Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 4. 3. 2008 19:43

lavský
♥♥♥♥♥--

Psychologická poradna v Praze (pokud možno bezplatná)

Nevíte prosím o nějaké dobré bezplatné (ev. dobré placené) poradně pro mezilidské vztahy, pro vyřešení minulosti, dětského věku, pohledu na svět, sociologické oblasti, oblasti začlenění a tak?

předem děkuji

Není tady

#2 4. 3. 2008 21:45

lavský
♥♥♥♥♥--

Re: Psychologická poradna v Praze (pokud možno bezplatná)

Nikdo nemá zkušenost nikde...?

Není tady

#3 4. 3. 2008 22:31

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Neznám,
nějak se mi podařilo své trampoty zvládnout sama. S vyjímkou , kdy mě šéf donutil. Chtěla jsem půl roku neplaceného volno a bez potvrzení psychologa mi ho nechtěl dát. Byla jsem tam 3 krát a stačilo mi. Dala jsem výpověď , byla přijata. Pak teprve přišly ty správné lekce, které mě dotlačily tam , kde jsem teď.  Jenže o to Ty nemáš zájem. Jen se u psychologa vykecat ze svého trápení mi prostě nestačilo.
Chtěla jsem přijít na to, kde mám ty kostlivce schované a jak je vyhnat pryč.

Není tady

#4 4. 3. 2008 22:58

mortuus_sum
♥♥-----

Ahoj. Zásadně bezplatní psychologové sídlí v pavilonech nemocnic. Já osobně můžu vřele doporučit pana PhDr. Lose (tel. 266082385) na Bulovce v Praze. Ale neuvádítě odkud jste, tak doufám, že vám to pomůže smile

Je bolestné a zžírající trpět pro nic,
ale je krásné a naplňující trpět proto,
abychom někomu pomohli..........

Není tady

#5 5. 3. 2008 8:09

lavský
♥♥♥♥♥--

jsem z prahy ...
A možná bych radši ženu ....
Víte, v čem bude problém? jsem asi přeci jen líný a rád mám svůj volný čas, práci obětuji minimum. Pracuji třak, aby mi vždy nějaký zbyl. Což asi není dobrý přístup a vede to k mé nespokojenosti. Ale nerad žiji 100%ní vytížeností bez "vrácení se do bezstrarostnosti" ...

Není tady

#6 5. 3. 2008 8:20

x256987
Host

Co nic nestojí, za nic nestojí smile  Poradnu v Praze bohužel neznám, hlavně ne takovou, kde by člověka "spravili" bez vynaložení jakékoli námahy z jeho strany.

#7 5. 3. 2008 13:33

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

jojo, takže přece jen stačí pofoukat bebí a vyknourat se? wink

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#8 5. 3. 2008 13:55

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

V Praze to neznám, jsa z Brna, ale já to udělala tak, že jsem si na internetu našla seznam psychologů a obvolala je s tím, že hledám někoho, kdo má smlouvu s mojí pojišťovnou.

Není tady

#9 5. 3. 2008 14:15

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Síť poraden po hlavičkou magistrátu je bezplatná, ale už si nepamatuju název a adresu. Na každé Praze něco sídlí...pohledej na netu.

Není tady

#10 5. 3. 2008 14:16

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Není tady

#11 5. 3. 2008 16:08

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

PavlaH napsal(a):

Ty jsi ale neústupná :-)))

Není tady

#12 5. 3. 2008 17:05

lavský
♥♥♥♥♥--

Nicolas napsal(a):

PavlaH napsal(a):

Ty jsi ale neústupná :-)))

nechci se vykňourat ... chci to zpravit, ale na to už je pozdě ..... měl jsme problémy od 18ti let a je mi 24 ...
věčně jsem jen foukal nebo se snažil "zahojovat" a hrát si na dospělého ...

Není tady

#13 5. 3. 2008 17:49

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Začala jsem spravovat v 26, ale ne aby sis řekl, že máš ještě čas big_smilebig_smilebig_smilebig_smile SUpr je, že o sobě víš, že jsi líný. Ber to jako přátelské štouchance, k něčemu ses rozhodl a já sleduju, jestli se ti to podaří dotáhnout do konce. Mimochodem změnit se můžeš kdykoli, i na požádání, ale musíš chtít.

Není tady

#14 5. 3. 2008 17:50

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Nikolasi, holt mi to nedá, takový nadějný případ. Třeba se doopravdy změní.

Není tady

#15 5. 3. 2008 17:56

Babs
♥♥♥----
Místo: Praha

Spravovat se dá kdykoliv jen se musí chtít. A ve 24 opravdu není pozdě. V Praze znám organizaci ESET, sídlí na Hájích kousek od metra. http://www.esethelp.cz/ Fungují na pojišťovnu a zajišťují ambulantní konzultace, skupinové terapie i krátkodobé hospitalizace, je-li to nutné. Svého času mi opravdu velmi pomohli. Ale musím Tě upozornit, že nic není zadarmo. Jestli chceš na sobě a svém životě opravdu něco změnit, bude Tě to stát hodně úsilí a práce. Samo se nic nevyřeší.

http://tac.families.com/ezb/1080384.png
http://tac.families.com/ezb/1080379.png

Není tady

#16 5. 3. 2008 19:01

lavský
♥♥♥♥♥--

Já vím, že musím sám ...
ale já nevím, proč mám tendenci "utíkat" od odpovědnosti do pohodlnosti a bezpečí a koukat na povinnosti a práci "zvrchu" ...
Pak mi je naprosto skvěle, ale bohužel musím se smířit s tím, že neumím anglicky, NJ jsem zapomněl a mám pochybnou školu, byť s maturitou. Ale pak, když vidím, že ti, co se snažili "a já utíkal a utíkal nebo byl líný a byl doma a nedokázal se přinutit učit" jsou na tom líp a já, byť nejsem hlupák, tak si tak připadám, když podobně chytří se stejnými zájmy jsou třeba mnohem výš, a já jen přicmrndávám někde u kasy, tak se sám cítím blbě. Ale já se tam cítil blbě už i na brigádě při střední. Ale věděl jsem, že nejsem nic moc. Kdbych věděl, že dělám gympl a pak půjdu na práva, tak jsme na té kase naprosto klidný, ale když vidím, že nejsem a cosi mě sráží dolů, tak ... no určitě víte ... snažím se dostat "nahoru" vším možným ...
co je ...
A nevím proč, lae nedokážu se vzdát tzv. základu, to je, že po práci se dostanu do takové pohody a řeknu si "kašlu na to", ale trápí mě, že jsme na posledním místě ...

Není tady

#17 5. 3. 2008 19:03

lavský
♥♥♥♥♥--

Jo a ještě jsem zapomněl; proto si hraju na "malého", protože tam ještě jse msituaci mohl změnit. nemám totiž pocit, že pro zlepšení své situace jsem udělal maximum, jinak bych byl totiž spokojený ...
Ale chtěl jsem povinnosti "překlenout co nejdříve" a svůj čas (pro mě tehdy prioritní a nejdůležitější, důležitější než vše ostatní učení atd.) trávit svou chvílí, byť mě dost stresovalo, že nedělám nic do školy, když to potřebuji .... :-/

Místo toho jsem si říkal "ještě je čas"

Upravil(a) lavský (5. 3. 2008 19:04)

Není tady

#18 5. 3. 2008 19:06

Babs
♥♥♥----
Místo: Praha

Tak hele, to že jsme od Pána Boha líní, to jsme a většina z nás, to není zas tak nic výjimečného. Ale podle toho co tu na několika vlákneš rozebíráš s tím chceš něco dělat. A to je první krok - dobrý. A teď ten druhej - tak už o tom přestaň jen mluvit a něco dělej!!!
Co děláš za práci?

http://tac.families.com/ezb/1080384.png
http://tac.families.com/ezb/1080379.png

Není tady

#19 5. 3. 2008 19:32

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Lavský, to co ted provádíš není útěk od něčeho, ale útěk do pohodlí. Útěk sám od sebe. Pořád se zmítáš, jsi plný nespokojenosti.  Jsi hodně sebestředný, pořád sebe srovnáváš s jinými. Vybral sis snazší cestu tehdy, ted vidíš, že vedla do slepé uličky. Tak začínáš znova od nuly. To je můj pohled. Dám ti ještě jednu radu, vždy si víc všímej toho, s čím nesouhlasíš, ba co tě úplně štve. Tam mohou být také důvody tvé nespokojenosti.

Není tady

#20 6. 3. 2008 0:07

lavský
♥♥♥♥♥--

PavlaH, Babs

Tak utíkám asi do spokojenosti, je to pravda. Nechci se vzdát toho, že třeba pojedu na chatu za dědou někam do klidu, místo abych se celý víkend šrotil a ráno do práce, nechci přijít o ten volný čas, to, co ve mě mi říká "práce je jen část" víc jí obětovat .. A možná místo, abycxh se učil, jsme jen nadával ...

Pracoval jsme v telemarketingu a byl jsem rád, že nemuísm na nic myslet a tak ... prostě to nějak šlo. Ted už ne
Teď pracuji, že dávám cedulky ke zboží v supermarketu, dávám tam různé čárové kódy, které se vytisknou. Vím, že mám asi na víc .... :-(

Oni mi všichni říkali "uč se, vždyť to děláš pro sebe přeci !!!", ale já si to nějak neuvědomoval a nějak ani nevěděl, že to dělám pro sebe ... je to hrozné. ALe ani jsme to vědět asi nechtěl ... :-/

Říkal jsme si "škola nebo práce, to je fuk, prostě někam musím chodit, tak někam chodím". Asi tak !!! Vím, že škola je prestižnější, ale co !!!
TOHLE JE ASI KÁMEN ÚRAZU

Ani jsem tedy nevěděl, čeho chci dosáhnout, ale nic pro to nedělal. Možná ego a možná nadhled, abych měl klid, možná obojí ...

každopádně když začnu něco dělat, cosi ze sebe ZTRATÍM, do něčeho se naplno vložím, co jsem nikdy neudělal ...  BUDE TO MÉ FALEŠNÉ EGO, co je tak vysoko...?

Mimochodem, také jsem to ve škole měl těžké, chtěl sje mse učit, ale zajímaly mě úplně jiné věci než to, co se bralo ... Tak jsme stejně jen četl knihy a na školu kašlal .. a vždy než od učitele jsem se radši učil od lidí z rodiny. Vždy jsem totiž chtěl jít do školy nebo práce, nutné zlo, ale pak jsem byl moc rád, že jsme doma. Vlastně doma je základ. Těšil jsem se domů. To je vše ...
Možná proto jsme ničeho nedosáhl .... rád jsme chodil do lesů a tak ... ale teď vidím, že když člověk přeci jen MUSÍ do společnosti, je lepší tedy už na nějaké dobré místo ... a zodpovědnou, hodnocenou a uznávanou práci

Upravil(a) lavský (6. 3. 2008 0:24)

Není tady

#21 6. 3. 2008 18:13

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Na tvém místě bych pátrala po důvodech, proč se tak uzavíráš, proč nerad chodíš do společnosti, proč ti společnost nic nedává, jen rodina. Proč máš pořád tendence se ujištovat, že jsi víc než okolí. Tvoje slohovka je toho plná.

Ty máš asi doma full servis a nikdy ses o běžné věci nemusel starat?

Není tady

#22 6. 3. 2008 20:52

lavský
♥♥♥♥♥--

PavlaH napsal(a):

Na tvém místě bych pátrala po důvodech, proč se tak uzavíráš, proč nerad chodíš do společnosti, proč ti společnost nic nedává, jen rodina. Proč máš pořád tendence se ujištovat, že jsi víc než okolí. Tvoje slohovka je toho plná.

Ty máš asi doma full servis a nikdy ses o běžné věci nemusel starat?

Jojo, je to tak ... skoro o nic ... jen koš, nádobí, úklid ....
A také tam mám vždy podporu, a navíc doma znamenám asi víc, než kdekoliv jinde ... tam jsem jen kus hadru
A uzavírám se do sebe, kde je mi dobře ... Proto jsem dělal celkem slušně placenou stereotypní práci, ani mě nenapadlo, že třeba bych mohl jet na dovolenou a tak. Až teď. Že bych chtěl tam a tam, ale proto, že ostatní jezdí ...
Třeba bych rád jel také, ale nikde nemám takovou jistotu ...
Samá odpovědnost a tak dále a tak dále, navíc jsem spíš takový, že naučit se 1000 stromů pro mě není tak těžké, jako se zapojit a něco pochopit ve společnosti, nebo něco v praxi ...
Navíc vím, že jen touto prací si asi třeba 30 000 těžko vydělám, v call centru, že tam je nutná nějaká odpovědnost. Jinak by mi totiž stačilo chodit do práce, z práce a domů. To je všechno. Zaplatil bych nutné, ušetřil si, koupil si něco pro radost ... tak by vypadal ideální život. Bohužel to takto nejde a na takové peníže je nutné udělat víc, než jen cosi naťukat do pc ...
To by mě víc bavila sociálně právní činnost, popřípadě nějaký typ vzdělávání atd ... kde lidem radíte, pomáháte atd

A pardon, je to setsakra výlev ..
// jinak se možná jen bojím odpovědnosti a tak "utíkám" od odpovědnosti, do klidu, který je přechodného charakteru ...
A práci mám bohužel takovou všeljakou ... Škoda, že to, že utíkám, a že realita je jiná, mi vždy dojde, až když je mi nejhůř, jakmile jsme doma, jsem zase "v nadhledu", nebo spíš mimo práci ...

Není tady

#23 7. 3. 2008 16:37

Pikola
♥♥♥♥♥--

Sakra chlape, co je s tebou? Co jako pořád děláš, nic?? Že tě žádná ženská nikdy nebude chtít, že děláš v SM za kasou.. Ježiš, tak s tím něco dělej, vždyť není konec světa. Všechno je za něco.

Pokud si představuješ život, že si odmakáš 8h v práci, pak domu k tv a o víkendu na chatu s rodičema, tak ti to teda nezávidím. To je život s prominutím na h.
A to že neumíš anglicky nic neznámená, já taky ne. Taky mám dvě práce, ne kvůli penězům, ale že mě nebaví sedět doma a stěžovat si. Jestli chceš studovat, studuj.. ale tohle fňukání.. sakra, seš chlap, mladej.. Co bys vlastně chtěl?

Není tady

#24 7. 3. 2008 18:02

lavský
♥♥♥♥♥--

Pikola napsal(a):

Sakra chlape, co je s tebou? Co jako pořád děláš, nic?? Že tě žádná ženská nikdy nebude chtít, že děláš v SM za kasou.. Ježiš, tak s tím něco dělej, vždyť není konec světa. Všechno je za něco.

Pokud si představuješ život, že si odmakáš 8h v práci, pak domu k tv a o víkendu na chatu s rodičema, tak ti to teda nezávidím. To je život s prominutím na h.
A to že neumíš anglicky nic neznámená, já taky ne. Taky mám dvě práce, ne kvůli penězům, ale že mě nebaví sedět doma a stěžovat si. Jestli chceš studovat, studuj.. ale tohle fňukání.. sakra, seš chlap, mladej.. Co bys vlastně chtěl?

25000 a hezkou holku
aby se na mě 18-19ti leté studentky nekoukaly skrz prsty ... asi to ...

A jinak ,je mi sice už přes 24, ale možná ještě není tak hrozně pozdě jet do anglie se naučit na 4 měsíce jazyk, ne? :-(
A jinak byl jsem pořád doma v klidu v bezpečí a vše si odmakal. Jakmile jsem totiž šel někam, připadal jsem si blbě. Fakt. Méněcenně, třeba když jsem byl na kurzu aj. Nemohl jsem dělat, že jsem "nad věcí" nebo "mimo kolektiv, jsem tam jen proto, že jsem tam" a nezapojil se, cítil jsem se zdrchaně .. Navíc si připadám jako debil, když jsme mohl někam cestovat a nejel jsem (ale když sedím doma, v klidu u pc, tak mě to netrápí, absolutně ne, zato když stojím na svých nohách, strašně mě to trápí ;-( mohl jsem jet studovat na Nový Zéland AJ nebo třeba pracovat do německa ... ale já stejně myslel jen na holky ... pak mě to mrzelo, že nikoho nemám, kdekoliv jsem se objevil. Teď mám stres, tak je mi to fuk, což je plus  )
Ale ta aj snad půjde ...

Mimochodem, pomůže mi psycholog?

Jinak je divné to, že když se vypodám, tak je mi líp a jako kdybych to neřešil už, prostě mě to nepálí, je pravda, že ten, co poslouchá, tak je takový nakřuplý, ale ze mě spadne odpovědnost ...
A když jsem v práci, tak jí pořád mám ...
Ale doma padne odpovědnost a je pokoj.
Zato když je mi 24 a už jí "mám", tak je to síla to ustát ...

Upravil(a) lavský (7. 3. 2008 18:07)

Není tady

#25 7. 3. 2008 18:25

Pikola
♥♥♥♥♥--

Proč by bylo pozdě jet do anglie? Copak je nějaké maximum, kdy se někam jezdí? Neblbni, život přece teprve začíná! Celý život nemůžeš jen sedět u pc a litovat se, jestli máš chu't s tím něco dělat, tak proč ne?

Mě bude letos 28. Jsem rozvedená, ale netrápí mě to, měla jsem to štětsí, mám kde bydlet, umím se sama o sebe postarat. Ale je to už jen na mě. Nikdo za tebe rozhodovat nebude.

Jestli ti psycholog pomůže, ti nikdo nepoví, ale proč to nezkusit? Není to žádná ostuda, chodí tam dneska skoro každý.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí