18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Reňas, janě, e jsem to na Kathyalp já. Spolu s Andrejkou jsme tam myslím nejvíc ukecané.
Není tady
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 16:41)
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 16:41)
Reňas,
na své zdraví nekali. Co by si dětičky počaly s nemocnou mamkou...
Upravil(a) Damila (17. 3. 2009 14:28)
Není tady
Ahoj holky,
tak jsem se dnes také trochu mrkla na kathyalp.blog, je toho tam tedy opravdu hodně... , moná se taky časem přidám .
Jen je toho ted nějak moc, Matěj a ted do toho jetě řeim pořád Eliku s tou ílenou chronickou zácpou, připadá mi, e lítáme sem a tam (od doktorů).
Tak se nám včera přes léky, které bere, přidal dalí vokální tik . Ted vidim, e to mlaskání neni proti tomuhle skoro nic, začal tak nějak kníkat, nevim, jak to dobře popsat, horí je, e je to opravdu zvučné a pěkně nahlas... . To přece neni moný, aby to přes vechnu léčbu takhle pokračovalo. Chce se mi z té bezmoci brečet. Včera večer dokonce přiel Matěj sám a říká mi, mami, dej mi prosim tě u ten práek, já u nechci tak kníkat...
Jinak jsem na tom kahtyalp.blogu docela koukala, co za skvosty doktory psychiatry vůbec můe existovat, takovejm by měli sebrat diplom.
Včera jsem si psala s kamarádem, co rozumí počítačům, ono je vlastně docela jednoduchý zaloit blog, jen říkal, e pokud zaloim patný typ, který bude mít malou kapacitu, tak se mi to po čase začně hroutit...tak proto docela přemýlim o tom dobromyslu.cz nebo o Vaem blogu .
Upravil(a) Tiffany (12. 2. 2009 9:22)
Není tady
Chuďátko malé, Matěj.
Člověk s tím nemůe nic dělat, a kdy to obtěuje i to děcko, tak to je hrozné.
Naeho Jáju z toho pochrchlávání taky a bolí v krku. Má sice motorické tiky docela slaboučké, ale o to hlasitějí jsou ty vokální. A to jsme pořád jetě ten lepí případ.
Není tady
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 16:40)
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 16:39)
Reňas,
chytne vpravo na prohlíeči myí tu boční litu. Stiskne levé tlačítko myi, a táááááhne rovně dolů. A na konec stránky.
Tam je posl. příspěvek a hned pod tím tabulka, kterou vyplní, kdy chce přidat příspěvek.
Není tady
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 16:38)
Ahoj holky,
tak jsem se rozhodla, e mu ty práky přehodim zpátky, jak je měl původně, sice tikal, ale méně. Hrozně mu chci pomoct a tohle mi přijde aspon jako dobrý pokus, kdy nic, aspon jsem to zkusila. Přítí týden jdeme na ko k psychiatričce, tak jsem zvědavá, jak se domluvíme dál.
Reňas, ty myslí jako tiky od samého počátku, kdy vznikly? To bylo toti u ve kolce, ale nic na to nebral, to a od minulého roku. Ale to byly tenkrát tiky víceméně jen motorické, ale vlastně ne, vidi, on tenkrát jakoby pokalával, ale to byl snad jediný vokální. Větinou bohuel nelo jen o jeden tik, ale o takovou směs min. dvou tiků, ale nebylo to tak intenzivní a netrvalo to tak dlouho. Ty práky, co bral minulý rok (jen Rivotril), jsem mu na začátku prázdnin vysadila a holky, celé prázdniny a začátek kolního roku byl absolutně v pohodě bez tiků, ovem pak to začalo nanovo, člověk u by to měl čekat, ale pokadé to stejně překvapí... . On to neurolog říkal, e kdy odpadne stres ze koly, přitom to zvládá dobře, tak to ustupuje, nevim, asi na tom něco bude.
Děkuju za pofoukání na bolístku .
Není tady
Tiffany, moc Ti drím palce, aby se Vám to zlepilo. Je z Tebe cítit velká láska, Tvoje děti mají těstí, e mají takovou maminku!
Tak si myslím, e ty tiky pokud souvisejí s nedostatkem dopaminu, tak se asi prostě "vyrazí", zrovna kdy je to dítě ve stadiu nějaké nepohody a nedokáe se z ní samo dostat. Malá miminka například dudlají dudlík (tím se uklidňují) a těm větím dětem u moná něco v tomto duchu chybí... Dávalo by to logiku. Ná starí syn bude mít brzo deset let a pořád jetě spí s takovou dečkou a tu si přimazluje i během dne Mladí syn (5) zase má dvě plyové kočičky a navíc, kdy vidí nějaký cípeček (třeba na koili nebo na poltáři), tak ho "cipká", tak jako do něj brnká a je vysloveně vidět, e mu to dělá dobře. Je to takové nějaké puzení, aby to dělal. Moná, kdyby to dělat nemohl, měl by tik. Snad Vám to nepřijde úplně ujeté a třeba Vás to navede na nějakou vlastní mylenku.
Není tady
Jo a jetě mě napadlo, e děti, které mají tiky, moná prostě nestihnou průběně "dobít baterku", protoe prostě toho mají spoustu na práci a na mysli a nestihnou se zklidnit...
Není tady
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 16:38)
bloncko, díky .
ví, moná na tom něco bude, Matěj je klidnějí, kdy si něco mačká v ruce, třeba trikolínu...on teda nemá takovou tu klasickou hračku jako nejoblíbenějího plyáka, zato si dává do postele, kde spí, vechno to, co ho v danou dobu zajímá. Take tam má třeba plný malý batůek karet, různé časopisy, kníku a třeba robota, co ho momentálně nejvíc zajímá (má jich více).
Reňas, přehodila jsem mu to dávkování a zdá se mi to lepí, frekvence se natahují a jsou chvíle, kdy nekníká vůbec. Jdeme ve čtvrtek k té psychiatričce, tak jsem zvědavá, jak se dohodneme, protoe Matěj přiel najednou s tim, e prý to jíst nebude. Já byla docela v oku a on mi řekl, e prý si na netu nael, e je to kodlivé. Vůbec nechápu, kde . Včera to byl docela boj, nakonec jsem ho ukecala, e počkáme do toho čtvrtka a pak se dohodneme s paní doktorkou. Tak nejdřív si říká sám o práek a pak je proti...Jinak mi přijde tenhle týden extrémně přecitlivělý. On u je i tak, ale ted je to u opravdu moc, snad ho to časem přejde.
Na Kathyalp jsem se bohuel zatím nedostala, ale plánuju to .
Není tady
Tiffany napsal(a):
Matěj přiel najednou s tim, e prý to jíst nebude. Já byla docela v oku a on mi řekl, e prý si na netu nael, e je to kodlivé. Vůbec nechápu, kde.
Tý jo, ten je ikovnej, ten se neztratí!
Kolik e mu je?
Kdy je to tak, a je natolik inteligentní, e si dokáe takto opatřit informace, pak by jsi s ním měla jednat, jako s "velkým" a nic mu netajit.
Říct mu-ano, léky mohou kodit, ale musíme se rozhodnout, co je lepí. Jestli tikat, nebo brát léky.
Pokud jeho samotného tiky neobtěují, anebo je schopen s nimi se sít, tak je to supr, a neřeila bych chemii-ono je to tady podobná diskuze jako o Ritalinu a ADHD na jiném místě Babinetu.
Jinak s tím vlastním dávkováním---jako máma asi nejlíp odhadne jak to upravit,jsi přímo u zdroje. Ale u doktorky počítej s tím, e Tě spí seřve, e mu to dává jak sama chce. Tedy pokud jste tak nebyly domluvené.
Mně neuroloka vyhroovala (a tvrdila při tom, e to není vyhroování ani straení, ale jen upozornění), e kdy mu to nebudu dávat, tak se kluk zhorí, a jak měli kluka, co ho v záchvatu odvezli do léčebny...a dovedu si představit, co mu tam dělali...
Napíchali sedativy, neuroleptiky, přivázali k posteli. Aby nemohl ublíit sobě ani druhým.
Chápu, e v takovém záchvatu, kdy jsou tiky u spíe podobné nějaké těké duevní porue (schíze), nemohou nechat dítě běhat volně po světě...ale kdo ví, jak se do takového stavu dostal. Asi to nebylo ze den na den a dalo se tomu zabránit.
Takové straení vůbec neposlouchej.
Kdyby se to zhorovalo, včas to pozná.
A kdy to s léky přeeneme u teď, co budem dělat později, kdy se to zhorí?
Není tady
Matesovi je osm , vim, e je hodně chytrý kluk, ale tohle mě váně dostalo . Já se snaim mu vechno vysvětlovat, aby věděl jak to je. Ovem, často se dostáváme do nekonečných diskusí... . Na tohle je váně expert . To si pak musí člověk obrnit nervy.
Já jsem s tim dávkováním vlastně zas tak moc neudělala, předminulý týden jsem volala doktorce, e to zas tak moc nezabírá a ona mi akorát prohodila práky, e jeden sníila a druhý zvýila, no a potom začal takhle hrozně kníkat, tak jsem mu to prohodila jen nazpátek..., ta psychiatrička byla moc příjemná, nemyslim, e se bude zlobit .
Tak jsem se na ty léky akorát ted ptala Matěje, říkal, e raději by bral léky a měl to lepí, je to moje zlatíčko. Já vim, e jsem ted trochu od tématu, ale mám hroznou radost, e si Matěj začal s Eli docela dost hrát, malá ho naprosto zboňuje, dnes ráno ho pořád pusinkovala, Matěj jí to vracel a Eli mu u toho říkala, e je její zlatíčko, bylo straně krásný je pozorovat .
Díky za radu, strait se nedám , co mám děti, tak jsem zjistila, e můj instinkt mi radí dobře .
Není tady
Tak dnes mám fakt smutný ráno, Matěj mi řekl, jestli by neměl chodit do zvlátní koly... . Namítla jsem, e je to nesmysl, e je moc chytrý. On mi řekl, e to ví, ale prý má ty tiky a kdy kníká, tak se po něm vichni otáčejí... . Je to hrozný, jak moc si to uvědomuje. Navíc prý včera říkal manelovi (byla jsem na chvíli u naich, bydlí ve stejném vchodě paneláku), aby mu dal silnějí práek, e prý nemohl kvůli tomu jeho kníkání usnout. Je to jak na houpačce, jednou ty práky nechce a pak si ádá jetě něco silnějího . U aby byl čtvrtek, snad něco vyřeíme.
Není tady
Jetě jednou já . Tak jsem se konečně přihlásila na kathyalp.blog, tak se tam na Vás holky těim. Doufám, e ten můj příspěvek tam nebude působit moc zmateně, chtěla jsem to tak nějak zkrátit, aby to nebylo moc dlouhý .
Není tady
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 16:37)
Sice u je ta diskuze 3/4 roku stará, ale kdyby někdo měl zájem, napíu recept na bylinnou směs, která mě v dětství vyloeně dostala z hrozných tiků. Je od Báby radnické, která u je tedy mnoho let po smrti, ale byla velmi uznávanou a úspěnou léčitelkou. Prola jsem si taky různými vyetřeními a brala diazepam a jiné léky (po kterých jsem usínala a byla apatická), a pak mi začali rodiče vařit onen čaj z několika druhů bylin, ráno a večer a tiky mě přely. Ten čaj jsem musela pít po dva roky a můu říct, e tiky se mi u neobjevily. Vdy kdy jsem předala zkuenost dál a rodiče vydreli pravidelně dítěti čaj vařit, byla léčba úspěná.
Není tady
Diskuze je sice stará, ale ty děto tikat samozřejmě jen tak nepřestaly.
Tak sem s ním, jestli to není tajné.
Jistě to pomůe více lidem, i kdy jistě ne vem. Tureáčkům si ne, v tom jsem skeptická.
Ostatním - proč ne.
Malé děti to asi pít nebudou chtít, ale takové desetileté u se snad dají přesvědčit...
Není tady
ZDravím vechny, jsem v této diskusi prvně, ale jeden z dvojčat tiky má a právě díky této diskusi jsem objevila společnosti JOALIS. Určitě ji znáte a zahájili jsme detoxikaci tělíčka. Nevím, jestli to pomůe, ale jsou to jen bylinky bez vedlejích účinků, které kadý práek, předepsaný lékařem má. Tak v zkrytu due doufám.
Byla zde zmínka o receptu na čaj, který by mohl pomoci. Přidávám se do řady čekatelek na recept.
Hanka
Není tady
Taky mám dvojčata a u jednoho jsme před rokem začali pozorovat tiky-mrkání,někdy pohodí hlavou jako by si potřeboval z čela odstranit vlasy-ádné tam nemá, taky tak jaksi krčí nosík.Ví,e to dělá neví proč,kdy jsem s ním o tom mluvila-rozbrečí se.On vlastně je na měkko pokadé, kdy s ním probírám jakoukoli vánou věc,je velmi citlivý a zvlátní, velmi málo mluví.
Během půl roku jsme proli neurologií,EEG, asi dvě vyetření mozku, ani u nevím jak se jmenovaly-ve OK.POsláni k psychologovi-ten nám dal nějaké potvrzení do koly-DIS.Kdyby se to zhorilo, máme dojít a on nás objedná k psychiatrovi.Je to u půl roku a nezhorilo se to, ani nezlepilo.Nevímáme si toho,ale nevím jestli děláme dobře.Dnes jsem koupila ten hořčík a vit,B taky bych zkusila ten čaj.Nevím jestli to má vliv,ale syn nejí téměř ádnou zeleninu a ovoce-Co myslíte??
Hani co si mám představit pod pojmem-detoxikace tělíčka?
Zkouela jsem kuknout na JOALIS,ale nějak mě zlobí net, kdy se tam dostanu vdy to celé spadne.
Není tady
Najde sa tu este niekto v tejto starsej diskusii????
Není tady