za sebe. kdybych do toho nešla, měla bych lehčí školu, ted už bych měla dávno volno po zkouškách a takový ten klid doma co máš tak rád. ale je ěnco co chceš? nebo nic nechceš? je třeba mít něco co fakt chceš a co tě namíchne sám na sebe. ale tipla bych to na to, že když nevyhledáš pomoc, která by tě aspon navedla na cestu, budeš akorát hledat výmluvy proč všehcno nejde a proč to nejde samo. nic nedostaneš zadarmo, každý úspěch by měl být vykoupen dřinou, aspon já si ho pak vážím o to víc. nemáš v sobě aspon kousek něčeho, pro co stojí za to bojovat se svojí leností, se svým strachem?
Není tady
mirka.. napsal(a):
babajaga: já myslim, že tohle může vidět každý sám na sobě..pokud mozek moc nezaměstnáváš, třeba máš spíš manuální práci..zruší se tím některé nervové dráhy. no a pak když chceš zase začít ěnco dělat, jde to těžko...na gymplu před maturou jsme šrotila jak idiot, řikala sme si bože 120 otázek celkem, to je ale hrozný a mám na to jen rok. pak přišla výška a zkouška z fyziky a já čuměla na 110 zkouškových otázek a měla jsem na to týden..a taky to mozek nějak zvládl,protože musel. no pak došly další zkoušky kde bylo 200,300 otázek a tam už se to nedalo, to už je o klice, ale mám prostě zkušenost, že když se denně učím a pak ejště o zkouškovém..stačí mi třeba 6hodin na nastudování něčeho, co bych se učila celý den, kdybych denně ten mozek dost tvrdě nezaměstnávala. taky po prázkách to tak vypadá a těžko se vrací do kolejí, všechno čtu stokrát tak dlouho apod.
vidět je to i na starých lidech, moje babička denně luští, vyplnuje sudoku,čte a tim pádem si ten mozek udržuje ve formě. když některý důchodce jen čučí na telku, tak mu to přestane myslet mnohem dřív. ve stáří to ale neni o zvyšování výkonu,ale o udržení či pomalejším zhoršování paměti apod.
takže lavský, fňukat nad svou neschopností můžeš celý život...stejně tak jako se sebou můžeš začít něco dělat. ale sama vím že fnukat je lehčí...jenže ve výsledku je z něj prd
diky za zevrubne vysvetleni, mne taky zajima, zda lze usilovnym cvicenim donutit mozek delat to, co mu nikdy neslo. Priklad: neumim kreslit, nikdy mi to neslo ale mam ambice naucit se kreslit. Jaka je pravdepodobnost nebo sance, ze se to naucim delat na obstojne urovni. Teda necekam zazraky, jen me zajima, jak moc lze s takovou ne/scopnosti pracovat.
Není tady
mirka.. napsal(a):
lavský.odpovědnost je děsná věc, jsme na výšce a docela se ted láme chleba, měla jsme osobní problémy a nezvládala jsme učení tak jak bych chtěla...ačkoli jsme dřela, moje máma nechápala a doted nechápe, že jsou školy, kde se učíš měsíc na zkoušku a nedáš to, ačkoli to umíš...rodina mě od školy zrazuje, já jinam nechci, ačkoli by to bylo lehčí...chci bojovat tady a sama za sebe. kdybych do toho nešla, měla bych lehčí školu, ted už bych měla dávno volno po zkouškách a takový ten klid doma co máš tak rád. ale je ěnco co chceš? nebo nic nechceš? je třeba mít něco co fakt chceš a co tě namíchne sám na sebe. ale tipla bych to na to, že když nevyhledáš pomoc, která by tě aspon navedla na cestu, budeš akorát hledat výmluvy proč všehcno nejde a proč to nejde samo. nic nedostaneš zadarmo, každý úspěch by měl být vykoupen dřinou, aspon já si ho pak vážím o to víc. nemáš v sobě aspon kousek něčeho, pro co stojí za to bojovat se svojí leností, se svým strachem?
to je zase jednoduchy. Lavsky zavidi tem, kdo ma lepsi bunky, lepsi rodice, lepsi penize, lepsi sance. Jiste, mnohdy to dostali proste do vinku a to ho s3re. Dyt oni to maji podle Lavskeho temer zadarmo, tak proc on nema, zeeee. Zaroven ale Lavsky zapomina, ze mnohdy tito lidi dreli jako kone, aby dosahli toho co maji ted. To mu unika a vidi zase jen vysledky. On by chtel vsechno a hlavne aby proto nemusel pohnout ani brvou....
Není tady
Vis, nejhorsi je byt se zakrytyma ocima a rikat si "vse je dobre" a eliminovat oblasti, ktere ti rikaji a davaji najevo, ze tomu tak neni (pratele, pritelkyne, zabava, ...). A to s procvicovanim toho mozku mate uplnou pravdu
Není tady
A jeste k te rovnici, je tedy vysledek 27 nebo 36?
Není tady
lavský napsal(a):
Vysledek je samozrejme 92!
Jinak muzes si svuj mozek procvicit uz tim, ze si poradne prectes par poslednich prispevku.
Není tady
baba.jaga napsal(a):
lavský napsal(a):
Jinak muzes si svuj mozek procvicit uz tim, ze si poradne prectes par poslednich prispevku.
vždyť tu někdo tvrdil 27 .. A pak Nojo, je to 36
Není tady
lavský napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
lavský napsal(a):
Jinak muzes si svuj mozek procvicit uz tim, ze si poradne prectes par poslednich prispevku.vždyť tu někdo tvrdil 27 .. A pak Nojo, je to 36
Dej si to do rovnice a spočítej si to sám. Fakt vyjde těch 36.
Není tady
No a nekdo se mi tu posmival ze 27 ... Ale to je fuk
Není tady
vytiskni si těch čtyřicet stránek plků, seber se a zajdi si za psychiatrem a můžeš mu to dát přečíst, pokud se z toho taky nezblázní, tak by ti moh pomoct
Není tady
ok, tak díky
Není tady
lavský napsal(a):
lavský, to jsem byla já
,ale správně je těch 92, jak píše baba.jaga
Není tady
Račice dračice napsal(a):
lavský napsal(a):
lavský, to jsem byla já
![]()
![]()
mě to totiž vyšlo dobře, ale snažil jsem se to vypočítat s výsledkem 27 a moc mi to nevycházelo
Není tady
lavský, ty mě budeš mít jednou na svědomí
Není tady
lavský napsal(a):
Račice dračice napsal(a):
lavský napsal(a):
lavský, to jsem byla já
![]()
![]()
mě to totiž vyšlo dobře, ale snažil jsem se to vypočítat s výsledkem 27 a moc mi to nevycházelo
co to placas? jak je mozne si to vypocitat s jinym vysledkem, nez je ten spravny??? rovnice je jen jedna a vysledek taky!
Není tady