Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 11. 2. 2009 19:06

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Re: Jak na tiky?

Reňas, jašně, že jsem to na Kathyalp já. Spolu s Andrejkou jsme tam myslím nejvíc ukecané. smile

Není tady

#77 11. 2. 2009 19:37

REŇAS
Host

rock

Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 16:41)

#78 11. 2. 2009 19:42

REŇAS
Host

rock

Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 16:41)

#79 11. 2. 2009 21:27

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Reňas,
na své zdraví nekašli. Co by si dětičky počaly s nemocnou mamkou...

Upravil(a) Damila (17. 3. 2009 14:28)

Není tady

#80 12. 2. 2009 9:14

Tiffany
♥♥♥♥♥--

Ahoj holky,

tak jsem se dnes také trochu mrkla na kathyalp.blog, je toho tam tedy opravdu hodně...smile , možná se taky časem přidám smile .
Jen je toho ted nějak moc, Matěj a ted do toho ještě řešim pořád Elišku s tou šílenou chronickou zácpou, připadá mi, že lítáme sem a tam (od doktorů).
Tak se nám včera přes léky, které bere, přidal další vokální tik grater . Ted vidim, že to mlaskání neni proti tomuhle skoro nic, začal tak nějak kníkat, nevim, jak to dobře popsat, horší je, že je to opravdu zvučné a pěkně nahlas...sad . To přece neni možný, aby to přes všechnu léčbu takhle pokračovalo. Chce se mi z té bezmoci brečet. Včera večer dokonce přišel Matěj sám a říká mi, mami, dej mi prosim tě už ten prášek, já už nechci tak kníkat...grater

Jinak jsem na tom kahtyalp.blogu docela koukala, co za skvosty doktory psychiatry vůbec může existovat, takovejm by měli sebrat diplom.

Včera jsem si psala s kamarádem, co rozumí počítačům, ono je vlastně docela jednoduchý založit blog, jen říkal, že pokud založim špatný typ, který bude mít malou kapacitu, tak se mi to po čase začně hroutit...tak proto docela přemýšlim o tom dobromyslu.cz nebo o Vašem blogu smile .

Upravil(a) Tiffany (12. 2. 2009 9:22)

Není tady

#81 12. 2. 2009 14:21

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Chuďátko malé, Matěj. sad

Člověk s tím nemůže nic dělat, a když to obtěžuje i to děcko, tak to je hrozné.
Našeho Jáju z toho pochrchlávání taky až bolí v krku. Má sice motorické tiky docela slaboučké, ale o to hlasitější jsou ty vokální. A to jsme pořád ještě ten lepší případ.

Není tady

#82 12. 2. 2009 15:40

REŇAS
Host

rock

Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 16:40)

#83 12. 2. 2009 15:54

REŇAS
Host

rock

Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 16:39)

#84 12. 2. 2009 16:01

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Reňas,
chytneš vpravo na prohlížeči myší tu boční lištu. Stiskneš levé tlačítko myši, a táááááhneš rovně dolů. Až na konec stránky.
Tam je posl. příspěvek a hned pod tím tabulka, kterou vyplníš, když chceš přidat příspěvek.

Není tady

#85 12. 2. 2009 17:04

REŇAS
Host

rock

Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 16:38)

#86 13. 2. 2009 12:57

Tiffany
♥♥♥♥♥--

Ahoj holky,

tak jsem se rozhodla, že mu ty prášky přehodim zpátky, jak je měl původně, sice tikal, ale méně. Hrozně mu chci pomoct a tohle mi přijde aspon jako dobrý pokus, když nic, aspon jsem to zkusila. Příští týden jdeme na ko k psychiatričce, tak jsem zvědavá, jak se domluvíme dál.

