|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Vladena napsal(a):
Tak se z toho vymluv,vypiš a zůstaň sám sebou.Přijde mi to jak u malé holky,která se točí před zrcadlem a sní o tom,že bude hvězdou.Přitom neumí zpívat a tančit.Rozdíl je v tom,že ona vyroste a pracuje jako zdravotní sestra. Práce ji buď nebaví nebo baví.Ale ví,že prostě na ty své sny neměla.Toť tvůj problém.Smiř se s realitou.
Lavský zatím doopravdy změnu nechce... až ji bude doopravdy chtít, tak to půjde.
Jak se může změnit, když ani neví co chce?
Takže, až místo tohohle bla bla psaní začne přemýšlet, co vlastně doopravdy chce... neříkám, že vypovídat se je špatný... ale pokud se chce jenom vypovídat, ať to sem napíše, ať se nenamáháme s radami nadarmo...
Upravil(a) Martinka1 (8. 3. 2008 13:00)
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Vladena napsal(a):
Tak se z toho vymluv,vypiš a zůstaň sám sebou.Přijde mi to jak u malé holky,která se točí před zrcadlem a sní o tom,že bude hvězdou.Přitom neumí zpívat a tančit.Rozdíl je v tom,že ona vyroste a pracuje jako zdravotní sestra. Práce ji buď nebaví nebo baví.Ale ví,že prostě na ty své sny neměla.Toť tvůj problém.Smiř se s realitou.
Lavský zatím doopravdy změnu nechce... až ji bude doopravdy chtít, tak to půjde.
Takže, až místo tohohle bla bla psaní začne přemýšlet, co vlastně doopravdy chce... neříkám, že vypovídat se je špatný... ale pokud se chce jenom vypovídat, ať to sem napíše, ať se nenamáháme s radami nadarmo...
tak rpoč, když chci změnu, mám depku, rozpadám se sám uvnitř, vytvořil jsem si klid, lepidlo na duši, které mi bourající se osobnost zalepilo ...
Chci do té anglie, chci ... musím chtít ...
musím. Musím tam jet ... musím (jinak se nedokopu a shniju, přijdu o všechno, nebudu mít nic, nebudu mít čas, nebudu mít dovolenou, nic). Hlavně že teĎ je dobře a nebolí to ... ale bolí, hned, covylezu na ulici
Není tady
ještě se zeptám; když vám někdo něco říká, ono to není nutné přijmout jako absolutní pravdu?
// odmalička ve mě bylo ubíjeno asi něco ... rptoože jinak bych nemohl vše brát jako absolutní rpavdu (pak jsem si říkal, jak může někdo studovat psychologii, když každý jsme jiný a tak?)
já totiž, když najdu jakoukoliv jinou informaci, to předtím se mi naprosto vymaže z hlavy, a pak to tam musím držet a tak .. nevím, co to je ... proč pak ničeho nedosáhnu
Upravil(a) lavský (8. 3. 2008 13:28)
Není tady
Proboha...jak to tady čtu...asi nevím o Tobě, Lavský, všechno, ale to, co děláš, je hrozné... Přestaň se prosím Tě litovat a něco začni dělat. Jsi mladý, máš spoustu možností a nevymlouvej se na nic. Prostě si třeba udělej při práci školu (nebo já nevím, co jsi vystudoval), najdi si přítelkyni, založ rodinu... Nevím, proč mají všichni pocit, že je Anglie apod. spasí...
Není tady
maricka napsal(a):
Proboha...jak to tady čtu...asi nevím o Tobě, Lavský, všechno, ale to, co děláš, je hrozné... Přestaň se prosím Tě litovat a něco začni dělat. Jsi mladý, máš spoustu možností a nevymlouvej se na nic. Prostě si třeba udělej při práci školu (nebo já nevím, co jsi vystudoval), najdi si přítelkyni, založ rodinu... Nevím, proč mají všichni pocit, že je Anglie apod. spasí...
anglie ne, ale angličtina ano
Není tady
lavský napsal(a):
Majja napsal(a):
lavský, už sis našel psycholga? já z toho co píšeš mám pocit příšernýho chaosu, je to samý kdybych tak bych, ale už je pozdě, chci to a to, ale nemám čas, chtěl bych tam a tam a učit se, ale nejde to, nejpohodlnější je to doma a to mě frustruje ... a pořád dokola jako kolovrátek
No hele, ty bys asi to všechno chtěl, ale abys to měl bez starostí a zachoval si to pohodlí domova, jakmile by se mělo něco změnit a mělo tě to z toho koloběhu vykolejit, tak hledáš tisíce výmluv proč nechat vše při starým. Tak se tý změny neboj a zkus aspoň toho psychologa, už ti to tu radili před půl rokem.
no já byl na jedné hodině systemické terapie a ona se mě psycholožka zeptala; a k čemu myslíte, že vám má tato konzultace pomoci?
a já vůbec nevím ..
spíš jsem myslel, že jí tohle tam "vybliju" a ona se zamyslí a najde něco, kde je třeba chyba a z jakého pohledu se na to podívat
ale myslím, že žádnej dobrej psycholog tě nebude vodit za ručičku a radit ti, co máš dělat, to je právě to, že ti pomůže si to trochu porovnat v hlavě a sám musíš dojít k tomu, co chceš ... a s tou Anglií - to mě úplně děsíš jak tady píšeš musím chtít ... jak musíš? Nemusíš. Anglie tě fakt nespasí, ale aspoň by ses tam musel starat sám o sebe, makat a neměl bys servis od maminky, na kterej seš zřejmě zvyklej i ve svých pětadvaceti.
Není tady
lavský napsal(a):
maricka napsal(a):
anglie ne, ale angličtina ano
Angličtina Tě stoprocentně nezachrání.
Není tady
lavský napsal(a):
ještě se zeptám; když vám někdo něco říká, ono to není nutné přijmout jako absolutní pravdu?
// odmalička ve mě bylo ubíjeno asi něco ... rptoože jinak bych nemohl vše brát jako absolutní rpavdu (pak jsem si říkal, jak může někdo studovat psychologii, když každý jsme jiný a tak?)
já totiž, když najdu jakoukoliv jinou informaci, to předtím se mi naprosto vymaže z hlavy, a pak to tam musím držet a tak .. nevím, co to je ... proč pak ničeho nedosáhnu
Když Ti někdo něco říká - samozřejmě, že to není nutné přijmout jako absolutní pravdu... pokud to tak děláš, tak se divím, že ses ještě nadobro nezbláznil. Vždyť kolik je lidí, tolik je jiných názorů. Nikdy se všichni nemůžeme ve všem shodnout.
Ale nemyslím, že bys to tak úplně dělal, zatím se Ti daří úspěšně ignorovat všechny dobré rady, které Ti na tomhle vláknu byly poskytnuty (včetně mých).
Nikdo Tě nezachrání, zachránit můžeš jenom sám sebe (i když s pomocí druhých). Ale nejdřív musíš vědět, co chceš. Opakuju se, a nemá to žádné účinky.
Není tady
lavský napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Vladena napsal(a):
Takže, až místo tohohle bla bla psaní začne přemýšlet, co vlastně doopravdy chce... neříkám, že vypovídat se je špatný... ale pokud se chce jenom vypovídat, ať to sem napíše, ať se nenamáháme s radami nadarmo...tak rpoč, když chci změnu, mám depku, rozpadám se sám uvnitř, vytvořil jsem si klid, lepidlo na duši, které mi bourající se osobnost zalepilo ...
Chci do té anglie, chci ... musím chtít ...
musím. Musím tam jet ... musím (jinak se nedokopu a shniju, přijdu o všechno, nebudu mít nic, nebudu mít čas, nebudu mít dovolenou, nic). Hlavně že teĎ je dobře a nebolí to ... ale bolí, hned, covylezu na ulici
Chceš změnu - a jakou? A Ty si myslíš, že změna nebolí? Jestli se bojíš změn a bolesti, tak se změnit prostě asi nemůžeš.
Pokud se chceš měnit, musíš dovolit, aby ses "rozpadl" - a neboj, pak se zase poskládáš. Ale když nedovolíš tu změnu, změna prostě nebude. Lepidlo Ti to nedovolí.
Možná, že pro Tebe ještě není ten správný čas na změnu...
Víš, klid v duši, to není věc která by byla ovlivňována okolnostmi, ale Tebou samým. Někdo je spokojený s prací v obchoďáku i když neumí angličtinu, Ty nebudeš spokojený ani v Anglii s angličtinou. Spokojenost není daná vnějším prostředí, ale vnitřním prostředím... na tom je dobré pracovat...
Nemyslím si, že by kdokoli cokoli vyřešil tím, že od toho problému uteče (třeba do Anglie) - problémy si totiž nosíme v sobě, utýct jim nemůžeme. Nemůžeš utýct sám před sebou!!!
Není tady
Sedni si prosím tě k papíru a napiš si toto chci a proč. Dá di to zabrat, ale možná budeš konečně vědět. Pokud na nic nepřijdeš, tak musíš ještě tak rok dva knourat a utíkat než ti dojde, že za tebe nikdo nic neudělá. A pomocnou ruku, tu najdeš jen na konci své paže. Okolí, psycholog ti může dát radu nebo tě nasměrovat, ale musíš vědět co chceš, ne co bys chtěl kdyby... i ty studijní předpoklady ti může prověřit psycholog, zda na to máš nebo ne...
Není tady
PavlaH napsal(a):
Sedni si prosím tě k papíru a napiš si toto chci a proč. Dá di to zabrat, ale možná budeš konečně vědět. Pokud na nic nepřijdeš, tak musíš ještě tak rok dva knourat a utíkat než ti dojde, že za tebe nikdo nic neudělá. A pomocnou ruku, tu najdeš jen na konci své paže. Okolí, psycholog ti může dát radu nebo tě nasměrovat, ale musíš vědět co chceš, ne co bys chtěl kdyby... i ty studijní předpoklady ti může prověřit psycholog, zda na to máš nebo ne...
asi si pořád nechci připadat blbě. Když se napůl rozpadnu, tak nevím. Ono já už se rozpadl, a začal jsem pomalu stoupat, ale nebylo to asi správným směrem. Prý byl dostal na ten počáteční kurz v anglii přidáno, zbytek pochopitelně doplatím sám ...
Není tady
A děkuji všem a moc
// ale jestli se neodhodlám do té anglie jet, tka ..... mě profackujte, opravdu, rptože když zjistím "ještě mám čas", tak zpohodlním a nic nedělám, naopak když zjistím, že už ne, tak mě to mrzí, stresuje a nejsem schopný ani rpáce pro samotný stres ...
Není tady
Páneček se bojí. Ale to je normální a lidské. Samozřejmě že se napůl rozpadneš, máš postaveno na písku a pořád se boříš. Musíš to rozbít,vybrat pořádné základové kameny a postavit znova. Směr si chlapče musíš určit sám.
Není tady
PavlaH
jo, bojím ... netěším se na nějaké jakési rozpadnutí ...
Navíc, jakákoliv hezká holka se na tebe vyprdne, jakékoliv místo lepší nedostaneš, budeš chodit z tesca do kauflandu, budeš na tom blbě, nevyděláš si ani na dovolenou ani nic ...
ani nebudeš umět nic ...
shniješ a shniješ ... a bude to tak asi správné
Upravil(a) lavský (9. 3. 2008 9:53)
Není tady
už vím, čím to může být .... jsem sebevědomím někde úplně jinde ....
jako kdybych dosáhl buhví co a nechce se mi to opustit ... :-(
a já hlupák se všech chytrých stranil, abych nevypadal blbě ... 
Myslel jsem, že když budu "u těch chytrých", tak že na tom budu jakoby lépe ...
A chtěl jsem to jen pro holku, kterou jsem chtěl, ne pro nic jiného .. teď vidím, jaká to byla krátkozrakost ...
Nemyslet v realitě a do budoucna ... Jen jsem čekal, kdo mě kde bude šikanovat a buzerovat, a koho budu muset odpálkovat. Snažil jsem se být hodný, abych se dostal na lepší pozici, k těm lepším. A oni JUST vybrali debily, kteří se na to pak vybodli, zhulili se na toaletě atd atd ...
Často jsem kritizoval plán, který byl v té firmě dán do budoucna, padlo to, všichni to věděli, ale mlčeli a pracovali. Já to chtěl "zlepšit", naivně ...
A myslel jsem si, že když firma uvidí, že chcete zlepšit a jste spravedlivý, že vás pozvednou mezi sebe a myslel jsem, že v politice jsou ti nejslušnější, že jinak by se nemohli do politiky dostat (snad ani nejsem čech ...). Kdo by je tam pustil ...
A teĎ vidím, že to je všechno jinak.
Ještě před rokem a půlk jsem ještě bral, že nejlepší auto je od dědy, tak jsem byl spjatý s rodinou ... ne koupit bazarový mercedes, to je pochybné, buhví od koho pochybného CIZÍHO, ale od dědy ... jistota. ten vybere lépe
Upravil(a) lavský (9. 3. 2008 16:12)
Není tady
Proč když někoho pochválíte, tak sami sebe snížíte? Je to tím, že jste se "zařadili" nahoru, kam nepatříte?
Musím se snížit tam, kam patřím, a pak začít budovat tak, na co stačím?
Ale já nechtěl, aby lidi, co jsme znal, mi "utekli" ... a byli na tom líp a pak se vám šklebili akorát
A tak jsem dělal, že "také znám", ale nejhorší je, že bych rád měl klid a "nohy v teple", ale vím, že sám si toho tolik nezajistím ...
A ani jsme se o to nesnažil, bral varování rodiny jen jako "frázy", nechtělo se mi ... Nemyslel jsem do budoucna, a najednou vidím, že budoucnost je tady a já se s ní již konfrontuji
A hlavně jsem chtěl bezpečí
Upravil(a) lavský (11. 3. 2008 3:47)
Není tady

lavský napsal(a):
shrneme to:
přijde mi i ta anglie jako nouzectnost, prostě už bych rád byl tady a neco uměl, přijde mi, že ztrácím, že bych už měl zůstat tady, najít si holku ...
Zároveň nikam nechodím, připadám si jako ocas, nemám nic, neumím nic, všichni mají školu. Navíc mi přijde, že jsem debil. a je to tak, vůbec nic neznamenám, opravdu. vždy jsme se učil a zapojoval ve společnosti jen "na oko". TO je vše. A ostatní postoupili, a já nic ...
Nemám moc přátel, skoro nikoho, stejně bych jen fňukal, nebo byl naštvaný (vzhledem k okolnostem to jinak nejde).
Kupoval jsme si oblečení, neměl jsme skoro žádné náklady, kupoval si dražší oblečení, prostě celkem dost toho. Ale stranil se všech, připadám si buď dobře, protože mám hezké oblečení, opravdu pěkné, nebo mizerně, protože nic nedělám, kdybyhc ho neměl, tka si připadám blbě. A právem, jsem chytrý, kdekdo mi říkal, proč nejsem na škole, i třeba doktor a tak, ale já bllbec pořád byl rád "v klidu" ...
Takže nikam nejdu, připadám si blbě, přijmout se jako blba. Zadruhé nevím, když už mi je 24 a něco, jet do anglie ...
mám totiž starosti, mám babičku a tak, starší, nemám už tolik času a možností ... někam jet
neustále mě vše stresuje, nejsem na život připravený vůbec ... a tolik starostí mám a tak
Ja som odišla v 39 pracovať do európskych štruktúr, stále sa učím nejaký jazyk... a koketujem s myšlienkou na diaľkové štúdium na ďalšej vysokej škole, len si neviem vybrať odbor, ktorý by mi niečo dal aj profesionálne. Človeče, 24 rokov???!!! Spamätaj sa! Ty ešte nie si ani na štartovacej čiare, ty len vykúkaš z kokpitu a bojíš sa niekam vliezť... To pravé peklo príde až v 50, ak sa nidky neodhodláš...
Není tady
Noooo, zdá se, že za něco zaplatit ti dělá velký problém.
Tak nám aspon řekni, bez výmluv, jestli jsi zavolal (což je vpravdě nadlidský úkol) na nějakou tu bezplatnou psychologickou poradnu v Praze...?
PS:
- chápu, že máš strach a jak říká Pavla, že máš namísto pevných základů jen písek, který se ti pořád bortí (což je ostatně i důvod tvé přítomnosti na těchto diskusích a vlastně tak trochu důvod přítomnosti 80% všech ostatních návštěvníků).
- A možná chápu i to, že se cítíš jako malý kluk a potřeboval bys od někoho obejmout a poradit, co máš vlastně dělat. Aby tě vyvedl z naivity či z ne uplně správných předpokladů.
- chápu i to, že namísto nějakého kroku je pro tebe možné pouze vršit své pocity a domněnky a někdy kopu výmluv. Možná je to pohodlnější a možná prostě nejsi schopen ničeho více - pro tento okamžik.
Ovšem i přes velkou míru mého pochopení ti doporučuji, abys si kopl do svého vlastního zadku a sebral se a udělal aspon něco. Cokoli. V případě názvu tohoto vlákna tzn. zavolat na ty bezplatné poradny v Praze. Usuzuji, že jsi polovzdělaný (tím myslím, alespon střední školu máš) člověk a máš přístup k telefonu a dokonce k internetu. Věnuj tedy chvíli času na www.google.cz nebo www.seznam.cz vyhledávání klíčových slov "bezplatná psychologická poradna Praha" nebo tak nějak.
Není tady
No já jsme chtěl studovat nebo dělat aj, vůbec jsem nechtěl spadnout "do tesca" a podobných hypermarketů či na poslední pozice. Zaměstnání jsem bral jako "nutné zlo, kdy je nutno chodit do společnosti" ... neměl jsem společnost rád ...
A tak jsem chtěl chodit do kurzu, ale líbila se mi třeba jakákoliv holka (asi hormony), a tak jsem se snažil, abych nikde nebyl, protože mi šlo především o ní ...
Takže jsem nikam nechodil a snažil se je ani nevidět ...
Do práce jsem šel, abych něco dělal, domů jsem šel, abych vypadl ze společnosti a měl klid a "svůj čas".
Teď by mi tak pomohlo umět anglicky ... ale to bohužel neumím skoro nic
Mám všeobecný přehled, ale to je mi k ničemu
Za chvíli budu muset platit a hradit vše sám, a to nevím, jka půjde ... vůbec
Jsem sám, holku nemám (zaplaťpánbu nechci ani už), za přátele mám akorát jednoho homosexuála
Jen nevím, proč, když lidé jakoby uznají, že nsjem hlupák, že mi je líp, aniž bych čehokoliv dosáhl ...
to, že je mi líp ... to nechápu
také jsem nechápal, jak člověk může dát najevo, že něco chce ... mylsím, že to nikdo nesmí nikomu dát najevo (asi zkostnatělý přístup, že?)
když ostatní uznají, že nejsem hloupý, tak je mi líp, nevím, čím to .. že by žravé ego, abych slyšel to, co chci slyšet, měl klid, ať se děje co se děje, a žil si ve "vlastním světě klidu bez odpovědnosti a tak...?"
Upravil(a) lavský (12. 3. 2008 16:21)
Není tady
Lavský, blbá otázka, a už jsem ji aspoň 3x psala, tak znovu:
CO VLASTNĚ CHCEŠ?
Není tady
vždy něco chci, a začne to bolet, protože už jsem "mimo" ...
a když si uvědomím, kde jsem, tak jsem v ...
a zase chci být "v klidu" ....
a arogance "já jsem, já mám" mi nedovolila se bavit s ostatními ... asi ....
Prostě jsem rád sám a zalezlý a arogantní ...
teprve teĎ vidím, že svět je i o jiných lidech, mimo rodiny ... a já na všechny kašlal a tak, nemusel jsem skoro nic platit ... měl jsem všechno ...
A myslel jsem, že nejednám špatně, a že vše samo přijde ... a pak postupem času všechno mizí, člověk "sesedá" níž a níž a nároky stoupají ....
až člověku zbývá strašně malý životní prostor ....
ale mě bylo trapné také a nemohl jsme překousnout hrdost ... jít pracovat, aby mě ostatní rozcupovali ... že nedělám tohle a tak ...
Měl jsem přijmout to, že jsem ten blbější, co na škole není ...
Není tady
Neodpověděl jsi na otázku:
CO TEĎ, V TÉHLE CHVÍLI, KONKRÉTNĚ, CHCEŠ?
Jestli je toho víc, můžeš číslovat.
Není tady
co chci...?
rád byhc měl dobré místo, kde nebudu muset lítat jako hadr na holi, poslušně zdravit nebo se snažit být méněcenný, když vidím někoho z vedoucích ...
Navíc bych rád dostal tak 25000, abych si mohl vše v klidu zabezpečit.
A také, ale to klidně potom, normální hezkou holku (ale to je zříravost, když člověk kouká, jestli ta holka má vš, a jakou má rpáci, a poměřuje se a poměřuje ...)
také anglicky ...
Ale navíc, jak jsem v tom hypermarketu mezi těmi lidmi, tak víc a víc začínám blbnout ...
A jinak;
///////////// ještě k tomu, co kdo umí a kdo je víc ... vždy jsem totiž, když někdo něco uměl, cítil to jeho ego, kterým vás pálkuje ... umí anglicky a nepoužije to k tomu, aby vyřešil situaci, ale k tomu, aby ukázal, co umí ...
jistě to znáte ...
Ale já byl líný a dobrodružství pro mě svým způsobem byla i cesta na diskotéku, takže jet za kranice bylo rpo mě takové "až moc" ...
// chtěl jsem, abych kamkoliv, když přijdu, byl "mimo kolektiv", abych nikam nezapadl a nidko mě nemohl "zkrouhnout" ...
Upravil(a) lavský (12. 3. 2008 16:46)
Není tady
Ahoj Martino,
vzpomínám si na tvoji přehršel otázek a témat :-) (nějak mi to vytanula na mysl)
Taky si vzpomínáš? už je to nějakou dobu. A pak jsi se téměř posunula do profesorsky laděných terapeutických odpovědí.
Já bych se nyní Lavského taky ptal stejně jako ty. Ale mám pocit, že to je příliš tvrdá otázka. Která nemá šanci dorazit hluboko do Lavského mozku či prostě někam. To, že jsi (já taky trochu) prošla nějakým stupněm sebevzdělávání, možná terapií a seminářů, udělá v člověkovi alespon do té míry jasno, že si pokládá alespon trošku správné otázky.
Obávám se, že Lavský tyto otázky ještě není schopen slyšet a spojit si je nějak s tím, co by se mohlo udělat. Pořád dokola a dokola a dokolečka opakuje to svoje.
Není tady
Ahoj lavský,
no ty jsi v tom zahalděnej ještě víc než já. To vždycky potěší, takový cizí neštěstí.
Hele já jsem taky v něčem narcistní mimčák zakuklenej, co se občas neumí dle svého řádně přebalit! Doporučila bych otočit pohled také částečně k životní praxi a zdánlivě od sebe k ostatním (tak až se vypíšeš, tak taky začni číst druhé...- zásadní problém vidím v tom, že si nevážíš sebe a cpeš to na druhé- "nevážím si ostatních"). Ty máš ZŠ, nebo SŠ? Jak vypadá tvoje reálná situace (nějak mi není jasné jak to tedy máš s tím bydlením a rodiči, financemi, prací, koníčky, vztahy) Ideální věk, kdy začít, není dán věkem chronologickým, ale věkem rozhodnutí.
I pokud bude tvá motivace "jen" dostat 25000 měsíčně, může tě to, než tohoto cíle dosáhneš, hnát vpřed. Je mi však třeba říci, že hrnec na konci duhy plný dukátů, není rovnítkem vnitřního míru.
Co urobit plán zatím na příští měsíc? Co v něm uděláš, aby ses tak hekticky netrýznil? Nebo se chceš ještě trochu potrýznit?
Po té můžeš uvažovat o horizontech delších.
Upravil(a) Nharte (12. 3. 2008 18:38)

Není tady