29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
bylinkax napsal(a):
Santalo, i kdyz mi neodepisujes na soukromou zpravu...uz to vim!
NEJSI TO TY!
Tak ten svet nebude az tak maly...
ani nevíš, jak jsem ráda
Není tady
Bylinka, fakt nerieš jeho alebo udalosti, ale skôr seba a váš vzťah - čo je na ňom pre teba najdôležitejšie, v čom si ochotná poľaviť a čo je vedľajšie. Myslím, že chlapa "na mieru" podľa svojho gusta nenájdeš, ide o ot nájsť takého, ktorého chyby budú znesiteľné. Takže si urob malú domácu inventúru, zoraď si priority podľa dôležitosti a potom prípadne v kľude choď riešiť vážne rozhovory....
Není tady
Selima napsal(a):
Bylinka, fakt nerieš jeho alebo udalosti, ale skôr seba a váš vzťah - čo je na ňom pre teba najdôležitejšie, v čom si ochotná poľaviť a čo je vedľajšie. Myslím, že chlapa "na mieru" podľa svojho gusta nenájdeš, ide o ot nájsť takého, ktorého chyby budú znesiteľné. Takže si urob malú domácu inventúru, zoraď si priority podľa dôležitosti a potom prípadne v kľude choď riešiť vážne rozhovory....
tak, tak !
Není tady
OK, budu se snazit to nejak prejit, tolerovat. ted jsem v rozpolezeni to tak brat. Uvidime, co bude za par hodin. Strasne se to ve me pere. Ale dekuji, ze mi takhle radite!
Není tady
Bylinko - oprav mě, jestli jsem něco pochopila špatně.
Tvůj přítel chtěl prožít víkend tak, jak to ty nemáš ráda (chlastačka). To znamená, že Ty ses dobrovolně rozhodla že se nezúčastníš?
Pokud to bylo takhle a ne tak, že by přítel chtěl jet sám bez Tebe, tak podle mě nemáš žádné právo mluvit mu do toho, co tam dělal. Mohla jsi tam být, ale nechtěla...
Pokud bys s ním takový víkend strávit chtěla, ale on by tam chtěl jet jen bez tebe, tak to by mi přišlo, že to není úplně v pořádku.
Není tady
Protože se jí nechtělo jet na chlastací a šukací víkend, tak nemá žádné "právo"??? zajímat se o to, co tam dělal??? Vždyť je to její PARTNER!
Upravil(a) Bety (4. 3. 2008 17:18)
Není tady
Bylinkax se netrápí proto, že jel sám, ale proto, jak se tam zřejmě choval. A co si budeme nalhávat, asi to nebude s kostelním pořádkem, když se najednou naoblíká, navoní a našlechtí, když mu s Bylinkax stačily ošoupané gatě (zřejmě mu nestálo za to oblíknout se když tam stejně Bylinkax byla takže neměl volnou ruku) a vezme si erotickou společenskou hru a přijede líbezně pomalovaný. Když jede jeden z partnerů někam sám, protože tomu druhému se nechce, neznamená to, že ten druhý má proto právo chovat se tam jako urvaný ze řetězu. Kvůli ní nebyl ochotný ani ty gatě si vyměnit, a najednou, když ona nejede....
Není tady
Bety napsal(a):
Protože se jí nechtělo jet na chlastací a šukací víkend, tak nemá žádné "právo"??? zajímat se o to, co tam dělal???
Vždyť je to její PARTNER!
Právo.. .to je jedno, čo ho má, otázka znie, či má šancu sa to dozvedieť, a hlavne NAČO JEJ TO, KUA, BUDE???? Myslíš, že je v stave rozumne zvážiť pre a proti..?
Není tady
To ukáže čas, mě jen zamrzelo tohle
Vanilka69 napsal(a):
To znamená, že Ty ses dobrovolně rozhodla že se nezúčastníš?
Pokud to bylo takhle a ne tak, že by přítel chtěl jet sám bez Tebe, tak podle mě nemáš žádné právo mluvit mu do toho, co tam dělal.
myslím že partneři mají spolu mluvit o tom co jim vadí... a to i v případě, že volný čas trávili každý zvlášť. Já například jezdím sama k moři, protože manžel povalování u vody nesnáší, a nedovedu si představit, že by neměl "právo" očekávat ode mně slušné chování jen proto, že jemu se tam nechtělo....
Není tady
Bety napsal(a):
Vanilka69 napsal(a):
Pokud to bylo takhle a ne tak, že by přítel chtěl jet sám bez Tebe, tak podle mě nemáš žádné právo mluvit mu do toho, co tam dělal.myslím že partneři mají spolu mluvit o tom co jim vadí... a to i v případě, že volný čas trávili každý zvlášť. Já například jezdím sama k moři, protože manžel povalování u vody nesnáší, a nedovedu si představit, že by neměl "právo" očekávat ode mně slušné chování jen proto, že jemu se tam nechtělo....
Bety, ale Vanilka má pravdu...
Z mého pohledu se Bylinkax zbytečně žere: buď ta důvěra ve vztahu je, nebo není. Tady Bylinkax evidentně ujíždí, protože zřejmě nevěří hlavně sama sobě. Nebo lépe řečeno - sama v sebe...
Touhle cestou půjde jejich vztah do kytek jednou určitě. Pokud ho pustila a sama nechtěla jet, proč se diví, že si tu akci užil? To jí měl jako posílat milostné sms mezi tím, co tam řádil s chlapy? Nebo s holkami?
Osobně bych rychle změnila svůj postoj nebo svého partnera. A nejlíp možná obojí, pokud je ten její záletný frajírek... Což ale my nevíme.
Není tady
A vás by to nemrzelo? Mě by teda tohle mrzelo, a nějak se mi nechce věřit, že by to vás nemrzelo kdyby se váš partner takhle choval.
Ještě bych chtěla říct, že když se mi jeho chování nelíbí, tak mu to řeknu nebo dám najevo, jinak si přece bude myslet že je to OK?
Zítra nakouknu ja se to vyvíjí, už musím jít...
Upravil(a) Bety (4. 3. 2008 19:01)
Není tady
se zájmem jsem přečetla tuto debatu. Bylinko, tobě nejde o to, co se dělo ten víkend,ale o to, zda tu boude pokračovat a zda to ustojíš.
Jsem asi typ co neporadí moc k tvé spokojenosti. Jsou akce kam jsem se svými protějšky nikdy nejezdila. Přesně jak píšeš, nechtěla jsem být svědkem pozvracených postelí, vulgárních nadávek atd. Prostě jsem v pátek miláčka vyprovodila, udělala křížek na čelo, nabádala ho, ať se nezžere jako prace,aby neudělal čeho by litoval a těšila se na volný víkend. Že přijel domů v neděli unavený, smrdutý a že tam byly i jeho bývalé spolužačky to mi bylo jedno. Vyptávala jsem se jak se mu tam líbilo a zda si oddechl od "menstruačního komanda" doma (ode mne).
Jenže pravidlem bylo, že já jsem také občas vyrazila se svou partičkou za zábavou. Taky jsme se krásně našňořily, upravily, prolezly nějaký bary a přespaly třeba u kámošky v bytě,kde to pokračovalo.
Taky si dám ráda skleničku, zatančím a zaflirtuji s chlápky,kteří se objeví. Ale to neznamená, že ho hned lákám domů. Naopak se jich ráda zbavím a pokračuji v zábavě jen sama s kámoškami. Můj přitel by asi taky nebyl nadšen,kdyby mě viděl, jak tančím se skuní nahoře někde na baru, a proto je doma. Co oči nevidí, to duši nebolí. Nepředstavuj si něco co vůbec nemuselo být.
Ale ještě dodatek k přirozené inteligenci partnera. Pokud jedu z takové akce, tak se umeju a nepříjdu s otisky rtěnek na celém těle. Stejně tak já příjdu domů umytá a bez zbytečných "ozdob", které by mohli rozvášnit fantazii partnera, co se tam dělo. ¨
Asi takto, pokud se chceš trápit tím víkendem, raději to uknoči,ale sama sobě si přiznej, zda ti takové věci budou vadit i s jiným partnerem. A jestli chceš někoho doma s bačkorama,který jen sedí a nechává na tobě oči.
My občas na ty kance a pařiče, cestovalele nadáváme a máme plnou hubu výčitek,ale když si přiznáme,že nudného patrona s párem trepek, trenkami a pivním břichem bychom doma na pohovce před TV nesnesly, tak je nám líp
Není tady
Bety napsal(a):
A vás by to nemrzelo? Mě by teda tohle mrzelo, a nějak se mi nechce věřit, že by to vás nemrzelo kdyby se váš partner takhle choval.
Ještě bych chtěla říct, že když se mi jeho chování nelíbí, tak mu to řeknu nebo dám najevo, jinak si přece bude myslet že je to OK?
Zítra nakouknu ja se to vyvíjí, už musím jít...
Bety, ale chlap není tvůj majetek ani tvé dítě, a ty nejsi jeho rodič, abys hodnotila jeho chování. On se může chovat, jak uzná za vhodné (je přece dospělý, zodpovědný a svéprávný), a na mně je, zda mi jeho chování a jeho přístup ke mně vyhovuje, že jsem ve vztahu následně spokojená...
Pokud se bude na akci chovat jako dement, je to přece na jeho triko! Mě to může být šumák.
Osobně mi fakt nevadí, co kde za sebe dělá, a ani se ho na to nezeptám. Pokud má náladu povídat, ráda si ho vyslechnu. Chlapi (i ženské) se obecně jinak chovají se svými partnery a jinak mezi kamarády. Proč by mi měl skládat účty?
A pokud se mi jeho chování (ve věci společné pro oba) nebude líbit, můžu mu sdělit důvody a navrhnout změnu. A pokud ji nepřijme a je to pro mě natolik důležité, vždy mám volbu smířit se s tím, anebo si sbalit kufry.
Není tady
Bety napsal(a):
Vanilka69 napsal(a):
Pokud to bylo takhle a ne tak, že by přítel chtěl jet sám bez Tebe, tak podle mě nemáš žádné právo mluvit mu do toho, co tam dělal.myslím že partneři mají spolu mluvit o tom co jim vadí... a to i v případě, že volný čas trávili každý zvlášť. Já například jezdím sama k moři, protože manžel povalování u vody nesnáší, a nedovedu si představit, že by neměl "právo" očekávat ode mně slušné chování jen proto, že jemu se tam nechtělo....
Bety - samozřejmě sdělit svůj názor by člověk svému partnerovi měl (ve smyslu: Vadí mě jak se chováš). Tímto to ale končí. Podle mě nemůže člověk tomu druhému říkat, co by měl nebo neměl ten druhý dělat. To je jen na tom druhém. Měnit můžeme jen sebe, ne toho druhého.
Tím neříkám, že by si člověk měl ve vztahu nechat všechno líbit, naopak, neměl by se chovat jako citový závislák a to právě Bylinka předvedla.
MMCh skutečně si nemyslím, že by tvůj muž měl právo očekávat od tebe slušné chování. Ne, je to jinak, on je s tebou (samozřejmě mimo jiné), protože se chováš "slušně". Ale to je jen a jen na tobě, jak se budeš chovat. Musíš ovšem počítat s tím, že když se nebudeš chovat "slušně" on tě může kdykoliv opustit.
A k tvé další otázce - mrzelo by mě to, řekla bych mu to, kdyby napříště se zachoval stejně nebo podobně (napoprvé to může být je kvůli tomu, že si neuvědomil, že by mi to mohlo vadit), takže pokud by se tohle jeho chování opakovalo, přesto že on by už věděl, že mi to vadí tak bych z toho příště vyvodila, že mu na mých pocitech zřejmě tak moc nezáleží, respektive nejsou pro něj tak důležité a začala bych ve vztahu sčítat klady a zápory.
Není tady
teď čtu Taisho, že jsi dřív než já napsala téměř to samé...
Není tady
Vcera jsem se s tim nejak odpledne srovnala, sice ne na 100%, ale srovnala. Myslim, ze Bety presne vi, co jsem tim vsim chtela rict.....
Nemyslim si, ze beru sveho partnera jako dite, popriade jako majetek. Jak uz jsem napsala, tohle byl ojedinely incident tohoto typu, tak to se mnou take radne zamavalo.
Celkem se mi zamlouva pristup Klubka, taky chodim sama ven se svyma kamoskama, bavime se... chapu i tve pojeti dovadivych vasnivych tancu. Bohuzel ja bych se pak se svym svedomim asi nedomluvila, i kdyz by se nic nestalo. Urcite by to memu i tvemu priteli hodne ublizilo a nikde neni napsano, ze se to nedozvi... Byl by i on tak tolerantni a jeste ti pral prijemnou zabavu a pusu na celicko? Pokud ano, tak jste dva stastni lidi..nemyslim to ironicky! Na druhou stranu papucaka posteloveho-tv bych vazne nesnesla. Vzdycky nas pritahuji ti parmeni a hajzlici na pohled. Ja si takoveho hajzlika tenkrat vybrala, prtoze mi ukazal, ze takovy hajzlik vubec neni, ba naopak. Jen ty "stopy" z minulosti obcas vypluji na povrch a hur to pobiram.... Pac jsem si zvykla na neco jineho.
Driv mi bylo take jedno, ze jsou tam holky- UPLNE, apod.... ted to citim nejak jinak. Holky mi nevadi, ale vadi mi jejich doteky....
Ale taky moje hlava chape, ze nejsem jedina zenska na svete a ze je prijemne a mrazive, kdyz se te dotkne nekdo cizi..... ach jo.
Ted tak poskladat do late rozum se srdcem:)
Není tady
Bylinko, já v tom, co píšeš, vidím pořád projekci toho, jak se v tom papleš. Protože rezonuješ s tím, co se ti hodí víc do karet, než s tím, co nabízí úplně jiný pohled na věc. A to by tě mělo přimět zamyslet se především nad sebou. Tam to začíná, u tebe, zevnitř...
Moc by mě zajímalo, co bylo tím spouštědlem, že se dle tvých slov z holky nežárlivé (ono NIKDY kdesi na začátku vlákna) stala holka úplně jiná. Šla bych po příčině té změny a u jejího kořene bych se zamyslela.... A pokud na to přijdeš, určitě budu moc ráda, když mi to sdělíš.
Věř, že rozumím tomu, jak se teď cítíš... Ono se těch přes třicet scénářů lidských osudů stále dokola opakuje... A já i Vanilka jsme si dost podobnými úvahami, myšlenkami a nakonec i řešeními prošly.
Pá
Není tady
Rozchod byl kvuli jinemu muzi, ktery mi ukazal, jak chci zit.
Bylinko, co když má přítel taky dojem, že chce žít jinak a tak to zkouší? Nebo si možná myslí, že když jsi mohla ty, může on taky. Třeba měl v té době úplně stejné pocity jako ty dneska, jen je nedával najevo. Ano, ty jsi tehdy nežárlila, nebylo na co (viz "stereotyp a jeho "nezájem"). Najednou ti "uniká" na neznámá místa s neznámými lidmi a tebe to štve - proč? Protože už tu zkušenost s odchodem máš a tedy víš, co se může stát?
Není tady
Heleno, kapla jsi na to. Presne takove pocity mel tenkrat on a vubec o nich nemluvil a nedaval najevo. Dozvedela jsem se to az ted o week, kdyz jsem tak "silela". a ja o to tenkrat tak stala. Ne aby mi udelal scenu, ale by mi dal jasne najevo, ze me chce nebo at jdu.Bohuzel ani jedno ani druhe se nestalo. Nezarlila jsem ani na zacatku vztahu, bylo mi na milion procent jasne, ze jsme jenom my dva. Ted je mi to take "jasne", ale obcas mam brouky.
Taisha: Paplu. nerekla jsem, ze nepaplu, ale ze je to mnohem lepsi, coz je pro me posun obrovsky a to kupredu. A ten koren zarlivosti? No, ten je jasne u me. Mozna jsem uz psala, ze mi pritel leta tvrdil ze je hloupa, nehezka,... a najednou jsem se dozvedela pravy opak. Z toho mam strach, ze je neco jinak, nez je mi rikano. Ale to je vlastne asi ten koren, ze?DUVERA... mame ji asi oba dost posramocenou udalostmi predeslymi.
Nechces mi rict nejaky happyend? S mym pritelem se tezko rozvadeji reci na citliva a citova temata. Vcera me dlouho hladil a pak mi rekl, jak moc je rad, ze me ma
Vim, ze problem mam ja. Tak se s tim snazim bojovat, abychom ten problem nemeli oba. Vite jak to myslim?
Na druhou stranu si nejak stojim za tim, ze bylo jeho chovani o week terochu divne, mozna ani ne tak divne, jako zcela jine. A to mi nahlodalo asi tu duveru....
Ale uz je mi opravdu lip!!!OPRAVDU!!!
Není tady
bylinkax napsal(a):
Heleno, kapla jsi na to. Presne takove pocity mel tenkrat on a vubec o nich nemluvil a nedaval najevo. Dozvedela jsem se to az ted o week, kdyz jsem tak "silela". a ja o to tenkrat tak stala. Ne aby mi udelal scenu, ale by mi dal jasne najevo, ze me chce nebo at jdu.Bohuzel ani jedno ani druhe se nestalo. Nezarlila jsem ani na zacatku vztahu, bylo mi na milion procent jasne, ze jsme jenom my dva. Ted je mi to take "jasne", ale obcas mam brouky.
Taisha: Paplu. nerekla jsem, ze nepaplu, ale ze je to mnohem lepsi, coz je pro me posun obrovsky a to kupredu. A ten koren zarlivosti? No, ten je jasne u me. Mozna jsem uz psala, ze mi pritel leta tvrdil ze je hloupa, nehezka,... a najednou jsem se dozvedela pravy opak. Z toho mam strach, ze je neco jinak, nez je mi rikano. Ale to je vlastne asi ten koren, ze?DUVERA... mame ji asi oba dost posramocenou udalostmi predeslymi.
Nechces mi rict nejaky happyend? S mym pritelem se tezko rozvadeji reci na citliva a citova temata. Vcera me dlouho hladil a pak mi rekl, jak moc je rad, ze me ma
Vim, ze problem mam ja. Tak se s tim snazim bojovat, abychom ten problem nemeli oba. Vite jak to myslim?
Na druhou stranu si nejak stojim za tim, ze bylo jeho chovani o week terochu divne, mozna ani ne tak divne, jako zcela jine. A to mi nahlodalo asi tu duveru....
Ale uz je mi opravdu lip!!!OPRAVDU!!!
Jestli jeho víkend probíhal jen z 50% podobně, jako můj - což nevíme , tak bych se držela jedné staré pravdy :
Co nechci, aby druzí dělali mě, nebudu dělat já jim.
Jestli ti odpoví : " přesně tak se dělo" - nezbývá ti, než mu věřit a brát to tak
Není tady
Santalo:) jsem si JISTA, ze jste nemeli spolecny vikend, pokud na to narazis:)
Ano, to je presne ta pravda, ktere bychom se meli drzet vsichni:)
Vzdycky mame na vyber. Ja ted take muzu verit a neverit. Jenze kdyz nebudu verit, tak bude ouvej predevsim mne a pak bude ouvej i nasemu vztahu.
Není tady
bylinkax napsal(a):
Santalo:) jsem si JISTA, ze jste nemeli spolecny vikend, pokud na to narazis:)
Ano, to je presne ta pravda, ktere bychom se meli drzet vsichni:)
Vzdycky mame na vyber. Ja ted take muzu verit a neverit. Jenze kdyz nebudu verit, tak bude ouvej predevsim mne a pak bude ouvej i nasemu vztahu.
Já na nic nenarážela. Já nevím, kdo jsi,ani kdo je tvůj přítel a ani to vědět nechci, už jenom proto, co jsem po těch tequilách v sobotu vyváděla
Jasný ?
Pravděpodobně, se jen jiná partička lidí bavila stejně jako naše partička
Ber to tak, že se pobavil, nelhal ti kde je , nabízel ti, at jedeš taky ( mimochodem, když se těchto akcí nechceš účastnit, tak musíš počítat s tím, že se tam chová jinak, než když by jsi tam byla), neměl potřebu nic tajit a už se v tom nešťourej a bude fajn vám oběma
A nebo se na to vykašli, protože mám pocit, že se nad tím nedokážeš povznést.
Nebo další možnost, zapoj všechny síli, vypátrej všechny detaily z víkendu a na základě zjištěných skutečností mu dej vale
Pak se taky můžeš ze sebezapřením vydat na podobnou další akcí s ním, abys věděla, jak to cca probíhá a jestli to "dáš, nebo nedáš"
Jiný varianty mě fakt nenapadaj
Upravil(a) Santala (5. 3. 2008 16:14)
Není tady