29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
lavský napsal(a):
Vladena napsal(a):
Ahoj, tvé problémy má snad každý třetí v tvém věku.Netrap se. Docela dobře dokážeš popsat své vniterné pocity. Co takhle napsat povídku,básničku? Já, když mně bylo nějak divně, jsem psala fejetony. Dokonce mi jich několik vyšlo.V dnešní době psát na PC je legrace.Před třiceti lety jsem text musela několikrát přepisovat.
Alespoň jsem to vypilovala.Můžeš psát o krajině, o svých snech atd. To je na tom moc hezké,že vlastně při psaní si svobodný.
spíš někam jet, ale když vyjdu ven, všichni už něco dokázali a já kulové ... nic
Nemá cenu se srovnávat s někým jiným... každý v něčem dokázal víc než ten druhý.
Zapomněl jsi mi odpovědět - v čem je vlastně problém? Jednou větou, jednoduše, jako pro malý dítě... Nebo mě ignoruješ? (Možná ve skutečnosti nevíš, co chceš?)
Není tady
Na dokázání máš času dost. Já taky nic nedokázala, i když nevím, co si před tím představuješ ty. Já že jsem nestvořila lék na nějakou nemoc a nevynalezla žárovku :-)
Není tady
Pikola napsal(a):
Na dokázání máš času dost. Já taky nic nedokázala, i když nevím, co si před tím představuješ ty. Já že jsem nestvořila lék na nějakou nemoc a nevynalezla žárovku :-)
naučit se anglicky, vydělat peníze na slušné zajištění rodiny a domácnosti ....
lae to až teď ... ach jo
Není tady
A teď je pozdě?
Není tady
Pikola napsal(a):
A teď je pozdě?
nevím. snad ne ... ještě mohu studovat ... anglinu no ... 14 dní tady intenzivně a k tomu pak jaz. pobyt + 2 měsíce práce v uk
Není tady
No vidíš, a máš z toho radost?
Není tady
Pikola napsal(a):
radost bych měl, kdyby to blyo před dvěma třemi lety ... ale tehdy jsem nechtěl opustit domov ani za nic a neustále sena něco vymlouval
Pochop, není čas, je to v pr... ... teď už jsem měl umět minimálně jeden jazyk a mít aspon kurzy marketingu ...
aspon bych neměl depky z nicnedělání ....
lae je zajímavé, že jakmile zalezu domů, tak je mi lépe, ale teď už také ne, protože už to chybí mě, nemůžu si "hrát na studenta", bohužel
víš co, rodiče mě zrazovali ... od školy také trochu ... ani jsem nechtěl být samostatný ...
já nevím proč ... protože bych začal na blbé pozici a bylo by mi líto, že nestuduji ... asui to vidím jako med ... tu školu ... těžko říct
// vůbec nevím, nejsem totiž už ve fázy, kdy by studium bylo mým hlavním bodem, ať chci jak chci, tak to nejde ... nemohu se "vrátit" do těch let ... nejde to ...
A tak chci aspoň malinko tu anglii ... ale nevím, nechce se mi tam, ale zároveň bych tady chtěl dobrou práci, a ne pořád hekat a hekat v tescu ...
Ale je fakt, že jsem si myslel, že časem těch 25 třeba dostanu no .... chjo. to má recepční s dobrou AJ
Upravil(a) lavský (7. 3. 2008 20:13)
Není tady
Kurz marketingu, pronajatý loft a v garáži Porsche? Ty pořád píšeš, jako kdyby to bylo 70.. Ono taky nějaký čas trvá, než získáš zkušenosti, praxi, není to zadarmo. Pak třískáš prachy a nemáš zase čas na jiné věci, věř mi, takové kluky znám. Ale zase třeba nemají osobní život. To je ale každého volba, všechno mít nemůžeš.
Není tady
lavský napsal(a):
Pikola napsal(a):
radost bych měl, kdyby to blyo před dvěma třemi lety ... ale tehdy jsem nechtěl opustit domov ani za nic a neustále sena něco vymlouval
Pochop, není čas, je to v pr... ... teď už jsem měl umět minimálně jeden jazyk a mít aspon kurzy marketingu ...
aspon bych neměl depky z nicnedělání ....
lae je zajímavé, že jakmile zalezu domů, tak je mi lépe, ale teď už také ne, protože už to chybí mě, nemůžu si "hrát na studenta", bohužel
Přestaň se vymlouvat... je mi o 5 víc než Tobě a taky pořádně neumím anglicky, v zahraničí jsem skoro nebyla, natož studovat jazyky, vydělávám o třetinu míň než v bývalý práci, odkud jsem odešla kvůli stresu... Mám se stresovat, že v mým věku (skoro 33) mám hypotéku do důchodu, kterou jen tak tak splácím ze souč. platu, jsem svobodná, bezdětná? Žádný úspory???
Nelituj se, vždycky se najdou lidi, kteří na tom jsou hůř...
Já jsem ráda, že vůbec nějakou práci mám, že mám svůj byt, i když mrňavou garsonku s hypotékou do důchodu, že mám přítele, jsem relativně zdravá (až na tu chřipku)... a angličtinu se můžu učit i teď :-)
Spíš se zaměř na to, co můžeš dokázat a s čím můžeš začít teď, ne na to, co už jsi prošvihnul v minulosti...
Nebo si přečti vlákno Estely - co má AIDS. Je zhruba tak stará jako Ty - vyměnil bys její problémy za svoje?
Nebo moje nej- kamaráda, které umřel koncem roku přítel, se kterým chodila 13 let...
Jak bys poradil těmhle lidem, jak se vyrovnat se životem?
Jo a propó - proč si tolik myslíš, že když budeš umět angličtinu, že budeš lepší člověk? Podle znalosti jazyků se hodnota člověka neodvozuje...
Není tady
A navíc, 3 roky nejsou věčnost, to se dohoní hned. Já byla třeba 3 roky vdaná a taky jsem to vlastně promarnila s tím nepravým a začínám znovu.
Není tady
Laský, píšeš samé kecy, kecy, kecy. Už jsi někam zavolal? Jasně, že tvoje nimry známe, přicházíš na další a další věci, které ti nejdou a nebo, že jsi ve špatnou dobu na špatném místě. Tak si ted sedni a v klidu se rozmysli, co můžeš udělat tady a ted. Sám za sebe. Ne, že o to stojí okolí, ale že o to stojíš ty sám.... A pak to prostě udělej a pozoruj ten pocit...
Není tady
PavlaH napsal(a):
Laský, píšeš samé kecy, kecy, kecy. Už jsi někam zavolal? Jasně, že tvoje nimry známe, přicházíš na další a další věci, které ti nejdou a nebo, že jsi ve špatnou dobu na špatném místě. Tak si ted sedni a v klidu se rozmysli, co můžeš udělat tady a ted. Sám za sebe. Ne, že o to stojí okolí, ale že o to stojíš ty sám.... A pak to prostě udělej a pozoruj ten pocit...
mám už odpovědnost ... co mám tedy dělat hm?
co teĎ?
mám tu anglinu? mám věčně stres. už ani nikam nejdu. připadám si blblě. nejdu nikam, s nikým, jen fňukám, už 3/4 roku skoro
Není tady
Co je původce stresu?
Není tady
shrneme to:
přijde mi i ta anglie jako nouzectnost, prostě už bych rád byl tady a neco uměl, přijde mi, že ztrácím, že bych už měl zůstat tady, najít si holku ...
Zároveň nikam nechodím, připadám si jako ocas, nemám nic, neumím nic, všichni mají školu. Navíc mi přijde, že jsem debil. a je to tak, vůbec nic neznamenám, opravdu. vždy jsme se učil a zapojoval ve společnosti jen "na oko". TO je vše. A ostatní postoupili, a já nic ...
Nemám moc přátel, skoro nikoho, stejně bych jen fňukal, nebo byl naštvaný (vzhledem k okolnostem to jinak nejde).
Kupoval jsme si oblečení, neměl jsme skoro žádné náklady, kupoval si dražší oblečení, prostě celkem dost toho. Ale stranil se všech, připadám si buď dobře, protože mám hezké oblečení, opravdu pěkné, nebo mizerně, protože nic nedělám, kdybyhc ho neměl, tka si připadám blbě. A právem, jsem chytrý, kdekdo mi říkal, proč nejsem na škole, i třeba doktor a tak, ale já bllbec pořád byl rád "v klidu" ...
Takže nikam nejdu, připadám si blbě, přijmout se jako blba. Zadruhé nevím, když už mi je 24 a něco, jet do anglie ...
mám totiž starosti, mám babičku a tak, starší, nemám už tolik času a možností ... někam jet
neustále mě vše stresuje, nejsem na život připravený vůbec ... a tolik starostí mám a tak
Upravil(a) lavský (7. 3. 2008 20:35)
Není tady
Ty chceš ale všechno zadarmo.. a hned. Vždyť si to po sobě přečti. NIčeho se nechceš vzdát, ale chtěl bys něco dokázat.
Není tady
lavský napsal(a):
PavlaH napsal(a):
co teĎ?
mám tu anglinu? mám věčně stres. už ani nikam nejdu. připadám si blblě. nejdu nikam, s nikým, jen fňukám, už 3/4 roku skoro
Když to nevíš ty, nebude to vědět ani nikdo jiný, budeš hledat akorát důvody, proč je ten návrh blbý...
Není tady
PavlaH napsal(a):
lavský napsal(a):
PavlaH napsal(a):
co teĎ?
mám tu anglinu? mám věčně stres. už ani nikam nejdu. připadám si blblě. nejdu nikam, s nikým, jen fňukám, už 3/4 roku skoroKdyž to nevíš ty, nebude to vědět ani nikdo jiný, budeš hledat akorát důvody, proč je ten návrh blbý...
mám být bez ega? odkázaný a o nic se nestarat, jako hlupáček? nebo mám být s egem, a říkat si "nesjou problémy, nejsou problémy", nebo mám být ponížený, povýšený, jaký?
Není tady
lavský napsal(a):
mám být bez ega? odkázaný a o nic se nestarat, jako hlupáček? nebo mám být s egem, a říkat si "nesjou problémy, nejsou problémy", nebo mám být ponížený, povýšený, jaký?
Buď prostě sám sebou. Nic jinýho se po Tobě nechce.
Není tady
to celý život neumím ...
Nebo byl jsem, ale pak ne .... asi abych si odůvodnil spousty kritiky ... vůči okolí, co jsme měl .... a oni ke mně ....
// a pak si připadám blbě, když "spadnu" k nim ...
Není tady
Já si tři roky nechtěl přiznat, že nic neumím, a ani nemusel, a teĎ vidím, že se musím starat sám o sebe, a navíc mám závazek něco splatit, tka to jde opravdu těžce ...
Vůbec jsem do budoucna nemyslel ... Teď teprve dospívám, lae ve 22 letech by ta anglie byla mnohem větší dobrodružství ... než tato znouzectnost, rychlovka, "fofrem se naučit, ve stresu každou noc, každý den, že to potřebuji" ...
Není tady
A TEĎ HLEDÁM ŠKOLU, ALE NEVÍM, JAK SE TAM CHOVAT. ZDA BÝT JAKO ODTAŽITÝ A JAKOBY FORMÁLNÍ, NEBO NEFORMÁLNÍ, NEBO BEZ EGA ...
OPRAVDU NEVÍM
Buď má přeci člověk sebevědomí, nebo čeká, kdo se ho kde zastane či zprdne
// vlastně si vzpomínám na pocit, který jsem měl, tak jsem poslouchal písničky a chodil do práce, říkal si "anglie, německo", to by bylo něco umět, lae ještě jsem pořád nevěděl, k čemu to použít, kde jednou budu dělat, lae pak se "něco zhouplo" a já jsme dospěl, a teĎ vidím, že ne jednou k čemu co použít, ale to jednou je teď a já nic neumím ....
a já dva roky spal na vavřínech ... ;-( CHodil do práce z práce, sháněl si filmy a snažil se říct si, že jsme v pohodě a tak ... // Nic jsem neřešil ... i když mě dost věcí mrzelo ... a když jsem prozřel, nestačil jsem se divit ... Vážil jsem si sebe, že jsem byl nastartovaný více než dost do jazyků a pořád si říkal, co a jak, navíc jsem měl zdravotní problémy, na to jsem se také vymlouval ... a tak chodil do práce a z práce a představoval si ...
Moc jsem chtěl studovat v londýně, rpojít se ulicemi, uživat si s holkama, všechnu svěžest mládí pochytat, a ne jí nechat shnít ...
A měl jsem ty možnosti ...
JEN MĚ MOC TRÁPÍ TO, ŽE UŽ ODEZNĚLA TA NAIVITA MLÁDÍ A TO, ŽE ČLOVĚK NEVÍ, CO BUDE DĚLAT, ATD ATD ... ŽE SI MOHL V PARKU LEHNOUT A UČIT SE BEZ STAROSTÍ ...
Upravil(a) lavský (8. 3. 2008 10:03)
Není tady
lavský, už sis našel psycholga? já z toho co píšeš mám pocit příšernýho chaosu, je to samý kdybych tak bych, ale už je pozdě, chci to a to, ale nemám čas, chtěl bych tam a tam a učit se, ale nejde to, nejpohodlnější je to doma a to mě frustruje ... a pořád dokola jako kolovrátek No hele, ty bys asi to všechno chtěl, ale abys to měl bez starostí a zachoval si to pohodlí domova, jakmile by se mělo něco změnit a mělo tě to z toho koloběhu vykolejit, tak hledáš tisíce výmluv proč nechat vše při starým. Tak se tý změny neboj a zkus aspoň toho psychologa, už ti to tu radili před půl rokem.
Není tady
Majja napsal(a):
lavský, už sis našel psycholga? já z toho co píšeš mám pocit příšernýho chaosu, je to samý kdybych tak bych, ale už je pozdě, chci to a to, ale nemám čas, chtěl bych tam a tam a učit se, ale nejde to, nejpohodlnější je to doma a to mě frustruje ... a pořád dokola jako kolovrátek
No hele, ty bys asi to všechno chtěl, ale abys to měl bez starostí a zachoval si to pohodlí domova, jakmile by se mělo něco změnit a mělo tě to z toho koloběhu vykolejit, tak hledáš tisíce výmluv proč nechat vše při starým. Tak se tý změny neboj a zkus aspoň toho psychologa, už ti to tu radili před půl rokem.
no já byl na jedné hodině systemické terapie a ona se mě psycholožka zeptala; a k čemu myslíte, že vám má tato konzultace pomoci?
a já vůbec nevím ..
spíš jsem myslel, že jí tohle tam "vybliju" a ona se zamyslí a najde něco, kde je třeba chyba a z jakého pohledu se na to podívat
Není tady
lavský napsal(a):
no já byl na jedné hodině systemické terapie a ona se mě psycholožka zeptala; a k čemu myslíte, že vám má tato konzultace pomoci?
a já vůbec nevím ..
spíš jsem myslel, že jí tohle tam "vybliju" a ona se zamyslí a najde něco, kde je třeba chyba a z jakého pohledu se na to podívat
Pokud Ty sám nevíš, co vlastně chceš, nikdo Ti nemůže pomoct.
Takže máš úkol - zamysli se a vymysli, co vlastně chceš?
A teprve POTOM hledej pomoc.
Není tady
Tak se z toho vymluv,vypiš a zůstaň sám sebou.Přijde mi to jak u malé holky,která se točí před zrcadlem a sní o tom,že bude hvězdou.Přitom neumí zpívat a tančit.Rozdíl je v tom,že ona vyroste a pracuje jako zdravotní sestra. Práce ji buď nebaví nebo baví.Ale ví,že prostě na ty své sny neměla.Toť tvůj problém.Smiř se s realitou.
Není tady