Reňas, ty myslíš jako tiky od samého počátku, kdy vznikly? To bylo totiž už ve školce, ale nic na to nebral, to až od minulého roku. Ale to byly tenkrát tiky víceméně jen motorické, ale vlastně ne, vidiš, on tenkrát jakoby pokašlával, ale to byl snad jediný vokální. Většinou bohužel nešlo jen o jeden tik, ale o takovou směs min. dvou tiků, ale nebylo to tak intenzivní a netrvalo to tak dlouho. Ty prášky, co bral minulý rok (jen Rivotril), jsem mu na začátku prázdnin vysadila a holky, celé prázdniny a začátek školního roku byl absolutně v pohodě bez tiků, ovšem pak to začalo nanovo, člověk už by to měl čekat, ale pokaždé to stejně překvapí...sad . On to neurolog říkal, že když odpadne stres ze školy, přitom to zvládá dobře, tak to ustupuje, nevim, asi na tom něco bude.

Děkuju za pofoukání na bolístku hjarta .

Není tady

#87 13. 2. 2009 19:03

bloncka
♥♥♥♥---

Tiffany, moc Ti držím palce, aby se Vám to zlepšilo. pussa Je z Tebe cítit velká láska, Tvoje děti mají štěstí, že mají takovou maminku! hjarta

Tak si myslím, že ty tiky pokud souvisejí s nedostatkem dopaminu, tak se asi prostě "vyrazí", zrovna když je to dítě ve stadiu nějaké nepohody a nedokáže se z ní samo dostat. Malá miminka například dudlají dudlík (tím se uklidňují) a těm větším dětem už možná něco v tomto duchu chybí... Dávalo by to logiku. Nᚠstarší syn bude mít brzo deset let a pořád ještě spí s takovou dečkou a tu si přimazluje i během dne smile Mladší syn (5) zase má dvě plyšové kočičky a navíc, když vidí nějaký cípeček (třeba na košili nebo na polštáři), tak ho "cipká", tak jako do něj brnká a je vysloveně vidět, že mu to dělá dobře. Je to takové nějaké puzení, aby to dělal. Možná, kdyby to dělat nemohl, měl by tik. Snad Vám to nepřijde úplně ujeté a třeba Vás to navede na nějakou vlastní myšlenku. gloria

Není tady

#88 13. 2. 2009 19:16

bloncka
♥♥♥♥---

Jo a ještě mě napadlo, že děti, které mají tiky, možná prostě nestihnou průběžně "dobít baterku", protože prostě toho mají spoustu na práci a na mysli a nestihnou se zklidnit...

Není tady

#89 15. 2. 2009 16:28

REŇAS
Host

rock

Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 16:38)

#90 15. 2. 2009 20:05

Tiffany
♥♥♥♥♥--

bloncko, díky hjarta .

víš, možná na tom něco bude, Matěj je klidnější, když si něco mačká v ruce, třeba trikolínu...on teda nemá takovou tu klasickou hračku jako nejoblíbenějšího plyšáka, zato si dává do postele, kde spí, všechno to, co ho v danou dobu zajímá. Takže tam má třeba plný malý batůžek karet, různé časopisy, knížku a třeba robota, co ho momentálně nejvíc zajímá (má jich více).

Reňas, přehodila jsem mu to dávkování a zdá se mi to lepší, frekvence se natahují a jsou chvíle, kdy nekníká vůbec. Jdeme ve čtvrtek k té psychiatričce, tak jsem zvědavá, jak se dohodneme, protože Matěj přišel najednou s tim, že prý to jíst nebude. Já byla docela v šoku a on mi řekl, že prý si na netu našel, že je to škodlivé. Vůbec nechápu, kde va . Včera to byl docela boj, nakonec jsem ho ukecala, že počkáme do toho čtvrtka a pak se dohodneme s paní doktorkou. Tak nejdřív si říká sám o prášek a pak je proti...Jinak mi přijde tenhle týden extrémně přecitlivělý. On už je i tak, ale ted je to už opravdu moc, snad ho to časem přejde.

Na Kathyalp jsem se bohužel zatím nedostala, ale plánuju to wink smile .

Není tady

#91 16. 2. 2009 6:22

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Tiffany napsal(a):

Matěj přišel najednou s tim, že prý to jíst nebude. Já byla docela v šoku a on mi řekl, že prý si na netu našel, že je to škodlivé. Vůbec nechápu, kde.

Tý jo, ten je šikovnej, ten se neztratí! smile
Kolik že mu je?

Když je to tak, a je natolik inteligentní, že si dokáže takto opatřit informace, pak by jsi s  ním měla jednat, jako s "velkým" a nic mu netajit.

Říct mu-ano, léky mohou škodit, ale musíme se rozhodnout, co je lepší. Jestli tikat, nebo brát léky.
Pokud jeho samotného tiky neobtěžují, anebo je schopen s nimi se sžít, tak je to supr, a neřešila bych chemii-ono je to tady podobná diskuze jako o Ritalinu a ADHD na jiném místě Babinetu.

Jinak s tím vlastním dávkováním---jako máma asi nejlíp odhadneš jak to upravit,jsi přímo u zdroje. Ale u doktorky počítej s tím, že Tě spíš seřve, že mu to dávᚠjak sama chceš. Tedy pokud jste tak nebyly domluvené.
Mně neuroložka vyhrožovala (a tvrdila při tom, že to není vyhrožování ani strašení, ale jen upozornění), že když mu to nebudu dávat, tak se kluk zhorší, a jak měli kluka, co ho v záchvatu odvezli do léčebny...a dovedu si představit, co mu tam dělali...
Napíchali sedativy, neuroleptiky, přivázali k posteli. Aby nemohl ublížit sobě ani druhým.

Chápu, že v takovém záchvatu, kdy jsou tiky už spíše podobné nějaké těžké duševní poruše (schíze), nemohou nechat dítě běhat volně po světě...ale kdo ví, jak se do takového stavu dostal. Asi to nebylo ze den na den a dalo se tomu zabránit.

Takové strašení vůbec neposlouchej.
Kdyby se to zhoršovalo, včas to poznáš.
A když to s léky přeženeme už teď, co budem dělat později, když se to zhorší?

Není tady

#92 16. 2. 2009 13:14

Tiffany
♥♥♥♥♥--

Matesovi je osm wink , vim, že je hodně chytrý kluk, ale tohle mě vážně dostalo smile . Já se snažim mu všechno vysvětlovat, aby věděl jak to je. Ovšem, často se dostáváme do nekonečných diskusí...big_smile . Na tohle je vážně expert smile . To si pak musí člověk obrnit nervy.

Já jsem s tim dávkováním vlastně zas tak moc neudělala, předminulý týden jsem volala doktorce, že to zas tak moc nezabírá a ona mi akorát prohodila prášky, že jeden snížila a druhý zvýšila, no a potom začal takhle hrozně kníkat, tak jsem mu to prohodila jen nazpátek...wink, ta psychiatrička byla moc příjemná, nemyslim, že se bude zlobit smile .
     Tak jsem se na ty léky akorát ted ptala Matěje, říkal, že raději by bral léky a měl to lepší, je to moje zlatíčko. Já vim, že jsem ted trochu od tématu, ale mám hroznou radost, že si Matěj začal s Eli docela dost hrát, malá ho naprosto zbožňuje, dnes ráno ho pořád pusinkovala, Matěj jí to vracel a Eli mu u toho říkala, že je její zlatíčko, bylo strašně krásný je pozorovat hjarta .
     Díky za radu, strašit se nedám smile , co mám děti, tak jsem zjistila, že můj instinkt mi radí dobře wink .

Není tady

#93 17. 2. 2009 7:54

Tiffany
♥♥♥♥♥--

Tak dnes mám fakt smutný ráno, Matěj mi řekl, jestli by neměl chodit do zvláštní školy...sad . Namítla jsem, že je to nesmysl, že je moc chytrý. On mi řekl, že to ví, ale prý má ty tiky a když kníká, tak se po něm všichni otáčejí...grater . Je to hrozný, jak moc si to uvědomuje. Navíc prý včera říkal manželovi (byla jsem na chvíli u našich, bydlí ve stejném vchodě paneláku), aby mu dal silnější prášek, že prý nemohl kvůli tomu jeho kníkání usnout. Je to jak na houpačce, jednou ty prášky nechce a pak si žádá ještě něco silnějšího hmm . Už aby byl čtvrtek, snad něco vyřešíme.

Není tady

#94 17. 2. 2009 12:18

Tiffany
♥♥♥♥♥--

Ještě jednou já rodna . Tak jsem se konečně přihlásila na kathyalp.blog, tak se tam na Vás holky těšim. Doufám, že ten můj příspěvek tam nebude působit moc zmateně, chtěla jsem to tak nějak zkrátit, aby to nebylo moc dlouhý smile .

Není tady

#95 17. 2. 2009 18:49

REŇAS
Host

rock

Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 16:37)

#96 30. 9. 2009 23:34

janabel
♥------

Sice už je ta diskuze 3/4 roku stará, ale kdyby někdo měl zájem, napíšu recept na bylinnou směs, která mě v dětství vyloženě dostala z hrozných tiků. Je od Báby radnické, která už je tedy mnoho let po smrti, ale byla velmi uznávanou a úspěšnou léčitelkou. Prošla jsem si taky různými vyšetřeními a brala diazepam a jiné léky (po kterých jsem usínala a byla apatická), a pak mi začali rodiče vařit onen čaj z několika druhů bylin, ráno a večer a tiky mě přešly. Ten čaj jsem musela pít po dva roky a můžu říct, že tiky se mi už neobjevily. Vždy když jsem předala zkušenost dál a rodiče vydrželi pravidelně dítěti čaj vařit, byla léčba úspěšná.

Není tady

#97 1. 10. 2009 6:02

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Diskuze je sice stará, ale ty děto tikat samozřejmě jen tak nepřestaly.

Tak sem s ním, jestli to není tajné. big_smile

Jistě to pomůže více lidem, i když jistě ne všem. Tureáčkům si ne, v tom jsem skeptická.
Ostatním - proč ne.
Malé děti to asi pít nebudou chtít, ale takové desetileté už se snad dají přesvědčit...

Není tady

#98 18. 1. 2010 9:34

eliasova
♥------

ZDravím všechny, jsem v této diskusi prvně, ale jeden z dvojčat tiky má a právě díky této diskusi jsem objevila společnosti JOALIS. Určitě ji znáte a zahájili jsme detoxikaci tělíčka. Nevím, jestli to pomůže, ale jsou to jen bylinky bez vedlejších účinků, které každý prášek, předepsaný lékařem má. Tak v zkrytu duše doufám.
Byla zde zmínka o receptu na čaj, který by mohl pomoci. Přidávám se do řady čekatelek na recept.
Hanka

Není tady

#99 18. 1. 2010 18:49

Vanda
♥♥♥♥---

Taky mám dvojčata a u jednoho jsme před rokem začali pozorovat tiky-mrkání,někdy pohodí hlavou jako by si potřeboval z čela odstranit vlasy-žádné tam nemá, taky tak jaksi krčí nosík.Ví,že to dělá neví proč,když jsem s ním o tom mluvila-rozbrečí se.On vlastně je na měkko pokaždé, když s ním probírám jakoukoli vážnou věc,je velmi citlivý a zvláštní, velmi málo mluví.
Během půl roku jsme prošli neurologií,EEG, asi dvě vyšetření mozku, ani už nevím jak se jmenovaly-vše OK.POsláni k psychologovi-ten nám dal nějaké potvrzení do školy-DIS.Kdyby se to zhoršilo, máme dojít a on nás objedná k psychiatrovi.Je to už půl roku a nezhoršilo se to, ani nezlepšilo.Nevšímáme si toho,ale nevím jestli děláme dobře.Dnes jsem koupila ten hořčík a vit,B taky bych zkusila ten čaj.Nevím jestli to má vliv,ale syn nejí téměř žádnou zeleninu a ovoce-Co myslíte??
Hani co si mám představit pod pojmem-detoxikace tělíčka?
Zkoušela jsem kuknout na JOALIS,ale nějak mě zlobí net, když se tam dostanu vždy to celé spadne.

Jo, jo život není peříčko..

Není tady

#100 30. 11. 2014 13:55

jahody11
♥------

Najde sa tu este niekto v tejto starsej diskusii????

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí